Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

selam nıl sagol canım ...ınş kısa surede gecer sıkıntımız.........
herkes nasıl havalar ıyı gıdıyo seda malese arabaya bınınce kusuyo bu yaz nedense bulantı hapı versem mı dr a sorayım sızın böle derdınız oldumu ıkısı ıyı ama seda hemen cıkarıyo ....gexemıcez yoksa bu yaz.....tuvale t egıtımlerı nasıl gıdıyo cocuk cogu seyoı amnlayınca tuvaletınıde sölemeye hazır oluyo aslında azcık ustunde durmak gerek ama tabı annenede sabır varsa hele uçuz olunca zor ama alısacaklar elbet bu yaz sıkıntınız bıter buyuk ıhtımal bırbırlerını goruncede alısmaları daha kolay olucak .......talıtan canım elbette zor ama napalım nbızler kuluz takdıre boyun egıyoruz ..rabbım daha beterınden korusun hepımızı gelecegı bılemeyızkı hep dua etmek gerek her sanıye ıçın ..ıkı melegıne saglık versın rabbım o bı tanesı zaten melek old ınş orda sefaat edecek annesı ınş .ama zor elbette bende dort sene once ıkızlerımı kaybettım ınsan zorlanıyo ama elımızdekılerle kanaat edıp sukur etmemız gerek her seye ragmen ....rabbım bebeklerımızle saglıklı guzel bı omur versın cum lemıze...........opt herkesı

tali tan canım Allah kolaylık versin.Bebişinin birini kaybettiğine çok üzüldüm ama hiç yoklarken onları bize veren de Allah canım.Umarım diğer bebişlerinin sağlıkları hep çok iyi olur.Günler geçtikçe herşey düzelecektir canım.biz de çok zor günler atlattık şimdi hepsi unutuldu bile.Allah kolaylıklar versin...

Muallim aynı sorun bizde de var.önceleri hiçbişey yoktu yaklaşık 1 aydır Aliyle Asya her arabaya binişimizde kusuyo yavrularım.Alıştım artık üst baş batıyordu şimdi poşet alıyorum yanıma uzmanlaştık işte herkonuda:))

tria haftasonu başlicam ama tek korkum diğerlerinden görüp bez istemesi yaparmı sizce öyle bişey.Bi arkadaşım var burda kına haftasonu 2 gününü ayırmış.Hiçbişetyle ilgilenmedim diyo 2 gün içinde bıraktı diyo.Ben de heveslendim bakalım...

tatlım acını anlamaya paylaşmaya çalışıyorum çok zor . allah herşeyin herkesin hayırlısını bilir her işte mutlaka bi hayır vardır . isyan ediyoruz allah affetsin ama şükretmek önemli . allahım inşallah diğer bebeklerinden yüzünü güldürsün .

tatlım alışma süreci çocuktan çocuğa değişiyor . benim yegenimi 2 kişi 10 günde alıştırdı .hala bizimkilerle sık görüşürse altına kaçırıyor .ama iyi tarafındanda bakmak lazım belkide kızın alışınca oğlanlarda bezi atmak isteyecek . benim kızım tuvalete oturunca kakasını falan yapıyor öyle tepki falan vermiyor . kayra görürse biraz korkuyor . daha mirza hiç yapmadı bile . valla diğer tarafta demişlerya abartmayın bu kadar korkmayın diye ben korkuyorum valla benim çocuklar kuzu değilki yaw çok inatlar doktora götürdüğüm zaman azradan akşam 5 ekadar idrar alamadım inattan . altını açtık arkamı döndüm yataga işemiş bu kadar yani .

talitan geçmiş olsun canım.....mehlika bende üçüne başlamadım eymeni bıraktım çünkü o asla oturmak istemiyor ve o kesin kakasından korkar bende ısrar etmedim.. aman ikisi öğrensinde tek çocuk kolay gelir öğrenir... kızlar bende bu aralar biberonu bıraktırayım dedim hala sütü biberonda içiyorlardı ama bıratırınca 2 gündür hiç süt içmez oldular bardagı istemiyorlar..onur elinden düşürmüyordu biberonla uyuyor ben o yüzden bıraktırdım ama hala biberonla uyuyor boş biberon veriyorum artık..ama önceden günde 500 ml. süt içerlerdi yani günlük almaları gereken sütü alıyorlardı şimdi oda yok...onurun dişleri çürümeye başladı dr. biberon çürügü demiş.....öffff valla daha sırada emzik bıraktırmaskta var aranızda varmı emzik biberon bıraktıran kızlar

tatlım ben gece sütü vermiyorum artık yemeği geç veryorum sadece sabah biberonla içiyorlar ama oda bizden kaynaklanıyor . kahvaltıda falan bardakla veriyorum o zamanda içiyorlar ama tabi daha az içiyorlar. bide pipetli miki mouse bardakları almıştım bimden ben bide onlardan herşeyi güzel içiyorlar . mikiler gülüyor halde içince falan anne bak bize gülüyorlar diyince evet siz yemeğinizi yiyorsunuz o yüzden gülüyorlar sevinmişler falan diyorum işe yarıyor valla :))

merhabalar herkese.
Aynurcum benim Anılında dişler simsiyah buna biberonun sebep olacağı hiç aklıma gelmemişti.Diş hekimi arkadaşım var o antibiyotikler yapıyo falan demişti.Ya haftasonu misafirim gelebilir kuzenim mobilyacı yatak yaptırıyorum bebeklere memleketten onları getirebilir bitirirse.bu yatak konusundada çok bocaladık park yataklar kötü oldu.Mobilya beşik yaptıralım derin olsun çıkamasınlar içindeden dedik.sonra düşündük tek kişilik yatak yaptıralım etrafı korumalı olsun diye karar verdik.İnşallah kullanışlı olur.sizinkiler nerde yatıyorlar? misafirlerim gelmesse asya ve ben haftasonunu banyoda geçiririz artık:)) benim korkum o kadar uğraşıp kardeşlerine heveslenip altına yapması tekrar...

Benimkiler emziği sadece uykuda alıyorlar.Biberonla içiyorlar ama bardağa bi ara bende geçmeye çalıştım ama baktım çocuklar içtikleri sütü de bırakacak vazgeçtim.

mehlikacım bende çocuklara yavrulu tek kişilik yatak yaptırdım korumalı benimkiler biraz fazla dönüyorlar ayak uçlarınada birer yorgan katlayıp koyuyorum. yavrularıda baza gibi kullanıyorum ben memnun kaldım uyku düzenleri gitti o ayrı tabi :))
ben tuvalet olayında söylemişler ya 3 lazımlık kullandık diye öyle bi deniycem ama yeni eve taşınınca artık bidaki aya anca olur oda gece gündüz beraber bırakmak istiyoruz biz bakalım nasıl yapıcaz

kız mehlika şu yatak gelince fotoyu çek göster çok merak ettim...kızlar biberona devam yoksa sütü bırakıcaklkar zaten peynir yemiyorlar birde süt içmezlerse kötü olur benimkiler öğlen uykuya yataken birde akşam uykuya yatarken yani günde 2 biberon süt içiyorlar....

aslında artık kahvaltıda falan içirmeye alıştırmak lazım hepimiz aynı korkulardan bırakamıyoruz beiberonu falan benim annemler tek tek bakıyor ondan ben onlara zor gelir diye bişey diyemiyorum ama yıllık izne çıkınca hepsini halledecem bakalım. peynir falan yiyorlar benimkiler , mirza hariç yogurdada bayılıyorlar. o yüzden çok karışmıyorum ben şimdilik sabah veriyorum artık zaten kansızlıkda var geceyi iptal ettim .
şöyle çocuklara yaptıgınız hemen basit tatlılar falan varmı kızlar yada kahvaltıda falan değişik bişeyler

beni her defasında annem uyarıyor çok süt verme diye.bizimkiler sabah ilk uyanışta içiyorlar bide gece yatarken bazan günde 1 biberon içiyor her biri bazan daha fazla değişiyor yani.Ama 1 haftadır öğle uykusuna yatarken de süt verdiriyorum ama az herbirine 1 çay bardağı kadar tok tutsun ve rahat uyusunlar diye.
Tria benim çocuklar uzun süredir sabah kahvaltısında yeşil zeytin, peynir ve yumurta yiyorlar.bazan menemen yapıyorm.bazan peyniri bırakıyorlar bazan yumurtayı hiç belli olmuyo.kahvaltı sonunda da süt kaymağıyla bal yiyorlar canları isterse.özellikle yaptığım tatlı bişey yok yani.hamburger ekmeğiyle tost yapabilirsin bol kaşarlı.biz arada bir yapıyoruz kendi elleriyle yedikleri için daha iyi yiyorlar. Bide benimkiler keki çok seviyor.Dr otker' in köstebek pasta kolay gelmeyebilir ama çocuklar çok seviyor.Hiç ummazdım ama geçen bi arkadaşım kakaolu pasta getirmişti ona da bayıldılar.

yaaaa bir sürü şey yazdım, bilgisayarın güncelleştirme uyarısını görmemişim şak kapandı..

herkese kolaylıklar diliyorum, inşallah çok kolay birşekilde tuvalet eğitiminin hakkında gelirsiniz..

biz griple boğuşuyoruz ailecek, antibiyotik kullanıyorlar, ne uyku kaldı, ne yemek hepimiz kaymış vaziyetteyiz,, inşallah sizinkiler tutulmaz, salgın var dedi dr.um çok da kolay geçiyormuş,,

talitan canım Rabbim sabırlar versin, iki evladına ve bir kızın vardı sanırım onların ömürlerine ömür katsın, yaşadıkların hiç kolay değil ama tevekkül edip O na sığınmamız gerekiyor,

slanan canım seninde gebeliğin hayırlı olsun inşallah sağlıkla bebişlerini kucağına alırsın, hamile kıyafeti sormuşsun, benimkileri benden sonra hamile kalan ikiz doğuran bir arkadaşıma vermiştim,,, geçen trt de gülben in prgramına 4 üz aile katılmıştı 5-6 yaşlarındalardı galiba, 3 kız 1 erkek, kayınvalidesi ile bakıyormuş kadın, 2 sine kendisi, 2 sine kaynanası bakıyormuş,, sana tavsiyem kesinlikle kucağa alıştırma, yatarak da büyüyorlarmış, ben yakın çevremde o şekilde büyütenleri de gördüm :))

günaydın kızlar
mehlika kız adı başkada benmi cahil cahil takılıyom yoksa hani şu alttanda yatak çıkan karyolalar yokmu onlardan işte :)))evimize bi taşınalaım resimleri koyacam zaten buraya

kahvaltıda bende hafta sonları hamur yapıyorum pratik oluyor . krep veriyoruz , hamburger ekmeğini denememiştim bi deneyim bakalım bu hafta . yumurtayı haşlarsdam bıldırcın haşlıyorum yemesi daha kolay , omlet falan çok seviyorlar , patatesli yumurta yapıyor annem onada bayılıyorlar. simit simitçi amcamız var simitçii diye bağırıyorlar her sabah abone olduk artık adama .
hamuruda 3çorba kaşık yogurt, biraz un ve kabartma tozu birazda tuzla yapıyorum çok pratik ve lezzetli oluyor .
bide kalbura bastı yapmıştım geçen begendik biz oda pratik geldi deneyin bakaloım bizimkiler beya yiyorlar böyle şeyleri .
2 su bar. sıvı yağ
1 su bar. süt
1 pk. kabartma tozu
1 pk vanilya
alabildiğince un
ama yağı belki biraz daha azaltılabilir bidakine öyle deniycem aynı şeye birazda şeker falan katark kurabiye gibide olur heralde bu şekilde bile bana iyi geldi .

aynurcum ben emziği yakın bir zamanda bıraktırdım şahsen eymen kendi bıraktı emziğini hastanaye giderken unutmuşuz başka emzik aldık çok iğrendi ondan gördükçe fırlattı o bırakınca kızımada annem eski usul bal ve tuz yaparak bıraktırdı 3 günde unuttu taha zaten kullanmıyordu biberonu bu aralar bıraktırmayı düşünüyorum beni çok zorluycaklar eminim daha öncede çok denemiştim çünkü
aynur bence biberonu ve tuvaleti aynı zamanda alıştırman hem bebeklerin hemede senin açından sıkıntı olur önce birine adapte olup ona alışmaları lazım bence
talicm sen çok inançlı birisin sakın isyan etme üçüz olup hepsini kaybedenlerde vardı maalesef ama veren o alan o sabır etmek gerek allah yardımcın olsun
tarçınım çok geçmişolsun bizde kıyısından dönüdk gribin

Tria valla önceleri ahçı gibiydim ama şimdi hiç yüreğim kalmadı bunlarla uğraşacak aç olan taş olsa yer kardeşim:))ben size 1 günlük yeme prog. yazim bakın bakalım ben az mı besliyorum acaba???
sabah 7 de kalkıyorlar ve süt içiyorlar yarım biberon bazan 1 biberon.saat 10 gibi kahvaltı başlıyor.tek tek yaptırıyorlar.yumurta , peynir, zeytin, bal, kaymak vs. ha bide domates çok seviyorlar.sonra sat 12 de yatıyorlar yatarken biraz süt içiyorlar.saat 3.5 gibi yemek yiyorlar.yemekte yoğurt hep var ama istemeyen yemiyo tabi.benim çorbalarım var hep bulunur.sebzeli tavuk, sebzeli et yada sadece sebze çorbaları içine biraz prinç atıp kıvam veriyorum.bunlardan sıkıldıklarında arada bir makarna yapıyorum kıymalı yada peynirli.bide bizim burda meşhurdur tavuk yadakaburga doldurup suyuna pilav yaparız.ona bayılıyorlar.birinden biri oluyor sofralarında ama kimin ne y,iyip ne yemeyeceği hiç belli olmuyor.saat 6- 7 gibi kek,pasta yada bisküvi yiyorlar.eğer az yemişlerse yemek veriyoruz tekrar yatarkende 9 gibi süt içip yatıyotrlar.ben bebişlerime meyvesuyu falan hiç vermiyorum.meyve yiyorlar canları isterse

triacım anladım yatak olayını:)) senin değil benim cahilliğim:))iyi de bunu nasıl kullanıcan çok merak ettim.yani bi yatakta 2 çocuk mu yatıcak yerden tasarruf aslında nasıl memnun musun? ben yanlış mı yaptım acaba bu tek kişilik korumalı yatak nasıl olur bilmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…