Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

Tarçınım iyi yaparsın git tabi.Valla benim kayınvalide süper o gelince çok rahat ediyorum.Allah ondan razı olsun.Ama hasta kadıncağız uzun zamandır gelmiyor.Annem de rahatsız.yine de ne varsa onlarda var.bazı konularda uyumsuzluk yaşamak çok normal aynı devrin insanları değiliz.Bizim anlayışlı olmamız gerek.Senin bebişler gündüz kaç kere uyuyorlar?
Tria o denemeleri ben de yaptım hep sizdekigibi oldu sonuç:)) bizimkiler kalem istiyorlar.tükenmez kalemlerin içini çıkarıyorum veriyorum ellerine bir de kağıt yere yatıp anne yazıyorlarmış:))bi kere bakıcılar normal bi kalem vermiş duvarları yazmışlar.ya bide çocuklar en olmadık şeylerle oynuyorlar.bırakalım meraklarını gidersinler.
figenay nasıl gidiyor

mehlıka nerlerdesın ya gıremez olduk duzenlı hamıleyken daha ıyıydı hergun her saat burdayduık ee karnımızdaydılar tabı ......ellerıne kagıt verıp onlara cızmeyı alıstırmak gerek duvarlara degıl bakalım bunlarla napıcam oğlum hıc duvarlara cızmedı hep kagıtlara cızerdı cok sevrdı resım yapmayı gezmeye gıderken cantama mtlaka kalem kagıt boya kalemı koyarduım gıttıgım yerde oturu resım yapardı yemek derdım coktu sadece yemek hıc yemezdı cok zayıftı sımdıde yemek yetıstıremıyorum ona .ama sanırım bu üç dalton aratacak bana oğlumu oda uyumaz yemezdı ama bu kadar huysuz degıldı bunlar gelıyo hakkımdan ya ..azcık uyudular gunduz uykularını bır kereye ındıremedım bıde aksam altı gınbı uyuyolar azcık sonra gece onbır..

muallim burdayım ben canım.fırsatım oldukça takip ediyorum.tabi hamileyken daha çok burdaydık o bir gerçek.ya sizin bu uyku prob. iki kez uyutmaktan kaynaklanıyorbenimkiler 12 de yatarlar öğlen 2- 3 saat uyurlar.günde 1 kez.akşam 10 a kadar zor dayanıyorlar.ama sabah çok erken kalkıyorlar.benim koşullarım için bu şekilde çok iyi.akşam onları yatırınca erkenden ben de yatabiliyorum.ama öyle zamanlar atlattımki hiç geriye dönüp bakmak bile istemiyorum gece gündüz uykusuz günlerim çok oldu.Çok şükür büyüyorlar.Allah yardım ediyor zamanla düzene giriyorlar.

tarçınım 1 hafta öyle böyle geçer canım teklif etmesini bekleme sen salla bunu deyip uzat yastığı
kızlar gündüz uykusunu azaltın zaten tek dinlenmeye yarıyor ben bir yada bir buçuk saat uyutuyorum gece seki buçuk dokuzda yatıyorlar tabi hastalık falan olunca düzen değişiyor ama normalde böyle hele ikikez uyumaları çok ağlarlar ama sonra alışırlar bence şimdiden alıştırmak en iyisi
bizimkileredede hiç oyun yok ya en son laptop aldık onlara ikigünde bozdular şimdi kutularla oynuyorlar üstüne çıkıyorlar atlıyorlar falan dergi falan aldık bir ara saniyesi ellerinde kaldı

ooo pıtos gelmıs ....mehlıka ben denedım ya aksam uyutmayayım dedım onda dokuzda cup uyurlar dedım bı hafta kadar ama cıldırdılar ve daha kotu oldu bu kez hıc uyutamadım onıkıyı bıle buldu off ...neyse ınş tekrar tekrar denıcem ınşş....üç tane olunca oyun olayı dah sıkıntı sanıkı kıskanıyolar daha cok kavga hoslarına gıdıyoo.....optum sızı

mehlikacım saol sorduğun için,çok şükür iyi gidiyor.pazartesi kontrol var,amniyosentez için karar vericek doktorumuz.ense kalınlıkları 1 er mm çıktı ama belki ikili testin sonucuna göre as yapacak.ben şu an 15.haftadayım ama biraz ayakta durunca karnımın içi acıyor.size de olur muydu bu acı hissi yoksa ancak ileriki aylarda mı oldu?
bende eğer doğurabilirsem allahın izniyle annem bakacak bebişlere.bana hep derdiki aman kızım bana bakıcılık yaptırmayın,ben geleyim,bakıcıyı denetleyeyim,elim hep üstünde olsun ama bu sorumluluğu alamam diye.şimdi 3 tane gelecek ve hiiçç bakıcı makıcı hiçbirşey duymadım ağzından.ilk günden beri şöyle bakıcam böyle bakıcam diyor.bana bir saat uzakta oturuyor gelip gidicem diyor.saolsun tabi,o olmazsa ben çooook zorlanırdım.artık anne kayınvalide kim olursa ben razıyım.elbet çatışmalar olur ama başkasına baktırmak en son seçenek.maddi olarakda başkası zorlar bizi,çünkü ücretsiz izin falan almak istiyorum ben.aslında şöyle helal sütü emmiş,bilgili bir yabancı bakıcıya hayır demezdim açıkçası.çünkü iyi disiplin veriyorlar çocuğa diye düşünüyorum.ama onların iyiside pahalı olur sanırım.
böyle işte tatlı kızlar,öpüyorum hepinizi.

selam kızlar herkes nasıl uyudu benımkkıler fıgenay amnıyosenteze ne gerek var anlamöadım canım ya cogul gebelıklerde gerek yok kı rıskı cok cunku hepsının ense olçumu ıyı cıkmıs en onemlısı bu cunku baska bır seye gerejk yok kı yanı benım dr ıstemedı cogullarda olmuyo kan testı bıle dogru cıkmıyo cunku ..karın ıçı agrısı oluyo sızlar gıbı ...artık agrılarla yasamaya alıs yeterkı saglıkla gelsınler ....ınş hersyey cok guzel olur ....sen ıstanbuldamısın ne ıs yapıyodun ınş bı mudet bakarın bebıslere ......herkese ıyı geceler coooooook ıyı guzel bı gece olur ınş .....az sonra sırayla bagrısır benımkıler kactımmm

herkese iyi geceler,,,

benimkilerde bugün 12 yi buldu uyumaları, biraz nette gezineyim yatacağım.. uyku olayını dediğiniz gibi 1 e indirmek çözümü, bir ara denedik, mesela 4 gibi falan uyutalım diyorduk uyumuyorlardı, bende bırakalım dedim, akşam 8 de bağırışmalar başladı, hadi 9 a kadar oyaladık, ama anacım benimkiler o saatte uyuyunca gece geri uyandılar, cin gibi oyun oynuyorlar, bi gece üçü de kalktı, görseniz gülmekten ölürsünüz, ışıkları açmıyorum sadece spot bir ışık açık, biri koridora saklanıyor sonra birden çıkıyor, ömer gülmekten ölüyor, adamlar gece 4,30- 5,00 kadar böyle oynadılar,, bakalım yarın 12 gibi uyutacağız, uyandıkçada sallarız dedik, bir defa da alacakları uykuyu alsınlar inşallahh..

bende bu ara oyun olayına ve tv ye takıldım, bunları oyalacak, gelişimlerini katkı sağlayacak oyunlar biliyormusunuz,, bir de tv 2 yaşına kadar yasak diyorlar ama bizimkiler reklamları iyiden takip etmeye başladılar, bir de müzik çok seviyorlar, sabahları ve akşamları tv açık oluyor ister istemez,, gün içinde açmıyoruz.. bakıyorum millet tek çocuğu bile tv ye alıştırmış, oturtup çizgi film falan seyrettiriyor, bizimkiler dediğim gibi sadece reklam çıktımı dönüp bakıyorlar, 118 reklamları favorimiz

figenay yavaş yavaş ağırlaşıyorsunuz ağrıların olacaktır canım,, annen tek bakarım diyor demek söyle hiç kucağa alıştırmasın, benim annem 24 saat bende kalıyor evi yakın ama gitmez, babam da arada uğrar, bir de yardımcım var, bende evdeyim,, ama biz çok kucak delisi yaptık, şu an hepsi aynı anda istediğim olsun diyorlar, bu bizim hatamız tabi, ama tek torun olunca şımarmadan da olmuyor,, yabancı bakıcı olayını da gözünde büyütme bence, hiçbir bakıcı senin sevgini ve ilgini veremez,, senden sonrada kan bağın olan yakınların, bu benim görüşüm tabi..

herkese bol uykulu geceler,, bu arada hala kayınvalidemle eşim konuşmadı, bakalım ne diyecek

son bir şey,

mehlika, muallim, figenay cetvellerinizi yapın da takip edelim,, isterseniz tarihleri gönderin ben müsait olunca yaparım :)

Figenay bu test olayına ben de şaşırdım çoğul gebeliklerde çok gereks,iz bi durum.sen sadece ciğer geliştirici iğneyi hatırlatırsın doktoruna.O iğne çok çok önemli canım.ama daha ilerde yapılacak bir iğne zamanını hatırlamıyorum.Erken doğum bizim gibiler için kaçınılmaz olduğundan bu iğneyi yaptırdığında bebişler sıolunum zorluğu çekmiyor canım.Birçok premature bu nedenle ölebiliyor ne yazıkki.Ben böyle bir iğneden habersizdim dr umda söylememişti Almanya da yaşayan bi üçüz annesi önermişti bana burda tanışmıştık.Uzun süredir görmüyorum bana çok güzel bilgiler verdi.Allah razı olsun ondan.aynı odada yatırmak, gündüzleri bir kez uyutmak hep onun tavsiyeleriydi.

günaydın haftanın son çalışma gününün çabucak ve güzel geçmesi dileğiyle hayırlı cumalar herkese

figenay aynen bende kızlara katılıyorum ciddi bişey görmeliki amniyosentez istemeli çünkü oda basit bişey değil hele üç çocukla takibi çok zor . bana yapıldı ama benim mirzada dudak yarığı vardı riske atmayalım genetik olarak kontrol edelim hepsini dedi doktorum hacettepede yapılmıştı ama onu bile ayrıntılı ultrosondan sonra karar verildi hiçbir test yaptırmadım ben sadece 17 haftamda falandı yada 19 ultrasona girdim renkli o kadar .senin durumunda ciddi bişeyde yok genede doktorun bilir tabi ama bence ayrıntılı ultrasona gir .
ciğer geliştirici iğneyi ben geç oldum 35 haftada falan her ihtimale karşı diye ama sürekli kontrolde olduğum için herşey yolundaydı 28 haftadan itibaren doğum beklendiği için 28 haftada bide 32 haftalarda diye biliyorum iğneyi sen zamanın yaklaştıkça hatırlatırsın . çalışıyosun galiba şuan rapordaysan zaten 22 hafta gibi falan doğum iznine çıkabilirsin . ben kafadan 32 gibi doğursam diyip 22 de izne çıkmıştım ama doktor sen ne zaman dersen doğum iznine çıkarıyor seni .olaki o haftalarda doguramadın iznin uzuyor yalnız uzayan sürenin parasını alamıyorsun oda yattığına kar kalıyor :))
oyunlarla ilgilide ben eğitici hiçbir oyun oynayamıyorum en son burda doktora getirdiğimde hikaye kitabını ellerine ver bakarak masal anlatmalarını iste falan demişti verdim ve hepinizin tahmin ettiği gibi yeme ve yırtılmayla sonuçlandı .dünde parmak boyası aldım bakalım hafta sonu deniycem çok ümitli değilim ama en azından kendi adıma el izlerini falan alırım diye düşünüyorum . bizim en iyi oynadığımız şey tahta yapbozlardı şekilleri yerine yerleştirenlerden artık onlarıda ezberlerdiler yenilerinide bulamıyorum öyle kendi çaplarında oynuyorlar işte . zaten evin işleriylede uğraştığımız için çok ilgilenemedik bu sıralarda iyice garip oldular

figenay kızlar kadar bende şaşırdım valla dr böyle bişey istemesine ki bizim dr çok riskli bulduğu için zamanı geldiğinde sormadı bile bence iyi araştır
arzucum geçmişolsun bizde yazı tahtalarından aldık iki karalayıp bırakıyorlar dediğiniz gibi nerde değişik şey var onla oynuyorlar elektirik süpürgesi şarj aletleri mandallar kısa süreli olsada değişik geliyor onlara
tarçınım dediğin gibi bende çok tv izlemelerine karşıyım bizimde favorimiz 118 reklamı hatta abarttıkları için kızım ve eymen reklam çıkınca 33 diyorlar
birde kızlar benim eymen gece ve gündüz bez bir bebekle uyumaya başladı kendi seçti onu ve asla onsuz uyumuyor güven eksikliği olan çocuklarda bu durum olurmuş bilginiz varmı ya moralim bozuldu açıkçası neden diye

selam kızlar.......gunduzlerı bıu kez uyku yok bızde aksam uyumasınlar dedım yıne kıyamet kptu bı baktım seda halıda uyumus bıle yarım saat kırk dakkaa uyuyudlar dıla uyumuyo sadece .....napalım gırer duzne ınş ....pıtos yok canım uzulme ne guven eksıklıgı cocuklar sever öle seylerı benım oğlumunda bı ayıcıgı vardı hep onunla uyuyr ve oynardı ...ıkı sene ıonce bıraktı aycıgını ama saklıyoo cocuguna verecekmıs zaten bıcok arasını da saklıyoo......dert etme daha ıyı oluyo gecen okudum bı yerde dr tavsıye bıle edıyo bı seylerle sarılıp uyusun dıye merak etme karsı cınse karsı ılgı cıddı bısekılde baslayınca bırakıyolar ...sut aldım kaymatıp yogurt mayalıcam ..aglıyolar yıne uyku saatlerı geldı opt sızı

reklamları ızlıyo benımkıler valla ıkı yasına kadar tv ızlemısın dıyenlere sormalk gerek nasıl olucak dıye cızgı fılm ve rejlamları ızlemeden yemek yıyen cocuk kac tane ....oğlum bıle reklemalarla yerdı ancak cızgı fılm ızlemekten gına gelırdı bana ama asırı ızlemelerı baska sosyal durumlarının olmaması tehlıke sınyalı tabı ama azda olsa ızlıyolar tv yı bırakın bılgısayarı rahat bırakmıyolar bunlar bu cagın bebeklerı he bıde tup ee ne beklersınız ....hakkımızdan gelıcekler valla.......bellı saat ızlesınler ama oyunlar oynamalıyız bol bol tabı vakıt bulursak yurumeye vakıt bulamıyooom ya dınlenmeye de ........saglıkla hayırla buyutelım ınşş kızlar ...

benim kızım hiç öyle bir huyu yokken ayıcık istedi verdim.kardeşleri de başka oyuncaklar istediler.ogün bugündür onlarsız uyumuyorlar.
tria rahat bırak çocukları bırak istedikleri şeylerle oynasınlar:))

içim rahatladı aman sorunlu çocuklar olmasınlarda artık bebek ayı ne varsa taşımaya razıyım yanımda dün gece eymen sağolsun bizi uyutmadı şu son dişleri çıksaa rahatlasak akşamı zor ettim valla
bence çocuklar en güzel dışarda oynar toprakla kumla çimenle oynayıp rahatlıycaklar eşimin ailesiin evi bahçeli oraya gidip oynuyorlar valla akşamı komada uyuyor çocuklar keşke bahçeli evimiz olsada hergün oynasalar

of pıtos ya bahcelı ev deme ya .....valla ne ıyı olurdu ama nerde kalmısız dort duvar arasına ......

muallimcim bualarda genelde evler hep bahçeli ve müstakil benim şansıma apartmana oturmak oldu yine bugün bücürlerle halalarına gittik bahçede deli gibi koşup oynadılar yorgunluktan oturdukları yerde uyuklamaya başladılar valla sekizi zor ettik böyle çocuk bende bakarım ohhh

haklısın valla pıtos yorulup uyurlar ne guzel ......ınlşş kısmet bızımde olur dımı ınş.....
guzel anneler gunuz kutlu olsun ama bıze hergun bayram ....anneler hergun cekıyo cıle .....hakımız odenmez ....annelerı olanların annelerının elllerındende operımmmm ......guzel bı haftasoınu olsun ınş herkese ...........bugun bana tatıl hıcbı ıs yapmıcaaaaam .....:92::92::92:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…