Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

edikacım kiloyu yada içtiği mamayı hiç kafana takma. aç olsa nasıl da çığlık çığlık bağırırlar ve anında getirttirirler mamaları.... demekki acıkmıyor. kiloları da iyi endişelenme. ben bu yeme içme konusunda rahatım biraz. aç kalınca kendisi istiyor nasıl olsa ağlaya ağlaya.

pitosum napıyon kıs yarım saate? hazımsızlık çekmiyolarmı bebecikler? her verdiğini yiyolarsa çekiyolardır heralde.

bu arada biz de hala aptamil kullanıyoruz. aptamil 3. inş. 3 ay sonra süte geçecezzzz......

tuubaycım hazımsızlık sorunu yok şükür ama gaz problemi oluştu ben oğullarımda hiç yaşamamıştım şimdi bide gaz çıkarma sorunu yaşıyoruz aslında ablamın suçu azcıkta bana yardıma geldiğinde bebekler gak dedikçesoktu mamayı uyurken bile mama içip uyuyorlar keyfi yere ama dibinide getiriyorlar mamanın böyle işte kafamçokkarıştı
nilcim karnın sarktımı senin benim çok sarktı doğumdan önce hep amannn sarkaresa karın gerdirme ameliyatı olurum diyordum ama ameliyatı seyrettikten sonra kesinlikle vazgeçtim zaten ağır oldu doğumum
hımm kızlar tuubay aynur sizin doğumlar nasıl oldu nasıl geçti ben inanılmaz ağrı çektim ya

aynur canım ailem aydın merkezde efeler mahallesindeyiz bende annemlerdeyim bir süre aydına geldiğinde görüşelim senin ailen nerden. pitos nasıl yetiştiriyorsun o kadar sık mama vermeyi bence araları uzak bir seferde verdiğin mama miktarını arttır demekki bebişler doymuyor bu kadar kısa sürede seni mahveder . benim bebişlerden asya kucakta ve efe kucakta uyuyor mete ayakta sallayarak uyuyor hepsinin seçimi farklı asya tam bir kucak manyağı oldu

aynur canım ailem aydın merkezde efeler mahallesindeyiz bende annemlerdeyim bir süre aydına geldiğinde görüşelim senin ailen nerden. pitos nasıl yetiştiriyorsun o kadar sık mama vermeyi bence araları uzak bir seferde verdiğin mama miktarını arttır demekki bebişler doymuyor bu kadar kısa sürede seni mahveder . benim bebişlerden asya kucakta ve efe kucakta uyuyor mete ayakta sallayarak uyuyor hepsinin seçimi farklı asya tam bir kucak manyağı oldu

pitoscum bende burada dr. araştırıyorum yakında karın gerdirme ameliyatı olucam çünkü ben bu karınla yaşıyamam kafayı yiycem evet ameliyatı bende izledim izlemez olaydım çok korktum genede olucam ameliyatı yıllarca kendimi aynada bu şekilde görmeye tahammül edemem ayrıca sitede yaptıran arkadaşlar var onlarla konuşuyorum korkulacak birşey yok diyorlar benim sezeryan ameliyatımda gayet iyi geçti çok ağrılarım olmadı has.3 gün yattım eve geldim hiçç yatmadım

edikacım kendi annemler manavgata taşındılar kayınvalidemler var aydıda yazın haziran gibi gelmeyi düşünüyoruz nasipse gerçi geçen yıl bitin direnmelerime karşı izine çıktık ve benim burnum dan geldi yine geliriz galiba 3 çocukla çok zor oluyor birde benimkiler ayrı odalarda uyuyorlar çıt dese uyanıyorlar

tuba seninki kaç aylık oldu daha öncede sormuştum canım bu arada mehlika çok uzun zamandır yok nerelerde acaba?

aynurcum biz aralık 5 de 10. ayımızı bitiriyoruz inş. ama bunlar halaa bebek yaaa zannediyodumki yaşına girdiğinde büyüyüverecekler ama öyle değilmiş)))))))

benim karnımı görseniz inanamazsınız kızlar. sanki hiç doğum yapmamış gibiyim. hiç çatlağım yok. sarkma filan da olmadı. doğumdan önceki kilomdayım hatta biraz daha düşüğüm ama çok şükür çok yakından epey bi incelersen gerdirirsen deriyi hafif değişiklik görürsün. kimse inanmıyor zaten üçüzlerim olduğuna. biraz da minyonum. yüzüm de küçük gösteriyor. hamileyken dr.lar da hep sorardı ısrarla ne kullandın ne yaptın diye ama hiçbişey yapmadım inanın. bnüye meselesi demekki. ama siz eğer kendinizi böyle iyi hissetmiyorsanız olun ameliyat. bir iki günün başına gelir geçer gider.

benim sezeryanım da çok kolay oldu. hiç ağrım olmadı. sadece 1 kez ağrı kesici yaptılar ayılınca o kadar.ertesi gün sandalyede oturdum hep sıkıldım yatmaktan diye. ertesi gün de taburcu oldum. evde yatmadım hiç. hatta oturdum masada sarma sardım:) beni çok fazla eden bişey oldu o da öksürük. mahvoldum o öksürükten. bir geliyodu içim parçalanıyo zannediyodum, iki büklüm oluyodum. sürekli elimde su şişesiyle dolaştım yudum yudum alıp geçiştirmek için ama yok olmuyodu. 5 gün sürdü bu. çok canım acıdı o öksürükten.

ya benim ameliyatım inanılmaz ağır geçtidoğumdan sonra suni sancı verdiler bana sorduğumda rahimin çarşaf gibi olmuşeğer bu şekilde toparlamazsak aşırrı kanaman olur dedi morfin bile vuruldum 10 gün hep destekli yürüdüm şimdi karın gerdirme ameliyatı beni korkutuyor işte çok acı çekicem diye ama bende karnıma bakmak bile istemiyorum en çok eşimin görmesi beni rahatsız ediyor aynurcum sen yaptırınca anlatırsın bir cesaret belki bende yaptırım evet kolay diyorlar inş öyledir
tuubaycım ne kadar şanslısın maşallah bencede bünye meselesi annem tek çocuk ve minicik bir karınla harita gibi olmuş karnı sanırım ona çektim

buarada kızlar evime bebek hamağı yaptım diğer taabirle çingene salıncağı kocaman eymen hiç uyanmadan uyuyor ağzına ben sokuyorum biberonu gazını çıkarıp sevip atıyorum tekrar içeri keşke daha önceden dinleseymişim annemi zaten mayısa kadar eve ziyaretçide almıycam bir yerede gitmiycem oyüzden sorun olmaz sonrasında düşüncem artık çünkü yarın yine yanlız bakıcam üçünede eğer işe yararsa ne mutlu bana kucakta çok zordur tuubaycım gece hele allah yardımcın olsun

valla ne şanslısın tuba ben hafif kilo alınca bile çatlardım zaten...kızz tuba maşşallah ben 7 aylık oldularmı acaba diyordum ne çabuk büyümüşler maşşallah

pitoscum diyorlarki sezeryan karıniççi ameliyatı ama karın gerdirme daha kolaymış insan izleyince öyle gelmiyor ama dr. günde kaç defa yapıyorlar kim bilir bakalım ben olayım allahın izniyle sende olursun

Selam kızlar....

Çok yorucu 2 gün geçirdim halende geçiriyorum hazır bebişler uyumuşken 5 dk ziyaret edeyim dedim...
dün üçer tane aşı olduk akşam ateşleri çıktı üçününde ne zormuş yaa ne zormuşşş 6 aylık olana kadarda ateş düşürücüyü fazla veremiyoruz zor bir gecerdiii....

pitoşum karnım sarktı tabiki korse takıyorum ama dikişlerim acıyor (( çatlak fazla yok zaten dert etmedim ama sarkık bir karın var ameliyat gözüm yemez sezeryandan sonra benimde sezeryanım ağırdı kızlar 10 gün anca kendim kalkıp oturabildim (( acılarımı unutursam belki düşünebilirim ama maaliyetide yüksekmiş

aynurcum cesaretine hayranım belki sen bize cesaret verirsin brde tırsıyommm ben yaaa :))))

pitoşum mama saatlerini 3 e çıkarcam diye uğraşıyorum sen yarımm saatte bir diyorsun çok yorulursun zaten canımız çıkıyor öyle yaparak yorgunluğuna yorgunluk katıyorsun ...

doğadanın bitki çayını önerdi doktorum ben zaten rezene veriyorum akşamlarıda doğandanınkini veriyorum iki gündür oğuzalpim sakin uyuyor kafa yaptı çocuk :)) :1ninca:

bu arada ev savaş alınına dönüyor ne kadar dikkat etsem dağılıyor bir tarftan birde artık eşimde bende şaşkın haldeyiz :bbo:

dün bebişleri tarttık kiloları 4,500 3.700...3.400 metemin testisinin birisi şişti orda su toplaması varmış ultrason çekilecek bayramdan sonra fıtık olabilirmiş ameliyat gerekebiliirmiş diğer bebişiminde göbeği dışarı çıkmış çocuk sürekli ıkınıyor tik haline geldii ıkınmaktan göbeği dışına fazla çıkık duruyor...:çok üzgünüm:

bu arada hemşireler yine bana bir sürü öğüt verdiler bakıcı tut diyorlar anne ile kaynana ile olmaz diyorlar dikkat et depresyona girersin diyorlar (((böyle dedikçee panik atağım tuıtuyor depresyona girivercekmişim gibi oluyor kendimi kötü hissediyorum(( ))) ikiz bebek sahibi olanlar hep girmiş işte süt yapıcı şeyler yemeliiymişim tahin helvası ısırgançayı içecekmişim uyucakmışım bu sefer beni çökmüş görmüşler birdfe kayısı suyu iç diyorlar hani bende size söylim dedim sizi gıcık edeyimm artık bu tarz şeylere gıcık olmaya başladım şunu yee bunu yeee şöyle yap böyle yappp sorduk muu sordukkmuu yaaa.....

nilcim hemşirelere katılıyorum canım. ben de 8 ay anne ve kayınvalideyle bakktım, son 2 aydır yardımcımız var ve kesinlikle çok daha rahat. evet zaten üçüz bebek çok masraflı bir de bakıcı eklenince zor oluyor ama napalım. eninde sonunda tutuyorsun. tabi aynur gibi istisnalar da var yani. ben depresyona girdim kesinlikle. bilmiyorum inş. en kısa zamanda atlatırım.

bu arada oğlunun testisinde olan olayın tıkı aynısın yaşadık. sana söylenenlerin hepsi aynene bize de söylendi, ultrasonlar, röntgenler çekildi ama şükür fıtık çıkmadı. zamanla keniliğinden indi şişlik. suymuş demekki. inş iner sizinkide en kısa zamanda. çok korkmuştum ben de.

dedikleri doğru canım :lepi:

tubacım sen depresyona girmekten bahsediyorsan ciddi anlamdamı girdin depresyona yani ilaç filan kullanıcak kadarmı :çok üzgünüm: :çok üzgünüm: :uhm: :uhm: akannehir
eğer öyleyse desene sigaraya tekrar başlıycam :kedi: :kedi:

dün akşam bir başladılar bebişler gece 1 e kadar hiç durmadılar eşimle tektik bayramda tek kaldık artık gece yarısı oldu eşimle ben ağlama durumuna geldikkk delikafadulden delikafadulden

nilcim inan ne yaptıysak şu saatleri ayarlayamadık biz ama artık okadar çok ağlıyorlarki pes ediyoruz bizde neyse artık şu gazlı günlerin bitmesine az kaldı sanırım 5. aydamı bitiyordu 6. aydamı aşılarınız hayırlı olsun şifa olsun bebeklerine benimkilere ateş yapmamıştı şükür ama o gün sabaha kadar uyuyamadım bende
depresyon olayına gelince bazen çok ama çok bunalıyorum bende hatta oturup çocuk gibi ağlıyorum çoğu zamanda özellikle akşama doğru sinirlerim çok geriliyor birazda aşırı pimpirikli olmaktan sanırım ya ben gak deseler başlarında bitiyorum mesela anneme bırakıyorum üçünü gayet sakin bir şekilde bakıyor ben odadan dışarı çıkmıyorum bile bugün yanlız baktım mesela öğlen sadece bisküvi yedim ama en çok beni uykusuzluk yıpratıyor gaz problkemi geçtikten sonra düzen kurabilirmiyim acaba

aynurcum dr görüştünmü peki sen maaliyeti ne kadar kaç gün sıkıntı süreremiş riskleri neler vs.....

evet canım ilaç kullandım ama onu bile düzenli kullanamadım koşturmaktan ve bu şekilde faydası olmayacağını düşünerek bıraktım. sürekli ve şiddetli baş ağrısı şikayetiyle dr.a gittim filkmler filan çeklidi bişey çıkmadı şükür ama psikolojik destek almamı önerdi dr. onun için vaktim olmalı. bebekleri kime bırakcam? ben normalde de stresli bi insanım iyice arttı stresim. işte böyle bakalım nolcak. bugünmü düzelirler yarınmı diye umutla bekliyorum ama her yeni gün başka bişeyler çıkıyor. şu son 1 haftadır zeynebin gece boyu süren şiddetli ağlamaları var mesela. hiç uyuyamıyor. hasta değil, karnı tok altı temiz ama sebepsiz durup dururken ağlama krizine giriyor. sabahlara kadar onunla uğraşıyoz. diğerlerini de uyandırmasın diye ayrıca geriliyorum. böyle böyle 10 ayı devirdik ama baklım geride bizi neler bekliyor.

BU ARADA HERKESİN BAYRAMI KUTLU OLSUN. MİNİŞLER ELLERİNİZDEN ÖPERLER TEYZELERİ. BEN DE SİZİN KUZUCUKLARI ÖPÜYORUM KOCAMAN KOCAMAMN........... opuyorumnanaktan

tuubaycım geçmiş olsun gerçekten zor hergün yeni bişeyle karşılaşıyoruz birgünleri birgünlerini tutmuyor bebekler 120 sebep yüzünden ağlayabilirlermiş bunun içinde can sıkıntısı gezme isteği kendini yanlız hissetme bile var düşünün yani nasıl bulucaksak okadar sebebi dişleri rahatsızmı ediyor acaba tuubaycım hep böyle bir bebekmiydi zeynep ?
nilcim ben sigaraya başladım bile inan okadar bunaldımki sanki rahatlarım gibi hissettim onunla ama ona bile fırsat bulamıyorum ki inş bebeşte fıtık falan yoktur canım geçmiş olsun
aynurcum biryere gidince falan zor oluyormu sağı solu karıştırıyorlarmı mesela ayyy dur söylemede yada iyice fena oldum kafamçokkarıştı

pitoscum annem gelicek yakında o zaman dr. görüşmeye geçicem maliyeti sanırım 3-5 bin arasında değişiyor sanırım.. ameliyatın ertesi günü hastaneden en geç 2 gün sonra çıkarıyorlarmış.. ameliyatta direnler takıyorlar yani yanlara torba onlarıda 1 hafta sonra çıkarıyorlarmış ameliyatta korse takılıyormuş oda 4 hafta sonra çıkartılıyormuş başkaa.... ameliyat izi sezeryan izi kadar yada 2 santim kadar daha uzun oluyormuş aklıma gelen bunlar....

pitoscum gezme olayını sormuşsun canım benimkiler akşam 8 de uyuyorlar o yüzden hiç bir yere gitmiyoruz gündüzde zaten üçüyle gidemem..sadece hafta sonları eşimle birlikte çarşıyı turluyoruz çocukları arabalarına atıp ..zaten gitmek bana gezmektan çok stres olur hangi biriyle uğraşayım birde benimkiler yataklarına yatırınca uyuyorlar sallamadıgıımız için başka yerde uyutamıyorum.. kızlar gözünüz korkmasında 3-4 yıl ev gezmesini unutun ...ben zaten evde oynasınlar koştursunlar bir rahatsızlıkları olmasın gezme istemiyorum evimde daha rahat ve mutluyum:))

nilcim bazen insan çıldırıcak gibi oluyor ama sabır canım bizde eşimle aynı durumları çok kez yaşadık bu günlerde geçicek

ıYı BAYRAMLAR BU ARADA KIZLARRRR

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…