Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

ben dr konuşmadım daha zaten yakında genel muayne için götürmek istiyorum ozaman konuşucam onlarında bir sürü çeşidi vardır sanırım hangisini tavsiye edicek bakalım ilk yediklerindeki yüz ifadelerini çok merak ediyorum kaydirigubbakcemile3
nil senle aramızda bir aymı var bizim ben sanki 15 gün gibi bir zaman hatırladım şuanki resimlerinide eklesene buarada yanlız bakıyorum yine annem bayağı bayağı iş hayatına atıldı bu demektirkiiii ben artık yanlızım akannehir
nil ben yapamıyorum cetvel banada yaparmısın ki doğum tarihler,i 02_09 teşekkürler şimdikten

tuubayyy nasıl olduuu bebişin geçtimi öksürüğü
aynurcum sen nasılsın

Arkadaşlar şu mama konusu bir tartışalım ne dersiniz....

şimdi milupamı !!?? bebelacmı ? yada hepsinden alsak bir saat birinden bi saat diğerinden versek nasıl olur tecrübeli üçüz anneleriiii ????

opuyorumnanaktan sağol datlum eline sağlıktaaa bunun 2 erkek bir kız olanı yokmuydu acaba gökçe görürse pc yi parçalar :kedi:

bende tecrübeli anne gibi gördüm kendimi ve olaya zıplamak istedim bririncisi bebelac bence kullanma tadı kötü eczacıdaki adama eşime bunlar kullanılcak mama değil demiş vitamin değerleri daha az ve daha pahalı bide sık mama değiştirmek bebeklerde hem kusmayı artırrırmış bide ağız ratları değiştiği için iştahları kapanırmış diyebiliyorum

kızlar ikinizinde takvimi aynı olmuş bir yanlışlık var canım

mama olayına gelince daha öncede çok kez yazdım ilk 2 ay milupa yedirdik sonra nestle guigoza geçtik daha sonrada hero baby e geçtik sonra beslenme uzmanı bayan bize hero baby nın çok şekerli oldugunu bebelac a geçmemizi önerdi benim oğluşlarım maşşallah hepsinide içti hiçbirine hayır demediler iştahlarıda kapanmadı...şu andada bebelac veriyorum

maşallahhhhh çok tatlıar kocaman olmuşlar birbirlerine benzemiyorlarda sende çok güzel bir annesin

aynur süpersin ...

üçüz anneleri hep böyle heralde çıtır :dance: :roflol:

mama konusunda haklısın pitoş ben dün conformil aldım karışık kulllanma için benimkiler sevmediler onu birde doymadılar milupaya devam bakalım ...

aynur nestle hiç duymamıştım internetten baktım fiyatlarıda çok uygunmuş aslında

kızlar biz 5. ayda başladık ek gıdalara. yoğurt ve meyve püresiyle. benim minikler babymix çok seviyorlar onu yiyorlar devamlı. çok ekşi olmasına rağmen kavanoz pürelerini denedim ama hiç sevmediler. elma püresiyle başladık. muzla devam ettik. sonra hepsinden vermeye çalıştım. kavun karpuz ve üzüm favorileri oldu. armut ve elmayı sürekli yediler. sonra çorbaya başladık domates ve mercimek haricinde her çorbayı yaptım. hergün bir çeşit yaptım ve sadece 1 öğün verdim. ondada proıb. olmadı. ilk zamanlar içine ekmek koymadım sulu sulu verdim. sonra az az ekledim ekmek. bu yoğurt ve meyveden çorbaya atlamamız çok sürmedi. ilk zamanlar yoğurdu ben veriyordum dilleriyle çıkarıyorlardı. ne zaman alıştılar yutmaya hemen çorbaya geçtim.8. ayda yemeklerden de vermeye başladım. mesela taze fasulyeyi biraz fazla pişirip çatalla ezip içine pirinç pilavı da ilave edip verdim. çok sevdiler. ilk zamanlar az az tabi. sonra onlar doyuncaya kadar ağzını açıp doyunca kapatmayı öğrendiler sorun bitti. öğüne dönmeye başladı. sabah kahvaltı. öğlen çorba sonra meyve yada suyu sonra yoğurt akşam yemeklerden ve ondan sonra hep mama. meyve ile yoğurdun yeri değişebiliyor tabi. kaşıkmamasıda çok sevdiler. meyveli olanları özellikle. ondan da veriyorum. çorbalarına önceden dondurduğum et yada tavuk suyu küplerinden yada kendisinden atıyorum mutlaka. yeni yeni ne versen yiyorlar ama ala ellerine eremiyorum ben yediriyorum. mesela kimisi dolma sarma veriyormuş eline de kendisi yiyormuş. benimkiler hepsini birden sokarlar ağızlarına veremem. işte böyle. bakalım nolcak. bende de bu prob. var. kendileri yiyemiceklermi hep ben mi verecem diye korkuyorum.

bu arada biz başka mama hiç kullanmadık hala milupa.

aynur maşşallah süphanallah süpersiniz. benim üçüyle hiç fotoğrafım yok. üçünün birlikte biele yok denecek kadar az. tutamıyorumki bir arada ;((((((((

tuubaycım yoğurdu hazırmı alıyorsun kendinmi mayalıyorsun kefirle mayalıyorlarmış yoğurdu bağışıklık sistemleri için çok iyiyimiş maşallah bebeişlerin çok tatlılarr yaaa bayıldım iştahlı bebek kolay yemeğen bebek zor olur maşalllahhhh ek gıdaya biranönce geçmek istiyorum bende yemek vakitleri uzar ozaman tabii onları hazırlmakta varrrrr

bugün yine yanlızım kızlar hepsini uyuyttum işimi yaptım ama yemek yapmam lazım ve çok karnım ağrıyor sanırım regli olucam nil sen hala olmadınmı regli

yok canım ben hazır alıyorum. hiç yoğurt mayalamadım ve açıkcası bir de onunla uğraşmak istemiyorum.bilmiyorum yapsam yapabilirmiyim de. yemeyen çocuk gerçekten çok zor. herşeyi vermeye çalışıyorum alışsınlar diye ama tabi üçü de bir olmuyo. elif mesela daha iştahsız diğerlerine göre. biz sadece mama yerken yetişemiyordum. sürekli bir elim mama yapıyo gibiydi. 2 saate içiyorlardı ama şimdi 3-4 saate çıktı.

maşşallah sana da pitoscum. iyi hakkından geliyorsun. ben daha hiç üçüyle yanlız kalmadım ve klsam heralde harp çıkar evde çünkü yetişemem. ağlama sesleri dışardan mı duyulur bilmem. üçü de sallanarak uyudukları için o ayrı mesele. şu hamak işini sorcam ya. evin neresine kurdunuz? yani benim hamağı tutturacak yerlerim yok mesela evde. pencereden pencereye de yapamam çünkü her odada tek pencere var;( bir de korkum benimkiler emekliyo ya uyanınca emeklemeye çalışıp düşerlermi acaba?

ilk reglinimi olacaksın pitos?

canım benim evimdede yer yok öyle biz duvardan duvara kalın vidalı kancalar kullandık duvarda köşe yer varsa o daha rahat olur çok alçak yapmalısın yere allah korusun herhangi bir durumda düşse bile bişey olmaz yada çekyat veya beşik üzerine olmadı yer minderlerinin üzerine denk getirirsin benimkilerde sallanmayı seviyorlar bazen üçünü bile koyuyorum netten bebek hamakları diye gir sana fikir olur allah yardımcın olsun yoğurt bende mayalamadım hiç ama kolaymış sanırım şahsen bize herşey zor

Merhaba kızlar.Uzun zamandır giremedim maalesef.Net yoktu,şimdi kendi evime geldim artık fırsat buldukça tecrübelerinizden faydalanacağım.Kızlarım iyiler Allah'a şükür.Bir hafta küvezde kaldılar,doğum kiloları 1750,1600 ve 1575 idi.Ama 1350'lere kadar düştüler.Şu an 1650 civarındalar.Haftaya kontrolümüz var.Doktorumuz göz içinde gidin dedi,bayramdan önce göz muayeneside olduk.Gelişimleri iyi çıktı,haftaya tekrar gidicez.Beslenmeleri iyi şimdilik.Anne sütü ve milupa eoprotin kullanıyoruz.Sütüm bir ara gider gibi oldu ama şu an için yetiyor.İrem'imin biraz sıkıntısı var.Selin ve defne ona nazaran rahatlar.Şimdilik bu kadar.Sizler nasılsınız,geçmişi pek okuma gibi bir şansım yok maalesef :)

bende 50. gün oldum canım. bi bakayım bakalım netten şu hamaklara.

papatyacım hoşgeldin. güle güle sağlıklı mutlu büyüt inş. kızlarını.bizim kilolarımıza çok yakınmış kilolarınız. biz de 1 hafta kaldık ve düşmüştü kiloları. eoprotin çok iyi geliyor. birden toplanıyorlar. göz muayenesi 3 kez gittik 2 hafta arayla. şükür bişey çıkmadı.iremin ne sıkıntısı var? gazlı mı? hastane nereye gidiyorsunuz? dr.larınız kim? çok mu soru sordum? :)))))

bizde bi sorun yok şükür. herkes canavarlarıyla uğraşıyor. muallim erken doğum yaptı bebekler hastanede. 28 hafta gibi sanırım ama inş. iyi olacaklar ve hemencik taburcu olacaklar.

Tuubay sağol canım.
İrem'in gaz sıkıntısı var,sanırım birazda kabız gibi.
Hatane yine başkente gidiyoruz.Göz içinde Başkent'te gittik.Aylin hanım olucaktı sanırım ismini tam hatırlayamıcam zaten göz doktoru tek.Pediatride Zeynel Bey'e gidiyoruz.Sen kime gidiyorsun?

biz de aylin hanıma gimiştik. çocuk dr. servet bey. gaz için sab simplex kullanmıştık biz çok işe yaramıştı denemek istersen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…