Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

slm kızlar...ben 3 ay kadar emzirebildim tabi mama takviteside dahil 4. ay dolduktan sonra ek gıdaya geçtim dr. sormadım ama 5. aylarında dr. gitmiştik dr. ek gıdaya başlayın demişti bir zararınıda görmedim o günlerde... çokta geç kalmayın kızlar ek gıda konusunda zaten başlarda 1 kaşık olarak başlanıyor.. beni dr. hastanenin içinde beslenme uzmanına göndermişti o tarif etmişti neler yedirecegimi bir kitapçık vermişti

4. aydan erken başlanmamalı 6. aydan sonraya bırakılmamalıymış.
4ve 6. aylar arası geçiş dönemiymiş.

kim demiş bunu benim doktorum prf.aynı zamanda fak.öğretim üyesi 6.aydn sonra başlıcaz dedi eskiden 4.ayda hatta bazen 3. ayda bile başlıyorduk ama artık araştırılıp kanıtlanmış birşey diyor ozaman bu yazına göre sende çok erken başlamışsın

birçok doktor diyor. zaten anne sütü almıyorlar. Mama yapay değilmi onunda zararı yokmu ileride prf. doktoruna sorarmısın.
burdaki birçok kişi ben gibi 4. ayda başlamış .benimde doktorum prf.çok garip

3,5 ayda başladım evet ama bir kaç kaşık ile başladım. tatmaları için.

ama sen 3,5 aylık başladım dedin tatmaları için demedin bende sana erken değilmi dedim verdiğimiz mamalar anne sütü yerine geçen mamalar emziren annelerde 6. aydan sonra başlıyor onlara neden doktorlar 6. aydan sonraya bırakma demiyorlar sütü kilo aldırmıyorsa bile mama veriyorlar ek gıda değil böyle insanları şaşırtmayın herkesin çocuğu farklıdır ki bizim çocuklarımız dahada farklı öyle onunkine birşey olmamış benimkinede olmaz diye kafamıza göre şeyler vereyelim

Ebru sen mama ver ...açelya sen de ek gıda..Dr ların hatta profların bile uzlaşamadığı bi çok muallakta kalmış konu var..Bi prof ..hem de hatırı sayılır bi prof bebeklerimi 20.haftada kaybedebileceğimi söylemişti ve ben onları 35.haftaya kadar taşıdım..

Hepimiz anneyiz ve hepimiz bebeklerimize en doğru bildiğimiz ya da yönlendirildiğimiz şekilde en iyi anne olabilme çabasındayız..

HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE...

vayyy kimleri görüyorum. Naber kızz. Bebeler nasıl.ne alemdesin :hulya:

valla hiçbirşey anne sütü yerine geçmez . ama sütümüz olmadığı için mecbur mama veriyoruz.
arkadaşım zaten yazımda azar azar başladığımı belirtttim ben.
ek gıdaya başlamak zaten böyle azar azar oluyor kimse birden bire başlamıyor.
Sen konuyu aldın başka yerlere götürdün.
kendi doktorun en iyisini biliyor bizim doktorlarımız yanlış söylüyor onu demeyemi çalışıyorsun anlayamadım ki ben .kimse bebeğine kafasına göre birşeyler vermez emin ol. Verdiğimzi şeyler belli başlı şeyler zaten.

merhaba güzel anneler
bende 18 haftalık üçüz gebeyim mutlu sona ulaşabilmiş anneler olarak bize tavsiyelerde bulunabilirmisiniz? başarıya giden yolda olmazsa olmazlar neler?
bir de doğumdan sonra bebişleri kendi odanızdamı yoksa bebek odasındamı yatırdınız yatak olarak ne aldınız her iki odayada farklı yatakmı?
cevaplarsanız sevinirim teşekkürler

hayırlı olsun canım inşallah sağlıklı bir gebelik olur sonunda üç meleğini kucağına alırsın ben gebeliğimde sürekli yattım bol bol meyve yedim hamur işi tuz ve tatlıdan hep uzak durdum bol su içtim hergün mutlaka ceviz yedim ben malesef 30. haftada çorumdan ankaraya gelince erken doğum yaptım sen sen ol uzun yol yapma bence ben mecburdum o yüzden yaptım bazen keşke biraz daha bekleseydim diyorum ama herşeyde bir hayır vardır.ben ilk başta bir tane park yatak aldım üçüde çok rahat sığıyordu ama şimdi olmuyor biri diğerini uyandırıyor bir tane daha park yatak aldım birini yatak odamıza koyduk ikisi orda yatıyor birini çocuk odasına koyduk biride annemle orda yatıyor . merak ettiğn başka şeyler varsa rahatça sor aynı şeyleri bizde yaşadık vakit buldukça yazarım

yehare canım hg... inşallah güzel bir hamilelik geçirirsin sağlıkla kucağına alırsın üç meleğinide...

canım öncelikle kaderinde ne varsa onu yaşarsın... hamilelikte hep derler iyi beslen sağlıklı beslen işte bizde üçüz gebeliklerde bu beslenme önerisi çoookk önemliii sağlıklı beslenmek sebze meyve booolll su tüketmek süt yoğrt balık ... hamur işleri + kilo kazandırıyor maalesef bize kazandıryor bebişler anne karnında pek hamur işi sevmiyor hamilelik dönemimde vitamin kullanmadım sebze ve meyve yedim gerekte yokmuş gerçkten... yalnız magnezyum ilacını eksik etmemek gerek dr danış ...

bende bebişlerime ilk ay park yatak aldım 1 taneye sığdılar ama edika arkadaşımızın dediği gibi sonra büyüdükçe sığmıyorlar birbirlerini rahatsız ediyorlar biri salonda ikisi odalarında... birde pitoşumm tşk ediyorum sana bana hamak fikriniii verdiğin içinnn Şeniz a.s. bebişimin biri mızmız uyuz bişi :roflol: uyumuyor hamak yaptırdık çook rahat ettik onuda tavsiye ederim :dance: :dance:

merhaba kızlar nilim işe yaradığına çok sevindim ama bir tavsiye daha sallarken altına kalın bişey ser üzerine ince örtü çünkü benim bebeğimin gözü çapaklanmıştı rüzgar oluyor ya ......
kızlar bebeklerinizin burcu ne benimkiler başak burcu ama hiçbirinin huyu brine benzemiyor okadar farklılar ki bebklerimin burçlarını okudum en çok bu titizliklerinden çekicem anlaşılan hem iyi hem zor bir durum eşimde başak burcu çünkü 4 başağa bir balık kaldım
bu arada kızlar inanaılmaz zayıfladım ben eski kıyafetlerime geri döndüm 38 36 beden arasıyım sizler zayıfladınızmı

seybay hoşgeldin canım ya bebklerin çok güzel maşallah adları neydi arhanmıydı biri salladımmı .) sen kimle bakıyorsun allahım uzun ve sağlıklı ömürversin ikisinede
ya kızlar benim eymenin bacakları orak gibi duruyor sizce normalmi diğerlerininki düz onunki niye öyle anlamadım herşeyi kafama takmaya başladım ve taktıkçada hep bişeyler buluyorum bebklerimde
nilom halamığın resmini ben çok merak ettim görmek isterim ama mızmızımda içinde olsun .)

tekrar tebrik ediyorum canım olmazsa olmaz istirahat ve beslenme nilin dediği gibi magnezyumu dr. danış bende çok faydasını gördüm ben üç beşik birde dolap aldım ilk üç ay yanlarında yattım artık odalarında yalnız yatıyorlar ama bunları doğumdan sonra aldım çünkü insanın başına neler geleceği belli olmuyor onun için sende araştır seç beğen ama çokta acele etme

pitoş bebişlerim başak burcu 1 gün farkla terazi olucaklardı babamız terazi evde 4 terazi düşünemiyorum gerçi başaklarda uyusdur yaa a.s. çok sevdiğim bir arkadaşım var kendisi başak burcu ve özelliklerini çok iyi taşıyor acayip titizler başak ile terazi birbirine çok benziyorlar ... eşim ve arkadaşım benden çok çektilerdii o yüzden hep uyuss başak derdimmm eşimede dengesiz terazi derdim bebişler ikisi arasında geldi gittiler bir gün farkla başak oldular ...

eyminin yapısı öyle olabilir ailede varmı bir araştır ? olmassa tabikidoktoruna danışırsın !

hamağın resmini atarım içine içine mızmızımı da koyarım :) gökalp ile oğuzalp hamak kavgası eder gibiler birini alıyorum uyudu diye alırken uyanıyor orda uyumak istiyor diğeride öyle bir tane daha yapıcaz bu gidşle metehanım hala olgunluğunu koruyor ( maşallahhhhh )

bu arada ben kilo alıyorum süt olsun diye sürekli tıkınmaktan midem büyümüş bu sefer gerçekten karnım doymamaya başladı sürekli yiyorum abur cubur ne bulursam kocaman bir göbeğim oldu 36 beden pantolnlarım hiiiçi birisi olmuyorrr sadece göbek var onuda nasıl eritirim bilmem gariii

benim eşim de tam bir başak ama uyusluk yok onda şükür arada delleniyor hööööööööt dedimmi duruyor kereta :)
çok düzgün bacaklı olmayan bir familyayız ama orak denecek kadar değil hani dediğin gibi bir sormam lazım bizded gökçeyle eymen kavga ediyordu hamak yüzünden şimdi kaldırdım ben kendilerine uyumayı öğretiyorum bazen çok ağlayınca sallıyorum beşiklerinde bazen uyuyorlar düşünsene 7 başak bir araya gelse bizi bile çamaşır suyuna yatırırlar :1shok:
dün kavanoz mamalarından aldım meyve ve sebze püreleri 4. aydan itibaren olanlardan ama daha denemeye fırsatım olmadı mağazada ydım bugün artık gitmiycem çok yoruluyorum yardımcı arıyorum tırım tırım annem gidicek mağzaya çünkü inş iyi biri denk gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…