eve gitmeye korkuyorum valla ev toplaması vardaha inşallah haftasonu taşınıcaz kızlar .çıkış geldi zil çaldı yolcudur abbas bağlasan durmaz :)))
eve gitmeye korkuyorum valla ev toplaması vardaha inşallah haftasonu taşınıcaz kızlar .çıkış geldi zil çaldı yolcudur abbas bağlasan durmaz :)))
tatlım çok haklısın ama o kadar çok korkutuyo ki insanlar, hamileliğin tadını çıkaramıyorum endişelenip... hamileliğin getireceği sorunlardan da korkuyorum.. bebeklerimi ne kadar karnımda taşıyabilicem mesela.. Allaha sığınıp rahatlamaya çalışıyorum... doğumdan sonrası da korkutuyo, hiç bebek bakma tecrübem de yok... Allah hepimizin yardımcısı olsun.. ama giderek daha çok benimsiyorum bebişlerimi galiba :)Güzelim çevre acıyarak bakıyor sen hamileyken saçmalıyorlar ne kadar güzel bir şey bu yaaa acınıcak değil imrenilecek birşey bu herkese nasip olmaz arkadaşım böyle birşey tadını çıkar ben her hafta kontrole giderdim doktora bana sırada beklerken sorarlardı doğumamı geldin diye evet derdim bilseler daaa 6 aylıklarr ::))) söylemezdim
bizim çevrede üçüz olduğu duyuldu artık..bencede millet tek çocukla 20-30 kilo alıyor, 5 kişi bir çocuğa bakıyorlar ,, herkesi kendileri gibi zannetim vah vahlıyorlar... ben hamileliğim boyunca açıkçası çok az kişiye söyledim, sadece anneler-babalar, ve bir kaç yakın arkadaşım biliyordu, teyzemlere bile söylemedim,, sorana süpriz diyordum,, ee ona göre hazırlık yapacağız falan diyorlardı fark etmez siz ne isterseniz alın diyordum.. büyük teyzem rüyasında görmüştü aradı söyledi 2 erkek bir kız gördüm dedi, hayır olsun dedim :)))
doğumdan sonra arayanların hepsi şok geçirdi zaten :)) muayene gittiğimde anlıyorlardı ama ikiz mi diyorları,, şimdide hep birlikte çıktığımızda çok yakın durmamaya çalışıyoruz,, sanki uzaydan geldiler milletin acayip ilgisini çekiyor,, geçen yaz tatildeyken 7 aylık falanlardı ikiz arabasını ben kullanıyordum annem tekliyi, kızımı görenler sonra oğlanları da fark edince ay ay arka arkayamı oldu diyorlardı, kız daha büyük geliyordu millete annemde evet falan diyordu, be akıllı kafalar en arka arkayasının bile arasında 9 ay olması lazım neyse.. kızların dediği gibi bu bize verilmiş bir lütuf kıymetini bilmek gerek...
canım sen de gebesin maşallah, sağlıkla kucaklarız inşallah bebeklerimizi hayırlısıyla... cinsiyetleri belli oldu mu? ben çok merak ediyorumMehlikacım maşallah iyi emzirmişsin valla.tabiki doya doya içemediler ama annenin de dediği gibi vitamin niyetine verebildiğin kadar vermek lazım.
ama şimdi mama yiyen çocuk anneyi nasıl emerki daha? o biberona alışan çocuk memeyle uğraşmazki?
kaşıkla mı verdiniz mamaları?
birde gerçekten katılıyorum sana üçüz annelik ve gebelik bence muhteşem bişey.azıcık da olsa hissediyorum onları ve de bu çokk güzell..
triacım bende senin yazdıklarından sonra ekledim süt sağma cihazını listeye.ama şu elektrikli kendinden sağanlardan mı alsam yoksa manuel olanlardan mı? birde bu işin iyisi nedir? bunu ikinci el almayayım ama dimi,şimdi başkasının memesi falan ne biliyim.
benim kitapları sormuşsun,dalga geçmeyin benim kitaplarımla yaa
canım benim kitaplar zaten bir tane kitap aldım o da 0-1 yaş için.tabi emzirmenin alt değiştirmenin kitabi olmaz ama benim etrafımda çook uzun zamandır ne çocuk vardı ne kardeş ne yeğen ne de komşu falan.o yüzden çok yabancı kaldım.kendi başıma gelince öğrenicem herşeyi hatta dediğiniz gibi sonrasında kitap falan yazacak hale gelicem de işte bi bakayım dedim.
ama sizin dönemi okuldan hatırladığım kadarıyla zorluklarla dolu bir yaş dönemi diye hatırlıyorum.yanlış müdahaleler sonrasında çocuklarınzın karakteri doğrudan etkileniyor.
bu yaş Freud un fallik dönemine karşılık geliyor ve tuvalet eğitimi en önemli sorun olarak karşınıza çıkıyor.çok sıkı tutumlar çocuğunuzu ileride ketum,içine kapanık,cimri yani herşeyi tutma eğilimi olarak karşınıza çıkıyor.ilerdeki kabızlık problemi bile bu dönemdeki sıkı anne tutumundan kaynaklanıyor.çünkü çocuk kakasını bile bırakmak istemiyor,bu durum da bilinçaltına işliyor.
aksine çok serbest bir aile tutumu da aşırı düzensizlik,vurdumduymazlık,aşırı serbest tutumlar olarak çıkıyor.bu seferde herşeyi bırakma eğilimine giriyor çocuk ve lafina bile sahip çıkamıyor ilerde.
birde kızların anneyle erkeklerin de babayla yarışı bu dönemde hız kazanıyor.mesela kız çocuk babaya hayranlık duyuyor,cinsellik barındırmayan bir aşk hissediyor babaya.ama baba da anneye aşık.bu durumda kzı çocuğu ne yapıyor anneye benzemeye çalışıyor ama ona karşı çok hırçın oluyor.yani bir git gel içine giriyır.erkek çocukda aynı ilişkiyi babayla yaşıyor,babayla yarışıyor anneyi kapmak için.
velhasıl inatlaşmalar,gelgitler çok çok fazla.gerçi biliyorsunuzdur bunları,yada bilmeyenleriniz de yaşıyorsunuzdur.ama karakter gelişimi ve çocuğunuzun ilerde özgüvenli olması yada tersine herşeyden kendini suçlu buluyor olması işte bu dönemdeki anne baba tutumlarına çok bağlıdır diyor Freud,ben değil
çok geçmiş olsun kuzuya, çabucak iyileşir inşallah..:)))vayy tamam bütün doktor kontrolleri iptal hemen bi msn alıyorum senle akşama kadar konuşuyoruz . sen ne mezunusun şekerim bize çok lazım olacaksın sen belli:)) işin şakası kitap okuman araştırman tabiki güzel ama bunları uygulayabilirsin asıl on puanı o zaman alacaksın :))
canımcım ben sağma makinasını medila kullandım elektrikli arkadaşımındı kaynatıp dezenfekte ettikten sonra bişey olacağını sanmıyorum ama tabi benim bildiğim güvendiğim biriydi bu konuda bişey diyemiycem ama elektrikli al teklileri yetiyor zaten .
benimde kızım rahatsızdı bugün sabahtan işe gelmedim yeni geldim 5 ten beri kusuyor . içindede bişey bırakmadı bide yazık yavrum korkma falan diyorum kus kızım diye anne bak ağlamadım diyor uyuyor 10 dakka sonra bida . üşüttü muhtemelen kahvaltı yaptırdım biraz bekledim bişey olacakmı diye kendine gelmeye başladı allahtan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?