Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

Tria canım oğluşunada çok çok geçmiş olsun umarım şu an iyidir hiç bir problemi kalmamıştır diye diliyorum...Allah hepsine sağlık huzur versin...

Son düzenleme:
hanımlar selam,nasılsınız? beni hatırladınız mı, üçüzlere gebeyim..
biz doktor kontrolünden geliyoz, bebişlerin üçü de sağ salim duruyolar maşallah :)) ve iki tanesinin hareketlerini bile gördüüüm
doktor 12. hafta gibi birini sonlandırmayı önerdi, ama öyle tatlılarki, hele biri kıpır kıpırdı maşallah.. nasıl kıyarız! eşimle karar aldık, 12.haftaki durumlarında da gerçekten ciddi bi risk oluşmazsa dokunmicaz... Allahın verdiği cana biz nasıl kıyarız! Allahım gücünü kolaylığını da verir inşallah, Ona sığındık.. Hayırlısını diliyoruz...

Amniyosentez olayını hiç anlamıyorum kızlar yaa...bana dr um hiç önermedi.hiçbir test yapmadı biliyor musunuz.çünkü bu tip testleri çok anlamsız buluyordu.öyle 2-3 dr a da gitmedim.endişenizi anlıyorum ama hiç gerek yok.normal bir kadın doğum uzmanı yeterli bence.üçüz gebeliği kendi gözünüzde bu kadar büyütmeyin bence.ben tek bebişe hamileymişim gibi geçirdim hamileliğimi.Mesela o sırada bizim gelinde hamileydi tek bebiş ama kanaması falan oluyordu, hep yattı vs.her üçüz zor diye bişey yok.Kendi halinize bırakın ve tadını çıkarın.çok zevkli ya üç minnoş karnında süper bişi.Allah güç kuvvet versin.Hepiniz umarım sağ salim kucaklarsınız:)

CANIM KEŞKE OLSA ÖYLE BİRŞEY 4 AY ÜÇÜNÜ SADECE ANNE SÜTÜYLE BESLEMEK MÜMKÜN DEĞİL.. 4 ay bn emzirdim ama mama takviyeli oldu sonrada süt bitiyor uykusuzluk yorgunluk stres doğum sonrası psikoliji endişe işin içine girince süt müt kalmıyor pek bi moral verici oldum

ne kadar doğru dediiinnn canım yaa :81: :81:

ben şimdi artık diplomalı evde oturuyorum diyemiyorum oturamıyorum :84: bir çok mesleği yerine getiriyor gibiyim çocuklar hasta iken bir hemşire gibi bakıyoruz yeri geldiği zaman doktor gibi tedavi müdahale ediyoruz öğretmen gibi eğitim veriyoruz .. gerisi sizin hayal gücünüze kalmış ben

evet güzelim bizler farklıyız onlarda farklı okuyarak öğrensinler .... bir ateş oluyor 3 gün sürüyor son 1,5 aydır o kadar biitkin ve yorgun kaldımkii üstüne birde taşınma tayin sorunuu sünnete girdi sünnet bu kadar ağır gelmedi ateşler devam ediyor ben uykusuz...:92:

Nil, geçmiş olsun ateş hala düşmüyor mu
Ya ben bu aralar aşırı yorgunum.çocuklar eve girer girmez dışarı dışarı diye bağırıyor.Çok da haklılar balkonları yasakladık çünkü.
Park falan da yok yakınlarda futbol sahası var oraya götürüyoruz çocukları çok hoş etrafı herkes orda akşamları çol çocuk.Bide kaymakamımız park yaptırdı bir kenarına nerden yaptırdı bilmiyorum o kadar çocuk var ki bizimkilere sıra gelmiyo.yerlere yatmalar dönüşte ben eve gitmicem diye ağlamalar valla harap düşüyoruz eşimle
Allah hepimize kolaylık versin güç kuvvet versin çok ihtiyacımız var...

Aslında sana bende katılıyorum mehlika üçüz hamile olmamız uzaydan geldiğimiz anlamına gelmiyor çok doğal fizyolojik bir olay ...bende normal de çok soğukkanlı sakin bir insanım ama çevremdeki insanların bu kadar paniklemem de sanırım çok etkisi var ...tabiki eşim başta olmak üzere çok pimpirikli aksilik hiç olsun istemiyor ama biliyorum ki Allahın takdirinden öteye hiçbişey gitmez bizde gün geçtikçe bu duruma alışıyoruz ...bu işin içindeyim ama inanın ben bu dr ları hiç anlamış değilim hepsi farklı telden çalıyor senin drun amniyosentezi ne kadar gereksiz gördüyse benim drum da rutin yapılması gereken tahliller arasında görüyor...neyse hakkımızda hayırlısı olsun rabbim bir hale yola koymuştur eminim...bugünlerin tadını çıkarmak istiyorum bence büyük bir mucize yaşıyoruz...

kızlar ben şu çiş konusunu yine kafaya taktım asyayla işe başlamak istiyorum.nasıl başlicam napıcam yardımcı olursanız çok sevinirim.Bide ben yorarlar diye tek tek alıştırmayı düşünüyorum
sizce mantıklı mı

selam kızlar

begum ben bu işlem sonrası hiçbirşeyle karşılaşmadım ama bu riski olmadığı anlamına gelmez .zaten rutin işlem diye önd,eren ilk senin doktorunu duydum . ayrıntılı ultrosondan kastımda sadece bebeği fiziksel olarak görmek değil iç organları kan akışı kalple ilgili herşeylerini görebiliyorsun benim doktorum böyle bir muayenede sorun bulunca yaptırmak istedi genede şansa bırakmayalım diye . senin doktorunun ultrosonu böyleyse çok şanslısın valla bildiğim kadarıyla bgunlar özel merkezlerde var ve paralı .sonuç olarak benim fikrim yaptırma .
mehlikacım herkesde aynı dert valla bende taşınayım hemen başlıycam kardeşiminde okulu bitiyor 2 kişi daha garantili olur . bana doktor hepsini birden alıştır demişti birbirlerine bakarak daha çabuk öğrenirlermiş . bide burdada üçüz arkaşım var iş yerinde onlada konuştuk oda 2 günde öğrendiler hepsini birden getiridim dedi . çok büyütme alışırlar dedi benim de sorunum erkekler lazımlığa falan oturunca pipi dışarda kalıyor :)) nasıl olcak görecez bakaolım

Canım valla bilmiyorum çoğul gebeliklerde rutin yapılması gerektiğini düşünüyor ben daha karar vermedim daha vakit var nasıl olsa herşey olacağına varır Allahım bir hale yola koymuştur...benim doktorum üniversitede hocaydı orayı bıraktı sadece özelinde hasta bakıyor bu iş için özellikle almış bu ultrasonu yani özel merkez gibi çalışıyor ayrıntılı ultrason için hastalar ona geliyor ...zaten ultrasonun parasınıda muayene ücretiyle çıkardığı için onun için pekte sorun olmuyor...olan bize oluyor yani)))) neyse sağlıklı hayırlı şekilde gelsinde bebişlerimiz herşeye razıyız...hakkımızda hayırlısı olsun bakalım..

begüm dr.unun rutine alması açıkçası banada saçma geldi, sonuçta bu işlem tek bebekte bile riskli bulunuyor, ve çok gerekmedikçe yaptırılmıyor,, bende de sadece 13. hafta da ense kalınlığı, 20. haftada da ayrıntılı ultrason yapıldı,,

üçüz gebelikte önemli olan rahim ağzı kontrolü, gerekirse dişik atılması, 28. haftadan sonra yapılan ciğer geliştirici iğneler,, bunlar asıl önemli olan bence..

nilcim sünnetiniz hayırlı uğurlu olsun,, ateş olayı da inşallah geçmiştir,, iğne için biz antibiyotik kullandığımız dönemde oğlanlar için iğne yaptırmak zorunda kaldık, çünkü şurubu kusuyorlardı,, bazı dr. lar bacaktan iğne olayına karşılar ama çocukta başka şekilde düzelmiyorki.. ateş düşürücü olarak vurdurmadık ama..

mehlika Allah kolaylık versin canım benimkilerde sokak hastası, havalarda düzelmediki bizim balkon biraz müsait en azından oraya bırakalım diyoruz ama sürekli rüzgarlı,, bizde de yakınlarda park falan yok, sıkışık bir şehir hayatı,, bu çocuklar için en güzeli bahçeli ev, dışarı çıkmak için bile bir ton hazırlık kavga kıyamet oluyor, en azından evin içi gibi olur bahçe bırakırsın, ister içerde ister dışarda oynasınlar..

bu arada faceden muallim ve aynur a arkadaşlık daveti attım,, sizlerin isimlerini bilmediğim için gönderemedim,, özelden söylerseniz gönderirim..

YASEMİN doğum günün kutlu olsun canım ailenle nice güzel yaşlar diliyorum duvarın kapalı sanırım ordan kutlayamadım

ya kızlar bide bizim yemek olayımız var şimdiye kadar çatalı kaşığı güzelce kullanmaları lazım döke saça anca yiyoruz şurdan tut diyorumyok burdan tutcam diyor böyle yiycem diyorlar . biri zaten mızmız arada ona ben veriyorum diğeri anında banada sen ver diyor . şöyle ailecek oturupda çeşit çeşit bişey yedikleri yok tek çeşit yiyip kalkıyorlar işine gelenler hariç tabi onları güzelce yiyip daha yokmu diye soruyorlar :))

tria biz hiç kaşık çatal vermiyoruz daha.bakıcılarıyediriyor.Ama düzgün yiyememeleri çok normal daha beceremezler.

valla ne biliyim canım ya bana sanki herşeye geç kalmışım gibi geliyor ben taa kaç ay önce getirmiştim çocuk gelişimcisine o zaman bile çatal kaşığı sormuştu bana çatal kullanıyorlardı kaşık yoktu şimdi ikiside var ama tam döke saça o zaman normal diyosun yani .ben gene bir randevu alayım en iyisi doktordan . bide göz muayenesi sorucam yaptırdınızmı ben bir kere yaptırmıştım 2 yaşında bida gidecektim ama hala gitmedim .

yıkıldım resmen
demek hayal diyorsunuz ha..
zaten kafamda hesaplıyorum,şimdi bir tanesi bile 2 saatte bir emecekse,benim 24 saat hatta 30 saat falan uyanık kalmam gerekiyor.hadi diyelim hayal buya ben dayandım uykusuzluğa,süt dayanmaz bu seferde.o kadar yorgunluğa süt biter.haklısınız sanırım yaa,uff.belki biraz emzirebilirim mamayla beraber.neyse artık,kader..

amniyo sentez içinde benim doktorum ense kalınlığı yeterli olur dedi.zaten yakında ayrıntılı ultrasonum var,iyice netleşir.ama bi belirgin bi sıkıntı yoksa galiba olmaması daha iyi.bende başlangıçta doktorum istememesine rağmen yaptıralım demiştim ama o hiç yanaşmadı.sen kararını ver,ben riskleri baya azaldı diye biliyorum,araştırmıştım baya bi o zaman.yaptıracaksanda bence korkma,sonuçta isteğiniz bu yönde.

:))) yıkılma tatlım zaten bir süre sonra sütün gelsede sen nefret edeceksin . bide etrafta emzir emzir diyen varsa yandınki ne yandın bigün ben hem ağlamış hem isyan etmiştim susun artık ben hiç kalkmayacak hep böylemi çocuk emziricem diye bende işe başlayana kadar9 ay mamayla beraber verdim süt . bebeklerden biri iyi emerse korkma o az buçuk süt yetiştiriyor ama tabiki öyle saatlerce yada sık sık değil. ama bana fenalık geldikten sonra günde ben günde 1 e düşürmüştüm yani belli saatlerde şu , şu saatten sonra şu diye gece dahil . sende ayarlarsın bişeyler ama bencede süt sağma makinası biraz şart gibi hastanede falan kalırlarsada lazım oluyor . bunuda alınabilirler listesine ekleyin

figenay bide senin şu kitaplara bak bakalım bizim yaşımızdaki çocuklar için neler diyorlar :)))

canım öyle iyi geliyoki, böyle şeyler duymak, hele de bunu yaşamış olan sizlerden.. çevremde çok güzel şeyler de söleniyo ama daha çok, ayyyy nasıl yapıcan, amannn nasıl bakıcan.... Allahım gücünü verir, tabiki çok daha zordur ama tek seferde büyüyecekler inşallah...
canım sen de üçüzlere gebesin sanırım.. inşallah sağlıkla kucaklarız bebeklerimizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…