Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

selam arzummmm uşakklar iyi yaramazlık doruktaaa canavar yetiştiriyorum gibi geliyor bazen .... birisi ne desek tekrarlıyor konuşmaya basşladı diğer ikisi anne demiyorlarr dahaaa yaaa ( baba mama dede godee böyle şeyler diyorlar anne de diyorum beni gösteriyo birinde tık o bile yok :)
oğluşlarda birisi eline ne alsa sıralıyor yerde terlikleri sıralar tabakları oyuncaktan çıkardıkları pilleri sıralıyor bu durum beni şaşırtıyor ... aralarında kavgalar başladı bazen ben ayırıyorum :)

yeni yerimize henüz gitmedim aydındayım şimdi yeni yerimize 16 da gidicez hayırlısıyla ortalıkta karıştı iyice ya bu durummda gerdi beni gitsem olmaz gitmesem olmazz....

günaydın şekerler

nilom 3 oğlan kudurmasında napsınlar valla benimkilerde inanılmaz yaramaz oldular herşeyi karıştırıyorlar birbirlerini acxayip dövüyorlar bayramdada bi çok badire atlattık zaten .
ilkinde gidip mutfaktan blandırı almışlar birleştirmiş içerde fişe takmışlar allahtan kase gibi bişey almışlarda içinje tutuyorlar ellerini falan uzatmamışlar bi ses geliyor içerden bi baktım üçüde oturmuş başına kayra çevireiyor bunlar seyrediyor . diğer üçüz arkadaşımın oğlu böyle parmaklarını kesmiş 4 parmağında dikiş varmış benimkileri allah korudu valla . bide ütü olayımız var kaşla göz arasında gene kayra gitmiş içerden ütüyü almış fişe takmış koltuğun koluna koymuş allahtan odadan çıkmış annem diyorki bi koku var diyormuş evet bişey kokuyor diyormuş bide odaya bi gidiyor annem koltuk yanmış allahtan tutuşmamış . hiç göz açtırmıyorlar valla bunlar hep bi kaç dakkalık şeyler yani . valla allah hepimizin evladını korusun .

canım yazdıklarını gülerek okudum gözümde canlandırıyorum komik ama çokda korkunç
dediğin gibi dakikalık bile diil saniyelik yani
babamın sekreterinin kızını kardeşim kucağına almış çay içiyomuş çay bitmiş bardakta
bi anlık kardeşimin elinden alıp yere vurup ağzına götürmüş tabi kırık bi bardakla
kızcağızın dudağının kenarına 3 dikiş atıldı 6aylıkken şimdi 1yaşında ama yara izi hala var
bende yeni yürümeye başlarken ayağım halıya takılmış kalorifere kafa atmışım
bendede dikiş var ama allahtan kaşımda tam görünmüyo
bide kardeşimle aramda 14 ay var annem beni ağzına salatalık turşusu teperken yakalamış
bikerede çocukcağıza kumaş metresinin demirini yutturmuşum
niye anlattım bilmiyorum ama anlatınca komik geliyo aslında gerçekten korkunç
benimkileri düşünüyorumda işin içinden çıkamıyorum bizde ikiz gibi büyümüşüz ama
şimdi içerde uyuyolar arada vikliyolar 15 20sn sonra susuyolar ama kucağıma pek almıyorum ve sallamıyorum
siz naptınız hemen alıyomuydunuz yada sallıyo muydunuz???

lilacım sonuçlar kötü olmayınca komik geliyor bi müddet sonra ama tabiki ne kadar tehlikeli şeyler benimkilerin bide çamaşır suyu olayı var daha emeklerlerken bide evdede tekim tam kabus çocukları teker teker alamıyorum halıyımı kalırayım ellerini ağzına sokmasınlar üsleri hep çamaşır suyu dokunacak o anki paniğimi hala unutmuyorum valla üçünüde nasıl kucaklayıp soyup küvete bastım 5 dakkada :)))
sonumuz hayır olsun inşşalah ama çok eğlenceli gerçekten ya büyüdükçe zorluklarının yanında çoık kleyif alacaksın .
valla tatlım ben salladım 9 aya kadar sonra baktımki hep birilerine ihtiyaç duyuyorum attım yataklarına ağlaya ağlaya alışmışlardı kendileri uyumaya şimdi park yataktan çıktık tabi bizimle uyuyorlar sonra yataklarına alıyoruz

arzucum naber nasılsın görüşmeyeli,nöbetçi netçimiz geri döndü :)
bayramda hep çocuklarlaymışsın,güzelce oynamışsındır sen onlarla şimdi ne güzel olmuştur
blender olayıda tam seninkilerlik bir iş gerçekten,hiç boş bırakmaya gelmiyor senin yaramazlar :)

beni sorarsan zaten okumuşsun canım kötü günler geçirdik ailecek
Allahtan eşim ailem bir dakka yalnız bırakmadılar,akılları fikirleri bendeydi bunu hep hissettim
Allahım herkese ailesinden böyle destek görebilmeyi nasip etsin

ama inan o zamanlarda senin numaranı daha önce almadığıma üzüldüm,aklıma geldin durdun
keşke konuşabilseydik dedim
sende yatmıştın ya hastanede
insan hastanedeyken gerçekten çok duygusallaşıyor
ben ağlamadan kaç dakka durdum hatırlamıyorum :)
Allah razı olsun muallimin de çok desteği oldu,aradı kaç kez konuştuk
böyle zamanlarda çok ihtiyacı oluyormuş insanın

ama çok şükür geçti
çok iyiyim şimdi
rüya gibiydi yaşananlar,daha şimdiden tebessüm ediyorum hatırlarken
benim güçlü bebişlerim,bırakmadılar annelerini
bi doğsunlarda sarılsam doya doya :)

ay canım benim ya evet okudum tatlım ama hayırlısıyla atlatmışsın onlarda ne gerizekalı doktorlarmış ya buda çüz durumu ona göre tartsana işte avrupada olsa ver mahkemeye görsünler günlerini biz burda bişey yapamıyoruz onlarda doktorum diye geziyor . neyse 34 e adım attın şükür gerisi kolaylar artık . tatlım ben numaramı özelden atarım sana ne zaman istersen ara . benim bartında var üçüz arkadaşım sürekli konuşuyoruz valla aynı yaramazlıkları onun ağzından duymak bile o kadar moralki bak yaramalıklar diyorum hee dyosun tamam benimkiler normal ya boşver diğer çocukları üçüzlere takıl bak aynılar diye moral teselli içindeyim .

aayyy arzuuu korktum vallahi neler yazdın aklımın ucundan geçmeyen şeyler :18: :84:

pitoşummm nerelerde benimmm yaaa

figenay canım geçmiş olsun 34 .hafta çok iyi maşallah

beni neler bekliyo hep beraber görüp öğrencez tabi:)))
bu arada sen ne zaman sallamaya başladın
çok mu ağlıyolardı yoksa alıştılar bi kere falan diyip vazgeçemedin mi benimkiler 8gün sonra 2aylık olcaklar
hala sallamadım bazen elim gidiyo sallıyorum ama kusuyo kızlar belki normaldir kusmaları
ben öyle zannediyorumdur bilmiyorum oğlum zaten hiç sallanmak istemiyo
bide kızımın birine gözünden iğne yapıldığı için arada irkiliyo göğsümde uyuyo 2gündür umarım alışmaz
hep ööle diil tabi yani gün içinde toplasan bi saat falan galiba kendiliğnden de uyuyo yani

günaydın kızlar nasılsınız biz iyiyiz çok şükür tek paniğim havaların artık sogumaya başlaması hasta olacaklar diye ödüm kopuyor valla bu hafta içinde grip aşılarımızı vurdurcaz inşallah bakalım ilk defa dogalgaz yakıcaz bu sene ısınırmıyız nolur bilmiyorum valla çok hasta falan olmasak bari .

lilacım valla nasıl başladık sallamaya bilmiyorum tatlım sanırım işin aslında herkes sallamayı kaçış olarak gördü ayaklar ağrısada tek dinlenme modu çocukları uyuturken kendin dinlenmendi öbür türlü ev yemek gene seni bekleyen bişeyler olacaktı çocukları kapan kendini bunlardan sıyırdı sanırım :)))) sonrada 9 aya kadar böyle gitti . bırak sen alma ağlaya ağlaya bile olsa kendi yataklarında uyusunlar inan hem senin hem çocuklar için daha iyi uykuları düzene giriyor böylece.
kızın içinde geçmiş olsun rop dan sonramı iğne yapılmaya karar verildi damarlarda falanmı sorun var

şimdilik sallamıyoruz işte bundan sonrada sallamam heralde kucağına alanda yok sadece ben alıyorum mama yedirirken
rop muayeneleri yapılıyo 2güne 1 doktora gidiyoruz ctesi oğlum lazer ameliyatı oldu bugün gidip öğrencez sonucu
ameliyat güzel geçmiş ama sonucu bugün öğrenicez inşallah iyileşmiştir oğlum bu arada narkoz aldığı için tekrar küvöze girdi
2gündür yok evde kızımın biride 2gözünden iğne oldu onunda bugün kontrolu var inşallah ona ameliyata gerek kalmaz
el muallim canım heralde sen rop muayenesini yaptırmıştın ne dedi doktor o süreçte neler yaptın daha doğrusu hangi süreçlerden geçtin???

kızlar selamlar
muallimcim nerelerdesin?
nilcim teşekkür edeim yuvarlanaraktan devam ediyoruz haftalara,sen nasılsın?
arzucum sen nasılsın?
korkma inşallah hastalık uğramaz evinize
eviniz merkezi sistemse,yada alt katınızda kaloriferi sürekli yakan birileri varsa güzellce ısınırsınız doğalgazla
ocak-mart gibi de az daha çok yakarsınız bişeycik olmaz
grip aşılarını kaç yaşından itibaren yaptırıyosunuz bebiklere?
o aşı bana çok iyi gelir,kimine yaramaz da ben çok memnun kalırım heryıl

bişey sorcam şimdi
bebekleri giydircez ya hastaneden çıkarken
bacaklarına iki kat üst üstemi giydirsem yoksa battaniye olcak zaten tek kat yeterli olur mu?
ilk banyolar için illede göbek bağının düşmesi şart mı?

kızlar ben bir yardımcı buldum
kadın alt katımda oturuyor
çalışmış,görmüş,hamarat,tertemiz bir kadın
dedimki ablacım sen sadece ev işi yap bana
sil süpür yemek yap ütü yap
bende bebeklerime bakayım dedim
annem zaten sürekli gelir gider
bende kendi düzenimi oturturum diye düşündüm
bakalım hesap tutacak mı görecez

sezeryandan sonra gecelik mi giydiniz?
yeni aldıklarımı hiç götürmeyeyim mi çok mu kirlenir
genelde pijama almıştım ben ama?

sağol figencim iyiyiz şükür,,,

grip aşısı konusunda biz yaptırtmadık

bebekleri hasteneden çıkartırken 2 kat giydirdik ince battaniye örttük fort bebe çantalarında taşıdık :93:

ilk banyolarını 40 ı çıkınca yıkadık doktorumuz yıkamayın silin dedi yıkıcamız zaman oda hamam gibi sıcak oluyordu

selam kızlar coook yogundumn gıremedım ya...herkes yı umarım ..lılacım gelmıs bebıslerın ıns sıkıntısız buyutursun canım ....benım bebeklerım üç ay kaldı cıtıktan sonrada rop muayenelerı devanm ettı bıkmıstım artık hep sınırdaydılar dr bu duruma cok sasurdı ılerleme yok ama gerıleme de yok ben böle bısey gormedım dıyıp durdu sonunda pes ettı ılerleme olmadı lazere gerek yok dedı altı ay sonra gel dedı gıttıgımde üç kez muayaene ettı cok sukur sıkıntımız olmadı yıne gıdıcez gelın dedı yılda bır ...ıns atlatır senın kuzularda rop muayenesı kadar acılı bı sey yok ya cok kotu gercekten cok acılı hala unutamıyorum.....mıkrop kapmasınlar dıyede her muayeneden sonra antıbıyotık kullandık bız..gule gule buyut canım..

fıgwncımmasallah sana...........buyuttun ıyıvce gerek yok ıns kuveze............gecelık al derım rahat oluyo dıkıs yerı acımıyo ama pıjamalarda cıok rahat her ıkısınıde al bence bıde yelek veya sal al usuyo ınsan bebekler ıle ılgılı bılgılerı zaten hemsıreler verecektır gobek bagı dusmeden yıkanmaz genelde ama yıkamaktada sakınca yok cok dıkkkat etmek mıkrop kaptırmamak gerekk ..ev sıcak olsubn sık sık yıkarsın bebek kuvetınde..zaten kırlerı yok azcık elınle ovala ılk zamanlar dok bolbol su ...yardımcı buulmana sevındım..ama sen annenede mı kalacaksın .ıyı olur valla..grıp asısı na gelınce herkesın fıkrı farklı bu konuda ..benım dr bebekler premarure dıye tavsıye ettı yaptırdım gecen sene ıyı geldı cıok sukur hasta olmadılar bu yıl yıne yaptıracam oğlumada bes yasından berı heryıl yaptırıyoruz onaltı yasında oldu bu arada ve hasta olmadan atlattık her kısı zaten alerjık yaoısı var ıyı gelıyo .....yıne dr a sorar ona gore yola devam ederın ablam geldı samsundan ..adresını verdım ıns sana ugrar ...herkesı optum.......benım kavgalar devam edıyo konusmaları ıyıce arttı .....oyuncaklardan bıktılar bıze sarıyolar dısarıya cıkmak ıcın kapı onunde nobet var off off ..........gece uykumuz sık sık bolunuyo kızlar gunduz aynı odaya attım uyuyolar ama gece ıçın ne yaoayım ya..cok uyanıyolar ..emzık ıse vazgecılmez oldu ya nasıl bırakıcaz acıkcası benım kurtarıcım valla bazen cok ıyı oluyo tıkıyorum agızlarına azcık nefes alıyorum ya............optum sızı

herkese selammmmmmmmmmmmmm

tek kalınca ne kadar zor oluyormuş yaa yada yatılı yardımcı olmayınca diyeyim, kaydım resmen, benimkilerde iyiden azdılar. geçen hafta bir de baş dönmesi başladı bende, vertigo dediklerinden ilaç alıyorum çok kötü birşeymiş..

geçmişi biraz okudumda lila maşallah bebişlerini sağlıkla büyüt arkadaşım, inşallah o ufak tefek sağlık sorunlarını da hemen geçer, sallama olayında kızlara katılıyorum, en iyisi hiç başlamamak, benim görümcem tek olduğu halde hiç sallamadı, çocuğun çok güzel uykusu var, koyuyor beşiğne ağızına da bir meme ohh mis gibi uyuyor,, gerçi üçlü zor oluyor ama sen elinden geldiğinde sallama bence..

figenay maşallah iyi gidiyorsun, biz üçüz annelerine kötü senaryolar yazan dr.ları şaşırtmaya devam edelim maşallah... sorularına gelince, gecelik olayı içimde kalmıştır, annem 3 takım aldı, ben sadece birini giyebildim, çok kanamam vardı, pijamalı olanda daha rahat ettim açıkçası,, 40 ım çıkana kadar kananam sürdü, hatta ilk 20 gün çok yoğundu, zaten doğum sonrası 2 ünite kan yedim.. rahim çok genişlediği için toplanması çok zor oldu, sürekli kanadım, sende dikkat et doğum sonrası canım, benim dr.lar kan vermeyeceklerdi ama eşimde dr. hemen tahlil yaptı kan değerim 8 e inmişti, kavga ederek kan verdirdi, onlara kalsa toparlarmışım ama eşim sen o kanı 2 ayda toplayamazdın dedi,, bebişlere gelince ben şubatta doğum yaptım, annemler bebişlerle ilgilendikleri için ne giydirdiklerini bilmiyorum ama fermuarlı bataniye almıştık onlar çok işimize yaradı, port bebe 3-4 aya kadar iyi oluyor,, hastaneden gelince banyo yaptırdık, zaten 5 gün kaldık hastanede, gidince banyo yaptırın hatta 2-3 güne bir sık sık yaptırın dediler, göbekleri içinde saf alkol ile dezenfekte yaptık 8-9. gün düştü zaten..

grip aşısını bende sorayım, bizde 1,5 yaş aşılarını bir de hepatit A yı olduk,, bizim oğlanların bıngıldakları tam kapanmamış dr.lar genetik olabilir 2 yaşına kadar sürebilir diyorlar sizinkiler ne zaman kapanmıştı??? bir de kızlar bizimkiler de konuşma hiç yok gibi anne, baba, dede, en fazla söyledikleri konuşma için daha erkenmi ki ?? tek çocuklarla karşılaştırmamak gerekiyor ama yine de merak ediyorum..

bilgisayarın şarjı bitiyor, benden bu kadarlık hepinize, hepimize Allah kolaylık versin,, bebişlere de bol uykular..

nilcim teşekkür ederim
tarcınım hoşgeldin sende
geçmiş olsun vertigoya üzüldüm cidden zor
inşallah toparlarsın

çok kanaman olmuş hakkatende sezeryana göre
bakalım bizde ne olacak

bende de ne uyku kaldı ne bişey
24 saat yatıpta insanın yüzünde yorgunluktan sivilce çıkar mı yaa
8 aydır cildim çok güzeldi ama şu son haftalar yata yata yoruldum valla
az kaldı bakalım bekliyoruzzzz

muallimcim öpüyorum senide
hayırlı geceler hepinize

Son düzenleme:
selam hatunlar
yasemin geçmiş olsun canım inşallah ilaçlarla çabuk atlatırsın
.rahim toparlanması diyince banada onun için serum vermişlerdi hayatımda böyle acı böyle sancı çekmedim sabah 5 te hemşireye yalvarıyordum allah aşkına şunu çıkar toparlanmasın diye bendemi öyle oldu bilmiyorum ama hemen serum çıkınca ayaklanmıştım tekrar kalkamıyorum falan sanıpta bağlamasınlar diyede asrın hatasıymış öyle bir kan geldiki birden annem bile bembeyaz kesilmişti. ben uzun geceliklerden giymiştim bana göre daha rahattı hastanede sonra evde pijamaya geçtim . biz 10 gün bursadaydık zaten orası soguk ço cukları kat kat giydirip yün battaniyelerle sarıyordum ben yünlü çıtçıtlı badilerden almıştım kocaman geliyorlardı :))

hastalık dye konuştum debelendim benimkiler dakka bir gol bir grip oldu 3 de hapşırık tıksırık evde bide üşüyoruz diye habire hırkayla dolaşıyorlar. benim valla kesin nazarım çok dokunuyor bu uşaklara kesin karar verdim dün parktada gece korkuyorlarmı falan diye küçük bi çocuk sorup duruyordu bende anlatıyorum işte öyle yok korkmuyorlar kabus görüyorlardır d,mi falan diyor yok görmüyorlar falan diye bütün gece kayra bizi uyutmadı ağlayarak uyandı sürekli mızıldeadı inledi ben ne desem tan tersi oluyor valla en iyisi hep susmak .

kızımdada çiş olayımız başa aldı sen sorup getirmezsen kesinlikle söylemiyor yada çoğunu söylemiyor sürekli altına kaçırıyor bide tüm sevimliliğyle azcık yaptım anne donuma diyor :))) doktora sordum bende ilgini çekmek için yapıyor olabilir bide 3 yaşa kadar normal görüyoruz bunları dedi kendi bi yapraklık takvim yapmış güneş falan var çişini söylersen bunları boyayacaz hepsi bitince sana ödül vericem de bi bebek falan al dedi bakalım şimdi bu modda ilerliyoruz dün gece dışında kaçamağımız yok bakalım işe yarayacakmı. yaww biride arada sırada bize bir ödül verse ne güzel olur . benim ödülüm üç küçük gülümseme ve koca bir göbek olarak kaldı :)))

ya banane başka fiziksel acı istemiyorummmm
rahim toparlanması nerden çıktııııı
şu kaşıntı herşeye bedel valla ya
yatıp kalkamamaya alıştım buna da alışıcaz inşallah
bir hafta daha dursunlarda lazım değil

36 nın üstü doğumlar gerçekten çok sağlıklı olmuş
32,33 ve 34. haftalar bi şekilde küveze girmiş
35 te doğum yapan nerdeyse yok
ve sanırım 34 ü atlatan 36 yı falan görüyor
o da küvezsiz evine gidiyor
benim tespitlerim böyle oldu eski okuduklarımdan falan
neyse işte yaşayıp görcez

arzucum sen galiba en çok şu gripten çektin
başka da büyük sıkıntın olmadı dimi?
bu mevsim tam salgın mevsimi
bebişlerde kapıyor malesef
ben bile hep evdeyim iyi besleniyorum falan
ama ipin ucundayım sanki
hasta olcak gibi oluyorum sık sık allah korusun

drunun güneşli takvimide çok güzel olmuş
bu tarz pekiştirec verilebilecek çok altarnatif üretebiliriz aslında da
işte iyi düşünmek lazım
zaten bu ödül sistemi bundan sonra onlara bişeyler yaptırtacak
öyle istemeyle falan nerdee parmaklarında oynatırlar valla
yeniden patron olmak bu ödüllerle mümkün

canım sende ödülsüz kalma tabi
bende sana en başarılı annelerden biri olma ödülünü veriyorum
hepiniz hakediyorsunuz bunu çünkü..

çok teşekkürler canım ya bende beziyorum yavaşça kızım sınırda şimdi oğlumda lazer olmasına rağmen mükemmel diil idare eder durumda 57.haftaya kadar sürekli gidecekmişim kontrole muayenedeki taktıkları metal şey çok fena dimi ya düşünüyorumda ben bile dayanamıyorum bunlar iyi dayanıyo diyorum sürekli damlamız var bizimde ayın 24üne kadar 3saate 1 aman iyi olsunlar yeterki hergün giderim gerekirse cevabın için teşekkürler bu arada herkese anlatıyorum sizi üçüz annesi arkadaşlarım var onlar böyle yapmış falan tüm geçmişide okuduğum için aklımda kalmış hergün girmesemde anıyorum sizi:)))

:)))anam anammm yan gelip yatmak böyle bişey olsa gerek figencim valla okuduğunla kalmamış istatiksel veri bilem yapmışsın :))) ama doğru tespit inşallah sende bu verilerin içine girdin hayırlısıyla bakalım . aslında 32 yi bulanlarda genellikle çok problem olmuyor küvezde kalma nedenleri birazda tedbir gibi oluyor o yüzden daha rahat .inşallah hepiniz görürsünüz o haftaları .

ayyy evett bizim grip sorunumuz en büyük sorun .allahıma şükür başka hastalık görmedim allahda göstermesin ama bu gripten artık fenalık geldi 30 yıldır olmadığım gribi 2 yılda geçirdim yaw . sürekli dolanıyor iştekiler hasta eve gelmesin evdekişler hasta buraya bulaşmasın ama hep bana bulaşıyor nedense allahtan aşıyla yataklara falan düşmüyoruz ayakta atlatıyoruz bide benim yurtmama gibi bi takıntım var sürekli burnumu silerim o daha çok kızartır yara yapar tam bir rezalet yani :)))ödülüm içinde çok teşekkürler bacımmm insan arada bir övülemek istiyor valla . yaw internette bir becerikli anneler var beni depresyona sokan neler akıllarına geliyor neler yapıyorlar ya arada bende onlardan kaçamak yapıyorum fikirlerini uygulamaya çalışıyrum herşeyde ama çok başarılı olamadığım kesin . el işi olarak daha 2 pano yapabildim birini hazırladım yapışmayı bekliyor biri öylece fikir olarak uçuşuyor . ahanda öredüğüm 2 süveter var başkada bişey yok . çok imreniyorum ama vakit sıkıntısındayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…