Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

Bu topikteki tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim herkes çok içten ve yardım etmeye çok hazır...umarım sizler gibi evlatlarımızı sağlıklı hayırlı bir şekilde bizde kucağımıza alırız...kendi adıma sizin hikayelerinizden güzel dersler çıkarabiliyorum...bu yolculukta desteklerinizin devamını bekliyorum...

Ya triacım herşey de seni mi bulacak valla çok güldüm yine vay yaramazlar.bide iş çıkarmışlar başına orada da uğraşmışsın bi ton.üstüne ev taşıyacaksın valla helal olsun.kolay gelsin arkadaşım.
mehlikacım sende acele etme resim koycam falan diye,müsait olunca bakarız nasılsa.

kızlar bide bişey dicem.cumartesi günü işte kontrolümüz vardı.ultrasonda gördükki kızım midemin oraya iyice yerleşmiş.ayakları hep midemin üstünde.bir de hareketliki sormayın.şimdiden gece uyandırıyor acıyla.bişey yedirtmiyor valla.bi doğsun vuracam totosuna totosuna

ya burda millet kilo bile vermiş ya 7 kilo ne demek begüm? demek çok bulantın oldu. bende bir aldımki bir güzel kiloları.ama benimde sonum mehlikacım senin gibi olacak,midenin üstünde tepinirse benim kız hiç bişey yiyemeyeceğe benziyorum.aman kilo almayımda erken doğmasın bebişler.

hepinize güzel bir öğleden sonra ve akşam diliyorum,öpüyorum.

:))) inşallah size destek olabiliyoruzdur kızlar motive olmanız gerçekten çok öenmli gerisi allahın takdiri bende çok aramıştım hamileyken konuşacak birilerini o zaman süper ikizler diye bi site buldum pasifbi siteydi ama resimler güç vermişti şimdi kılzar 7 yaşındalar benimkiler 2 facedede üçüzaileleri diye bi grubumuz var burdaki kızlar ve diğer ailerde var orayada gelebilirsiniz ama kapalı grup birimizin davet etmesi gerek kendiniz gibi birilerini bulunca insan nasıl seviniyor

:)) şekerim eminim hikaye diğerlerindede çokturda genelde ben müsait oluyorum ondan inşallah sende dinleriz . kayrayla muhabbetimi bak şimdi
ben : kayra canan teyzen senle yattı oğlum dimi
kayra :neden yattı
ben:çünkü seni çok seviyor oğlum ondan
k: neden seviyor
b: çünkü sen çok tatlı bi beksin
k: neden bebeğim
b:çünkü sen daha küçüksün 2 yaşındasın
k : hıı 2 yaşındayım tamam:)))) sabah sabah yatak muhabbeti

bu arada blok yazıyorum ben çocuklarla ilgili size tavsiyem sizde oluşturun bi blok resimlerle günlük tutun şimden ay ay karnınızın fotoları gelişimleri yazın

oyyy maşallah ne güzel yazışmışsınız,, geldiğimden beridir girip geçmişi okuyayım diyorum bir türlü vaktim olmuyordu,, bir de bu aralar eşime yardım ediyorum, tezini hazırlıyor, anket yaptılar onun sonuçlarını bilg. yazıyorum fırsat buldukça..

yeni hamişler var,, kızlar isimlerinizi tek tek yazamayacağım ama şimdiden Allah tamamına erdirsin, sağlıkla kucağınıza alın hepiniz.. bizim kızlar zaten çok güzel yazmışlar maşallah, siz bu dönemde bol bol dinlenin, gezebiliyorsanız gezin, hamişliğin tadını çıkartın sonra zaten aynaya bakacak vakit bulamayacaksınız bu arada bizim doğum hikayelerimizin olduğu bir konu vardı, onu da okuyun..
birde alınacaklar listesine muallimcimin dediği gibi otomatik sallanan beşiği ilave edin bizim çok işimize yaramıştı, sonrasında mama sandalyeside oluyor ama bizim anaanne sağolsun ayrıca mama sandalyesi aldığı için biz onları sattık, bir fisher price yağmur ormanları diye sallanan beşik aldık, bir de kraftın otomtik beşiğini ama ikiside sahibinden.com dan ikinci el, sonra işimiz bitince ikisinide sattık, bugünde elimde kalan dijitoys un beşiğini sattım, bencede bu tür ürünlerde sıfır sakın almayın, elimde iki oto koltuğu, iki portbebe var markalı şeyler değil, istanbulda avrupa yakasında olanınız varsa veririm,, kıyafetleri bende ikiz bebesi olan arkadaşıma veriyorum hep, kız şu ana kadar iki badi aldım, gerisi senden, kardeşimden gelenler diyor :))

bizimkiler şuan dişle uğraşıyor, gece çok uyanıyorlar özellikle ömer salla salla dizlerim ağrıyor, bırakıyorum bas bas bağırıp tekmeliyor,, bir de kapıdan çıkmayı öğrendiler kapı açık oldumu dışarı fırlıyorlar, Allahtan ev sahibinin arkada bahçesi var oraya indiriyoruz da biraz hava alıyorlar, onlarda sağolsun iki salıncak almışlar inmek istemiyorlar,, ama bahçeli ev şart gerçekten bunlar toprağa enerjilerini vermedikçe bize rahat yok.. yemek olayımız da tam gaz sütçü beygiri durumu, kızım daha iyi maşallah,, oğluşlar ellerine verdiğimiz şeyleri ısırıp ısırıp yere atıyorlar, bakalım inşallah birgün yutmayı da öğrenecekler :))

bu arada bugün beşiği alan kişinin de ikiz kızları varmış, çocuk 28 yaşında eşi de 24 yaşındaymış, kızın sütü olmamış, bebişlere önce mama veriyorlarmış, sonra anneleri pirinç unlu mama yapmış, içine de şeker atmış, şimdi çocuklar ondan başka birşey yemiyorlarmış, henüz iki aylıklar, üzüldüm anlatmaya çalıştım ama pek oralı olmadı..

herkese bol uykulu, rahat geceler diliyorum, öptüm...

mehlikacım şu an benimde en büyük korkumm o balkonlarr çok ama çok tehlikeliiii RABBİM KORUSUN ...

yeni gelen çıtırrrrr hamişler birlikte üstesinden geleceğiz bu günlerin :))) biz başlarken bu kadar doğum yapan arkadaş yoktu siz daa şanslısınız kızlarr :))

mide bulantıları 4, aydan sonra geçiyor bende öyle oldu ekşi şyler yedim bu aylarrr şanslısınız ekşii boll ben deli gibi erik yemiştim bide derler ye ekşiyi çıkar ayşeyiii yalannnnnnnnnnnn

triaa kayramı benim içinn ısırrr ısırrrrrrrrrrrrrrrr :)))

bizde dünnn acillere gittik bu arada sünnet sonrası grip ... boğaz ...kulak enfeksiyonu olmuşlar sanırım hastanede sıra beklerken grip mikrobu aldılar ne zor üçü aynı anda ateşlendimi ilk defa oldu neyseki annemler burada meteye acilde iğne vuruldu kızlar bu iğne konusunda muallaktayım yaniii sizceeee olmalımı olmamalımı valla oldumu çocuk ateşlenmiyor rahat oluyoruz ateşlensede 39,5 a çıkmıyor geçen aydındayken de birisi ateşlendi öyle onada vurdurduk ilk defa sabaha kadar rahat uyudu ateşlenmedi bu zamana kadar ateş düşürücü iğne yaptırmamakta çok ısrarcıydım ama artık ateşlerr inmiyorrrr ..sizler napıyorsunuz bu gibi durumlarda

tria canım bu blog nerede oluşturyosunn bende okumak yazmak istiyorummm
tarçınım birde o bölüme bende doğum hikayemi yazmak istiyom ama bi türlü oturamadımkiiii yakında unutuppp gidicem vallaa ....

günaydın :)
İyi dilekleriniz, hayırlı olsun mesajlarının için teşekkürler. ben bugün 6+1 günlük oldum.
Tüp bebek ile hamile kaldım 4. denememde 2 tane trasnfer edildi, ama bölünüp 3 olmuşlar :) 2 tanesi tek yumurta ikizi olacak sanırım. Tabii daha çok başındayız. Önümüzdeki hafta perşembe günü kalp atışlarını dinleyeceğiz. Böyle bir şaşkın, bir mutlu, bir tedirginim.

Çalışıyorum, işe gitmeye devam ediyorum. Yalnız çok yorgun oluyorum eve gidince yatıyorum. Çok kusmam yok ama canım hiçbişey istemiyor.Midem hep hafif naneli, bulanıyor gibi, tatlı için ölen ben şimdi tatlı aklımın ucundan geçmiyor tek yiyebildiğim tuzlu ya da yeşil erik. midem hep su üretiyor gibi ondan da hep açlık hissi gibi ama aklıma ne gelse canım istemiyor gibi beni de ancak siz anlarsınız gibi :)

Kafamda bin tane tilki var, hep bu konu ister istemez aklımda nasıl olur, ne olur naparız diye. Herşeyi Rabbime bıraktım, hayırlısı ne ise onu diliyorum. Sizlere de destekleriniz için çok teşekkür ederim.

tria canım bu blog nerede oluşturyosunn bende okumak yazmak istiyorummm
tarçınım birde o bölüme bende doğum hikayemi yazmak istiyom ama bi türlü oturamadımkiiii yakında unutuppp gidicem vallaa ....

nilom geçmiş olsun canım valla bende bir kere vurdurdum benimkiler hiç o kadar ateşlenmediler şükür sadece6. hastalıkda ateş oldu . ama zararını falan bilmiyorum sen neye bu kadar inat ettin zararı neki . benim balkonlar allahtan kapalı açma yerlerinede ip bağlıyorum olurda benden görür açarlar diye şimdilik bi sıkıntımız olmadı .
tatlım ben bloggerde tutuyorum o günlüğü tabi ama ben geç kaldım keşke hamileyken yapsaymışım evde bikaç şey yazıyordum onada fırsat olmuyordu işte olunca netten yazmak daha kolay oldu . benim blogum kapalı blog sadece ben görebiliyorum yazdıklarımı arada birde çıktısını alıyorum klasörlüyorum :))) kardeşim falan napıyon böyle diyor ama büyüdüklerinde herşeyi okumaları hoş olur bence . doğum hikayenide yaz bacım bak arkası kesilmiyor :)))

tatlım inşallah hayırlısıyla bu günlerde geçicek benimde aynen senin gibi oldu 4 gün sonra bölünmüş oğlanlar tek yumurta diye geçiyor ama onun farklı türleri var fiziksel olarak hiç benzemiyorlar . yazın zaten bol bol meyve su sizin işinizi görür ben zaten normaldede iştahlıyımdır hiç bir iştah kesilmesi göstermemiştim valla yedikçe yemiştim . böyle sizi okuyunca kendimi hep garip hissediyorum tamamen yerleştiklerinde biraz olsun hafifler .

bir de bir kasık ağrısı var sıcak sıcak sanki regl olcam, trasnferden teste kada rolan sürede de öyleydi, şimdi olunca korkuyorum bişey mi oluyor diye sürekli lavaoda kontrol ediyorum bişey yok :) normal sanırım dimi

o kasık ağrısı bende de olmuştu..bir de deli gibi akıntım vardı.." aha geldi,bişey oldu" diyordum hep..lavaboya koşardım hemen,bakardım akıntı sadece :)
çok şükür öle öle geçti bitti,aldım kucağıma zıbıdıklarımı..normal yani,korkma:)

mercan rahimdeki baskı nedeniyle öyle hissetmen normal bide psikolojik olarakda hep tetikte beklediğğimiz için sürekli bişeyler olucakmış gibi oluyor bizlerdede hep öyleydi biraz daha büyüyüp kendilerine yer açmaya başladıklarında sanki doguracağını sanacaksın çünkü aşağıya doğru yer açacaklar benim iki oğlanın kafası iki kasığıma yerleşmişti kızımda midemin üstünde yan yatıyordu yani tam bir üçgendi :))) onlara sana biraz baskı uygulayarak kendi yerlerini bulacaklar sen biraz daha dayanacaksın annesi ama azdaha büyüyüpte kıpraşmaya başlasınlar daha bunun hareketleri var emin olun çok çok güzel :)))

kızlar selamlar.
bu doğum hikayeleriniz nerede? yine bu topikte mi yoksa başka bir yerde mi?

tarçınım ben senden anladığım kadarıyla sallanan beşik olsun diyorsun.bir tane yeter mi acaba?

mavi mercancım sen anlattıkça ben o anları yeniden yaşıyor gibi oluyorum.aynı kasık ağrıları,korkular,bir sevinip bir eyvah ne yapacağımlar hepsini yaşadım hemde çok taze.hala da yaşıyorum tabiki ama eski tedirginliğimden eser kalmadı,çok şükür atlattım.sende atlatacaksın emin ol.

kızlar ben bu aralar bebek kitapları okumaya başladım.dün gece yatarken baya bi okumuşum tüm gece rüyamda ne bebek emzirdiğim kaldı ne alt değiştirdiğim,yarı rüya yarı kabus valla canım çıktı.

kitapta diyorki yeni doğan bebek 3 aya kadar günde 6-10 kez annesini emer.bu bizde üç katı.
sizler nasıl yaptınız yaw,emzirebildiniz mi bol bol?
ben emzirmeyi çok istiyorum,ilk 4 ay sadece anne sütü verebilmek sizce hayal mi?

mümkün değil figenay 4 ay hayal...
Ay çok güldüm ya bebek emzirmene falan.kızım deli misin nesin boşver kitabı falan yat uyu:))zaten ilk 1 yıl bittiğinde kitap yazacak kıvama gelmiş olursun.
otomatik sallanan beşik ne kullaqndım ne de gördüm ama bence çok iyi olur.biz 6 ay kadar salladık.kollarım kopuyordu bi o beşiğe bir diğerine...

Merhaba arkadaşlar umarım herkesin bebişlerinin sağlığı yerindedir...bende bulantılarım ve kasık ağrılarım dışında iyiyim...birde bu evde sürekli olmaktan çok sıkıldım sürekli çalışan birinin eve tıkılması ne zormuş ya inşallah bu durumada alışacağım...birde sizlere bir sorum olacak aranızda amniyosentez yaptıran var mı?varsa tecrübelerini benimle paylaşabilir mi...herkese sağlıklı hayırlı günler diliyorum...

mavimercan öncelikle hayırlı olsun o kasık ağrıları bende de olmuştu o haftalarda hatta dr. uma sormuştum normal demişti,, benimde oğlanlar tek yumurta ikizi ama tıpa tıp benziyorlar, millet çoğunlukla ayıramıyor, bu durum genetik dedi dr.umuz, bizde iki taraflı ikizler var çünkü,,

figenay canım sahibinden.com a gir otomatik sallanan beşik yaz oradan çıkar,, dondolina, kraft, sleeper, babymax gibi markalar var, ilkten bir tane annem hediye almıştı baktık çok rahat sonrasında eşim ikinci el aldı iki tane, ama fisher price inki pek kullanışlı değildi, en güzeli bence kraftın ki .. sen tek de alabilirsin, uykuya dalma beşiği olarak kullanırsın, biz akşam uykularında öyle yapıyorduk onda uykuyu pekiştiriyorlardı sonra yataklarına alıyorduk,, bu arada bence de en güzeli park yatak tahta beşikleri var bizimkilerin ben heveslenip oda yapmıştım ama şu an yer yatağımız var, o beşikleri sadece gündüz uykularında kullanıyoruz gece yer yatağında yatıyorlar

emzirme olayını da şimdiden düşünme canım, üçe yetmesi bence de zor, şimdiden kendini şartlandırırsan sonra üzülürsün örnek ben mesela benim hem sütüm azdı, hemde ilk zamanlarım kötü geçtiği için düzenli emziremedim,, 6 ay verdim ama az az şifa niyetine oldu,, ikiz olsa bir nebze yeter ama üçüz zor be.. aklımdayken süt sağma makinasıda alın bence benim epey işime yaradı, çünkü bizimkiler biberon kolaylığına alışınca pek emmek istemediler özellikle kızım ona sağıp verdim, ben ameda nınkini almıştım işim bitince sattım, ikinci el alabilirsiniz, uygun fiyatlı..

begüm ben yaptırmadım canım, bildiğim kadarı ile bizim kızlardan da yaptıran olmadı,, hayırdır, niçin istedi dr.un ??

ben yaptırdım canım . tecrübe derken niye yaptıracaksın bilmiyorum ama benim19. haftamdaki detaylı ultrosonda oğluşlardan birinde dudak yarığı çıkmıştı onun üzerine üçünede tedbir amaçlı yaptırdı doktorumjuz şükür bişey çıkmadı . normal ultrosonda bakıyor doktorun ona bebeklerin hareketlerine göre yer tespit ediyor sonra büyük bir iğne var onu batırıyor ve biraz su çekiyor kızımda falan acımadı karnımın üst yeriydi ama ben kasılmıştım resmen korkudan nerdeyse hissetmedim bile ama oğlanlardan biri tam kasık üzerindeydi ordan alırken biraz fırladım ayyy bu acıdı diye doktorda biliyordum öyle olacağınıda onu sona bıraktım demişti . tecrübe derken bunlar var bende :))) korkulacak bişeymi değil ama onun sonucunu bekmeke 10 iğneden daha kötü . ben diğerlerinede söyledim kesinlikle gelişmiş ultrasona girin derim hem herşeyi en ince detayına kadar görüyorlar hemde sinema gibi sen doya doya seyrediyorsun

Ben iki doktora birden gidiyorum bir yaşadığım şehirde normal kadın doğum uzmanı birde ankara da perinatolog deniyor riskli gebelikler uzmanı ona gidiyorum...ankaradaki doktorun ultrasonu zaten dediğiniz gibi ayrıntılı gittiğimizde ayrıntılı şekilde bebişlerimizi sinema ekranında görür gibi görüyoruz ...onun söylediği çoğul gebeliklerde tarama testlerinin bir geçerliliğinin olmadığı bu ense ölçümünün falan da doğru sonuçlar vermediğini düşünüyor...çoğul gebelikler de rutin olarak amniyosentez yapılması gerektiğini düşünüyor ve bir çok hastasınada yaptığını söylüyor...bende bir problem gördüğü için değil rutin bir test gibi yapmak istediği için öneriyor...benim eşimde biraz pimpirikli illaki yaptıralım istiyor doktorda illaki yapalım diyor o yüzden merak ettim yaptıran var mı diye...tria canım çok teşekkür ederim paylaşımın için işlem sonrası herhangi bir problem yaşadın mı aslında onu merak ediyorum ...kanamadır enfeksiyondur herhangi bişey yani..eşimin ısrarları sonucu büyük ihtimalle yaptıracağızda biraz kendimi rahatlatmak istiyorum da...hayırlısı bakalım...herkese hayırlı akşamlar diliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…