Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

evet canım 4hafta var aramızda canım ben ilk 4 ay 6 kilo verdim sonrada 11kilo aldım yani aslında başından beri 5kilo o 5kilonun hepside göbeğimde bacaklarım kollarım incecik ama karnımda gittikçe şişen bi basket topu var sanki ağırlaştım sayılır ama üstüme almıyorumbi gün geziyorum 2gün yatıp dinleniyorum doktorum çok rahat benim sürekli yat falan demiyo sağlığın elverdiği sürece istediğin kadar gezebilirsin diyo ama ağır ev işi falan yapmadım hiç haftanın 3 4 günü yardımcı kız geliyo bana saolsun o yapıyo herşeyi onun dışında çok bişey kısıtlamadım hala araba kullanıyorum mesela başka doktorlar herşeyi kısıtlıyomuş havuza bile izin var bana aman zaten bi süre sonra istesemde yapamicam için bence karışmıyo:))))

canım ben 6tane hastane çıkş seti 15tane falan çıtçıtlı 6tane battaniye cambiberon emzik emzirme sütyeni pijama gecelik şampuan önümüz kış diye 3 6 ay arası tulumlar çoraplar ağız ve ter bezleri alt açma minderi 2tane 2şer tane şort bluz takım uzun kollu pijama takımları havlu ya daha başka şeylerde varda şimdilik aklıma gelenler bunlar ama yatakları pusetleri falan yok ortada erken falan deme al yavaştan yoksa birden çok yükleniyo daha bizim çoooook eksiğimiz var

günaydın kızlar

lilacım hoşgeldin aramıza inşallah sağlıkla kucaklarsın bebeklerini .

dediğiniz doğru kızlar bende en büyük payı kızıma veriyorum artık biri zaten babacı onun benle işi yok . şu dönmeleri atlatana kadar idare edicez bi şekilde ama valla çalışınca kesinlikle yazık oluıyor çocuklara akşam bi görseniz kolum bacağım neresi gelirse öpüyorlar sarılıyorlar arada bir tutuyor damarları git falan diyorlar ama genede yapışık gibiyiz . çalışmasanda durumlar çok iyi değil kurtarmaz tek maaş hakkımızda hayırlısı öyle böyle büyüyecekler işte .

figencim bitti canım bişey kalmadı artık ama geçmeyen dertlerim var mezssela banyodaki eğimi yanlış vermiş salaklar lavabonun orada hep su birikiyor ben siliyorum o tekrar geliyor artık onlara yapacak bişey yok yada diyorum dolabın altı boş ya orayı taamen ördüreyim hiç olmazsa set olur bakıcaz artık . ama çok memnunum yeni yerimden heleki çocuklar için küçükde olsa bahçe olması o kadar rahatlattıki kendi aralarında oynuyorlar bende oturuyorum orda cadde olmayınca serbest iyi oldu yani .

muallimcim kavgalar büyüdükçe sıklaşıyor ve maalesef daha acıtarak vuruyorlar birbirlerine ve benimkilerde hep tepemde zaten sıcak birde onlar tepeme tepeme çıktıkça bunalıyorum iyice psikolog gerek hemde en iyisinden valla sanırım benimde psikolojik devamlı yorgun hissediyorum kendimi uyusamda dinlenemiyorum artık
buarada biberonu bıraktıktan sonra hiç uyanmıyorlar gece maşallah rahat ettik bu konuda keşke zamanında bıraktırsaymışım
lila hoşgeldin geç geldin arada yazsaydın bizede haftan ilerlemiş oldukça seybay bebişlerden birini kaybetti maalesef bez konusunda acele etme erken doğarlarsa prematüre bez kullanman gerekicek birde bazı bezler alerji yada pişik yapıyor biz ilk zaman bir kaç kez bez değiştik çantanı hazırlaman iyi olur tabii bende 27. haftamda hazırlamıştım
arzucum tamir etmedilermi evi dahaaaa oh ne güzel küçük bahçende var demek bizde hazır bir şekilde evin bitmesini bekliyoruz

pıtoscum kavgalarıda aglasmalarıda bıtmıyo dedıgın gıbı ..gece sadece ıcıyolar benımkıler ya ımkansız su an bıraktırmam ınş ıkın mı yapsam ya ....gunduz zaten almıyolar ama gece delıksız uyumalarını saglasa ne ıyı olurdu nasıl yaptın gece aglayınca ne verdın emzuık dusunce bıle gece kıyamet kopuyoo bulup tıkıyorum agızlarına .....ıkı gecedır ısıklar kesılıyoo ya sanırım sıtede sorun var hazırlık yakaladı dun gece benı cakmak bulana dek delı oldum cok karanlıktı bırı aglıcak dıye ödum koptu ya ....herkesı optum ıyı geceler

muallimcim ben önce emziği bıraktırdım ama gece sen yanlız bakıyorsun oyüzden çok zor kızıma annem bıraktırdı erkeklerden biriyle gece ben ayrı odada diğeriylede eşim yattı eymenle kızım çok direnmediler iki gece ıh mıh ettiler yanımıza aldık uyudular ama taha tam 5 gece nerdeyse hiç uyumadı uyutmadı gündüzde çok ağladı biberona aşıktı resmen maması bitse boş biberonu tutuyordu ama şükür 11. gündeyiz ve hiç akıllarına gelmiyor
muallim kavganın en çok nedeni can sıkıntısı birbirlerine saldırıyorlar benimkiler çok ağlak valla hele kızıma dokunsunlar yarım saat ağlıyor beynim su balonuna döndü bunlarda geçicek inş yürüme iyice ilerlemiştir dimi sizde

selam herkese ...pıtos kavgalarını anlamıyorum ya oynayın ıste ya tepemdeler her daım aglamasalar artık kulaklarım duymaz olucek valla ....ıkısı azda olsa yuruyo ama bunlar cok tembel hoop yıne emeklıyolar ......nasıl bıraktırıdın gece açmı kaldılar ya catlar benımkıler ...ama delıksız uyıcaklars a ne ıyı olrdu kısa baslım bende ....zaten bıberon gece alıyolar gunduz almıyolar gece sut verıyorum bazen yarım kıloyıu bazen daha az bazen daha cok ıcıyoıolar ...ekmek yemıyolar benımkıler bı alıssalar daha ıyı olucak cok erken dogunca yenıyenı alısıyoruz .....opt

muallimcim sizin için erken gözüküyor biberonu bıraktırmak ben akşam yemeğini daha geç verdim zaten gece sağlıklı değil dedi dr kulak iltihabına bile sebep oluyormuş 19. ay ideal bir zaman sen biraz daha bekle hem gündüzde içmiyorlar diyorsun ben yemeklerinde ekmek veriyorum kahvaltıyıda kekle falan idare ediyoruz seninkiler düzeltilmiş yaşına göre bile daha küçükler merak etme yürümenin tadına varınca az otursalar diyiceksin

canım haklısın az daha beklım bakalım ...benımkıler duzeltılmıs onaltı ayları doldu yenı zaten duzeltılmıse gıre ılerlıyolar norologda öle dedı ınş ıkı veya uç yaslarında yakalarlar yasıtlarını ....hava cok guzel bes gıbı dısarı cıkıcaz yardımcım kızla...benımkıler ıslak kek gıbı muhallebı pudıng revanı cok sevıyolar ya corba yıyolar bazen mınık kofte yapıyorum ellerıne verıyorum yıyolar pılav yıyolar ellerıne kasık daha vermedım bu ay verım bakım napıcaklar bıurbırlerını dovuyolar ancak......bana daha cok sabır gerek bu konularda .....optum senı

selam kızlar hava sıcak iş sıkıcı çocukları özledim offfff .
yemek yerken bizimkilerde ayrı bi havada çatal kaşık olur elleriyle yerler hele kızım on parmağını sokmadan rahat edemiyor çorba içiyor kaşıkla bak burnuna bile bulaşmış eliylede kaşığı ittiriyor yani heryerde eli mutlaka var . görüntülerini falan koysam buraya bune yaw noluyor dersiniz valla kıtlıktan çıkmış gibi oluyor hiç kibar değiller :))

bende hafta sonu çocukları tuvalete alıştırmaya çalışcam bakalım bikaç akşamdır yemeklerden sonra kızımı oturtuyorum tuvalete ben götürürsem yapıyor ama kendiliğinden söylemiyor . hafta sonu bezlemeden onun üstünde bi çalışcam bakalım sonuç ne olucak zaten mirzanın umrunda değil . kayrada azrayla beraber oturuyor lazımlığa bişey yapmıyor geçiyor banyonun ortasına işiyor sonrada anne bana ödül ver çiş yaptım diyor :))))

kızlar meraba bişey sorcam eğer küvözde kalırlarsa mamasını biberonunu bezini falan siz mi götürüyodunuz yoksa hastane mi ilgileniyo bide ilk başlarda günde kaç defa bez değiştiriyosunuz ne zman normal beze geçtiniz ben premature bebek bezi aldımda çok almiim mi diyorum

maşallah muallimcim erken doğmalarına karşılık yine iyi yiyorlar tatlıcı olucak senin kızlar demek
arzucum maşallah diyorum yiyen çocuğu severim ben benimkilerde bugün ilk defaq bezelye ve mantar sote yediler şöyle önlerine ne koysam yeseler rahat edicem valla benimkilerde çatal kullanmayı sevmiyor makarnayı falan hep on parmakla yiyorlar bitlenmezsek iyi :)
lila bezi biz götürdük hastaneye mama vermedik çünkü anne sütü alıyorlar makinanı alddın dimi pramatür bezi çok alma ne kadar doğarlar yada küvözde ne kadar kalırlar belli olmaz zaten küvözde birtek bezle yatıyorlar kıyafette gerekmez inş 36. haftalara kadar bekliyebilirsiniz

kızlar merhabalar nasılsınız.umarım gününüz güzel geçmiştir.
ben sabah denize girdim,çok özlemişim yüzmeyi.doktorum da saolsun eksik kalma gir dedi

kızlar ben bişey sorucam yine.
şimdi bu süt için pompa alıcaz ya onlardan ikili çekenler mi daha iyi yoksa tekliler mi?

bir de bunların can acıtanı var mı?

haa bir de kızlar şimdi meme başı ilk günlerde yara oluyormuş ya önlem olarak doğumdan önce yapılabilecek bir şey var mı?çünkü benimki şimdiden çatlıyor,bir kere gece kanamış bile durup dururken.

hepinize güzel geceler diliyorum..

figenay benim dr bırak yüzmeyi yürümeme bile izin vermemişti birazda bebeklerin yatış pozisyonuda önemli ben tek olanlarından almıştım medela sanırım ismi unuttum şimi hiç canımıda acıtmadı çatlak için dr krem vermişti hem bebek emmerkende silmen gerekmiyor sen şuan badem yağı kullana bilirsin eğer geçirmezse dr sorman en iyisi

günaydın kızlar

lilacım pitosun dediği gibi bezini mendilini vs. senden isityorlar zaten hemen bi kağıt veriyorlar eline en azından bende öyleydi . hastanenin kendi süt sağma makinalarıda var zaten ama sıra gelirmi ne kadar steril olur gibi düşüncelerin varsa medela teklilerden alabilirsin işini beya görüyor .bezde çocugun kilosuna göre değişiyor tabi ama rahat etsin derden bi müddet kullanırsın genede ama yığmanada gerek yok bittikçe ala diğer bezlerden normallerden hangisini kullanacağını netleştirince alırsın . ben ıslak mendil kullandım üşengeçlikten ama herkes gibi bende tavsiye etmiyorum üşenmezseniz ıslak pamuk herzaman daha iyi o yüzden bol bol patuk stoklayabilirsiniz .

figencim maşallah sana herşeyi yapabiliyor olman gayet iyi ama artık viraj noktalarına yaklaşıyorsun mümkün mertebe kendini kasmadan geçirmen güzel ama bana sorarsan ben girmezdim korkudan su zaten rahatlatıcı bişey bide kasların ona göre uyarılıyor doğururum diye korkardım . araba kullanmak falanda yasaktı olası bir kazaya yada ani frene karşı . genede doktor kontrolündeki sen bilirsin tabi . benim gögüs ucum çok çıkmamaştı doğumdan sonra o yüzden yara falan olmadı ama bepanten önermişti doktor sanırım bide şeffaf gögüs uçlarından kullanmıştım ben çok rahat olmuştu .

benim kızımda dün bezli olmasına ragmen çişim geldi diye söyledi teyzeleri 2 kere çişimizi 1 kerede kakamızı yaptık . gün içindede söylemiş ama annemim başında 4 çocuk vardı ilgilenenemiş . bakalım bu akşam çıkarıcam bezini inşallah hemen öğrenir

aaa triacım süper demek kuzucuğun söylemeye başladı çişini aferim ona.
kız sen bu işi de rahatça atlatacan desene,maşallah sana.
onların söylemesini mi bekledin yoksa bi süredir uğraşıyor musun ufaktan?

ayrıca da haklısın yüzme konusunda ama bugün yine girdim tam dayaklık oldum valla.
ama bir rahatlıyorum anlatamam,zaten bi 15 dakka falan duruyorum o da fazla yormadan.birkaç gün daha girer sonra bırakırım zaten.
drum rahim ağzında bı sıkıntı görmedi ya suyunu çıkarıyorum bende.ama dediğim gibi daha fazla girmem.

yine rejime soktu drum beni.11 kilo aldım,4 kilo daha hakkın var dedi.ister üstünden ye ister altından ye dedi.15 kilo da bitireceksin bu işi dedi.nasıl olacaksa artık.
o dedi de tabi ben şu karpuzu bi bırakabilsem
akşama kadar ha bire karpuz ve yanına da tüüüümm mevsim meyvelerini yiyorum.tatlı çikolata hamur işi hiç yok ama meyveden kilo alıyorum resmen.öylebir hararet varki içimde.herkes benden meyve kaçırıyor evde,bir görseniz tam şenlik.

şu süt pompalarını sormuştum ya,ikilisi daha mı pratik olur?

saol canım.bende medelayı çok duyuyorumda tarcınımın arkadaşında varmış ya bir tane ikili olanlardan.acaba ikili mi alsam karar veremedim.bir de sen sallanan beşik falan almış mıydın şu otomatik olanlardan?

arzucum kızından önce anneni tebrik ediyorum çocuğa bakabildiği için maşallah ne kadar sabırlı kızlar bezden daha çabuk kurtuluyor hadi bakalım yakında bu sorununuzda ortadan kalkıcak darısı bizim başımıza

canım ben tekli olanları aldım zaten bir tarafı sağdınmı diğer tarafın süt dolması için zaman gerekiyor sütün fazla olursa oda olabilir ben ilk zamanlar ana kucağının öne arkaya birde sağa sola sallananlarından aldım baktım sallamak çok zor kızların tavsiyesine uyup 6. ayda falan kendileri uymaya alıştılar bence sen sen ol ağlasalarda ilk zamanlar gazlarını çıkartıp at yataklarına ama asla sallamaya alıştırma hele kucağa hiç alıştırma

tamam pitoscum saol.
sen nasıl oldun bu arada,geçti mi yorgunluğun biraz?
az kendini dışarı atabilsen bi değişiklik olur ama fırsatın var mı bilmiyorum.

ohhh güzel güzel muhabetler edilmiş,, herkes iyidir inşallah,, biz bu hafta ateş ve boğaz ağrısı ile geçirdik,, kızımda hala devam ediyor,, Rabbim tüm bebişlerimize şifa versin..

yemek olayı ile ilgili anneme tavsiyelerinizi ilettim normal olarak tepkili yaklaşttı, ben sana 2 yaşına kadar yemek bile vermedim, çocukları ağlattıktan sonra yedikleri yemek neye yarayacak, o zaman ben 1 hafta gelmem sen alıştır falan filan.. bende çok üstüne gitmek istemedim.. Bi de Sabiha Hocanın kitabında 1,5 yaşına kadar kesinlikle terbiye olayına girmeyin, o zamana kadar yaptıkları şımarıklık değil yazıyor,, inşallah şu bir kaç ay içinde kendiliğinden alışırlarda bende bu sıkıntıdan kurtulurum..

lila arkadaşım bebişlerin hayırlı olsun, inşallah güzel bir haftada doğum yaparsın, küvöz ihtiyaçları bile olmaz..

figenay benimki ameda çiftliydi, arkadaşın kide ondan,, ikisini aynı anda sağıyordum, bana daha kolay geldi.

arzucum maşallah kızın daha hızlı çıktı,, şu bezden de kurtuldun mu iyiden kolaylayacaksın,, gece kalkmaları oluyor mu peki ??

kızlar tatil planlarınız var mı?? bize bu sene zor gözüküyor, eşimin bitirme tezi, sınavı, abimin nişan ve düğün hazırlıkları biyere gidemeyeceğiz galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…