- 8 Ağustos 2007
- 4.782
- 865
- 688
- Konu Sahibi Girl and baby
-
oooooooooo betülcüm dur bakalım bizimki de ilk zaamnlar cok uyurdu burnunu sıkardım uyansın diye şimdi uyusun diye gözünün içine bakıyorum ilk zamanlarda gaz problemi yoktu şimdi ayaklarını topluyo yukarı top gibi oluyor 3. haftadan sonra gazda baslıyor maalesef
arkadaslar bu arada bebeğiniz aglarken gözyası geliyomuu bizimki kuru kuru bagrıyo kucaga alınca sanki biraz önce aglaan o değilimş gibi şaşırıyorum
Daha neler,mikrop falan kapar arkadaşım nazar olmicak diye allah korusunevet tuvalette sağ elimi yıkayıp bebeğimin yüzüne sürüyorum 3defa ve pislikten pisliğe gitsin diyorum bunu annem yıllarca bize yapmış ben de hala kendime yapmaya devam ediyorum şimdide bebişime yapıyorum çok iyi geliyo nazara karşı
slm arkadaşlar hiç zahmet çekmeden sütünüzü saklamak istermisiniz bugün ben yaptım da size de söylemek istedim sağmadan canımı acıtmadan sütüm birikmiş oldu...kaydirigubbakcemile5
mesela bebişiniz emiyor ya o emerken diğer göğsünüze biberonu dayayın ondan da aynı anda damla damla sütler akıyor bugün hem emmede yaptım bunu ve epey birikti
benim oğlan da durmuyor bugün dün çok iyiydi mışıl mışıl uyumuştu ama bugün öyle olmayacak sanırım :1no2:
oooooooooo betülcüm dur bakalım bizimki de ilk zaamnlar cok uyurdu burnunu sıkardım uyansın diye şimdi uyusun diye gözünün içine bakıyorum ilk zamanlarda gaz problemi yoktu şimdi ayaklarını topluyo yukarı top gibi oluyor 3. haftadan sonra gazda baslıyor maalesef
arkadaslar bu arada bebeğiniz aglarken gözyası geliyomuu bizimki kuru kuru bagrıyo kucaga alınca sanki biraz önce aglaan o değilimş gibi şaşırıyorum
Benim nazarımmı deydi diyorsun yani Betül?Aşkolsun,niye nazar edeyim canım,benim de bebişim var,benimki de bana eziyet etmiyor ki çok sana nazar edeyim.Bence sen bu nazar olayına fazla takmışsın kafayı,bebk bunlar 40ı çıkana kadar 40 huy edinirlermiş derler,benimki de hergün farklı,bir gece uyur huzurla,bir gece hiiç uyumaz uyutmaz da..Bir gün emer emer uyur,ertesi gün gazdan kıvranır biz de böyleyiz,ben sana da söyledim hrgün emzirirken felak,nas okuyorum,başka da kötü şey aklıma getirmiyorum,dilime de getirmiyorum sen de öyle yap dedim...Üzüldüm şimdi arkadaşım.Nasıl inanırsan öyle olur çünkü,nazar deyiyor dedikçe değer gibi geliyor bana.Ben hiiç demiyorum.Çünkü bebeklere en çok aslında annesinin nazarı değermiş.
Bizim kız da kucakta mışıl mışıl kendinden geçerek uyuyor yatağına bıraktığın an,gözler açılıyor ve ağlamaya başlıyor,böyle de alışsın istemiyorum hiç ama başka çaresi yok,uyanıkken de kendi kendine hiç yatmıyor,hep kucakta pışpış halinde hem de şarkı istiyor,şarkı söyleye söyleye evde geziyoruz oturduğumuz an başlıyor ağlamaya...İnşallah değişir böyle devam etmez..
Bu arada Selin bizimki de kuru şımarma :1rolleyes:ağlaması yapıyor,yani göz yaşı falan yok...
Benimkinden yaklaşık 2 haftadır göz yaşı geliyor...
Ama her ağlamasında değil, şiddetli ağlarken gözleri yaş içinde kalıyor...
Bu arada yalnızlıktan sikayet ettim etmez olaydım teyzem ve kuzenim sağolsun dün gece bende kaldılar. Ama tüm düzenim değişti. Bebeğimin uykusu var uyumak istiyor ama gözleri açık ona uyarıcı hareketler yapıyorlar bilmeden, el çırpıyorlar, bebekle konuşuyorlar benimkinin gözler iyice açılıyor bu sefer. hepten uykusu açılıyor, karnı tok eminim aç bu diyor teyzem hayır diyorum laf anlatamıyorum.Off sıkıldım yani yaaa, gittiler şimdi kafamı dinliyorum...
Değil kayınvaldem (zaten beni tanımıyolar,bende onları ) benim doğum yaptığım andan beri eşimden başka kimse olmadı yanımda....o yüzden karışanımız da yok..gelip yardım eden 1 bardak su veren vefalı hayırlı bi yakınımızda olmadığından kilolarıda çabuk veriyorum haliylen...dün öğleeden sonra 3 de yapabildik kahvaltıyı..bugünde iki lokma yedim iştahım kesildi..hayırlısı bakalım
Newlife işte yalnız olmanın da avantajı varmış demek,koşturmadan kilolar hemencik gidiveriyor..Bu arada kayınvalidenlerle tanışmıyormusunuz bile? Ne güzel,bir tanıyan pişman zaten bir tanımayan..:roflol:
Betül,ben öyle anladım,sen nazar deydi yine gülle konuşmuştuk falan deyince,inşallah hiç olmaz ya da çok az olur ama bak göreceksin 3.haftanız biter bitmez gaz ve huzursuzluk sıkıntılarınız başlayacak,benim gibi panik olma,hani hiçbişey vermiyorum ilaç babında gerek yok,gazı yok falan diyordun ya,ne vereceğini ne yapacağını şaşıracaksın,tek yırtına yırtına ağlamasın da deyip ne denirse yapacaksın.İnsan kıyamıyor yavrusu çığrınarak ağlayınca,çaresiz gözlerinin içine bakıyor beni kurtar diye ama yapacak pek bişey yok normal bir dönem her bebek geçiriyor aynı dönemleri ben de ağlıyorumsenağlama oturup onla beraber.Ama nazar değdi deme yine çünkü felak ve nas sureleri gaz sancısını kesmiyor daha somut çözümler lazım hayatım...:roflol:
Newlife işte yalnız olmanın da avantajı varmış demek,koşturmadan kilolar hemencik gidiveriyor..Bu arada kayınvalidenlerle tanışmıyormusunuz bile? Ne güzel,bir tanıyan pişman zaten bir tanımayan..:roflol:
Betül,ben öyle anladım,sen nazar deydi yine gülle konuşmuştuk falan deyince,inşallah hiç olmaz ya da çok az olur ama bak göreceksin 3.haftanız biter bitmez gaz ve huzursuzluk sıkıntılarınız başlayacak,benim gibi panik olma,hani hiçbişey vermiyorum ilaç babında gerek yok,gazı yok falan diyordun ya,ne vereceğini ne yapacağını şaşıracaksın,tek yırtına yırtına ağlamasın da deyip ne denirse yapacaksın.İnsan kıyamıyor yavrusu çığrınarak ağlayınca,çaresiz gözlerinin içine bakıyor beni kurtar diye ama yapacak pek bişey yok normal bir dönem her bebek geçiriyor aynı dönemleri ben de ağlıyorumsenağlama oturup onla beraber.Ama nazar değdi deme yine çünkü felak ve nas sureleri gaz sancısını kesmiyor daha somut çözümler lazım hayatım...:roflol:
Canım sütün azalır dikkat et ne kadar yoğunda olsan bırseyler ye mutlaka özellikle bol su iç.. oturup yemek yıyemesende meyve fılan al elıne iş yaparken yada emzırırken ye bı yandan.. bebısın sutu cok olsun kalıtelı olsun..:1hug:
ben de annem giderken aglıyorum.yarın kaçta geleceksin diyorum daha giderken.gelemiyoda her zaman .o zmaan sinirlerim harap oluyo.neden insan yavrusu böyle zor büyüyo..
tüm varlıkların yavruları doğardoğmaz yürüyo sonra avlanmaya bile başlıyo.biraz büyüse ele gelir olsa hayal edip aldığım kıyafetleri giydirip süslenip dışarı çıksam oğluşumla.gezsek beraber..
oyyy oy
insanlıktan çıktım resmen üzerimde hep aynı eşofman..o da eşimin.göbekgitti ama koca popomdan üstüme bişey olmuyo
allahım her isteyene nasip etsin bu duyguyu çok güzelmiş..ve de çok zor.küçük aşkım yaa.yazdığım yere bi elimle beşiği sallıyorum .uyandı uyanacak naniknanik
Canımcım çok su içtiğim ve sürekli meyve yediğim için iştahım kesik zaten..sütüm bol maşşallahh..çok sağol canım dşüncelerin için...bide şu idrar yollarındaki enfeksiyonu geçse tam süper olucak..bebişim hergün iğne oluyo..canım gidiyo vallaaaa...4 gün kaldı bakalım geçer inşallahh
aayy kıyamam yaa agrı ates fılan yapıyor mu peki iğneler ?.. inşallah cabucak ıyılesır bebısın..
ya dune kadar cok guzeldı hersey emme saatı uyku saatı ara ara olan hafıf gaz problemlerı harıc.. emer hemen uyurdu kendı kendıne saatı gelıcne uyanır yıne emer yıne uyurdu.. bugun sabahtan berı emınce uyuyor yatagına koyunca baslıyor huzursuzlanmaya uyumuyor kucagıam alınca duruyor bırakıncadurmuyor hıc kucak alıskanlıgı yoktu bırden cıktı bu :1no2:cıyak cıyak aglamıyor ama kendı halıen bırakamıyorsun ıste.. saatlerı cok duzenlıydı 2-2,5 saatte bır emerdı sımdı emıyor 1 saat gecmıyor yıne ıstıyor daha dun konustuk burda bırde arkadaslarla fılan cok duzenlı dıye o kadar da masallah dıyorum nazar surelerı okuyorum ama ben anlamıyorum ya bu kadar degısırmı konusulan hersey.. :1no2: benneyaptımki
betülcüm allah nazarlardan saklasın hepi,mizin bebeğini benim kızda 3 haftaya girdiğinde değişti hep bir saat ara ile yerdi ama ağlam krizleri başladı memeyi alıp alıp iteleyip ağlamay abaşladı sütünü sağ bak bakalım kaç cc çıkıyor ama bunu bebeğini emzirdikten sonra 3 saat ara vererek dene mutlaka normal de kaç cc çıkar ozaman belli olur belkide gaz sancısı olabilir canım allah yardımcın olsun bak bakalım sütün normalse gaz olabilir dr sor rezene işe yaradı bende tabii ek mama da verdiler bize biliyordun oda iyi oldu günde 2 defa sütünm birikiyor böylece kızım da doyuyor tabbii ağlamıyor çok şükür eskisi gibi artıkk çok fazla
Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım.Bebişinin idrar yalu enfeksiyonu olduğunu nasıl anladın canım.Benim kız da ne zamandır çok huzursuz uykusunda bile sürekli ıkınıyo ve uyanıkken sürekli mız mız.Ayaklaını karnına çekip çekip ağlıyo gaz sancısı sanıyorum ama acaba enfeksiyon olabilir mi doktora götürsem mi.Kusma ve ateş yok, kilosu da iyi ama çok huzursuz ve çok az uyuyo ne yapıcağımı şaşırdım.Canımcım çok su içtiğim ve sürekli meyve yediğim için iştahım kesik zaten..sütüm bol maşşallahh..çok sağol canım dşüncelerin için...bide şu idrar yollarındaki enfeksiyonu geçse tam süper olucak..bebişim hergün iğne oluyo..canım gidiyo vallaaaa...4 gün kaldı bakalım geçer inşallahh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?