Doğum yapmış olan anneler buraya....

Nurse harveys i ben de 4-5 gündür deniyorum ama pek faydası olmadı gibi.Arada bir metsil de veriyorum .Nasıl bir gazmış bu anlamadım gitti.Sanki hiçbirisi yaramıyo uyanıkken sürekli kucakta ve ıkınıyo.Sadece anne sütü vermeme rağmen kakasını da 3-4 günde bir yapıyo.:1no2aha çok küçük ama sürekli kucağımda çok sıkıldım şöyle yattığı yerde yatmaz mı,emip emip uyumaz mı bu çocuk ya oooooooof of.....:1no2:

Canım diğer ilaçta çok rahat ettin madem niye nurse harveysi deniyosun.Ben kullanıyorum 4-5 gündür ama bir faydası olmadı sanki.Metsil de kullanıyorum.Nasıl bir gazmış bitmedi birtürlü.Sadece anne sütü vermeme rağmen kakasını da zor yapıyo.Sürekli ıkınıyo uyumadığı zamanlar hep kucakta.Şöyle kendi kendine yattığı yerde durmaz mı bir bebek ya.:1no2:Çok bunaldım artık ooooof of.

zelihacım slm;
benım dıkısımde 3.gunden sonra acı azalmaya basladı bır hafta sonrada hıc bır acım kalmadı cok sukur...suan hıc bırsey hıssetmıyorum ama gbek delıgımın alt kısmında bıraz uyusukluk hala var :uhm:neden hala gecmedı bende cok merak edıyorum.doktor 3 hafta sonra kontrole gel demıstı.bakalım gıdınce sorucam...
bu arada tasıncakmısın allah yardımcın olsun canım bende 7 aylık hamıleyken tasındım cok zor bılıyorum..
gecelerı ege bızım yatak odamızda yatıyor besıgınde.sabah kalkınca kendı odasında uyutuyorum ve mutlaka yatak odamızı havalandırıyorum bende canım..temız hava gırmesı acısından ıyı olcagını dusunuyorum..a.s.

Merhaba canım bebeğinin gaz problemi varmıs benimkininde oleymiş doktor bagırsaklarında cok gaz var dedi ve damla verdi,eger kullanmadıysan kullanmanı tavsiye ederim gercekten iyi bir ilaç,SAB SİMPLEX adı...Umarım bu gaz şikayetlerimiz bir an önce biter :çok üzgünüm:

kızlar benim bebeğim 25 günlük oldu.ama sarılığı geçmedi dr. götürdük bize kan tahlili verdi tam 4 tane büyük tüp. o kanı verseydim çocuğum zaten kansız bayılır yada ölür giderdi.hemşireler bile yapmak istemediler. bende hastaneden aldım geldim çocuğumu. zaten 2 gün önce kan verdik sarılık değeri 10 çıktı. bitek suratının belirli kısımlarında sarılık var vücutta bişey yok.anne sütü sürekli veriyorum. başka deneyebiliceğim ne var? şerbet dediler. olmazsa rezene çayı verirken içinede 1 tane kesme şeker atıcam. başka çarem yok.

canım sarılık için sağlık ocağındaki dr. bize güneşlendir demişti unutmadan cam arkasından değil direk olarak ve kollarını ayağını sıcak tut yoksa üşütürsünn..
e ellerinde ayaklarına inmediyse merak etme.ve bol bol meme ver. 3 saati geçirme
geçmiş olsun....

canım benimkide 15 günlük sarılığı 11..idrar tahlili yaptılar.üreme çıktı.azda olsa idrar yollarında enfeksiyon varmış.sarılığı o sebepten uzamış.antibiyotikle vitamin verdi doktor.bayram sonu tekrar kontrole gitcez.sende bi idrar tahlili yapır bence. benim çocuktan 2 cc kan aldılar.oda ankaraya yollandi geniş bi tetkik için.hacettepe hastanesine.1 haftaya onun sonucu da gelicek.geçmiş olsun

canım benimkide 15 günlük sarılığı 11..idrar tahlili yaptılar.üreme çıktı.azda olsa idrar yollarında enfeksiyon varmış.sarılığı o sebepten uzamış.antibiyotikle vitamin verdi doktor.bayram sonu tekrar kontrole gitcez.sende bi idrar tahlili yapır bence. benim çocuktan 2 cc kan aldılar.oda ankaraya yollandi geniş bi tetkik için.hacettepe hastanesine.1 haftaya onun sonucu da gelicek.geçmiş olsun

canım yalnışlıkla senden alıntı yapmışım pardona.s.

arkadaslar benimde 7.5aylık oğum var 4 ay gaz sancısı cektk sab kullandım fena değildi. simdi cillop gibi maşallah. 17 sene sonra buldum gazlı da olsa önemli değil

Canım Rop muayesi göz için...Uzun süre küvezde kalıp solunum cihazına bağlanan prematüre bebeklerin gözlerindeki retinaya bakıyolar ...Allahım esirgesin körlük olabiliyomuş erken teşhisde lazerle tedavi ediyolar....Bizimki orta riskli çıktı ama iki hafta sonra gerileme oluyomuş bebek büyüdükçe o yüzden bizi tekrar çağırdılar inşallah bişey çıkmaz......

canım msjını yeni farkettim güzelim Sinomarin diye bir burun damlası dogal deniz suyuymuş hatta kardeşimde kullanmış eczacı hiçbir zararı yok tamamen dogal dedi.arkadaşlar bende mutlaka bebişin odasını hergün havalandırıyorum odasında yatırıyorum gündüzleri salona taşınıyoruz odasını havalandırıyoruz mutlaka.
canım ayrıca Allah kolaylık versin biliyorsunuz ben son bir ay kala ev aradım ve son bir-iki hafta kalada ev taşımıştım bebişim evin ve odasının yerleşmesini bekliyormuş işlerimizin bittigi gece gelmişti.

arkadaslar hepiniz bebekleri hayırlı olsun allah analaı babalı büyütsün
ben daha14 haftalık hmaileyim
bu ikinci hamileliğim ilkiş karnımda öldü
suan çok korkuyorumbunada bişey olacak diye
ay banada kısmet olacakmı acaba sizin yaşadıklarınızı yaşamak
süpersiniz

canım içini ferah tut,hayırlısı için dua et. Benim de ilk hamileliğim düşükle sonuçlanmıştı,Allah'a çok şükür şu an 26 günlük minicik bir kızım var.

kızlar merhaba
oglum dun gaz sancısından butun gece kıvrandı hıc uyutmadı bızıben dun cok sut ıctım acaba onunla alakası varmıdır dıyorum.şu sab dedıgınız ılacmı?ıyı gelıyormu?bende alayım dıyorum..
bırde benım bebegım cok kusuyor kızlar gunde 4 5 kere ustunu degıstırıyorumbutun koltuk yatak ne varsa batıyor..camasır yıkayıp utulemekten fenalık geldı
bebegı boyle kusan varmı?bır care buldunuzmu?acıl yardım...

duygucum benim kardeşimin bebeği çok kusuyordu.bazı bebekler normal olarak kusuyorlarmış.6.- 9. aya kadar sürüyormuş.onun ançak 6. ayda bitmişti kusması.o da artık üstünü değiştirmekten ,evleri temizlemekten bıkmıştı.inş.seninki erken geçer.bunun çaresi yok bildiğim kadarıyla böyle idare edilecek.canım inş.en kısa zamnda geçer.bi de uyuturken dikket et.kardeşimin bebeği az kaldı boğulacaktı.

doktorda aynı seylerı soyledı:çok üzgünüm:kılo aldıktan sonra sorun yok dedı...emzırdıkten sonra hemen kaldırma dedı ama ne fayda...kardesını cok ıyı anlıyorum canım..gercekten cok zor bır durum..tek kendı ustu batsa yıne neyse gazını cıkarırken ya esımın ya benım ustumuzde komple batıyor hep beraber soyunuyoruzsenağlama
ınsallah benımkıde 6 aya kadar surmez...

Arkadaşlar kusmasının sebebi gazdanmış, benimkide yemekten 40 dk sonra falan kusuyor... Gazını çıkarmamız lazımmış, birde sırt üstü yatır diyor doktorum ama bebeğim bazen kusuyor, sizler ne yapıyorsunuz?

Sziler bebeğinizi nasıl yatırıyorsunuz? Benimkisi bazen yedikten sonra kusuyor diye tam 1 saat başında bekliyorum geceleri, ondan önce 20 dk gaz çıkartma, ondan önce 30 dk besleme derken benimkinin yeni mama saati geliyor bile ve ben uyuyamıyorum!!!! Çok uykusuzum, sinirli oluyorum, bazen geceler ağlıyorum sonra kendime kızıp pişman olup vicdan azabı çekiyorum, allahım sen bebeklerimizi koru, doktor illa sırt üstü yatır kafa yanda olsun diyor, kusmadığına emin olana kadar uyuma diyor.Ben napıca ben uyuyamıyorum arkadaşlar...Her an kusucak diye tetikteyim, her zaman kusmuyor ama ya şimdi kusarsa diye her sesinde ayaktayım, ya uyuya kalırsam diye korkmuyor değilim. İşte böyle, yan yatırsam ne gibi tehlikeleri olur ki? doktorum ve bebek hemşireleri neden sırt üstü yatırmam konusunda ısrarcı bu kadar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…