Doğum yapmış olan anneler buraya....

ayy en son fatma bakıyodu siteye onun nickiyle yazmışım. kusuruma bakma yukarıdaki msj ben yazdım canım

Gülüm seni o kadar iyi anlıyorumki...Aynen bende senin gibi bazen hayattan beziyorum hatta kaçıp gidesim geliyor çok uzaklara ama işte o sözdede dediği gibi benim derdim bazılarının derdi yanında neki deyip yine Allaha şükür ediyorum..Herkesin kendine göre dertleri var..Neden öyle diyorsun biz burda artık o kadar uzun zamandır yazıyoruzki birbirimize her derdimizi paylaşmadıktan sadece bebişlerden konuştuktan sonra ne anlamı var..Belki derman olamayız ama manevi destek olabiliriz en azından demi..Şunumu alsam bunumu alsamdan kastım bu işte yine söylüyorum kimse üstüne alınmasın bazı insanların hayatının toz pembe gibi gösterip ben leyla o mecnun şeklinde gezmesinden ve bu şekilde yansıtmasından dolayı burda birkaç arkadaşımın ya neden benim hayatım böyle değil neden eşim böyle değil dediğine ve bunalıma girdiğine şahit oldum(özelden konuşurken) o zaman çok üzülmüştüm işte..Demek istediğim buydu..Sen her zaman anlat dinleriz canım benim..
Herkese İyi geceler...

Serapcım nasılsın?Diyetin nasıl gidiyor?

saol canım benim cumartesi keni kendime diyete başlamıştım 84.3 düm bu cumartesi tartıldım 83.3 olmuşum 1 kilo vermişim bakalım.
salı günüde akupunltura başlamıştım doktor liste verdi onu uyguluyom
bakalım artık canım ya inş veririm

Çok iyi canım maşallah..Umarım devamıda gelir istediğin kiloya düşersina.s.

anneciğim hayatı boyunca bana ençok çenemin düşüklüğünden kızdı..aman kızım bişiyini anlatma kımseye der durur hala..eskı kadın,hayatı biliyo..insanlardan zarar görmemeizi istemediği için naapsın..ilkokulda falandım tembıhlerdi aman kızım sakın babam alevi deme..alevinin ne demek oldugnu bilmememe rağmen bı ayrıcalık sanıp herkeze söylerrdimdelikafaduldenaman kızım babam banker deme..aman kızım babanın başka karısı oldugunu söyleme..aman aman amaann..anamdan sonra dost edındıgı hanım kanserden verfat etti geçen ayların birinde..ve babam bi vefa örneği olarak hastalıgı boyunca kadının evıne ugramadı..hepsine o bakıyo..halbukı senelerdır biz alışmıştık babamın bi gece evde olup bı gece olmamasına..buyuzden gunduz bılesokağa sıkarmayan babacığım sayesınde gelmediği gecelerde sokaga cıkardık..sinemadan önce bara gitmişimdir buyuzden e gece 10 dan sonra nere gıdılır ne yapıylırkibızı kadınbaşımızayız dıye guvenemeyıp uvey aslında öz oluyolarmış baba birçünki yazlıga gönderirdi abilerimizle.........henuz 12 13 yaşında olmama ragmen bana iyi niyetli olmayan davranışlarını sezinlerdim..bişi diyemezdim.............................netekım bakıyorumki baya ağır travmalardan geçmişim..ama bunlar aslında son derece şımarık ve sorunlu biri olmama ragmen belkıde benı hayata karşı güçlü kıldı....yıllarca babamı affetmedım..cehaletı ve ılgısızlıgınden..amanezaman anne oldum bana bi olgunluk geldi..hatalarıyla onuda affettım daha dogrusu affetmek denemezde içimdeki kin yükünü denize bıraktım..yaptıklarının sonucunda oda hayatını mahvetmişti aslında...acıdım ona...ama hafıfledım ve kafamdakı korkulu baba yerını zavallı bı adamcağıza bıraktı...kin taşıyana bin ton yükmüş.......içinden çıkamadığımız durumlarda kişileri ve olanları değiştiremiyeceğimiz zaman bunu kabullenmekten ve kendı yolumuza bakmaktan başka çaremiz yok...arkamıza bakarak harcadığımız günlere yanmamak için................

Son düzenleme:
kızlar ya anca kıvançı uyuttum da girebiliyorum yaa.herkesin kendine göre derdi var..allah dermensız dert vermesinn..allaha hepp böyle dua edyorum..allah çaresi olmayan hastalıklar da korusunn.biraz geçmişi okuyayım.inat ettim.biraz kendime vakit ayırmak adına takılacam 1 saat falan ..uyumuycam.yoksa çok sinirli oluyorum.sürekli kıvanç beyle ilgilen evi topla tabii bu işlerde annem çokk yardımcı allh razı olsun.ama işte bir türlü zamn ayıramıyorum kendime.tam ayırayım diyorum uykum falan geliyor..kestiriyorum.sonra yemek , sonra sofrayı topla vb..iş hiiç bitmiyor.bu sefer ben sinir küpü oluyorum.evdekiler bağırır hale geliyorum..yine de allh herkese dertlerinin çözümünde sabırlar, kolaylıklar versin..burası gerçekten kafa dağıtmak, problemlerimizi paylaşmak adına çok güzel..çünkü gerçek hayatta fırsat bulup evden çıkıp arkadaşlarımızla konuşmak ,paylaşmak imkansız.ama burda heran arkadaşlarım var..allh hepinizden samimiyetinizden razı olsun..

benimki hala uyumadı ya ben uyutmaya çalıştıkça yüzüme bakıp bakıp sırıtıyor sanki dalga geçiyor ya

çalışan anneler dertlerinizi yazmışsınız kızlar Allah sabır versin işiniz zor ben hep evdeyim ona rağmen benim bile bunaldığım oluyor sizler çok haklısınız ama bu minnoşlar herşeye değer haksızmıyım?

:teselli::enbuyukkk:umutcuum gerçekten bazılarımızın hayattları çook zor.senin ve senin gibi benzer yaşamları anlamam zordur belkli..ancak yaşamak gerekli..ama kendimi senin ve gül arkadaşımın yerine koyup düşündüğümde dayanılacak gibi değil..allh sizlere kolaylıklar , dayanma gücü ve sabır versin..yanlış anlama ama zenginlerin de yaşamı kolay değil be..fazla para bazen insanların nefislerine hakim olamamasına, dünya hayatına fazlaca dalmasına,doyumsuz ,bencil olmasına vb..sebeb veriyor. çook param olsa belki ben de bu özelliklerin çoğunu taşırım.çok para insanı sapıttıryor.yolunu şaşırttırıyor..
sağlık bilgisi derslerimde uyuşturucu maddeler başlama sebeblerinden birini de aşırı zenginlerde görülme diye anlatıyorum.çünkü doyumsuz hayat bir süre sonra mutluluğu da alıp götürüyor insanın ellerinden..sevginin yerini para almaya çalışıyyor..insanlar kolay kolay mutlu olamıyorlar.ve uyuştucu maddeler merak sarıyor bu sefer...vb.... zenginlerin yaşamı zor..bunu doğru dürüst tutturabilen az..ünlülerin hayatları ( bir çoğunun ailesi parçalnmış, uyuşturucu bağımlıları,mutsuz vb..) bizlere en güzel örnek..sen de böyle bir yaşamdan mutluluğu bulamamışsın ve mütavazi bir yaşamı tercih etmişşsin.allhım seni bebeğin ve eşinle hep mutlu huzurlu sağlıklı kılsın. gerçekten o yüzden allhımda çook paralar yerine hepp sağlık , huzur, mutluluk, vb.. şeyler istemişimdir..allhım bu dilekerimi hepimize nasip eylesin..

gülcüm bebeğinin geceleri çok sık kalktığını yazmışssın.benimki de öyleydi..10 gün falan yaptı bu davranışı.dr. götürdümüzde anlattım.memede uyuyor,sonra yine kalkıyor ise doymuyordur dedi.ee tabii artık büyüdüler.mideleri katı şeyler istiyor..gece tahıllarına başlayabilirsiniz dedi..hakketen başladığımdan beri gece 3-4 hatta bezen 2 kere kalkıyor..dün gece yatmadan önce vermedim üşendim emzireyim dedim.iyide emdi.sütüm de fena değildi.ama işte artık eskisi gibi doyurucu değil..her saattt başı kalktı..uykum çok bölündü.tabii uykunun yetersiz alınması da insanı sinirli yapıyor.bu gece verdim.12 de uyudu 5 dk.sonra uyandı kıvranarak..gazı varmış anladım..iyice hani sen anlatmıştın ya o pozisyonda tutttum.karnını sıvazladım.biraz kaka yaptı ve iyice de gaz çıkardı..rahttladı..sonra uyudu.hala da uyuyor..sanırım bu gece çok sık kalkmaz. arkadaşlar bebeğiniz gece çok sık kalkıyorsa ya aç ya da gazı vardır.eğer başka bir sorunu yoksa..
hayyde hepinizi çok öpüyorum..iyi geceler diliyorum ve kandilinizi kutluyorum..bol bol dualar edelim ki allahım bu önemli günde dualarımızı kabul etsin..yarın kısmet olursa düzenli namaz kılıp bol bol dua edicemm..tabiii hepimiz için..

Sedacım yeni takvimin hayırlı olsun bende kilo takvimine geçmek istiyordum bana cesaret verdin valla en kısa zamanda bende değiştircem.:)

Son düzenleme:

bazen işte anneler babalar kendi hayatları içinde kaybolurken çocuklarına neler yaptıklarını göremiyorlar canım.
ama bravo sana hepsini aşmışsın bir güzel yuva bir meleğe sahip olmuşsun.
herkezi herşeyi affetmişsin ne büyük mutluluk güzellik
genelde anneler hep dert çeken taraf oluyor. annenin ellerinden öperim ne güzel insanmış
herşeye göğüs germiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…