Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

selamm nilcim geçmiş olsun. Sünnet işini de aradan çıkardınız. Hayırlı olsun bakalım. Arzu nil güle güle oturun yeni evlerinizde. Bizde bi değişiklik yok. Koşturmaca devam. Ev bile süpüremiyom tantana olmadan. Süpürgenin hortumuyla emekleyerek 5 dk lık iş yarım saat sürüyo. diğer tarafıyla tahacık hayali süpürüyo. Sopalı kısmı deyim artık. Anlatacak kelime bulamadım işte. Keyfi olcak bırakcak. Bide hergün dışarı çıkıyoz akşamları. Gezdirip geliyoz. Öptüm bb

selam kızlar ...herkes nasıl tasınanlara hayırlı olsun ınşş ...yaz geldı ama yıne ıkı gundur hava serınce elıtu bızde bazı aksamlar cıkıyoıruz ama rahat olamıyoruz herkes bakıyo.......dısarıyı cook sevılar .. balkona cıkardım ..arı varmıs gormemısım ela yı soktu ıkı saattır aglıyoo ya...........ben kactım

elitucum ne güzel işte taha demekki çalışkan olucak bizdede eymen süpürge canavarı annee açççç diye bağrrıyor büyüyünce yüzüne bakmazlar ben sofra falanda kurduyorum arada şahsen pek iç açıcı olmuyor ama ağaç yaşken eğilir
muallimcim çok geçmişolsun ya güzel kızı görünce çiçek sandı demek şaka bir yana çok canı yanıyor insanın benide ısırmıştı küçükken ağrısını yoğurttu sanırım alıyordu sen yine bak netten bizimkilerde hergün dışardalar taşınınca daha rahat gezicez ama hem sahilede yakınlaştık hemde yoldan çok nadir araba geçiyor az kaldı hayırlısıyla taşınsak artık

herkese merhaba,,

taşınanlara kolaylıklar diliyorum,, ben çocuklar olmadan iki defa taşınmıştım, o bile çok zordur, Allah yardımcınız olsun..

bizimkiler iyiden kudurdu kızlar bu dönem böylemidir, birbirlerini ısırmalar, itmeler,, bir de biri oyun kuruyor öbürü gelip bozunca sinirden kendini yerlere atıyor,, sokak olayını da günde 2 defa bile çıkarmaya çalışıyor, arkada bahçe var, salıncak falanda kurdu ev sahipleri bazen oraya bazen arabaları ile sokaklara çıkartırıyoruz.. ama yine de şu streslerini atamıyorlar,, birde dişler zorluyor sanırım..

elitu bizimkilerde süpürge hastası hepsi bir parçasını inceliyor,, pitos annem de bazen ellerine birşey veriyor bunu sofraya götür diyor, ama tahmin edeceğiniz gibi bizimkiler yolda onu bir kenara atıyor :))

bu aralar eşimin bitirme tezine de yardım ediyorum, iyiden uykusuz uykusuz geziniyor,,

Rabbim cümlemize yardım etsin,,

günaydın hatunlar
yeni bir pazartesi sabahı çalışanlara sendromsuz haftalar diliyorum evdekilerede herzamanki gibi kolaylıklar , hamileler yan gelin yatın siz daha :)))

haftasonunu yağmurlu geçirdik bizde kapıya bile çıkamadılar zaten taşınmanın yorgunluğuda geçmedi henüz hala ustalarla işlerimiz var eksikler tamamlanıyor öyle uzun boylu çocukları gezdirmeklede uğraşmadık valla bu hafta .muallimcim geçmiş olsun tatlım artıkım yaz geldi sinekler arılar bütün yaz uğraş dur artık .

yasemin valla siz anlatırken ben seviniyorum bi tek benmkier anormal değil topyekün anarmaliz diye benimkiler aynı tatlım kalabalık oldukları için artık kaçınılmaz ben bıralıyorum valla kim kimi döverse yapacak bişey yok görmezden geliveriyorum şuan bile kayranın kolunda mor bir ısırık lekesi var resmen çürütmüş benimde aynı kızım çok fena hele şimdilerde dahada fena vurma huyu çok banada vuruyor diğerlerinede gitt diye bağırıyor git diyorum sana git :)))sinir katsayım arttı böyle olmasınlar diye çok uğraştıydım ama yok anam olacakları bu .doktor bu yaşlarda normal serbest bırakın üstüne gitmeyin kucağınıza falan sürekli almayın demişti bide ortam değişikliği oldumu diye sormuştu yeni evede geçtik bahanemiz hazır 2 yaş sendromu , ev değişikliği , nazar :))) bunlara sıgındım artık düzelecek günleri bekliyorum .

Günaydın herkese;

Kızlar biz 8. haftamızı bugün bitiriyoruz inşallah.
Çarşmaba günü doktor kontrolümüz vardı bebek A, B ve C 'nin :) kalp atışlarını duyduk tek tek , hepsi de maşallah iyiler. Keseleri ayrı, kalp atışları düzgün büyümeyi bekliyorlar.

Ben tüp bebek ile hamile kaldım, 4. denememdi, 2 tane koyuldu biri içerde bölünmüş, yıllardır Rabbimden evlat dileyip duruyorum. Durum böyle olunca ben 2 ye indirme işlemini yapamayacağım. Eşim de ben de kıyamayacağız bebeğimize, Rabbimin bir hediyesi diye düşünüyorum. Zor olmasına zor olacak ama Rabbim kolaylığını versin, alnımızda ne yazılı ise onu yaşarız müdehale etmeden.

Tüp bebek doktorum ile son görüşmemiş oldu kontrolümüz, bundan sonra kadın doğumcuma gideceğim önümüzdeki hafta salı ilk randevumuz var, doktorumuz biraz 2 ye indirmeden yana ısrarlı gibi bakalım nasıl geçecek görüşmemiz.

Kızlar benim kaygım doğumdan sonra bakımından çok bebeklerin sağlıklı ve olabilecek en iyi zamanda doğmasından yana. Sizlerden ricam Doğum hikayelerinizin olduğu linki bana link olarak gönderebilir misiniz, orda genelde hangi hafta doğum olduğu yazar. Biraz rahatlarım. Herkesin erken mi doğdu 3üç olup prematüre olmayan, küvezde kalmadan doğabilir mi bebekler. Bunları düşünmek için çok mu erken :)

...........................

Aramıza hoş geldin inşallah sende sağsalim bebişlerini zamanlıca sağlıkla kucağına alırsın

kızlar ben evimi değişmedim toplanıyorum ağustos giibi taşıncam başka bir ilee bilginiz olur o zaman mucx

bizimkilerde öyle oldu azdılar yaa ben artık karışmıyorum baktım ayrılmıyorlar kafa atıyo biri biri oyuncakla vuruyo anlamadım nasıl nerden öğreniyorlar (( :44: :44:

arzucum demek sizde de durumlar aynı, Allah kolaylık versin hepimize,, inşallah bu davranışlar geçicidir de karakterlerine yansıyan bir yönü olmaz,,

nil canım hakkınızda hayırlısı olsun inşallah,, bizim kocada 2-3 aya uzmanlığını alıyor kısmetse, bakalım bizim mecburi hizmet nereye çıkacak

mavimercan,, doğum hikayeleri bizim konun bir kaç altında yer alan konu da "üçüz annelerinin doğum hikayesi az sonra" diye var zaten canım ,, bana 3 emriyo koydular ama iki kese gözüktü, sonra bir baktık, bir kese de iki bebecik,, dr. genetik bir durum dedi, zaten iki taraflı ikizler vardı ailelerde,, seninki de mi öyle.. şimdiden kolay bir gebelik ve rahat bir doğum diliyorum..

herkese günaydın yeni gelenlerde hoşgelmiş inş sıkıntısız bir dönem olur sizin için
nasılsınız süper anneler valla bizde durumlar pek iç açıcı değil tahanın dişinde geçen bir leke gördüm sanırım çürümeye başlıyor büyük ihtimalde biberon çürüğü bu oyüzden 2 gündür biberonu hepsine bıraktırıyoruz uyku düzenimiz 2 gündür bozuldu 11 e kadar yatmıyorlar gece eymen ve kızım ağlamıyor ama taha akşam resmen kriz geçirdi sabaha kadar ağladı biberona pekmez ve tuz sürdüm bakın dedim böcek konmuş üstüne eymen istemedi bile taha deneyince iğrendi ama gece çok ağlıyor zaten zamanıda gelmişti ayranı meyvesularını uzun zamandır bardaktan veriyordum sütü taha ve kızım içiyor eymenede nesquikle deniycem içmedi inş yeni eve geçene kadar bu sorunu halletmiş oluruz çünkü artık kendi odalarında uyusunlarda istiyorum sabır etmek lazım benimkilerde ısırma var genelde ben hep başlarındayım oyüzden en ufak seste koşuyorum kavga çok yok şükür arada çok esiyor ozamanda doğru dışarı çıkarıp kötü enerjilerini attıryorum :) bugün bebeişleri ananeme götürücem herkesi öptüm

tarcinim: yanıt için teşekkürler. ben de 2 tane koyuldu bölünmüşler hepsinin kesesi ayrı ayrı. 3kese 3 bebek gördük kontrolde yani aslında 3 virgül :)

herkese selamlar kızlar nasılsınız?
ben iyiyim çok şükür büyüyoruz hep beraber bebişlerle.
ama bir türlü taşınacak mıyız taşınmayacak mıyız karar veremiyoruz?
eğer evin ısısı 20-24 derece arası dedikleri şey doğru ise bu ev o kadar ısınır ama buram buram da sıcak olmaz.
evlerin çok mu sıcak olması gerekir sizce,özellikle de prematüre bebekler için daha mı ısınması lazım.

birde bebeklerin ilk haftalarını düşünüyorum bu aralar sık sık.zaten aklım fikrim hep orda.
ben resmen hayatımın en miskin günlerini geçiriyorum,huzurluyum,evdeyim,gece 12 den sabah 11 e kadar yatıyorum,sabah uykum kaçsa bile geri yatıyorum çünkü kalkarsam yapacak efor sarfedecek birşey yapamayacağım.ne evi slip süpüreceğim ne de başka ağır bir iş.
ama tabi böyle olunca gücüm kuvvetim de azalıyor.dayanıklılığım giderek azalıyor.biraz yürüyüşe çıksam nefesim kesiliyor.
diyorum bebekler doğunca azıcık kucama alsam sanki kollarım hemen ağrıyacak gibi o dereceyim yani.
sizler nasıl alıştınız bunca zamanın miskinliğinden sonra bir anda bu kadar uykusuzluğa yorgunluğa?
ilk günlerde temponuz nasıldı?
biliyorum rabbim verecek gücünü,korkmuyorum da asla,hatta çok istiyorum o günlerin gelmesini.ama nasıl başa çıktınız merak ediyorum.
hepinize iyi günler..

merhabalar..
hanımlar bişe sorcam dün sabah bikaç damla aşık pembemsi akıntım oldu çok şükür bebeklerimiz iyiydi ve dr endişelenecek bişe yok dedi ama 16.haftaya kadar haftada bir proluton depot 500 mg iğne verdi.. aranızda kullanan var mı? tekrar lekelenmem olmadı şükür kararsız kaldım.. kız bebeklerde tüylenme yapabiliyomuş sanırım.. fikirlerinizi almak istedim..

canım doktorun herşey yolunda dediyse gerisi sakın düşünme ve doktoruna güven.bende bi sürü iğne ilaç kullandım,senin dediğin ilacı kullanmadım ama muhtemelen düşük önleyici bişeydir verdiği.o ilaçlar bebeğe zarar vermiyorlar pek,canını sıkma bence,sen ilacını kullan ve dinlen.bende bu ilaçlardan dolayı çok canım sıkılıyordu ama kullanmak lazımsa başka çare yok.ama belki başka bir doktora daha gidebilirsin içini rahatlatacaksa.

figenaycım cevabın için çokk teşekkürler. evet progesteron hormonu sanırım.. uzun etkiliymiş.doktoruma da güveniyoruz ama ne bileyim, gereksiz bişe kullanmak istemiyorum, bi yandan da kullanmayıp bişe olursa diye korkuyorum..

Son düzenleme:
iğnemi yaptırdım geldim, inşallah faydası olur, zararı olmaz.. figenaycım Allah razı olsun ilgin için, evlatlarını bağışlasın size Rabbim.. hepinize, hepimize bağışlasın kuzularımızı inşallah :)

figenay maşallah bayağı ilerledi haftan tabi sana zaman geçmiyordur ama şuan dinlenmen senin için en akıllıcası merak etme o yaşadığın hamlık bebişlerin çığlığıyla bir anda yok olucak annelik iç güdüsüyle ister istemez ayaklanıyorsun evin kışın ideal 22 derce olması gerek ama çok soğuklarda 25 lere kadar çıkıcaktır odan muhafazalıysa sorun yok bence ama oturma odan geniş değilse sıkıntı olabilir ben salonda oturuyorum şuan oturma odam ufaktı üç bebiş için
aylint bende 16. hafta dönemlerinde lekenme yaşadı ama progeston kullandım iğne vurulmadım sen bir daha konuş istersen drla geçmişolsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…