Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

kızlar merhaba ben de geldim uzun bir aradan sonra benimkiler de 2 ay 10 günlük oldular maşallah iyiyiz daha sık girmeye çalışcam artık özlemişim sizi...

nehircim hoşgeldin maşallah bebişleri büyütüp gelmişsin önce resim isteriz kaç haftalık doğum yapmıştın şimdi kaç kilo oldular

hoşbulduk resim eklemeyi daha bilmiorum ilk fırsatta koyarım önce geçmişi okudum ve sizin kuzulara baktım çok tatlılar maşallah hepsine benimkiler nehir 3700 utku 4200 görkem 4000 32 haftalık doğum yaptım 1 ay kaldılar yoğun bakım da şimdi iyiyiz çok şükür ben de annemle bakıyorum şimdilik annem şehir dışından geldi babamda arada geliyor gidiyor....herkesin düzeni altüst oldu yani sizinkiler gibi benimkiler bayağı sakinler 2 buçuk 3 saatte bir besleniyorlar genelde bazen daha erken bazen daha geç uyanıyorlar uyanmadan yedirmeye uğraşmıyorum zaten almıyorlar o zaman diğer mamalar çok gaz yaptı bebelac 1 kullanıyorum şimdi kabızlık sorunu da çözüldü böylece her bebek farklı tabi biz 2 kişi çok rahat bakıyoruz ama birimiz uyuduğunda diğeri bazen zorlanıyor..benim esas sorunum emzirmr bir türlü fırsat bulamıyorm emzirmekle biri bile tam doymuyor bu arada dieri acıkmış oluyor falan bana bir akıl verin siz nasıl yapıyosunuz...

yine ben geldim şekerler opuyorumnanaktan takipteyim biliyosunuz sizi hemde zevkle kaydirigubbakcemile2

nilcim benimkilerin göbekleride tırnağım kadar dışarda sordum birilerine hep b,normal dediler bende fıtık olabilrimi diye internette araştırdım abuk subuk resimelri görünce kapattım. başka bi belirtisi varmı sadece göbek dışard aoluncamı oluyoır.

mehmetim kabız olmuş ağlıyor bakıyım hemen

meraba arkadaşlar eperydir yazamıyordum sonunda evimdeyim 3 çocukla birlikte 11 saatlik bir yolculuk sonucu evime ulaştım çok şükür .bence siz siz olun bebeklerle bu kadar uzun bir yolculuk yapmayın .benim merak ettiğim mamadan sonra su veriyormusunuz bebeklerinize. bu arada bir ara benim bebeklerim neden ellerini kullanamıyorlar diye üzülüyordum şimdi hepside ellerini ağızlarına götürüyor boşu boşuna dert etmişim bazen bakıyorumda bazı şeyleri gereksiz yere kafamı takıyorum siz nasılsınız acaba bu stresli bir gebelik geçirdiğimiz için mi? bu arada benim kızımında göbeği biraz dışarı doğru bu göbekleri geç düştüğü içinmiş

:1ninca: selam üçüz güzelleri ....

aynurcum daha elleriyle bişi tutamıyorlar :ecrin_bebek: o aşamada deniyeceğiim kaydirigubbakcemile5

nedense hep yaramazlık peşindeler biri uslu olunca diğerleride oluvermiyor nedense akannehir akannehir

ay pitoşşşşşş kaydirigubbakcemile sevindim kuzummm yaa bide ben rahatlasamm kolbasstı oynıycamm alkisalkisalkis valla yoruldum artık

canım nehirim tekrar hg aramıza Allah uzun ömürler versin bebişlerinize vede sizee tebrikler bak hepimiz doğuruverdik şükürler olsun ...
sık sık burda buluşalım zaten dışarı çıkamıyoruz bari şurda sosyal olalım

pamukşekerim rutin kontrole gittiğinde doktorunuzan baktır nolur nolmaz ben sürekli takipteyim 1 yıl içinde geçer dedi sevindiğim husus canları yanmıyor şimdilik bakalım gececekmii geçer demişti bende hiç araştırmadım netten inş değildir bende çok kişiye sordum geçer dediler hatta benim doktor isterseniz orayı bantllayabilirsiniz dedi bazıları bozuk para koyuyorlarmış bizde bişeye streril şekilde sarıp bantıycaz sadece o böllgeyi çok fazla sarmamak lazım nefes alışlarını engelllemesin diyee..

edikacım sonunda evindemisin iyi bari eminim kabus gibi geçmiiştr biz bir hastaneye gidiyorz feleğimiz şaşıyor o yüüzden izinleri evde geçiriyoruz hiiç bir yere gitmiyoruz b,rde kışşş

bazen bebişlerden fazla performans bekliyoruz sanırım

edikacım geçmişolsun diyelim okdar uzun yolculuğa iyi dayanabildiniz ben su olayını dr sordum mamayı su ile açtığın için su vermeye gerek yok dedi ben vermiyorum katı gıdaya başlayınca yavaş yavaş vericem sen ne zaman başlamayı düşünüyorsun peki bende çok pimpirikliyim bazen çok uyudukları zaman bile tedirgin oluyorum bebişlerim çok ağlamıyor ağkladıkları zamanda dr götürmek istiyorum hemen aslında böyle olmamak gerek ama elimde değil .......

nehircim maşallah bebişlerin kiloları çok iyi canım benim sütüm uykusuzluk yorgunluk ve düzenli sağamadğım için gitti ama ben sadce ara ara tahyı emziriyordum diğerleri emmedi onlarada sağarak veriyordum sütün bayağı varsa bence süt sağma makinası al hem bebişler hem sen yorulmazsınız
ben artık düzen oturttum inş kızlar tahada eymende 22.30 dedimmi yataktalar bazen daha erken uyuyorlar şükür daha geç olmuyor artık kızım arada fire veriyormuş annem üzerinde çalışıyor

nilcim yakında geçicek tatlım hiç merak etme ama birazda kendileri çıkarması için çekyatta ayak hereketleri yaptır onlar zamanla öğreniyorlar bunu ama ilginçtir pırt yapan ağlıyor bizde hele kızım sanki öldürüyoruz çnce pırt yapıyor sonra ağlıyor bakıyor poposu yerinde gülüyor kaydirigubbakcemile3

su verme işi doktorumuz çok gerekli değil ama çok ta istersen günde bir tatlı kaşığı ver demişti ama o zaman hastanedeydik....

şimdi günde bir kaç kez veriyorum mama dan sonra birde kustukları zaman veriyorum ağzı ve boğazı temizlensin diiyee

pitoşcum bende o senin dediğin gibi deneme yapayım gaz olayınıı..

birde ben gece kusup boğulmalarından korkuyorum mamadan sonra gazla birlikte midelerinden geliveriyor bazen işte başıboş bırakamıyorum ....

pitos ben akşamları bir iki çay kaşığı su vermeye başladım ama benimkiler hiç sevmediler zorla veriyorum birde pekmez vermeye başladım bir çay kaşığı onun üzerine su veriyorum biliyorum size garip gelecek ama napim 4.5 aydır kansızlıkları bir türlü geçmedi hele metenin halsizliği beni çok düşündürüyordu annemin ısrarlarına dayanamadım etrafımdakiler biz hep verdik deyince verdim ama meteye iyi geldi galiba

bak edika ne kadar farklılar senin bebişler suyu sevmemiş benimkilerin ağzından su biberonunu zor alıyorum.... kansızlık için ferrum kullanmıyormusun ( demir ilacı.)

kızlar işitselbeyinsapı UP BAEP testi yaptıran varmı üçüz annelerindennn....!!!!??? bizim şubatın 3 de bebişleri geceden uyutmuyacakmışımmm orda uyuyacaklarmış testi uyuyarak yapıyorlarmışşş

nil günde 6 damla ferrosanol damlatıyorum ama pek işe yaramıyor.ikisi iyi ama mete ancak pekmeze başlayınca toparlamaya başladı gibi. bu arada ben o testi yaptırmadım ilk defada senden duydum neden yapılıyor rutin kontrolmu.biz sadece ABR testi yaptırdık

ya kıslar bu göbek fıtıı sadece erkeklerde mi oluyor yoksa kızlarda da oluyor mu? benimd yarenin göbeği çok dışarda. bana dr göbek bağını ilerden kesmiş dediler. ama çocuk çok huzursuz sürekli kıvranıyor. şimdi bunları okuyunca aklıma geldi. bilgisi olan varsa cvp verirmisiniz?
pamuğum bende buranın takipçisiyim canım. bana daha yakın bu konu benimkilerde malum minik doğdular. ve paylaşım çoook güzelllopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

edikacım ben hiç su vermedim acaba başlasammı az az bende pekmez zarar vermediyse devam et ozaman eskiden tarhana bile içiriyorlarmış bebeklere bişey olmazdı diyorlar peki kan tah yaptırdınmı fazla kanda zararlı biliyorsun ilaçla pekmez çok olmasın
nilcim bendende öyle bir test istenmedi kafa filmi istediler onada götürmedim çok hırpalanıyor bebişler prematüre olduğunu duyan test istiyor eymeni rop muaynesine bile götürmedim çok gerektikçe götürcem bebeğine ilaç verip uyutucaklar o test için uyandu hadi bidaha sen bilirsin ama götürme bence benim fikrim tabi

edika nezaman başlıycan katı gıdaya bide gaz sorununuz azaldımı bebişler gece gündüz olayını anladılarmı uyuyorlarmı gece bide sesli gülmeye başladılarmı seninkiler

nilcim mama yedirdikten sonra 1 saat kadar yüzüstü yatırıyorum o zaman çok huzurlu uyuyorlar kusma daolmuyor çünkü gazını kendi de çıkarabiliyorlar dene istersen

pitos ben artık katı gıdaya başlamayı yavaş yavaş istiyorum milupanın 4. ay kaşık mamasından aldım biraz biraz vermeye başladım asya ve mete çok sevdi hele asya nın beklemeye bile tahammülü yok istiyor ama efe hiç yemiyor zorlayıncada öğürmeye başladı bende korktum zorlamadım şimdilik çok az gün aşırı 1 sefer veriyorum yavaş yavaş arttırcam .birde bu hafta yoğurda başlayayım diyorum heralde yarın denerim bakalım onu seveceklermi .galiba efenin ek gıdaya başlaması zor olucak birazda onun için acele ediyorum eğer geç başlarsam hiç alışmazsa diye korkuyorum. gaz sorunumuzda efede devam ediyor diğer ikisi atlattı gibi.gece ve gündüzü efe ve mete ayırıyor gibi gece pek uyanmıyorlar 1 sefer uyanıp karınlarını doyurup uyuyorlar ancak asyam felaket ben uyutuyorum yarım saatebir uyanıyor birde emzikle uyumak istiyor onuda tutamıyor uyuyunca ağzından düşürüyor bu seferde kıyameti koparıyor.benim kız çok sinirli sürekli ayakta gezmek istiyor buda çok yoruyor insanı bilmiyorum nasıl başetcem bu kızla:ecrin_bebek: efe sesli gülmeye başladı asyada onu takip ediyor azda olsa oda başladı ama mete daha sesli gülmüyor zaten benimkilerin gelişimi sırayla önce efe sonra asya en son mete nerdeyse efe ve metenin arasında 1 ay fark var gibi sizinkiler nasıl

pitos kan tahlilinde sadece damlayla çok çok az bir artış oluyordu zaten bu yüzden başladım.metenin hematokriti%23 ten bir ayda sadece %26 ya çıktı buda çok az çocuk halsizliktem yemek yemek bile istemiyordu. seninkiler nasıl canım gelişimleri.benim mete hala kafasını tam net tutamıyor gibi geliyor diğerlerine göre

lmaz:
canım bende ferrum kullanıyorum ferronun lekesi çıkmıyor birde o bizde kabızlık oldugundan dahada artırdı doktor değiştirdi ferrum verdi... benim metehanım da çocuk ağladımmı morarıyor sonra bembeyaz kireç gibi oluyor bu aralar çok solgun kansız gibi geliyor bana damla kullanıyorum ama tahlil yaptırmam lazım valla doktora hastaneye gitmeye şu domuz gribi muhabbetinden korkuoyorum gidemiyorum çocuklara geçecek diye ...

canım bizim bebişlerin geçer dedi sanırım dediğin gibi göbekleri güzel kesilmediğinden nede olsa doğumları acele oluyor apar topar ve özentisiz kesiliyor gibime geliyor çünki benim 3. bebişimin gayet düzgün onda birşey yok en çok ağlayan gazlı olan kolikli çok ağlamaktan yada aşırı ıkınmaktan olsaydı
olurdu ondada diye düşünüyorum
nilcim mama yedirdikten sonra 1 saat kadar yüzüstü yatırıyorum o zaman çok huzurlu uyuyorlar kusma daolmuyor çünkü gazını kendi de çıkarabiliyorlar dene istersen

ah güzelim benim bebişler yüzüstü sıkılıyorlar hiç durmuyorlar kiii

edikacım milupanın meyve pürelerinden de başlayabilirisin onlarda alerji riski en az araştır istersen şu anda evdeki meyvelerden vermek riskliii

pitoşcum su ver canım içleri yanıyor bebelerinnn :))

annem gibi konuştum yerimseniben

birde bu test işitme testinin biraz ilerlemiş halii galiba biz gitmiştik KBB doktoruna bakmıştı ama bu testin de yapılması gerektiğini söyledi daha doğrusu doğum yaptığım hastanemizdeki yenidoğan doktoru liste yapmıştı bunları yaptırın diye ...şubatın 8 de gideceğiz bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…