herkese merhabaaa
figenay lila kızlar biz üçüz doğum yaptık , hiçbir zaman tek doğum gibi olmaz ki, sakın millete bakıp da kendinizi kötü hissetmeyin, rahim o kadar inceliyor, karındaki büyük ağırlık belin yapısını değiştiriyor ve birden yok oluyor, dizlere binen ağırlık ayrı, yani çok faktör var.. ama hepsi zamanla geçiyor, vucud yeni yapısına göre şekil alıyor, ben ağrı kesici kullanmadan geçirdim o dönemi çok şükür,, bir de acayip bir terleme oluyordu ilk zamanlar nerdeyse karnıma kadar penyem ıslanıyordu, o da doğum sonrası toksinleri vucüd attığı içinmiş,, aklıma geldikçe yazıyorum, bel ağrısı için yapabilirsen ufak yürüyüşler yapın 15-20 dak. zamanla bacaklar güçlendikçe bel ağırısı da azalıyor..
süt olayını da kafanıza takmayın, benim sütümde su gibiydi, ben az emzirirdim, annem bunla doyulurmu der arkasına mama verirdi, ama yine de şifa niyetine verirdik, kızım ilk zamanlar emdi baktı ki biberon daha iyi sonrasında ancak sağdım sütü içti, amann millet tek çocuk doğuruyorda doğru dürüst emzirmiyor, bizler üç taneye yetemiyoruz diye kendimizi yiyoruz, relax olun..
tek başına bakma olayında ise tek bakanların önünde saygılı ile eğiliyorum, benim bildiğim elitu, ara ara annesi gelse bile çoğunlukla tek baktı, periecem arkadaşımız 4. doğurdu ve hepsine tek bakıyor yanlış hatırlamıyorsam, daha çok vardır ama isimlerini unuttum... biz hep 3 kişiydik, ama yardımcı kadını genellikle ev işlerinde kullandık, ilk zamanları hariç, 3 aylık olana kadar geceli gündüzlü hep birlikte baktık o halde bile kahvaltıyı 1 de öğlen yemeğini akşam geç saatte yediğimiz oluyordu.. ama benim annem çok hassastır, en ufak uyanmalarına kalkardı, ya beni ya kadını da kaldırırdı, sık sık mama verir, alt değiştirirdi, eee bebişlerde ıkkk deseler biri başlarında bitince biraz nazlı oldular açıkçası, şimdi bile ben ve eşim dışında farklı kişiler istiyorlar nazlarına oynayacak, ananne ve dede gelince çıldırıyorlar.. Allahtan eşimden biraz çekiniyorlarda, biraz duruyorlar, birde sık sık dışarı çıkartırıyoruz onları sakinleştirmenin en kolay yolu,,
nil canım Allah kolaylık versin, Rabbim yardımcın olsun, herkesten uzak olmak zordur, bakalım biz ne yapacağız,, benim eşim bir de nöbete gidicek annemler de uzak olursa tek kafayı yerim herhalde,,,
arzu canım geçmişte yazmıştın sanırım bir insanın alnı nasıl ıssırılır diye şahsen tanık oldum, benim kız selimi yatırıp bir güzel ıssırdı, ben koşana kadar oğlanın alnıda bir saat izi çıktı, kayınvalidem gördü koparacakmış zilli diyor ... 1-2 dakika yanlız bırakmaya gelmiyor anında dalıyorlar birbirlerine birde sürekli ağlama krizlerimiz başladı, istedikleri olmadı ama şöyle birşey küçük sandalyeleri var onu olmayacak bir yere sokmaya çalışıyor girmedi mi kendini yerden yere atıyor kafa anında yere vuruyor,, bazen insanın sabrını zorluyorlar, birbirlerini ıssırdılar mı ellerine vuruyorum arada, hatalı bir davranış ama diğerini gözyaşları içinde ağladığını görünce istemsiz bir davranış oluyor ne yapayım.. bu dönemleri ne zama geçer acaba :44: