Doğum yapmış olan anneler buraya....

Canım biz de ilk 2-3 hafta öyle rahattık ki,hatta aa gaz sancısı da neymiş Allaha şükür yaşamıyoruz hiç dedik,ama sonra birde bir baktıkki,kızımız ayaklarını çekiyor karnına doğru,kııpkırmızı oluyor,ıkınıyor ,çığrınıyor,ne yapacağımızı şaşırdık,intermnetten yaptığımız basit bir araştırmayla anladıkki gaz sancıları başlamış,3 haftadan sonra başlarmış genellikle,yani nazar değdi bebeğimize demedik...Şimdi de hergün değişik oluyor bir gün huzurlu,bir gün huzursuz, ee büyüyorlar tabii sürekli yeni şeyler öğrenecek huy değiştirecekler,inşallah her zaman huzurlu,mutlu bebekler olurlar,ama olmadıkları zaman da olur o zaman da nazar değdi demicez tabii,bebek bunlar,büyüdükçe öğrenecek değişecekler...hihoyyyt

Daha neler,mikrop falan kapar arkadaşım nazar olmicak diye allah korusun
batıl inanç bunlar,felak ,nas ,ayetel kürsi okuyun yeter bence...

Bizim kız da kucakta mışıl mışıl kendinden geçerek uyuyor yatağına bıraktığın an,gözler açılıyor ve ağlamaya başlıyor,böyle de alışsın istemiyorum hiç ama başka çaresi yok,uyanıkken de kendi kendine hiç yatmıyor,hep kucakta pışpış halinde hem de şarkı istiyor,şarkı söyleye söyleye evde geziyoruz oturduğumuz an başlıyor ağlamaya...İnşallah değişir böyle devam etmez..
Bu arada Selin bizimki de kuru şımarma :1rolleyes:ağlaması yapıyor,yani göz yaşı falan yok...

Benimkinden yaklaşık 2 haftadır göz yaşı geliyor...
Ama her ağlamasında değil, şiddetli ağlarken gözleri yaş içinde kalıyor...
Bu arada yalnızlıktan sikayet ettim etmez olaydım teyzem ve kuzenim sağolsun dün gece bende kaldılar. Ama tüm düzenim değişti. Bebeğimin uykusu var uyumak istiyor ama gözleri açık ona uyarıcı hareketler yapıyorlar bilmeden, el çırpıyorlar, bebekle konuşuyorlar benimkinin gözler iyice açılıyor bu sefer. hepten uykusu açılıyor, karnı tok eminim aç bu diyor teyzem hayır diyorum laf anlatamıyorum.Off sıkıldım yani yaaa, gittiler şimdi kafamı dinliyorum...

merhaba arkadaşlar doğumdan beri yokum ilk kez gelebildim aradabir eşim sizden haberler getirdi bana.
ne doğum hikayemi yazabildim ne de başka bişey..
yarkın'ım dünyaya geleli 23 gün oldu.çok güzel bişeymiş ve de çooook zor...
uyku yok
dinlnme yok.
henüz anneliğin tadını çıkaramadım.
gaz benim de en büyük problemim.tavsiye eden oldu mu bilmem ama Nurse Harveys den memnun gibiyim en azından uyutuyor.
doğum hikayemi de yazacağım inş. en son kim doğurdu sizde mi benimle aynı şeyleri yaşıyosunuz (insana birtek kendiymiş gibi geliyo)
merak ettiğim çok şey var..sizleri çok özledim.heykese hayırlı uğurlu olsun.allahım evlatlarımızı eşimizle bize,bizleri de onlara bağışlasın.Amin.

güzel fikir denemek lazım gercekten ama sonrasında bıberonla vermek gerekır degıl mı ?..

bende oyle dusunmeye basladım gercekten 2-3 haftadan sonra huyları degısıyor sanırım uyku duzenı emmesı hepsi cunku nazarda degıyor o dogru nazar vardır muhakkak da sadece nazarla degıl sanırım bu ıs.. cunku bugunde aynıyız sanırım bundan sonra boyle olucak.. :a015:

Canım yaa olurmu oyle sey senın nazarın degdı demedım ben.. kım olursa olsun ben yı deyınce tersıne donuyor dedım yanı benım sucum bu dıye.. lutfen yanlıs anlama olur mu..
ama artık nazardan ıbaret oldugu dusuncesınde degılım selın arkadasın ve senın de dedıgın gıbı sanırım 2-3 haftadan sonra huylar degısıyor uykusu olsun emmesı olsun degısmeye basladıgı ıcın ben nazardan oluyor hep sanıyorum.. ama ıkı gundur aynı bebısımız sanırım bundan sonrada cok degısecek.. bu gece topu topu 3 saatlık uykuyla duruyorum o da kesıntısız degıl bölük pörçük... sabah 5 ı oyle ettım ondan sonrada esımden yardım ıstedım artık ama yıne uyuyamadım cunku nerdeyse dakka bası emmek ıstedı emıyor gogsumde uyuyor yataga koyunca basluyor yıne.. ama gazı da cok vardı gercekten yavrum kıvranmaktann kendı de uyuyamadı kı bızı uyutsun.. suratını kıp kırmızı yapıp durdu kıvranmaktan cogu kez cıkardı hep gaz ama demekkı bıtmıyor bu cok gazı vardı cıkar cıkar bıtmedı.. artık bu sadece nazarlık ıs degıl onu anladım ben :bbo:
3 haftayı gecıcez ya sanırım artık basladık bızde huzursuzluklara yoksa emer uyurdu sadece o gunler ılk gunlermıs haberım yok.. benneyaptımki

aynen aynen aynen.. :bbo:
evde gezmıyoruz ama yatakta huzursuzlanıpta kucaga alınca butun huzursuzlugu gıdıyor saskın saskın ızlemeye baslıyor etrafı koyunca tekrar mızmızlanıyor.. kucaga alısmasını ıstemıyorum ama yataga bırakınca durmuyor ne yapacagımı anlamadım dogrusu mecbur alıyorum kucagıma ne yapayım.. bugun kahvaltımı bıle o kucagımdayken yaptım.. zar zor uyutuyorum artık.. asıl zorlayıcı gunler baslamıs bızdede yenı yenı farkedıyorum gulsem mı aglasam mı bılemedım.. :smiley-cool:

Ayy bende basımda karısan olmasından nefret ederım her ne konuda olursa olsun.. Allahtan kayınvalıdem fılan gelıp yanımda kalmadı da yoksa bende cok sıkılırdım kesınn..hele her buyugun ortak ozellıgı degılmı bu bebek ac cumlesını kurmak.. :1closedeyes:
ınsanın kendı kendıne karar vermesı gıbısı yok yaa... kaydirigubbakcemile3

Değil kayınvaldem (zaten beni tanımıyolar,bende onları ) benim doğum yaptığım andan beri eşimden başka kimse olmadı yanımda....o yüzden karışanımız da yok..gelip yardım eden 1 bardak su veren vefalı hayırlı bi yakınımızda olmadığından kilolarıda çabuk veriyorum haliylen...dün öğleeden sonra 3 de yapabildik kahvaltıyı..bugünde iki lokma yedim iştahım kesildi..hayırlısı bakalım

Canım sütün azalır dikkat et ne kadar yoğunda olsan bırseyler ye mutlaka özellikle bol su iç.. oturup yemek yıyemesende meyve fılan al elıne iş yaparken yada emzırırken ye bı yandan.. bebısın sutu cok olsun kalıtelı olsun..:1hug:

Newlife işte yalnız olmanın da avantajı varmış demek,koşturmadan kilolar hemencik gidiveriyor..Bu arada kayınvalidenlerle tanışmıyormusunuz bile? Ne güzel,bir tanıyan pişman zaten bir tanımayan..:roflol:

Betül,ben öyle anladım,sen nazar deydi yine gülle konuşmuştuk falan deyince,inşallah hiç olmaz ya da çok az olur ama bak göreceksin 3.haftanız biter bitmez gaz ve huzursuzluk sıkıntılarınız başlayacak,benim gibi panik olma,hani hiçbişey vermiyorum ilaç babında gerek yok,gazı yok falan diyordun ya,ne vereceğini ne yapacağını şaşıracaksın,tek yırtına yırtına ağlamasın da deyip ne denirse yapacaksın.İnsan kıyamıyor yavrusu çığrınarak ağlayınca,çaresiz gözlerinin içine bakıyor beni kurtar diye ama yapacak pek bişey yok normal bir dönem her bebek geçiriyor aynı dönemleri ben de ağlıyorumsenağlama oturup onla beraber.Ama nazar değdi deme yine çünkü felak ve nas sureleri gaz sancısını kesmiyor daha somut çözümler lazım hayatım...:roflol:

ben de annem giderken aglıyorum.yarın kaçta geleceksin diyorum daha giderken.gelemiyoda her zaman .o zmaan sinirlerim harap oluyo.neden insan yavrusu böyle zor büyüyo..
tüm varlıkların yavruları doğardoğmaz yürüyo sonra avlanmaya bile başlıyo.biraz büyüse ele gelir olsa hayal edip aldığım kıyafetleri giydirip süslenip dışarı çıksam oğluşumla.gezsek beraber..
oyyy oy
insanlıktan çıktım resmen üzerimde hep aynı eşofman..o da eşimin.göbekgitti ama koca popomdan üstüme bişey olmuyo
allahım her isteyene nasip etsin bu duyguyu çok güzelmiş..ve de çok zor.küçük aşkım yaa.yazdığım yere bi elimle beşiği sallıyorum .uyandı uyanacak naniknanik

Tanışmıyoruz canım kayınvaldemlerle..ben eşimin ikinci eşiyim..onlar istemedi hiç oğullarının kendi memleketlerinden başka biyerden evlenmesini..eşimde onlara sormadı zaten..çok uzun hikaye canım.. tanımıyor olmaktanda çok mutluyum..ama torunlarını bile merak edipte görmediler..daha sormadılar bile...gerçi eşim konuşmuyo kendi ailesiyle ama ne biiim indan bi merak eder be ya..kendi torunları sonçta..hayırlısı artık

Baslayacak olacak dıyorsun da oldu zaten basladı bende ondan bahsedıyorum.. benneyaptımki 2 gundur gazdan sabahlıyoruz yazdım ya bır oncekı yazıma kucak dısında durmuyor fılan dıye.. felak nas okuyorum da cıdden fayda etmıyor :roflol: gaz ıcınde bır dua olsaydı keske töbee :roflol:
yok artık ben anladım dedım ya zaten nazarla fılan degılmıs bızım ısımız buyumeye baslamısız yenı anladım kaydirigubbakcemile3..

Canımcım çok su içtiğim ve sürekli meyve yediğim için iştahım kesik zaten..sütüm bol maşşallahh..çok sağol canım dşüncelerin için...bide şu idrar yollarındaki enfeksiyonu geçse tam süper olucak..bebişim hergün iğne oluyo..canım gidiyo vallaaaa...4 gün kaldı bakalım geçer inşallahh

Canım evet bende eskı kıyafetlerım olmadıgından hep eşofman tişört converse takılıyorum mecbur.. hadı saga sola gıderken spor takılıyoruz dıye kurtaryoruzda bı durum olsada klasık gıyınmem gerekse afallıcam valla kaydirigubbakcemile3
o zamanlarda gelıcek ınsallah zaten su 40 ı atlattıktan sonra zaman cabuk gecer ınsallah.. 3 aydan sonra gaz problemı ortadan kalkıyormus genellıkle.. gece emmelerıde azalıyormus ya bır ya ıkı ye dusuyormus hatta gece emmeye kalkmayan bebeklerı olan arkadaslarım bıle var..
Allah saglık versınde düğünlerınıde torunlarımızıda görelım ınsalah.. :1rolleyes: Şeniz

aayy kıyamam yaa agrı ates fılan yapıyor mu peki iğneler ?.. inşallah cabucak ıyılesır bebısın..

aayy kıyamam yaa agrı ates fılan yapıyor mu peki iğneler ?.. inşallah cabucak ıyılesır bebısın..

Normalde ateş yapamsı gerekiyomuş benim bebiş ateşe karşı sağlam çıktı çok şükür..daha ateş srunumuz olmadı..ağrısını da bilmiyorum ne yazıkki..huysuzlukları iğnenin ağrısından mı yoksa gazdan mı kestiremiyorum..

betülcüm allah nazarlardan saklasın hepi,mizin bebeğini benim kızda 3 haftaya girdiğinde değişti hep bir saat ara ile yerdi ama ağlam krizleri başladı memeyi alıp alıp iteleyip ağlamay abaşladı sütünü sağ bak bakalım kaç cc çıkıyor ama bunu bebeğini emzirdikten sonra 3 saat ara vererek dene mutlaka normal de kaç cc çıkar ozaman belli olur belkide gaz sancısı olabilir canım allah yardımcın olsun bak bakalım sütün normalse gaz olabilir dr sor rezene işe yaradı bende tabii ek mama da verdiler bize biliyordun oda iyi oldu günde 2 defa sütünm birikiyor böylece kızım da doyuyor tabbii ağlamıyor çok şükür eskisi gibi artıkk çok fazla

Canım bebegın huysuzlugunun sutun az olmasından yada doymamasından olucagını sanmıyorum cunku masallah dıyeyıım resmen tasıyor göğüs pedi yetiştiremıyorum..
oğlum emerken cok gelıyor yutmakta bıle problem yasıyoruz her emmede 4-5 defa tıkanıyor öksürüyor doktora sorduk süt cok geldiğinden yutkunmayı zor yapıyordur dedi..
zaten suyu cok abarttım fena ıcıyorum ondan sanırım ama cok susuyorum elımde degıl.. gunde 3 lıtreyı coktan gecıyorumdur.. herbırı 1 kılodan fazlaymıs gıbı gelıyor göğüslerim sırtım omuzlarım öyle agrıyorki bırde emzırırken yamulmaktan.. arkama yaslanarak emzırmeyi basaramadım henuz o yuzden sırtımın agrıları bıtmıyor.. :1no2:
onun dısında sorunumuz hep gazdan bellı cunku ayakları toplaıp top gıbı yapıyor kendını yuzunu de kıpkırmızı yapıyor ama cıkarıyor gazı yınede bıtmıyor sureklı gazı var malesef.. :1no2:

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım.Bebişinin idrar yalu enfeksiyonu olduğunu nasıl anladın canım.Benim kız da ne zamandır çok huzursuz uykusunda bile sürekli ıkınıyo ve uyanıkken sürekli mız mız.Ayaklaını karnına çekip çekip ağlıyo gaz sancısı sanıyorum ama acaba enfeksiyon olabilir mi doktora götürsem mi.Kusma ve ateş yok, kilosu da iyi ama çok huzursuz ve çok az uyuyo ne yapıcağımı şaşırdım.
Bi de tahlil için idrarı nasıl alıyolar onu sorayım.Umarım bebişin en kısa zamanda iyileşir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…