Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

muallimcim gözün aydın,abin geliyormuş.
bizler de iyiyiz çok şükür,güzel geçiyor günler.
ben üçü kız olsun da daha uslu olurlar diyordum ama seni okuduktan sonra dedim bu işin kızı erkeği yok.
ama ilerde ne rahat edeceksin varya,3 kzı ne güzel büyüyecekler.benim kızım yalnız kalacak,neyse artık ben oynarım onunla.

pitoscum seninde taşınma işin bir solukta olur inşallah.
biz ev almaktan vazgeçtik valla.bugün sadece biraz çıtçıtlı badi aldık,bir kaç tane de zıbın,daha da hiçbirşey almadık dünyanın parası tuttu
helal olsun bebişlerime ama bu kadar masrafla tasarruf yapamayız gibi geliyor iki öğretmen maaşıyla.zaten sıkıya da gelemem ben,para sıkıntısı kötü birşey.
bebişler bişeyler isterlerse alamazsam diye çok korkuyorum.varsın kirada oturalım.
biz anca para harcayıp ev kirası ödeyip memleketin cari açığını kapatırız gibi geliyor.

hadi öptüm hepinizi

pıtos haklsısın canım rahat yok annelere ...ınş sıkıntısız tasınırsın .....rahat edersın ...fıgenay gercekten cok masraf oluyo ama deger herseye.....evet canım bu ısın kızı erkekı yok valla oğlumu mumla aratıyolar bana saclarımı yoluyolar valla zor acıyorum ellerını sonrada aglayıp kafayı yere vıuruyolar ....kızın senınle oynar bencede ....ınş sıkıntısız gelsınler hele .....ufak tefek alısverıs baslar artık..

herkese iyi gecelerrrr

pitos yeni evin hayırlı olsun,, arzu inşallah kızçen hemen öğrenir, oğlanlara da örnek olur.. sabiha hoca sürekli tuvalet eğitimde kaka yapınca sakın atmayın hadi bunu saklayalım, bu bizim falan diyin diyor,, o onun bir parçası, mesela sizin kolunuz kopartılsa ne hissedersiniz aynısını hissediyorlar diyor,, bizimkilerde evde heryere işiyorlar, annem namaz kılacak yer arıyor köşe bucak, biz gün içinde ara ara bezlerini çıkartıp öyle bırakıyoruz,, bazen işedikleri yeri bez alıp silmeye çalışıyorlar bazen kirli bezlerini banyoya götürüp attırıyoruz, şu an eğlencesindeler yani,, muallim hepimize sabır diliyorum, bu çocuklar toprakla buluşmadan , bahçeli bir evde oturmadan bize rahat yok, toprakla uğraştıklarında o kadar rahatlıyorlarki, onlarda haklı ..
hamişler bol bol dinlenin ve bizim yerimize de uyuyun olur mu.. benim bulantılarım 20.haftada falan geçmişti, ama sonrasında da aman aman yemek yiyemedim, mide sürekli tok hissinde, çünkü mideye içerde yer kalmıyor, bir köşe sıkışıyor,, yakında sizlerinde öyle olur.. sağlıkla gelsinlerde gerisi hiç önemli değil...

kocişin tez olayı daha bitmedi, ama ben bittim resmen, gündüz çocuklarla uğraşıyorum gece 2-3 lere kadarda tezine yardım ediyorum.. offff dua edinde bitsin kızlar.. öptüm herkesi..

selam herkese....cıfter cıfter degıl üçer üçer selammmmmmmmmmmmm............tarcın ay ınş valla herkese nasıp olsu bahcelı ev ınş ya ne ıyı olur ....zavallı annen ya namaz kılacak yer bı ıkı yıl bulamaz artık dualarını beklerız yınede ....tezını bır an once bıtıtır ıns eşın.....herkese kolaylılar ...abıcım geldı bu sabah samsuna gıttı donuste yıne gelır ınş.....eşi dorduncuye hamıle ....üç oğlan var bunu kız ıstıyolar bakalım hayırlısı bende üç kız olunca hevese gelmısler......opt sızı kızlar

arkadaşlar bir sorum var,
garip ve saçma gelebilir ama malum hormonlar tavanda :))

sizler üçüz bebeklere hamile olduğunuzu rahatlıkla söyleyebildiniz mi herkese, saklamak gerekecez bir durum var mı
bu durumdan binlerce kez şükrediyorumki çok mutluyum ama aynı zamanda herkes de bilmese mi diyorum nazar mı korkum gelcek yorumlar mı bilmem...
ama bunun çok saklanma durumu da yok, çünkü çok yakın bazı arkadaşlarımızla paylaştık, ve 2 kişinin bildiği sır olmuyor malum

selam kızlar nasılsınız..........mavı mercan bız üç ay sonra sölemıstık ıyıce hersey yoluna gırınce yanı zaten karnından anlasılacak ılerde

mavi mercancım biz de ilk üç ayı bitirdik öyle yakınlarımıza söyledik.ama asıl cinssiyetlerden sonra anlatmak zorunda kaldık.kız mı erkek mi diyorlar sen de o zaman bülbül gibi ötüyorsun Allah nazardan krusun bebişlerimizi inşallah

yazılarınızı okudukca cok mutlu oluyorum ve ıcım umut doluyor bıgun ınsallah benımde boyle anlatacaklarım olur sızlere....

yazılarınızı okudukca cok mutlu oluyorum ve ıcım umut doluyor bıgun ınsallah benımde boyle anlatacaklarım olur sızlere....
inşallah arkadaşım,dualarımız seninle olsun.
Allah isteyen herkese nasip etsin.
ben daha doğurmadım ama tüm bunları yaşamak,hayalini bile kurmak çok güzel.

selam kızlar
figencim teşekkür ederim tatlım . iyiyim işler biraz yogun bde arada bakıyorum kimse yok boş geçiyorum bende . biz hala kızımla uğraşıyoruz inat etti söylemiyor bi türlü bazen bakıyosun bülbül gelip söylüyo çogunluklada ya seni bekliyor yada bi ki kıvranıyor yetiştiremezsen altına kaçırıyor . bu kadar uzun olacağını beklemiyordum doktora sordum artık napıyım istemiyor bıraksammı diye inatlaşma süresi 12-13 gündğr sonra kırılır 21-25 günde öğrenmeye başlar bu süreç çocuğa göre kısalır uzalır dedi azra öğrenmeyecek galiba bunu anladım artık . biz saati takip edersek sorun yokta arada unutursak hiç umrunda değil . bakalım ne kadar sürecek .

figencim sen nasılsın bebişler ne alemde hazırlıklar sürüyormu

güzelim öğrenecek elbet ya olur mu öyle şey.doktor da demiş baksana çocuğa göre uzalıp kısalır diye.sen az daha uğraş,yüzden yüzdün kuyruğuna geldin,şimdi bırakmak olmaz.

canım bizimde alışveriş işleri hala karışık.sabah annemle tartıştık bile.diyorum çıkıp bakayım ben beğenelim sonra bi bir ay sonra da siz gider alırsınız nasılsa diye.
bi kızdı bi kızdı,nasıl aklına getirebiliyorsun bişey olacağını,daha bişey olmaz bebeklere,gitmişken alalım diyor.o da haklı ama işte ne bileyim.ufak ufak alıyoruz bişeyler.ama ne yapsam bi solukta bitirsem mi bilmiyorum.havalar ısındı,ben birkaç haftaya daha çıkamam gibi geliyor,aslında alsam da aklımda kalmasın di mi.

dolap bakıyorum bir kaç gündür.kaç kapaklı bişey alayım?
ilk 4,5 yıl aynı oadada kalacaklarına göre hepsine uyan ama sonrasında odalarını ayırınca da kızıma uyan bişey olsun istiyorum.3 kapaklı bir dolap yeter mi başlangıç için? yanına bir de şifonyer mi alsam 5 kapaklı falan?

birde reklamlardan görüp tutturuyolarmış çilek odası diye daha 3-4 yaşından itibaren yaramazlar.aldığım şeyleri beğenemzlerse sonra bu çilek değil derse valla uğraş dur

Arkadaşlar;

Deneyimli sizlerden :) biz yavaş yavaş bebeişlerine bişey alacak annelere öneriler almak istiyorum:

• Yenidoğan kıyafetleri mesela, standart hastane çıkışları büyük mü geliyor, prematüre olandan mı almak lazım
  • odalarında da ne olmazsa olmaz, neye gerek yok
  • ilk zamanlar en çok gerekli olan şeyler neler

vakti oldukca herkes yazar mı?

Son düzenleme:

• canım ben de çok tcrübeli değilim ama burdan öğrendiğim kadarıyla aldım bişeyler.hastane çıkışı için prematüre almadım.ama çok çok küçük doğarlarsa o zaman hemen gider birileri alır bişeyler diye düşündüm.yeni doğan kıyafetleri elbet büyük gelecek ama bir ay içinde tam doldururlar içini bence.bolca alt üst pijama,tekli ayaklı penye alt,tekli çıtçıtlı uzun kollu badi,ve çıtçıtlı tulum al.ilk günler giymek içinde en içe giymek için bolca zıbın al.bence hastane çıkış seti alma.hepsini ayrı ayrı aldım ben.setlerin yarısını neredeyse kullanmıyorsun.çorabını şapkasını ayrı ayrı aldım,birbirine de güzelce uydurup takım yaptım.hem çok ekonomik oldu,hemde kullanmayacağım hiçbirşey almamış oldum.
    odaları içinde daha dolap falan amladım ama 3 tane park yatak aldık.ilk aylar hepsini bir yatırıcam gerçi ama elbet 3 tane yatağa ihtiyacımız olacak diye düşündüm.ama sen oda takımı falan alacaksan onu bilmiyorum ne lazım diye.
    birde ben daha almadım ama elektrikli meme pompası almak lazımmış.onu da bugün yarın alırız inşallah.
    ha birde alabilirsen otomatik sallanan beşikler çok iyi oluyormuş.ben denk düşürürsem ikinci el arıyorum,bulursam alıcam bir tane.
    daha da aklıma biberonlar falan geliyor canım.
    burdan kızlar saolsun zamanında baya yazdı bana.eski yazıları okursan detaylı bilgi alırsın.
    oki mi?

selam,,

yorgun savaşçı anneler ve onların dur durak bilmeyen bebişleri, herkes iyidir inşallah..

ben bu aralar çok yorgunum, bizimkiler çok fena oldular sürekli sokak istiyorlar, yerden yere atıyorlar kendilerini ne stres varmış bacak kadar çocuklarda :)))

hamişler kusura bakmayın çok şeyler yazmak istiyorum ama hiç halim olmuyor,, alınacaklar ben 32. haftadan sonra falan almıştım, zıbın başlarda çok ihtiyaç, biz yetiştiremiyorduk, bu arada kızlar kurutma makinasını şiddetle tavsiye ederim, çok büyük rahatlık bizde arçelikin bir modeli var 550 tl ye aldık. mobilyaları isterseniz hiç almayın, ben çok kullanamıyorum, park yatak uzun süre işinizi görür bence,, görümcem tek çocuk olduğu halde ilk zaman almadı, şimdi gitti 1600 tl verdi oda yaptı, çocuk yine park yatakta yatıyor :)) baştan nasıl alıştırırsanız öyle gider, benim annem beşikleri çok soğuk buluyordu, çocuklar çek-yatta özel yataklarda yayıla yayıla yatmaya alıştılar şimdi beşiklerini hiç istemiyorlar,, hastane çıkışı set oluyor zaten, port bebeleri 3-4 aylık olana kadar kullanabiliyorsunuz. kendiniz içinde alışveriş yapın, gecelik takımı, terlik, kırmızı kurdale falan alın.. uykum geldikçe söyleyeceklerimi de unutuyorum.. şimdilik bu kadar.. öptüm..

canım saol ya yine ihmal etmemiş yazmışsın.
allah bu kadar sabirlı olmasanız bu evlatları vermezdi size bence
inşallah bizlerde sziler kadar iyi götürürüz.
bu arada evlilik hayatlarınız nasıl etkileniyor kızlar,biraz da bundan bahseder misiniz?

günaydın hatunlar . yasemin bi uğramış kaçmış başkada gelen giden olmamış bizimkilerden zaten üçüz müçüz demeyiz gezeriz biz valla figencim bak millet boş konuşuyor burdan bu sonucu çıkar kimseden geri kalmıyoruz valla :)))
bizde hala çiş olayındayız hafta sonu oğlumada başladım belki azracık gaza gelr diye bakalım kayra azradan binkat daha iyi en azından yarısını daha ilk günden söyledi yarısını kaçırdı ama olsun o kadar ben kızdan umutluyken oğlanlar daha kolay öğrenecek galiba . bizde daha evlerden çıkamadık malum arabada olmayınca deniz falan hak getire ayarlayabilirmiyiz bilmiyorum valla . anca dün biraz yeniceye gittik halmlara orda piknik gibi takıldık işte iyiydi ama çocuklar en ufak su biriintisine deniz demeye başladılar sanki gitsek sudan çıkmayacaklarmış gibi halbuki hiç girmiyorlar .

mavi mercan figen yazmış bizim yokluğumuzda yardımcı olmuş onun dedikleri geçerli zaten .
figencim evlilik hayatıda öyle böyle gidiyor işte . ilk başlarda en azından benim evimde kırk gün annemler de kayınvalidelerde kaldı zaten her kapıdan bi insan çıkıyordu kırkıncı gün akşamı ben herkes evine gitsin valla artık diyerekten hafiften kovdum :))) sonrasındada çocuklarla hep beraberdik mirzanın uyku problemi vardı uyuyordu ama sürekli inliyordu sürekli kalkıp bişeymi oldu acaba diye bakıyorduk zaten emerek uyuyordu onun haricinde emsin diye ses çıkarmıyorduk . 1 yaşından sonra anca benim düzene girdi diyebilirim şimdide anca uyuyorlarki oda gece 11 i buluyor ondan sonrada sabah işe gitmesi erken kalkması var . anca 12 ye kadar 1 saat vaktimiz var valla bizim ondada . artık napcaksan tv izle konuş eşinle ilgilen zaten oturdum kalktım diyesiye gene 12 olmuş anlamıyorum bile ben kendimize ayıracak pek vakit bulamıyoruz biz yani . bazen çarşıya falan çıkıyoruz biraz gezelim yemek falan yiyelim başbaşa diye gezme kısmında telle konuşuyosun napıyorlar duruyorlarmı falan diye yemeğe gelince oyalanmayalım gidelim bari diyoruz oda kalıyor . başkaları bakıncada malum koşa koşa eve dönüyoruz :))) ayy çok karamsar oldu sende eminim çocuklarına göre kendini ayarlarsın artık inşallah uslu uslu bebekler olurlar ve kendileri yatmaya alışırlar o zaman kolaylaşır işn

canımm saol seni yeniden burda görmek güzeldi,valla özlüyorum desem yalan olmaz.
hakkaten canımı sıktılar son zamanlarda ama yine msjlarınız beni kendime getirecek gibi duruyor
bende üç aşağı beş yukarı senin dediğin gibi olacağını düşünüyorum,ve elbetteki ilk bir yıl hatta ilk 6 ay çoook zor geçecek
ama istiyorum kardeşim ben bu çocukları hemde deli gibi,bi doğsunlar diye içim gidiyor.
evlilik konusunda da eşim çok vefakar ve yardımcı saolsun,inşallah bi sorun yaşamadan atlatıcaz zor günleri

demek senin oğlanlar daha hızlı çıkacak bak demiştik aslında böyle olacağını
sen kızla uğraşırken öğrendiler aslında
maşallah maşallah

bende bugün ikinci tetanoz aşımı oldum,cuma da doblerimiz var,rahim ağzına da bakacak doktorum,inşallah bir sıkıntı yoktur orada da,çünkü ben serklaj olmamıştım ya,inşallah bi açıklık olmamıştır.

tarçıncım var mı arkadaşından bir haber?

öptüm herkesi..

günaydın

gece yatılarını kestim tatlım yoksa koloni biçiminde yaşıyorduk nerdeyse . sabahları annem geliyordu öğlen eşim gelene kadar sonra beraber bakıyorduk . ben çalıştığım için zaten tek bakma şansım yoktu onlarda öğrensin diye . işe başlayınca annemler beraber bakmaya başladılar . yaşlarını dolduruncada tek tek bakıyorlar şimdi bir hafta biri bir hafta diğeri .

valla çiş olayındada keşke oğlanlardan başlasaymışım benimki gibi tembel bi kız yoktur heralde . bide oğlum çok komik kaka yapıyor ben balık yapın hadi denize gönderelim falan diyordum kaka yapıyor ayağa kalkıyor göreceksin gününü sen şimdi denize gideceksin falan diyor kendi kendine eğleniyor . dünde oğlum sen yap ben yemek yiycem yapınca beni çağır demiştim anne koşşş balık yaptım diye bağırıyor :)))

kızımda durduk yerde gene hasta oldu öksürük burun akıntısı gırla gidiyor hava sıcak diye fazla açtık heralde hafta sonuda değişik yerdeydikya arabada falan rüzgarmı çarptı anlamadım .

gene çok güldüm ya senin oğlanlara,demek balık yapıyorlar sonra da denize gönderiyorlar
sen de iyi akıl etmişsin balık olayını,insan anne olunca demekki ne kadar yaratıcı oluyormuş
iyi hadi böyle böyle öğrendiler demek

kızına da üzüldüm valla,ama öyle bi pis rüzgar varki havadan benimde hiç ağrımayan başım ağrıdı dün,tez iyileşsin kuzucuk.

senin annenlerde kayınvalidenlerde yakınında demek.
benim annem yakın o da bir saat uzakta
seninki iyi olmuş bak bir hafta biri bir hafta diğeri şeklinde,herkes dinleniyor yani sen hariç
benim bir tek anneme kalacak ama o da isyan eder bi yerden sonra çok yüklenmemem lazım
neyse bakıcaz artık bi şekilde,bi sağlıkla doğsunlar da.

öpüyorum,görüşürüz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…