Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

tarcınım aynen biz de dün çıktık. Alışveriş merkezine gittik . Evden hazırlanıp çıkmak yoruyo beni. Ben de onları okula gönderip uyku, gezme falan bu tip şeyleri düşünüyorum ama okulda rahat durcaklar mı bakalım.

selam kızlar...

bizde geçen gün çıktık güneşe aldandık dışarısı buz gibiymiş bizimkilerrr biri oyana biri buyana koşturuyorlarrr hiç takmıyorlar valla bizi eşimlee çılardık kimsede yoktu bir ara komşu geçiyordu bakı sevdii vee kaçtıı :))) eşimde dedi kaçtı bak gördünmüüü dedii:)) tabi bunu söylerken biz sağa sola koşturuyorduk ...kesinlikle üç kişi çıkılması lazımmış :)) alışveriş merkezine cesaret edemiyorum 3 yaş olunca çıkabiliriz sanırım anne baba ve çocklarla :)
öpüyorum sizi

selam kızlar ne zamandır uğrayamadım eee malum güneşi gördük attık kendimizi dışarılara geçen hafta son aşımızıda olduk rahat geçti ateş falanda olmadı şükür bizimkiler yolda yürümeyi iyice öğrendiler bulunduğumuz yer müsait akşamları bazen markete gidiyoruz onlarla birer tane şey seçip geliyor hepsi taha yürümekten nefret ediyor yolun yarısında zıplıyor kucağımıza tembel :) onun dışında herşey iyi şükür revir revir ev arıyoruz buarada
yaz geldi ya herşeyyy hoşş ve boşş benim için aaa söylemeyi unutuyordum az daha eymenin ameliyat olmasına gerek kalmadı ibrahim tatlısesin yattığı hastanede olmuştu ameliyatı oyüzden randevumuzu iptal etmek istediler ama ben çıldırınca ücretsiz muayne olma hakkı kazandık :) hemde iki kez önümüzdeki haftalarda tekrar gidicez buda yaklaşık olarak bizi 600 tl gibi bir paradan kurtardı şahsen bebişimiz iyi olsunda onuda verirdik ama ibo sayesinde cebimizde kaldı ne çok yazdım bebişler babasıyla oynuyor ama uyku vaktimiz geçti gidiyim yerlerde uyumadan öpüyorum herkesi

herkese selam

pitoscum ibonun durumu sana yaradı desene :)) ameliyat olmamasına çok sevindim, biz daha baba ve üç çocuk şeklinde hiç çıkmadık, mutlaka birileri yanımızda oldu yada ikisini alıp çıktık, senin eşin yardımcı bu konuda belli, benimki öyle değil

bizde selimin ateşi ile uğraştık gece, dr. a götürdüm boğaz enfeksiyonu antibiyotik verdi, geçmezse iğneye dönecek,, eve hastalık girdimi çıkmak bilmiyor..

herkese rahat uykulu geceler...

selam kızlar nasılsınız.......bız aynı sabah kavga aksam kavga sac cekmeler......havalar guzel gezmeler baslamıs ne guzel ama gercekten uçunu alıp cıkmak daha zor gelıyo bu yaz........oto koltugunda hangı marka daha rahat bılgısı olan varmı almam gerek bu yaz..

geçmişolsun tarçın inş diğerlerine geçmez eşim dediğin gibi çok yardımcı haftasonarı alıp annesine götürüyr orda bakıyorlar annemde kızıma bakıyor bende ablamda keyif yapıyorum en güzelide deliksiz uyku ama okadar tik olmuşki devamlı birimi ağlıyor diye kalkıveriyorum :)
muallimcim üçüyle çıkmak çok zor deiğin gibi biz hep kısa yolculuklar yapık uzun yolculuğu hiç düşünemiyorum zaten araba ayağa kalkar kesin önceden uyurlardı şimdi o camdan o cama uçuyorlar
buarada başladılarmı yürümeye

slm arkadaslar nasilsiniz biz iyiyiz kizlarla ugrasiyoz iste
cok yoruluyoruz cadilar bizi cok yoruyolar ama sizlerin yazdiklarini okuyunca daha da yorulacagiz diye dusunuyorum allahim hepimizin yardimcisi olsun guc kuvvet versin insallah

ben yurt disindayim insallah yaza turkiyeye gelicez simdiden dusunuyorum yolculugumuz nasil gececek diye ucakla gelcez ama yinede eve gidinceye kadar aksam olur

kendinize ve bebislere iyi bakin yine gelirim

tatlım ameliyatsız atlatmanıza sevindim bu arada ibonun eli sanada değmiş iyi olmuş 600 600 dür . valla bakınca bir doktor parası bile ne kadar uğraştırıyor . büyük geçmiş olsun tekrar

yasemin geçmiş olsun canım . inşallah iğnesiz hemen atlatırsınız . bizimkilerde dün başladılar ufaktan öksürmeye havalar 2 gündür biraz soguk annemde şehir dışında çocuklar gündüz çıkamayınca benim işten gelmemei bekliyorlar dışarı çıkmak için bende artık soguk falan demeden çıkarmak zorunda kalıyorum . daha tetiklemeden biter inşallahda bu ayın ortalarına artık iyice bahar gelmiş olur .

benim bıcırıklarda tam gaz soyunmaya devam ediyorlar bu sefer bezleride bırakmıyorlar. bide anne ayaklar yapıyoruz diyor çıplak ayak ayaklar diyerek zıplıyorlarya bayılıyorlar ona . bende artık bezden kurtulmak istediklerine kesin karar verdim ama nasıl yapacağımızı bilemiyorum geçen gee .ıkarmışlar anne eggg yaptım diye kayra neeye dedim işte buraya diye gösteriyor gerçektende çiş yapmış . nasıul alıştıracam bilemiyorum ama yarın denemeye karar verdim bakalım annemde pazartesi gelecek yanına birini daha bulursak 1 hafta deneke istiyorum belki kolay olur .
bu arada evin içinin yapımı tam gaz devam ediyor eşim akşama kadar orda kalıyor bana pek bi faydası kalmadı oda orda çok yoruluyorz mayıs sonuna yetişirse kendi evimize geçecez inşallah

valla meryemcim her zamanın kendine göre zorlukları var ama bencede büyüdükçle bakması kolaylaşıyor ama onları ayırmak zorlaşıyor daha çok zarar vermeye başlıyorlar hem kendilerine hem kardeşlerine hemde eve :)). dışarıyı daha çok istiyorlar bunun gibi uğraşlar dışında uyku ve yemek düzenliyse kesinlikle şuan daha iyi bence

Selam kızlar. Bizim ikisi ufaktan yürümeye başladı gibi. Ama Taha denge kuramıyor daha. Ayaklarının uçlarına basıyor ellerinden tutarsak yürüyor. Balet gibi. Bugünlerde Taha çok huysuz. Sürekli balkona çıkmak istiyor.Cama yapışıyoruz sinek gibi. Dışarda anne-çocuk görse oo oo diye işaret ediyor. Gözden kaybolunca ağlıyor ge geee (gel diyo) Sıkılıyolar birtek beni görmekten galiba. Uyku desen öyle. Herkes gibi ben de yazı dört gözle bekliyorum. Biz mecbur kimse olmayınca eşimle çıkartıyoz çocukları. Epey yorucu oluyo. Bakmak istediğim şeylere bakamıyorum. Yürümeye başladıklarında zapdetmek daha zor olcak galiba.
Bende de bu ara depresyon durumları var. Akşam üzeri meyve suyu sıktım. Tahaya içirecektim. Zaten içeceği bir çay bardağı. İttirdi-çektirdi. Yarısını döktük. Neyse ne içse kardır dedim. Kalanını alıştırma bardağına koydum. O kadar uğrastım sinirlerim iyice gerildi. Onu da döktürünce yüzüne bi tane tokat attım. Öyle iz falan da çıkmadı ama içlendi bi ağlamaya başladı. İçim paramparça oldu. Ben de aklıma geldikçe ağlıyorum. Çok kötüyüm.
Yemek yemeleri sorun zaten. Gece mamayı da kestik. Daha doğrusu kesmek zorunda kaldık yemiyolar. Ona da canım sıkılıyo. Gece uyansalar da su içip uyuyolar. Açlıktan ara ara dönüp duruyolar. Biberon almadıkları için kaşıkla vermek uyku sersemi zor oluyo. Akşam 8 gibi yiyip sabah 6 -6,30 gibi kalkıyolar. Normal mi sizce??

canım ya moralini skın bozma hepimiz ister istemez sinir nöbetleri geçiriyoruz ben bileki sadece tüm gün hafta sonları bakmama ragmen sen sürekli yanlarındasın çok normal . olmuş bitmiş diye bak sürekli aklına takarsan daha çok üzülürsün . normal canım o zaten uykuda oldukları süre benimkilerde hep öyle duruyorlardı bi müddet sonra alışıyorlar zaten . üzme kendini tek başına o kadar ameliyat o kadar bakım hepsinin üstesinden geldiniz eşinle beraber bunu başarmakta marifet

arzucum sağol canım. Arada patlıyom işte. bağırmalar falan oluyo hep mecbur. Yoksa dur durak bilmiyolar. İlk kez böyle sabrım tükendi galiba.
Ben birtek ben giremiyom sanıyordum ama herkes yoğun anlaşılan. Kimseler uğramamış. Öptüm herkesi

herkese iyi geceler,

elitucum lüften kendine haksızlık etme canım, arzunun dediği gibi geldi, geçti. bak ben annem ve yardımcı olduğu halde bazen sinirlenebiliyorum,, özellikle geceleri çok dayanıksız oluyorum.. gece ikisine ben, birine annem bakıyor, kızım 2 saatte bir uyanıyor, oğlanda aralıklı uyanınca ve sabah 6,30-7,00 gibi kalkınca çok zorlanıyorum.. annem benden başkasına çocukları güvenmiyor, sabah biraz şekerleme yapayım diyorum ona da izin yok.. yani fazla kişi olmaklada çözülmüyor,, senin maşallahın var, sağlıkla bu zamana getirdin, millet tek çocukla deliriyor, bizimkiler üç tane aynı anda anneyi istiyorlar, aynı anda uyumak, yemek istiyorlar,, hangisinin gönlünü yapacağını şaşırıyor insan..

elitucum haftada 1-2 saatliğine de olsa kendi başına gezme tozma imkanın yok mu canım, yakın bir akraba, yada eşin bile o kadar saat tek idare edebilir, inan o bile insana motive oluyor.. kayınvaliden, yada görümcen yakınları da değil galiba,, off böyle zamanlarda insan candan akraba arıyor,, bizimde kimse yok, çok zorda kalınca annemin arkadaşı var onu çağırıyoruz ama onada para vermek gerekiyor,, Rabbim hepimizin yardımcısı olsun...

bu arada benim yardımcı işten ayrıldı, sinir etti beni çıkacaktı zaten ama birini bulunca çıkabilirsin dedim, bütün gün offlayıp pofluyor evin içinde, sözde eşi çıkmasını istiyormuş, eşinin bunu doğru dürüst gördüğü yok, asıl meseleyi sonra döküldü, kayınpederi maaşını alıyormuş, eşide kızıyormuş galiba, adamın evinde oturuyorlar, kocası doğru dürüst çalışmıyor, ne var verseniz, onca nüfus bir evde tek adamın eline bakıyorlardı,, bu insanları anlamak mümkün değil, neyse bugün yatılı bir yabancı bayan başladı, bakalım inşallah iyi çıkar,,,

ay bende dolmuşum :)) eşimde bu aralar sinir ediyor, oğlanlar hala sütle besleniyor, bir iki kaşık yemek alıyorsa alıyorlar sonrası yok,, devam sütü veriyoruz hero, yada dost un yok normal süte geç diye diretiyor off,, çamaşır deterjanları ayrı alıyordum, ayrı yok onlarda bizimkini kullanacaklar, çok masraf oluyor diyor,, bir yandan haklı tek o çalışıyor, masraf çok ama off neyse..

herkese bol uykulu geceler,, Rabbim bu günlerimiz aratmasın...

:)))) yasemincim dert ortak olunca çözümde ortak olur kolay bulunur meraklanma sen . dök içini bacım . valla bizde aynı der4tlerden muzdariptik bıraktık kökten hallettik . zaten hiç devam sütü vermedim ben normal sütle başladım ek gıdaya geçtikten sonra gece sütlerini zaten hemen kesmiştim çünkü gerçekten tok tutuyor hele devam sütü dahada doyurur .deterjanda ortak artık bi tek bez sorunumuz var hala . yaniii ben burda biraz eşine hak veriyorum çünkü zaten yaşlarını aldılar ve maşallahları var normal yemeğe alıştırman en büyük avantajın çünkü herşeyi doğal alıcak . bni doktor bürüksel lahanasında sütten daha fazla kalsiyum var süt içmiyorsa haftada bir en azından verin demişti . malesef gönül isterki hepsi olsun ama bizlerin durumlarıda oldukça zor hepsine birden yetişmek için bişeylerden fedakarlık yapmak gerekiyor buda bizim en eksik yanımız

mehlika nerde ki kızlar en son şehir dışınma seminere gidecekti oranın rehavetine kapılıp geri dönmedimiki acep :))) zaten ecemi artık beya bi müddet hatta yok saydık aonun işi zor allah kolaylık versin . kübracık ve nilcik azcık güneş görünce gelmezler zaten . muallimle aynurda faceteler buraya uğramaz oldular . aralarda bari toplanın şekerle r

burdayım arzucum ne güneşiii yaaa yağmur çamur burası yanlız bakıyordum üçünede pestil oldum yazamadım siz nasılsnız varmı yaramazlık
elitucum kızlar çok haklı sabır taşı çatlıyor insanın ben bazen öyle bağrıyorum kendi sesimden korkuyorum sonra üzülüyorum ama yaşayan bilir sadece çocuk bakamak olsa birde ev işi yemek yükün altında ezilmemek mümkün değil valla
tarçınım senin kocan dr değilmiydi yaaa iyi para kazanıyordurrr benmi salladım eşlerde haklı keşke bende zamanında gece biberonu kesseydim ya çok uğraştım olmadı bende süt veriyorum uzun zamandır arzunun dediğide doğru kalsiyum içeren okadar çok şey varki yeterki yesin çocuklar deterjanı ayrı hiç kullanmıyorum alerji yapmıyorsa sorun yok bence erkekler zorlanıyor hakvermelisin canım valla allahın izniyle taş gibi büyürler eski insanlarrrraaa bak ne kadar sağlıklı mamamı içtiler tarhna pekmez şekerli süt yallahhhhh şimdi bizleri çocukları mamayla şişirip gdo luyorlar gerisi yalan aç kaldıklarında herşeyi yiyorlar inan sağlıklı olmaları için azcık mideleri kazınıcak hiç üzülme

slm kızlar sizleri yazmasamda arada olsada okumaya çalışıyorum....kızlar devam sütünden bahsetmişsiniz ben hiç vermedim direkt süte geçtim ama 1,5 yaşına kadar mama verdimm sonra süte geçtim ayrıca ben devam sütünü tavsiye etmiyorum çünkü arkadaşım çocuguna hep devam sütü verdi çocuk büyüyünce normal süte geçmek istedi ama çocuk içmedi şu anda 1. sınıf ama sanırım hiç süt içmiyor çünkü diğeri tatlı ve değişik bir tadı var ondan sonra bunun tadı kötü geliyor:))...sinir krizleri asıl bende ahhh diyorum en iyi zamanlarım 1 yaşları falanmış kızlar inanın bunlar büyüdükçe zorlaşıyor ben birde tuvalet egitimine başladım ikisine valla çıldırıyorum sürekli tuvaletteyiz yemek zor yapıoyorum..iş yaparsam kilota yapıyorlar sürekli onları gözetlersem hiç bir iş yapamıyorum hala kakayı lazımlaga yapan yok kilota yapıyorlar çişide ben götürürsem yapıyorlar yada biraz yapıp çiş diyorlar gerisini lazımlaga yaptırıyorum yada hepsini yapmış oluyorlar kızmayın diyorlar tuvalet konusunda kızmıyorum ama ben tuvalet temizleme kilot yıkamayla uğraşırken birsürü iş çıkarıyorlar bana bugün biberondaki sütleri halıya dökmüşler hep birde gülüyorlar sinirimden vurdum vallaa vurmıyayım diyorum kendime engel olamıyorum bende psikolaga gidicem gitmem lazım ama fırsat yok inanın.....valla dediğiniz doğru insan candan birileri olsun istiyor yanında annemde yeni gitti sayılır ama bu çiş olayı yanlız çok zor oluyo ben mecburen başladım çünkü artık sürekli bezleri çıkartoylardı rahatsızoluyorlardı....öfffff sırada eymende var ona başlamadım henüz hem üçüyle başedemem diye hemde eymen asla klozete yada lazımlaga oturmuyor bende zorlamıyorum.....akşama kadar kilot sabunluyorum peteklerinm üstüne diziyorum 15 adet kilotomuz var anda yetiyo 2 çocuga.....amannnn bazen diyorum yaşamak ne saçma şey doğ büyü evlen çocuk yap onu büyüt öl ne gereksiz yaşamak iş iş iş hep işşşş büyüseler birşey değişmiycek yok okul derdi çocukların temizligi ütü yemek iycem ayyyyyyyyyyyyyy valla kafayı yiycem kızlar

aynurcum alıştırma kilotlarındanmı kullanıyorsun peki çiş neysede kakayı kilotlarına yapmaları çok kötü bende hep diyorum işte çocuk bakmak artı ev işi korkunç ya ev işi yapmak yemek yapmak zorunda olmasak en azından göümüz onlarda olur ve hala ard arda çocuk büyütenler kendilerini bizimle kıyaslıyorlar ya işte o an sabrım taşıyor zaten eşin yardımcı oluyormu aynurcum benim eşim bu konuda çok yardımcı mutfak işlerini bile çoğu kez yapıyor ama inan yetişmiyor şimdi biberonu bıraktıralım diyorum cesaretim yok hele tuvalet olayı daha feci hepimizin ciddi anlamda destek alması gerekiyor

aynurcum sen yazarken ben bunalım geçirivercektim Allah yardımcın olsun seninn benim hepimizin sabır dilemekten başka bir önerim gelmiyor aklıma sen bilinçli bir annesin nede olsa kolaylıklar dilerim ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…