Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

dur dur triacım ben yeni geldim.
bugün bir ay aradan sonra okula gittim,karne verdim.vedalaştık çocuklarla ağlaştık bi güzel.
mezun olup gittiler,Allah yollarını açık etsin.
eve de geldim bir güzel uyumuşum.
şimdi de temizlik var,kocişimlen beraber yapacaz bişeyler artık.

senin ev nasıl oldu? arıza çıkmış demek ya tüh insanı sinir eder valla.
misafirlerde ne çabuk geliyo kaç gün olduki taşınalı ev görmeye geliyorlar.
ama onlar gelince de dillendirme şurasında bu var diye,daha fazla bozma moralini.
yapılır geçer nasılsa.

herkese merhaba çocuklar babalarıyla sokağa çıktıda uçtum hemen yanınıza sabah beri savaş alanı yaptılar evi
arzucum yeni evin tadını çıkarmak varken sıkıntısıyla uğraşıyorsun demek hemen düzeltsinler yoksa üçüz ana damarım bir atar kimse beni tutamaz de :)
figenay ben dr branws ı kullanıyorum doğrumu yazdım bilmem ama gerçekten çok ama çok memnunum gerçekten kolik içinde yardımcı oldu bize dr tavsiye etmizşti fiyatı 19 tl falan kargo şirketi olsa buralarda yollardım sana üçünü biz biberonu bıraktık şahsen birini kuzenime vericem ama ikiside sana yetrdi benden hayır çıkmaz anlıycağın ama imkanın varsa mutlaka al derim

selam kızlar..herkes nasıl tasınanlar yerlestı umarım alısmak ıcınde zaman gerek ınş hayırlı ols darısı basıma dıyeyım....benımkıler uyudu ...kavgaları aglaşmaları bıtmıyo ya sac cekme hele napcam bılmıyorum parmaklarını bogazlarına sokup oguruyolar cok zevk alıyolar ya ben sınırlendıkce daha cok yapıyolar umursamamaya calısıyorum guya bakalım ....onun dısında cok sukur ıyıyız ela ve seda adımlıyo dıla ıse yarım yamalak masaja devam ınş uzun surmez.....havalar bı ıyı bı kotu gıdıyo yaz sanırım böle gecer bız bıberonu bırakmadık ama gunduz almıyolar bazen caylarını ve suyu ıcıyolar ama gece sute devam artık normal sute gectık ben avet ın bıberonunu kullanıyorum dr browsda almıstm ama sevmedıler aventın dısında bıberon almadılar ama cok rahat agzı genıs anne memesı gıbı belkım oldan hala kullanoyorum artık sterılazoru bıraktım amkıneye aıtoyorum bıde cam bıberoınumuz var uç tane onlşarıda yaslarından sonra cay ıcın ve su ıçın alıyolar ...yaz meyvelerı bol sebze guzel ...yogurt mayalıyorum hala......ama aynı oda huısusunda malesf olmuyo bırbırlerını uyandırıyolar sonra hadı bastan hepsı baska odalarda uyuyo aynı odaya koyunca daha az uyuyolar gecen seda kalmıs yatagında seslenoyo dılaya uyandırdı onuda ....bazen parka cıkıyoruz cok sevılar gezmeyı ..gıyındıgımde aglamalar baslıyo kacıyorum gızlıce bazen...herkes ıyı baksın kendıne dostlar....bol gezmeler

herkese selammm,

hepiniz iyisinizdir inşallah.. son bir haftadır eşimin tez işine yardım ettiğimden iyiden gecem gündüzüme karıştı,,

arzucum yeni evinde güle güle otur canım, yeni olduğu için ilk başta ister istemez sorunlar çıkıyor, inşallah tez zamanda çözülür hepsi,,

bebişlerle ilgili yazdıklarınızı okuyunca (maşallah nazar değmesin), ben kendimi kötü anne olarak ilan edeceğim,, bizimkiler hala biberon ile sadece süt içerek yaşıyorlar,, bir de pitos diş çürüğünde bahsedince iyiden başıma ağrılar saplandı,, pipetli biberon aldım, sadece kızım içiyor arada oğlanlar hep biberon istiyorlar,, offffffffffff çok canım sıkılıyor,, ellerine meyve veriyoruz, püreyi ağızlarına sokmuyorlar çünkü ısırıp yere atıyorlar, et yedirmeye çalışıyorum ağızlarına alıp ezip geri tükürüyorlar,, bi dr. a falan mı götürmek lazım bu kadarı normal mi ki,, aa bu arada ev sahibi geçen gün çikolata verdi, üçü birde adamın başında bekliyorlar daha fazla almak için,, bu yemek olayı çok bunalttı beni,, kiloları da sabitlendi nerdeyse ilerlemiyor,,, arzu kurallarında bahsetmişsin, bizdeki kurallarda serbestlik, benimkileri biraz sıktığım an kendilerini yerden yere atıyorlar, mümkün değil istediğini yaptıramazsın, zaten anannede o kadar ağlamlarına hayatta izin vermez,,

figenay canım, maşallah güzel ilerliyorsun, ben chicco nun biberonların almıştım ilk altı ay cam olanları kullandık sonrasında plastiklere geçtik,, bir ara nuk da verdim,, aventi hiç almadılar, arada su içtiler sadece, sterilazatör aldım ama açıkçası pek kullanmadım, büyük tencerede hepsini koyup kaynatmak daha kolay geldi, biberon uçlarını silikon kullandım hep , aslında 6 aydan sonra kavuçuk alın dediler ısırıp koparmaması için ama benimkiler onu sevmediler,, biberon uçlarını 2-3 ayda bir değiştirsen yeterli oluyor, biberonlar uzun zaman gidiyor,,,

vakit olsada sizin sorularınıza daha çok yanıt verebilsek,, bende hamile iken birsürü şey aklıma takılırdı, ama bak gör doğunca hepsine kendince çözümler buluyorsun,, istersen cebimi verebilirim ...

tarçınım dr gittiğinde diyiceği şey sütü günde bire indir ve aç bırak zamanla düzene giricek ben ilk zamanlar üç ayrı dr götürüyordum salaklıkmış tabi neyse hepsi aynı şeyi dedi bırak aç kalsın illa yiyicek sen direk yemek yediremiyorsan kavanoz mamaları evde yapılmış yoğurt muahllebi ver ama önce annenle bu konuyu konuş ağlamak çok büyük silahtır benimkiler biberonu kesaince bir hafta ağladı yerlere attılar yemek yememek için siz bilirsiniz deyip kaldırdım ve geçen pilav ve kuru fasülye yedik hemde kurt gibi üşüştüler eğer güçlü gözükmezsen karşılarında annende dahil herpsi seni yer :) bende arzu gibiyim bu dönemler yemek bitene kadar kalkmak yok yemeyen kendi bilir aç gezer

pitoscum muallimcim tarçıncım çok teşekkür ederim biberon bilgileri için.
anladığım kadarıyla bu biberon işi şans işi.baksana en iyilerini almışsınız yinede bazen sevmemişler.şimdi avent yada o dr bilmemneninkini alsak pahalı pahalı sevmeyince sevmiyorlar baksana.ne yapsam ben yaa?
sterilizatöre anladığım kadarıyla çok gerek yok ama şu mama hazırlayıcılar için ne diyorsunuz.bazıları arabada falanda kullanılıyormuş,iyi gibi geldi bana.
ayrıca düşünüp telefon numarası vermek istediğiniz içinse de çok teşekkür ederim,gerek olursa sesinizi duymak elbet isterim.
yada ben size benimkini veririm doğumdan sonra ararsınız beni süpper olur

şu yemek yeme hikayelerinizi okuyorum da gerçekten zor işiniz.
ben hani işte çocuk gelişimi kitabı okuyordum ya orada diyorduki 6.ayda ek gidaya başlamazsanız ileride o ağıza alıp geri tükürmeler falan olabilir diyordu.
şimdi 3 çocuğa ek gıdaya başlamak zordur sanırım,yada iştahsız mıydı o zaman da bebişleriniz?

ama aç bırakmak galiba en iyi çözüm.bana annem yemek yedirmek için denizde havada yatakta heryerde şansını denermiş ama ağzımda tutup saatlerce yutmazmışımki yeni lokma vermesinler diye .sabahki lokma akşama çıkarmış ağzımdan.ama aç bıraksalardı beni bence böyle olmazdı.
ne kadar üstüne düşerseniz galiba o kadar hoşlanıyorlar bu durumdan.
umarım kısa zamanda alışırlar yemek yemeye.
herkesi öpüyorum iyi akşamlar..

muallimcim boğazlarına parmakmı sokuyorlar :18: oyy çılgın bunlar maşallah iyiden yürüme işii ele aldılar demek yakında kaçman daha zor olucak
figenay mama hazırlayıcılar hastanede yolda falan iyi olabilir ben termos kullanıyordum ama tekli bebek termosu iki tane almıştım içi mika değildi ama onlarda işini görür hem daha uygun fiyatı gece sıcak suyu içinde bırakıyorsun sabaha kadar mama suyun hazır
bebişleri aç bırakmaktan korkmayın kızlar tabii bu birgünlük değil en fazla 6 saat açlık

selam kızlar valla pıtos aynen delı edıyolar benı ....hele ela sureklı aglama modunda valla seslerı cıkmasın azcık kafa dınleım dıye emzık dayıyorum agızlarına napım ya......benımkıler az az da olsa pılav makarna yıyolar ama cok erken dogdukları ıçın ancak gecerız zaten ekmek yemıyolar ekmek yeseler kahvaltı ısımız rahat olucak ellerıne her fırsatta meyve kraker verıyorum her yer batıyoo anam temıslık neynmısss.....bosverrr......ıyı bak kendıne trıa nıl elıtu nerdsınz tarcın nasılsın bende yemeyenı yedırmıyorum bıdahakı yamek zamanına dek beklıyo ıyı oluyo kayınvalıde öle olunca ay yedır bı cocugu öldıu aclıktan dıyor ama hayır dıyıorum yemıcek sesı cıkmıyo ama mıkırdanıyo ıçınden .......pıtos dedıgın gıbı bunlar az degıl kararlı olmayınca oo oynatırlar bızı .....rabbım hepımıze kolaylık versın canım opt.....
evet bıberon sans ıısı bırazcık ama bı sekılde alıcaklar termos cok ısıme yaradı hala buskuvı ıçın arar ara kullanıyorummama artık oncekı gıbı degıl her sanıye gereklıydı cok ıyı oluyodu gece gunduz baska tur yetısmez uç bebege mama ....sterılazır benım ısıme cok yaradı yaslarından sonra gerek dymadım bende mama makınası da gerek olmadı termıs ıyı oluyodu ....bez ve ıslak mendıl pamuk stoklarına basla......hamıleler nerdee umarım ıysınızdır opt kızlar uyudu benımkıler yogurt mayaladım yatıcam ınş bende

selam kızlar ....

muallim canım bizimkilerdede vardı o bitanesinde gerçi o anda kzıdıkça çok yapıyordu dikkatini dağıtıyordum bir şekilde ....

vitamin ilacına başladım sırf iştaharı açılsın diye iyide oldu yiyorlarrrr !!!!:82:

sagol canım .......ben vıtamıne hala devam edıyorum sen hangısını aldın ...ben vıtagıl surup kullanıyırum ıcerıgı cok ıyı dr onermıstı ......herkese bol selam

günaydız kızlar
umarım herkes iyidir . bewnimkilerde sağlık olarak gayet iyiler ama kzımdan yana çok şikayetçiyim . fazlasıyla arsız ve huysuz bir kızım oldu . kesainlikle beni paylaşmak istemiypor sürekli kucağınıza alın modunda , kardeşlerinede karşı öyle hep benim annem modunda dolaşıyor . göremediğinden yapıyor biliyorum ama nasıl yapsam nasıl düzene soksam bilemedim . hergece aynı saatte ağlama huyu çıkardı bi şekilde tam yatacakken uydurup bişeyler başlıyor ağlamaya yanımda yat diyor ikisinin arasına yatıyorum hala yanıma yat diyor kızım işte burdayım sarılıyorum diyorum yok öbür tarafa yatacakmışım kardeşi yanımda olmasın istiyor bide öyle bi sarılıyorki boynuma yüzü yü<ümde uyuyor .hadi böyle idare ediyim diyorum bu seferde diğerlerine yazık oluyor napsam bilemedim bi fikir verin

canım ya cok zor tabı ..aslında haklılar tek bebek olsa ındırmeyız kucamızdan .....canım sev bol bol seılmek ıstıyolar hepsını de sırasıyla sev ben öle yapıyorum cok zor tabı ama kım daha fazla ıstıyosa bellı edıyo sanırım ılerde bı psıkolog gerek bıze saglıklı bebekler olsunlar ınş heryonden...mesela benım de ela ve seda cok yapısıyo bana sırayla oynuyorum sevıyorum dıla bıraz daha kendı halınde ve abıcı oda abıyı delı edıyo.....ıkısı bu k-adar duskun degıl abıye ...napıcaz ya bol bol sevıcez de ınş sıkıntısız problemsız olur herseyı uçe paylaşmaya alısmaları gerek ne zor aslındaaa

canım ayrılık kaygısı zaman zaman yeniden ortaya çıkabilir.mualliminde dediği gibi istediği müddetce sev bence,daha fazla vakit ayır,zamanla geçecektir nasılsa.kardeşlerinin sevgisini tattıkça sana olan ilgileri de azalacaktır.biraz daha sabret.
evdeki işleri ne yaptın geldi mi usta falan tamir için?

aynur pitos muallim nil selam kızlar nasılsınız diğer üçüz topiğinde sizleri takip ediyorum sizleri okuyodum haftalardır oku oku bitmiyo nasıl kaynatmışınız öyle:))) bende üçüz anne adayıyım inşallah anneler topiğne yazıyorum ama en güncel burası diğer topiğe uğrayan yok benimde aynı haftalarda olan yada bana yakın olan var mı çok merak ediyorum ne güzel sizinkiler peşpeşe herşeyi paylaşıyosunuz banada sahip çıkın:)))
beni neler bekliyo az çok tahmin ediyorum ama yinede bana yardımcı olursanız sevinirim buradaki herkes gibi indirme teklifi banada yapıldı ama kabul etmedim hemde tek yumurta ikizlerim için yani 3ken 1e indireceklerdi kendimi allaha emanet ettim ve şimdi 27.haftamızdayız çok şükür tehlikenin çoğunu atlattık hepinizi tanıyo gibiyim siz orda cinsiyetleri ve isimleri tartışıyosunuz ben bilerek okuyodum mesela :))) (çizelgeden dolayı) seybayı çok merak etmiştim bide üçüz hamileydi 2tane görünüyodu çizelgede noldu acaba diyodum bide kayra dördüzdü çizelgede ikiydi... ööle işte bende burdayım artık:)))
ben bide önümüzdeki hafta çantamızı hazırlamayı düşünüyorum erkenden hazır olsun dedim siz ne zaman hazırlamıştınız bide bez alalım diyorum yavaş yavaş

selam kızlar uyudu benım kuzular cok sukur ya .......herkes nasıl nıl pıtos trrıa tarcın elıtu herkes nasuıl ıyı olun ınş bol bol gezın

lıla selam hosgeldın ..........oo masallah sana ılerlemıssın ...evet bızler cok guzel sohbetler yaptık gercekten cok sey paylastık sımdı sızler yenı yenı aynı sekılde paylasacaksınız ınş nerdesın hangı sehır ...hazırlıkları ufak ufak basla bence bez ıslak mendıl pamuk stokla zaten okurkende rastlamıssındır aynı seylerı hep bızde yazdık ....kayranın dorduzdu ama reduksıyonla ıkız kaldı sımdı bebeklerı ıle cok mutlu ...haklsıın ınsan bazen merak edıyı kım ne yaoptı bebekler nasıl dıye seybay sanırım bırnı kaybettı ıyı hatırlamıyorum baıları artık gırmıyo umuda yesern cıcekler vardı oda cok guzel tecrubelerden bahsedıyodu ama artık gırmıyo papatya vardı gırmıyo .....bızde cok yogunuz ama nazından devam etsın bıseyler ya ınş arasırada olsa haberlesmek cok guzel .........ıyı bak kendıne ..
herkese guzel bı gece ...trıa senınkıler ıyıce toparladı artık annesı kızlar sanırım bıraz daha nazlı .......oğlumda ben bu kadar cogu seyı farketmedım ay kızlar cok cadıuı ya bıde bende üç tane ...rabbım herkese kolaylık versın.....saglıkla buyusunler.............

lilacım selamlar hoşgeldin.galiba sana hafta olarak en yakın benim burda.
senin de maşallah büyütmüşsün baya.benden bir ay ilerdesin,kaç kilo aldın,hala ayakta mısın yoksa baya ağırlaştın mı?
ben 11 kilo aldım biraz fazla ama idare ediyorum,hala ayaktayım sayılır.annemdeyim artık yemek temizlik falan yok sadece tüm enerjimi günlük yürüyüşler için kullanıyorum
rahatım yerinde yani çok şükür.sen çanta falan hazırlıcan yavaş yavaş heralde,bence de iyi edersin.gerçi kızlar söyler doğrusunu ne zaman hazırlaman gerektiğini.
neler aldın biraz anlat,bende yavaştan başlıcam alışverişe.

saol canım hoşbulduk valla sorucam çok size çocuklar bi gelsinde hayırlısıyla evet haklısın aslında geç bile kaldım almak için bazı şeyleri ya ordaki muhabbetiniz çok güzeldi özellikle aynurun inatla uyutması falan bibeon markaları mama markaları acaip güzel yararlı şeyler yazıyodu hala okuyorum bu arada daha bitiremedim:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…