Doğum yapmış olan anneler buraya....

Bu topik çok güzel olmuş eline sağlık derya, nereye gireceğimi bilemiyordum neyseki burayı buldum.
Benim karnım yavaş yavaş iniyor ama benim karın bölgemdeki ten rengim baya koyulaştı.Ben normalde esmer değilim, buğdayımdır ama karnım baya baya esmer, doktır lahusalıkta olabilir dedi.Sizde de varmı bu problem, bir de sizler kaç cc anne sütü veriyorsunuz?Sütünüzü hiç sağdınız mı ne kadar geliyor diye? Benim 60-70 cc anca geliyor doktor 70 vermelisin dedi, bazen 80 de içtiği oluyor, ben sütümü sağıp veriyorum çünkü böylece ne kadar içtiğini görüyorum eğer az ise hemen mama hazırlıyorum.70-80 e tamamlıyorum.

Uykusuzluk önemli değil, gerekirse hiç uyumama ama bebeğim ya uykuda kusarsa diye bu stresim.Allah korusun bebeklerimizi, çok şükür bize bu duyguları nasip eden allahıma...

sedacım merhaba;
ben ılk olarak yenı dogan bebege yan yatırma dıyen bır doktor duyuyorum:1shok:valla cok sasırdım..ben guvenlı yatıs yastıgı kullanıyorum canım dolayısıyla hep yan yatıyor gecelerı.bır tek gunduz yanımda uyurken sırt ustu yatırıyorum.
kusmaya gelınce yukardada yazmıstım gormusundur benım bebegım sureklı kusuyor.bende tetıkte uyuyorum ama yan yattıgı ıcın ıcım daha rahat acıkcası.kustugu zaman yana dogru kusuyor ve komple ustu batıyoryerimseniben

sutumu sagıp oyle verıyorum demısın.kendın memeden versen daha ıyı degılmı canım?bebısın zaten doyunca kendı bırakacaktır memeyı.kılo alımıda duzgun gıdıyorsa sorun yok.ben hıc sagmadım sutumu.sadece grıp yada nezle olursam dıye buzluga atmayı dusunuyorum bırde dısarı cıkmak zorunda kalırsam dıye...a.s.
bence sende endıselenme..

seda, benim bebiş de zaman zaman kusuyor..ben senin dr.un dediği gibi; vücudu düz, başı yan olacak şekilde yatırıyorum..kafasının arkasını da minik yastığı ile destekliyorum kafasını döndüremiyor böylece.. kusarsa diye ;ağız bezini sokuyorum ağzının kenarına.. kusunca o mendil ıslanıyor...
çok çok fazla olmadıkça, her beslenmeden sonra kusması normal dedi dr..
ben de doğumdan üç gün sonra çok kusuyor diye panikle dr.a götürdüm :)
sütümü ben de sağmıyorum doyunca bırakıyor .. çok fazla emerse de kusuyor yaramaz :))

duygucum o üst değiştirmeler yok mu ? hele gece gece..üşüyecek diye korku bir yandan..
hepsi zamanla geçecek inşAllah... Rabbim bebişlerimize sağlık versin de ..uykusuzluk yorgunluk vız gelir..

arkadaşlar Eylül anneleri kısmına yazdım ama burdada yazayım tekrar. Duygucum ve diger erkek bebek anneleri bebegin altını aldıgınızda cinsel organını nasıl yapıyorsunuz ve tuvaletinin çişinin dışarıya taştıgı oluyormu. benim birkaç kere dışına çıktı acaba baglamaktan mı ileri geliyor diye düşündüm sizinde fikirlerinizi almak istiyorum.

canım güzelce temizledikten sonra yan olmasın diye ben düz koyuyorum ve bezini öyle bağlıyorum :roflol::roflol::roflol: yani bu benim fikrim
birde taşmasının birinci sebebi kullandığınız bez ve altında çok uzun kalmasıdır .
bende huggies kullanıyorum ve 4 saatten biraz fazla kalırsa anında taşırıyor bir daha almayacağım -tatlicadiarzu-

aslıcım il günler tecrübesizlikten ben de çok çektim bu pipiden ama şimdi altını değiştirirken pipisini aşağıya dogru getiriyorum elimle o zaman dışarı çıkmıyor bir de bezi gevşek bağlayınca da çıkıyor dışarı....
kızlar benim bebiş sanki benim bezi açmamı bekliyormuş gibi bezini açtığım anda sağa sola fışkırtarak yapıyor çişini hertaraf battı valla...

Benim beğimde meme tembelliği var, içine çekmiyıor öyle emzik diye kullanıyor, taa başından beri bu böyle ve uyuya kalıyor, tam uyudu doydu sanıyorum yatırıyorum ağlamaya ve aranmaya başlıyor.İlk evvela 1,5 saat emzirirdim, yani öyle sanıyormuşum baktık ki bebek kilo alamıyor, kalasını yapmıyor ve her memeden sonra yine aranıyor, bende göğsümü sağıp veriiyorum.Benimkisi memede 2 kere yutkunuyor geri kalan zamanını yalancı emzik gibi kullanıyor.Bazı bebeklerde olurmuş bu.Medela nın süt pompasını aldım mükemmel birşey, zaten o markanın herşeyi müemmelmiş, evvelden bilseydim herşeyimi medela alırdım.

Doktora telefon açtım bugün bana gaz ilacı sabsipmlex verdi, düzenli kullanırsa anca 3 günde kendini gösterirmiş.Bunu kullanan varmı?

canım bezini yeni bagladıgım zamanlarda da oluyor aradan çok zaman geçmeden bir bakıyorum dışına çıkmış.
Fatmacım evt sanırım senin dedigin gibi bende pipisini aşagıya dogru yapıyorum baglarken ama sanırım bazen acele ile baglarken farketmiyorum birde gevşek bagladıgım da oluyor herhalde.bundan sonra daha dikkat etmek gerekiyor.bez olarakta prima kullanıyorum. senin dedigin dertten bende çekiyorum canım benim hem çiş hem kaka ikiside var. artık altını açtıgımda ilk yaptıgım şey pipisine tuvalet kagıdı koyuyorum yapsa bile fışkırmıyor:))
birde canbebenin alt açma örtüsünü kullanıyorum gerçekten çok kullanışlı etraf fazla batmamış oluyor.

birde arkadaşlar bebegimin burnu tıkandı sanırım nefes alırken hırıltılı alıyor sizlerde de böyle birşey yaşayan varmı ne yapıyorsunuz. drumuzun verdigi bitkisel burun damlasını kullanıyorum ama geçmedi yada yeni etki edecek yada grip oluyor bilmiyorum inşllah olmayız.

Gripli kimseyi yanına sokmayın malum eylül ayı grip ayı, ben burun damlası Gifrer kullanıyorum.İşe yaradı...

Birde evler çok soğuk klimanın sıcağını açıyorum sürekli umarım hasta olmaz bebeklerimiz.Altını açarken korkuyorum üşütecek diye, her alt açtığımda hapşuruyor...
Birde kızlar ayakları soğuk olmasın ben 2 kat çorap giydiriyorum bebeğime.

bende korkuyorum üşütücek diye ve ayaklarına pijamasının üstünden yünlü sıcak bi şal sarıyorum sıcacık oluyoyerimseniben

merhaba arkadaşlar benden başka b sıkıntıyı çeken varmı acaba hamilelikle birlikte hemoroid oluştu bende bunu yaşayan varmı acaba aranızda varsa yaşayan nasıl bir tedavi uyguluyorsunuz

Sab damlasını ben kullanıyorum canım düzenli olarak ama yüzde yüz faydalı oldu diyemem arada iyi arada huzursuz.....

aslıcım bende prıma kullanıyorum.bugune kadar 2 kere sızdırma yaptı oda esnek baglandıgı zaman oluyor canım.pipisini aşagı dogru getırıyorum bırde en onemlısı prımanın yanlara dogru kanatları varya onu ıcıne alırsan,sıkıda baglarsan sızdırmıyora.s.

fatmacım benım oglanda altını acıp temızledıkten sonra ayaklarını havaya kaldırmamla ya işiyor ya da kakasını yapıyor.kac kere elımıze yaptı:)))))bez acılınca rahatlık gelıyor sanırım..
bırde benımkı temız bezı koymamla bırlıkte altını pısletıyor ya o zaman tam terelelli oluyorum:)))))en bastan tekrar temızle altını al:)ne yapalım kuzucuklar herseye deger..allah hepsıne saglık versın...

merhaba arkadaşlar benden başka b sıkıntıyı çeken varmı acaba hamilelikle birlikte hemoroid oluştu bende bunu yaşayan varmı acaba aranızda varsa yaşayan nasıl bir tedavi uyguluyorsunuz

Beeeenn

ben varım, hemoroidim azdı benim, henüz ilaç almadım ama hamileyken kullandığım bir ilaç vardı belki o kulanılabilir?

günaydın kızlarrr ben fırsat bulupta konulara bakamadım bunu açtığınız iyi oldu gerekliydi yanii buran bebişlerimizin gelişmelerini takip etmek çok iyi olacakkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…