kızlar selamlar.
bu doğum hikayeleriniz nerede? yine bu topikte mi yoksa başka bir yerde mi?
tarçınım ben senden anladığım kadarıyla sallanan beşik olsun diyorsun.bir tane yeter mi acaba?
mavi mercancım sen anlattıkça ben o anları yeniden yaşıyor gibi oluyorum.aynı kasık ağrıları,korkular,bir sevinip bir eyvah ne yapacağımlar hepsini yaşadım hemde çok taze.hala da yaşıyorum tabiki ama eski tedirginliğimden eser kalmadı,çok şükür atlattım.sende atlatacaksın emin ol.
kızlar ben bu aralar bebek kitapları okumaya başladım.dün gece yatarken baya bi okumuşum tüm gece rüyamda ne bebek emzirdiğim kaldı ne alt değiştirdiğim,yarı rüya yarı kabus valla canım çıktı.
kitapta diyorki yeni doğan bebek 3 aya kadar günde 6-10 kez annesini emer.bu bizde üç katı.
sizler nasıl yaptınız yaw,emzirebildiniz mi bol bol?
ben emzirmeyi çok istiyorum,ilk 4 ay sadece anne sütü verebilmek sizce hayal mi?
mümkün değil figenay 4 ay hayal...
Ay çok güldüm ya bebek emzirmene falan.kızım deli misin nesin boşver kitabı falan yat uyu:))zaten ilk 1 yıl bittiğinde kitap yazacak kıvama gelmiş olursun.
otomatik sallanan beşik ne kullaqndım ne de gördüm ama bence çok iyi olur.biz 6 ay kadar salladık.kollarım kopuyordu bi o beşiğe bir diğerine...
nilom geçmiş olsun canım valla bende bir kere vurdurdum benimkiler hiç o kadar ateşlenmediler şükür sadece6. hastalıkda ateş oldu . ama zararını falan bilmiyorum sen neye bu kadar inat ettin zararı neki . benim balkonlar allahtan kapalı açma yerlerinede ip bağlıyorum olurda benden görür açarlar diye şimdilik bi sıkıntımız olmadı .
tatlım ben bloggerde tutuyorum o günlüğü tabi ama ben geç kaldım keşke hamileyken yapsaymışım evde bikaç şey yazıyordum onada fırsat olmuyordu işte olunca netten yazmak daha kolay oldu . benim blogum kapalı blog sadece ben görebiliyorum yazdıklarımı arada birde çıktısını alıyorum klasörlüyorum :))) kardeşim falan napıyon böyle diyor ama büyüdüklerinde herşeyi okumaları hoş olur bence . doğum hikayenide yaz bacım bak arkası kesilmiyor :)))
Amniyosentez olayını hiç anlamıyorum kızlar yaa...bana dr um hiç önermedi.hiçbir test yapmadı biliyor musunuz.çünkü bu tip testleri çok anlamsız buluyordu.öyle 2-3 dr a da gitmedim.endişenizi anlıyorum ama hiç gerek yok.normal bir kadın doğum uzmanı yeterli bence.üçüz gebeliği kendi gözünüzde bu kadar büyütmeyin bence.ben tek bebişe hamileymişim gibi geçirdim hamileliğimi.Mesela o sırada bizim gelinde hamileydi tek bebiş ama kanaması falan oluyordu, hep yattı vs.her üçüz zor diye bişey yok.Kendi halinize bırakın ve tadını çıkarın.çok zevkli ya üç minnoş karnında süper bişi.Allah güç kuvvet versin.Hepiniz umarım sağ salim kucaklarsınız:)
yıkıldım resmen
demek hayal diyorsunuz ha..
zaten kafamda hesaplıyorum,şimdi bir tanesi bile 2 saatte bir emecekse,benim 24 saat hatta 30 saat falan uyanık kalmam gerekiyor.hadi diyelim hayal buya ben dayandım uykusuzluğa,süt dayanmaz bu seferde.o kadar yorgunluğa süt biter.haklısınız sanırım yaa,uff.belki biraz emzirebilirim mamayla beraber.neyse artık,kader..
amniyo sentez içinde benim doktorum ense kalınlığı yeterli olur dedi.zaten yakında ayrıntılı ultrasonum var,iyice netleşir.ama bi belirgin bi sıkıntı yoksa galiba olmaması daha iyi.bende başlangıçta doktorum istememesine rağmen yaptıralım demiştim ama o hiç yanaşmadı.sen kararını ver,ben riskleri baya azaldı diye biliyorum,araştırmıştım baya bi o zaman.yaptıracaksanda bence korkma,sonuçta isteğiniz bu yönde.
canım öyle iyi geliyoki, böyle şeyler duymak, hele de bunu yaşamış olan sizlerden.. çevremde çok güzel şeyler de söleniyo ama daha çok, ayyyy nasıl yapıcan, amannn nasıl bakıcan.... Allahım gücünü verir, tabiki çok daha zordur ama tek seferde büyüyecekler inşallah...Amniyosentez olayını hiç anlamıyorum kızlar yaa...bana dr um hiç önermedi.hiçbir test yapmadı biliyor musunuz.çünkü bu tip testleri çok anlamsız buluyordu.öyle 2-3 dr a da gitmedim.endişenizi anlıyorum ama hiç gerek yok.normal bir kadın doğum uzmanı yeterli bence.üçüz gebeliği kendi gözünüzde bu kadar büyütmeyin bence.ben tek bebişe hamileymişim gibi geçirdim hamileliğimi.Mesela o sırada bizim gelinde hamileydi tek bebiş ama kanaması falan oluyordu, hep yattı vs.her üçüz zor diye bişey yok.Kendi halinize bırakın ve tadını çıkarın.çok zevkli ya üç minnoş karnında süper bişi.Allah güç kuvvet versin.Hepiniz umarım sağ salim kucaklarsınız:)
canım sen de üçüzlere gebesin sanırım.. inşallah sağlıkla kucaklarız bebeklerimiziAslında sana bende katılıyorum mehlika üçüz hamile olmamız uzaydan geldiğimiz anlamına gelmiyor çok doğal fizyolojik bir olay ...bende normal de çok soğukkanlı sakin bir insanım ama çevremdeki insanların bu kadar paniklemem de sanırım çok etkisi var ...tabiki eşim başta olmak üzere çok pimpirikli aksilik hiç olsun istemiyor ama biliyorum ki Allahın takdirinden öteye hiçbişey gitmez bizde gün geçtikçe bu duruma alışıyoruz ...bu işin içindeyim ama inanın ben bu dr ları hiç anlamış değilim hepsi farklı telden çalıyor senin drun amniyosentezi ne kadar gereksiz gördüyse benim drum da rutin yapılması gereken tahliller arasında görüyor...neyse hakkımızda hayırlısı olsun rabbim bir hale yola koymuştur eminim...bugünlerin tadını çıkarmak istiyorum bence büyük bir mucize yaşıyoruz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?