- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #16.401
herkese hayırlı cumalar.
arzucum aman boşver ya.boşver.takma.Allah akıl fikir versin.
umutcum teşekkür ederim canım evet oğlum pek yaramaz değil.
betülcüm,hicrancım ve duygucum resim alntılarını silebilirmisiniz lütfen?
gülsüm inş.sendende hayırlı haberler bekliyoruz.
kızlar ne sorucam size yumurta veya peynir veren varmı bebişlere merak ettim 6 ay dolanlar verdimi doktorunuz
slm herkese... bizşm sıpa göstermedi yine... ama kız gibi dedi dr. hayırlısı bakalım...
ikili mi üçlü mi ne o testten yaptırdık... hangisi tam emin değilim... 1 hafta içinde belli olurmuş...
bu arada kanıma girdiniz yine ucuzluk haberi
ceylan da çok güzel şeyler var %70 e varan son indirim yetişen kapıyor dermişim gerçekten güzel şeyler var
boyner de de aynı 10 ar milyona çok kaliteli badiler fiyatı farklı pantolon tulumlar var
bu arada kanz de indirim halen devam ediyor %50 oda umarım bişiler kalmıştır
mahalle doktoru gayet ılgılı ve tecrubelıydı...döküntülerinin tipini inek sütü alerjisine benzetti..kımı bebeklerde daha uzun sürecte ve farklı tepkıler vererek kendını gösterebılırmiş..bu hafta mama harıç nerdeyse bişi yemıyeceğinden haftaya bakıcak tekrar..allah dermansız dert vermesın nedıyeyım...bı haftaya varalımda hayırlısı..ve cok alerjık bünyelı buldu..kim var dedı alerjık..benım sedefım var..sıkıntılı dönemlerımde azar,denıze girince kaybolur..saçım dökülür az sıkılsam..bide eşimin soguk alerjısı var..astımlı gibi oluyo cok sogukta kalınca..eşim bıde açık tenlı..kuzumda öyle..yanii korkularım artıyo..bide eşim iki akşamdır fırında tavuk yapıyo ama yaglarını sıcratmış fırının içine tüm ev koktu..ben nefret ederım yemek kokusundan ve bebeklere iyi gelmediğine emınım..nasıl başım tuttu iştahım kaçtı resmen..sağı solu havalandırmya kalkıyorum dısardakı hava mis gibi sankı ama korka korka cereyan olucak bide üşütcem kuzuyu dıye..yav ben dedım balkona koy şu zıkkımıı pişir..yemek kokusundanda alerjı olucaksa olsunmuşş...yanı içi öyle demıyo ama benı sınır edıyo..boyle luzumsuz şeylere takılmamalıymışım..içtiğim sıgara kokmuyomuymuş sanki..ben sıgarayı camın yanında içip hemen ardından havalandırıyoum..dumanına hiçbi şekılde maruz bırakmıyorum..ama bu tavuğu yaktı ne koktu ev duman altı oldu..yani allah yardımcım olsun..cümlemizin...
Hicrancım Umutada dediğim gibi ben özenip bir kere verdim çocuk resmen mahfoldu bütün boyunları poposu ciğer gibi kızardıbenneyaptımkiOysa doktorumuz 7.aya kadar hiçbirşey verme dedi bende onu dinlemedim bir daha doktor demeden asla vermicem sende verirsen dikkatli ol canımyerimseniben
slm herkese... bizşm sıpa göstermedi yine... ama kız gibi dedi dr. hayırlısı bakalım...
ikili mi üçlü mi ne o testten yaptırdık... hangisi tam emin değilim... 1 hafta içinde belli olurmuş...
Arkadaşlar geçmişi okuyamadım o yüzden Duygucum yazından alıntı yapıyorum Umutcum geçmiş olsun canım.inşllah düşündügün gibi çok alerjik bir yapısı olmaz. inan benimde korkulu rüyam allerji çünkü benim bünyemde allerjik ani hava degişimine soguk ve sıcaga karşı mevsimsel allerjim şimdi bile yüzüm sivilceler belirmeye başladı. biz zaten halen iyileşemedik drumuzda allerjik dedi dua ediyorum inşllah degildir diye. Duygu tatlımmm nasılsınızz.Umutcum geçmiş olsun canım çok sevindim doktorunuzun iyi olmasına..Demek süt alerjisi olabilirmiş allah allah yabenneyaptımkiKıyamam ben İsmet kuzusuna..Dediğin gibi allah dermansız dert vermesin kimseye..Bunlarda elet geçicek deneme yanılma yöntemiyle öğrenicez bulucaz elbet doğruyu..Şimdi diceksin gel birde bana sor diye seni çok iyi anlıyorum çünkü bende kahvaltı verdiğim zaman Egenin bütün popsu ciğer gibi kızardı içim acıyordu resmen..Kendi kafama göre iş yaptım cezasını oğlum çeti çok üzülmüştüm..Şimdi sende aynısın biliyorum ama allah beterinden saklasın.Egede bembeyaz malesef eşim gibi.Eşim nişan güneşinde bile 1.derece yanık olmaya elverişli bir ten yapısına sahip inşallah Ege o kadar olmaz...
Sinirlerin yıprandığı için eşinede sarıyorsundur şimdi haklı yere ama bozma moralini allahın izniyle hepsi düzelcek canım benim...:Saruboceq:
hicrancım ben veriyorum yumurtanın sarısını yarım başladım önce sonraları arttırarak devam ettim çok şükür hiçbir allerji yapmadı.peyniride geceden ne kadar vereceksem suya ıslıyorum sabaha kadar tuzu gidiyor drlarda böyle öneriyor zaten.ama Ceylinin tepkisi ne olur bilmiyorum istersen deneyerek başla canım.kızlar ne sorucam size yumurta veya peynir veren varmı bebişlere merak ettim 6 ay dolanlar verdimi doktorunuz
Umutcum çok haklısın Allah'ım dermansız dert vermesin. siz muz vermeye başladınız mı canlarım ben vermeye korkuyorum ek gıdalara geçicinde zaten kaka yapamaz oldu minnoş muzda kabızlık yapar daha diye veremedim daha. gerçi drumuz hiçbirşey ayırt etmiyorsun sen ne yiyorsan aynısını ona veriyorsun dedi hatta yogurdu bile mayalamana gerek yok dedi.saol duygucum..canımbenim...amin inşallah..güzel kalbinin ettiği dua kabul görsün....ya bi başka sıkılıyo insan işte..allah beterinden saklasın..eşime sarıyorum dediğin gibi....hicran saol arkadaşım..demek o anlıkmış tepkisi muza..işallah bizimkininde boyle basit bi durumu vardır.........nedyim.....güzel günler göreceğiz,güneşli günler..bebekarabalarımızı maviliklere süreceğiz:)mevla dermansız dert vermesın..bakalım..bı hafta daha rejım..allahkerim.......
Umutcum,Serap,Arzu,Duygu ve ilgilenen tüm arkadaşlarım ,teşekkür ederim..Galiba benim bu aralar biraz sinirlerim bozuk..gülcüm canımbenim ya..kayınvalıdeyle zor işte de..nasıl olucak..üç aya okul bitiyo..alır gidersin ayçayıda adanaya..ınsan kendınden sıkılıyo kaldiki bi başkasıyla hele adı kaynana olanlarla hiç olmaz..ama bi geçiş dönemindesiniz..bazı şeyler yerıne oturucak elbet zamanla..negatiflik negatifliği getiriyo..bi ılık duş alıp bi iki dua yada kafanı dagıtıcak bişiler okuyup bi düşün gülcüm..kendini yıpratman ne ayçaya ne sana fayda getirmez.bak hem o ağlayınca sen daha beter oluyosundur..kayınvalıdenı bılemıyorum ama onla arkadaş gibi olmaya kendini ifade etmeye çalışsan..yani samimi ama yumuşak bi tarzla misal öyle sallamasını istemıyosan söylesen..içinde kaldıkça sende birikir..netekım zor işler..ben fırsat buluyorum tabi..tümgün kıçımın üstünde yayılmış evdeyım..ama bende darlanıyorum kendimce..elimden gelicek bişi olursa söyle lütfen....
arzu bence o kadın hani geç evlenip bebeği de geç bulmuş ya biraz buldumcuk olmuş..Herşey normal olması gereken zamanda güzel ve sağlıklı oluyor işte biraz kabalık etmiş evet ama onu da mazur görmek lazım bu saatten sonra geç bulmuş,fazla pimpirikli olmuş.Öyle de devam eder onun yetiştireceği çocuk çok fazla anne baskısı ve etkisiyle büyüyecek şimdiden belli.Yerinde olsam arama mesafe koyardım...Sıkma canını.:içelim:kızlar ben kaçıyorum yarın bol bol yazarım artıkın bugün yoruldum dicektim akşam akşam olan bişiyi anlatayım dedim öle gidem
şimdi bizim 4.katta 42 yaşında 4 senelik evli bir kadın oturuyor bebek istiyordu hamile kaldı şimdi hamile neyse baya pinpiriklidir.hani benim oğlan enfeksiyon kaptı hasta olduya iyileşti bu gelmiyordu karnındaki bebeğine mikrop bulaşır deye aradan baya bi zaman geçti ne mikrop kaldı ne bişi akşam canım sıkıldı kapısına kadar çıktım selma abla aç ben arzu zil çaldım bana kapıyı açmadı ne oldu diyor içerden ben gel bize otururz dedim ne dedi kızlar bana biliyormusunuz senin oğlan hasta ben gelmicem 9 ay dikkat etmme lazım dedi bende yok selma abla öyle bulaşmazzo felan yok görüşmeyelim dedi kapıyıda açmadı bari açta yüzüme konuş sanki oğlum virüslü aidsli gibi ay nasıl gücüme gitti ağladım üzüldüm şu apartmandan çıksamda kurtulsam ben pasta felan yapmıştım ne güzel ikram ederim hamilelik hakkında bişi sorarsa söylerim felan diye düşünüyordum çünkü ben hamileyken yeni doğuranlara paso soru sorardım iyilikten maraz doğarmış dur şu lafıda edem görmemişin bi şeyi olmuş................
neyse anlatmak istedim işte bu kadar
yaa nasıl üzülüyorum bilsen bi ilaç olsa versek hep bebek kalsalar gamyoncuiremsuen tatlı halleri farketmeden geçiyor tadını çıkarmak istiyorum.5-6 aylık bebeklere bayılırdım zaten kızım da dünya tatlısı bir bebek allahım hiç büyümese diyorum,ama kesin kararlıyım bu büyüyünce bir tane daha yapacam ben bu işi çok sevdim.sırnaşık şeygülcüm az çok anlıyorum seni umutun dediği gibi içine atma yada kuzuna sinirlenme söyle kayınvalidene ben böyle büyütmek böyle yapmak istiyorum atıyorum öyle alışsın istemiyorum de içine atar daha sinir olur yıpranırsın bende sen gibiyim hele okaynana geldimi ya annemde yada eşimden hiç olmadı yağızdan sinirimi çıkarmaya çalışıyor yani kendi huzurumu kaçırıyordum kız sen üzülcene kırmadan içindekini pat diye söylüyüver kız hayat kısa bir daha bebek olmuyacaklar kuzularımız Allah sabır versin tez zamanda kolaylık inşallah
mahalle doktoru gayet ılgılı ve tecrubelıydı...döküntülerinin tipini inek sütü alerjisine benzetti..kımı bebeklerde daha uzun sürecte ve farklı tepkıler vererek kendını gösterebılırmiş..bu hafta mama harıç nerdeyse bişi yemıyeceğinden haftaya bakıcak tekrar..allah dermansız dert vermesın nedıyeyım...bı haftaya varalımda hayırlısı..ve cok alerjık bünyelı buldu..kim var dedı alerjık..benım sedefım var..sıkıntılı dönemlerımde azar,denıze girince kaybolur..saçım dökülür az sıkılsam..bide eşimin soguk alerjısı var..astımlı gibi oluyo cok sogukta kalınca..eşim bıde açık tenlı..kuzumda öyle..yanii korkularım artıyo..bide eşim iki akşamdır fırında tavuk yapıyo ama yaglarını sıcratmış fırının içine tüm ev koktu..ben nefret ederım yemek kokusundan ve bebeklere iyi gelmediğine emınım..nasıl başım tuttu iştahım kaçtı resmen..sağı solu havalandırmya kalkıyorum dısardakı hava mis gibi sankı ama korka korka cereyan olucak bide üşütcem kuzuyu dıye..yav ben dedım balkona koy şu zıkkımıı pişir..yemek kokusundanda alerjı olucaksa olsunmuşş...yanı içi öyle demıyo ama benı sınır edıyo..boyle luzumsuz şeylere takılmamalıymışım..içtiğim sıgara kokmuyomuymuş sanki..ben sıgarayı camın yanında içip hemen ardından havalandırıyoum..dumanına hiçbi şekılde maruz bırakmıyorum..ama bu tavuğu yaktı ne koktu ev duman altı oldu..yani allah yardımcım olsun..cümlemizin...
Hoşgeldın canım aramıza,
Allah bagıslasın erenı nı.. :) tabı gel aramıza..
ıyı paylasımlar dılerım.. :1hug:
Canım nerden duydun? kesin mi?
Hoşgeldin canım, ne demek çok seviniriz:1hug:
çok okuyan değil çok gezen bilirmiş aytenim sağolasınkaydirigubbakcemile
kız karşımızda forum var ordan biliyorum bende birde meraklıyım gazete felan şeylere ucuzluğa haber edeyim dedim
evet ya huggıes bile görmediği yapmadığı ucuzluğu migrosta ve bimde yaptı güya en pahalı oydu delikafadulden
bebişin sağlıkla gelsin inşallah göstermediğine göre kız sanırım hadi hayırlısı
gamze hoşgeldin aramıza resmini koy sende bir ara erenimizde hoşgelmişkaydirigubbakcemile2
Umutcum mandilina,portakal veriyorum zaten canım şimdiye kadar birşey olmadı şükür. sürekli elma,armut veriyorum bazende havuç,portakal,mandalinlede karıştırıyorum. deneme yanılma yoluyla başlayayım olmazsa. tekrar geçmiş olsun canım.valla aslıcım bizim alerjı hıkayemız ılk muzla başladı..ama henuz bı netlık kazanmadık o ayrı..hemkabız oluyo dıyosan zaten maşallah baya bişiler yemeye başladılar..mevsım meyvesı ver bence..elma armut ..mandalına gaz yapıyomuş portakal kivi muz çilek böğürtlen ananas alerjen sınıfında..yanı tabı deneye deneye anlıcaz da..en dogrusunu yınede sen bılırsın annesi..
Gül canım geçmişi okumadıgım için ne oldugunu bilmiyorum ama sanırım benim msjım üstüne oldu herhalde tatlım. canını sıkma tatlım benimde geçen hafta kayınvalidemler vardı bizde sonuçta bebegim benim nasıl bakmam gerektigini 6 ayda ögrendim herşeyime müdahele etti 2 gün kaldı.şimdi okula başlayacagım dersimin oldugu günlerde gelip 1 ay o bakacak bende senin yaşadıklarını yaşayacagım sanırım. güzel arkadaşım sinirlerini bozma boşver. birde maşallah ayçamıza ne güzel herşey yediriyormuşsun. bizde çarşamba günü dra gittigimde dr sen ne yiyorsan herşeyi ver dedi.o yüzden bende dün ilk defa pazı pişirdim verdim.Gül canım peki brokoli gaz yapar derler birşey yaptımı.bende şimdiye kadar ne verdiysem çok şükür hiçbirşey olmadı. a.s.Umutcum,Serap,Arzu,Duygu ve ilgilenen tüm arkadaşlarım ,teşekkür ederim..Galiba benim bu aralar biraz sinirlerim bozuk..
yaa nasıl üzülüyorum bilsen bi ilaç olsa versek hep bebek kalsalar gamyoncuiremsuen tatlı halleri farketmeden geçiyor tadını çıkarmak istiyorum.5-6 aylık bebeklere bayılırdım zaten kızım da dünya tatlısı bir bebek allahım hiç büyümese diyorum,ama kesin kararlıyım bu büyüyünce bir tane daha yapacam ben bu işi çok sevdim.sırnaşık şey
Ben Ayçaya muz,brokoli,kabak,ıspanak yani faydalı olabilecek aklıma ne gelirse veriyorum şükür bi yerleri kabarmıyor belki,dökülesi vardı da alerji döküyor belki yediği bişeyle alakalı bile değildir,geçici bir süreçtür belki.Bazen Ayçanın da durduk yere yüzünde kızarıklıklar oluyor bakıyorum ama vücudunda yok,biraz sonra kendiliğinden geçiyor...Ne bileyim belki doktorun dediği gibidir alerjik bir bünyesi vardır oğlunun ama canım ne olur sen de abartma.Oluruna bırak,biraz dene,dinle bakalım hem kendini hem de kuzucuğu...:1hug:
hoşgeldin aramıza.Hoşbulduk. Çok teşekkürler a.s.
Umut canım hayırdır inşallah,alerji işini çok kafana taktın o sebeple kabus görmüşsün demekki...
ben de kabusta gibiyim bu aralar kendimi çok kötü hissediyorum.Ayça çok canımı sıkıyor ne gece ne gündüz uyuyor,zombi gibi gezer oldum,başım çatlayacak gibi ağrıyor uykusuzluktan.Öğlen de uyuyamıyorum kaynana dırdırı çekmeyeyim,eve gelince bile bana atıyor kızı demesin diye.bağırıp duruyorum küçücük çocuğa şimdi bunu yazarken bile katıla katıla ağlıyor.Kayınvalidem salak yöntemlerle uyutmaya çalışıyor...ona da bağırasım geliyor.Kafam kaldırmıyor artık,okulda o kadar çocuk çek bir de eve gelince vız vız,ağlama ne yer ne uyur...
Dizi falan hak getire,burda takılmak desen artık mümkün değil güya sabahçıyım okuldan geleleli beri yüzümü bile yıkayamadım.Ayça sürekli üzerimde.Kaynannam var bir de yani toplamasam olmuyor aman bırakayım dağınık kalsın diyemiyorum. kadın evi dağınık hiç bi iş yapmıyor internet başında demesin diye,ya benim gibi olan yok mu,nasıl vakit bulup burda takılabiliyorsunuz??
Serap cevabın için teşekkür ederim hayatım.
saol duygucum..canımbenim...amin inşallah..güzel kalbinin ettiği dua kabul görsün....ya bi başka sıkılıyo insan işte..allah beterinden saklasın..eşime sarıyorum dediğin gibi....hicran saol arkadaşım..demek o anlıkmış tepkisi muza..işallah bizimkininde boyle basit bi durumu vardır.........nedyim.....güzel günler göreceğiz,güneşli günler..bebekarabalarımızı maviliklere süreceğiz:)mevla dermansız dert vermesın..bakalım..bı hafta daha rejım..allahkerim.......
Aslıcım yıne cok gec gordum yazını ama bugun senı arıcam zaten konusuruz.Öptüm canım..Arkadaşlar geçmişi okuyamadım o yüzden Duygucum yazından alıntı yapıyorum Umutcum geçmiş olsun canım.inşllah düşündügün gibi çok alerjik bir yapısı olmaz. inan benimde korkulu rüyam allerji çünkü benim bünyemde allerjik ani hava degişimine soguk ve sıcaga karşı mevsimsel allerjim şimdi bile yüzüm sivilceler belirmeye başladı. biz zaten halen iyileşemedik drumuzda allerjik dedi dua ediyorum inşllah degildir diye. Duygu tatlımmm nasılsınızz.
hicrancım ben veriyorum yumurtanın sarısını yarım başladım önce sonraları arttırarak devam ettim çok şükür hiçbir allerji yapmadı.peyniride geceden ne kadar vereceksem suya ıslıyorum sabaha kadar tuzu gidiyor drlarda böyle öneriyor zaten.ama Ceylinin tepkisi ne olur bilmiyorum istersen deneyerek başla canım.
Umutcum çok haklısın Allah'ım dermansız dert vermesin. siz muz vermeye başladınız mı canlarım ben vermeye korkuyorum ek gıdalara geçicinde zaten kaka yapamaz oldu minnoş muzda kabızlık yapar daha diye veremedim daha. gerçi drumuz hiçbirşey ayırt etmiyorsun sen ne yiyorsan aynısını ona veriyorsun dedi hatta yogurdu bile mayalamana gerek yok dedi.
Umutcum,Serap,Arzu,Duygu ve ilgilenen tüm arkadaşlarım ,teşekkür ederim..Galiba benim bu aralar biraz sinirlerim bozuk..
arzu bence o kadın hani geç evlenip bebeği de geç bulmuş ya biraz buldumcuk olmuş..Herşey normal olması gereken zamanda güzel ve sağlıklı oluyor işte biraz kabalık etmiş evet ama onu da mazur görmek lazım bu saatten sonra geç bulmuş,fazla pimpirikli olmuş.Öyle de devam eder onun yetiştireceği çocuk çok fazla anne baskısı ve etkisiyle büyüyecek şimdiden belli.Yerinde olsam arama mesafe koyardım...Sıkma canını.:içelim:
yaa nasıl üzülüyorum bilsen bi ilaç olsa versek hep bebek kalsalar gamyoncuiremsuen tatlı halleri farketmeden geçiyor tadını çıkarmak istiyorum.5-6 aylık bebeklere bayılırdım zaten kızım da dünya tatlısı bir bebek allahım hiç büyümese diyorum,ama kesin kararlıyım bu büyüyünce bir tane daha yapacam ben bu işi çok sevdim.sırnaşık şey
Umut noluyor sana allah aşkına:mymeka: yemek kokusuna da alerji mi olurmuş insan tamam bebektir biraz rahatsız olmuştur belki ama abartma canım.Bu alerji olayını çok taktın sen taktıkça da devam ediyor sanki,hırsını kocişinden niye çıkarıyorsun.Ben Ayçaya muz,brokoli,kabak,ıspanak yani faydalı olabilecek aklıma ne gelirse veriyorum şükür bi yerleri kabarmıyor belki,dökülesi vardı da alerji döküyor belki yediği bişeyle alakalı bile değildir,geçici bir süreçtür belki.Bazen Ayçanın da durduk yere yüzünde kızarıklıklar oluyor bakıyorum ama vücudunda yok,biraz sonra kendiliğinden geçiyor...Ne bileyim belki doktorun dediği gibidir alerjik bir bünyesi vardır oğlunun ama canım ne olur sen de abartma.Oluruna bırak,biraz dene,dinle bakalım hem kendini hem de kuzucuğu...:1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?