Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

açeyla canımm nasılsın yavrular nasıl?
açeyla bu sma dediğin mama prematüreler için mi yoksa belli bir kilodan sonra mı kullanılıyor. cerenimin seviceği ve gelişeceği bir mama bulşmaya çalışıyom:sinifsinif:

wavy bencede ilaç kullanmamak en güzeli ama benim taham kilo vrmeye başlamıştı ve cildi kuruyordu artık su kaybından mecburen kullandım eğer kilo kaybı yoksa dr önermiyorlar şükğr bende ilaç kullanmıyorum artık yemeside çok iii seninkide düzelicek hiç merak etme insan stres oluyor ama çoğu prematüre bebekte var düzeltilmiş yaşı doğması gereken tarihe göre hesaplıyorsun yani benim bebişler 33 haftalık doğdu 2 eylülde ama doğması gereken tarihleri ise 18 ekimdi yani 7 hafta önce doğdular sende bu şekilde hesaplayabilirsin mama konusuna gelince evet mamalar aşırı pahalı bazen bebişler istiyor ama içmiyor inan eşim hepsine biberonu hepsinin ağzında bir gezdiriyor ziyan olmasın diye baktı kimse istemiyor bana içirecek nerdeyse kaydirigubbakcemile3

pitosum dimekki hepimiz aynıyız valla cerenden hep kalıyor genelde. yareni uyandırıyom kalk bakem mama ziyan olmasın bi höplet diyom:kedi:

wawy sen yanlızmı bakıyorsun bebişlerine ilk kızım çıktı benim uyandığı zaman okadar mutlu oluyordukki şimdi uyudukları zaman göbek atıyorum resmen hele eymen beni öldürüyor yine başladı gündüz uyumamaya hamakta sallandıkça uyuyordu artık onlada kandmıyor ama akşam 22 de hopp yatağa giriyor nasıl uyutucam ben bu çocuğu yaaa fikir verin kızlar
aynurcum tuubaycım nerdesiniz papişte uğramıyor buraya hadi kızlar tecrübelerinize ihtiyacımız var

azcık bakabildim yazdıkalrınıza. valal kızlar size maşallah diyorum .

bizimde ahmetimde uyku sorunu var pitoscum. resmen inatlaşıyor uyumamak için. bende çareyi oda oda gezdirmekte buldum. saat 10 a gelince sarıyorum bunu oturma odasına yada mutfağa götürüyorum şöyle bi etrafına bakınıyor değişik geliyor herhaldfe bayılıp kalıyor :) yoksa başka türlü uyutamıyorum napıyım. mehemtimde çok yemek istiyor . biberona deli gibi saldırıyor memeyi çekince ağzından çıldırıyor resmen. obez olacak diye korkuyorum

bide biz hero baby yiyoruz ama açıkçası aptamili daha severek yiyorlardı.

nilcim süt için ben rezene içiyorum işe yaradı dene istersen. birde bol bol salata ye balık ve soğan ye onlarda işe yarıyor.

Selam kızlarr...

vavy canım gündüz uyanmazlarsa 4 saati geçirmeyin kan şekerleri düşmesin ben şu anda nurse kullanıyorum gazları için ve acayip uyutuyo benim bebişlerii en yaramazımız şu an melek gibi :lepi: ama ben 3 saat oldumu uyandırıyorum şimdide uyusalar suç uyumasalar suç yaa şakkıdı

pamukşekerim sen bebişini anlatırken benim ufak yaramaz aklıma geldi oda öyle omzumda etrafına bakar yada emzikten alıyor hırsını :ecrin_bebek:

pitoşcum o mamalar lezzetli olsa evde yemek yapmazdık artanlarla doyardık delikafadulden cokacimcoook fakat tatları kötü be yaaaa :1shok: :1shok:

pitosum k.validem var yanımda . gündüzleri birlikte gece tek başıma bakıyorum. gündüz çoğunlukla uyuyolar zaten..
Nil güzelim ah bana kalsa ben iki saatte bir uyandıracağım.ama başında büyük olunca karışanın çok oluyor. napıyorsun çocukları obez edeceksin diyolar.uyuyan çocuk uyandırılmazmış acıksa uyanırmış falan filan.
dün akşam bi tanesinin karnını elini koydular bu çok şiş dediler çok yediriyorsun. mama saati geldi yedirtmediler nasıl ağlıyor yavrum iyice huzursuzlaştı sonra mama yedirdim ve sustu yavrum. ama gel gelelim bütün gece huzursuzlandı(

canım ya bilmemmii idare edecez artık sıkacaz dişleri ama o konuda pek umursama sen gene bildiğini oku bebek yedikçe bişi demezler :icecream:cokacimcoook

selam canım iyiler kızlarım. İpeğim azcık iştahsızlandı eskisi gibi yemiyor. sennkiler nasıl canım. Nasıl gidiyorr.
Sma normal bebekler için canım. bizimkiler ilkten aptamil prematil yiyorlardı 3 kiloya gelince aptamil 1e geçtik ishal yaptı bizimkileri. sonra SMA ya geçtik o daha iyi geldi yaradı. Sütümüde içtiler aynı zamanda.
Besleyici bir mama tadıda güzel beğeniyorlar benimkiler.tabi ipek artık eskisi gibi beğenmiyor

canım bende aynı şeyleri yaşadım uyuyan bebek uyandırılmazmış dediler.
aslında onlar premature oldukları için acıktıklarını anlamıyorlarmış.uyumaya meyillilermiş.Bu nedenle kan şekerleri düşermiş. bizim düzenli beslememiz gerekirmiş. karnının şişliği gazdandır canım. benimkileri görsen davul gibiydi karınları. aşırı gazlılardı.Karışan olmasa çok iyi olucak. her kafadan bir ses çıkınca ne yapacağını şaşırıyorsun valla.

Valla bu büyüklr hakkında yazacak çok şey var da ... yazmıyoruz hani bizde çok tecrübeli değiliz ama karşımızdada fazla bilmişliklik ben böyle yaptım bişi olmadı biz eskiden böyleydik gibi laflar bayıyoorrr sizin zamanınızda yokmuş işte bu kadar imkan....
valla bende çok dertliyim kızlar açsam ağzımıı hiç durmam en iyisi ben susam

pamukşekerim rezene içiyorum birde ısırgan çayı aldım ayy ne iğrençççtiiii kafamçokkarıştı onu deniycem şimdide bakalım işe yarıcakmı ...

bu gaaz giderici bitkisel ilacımızı değiştirdik bebişler çok uyumaya başladı :))) ben uyandırıyorum yaa ne rahatladılarr yaa keşke baştan deneseymişim

kızlar bebişlerinizi allah bağışlasın tebrik ederim maşallah
acaba çoğul gebeliklerde ikiz değil de üçüz olunca anne sütü vermek imkansız mı?
yani yetmeme ya da gelmeme gibi bir durum oluyor mu?
bir de colostrumu naptınız? (ağız sütü )
3 bebeğe birden nasıl verdiniz, yetti mi?

canım niye imkansız olsun,
evet yetmeyebilir ama imkansız değil,
bebekler emdikçe çoğalarak geliyor süt,yeter ki emmeyi başarabilsinler,biz çoğul gebeliklerde önce bu sorun oluyor,bebeklerden biri yada hiçbiri emmeyi bilemiyor,
ama onun dışında yetmese de o ilk gelen sütü onlara ben verebildim hamdolsun..
Bir de ağızlarına yetmese de ne kadar anne sütü gidebilrise kardır diye düşünüyorum..

Rabbim her annenin sütüne bereket versinn,artsın eksilmesin taşsın dökülmesinnkaydirigubbakcemile3

slm kızlar
valla anlamıyorum bu büyükleri allahtan bana karışan olmadı ben netten araştırıp yapıyordum herşeyi benim anlamadıgım şey ben bebişlerim yeni doğdugundaki yaptıgım yedirdiğim şeyleri bile zor hatırlıyorum bu anane babanneler nasıl oluyorda yıllar öncesini hatırlıyor??

kızlar bebişleri uyandırmaya gelince düzen tutması için uyandırmanız lazım zaten ben hala uyandırıyorum eger fazla uyurlarsa akşam uykusu geç olur diyerek uyandırıyorum ama sizler için çok erken bu aylarda daha çok uyuyyorlar zaten ama gaz problemi bittikten sonra yavaş yavaş düzene oturtmanız lazım

bende nil gibi bitkisel gaz damlalarını öneriyorum kızlar uyumayan bebeklerin en büyük şikayeti gaz oluyor çünkü...mama olayına gelince sma hiç kullanmadım ben bizde mama ziyan olmasın diye artanı hepsine denerdik ama kalan mamayı hemen atmayın onunda oda sıcaklıgında belli bir kullanma zamanı var hatta ben benmari usulü ısıtıp verirdim yada dolaba koyup çıkarınca üzerine kaynar su eklerdim tabi uzun süre beklememeli

kızlar muallimin bebekleri ne oldu bilen varmı?

ilk zamanlar artan mamayı hemen atardım ama şimdi atmıyorum bende sen gibi yapıyorum 2 saati geçmemek kaydıyla kalorifer üstnde sıcaklığını muhafaza ediyor ...

hakket aynurcum nerden hatırlıyorlar işte cinlik yapacaklar ya ondan bacım ondan :)))

mualimimn bebişler hala kuvezdeler onun topiğinden takip ediyorum dualalrımız onlar için ..

tşkler ....

mümkün değil üçüne süt yetştirmek keşke olsaydı (( ama ben şu anda ilaç niyetine emziriyorum üçünüde sırayla 2 saat arayla ağladıklarında veriyorum gece sakinleştirmek için veriyorum yettiği kadar hymary dediği gibi kuvezde kaldığı günlerde kendi sütümden verebildiğim için çok mutluyum

CADIARZU bu mamanın bukadar dayandığını bilmiyordum dr bana 10 dk oda sıcaklığında durur dedi şimdi bende ılık kalıcak şekilde ayarlasam 2 saaat dayanıyormuki eğer öyleyse bunu duymuş olmak beni şuan itibariyle çokkkkkkkkk mutlu etti ehendeeeeeeee oynuyom zemuszemus
bende eymenime rezeneyi düzenli vermeye başladım çok rahat etti bide 2 gündür bacaklarını aşırı çırpıyor ve alttan gaz çıkarıp uyumaya devam ediyor en çabuk o dönücek sanırım kızım sadce ayaklarını kaldırıyor tahada tık yok konuşsun dursun o
aynurcum ben bebişleri sallamayı bıraktırmak istiyorum artık yavaş yavaş gazlarıda azalıyor sanki sence en uygun dönem ne zaman olur nasıl alıştırabilirim çok ağlarlarmı sence öyle uyumaya başladıktan sonra

banada karışan olmadı nedeni eve ziyaretçi almama illaki birileri bişey der yoksa ama bende çözüm hazır bişey deseler yok dr sorduk özellikle böyle söyledi derim yalan söylemek doğru değil ama çocuklarım için yaparım ısrar edenlere yoksa ben bildiğimi okurum
aynurcum ağzını öpeyim yok bu laf olmadı:) ağzın bal yesin ben kimin altını değiştiridiğimi bile hatırlamazken onlar nasıl hatırlıyorlar ama şuda varki eskiden ani bebk ölümleri daha fazlaymış eskiden minnacık bebişlere bal verirlermiş bunun gibi ne bilinçsiz şeyler ne kadar tecrübesiz olsada annesi kadar bebeğine kimse iyi bakamaz

selam herkese. çok fazla giremiyorum malesef nete( açeyla canım msnim var ama kullanamıyorum canım nete giremediğim için en kısa zamanda eklicem canım seni. sanırım adaşız bu arada:))

nil canım bu nurse dediğin ilacı ne zman kullanmaya başlayabiliyoruz. benimkiler 1 aylık oldular acep kullanabilirmiyim bide cerenim çok ufak zarar edermi acep ona.. siz ne zaman kullanmaya başladınız kaç kiloydular?

kıslar bi soru daha kanamanız ne zman kesildi sizin benim hala devam ediyor ya ne zaman duracak(

selam canım. benim kanama nerdeyse 30gün sürdü. ilk zamanlar çoktu sonra lekelenme tarzında oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…