Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

iyi geceler millet nasılsınız kimse gelmiyo buraya
bende mi ilerde böyle olucam acaba küçükler diye çoğunlukla uyuyolar die rahatım galiba:)))
oğlum eve geldi bugün şükür ama arabamın lastiği patladı eve gelene kadar her petrolde durdum
kimsede yardım etmiyo ne salaklar bende biliyorum diye başına geçince kimse dönüp bakmadı bile
oğlumada mama vermemişler çocuk perişan oldu arabanın içinde bide dönüşü kaçırdım panikten
yolu 30km uzattım offff eve gelemedim bi türlü sinir oldum hemen doyurdum karnını sonra bende yedim yemeğimi
sonra bi güzel banyomuzu yaptık yoruldu kuşum hemen uyudu zaten gün boyunca nerdeyse hiç uyanmadı
hala narkozun etkileri galiba narkoz alan çocuğunuz var mı daha ne kadar sürer acaba bu durum???

günaydınnnn
lilacım valla evde olan anneler zaten çok yogun çocuklar ayaklandıkça park bahçe istiyorlar onların peşinde dolanıp duruyorlardır eminim ben işteyimde ondan bu rahatlığım inşallah seninkilerde kocaman olurlarda sende onların peşinden koşar durursun allah sağlık sıhhat versin . narkoz benim oğluşların birinde fena etki yapıyor hatta öyleki doğumda benim aldığım narkoz bile onu etkilemişti sonra dudak ameliyatı için narkoz aldı ayılma esnasında nefesini tutuyormuş bütün hastane panikle geceyi geçirmeyi beklemişti bende şimdi bu korkularla sünnet edemiyorum işte narkoz almasın diye almadan yapsak kesinlikle durmaz deli olur bekliyoruz büyümesini artık .
onlar daha kedi gibiler mırıl mırıl azcık emekleme boyutuna gelsinlerde yorulma falan nedir bilmezler sen düşüp kalırsın onlar hala oynar . araba içinde iyi cesaret etmişsin valla ben olsam ağlamaya falan başlardım hele kimse yardım etmezse kesin benzinliği falan ayağa kaldırırdım çocukda var görmüyomusun niye gelmiyosunuz diye sen iyi başetmişsin bence .ama çocuk olunca aç olsada olmasada hep bir hazır çantan yanında olmalı ne zaman ne olur belli olmuyor ben parka çıkarken bile şimdi koca bir çanta getiriyorum yanında .zor işler anacım bunlar . daha ben bile öğrenemedim 3 e girecekler nerdeyse hep bişeyler eksik kalıyor

lilacım hadi geçmiş olsun almışın oğluşunu da
demek hala uyuyo seninkiler
benimkiler bi doğsun uyandırıp uyandırıp sevicem
bunlar büyüsün bi 3 tane daha yapıcam

belge niteliği taşısın diye yazıyorum sonradan okuduğumda sıkıntıdan ne yazdığını bilememiş yazık dicem kendime
ama valla şu an öyle geliyor bana ne yalan diyim

neyse lilacım eve baya maceralı varmışsın
hem çocuğun açlığı hem teker olayı valla iyi soğukkanlıymışsın
ya hem ne diye aç bırakmışlar çocuğu

arzucum o hamarat anneler nerede
yani hangi siteden baktın
sen yine bişeyler örmüşsün bende o da yok
birde sende hala baby einstein cdleri var mı
onlar hep ingilizce mi yani çevirileri yapılmamış mi hiç türkçeye
kaç aylıkken izletmek iyi oluyomuş onları
seninkiler pek izlememişti yanlış okumadıysam eskilerden
acaba doğru ayı mı bulmak lazım?

ayrıca istatistiklerimi beğenmene sevindim
çok uykusuz kaldığım için kafam son günlerde pek çalışmıyor ama idare ediyoruz artık :82:
ama şaka bir yana kafa iyice gitti
eşim dalga geçiyo artık bişey anlatıyo bi türlü kendimi veriip dinleyemiyorum anlamıyorum
o da kızıyor akıllısı beni bulmazki zaten diye
böyle geçiyor günler işte..

canım benim yeğenimde sünnet olmuştu ama bayıltmadan pipisini uyuşturdular sadece
biraz iğneden korktu ama hemen toparladı oda 2buçuk yaşındaydı
eşimin yeğenide narkozla bayıldı oda 2yaşındaydı
arada çok fark var ya bizimki o gece ağladı ama ertesi gün kendine geldi
diğeride kaç gün sersem sersem oldu çocuk ben şahsen evde uyuşturularak yaptırıcam
bidaha narkoz alsın istemiyorum çünkü çocuk hala toparlayamadı kendini
ya ben maşallah o konularda yani panik anında falan çok soğukkanlıyımdır
mesela rop muayenesi belki biliyosundur çok acılı bi muayene
bakmadığım sürece bi sorun yok hep gözlerimi kapayıp dua ediyorum
annem eşim kuzenimn hep gözleri doldu bende tık yok ama kalbim sıkışıyo onu saymıyorum
mama vardı yanımda su yoktu manyak gibi niye almadıysam kuru kuru mamadan nolcak
illa bi ders almak gerekiyomuş işte bugün 1saatlik muayeneye gittim yinede götürdüm mesela
ben hiç o koca çantalardan almadım taşıyamadım yanımda valiz gibi sırt çantalarına herşey sığıyo şimdilik
amaaaaaannnn herkes 3tane doğuramaz canım ellerimizi öpsünler başlarına koysunlar
ben artık 1tane çocuğa şikayet edenlere inanamıyorum
ama şunada inanıyorumki allahın sevgili kullarıyız ve hem sabrını veriyo hemde çocuklar daha uslu oluyo
tabi şimdi ben böyle konuşuyorum ama ilerisini bilemeyiz
sizlerin anlattığınıza göre hem ekstra yorucu hemde ekstra keyifli

bu arada figencim bende diyorum bi daha doğurcam ben diye ama şimdiki gibi olcaklarsa:)))
bu arada cd lerden bahsetmişiniz ne cd si ben bilmiyorum

Merhaba Sevgili Doğum yapmış Anneler:

Benim kaç gündür kafamı yiyen bir konu var bana yardımcı olun.

Şimdi çok iyi bir doktorumva rmuayenehanesine gidiyoruz, anlaşmalı olduğu hastaneler belli başlı 3-5 en pahalı İstanbul hastanesi ve aldığımız fiyatlara göre:
kuvezin geceliği çocuk başına1500 tl,
doğum 5500 tl + 3000 küsür dokrtor parası.

Elbette gönlümüzden geçen hiç küvezde kalmaması ama, diyelimki 5 gün küvede kalsa çocuklar 16000 tutuyor bu da en iyi senaryo. Böyle olunca SGK anlaşmalı hastanelere bakmak farz. Yazık günah 3 çocuğun parasını hastanelere yedirmeyelım

Medipol hastanesini aradım bugün SGK ile kuvez ücretsizmiş. Doğum da 1750 lira dediler. Fiyatlar çok uygun.

İstanbulda anadolu yakasında SGK anlaşmalı bir hastanede doğum yapan var mı;
dahası tabii üçüz doktor kontrolü yapacak deneyimdie bir doktor önerebilir misiniz
Ve başka diakkat etmemiz gereken aklımıza gelmeyen neler var.

Yardımcı olursanız seviniriz.

bu arada figencim bende diyorum bi daha doğurcam ben diye ama şimdiki gibi olcaklarsa:)))
bu arada cd lerden bahsetmişiniz ne cd si ben bilmiyorum

lilacım beklenen doğum tarihine kadar böle uyurmuş bebişler
ama inşallah sonrasında da uslu olurlar

canım o cdlerde işte faydalıymış güya
çizgi film yerine onları izletin diyorlar
ama hangi aylarda izlemeleri lazım,cd leri nerde bulabiliriz bilmiyorum
belki triacık biliyodur diye sordum
o anlatınca öğreniriz ikimizde :)

daha nasıl gidiyor canım ya anlat
gaz sancıları falan var mı?
gözler ne durumda?
kaç kişi bakıyosunuz şu anda?

figencim o cdler ingilizce canım orjinalleri en azından normalde kopyalanmıyorlar orjinalleride pahalıydı . bebekler birşeye dikkat etmeye ve seyretmeye başladığı andan itibaren izletebiliyosun ama bizimkilerde işe yaradımı hayırrrrrr. 3 çocuğu koy karşısına biri izledi öbürü çekişledi sonunda hepsi firar etti ben arkadaşımdan deniydim diye almıştım bende işe yaramadı . zaten 3 çocuğun ilgisini aynı anda yönlendirmek imkansız gibi bişey bizde sadece keloğlanda oluyor o :)))ondanda bana fenalıklar geldi artık . anlayacağınız ben serbest bıraktım herkes istediği gibi takılıyr en basiti dün kızım hayvanlı domino almıştım onlara onla oynuyor uc uca ekliyor bişeyler yapıyor mirza gelip birini alıp kaçıyor kız peşinde çığlık çığlığa köşeye sıkısınca fırlatıyor kaç kere yaptı bunu en sonunda kızda bıraktı baktı baş edemeyecek herşeyde hemen hemen böyleyiz .
bu arada doktorun dediği şey işe yaradı dün hariç o günden beri azra çiş kaçırmıyor barbi bebek sevdasına halbuki ben o kadar üzülüyorum kızım demiştim :)))

valla kendim nazar deydirdim çocuklara küçük kız gözünü kırpmıyo
2 bazende 3 kişi bakıyoruz bakıcı şart yoksa kafayı yerdim heralde
şarj bitiyo çüsss

herkese iyi geceler,,

anca bu saatte yazabiliyorum, bugün çok düzensiz uyudular 12 de anca yattılar,, büyüdükçe hem güzelleşiyorlar hemde çok zorlukları çıkıyormuş,, sabah ömerin yanında yatıyorum, 7,30 da uyandı beyefendi, illa beni de kaldıracak, saçımı çekiyor ama öyle böyle değil, sonra kafamı çekip dudağımdan öpüyor haylaz, sanki özür diler gibi, ısırmalar hat saffada ömerciği çok ısırıyorlar, çocuğun vücudunu bir dr. görse şiddet uyguluyoruz sanır sizlerde durum nedir kızlar bu ıssırmalar ne zaman son bulur ?? yarın 4 günlüğüne yalova termale gidiyoruz, eşim ben ve üç afacan, kayınvalidem ve görümcem de gelecek ama görümceminde çocuğu küçük bakalım ne kadar destek olurlarsa artık,,, benden bu kadar..

figenay iyisin canım maşallah, 35,de deviriyorsun, Rabbim 37-38 leri nasip etsin inşallah tabi sen iyi olduğun sürece..
CD lerden ben almadım, tv 2 yaşına kadar yasak biliyorum ben, bir ara reklamlar dikkatlerini çekmişti çok şükür yaz döneminde sokaktı parkttı unuttular, şu an favorimiz ajdanın yakar geçerim parçası nerde duysalar oynamaya başlıyorlar birde arada karadeniz Tv de laz şarkıları dinliyoruz..

mavi mercan canım inşallah hiç kuvoze falan ihtiyaç duymasın,, ben memorial da kontrollere gittim 6. aya kadar doğum ücreti orada 100 bin liraydı, 3 çocuk 1 hafta kuvoz olarak hesaplamışlardı,, sonra çapada bir prof. a gittim ama hiç hoşlanmadım, en sonunda cerrahpaşada Rıza Madazlıya gittim, çok şükür 37.haftada doğurdum, 380 tl hastaneye ödedik oda tek oda farkı olarak,, medipolde 2 arkadaşım doğum yaptı ikiside çok memnun kaldı, biri hatta 35. haftada erken doğum yaptı bebişi 5 gün falan kuvözde kaldı, çok iyi ilgilenmişler, gittiğinde dr.un zaten üçüz doğum alıp alamayacaklarını söylerler, bazı özel hastaneler cesaret edemiyor çünkü, kuvöz, çocuk doktoru, yenidoğan ünitesi hepsi sorun oluyor sonra.. kaçıncı haftadasın bilmiyorum ama bence bir hastaneye o kadar para verme canım,, çocuklar doğduktan sonrada çok masrafları oluyor,, inşallah kuvözde kalmazlar ama sonrasında oradan alıp devlet hastanesine geçirme falanda çok problem oluyor..

yanlış hatırlamıyorsam muallim medicana da doğum yapmıştı, ümraniyedekiydi sanırım, o da çok memnun kalmıştı,

herkese iyi gecelerrr...

tarçınım hoş geldin
bu kaçıncı termal tatili ya maşallah iyi mi geliyor bu kadar?
ben de küçükken çınarcıkta kalırken yalovadaki termale günübirlik giderdik ama o araplardan dolayı nefret etmiştim kaplıcadan
çocuklarrda giriyor mu suya?

ya şaka maka 35 i devirdim ama 36 yıda bitireyim alsın istiyorum hemen o gün
çok zorlanıyorum artık
gerçi drum bekleyebiliriz 38 i falan diyor ama bir an önce gelsinler kucama istiyorum
çok mu yanlış düşünüyorum?

sizinde ısırmalar falan biter inşallah
ama dertleri hiç bitmeyecek gibi
o bitse başkası başlıyor sanırım
her yaşa ayrı bişey
ama ayrı bir güzellik de tabi
iyi tatiller,öpt.

canım maşallah tatile bile gidiyosunuz
benim için hayal gibi geliyo eşimle gezzmeyi çok severiz ama
bu sene evden dışarı çıkma yok bize galiba

selam arkadaşlar.... bende sık sık gelemiyorum dertlerinize ortak olamıyorum malum taşındım yeni bir yer yeni bir ilde düzen kurmaya çalışıyorum bu arada bizim oğlanların bugun 2, yaş günü zaman ne çabukkk geçtii aaay yazarkenn gözlerim doldu ...

canım benim yeni yaşınızda yeni evinizde hayırlı olsun . inşallah size bol gülücüklü bir yer olur oralar .öpüldün arada uğra merakta bırakma

inş güzelim çok teşekkür ederim :)

bizim çocuklar birbirlerine vuruyorlar oyuncaklarla pat küt girişiyorlor nasıl bir iç güdüdür anlamıyorum normalmi bu

dün itibari ile eve döndük, çok şükür..

otel odasında üç çocukla nasıl zaman geçirdiğimizi müsait olunca yazarım :)))

figenay canım dayanabildiğin kadar dayan, bebişler için içerdeki bir gün dışardaki bir haftaya bedel,, 37 yi devirirsin inşallah, hatta rekora git 38 yapalım şunu :))

lila biraz büyüsünler zaten onları evde zaptetmek zor olacak meburen gezeceksiniz canım, merak etme.. bizde karı koca gezme meraklısıyız, özellikle kocam, ee artık çocuklarda öyle böyle alışıyor, yeterki hastalanmasınlar işte 3 tane olunca koruması çok zor oluyor, birde benimkiler çok terliyor, arabada zırt pırt üst değiştiriyorum, en zoru o kısım zaten..

nil yeni il inşallah sana ve bebişlere çok iyi gelir canım, bizde kura bekliyoruz, ekimin ortasında yermiz belli olacak Rabbim hayırlısını nasip etsin inşallah, ailemden çok uzaklaşmak istemiyorum çünkü bana çok zor olur, eşim nöbetlerde olacak tek kalmak beni çok zorlar..

sağ salim dönmüşün ya şükür:)))
kızlar hepiniz şehir mi değiştiriyosunuz
allah yardımcınız olsun
ya benimkiler gece uyanıyo bi dahada uyumuyolar
dün dayımlar geldi şehir dışından çok yorulmuştum
saat 3 oldu kızın biri uyumamakta ısrarlı bende yatağın kenarına koymuş
eşime sarılmş uyumuşum oğlumla kızım bizim odada yatıyolardı
3buçukta ağlama krizine girmişler
bakıcı girmiş odaya bakmış bize 2sinide almış yanına gitmiş
hiç duymamışım ya saat 11e kadar uyudum bi baktım kimse yok
odalarına gittim kız üstlerini değiştiriyo
komaya girmişiz galiba eşimle çok korktum ya o kız olmasaydı((

yasemin hoş geldin canım nasıldı tatil valla detayları anlat korkudan yerimden kımıldayamıyorum ama iyi gelmiştir mis gibi .

lilacım tatlım yorgunluk bi yerden çıkıyor işte sen meraklanma korkmada kimsede olmasaydı ağlayığ ağlayıp uyurlardı tatlım . birazda evdeki insanlara güvendiğin için rahat oluyosun .

niloo geçmiyor tatlım onlar bizimkiler kocaman oldular nerdeyse daha hafta sonu alnını ısırmış azra kayranın neymiş oyuncağını elinden alıyormuş . ya bi insanın alnı nasıl ısırılırki şaştım kaldım .

figende doğum yapmış bu arada

evet canım öyle oldu biraz galiba:)))
benimkiler şimdi yeni doğmuş bi bebeğe benzediler yani normale döndüler
offf desenize bende maraton başlıyo bugün full odalarındaydım zaten
ben doktora tek tek götürüyorum bugün kızımın birine aşı yapıldı
korktuğum gibi geçmedi gündüz hep uyudu bende kıyamadım kaldırmaya gece kabusa dönüşmez umarım
arada ateşini ölçüyorum tabi dilide pamucuk olmuş geçmiyo bi türlü
sürekli gazlı bezle siliyorum damla damlatıyorum geçmiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…