Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

ya nil bu test burda anesteziyle yapılıyormuş ben götürmeyeceğim galiba sorun da olmadığını görüyorm

nilcim gaz ilacı sormuşsun bizim gaz sorunumuz pek yoktu sadece zinco damla kullanıyordum bizde kabızlık sorunu vardı onuda mamalarının içine birçay kaşığı zeytinyağ koyuyorum sende ayaklarının altını ovalarsan çok güzel gaz çıkarırlar ayrıca bahsettiğin testi ben hiç duymadım

kıslar bu nurse hrvys adlışurubu aldım mamalarına 1 kapak kattım çok afadersiniz patır patır ossuruyolar ama çok kasılıyor ve ağlıyolar. acep normalmi bu ..

nil canım nabersin nasıl gidşyor ben yarenimi emzirirken bi göz atayım dedim b emzime molalarında bakabiliyom çok huzursuz kızlar oldu bunlar ya(

merhaba kızlar uzun bi ara verdim ama takipteydim...2-2-5 ay emzirdim..kalan zamanda sağdım..ancak artık sütüm çok azaldı..Artık sadece mama ile besleniyorlar..sizler hala süt verebiliyor musunuz..

Benim kuşlarım ek gıdaya başladı yavaştan..Şu ek gıda işi kafamı kurcalıyor..Kimi diyor sütlü prinçli mama ile kimi diyo meyve ile başlayın..Kimi de diyor tatlımsı şeylerle başlanırsa sebze istemez..ne yapacağımı şaşırdım..elma ve armutla başladım ben..suyu ve püresi..sonraki hafta sebze..ancak sanırım patates bebeklerimi kabız yaptı..kakaları totolarında kalıyor..bu da onlara huzursuzluk veriyor..bir süre sonra sütlü pirinçli mamaya başlıycam..daha sonra yoğurt..ayy bu iş çok tantanalı..

bunun dışında gece bir kez besliyorum..sabaha 9-10 gibi uyanıyorlar..ve tekrar sil baştan..

seybaycım ben ek gıdaya ilk kavanoz mamalarıyla başladım sadece meyve değil sebze, meyve püresi sebzeyide ver mutlaka arada muhallebi yaptım sonra yavaş yavaş çorbalar tabii ilk başlarken çok az veriliyor kızlar zaten nette çok faydalı bilgiler var bu konuda ay ay verilmesi gerekenleri gösteriyor

kızlar bı seyy sorucammmmmmm...........sterılazorde bıveronlar nemlı oluyo kuruması gerekmez mı...........kullanan var mı ...........yokasa normal mı...........ıslak cıkıyoo bısey olmaz dımı...........

ya nil bu test burda anesteziyle yapılıyormuş ben götürmeyeceğim galiba sorun da olmadığını görüyorm

canım bana öyle birşey demediler anesteziyle uyutulursa bilemiyorum kii çook ta zor olucak gece uyutmamak oofff yaa

işte sorun olup olmadığını bizler anlıyamıyoruz beyin ile kulak arasında o bölgede oluşan bir problem sonucu konuşma bozuklukları ve ciddi sağırlık oluşuyormuş bunu bu testle bulup ona göre erken teşhis oluyormuşşş

ne güzel canım ya biz çekiyoruz valla şu bitkisel ilaçlar olmasa yanmışız bu metsil de işe yarıyor sankiii

kabızlık bizdede var sorma ben ilaç atıyordum mamalarına şimdi bazen atıyorum bazen atmıyorum şükür eskisi gibi değiller ...

güzelim çok yoruluyorum ama böyle bir gülüveriyorlar herşeyi unutuyorum

işte o zaman tadı çıkıyor sende ilerleyen zamanlarda göreceksin inşşş ..

gaz çıkarırken çok ıkınıyorlar malum çıkarmak için fizyolojik sanırım benimikiler kızarıyor ıknıyor sesli sesli biirde bizler bile öyle yapmayız :1closedeyes:

ilk ay steril aleti gelmediydi sıcak suyla yıkayıp hep kuruttummm 1,5 ay böyle oldu sonra steril aleti gelince kurutmadım öyle kullandım

Seybaycım bende vakit buldukça araştırıyorum mantıklıda geliyor şimdi ilk zamanlar çok tatlı besinler vermemk lazımmış ... muhallebiyi bile önermiyorlar bende az az deniycem ...

ben hiç kurutmuyorum zaten önemli olan steril olması birde kurutalım derken sterilliği bozulmasın bana göre .her seferinde steril ediyormusunuz biberonları bana artık her seferinde yapmak zor gelmeye bailadı:bbo:

ben hiç kurutmuyorum zaten önemli olan steril olması birde kurutalım derken sterilliği bozulmasın bana göre .her seferinde steril ediyormusunuz biberonları bana artık her seferinde yapmak zor gelmeye bailadı:bbo:

her seferinde steril ediyorum ... içim rahat etmiyor ne yalan diyim banada zor geliyor ama musluk sularına güvenmiyorum

kızlar birde korse takmak işe yararmı sizce karnım iyice büyüyor sankiii yaa süt olsun diye herşeyi yiyorum zaten göbekten kilo alan biriyim kocaman göbeğim oldu yaa hiç yakışmıyor kafamçokkarıştı mafoldumben

sagolun kızlar.............nıl korse tabı ıse yarar ama cok sıkı olmasın............bende aynen gobek var ........daha yenı tabı ............sızın azcık daha da fazladır ama yınede ıçı fossssssssss gıbı duruyooo sıkı sarmak faydalı ben elımde kalan catlak kremlernı kulanıyorum............yavasca toplıcak tabı .............veeeeee az yemek gerek atrtık.............valla karnımda bıraz acı hıssetsem hala hamılreyım sanıyorum hep korkuyla bekledım ya hala atamadım o psıkolojıyı..............yıne sız verırsınız ya ben metaboolızma yavasladı belkı veremem kolay...........ama ınş verırıuz.............gercı uç bebege kosarken kılo kalırmı bılmemm...........ınşşşşşşşşş saglıkla gelsınler ve saglık ols ınşşşşşşşşş

ben korse hiç kullanmadım bu göbekte nasıl gider bilmiyorum doğumdan sonra yorgunluk ve üzüntüden baya kilo vermiştim gören şaşırıyordu ama bebklerim eve geldikten sonra almaya başladım öylede devam ediyor .aslında korse önerilmiyor diye biliyorum ama bu göbeğinde başka türlü geçmez gibide...

kızlar bı seyy sorucammmmmmm...........sterılazorde bıveronlar nemlı oluyo kuruması gerekmez mı...........kullanan var mı ...........yokasa normal mı...........ıslak cıkıyoo bısey olmaz dımı...........

canım ıalak oluyor. hastanede süt sağma makinesine süt sağmak için biberon veriyolardı steril edilmiş onlarda ıslak geliyordu. sonuçta temiz su olduğu için sakıncası yok sanırım..

ayy inşallah benimkilerde bi başlasa gülmeye. bi kaç gündür bizleri fwarketmeye başladılar gözleri ile takip ediyolar ay o bile mest ediyor bizi.
gaz olayına gelince valla o minicik gövdeden nasıl o ses çıkıyor anlamıyom vee senden allah razı olsun şurup çok iyi geldi yarenim zart zurt ossuruyor kaydirigubbakcemile3ama artık kasılmıyooorr ve rahatladı maşallah..:lepi:

kıslar bugün Kırkımızı çıkardıkk. bakalım benim cimcimeler azacakmı durulacakmı... dahada azarlarsa naparım bilmemmkafamçokkarıştıakannehir

Son düzenleme:

bende herseferinde steril ediyorum. Annem günde bir kere yeter diyor ama içm rahat etmiyor işte. makinadan nemli bir şekilde alıyorum azcık kaynamış su dolandırıyorum biberonun içinde içinin damlacıkları gitsin diye.

selam Seybaycığım.
Biz ek gıdaya yavaştan 3,5 aylıkken başladık. İlk elma püresi ile. Bir hafta denedim. Sonra Armut püresi denedim.Cam rende kullandım.
İlk gün iki kaşık sonra gün gün ikişer kaşık arttırdım. Bazen öğürdüler o zaman bıraktım vermedim o gün.
3. hafta sebze çorbasına geçtim. Bayıla bayıla yiyorlar.
4. Hafta pirinç mamasına başladım onuda ayn şekilde tatmaları için azar azar verdim.
yanlız aynı günde farklı şeyler vermedim. Tadları karıştırmasınlar diye.Teker teker verdim.

5. haftadan itibaren püre artık iyice oturdu mutlaka bir öğün var.
6. hafta Pirinç mamasıda akşam öğünü haline geldi.

şimdi yoğurdu tatmaya başladık.Ama yoğurtu epey ekşi yapmışım yüzlerini buruşturuyorlar.
Kitaplarda internette farklı sıralamalar var biliyorum. Ama ben böyle başladım.
Kolay gelsin .

Selam kızlar. Benim de bir sorum olacak. Deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum. Buhar makinası alacağım ama karar veremedim. Her yerde soğuk buhar üfleyen var. Hatta çok ucuza olanları da 35 ile 150 civarı fiyatları. Ama ben nette chicconun sıcak buharlısını gördüm. Acaba hangisi daha iyidir. Soğuk üfleyen oda sıcaklığını da soğutur mu acaba? Şimdi bizim bile boğazımız kuruyo peteklere havlu ıslatıp koyuyorum. Acaba bebekler için hangi buhar makinası daha iyidir?

ben arzumunkinden aldım soğuk buhar ama evin ısısını etkileyemiyor çok memnunum

selamm kıslar. dün doktora gittik rutin kontrol için. yarenim 3500 gr cerenim 2940 gr olmuş. yarenimde tahmin ettiğim gibi hafif bir göbek fıtığı varmış ama kendiliğinden geçer para falan bağlamanıza gerek yok dedşi. onun dışında yavruları çok besliyormuşum:kedi:ayda 800 gr en fazla almaları gerekiyormuş benimkile 1300 almış obez mi yapcan dedi:kedi:şimdi 3 saatte bir besliyom ama 2 saate alışmışlar ciyak ciyaklar yavrular napcam bilmiyom:sinifsinif:
sizlerde ne var ne yok?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…