Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

aptamilde doyurucu değilki nilcim eskiden yiğenim kullanıyordu yıkadığım zaman biberonda yağ kalırdı şimdi anne sütü diye geçiyor zaten mama gibi değiller pek belkide ondan hemen acıkıyorlar bukadar mama yiyemez bence çocuklar dün burda yazdcımya benimkiler 3 saat hiç uyumuyor diye ayy nasıl oldu bilmem dün 4 saatte yakın uyumuşuz şok oldum kalktığımda saat gece 3 tü
http://www.babystar.com.tr/aylara_gore_bebek_gelisimi1.aspx ben gelişimlerini burdan düzeltilmiş aya göre takip ediyorum öyle dedi kızlar şimdi 2 aylık olarak bakıyorum herşey ayına göre yolunda gidiyor

bence artık premature mamalarını bırakın bana ankarada da burdada bebekler 3 kiloya geldiğinde vaya normal doğum tarihleri geldiğinde aptamil 1 e geçmemi söylediler .bu arada dün 4 saattebir veriyorum yazdıktan sonra bebişlerim çıldırdı efe bey dünden beri 3 saate bir istemeye başladı gece ilk defa mete acıktım diye ağlayarak uyandı ki bu çok çok enderdir çocuk hiç yemek istemez.pitos mete için doktorumuz normal sen boşuna kafanı takıyorsun diyor hiç mide filmide çektirmedk her ayın 20 si gibi doktora götürüyorum gidince ilk işim bunu sormak olucak

pitos canım milupanın gece çayı ayrı ben rezenede içirdim pek rahatlatmadı gece çayı sanki işe yarıyor.ben yatarken yüzüstü yatırıyorum o yüzdenede iyi uyuyorlar bence çünkü sırt üstü yatırınca çok sıçrıyorlar benimkiler yoğun bakımdada hep yüzüstü yattıkları için zaten sırtüstü hiç yatmıyorlar

edikcım bilmişlik yapmak istemem ama o yatışın çok zararlı olduğunu biliyorum geçen bana bebelactanda msj geldi bebeğinizi yüzükoyun yatırdığınızda yanında bulunun ve uzun süreli yatırmayın diye çünkü bu yatışta ilk başta kalp mide ve diğer organlar baskı görüyor en çokta kalp zorlanıyormuş benim bebklerimde küvzde ara ara öyle yattılar ama uzun süreli değil midelerine baskı yaptığı için doygunluk hissi yaşıyorlar büyük ihtimal ve yeme saatlari uzuyor hatta ahalk arasında bu yatışın çok sakıncalı olduğunu anlatmak için şeytan yatışı denir bunlar benim biildiklerim ama sende belki dr falan danışmısındır yada daha iii bildiğin bir konudur ben sadece bilgilerimi paylaşmak istredim

benimkler gece düzenli uyuyor ama bazen gündüz çok uğraştıyorlar belki karınları falan ağrıyor bilmiyoruma ama bunu deniycem teşekkürler

ay ne güzel bi topic oluşturmuşsunuz kıslar. valla benimde çok işime yaradı verdiğiniz bilgiler.
benimde cerenim fazla yemiyor minnacık kaldı. prematil veri,yorum ama bazen 60 cc yideviriyır bazen 15 cc zor içiyor ve azından akıtıyor deli oluyorum öyle olduğunda. bide diğer bebeğimde gaz sorunu var bende rezeneye başladım dün. faydası oldumu bilmiyorum bu akşam tekrar vericem. gerçi hiç bir doktora sormadım erkenmi acep dokunmasın sdiyorum bazen((

kokluyom tüm minikleri...

wavy bebeğin daha çok küçük tatlım kaç haftalık doğum yapmıştın sen emme refleksleri olsada hem çabuk yoruluyorlar hemde mide ve bağırsak sindirimleri daha çok yavaş inanırmısın benim taham şurda belki 1 ay oldu doğru yemeye başladğı dediğin gibi hep ağzının kenarlarından taşırırıdı kusardı çok uğraştık şimdi düzene girdi şükür az daha sabır tatlım bende minişlerini püyorum

kızlar nasılsınız bakemmm

canım benim oğlanlarda 2 aylık falanlardı dr. bizede dedi çok yediriyorsunuz biraz azaltın dedi bizde hiç azaltmadık çünkü aç olunca çok ağlıyorlardı ama şimdi hiçte şişman değiller hatta zayıflar bile akşama kadar koşturmaktan kilo tutmuyorlar:))

kızlar bebişlerin sıçramaları gaz dagılımından olabilir dr. bize öyle demişti gaz yer değiştirimiş ve bebegin birden canı acırmış..

birde bizimkileri doğduklarından beri normal bebek gibi takip edildiler düzeltilmiş yaş falan olmadı yanii...
bende aptamilin gece çayını rezene çayını çok kullandım iyi geliyordu bebişlere

ya benim tek çocuk olmasına rağmen gaz sorunundan 4 ay annemde kaldım,sonra da yardımcı buldum ama kafayı yedim bir daha kesseler çocuk yapmam diyorum,sizin forumu okudum 12 sayfa da allah size yardımcı olsun ve bebeklerinize bol bol sağlık ve usluluk versin kızlar,kalbim sıkıştı ben kaçtım:)sevgiler hepinize

bizim de hep doğum tarihlerine göre yapıldı işlemleri. dr. ne dediyse onu yaptık biz. 3 kilo olduklarında aptamil 1 e geçtik. sonra aylarına göre değiştirdik. benimkler de 2 saate yiyorlardı 90 cc dr. çok dedi ama azaltın demedi. öyle devam etik. bazen 2 saati bile beklemiyorlardı.sonra sonra saateleri düzene girdi 3,3,5 saat oldu. şimdi yemek yemeye başlayalı öğüne dönmeye başladı.

uykuda sıçrama bizde de vardı. ben sararak uyutmada buldum çareyi. o zaman ellerini kollarını oynatamadıkaları ve sıçrayamadıkları için daha rahat uyudular. sarma işlemie 3 aylıktan sonra başladım ama. şimdi pek gerek kalmıyor. huzursuz olduklarında sarıyorum bazen. bizde de şimdi acaip bi sinirlilik ve huzursuzluk var. sürekli mız mız... hiçbirşeyden memnun olmuyorlar. yemek yemek istemiyolar. kahvaltı yaptıramadım mama verdim çaresiz. dişten midir nedir. damaklrı acaip şiş kızların ama patlayamadı bir türlü. oğlum 6 tane çıkarttı rahatladı biraz ama kızlar mahvetti bizi.

ek gıdaya en rahat yoğurt ve meyve püresiyle başlanıyor. biz de öyle başladık.

pitosum 14 kasımda 35+4 te doğum yaptım canım. dayanamadı bıcırıklar annelerine kavuşmak için.. inşallah dediğin gibi olur yarenim maşallah toparladı ama ceren hala toparlayamadı buda beni çok üzüyor.. ay aynı taha gibi işte ya kusuyır yada ağzından akıtıyor. çook aç olunca 1 damlayı harcamıyoır ama:))

benim metede çok zor yiyor muhakkak ağzının kenarından akıtıyor.ben im efe ve asya aptamil 1 kullanıyor ama mete acaba mamayımı sevmedi diye doktorum SMA GOLD u deneyin dedi artık ondan veriyoruz. pitos ben doktora yatmalarını hiç sormadım ama ne zaman sırtüstü yatırsam en fazla 15 dk uyuyorlar bu seferde uyku problemleri oluyor ama dediklerin önemli doktora gidince srucam

Herkese Selamm sengözlerimebaksanab

Ne zormuş bu annelik !!!! :hulya:

Allah hepimizin yardımcısı olsun ....

Yılların maması SMA fakat anne sütü alan bebeklere önerilmiyor mama tatlıolduğundan bebişler mamayı tercih ediyormuşşşşş....

sütüm azaldı (( ısırgan çayı deniycem bakalım ....

pitoş aptamil 1 le devam edicez sen ne kullanıyon şu anda milupa değilmi '''!!!!!???

benimde aynıydı hala bile ara ara kenardan akıtırlar ama zamanla düzeliyor.... şimdi kafalarını tutmaya başladılar ufaktan gülüyorlar elleriyle biberon tutuyorlar kısa aralıklarla ...
her gün yeni bişey öğreniyorlar ya maşalllhhhh.....

wavy kızları kokla benim içinn zemuszemus

evet nilcim milupaya devam aptamil 1 deyiz bizde yakında dr gidicem bakalım neler tavsiye edicek sen bebişlerden birine mutilium kullanıyordun değilmi nilcim devam ediyormusun peki biz motilium ve gaviscon kullanmıştık kusmasını çabul geçirdi hemde bağırsaktaki gazları alıyor ve bebişler daha rahat yiyor bunuda sorabilirsiniz kızlar
sesler çıkarmaya başladılarmı nilcim seninkiler eymen çok az çıkarıyor ses ama gökçem ve taha şarkı sylüyorlar resmen tv bile duyamıyoruz artık ama nette sırt üstünden yana dönme hareketleri yapmaya çalışırlar diyorlar benimkilerde tık yok valla düzeltilmiş yaşa göre bakıyorum sizinkilerde varmı hareket

Canım mide ilaçlarını artık kullanmıyorum şükür geçti arada kusuyorlar ama herkes normal fazlasını çıkarıyor midesi büyüyor gibi laflar ediyorlar gerçi takipteyim kusmaları artarsa tabiki doktora başvurcam ..sanırım artık ben başlıycam stresim mideme vurdu (((

sesler çıkarıyorlar mama yerken ufak ufak başlıyorlar dönme olayı henuz yok zaten dur bakalım 1 günde neleri değişiyor dikkat etmek lazım yüksek yerlere koyarken bebişleri ...

nil canım benimde sütüm kesildi inşallah kesilmez seninde bol bol sıvı al ben birara çok bunalıp dikkat etmemiştim o arada hemen kesildi. zaten annesütü almadığı için sma etkilemez.pitos dönme hareketi benimkilerdede yok bu arada benimkiler sonunda ellerini keşfetti yalnız mete biraz daha geri.bu arada halk arasında kusan bebek daha ii kilo alır diyorlar bilmiyorum ne kadar doğru bizim doktorumuz erken doğdukları için reflüleri var normal diyor büyüyünce geçermiş birşey kullaanmaya gerk yokmuş

ben bu mama için tam tersini duydum. anne sütüne en yakın mamaymış. bu mamayı alan bebekler anne sütünü bırakmıyorlarmış benimkiler hem süt hem mama aldıkları dönemde bir aksilik yaşamadık.
Çok güzel bir mama.

oyşş yerim ben onları ya. allahım nazarlardan saklasın..

oyy koklamazmıyım canımm sende kokla benim için..opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

bu düzeltilmiş yaş olayı nedir nasıl hesaplıyoruz kıslar. ben 35+4 te doğum yaptım benim içinde geçerli sanırım dimi bu durum. nasıl düzeltcem acepmafoldumben

bu arada benim kıslarda da gaz ve kusma var. hemşire bana bu durumun çok normal olduğunu erken doğduklşarı için sindirim sistemleri tam gelişmemiş oluyormuş normal doğan bebeklere göre biz biraz daha fazla çekecekmişiz bu durumu. 4. aya bişeyciği kalmazmışkaydirigubbakcemile5

kıslar bebişlerinizi nasıl besliyorsunuz. gece kolay oluyor nerdeyse 2 saatte bir uyanıyor biberonu tıkıyom. ama gündüz nerdeyse hep uyuyolar. ve uyandıklarında yarenim maşallah yiyor ama cerenim uyku sersemi yemek istemiyor ve iki fırttan sonra uyuya kalıyor.mafoldumben biri bu çocuğa prematilin pahalı olduğunu boşa harcamaması gerektiğini öğretmesi lazımkaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…