Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

ben konuştum kızlar durumları gayet iyiymiş hatta konuşurken oğluda kucağındaymış seside çok iyi geliyordu . çocuklarda alt sınırda sarılık varmış ama önemli değilmiş . evdelerdi

ohh maşallah figenaycım doğurmuş, Allah analı babalı büyütmek nasip etsin,, konuşursanız benden de selam söyleyin..

kafamda yazacak çok şeyim var ama bu saate kalınca gücüm bitiyor

lila maraton başlıyor canım, hemde ne maraton Allah yardımcın olsun, inşallah etrafında sana yardım edecek çok kişi olur..

arzu canım tek oda da hepsini uyutmak en zor kısmıydı tatilin, oğlanlar çift kişilik yatakta kızım ve babası çekyata sığamadıkları için yere yatak yapılıp oraya, bende bulduğum yere yattım.. bi de benimkiler gece 2-3 defa süte kalktıkları için süt hazırlama telaşımda vardı.. yemeklerde ise açıkçası hepsini sokmak ortalığı dağıtmak gibi oldu, onun için dönüşümlü yedik, kayınvalidem falan da biraz oyaladı, birini alıp ben yedim, sonra babası yerken biz 3 ünü dışarda oyaladık falan.. orada ikiz bebekler vardı 11 aylık maşallah bir yiyorlar, süt ile doymuyorlarmış, bazen gece bile yemek istiyorlar dedi anneleri,, ağzım açık seyrettim, benimkilerde ağızlarındakileri yerlere atmakla, ellerindekileri bir köşede ufalamakla meşgüllerdi genelde.. bide valizler, hurçlar, bebek arabası, poşetlerle otelin kapısına dayanınca görevli personelin yüz hali çok komikti :)) ayın 14 ünde de izmire gidiyoruz kısmetse düğünümüz var, 3 günde orada kalacağız bakalım o nasıl geçecek ??

kızlar siz bebişlere grip aşısı yaptırdınız mı? ben istiyorum eşim karşı çıkıyor off çok sık hastalanıyorlar ve işin kötüsü şurup içirmek işkence gibi, bir kişi ellerini başını tutuyor ben ağızını açmaya çalışıyorum, o geri tükürüyor, tam bir savaş halinde ne kadar içirebilirsek oluyor..

nil arkadaşım hep aklımda soracam diriyorum unutuyorum, yeni gittiğiniz ilde tek mi bakıyorsun bebişlere ??

herkese iyi geceler...

bi tane yardımcımız var zaten ama bazen o bile yetişemiyo
bilmiyorum napcaz mesela misafir falan geldiğinde
siz ne yaptınız misafir gelince???
bi kişi daha olsa fena olmazdı yani annem gelir o zamanda heralde
ohhh maşallah figenciim almış bile kucağına darısı diğer doğuracak olanlara
tarcın seninkiler hala gece kalkıyolar mı???
gece yatmadan önce güzel yemiyolar heralde çok iştahsızlar
aşıya gelince ben kolay kolay olmama ama heralde benimkilerde aşı için küçükler

Son düzenleme:
selam kızlar
yasemincm sen anlatınca benim bile gözlerim faltaşı gibi açıldı bende korkudan gidemiyorum zaten nasıl yaparız bilinmez . bide çocuklara hepsi ücretsizmiydi . niye ayrı yatak vermediler önceden
çüz olduğunu söylemedinimizmi . gözüm korkuyor ama denemekde istiyorum bakalım seneye hayırlı şimdiden işliyorum eşimi.

lilacım sana daha yeni geldikleri için gözün korkuyor tek başına bile bakılıyorki 2 kişi gayet rahat bakarsınız . misafir falanda gelmeyiversin gelenede beraber yapıcaz beraber bakıcaz diyeceksin atacaksın bebeleri kucaklarına sen işine bakacaksın .merak etme onlar azdaha toparlansın herşey saat gibi işliyor

canım ya anlattıkların çok rahatlattı beni
demek tek kişi bile bakılıyo ama ne zman???

valla tatlım doğduğundan beri tek bakan arkadaşlar var burda .ama bizimkiler yani annemler 1,5 tan sınra tek bakmaya başladı mesela şimdi hala öyleyiz 1 hafta bri diğer hafta 1 i geliyor hafta sonlarıda ben bakıyom . sende kendi kurallarını koyduğun sürece tek bakarsın merak etme ama seninkiler daha küçükler azcık hırpalayacaklar annesi seni . biz boş yere demedik size yatın dinlenin çok arasınız bu günleri diye :)))

kızlar selamlar
bende üçüz annesi oldum sonundaa Allahıma şükür
herkes herşey çok iyi teyzeleri
4 gündür evdeyiz,gece gündüz beslemeye devam :)
haftalarına göre kiloları bana biraz düşük geliyor ama maşallah sağlıklılar galiba teyzeleri

hepinize ama hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim kızlar
elmuallim,tria,tarcınım,nil ve adını unuttuğum tecrübeli üçüz anneleri,
35 küsür hafta boyunca bıkmadan her soruma cvp verdiniz,destek oldunuz
sizlerin sayesinde kendimi bu bebeklere hazırladım
daha şimdiden çok tecrübeli gibiyim
Allah hepinizden razı olsun,hakkınızı helal edin.

ama bitti mi burda tabiki HAYIR! desteğe devam hemde fazlasıylaaaa
herşeyin başıymış meğersem
anam o ne öyle tüm gün ayakta uykusuz biçareyim :)
valla korkmaya başladım
bütün maaşı birkaç yardımcı daha tutmaya razıyım
yedir değiştir sev ama asla uyuma

ama öyle güzel bir duygu ki sizleri şimdi anlıyorum
herşeyi unutuyorsun sanki bir kokladığında
ama en zoru adil olmak sanırım
bir damla fazla anne sütü yada anne sevgisi gidecek diye ödüm kopuyor
bu nasıl dengelenir kızlar ya?
öyle muhtaçlarki,öyle küçüklerki valla dayanamıyorum

sezeryanın etkilerini hala atlatamadım
dikiş yerlerim çok kötü acıyor
sırtım feci ağrıyor
aralıksız bi 3-4 saat uykuyu hala uyuyamadım
ama hep ayaktayım buna karşın
annesiz olmaz
zaten yatırsalar da töbe uyuyamam
aklım hep onlarda

canımmm maşallahh

fazla vaktim yok, müsait olunca yazarım inşallah

ağrılar 40 ın çıkana kadar sürebilir, özellikle bel ağrısı bu haftalara kadar taşımamızın getirisi canım, ben ilk zamanlar yürümemiyordum bile, 40 ım çıkana kadar yakın mesafeye bile penguen gibi gidiyordum, bir de gögüsler öne doğru çekince çok zor oluyordu,,

sütün nasıl yetiyor mu bari,, dereotu ye bol bol çiğ olarak, birde malt içeceği iç canım, benim arkadaşım çok faydasını gördü, ama en önemlisi süt için, 3 lt su ve güzel bir uyku ,, uyku kısmı zor bizler için ama suyu ihmal etme,, adaptasyon süreci yaşıyorsun zamanla uykusuzluğa da alışıyor insan, ben hala nadiren de olsa, 4 - 5 saat kesintisiz uyudum mu kendimi çok uyumuş hissediyorum, o kadar bile yetiyor yani,, gelebilecek bütün yardımlardan da faydalan, dinlenmen de önemli çünkü,, sevgi konusuna gelince bende o konuda çok takıntılıyım ama zamanla herşey oturuyor merak etme,, Allah kolaylığını veriyor..

figenay azmini kutluyorum :) bu günler biraz zorluyor bezgin yazmaman beni duygulandırdı pozitif enerji dağıttın :))
yasmin canım ben tek bakıyorum evimde yemek masasını bile kaldırdım pencerelere banyo kapılarına wc kapılarına ayrıyetten sürgülü kilit taktırıdım kesici delici kırıcı eşyalar kalktı evden ama tabi onlar yine birbirlerine zarar veriyor güzelim bakabildiğim yere kadar biz tek maaşız benimde artık çalışma yaşamım sonlandı şimfdi ailelerden de uzağız zor ama tabiki yıpranıyorum ama başarabiliyorum ben bu desteği aynurdan aldım çok sağolsun

bu aralar evde tek sıkıntım birbirleriyle kavga etmeleri çok canımı sıkıyor bu durum beni çok yoruyoo

tarçınım valla sırtım belim kopuyor
artık beklicez 40 gün çıkana kadar
sütüm var şükür ama yorgunluk etkiliyor
yediklerinin yarısını anne sütü olarak vermeye çalışıyorum
yani 8 kez besliyorsak
4 ünü yada 5 ini anne sütüyle yapmaya çalışıyorum sağarak tabi
daha çok emmeye halleri yok
ne zaman şöyle cop cop emip memeden doyarlar?
bir kere de olsa günde öyle beslemek istiyorum

nilcim saol
yorgunluk gerçekten çok zor
ama bu kronikleşecek nasılsa alışmak lazım bir an önce
senin bebeklerin kavgalarıda herkesin yaşadığı birşey sanırım
geçici bir dönem gibi heralde oyun sanıyorlar onu da
inşallah geçer canım
tek maaşla çok zor,bende ücretsiz izin düşünüyorum sonrası için ama gerçekten çok zor
Allahım mükafaatını evlatlarınızdan göstersin inşallah

figenciim maşallah demek eve geldin ve sorunları başladı bile
bizde tam gaz uykusuzluk devam ediyo
eskiden sadece acıktıklarında ağlayıp geri uyuyolardı şimdi uykuları bölününce gözlerini kırpmıyolar bile
ufff napcam ben bilmiyorum dün 3kişi bakamadık valla ağlamak üzereydim
ne zman alışırlar bi düzene acaba artık tek başıma yetmek istiyorum çocuklara

günaydın kızlar

figencim hoşgeldin canım . anlattığımız kadar oluyor dimi ama herşey rutin bir düzene giriyor zamanla . inşallah sağlıkları yerinde olsunda sizde bol bol yaptıklarını anlatırsınız buralarda .

nilom naptın tatlım bittimi yerleşme ortam nasıl havalar nasıl yalnızlık bide zor valla ya allah yardımcınız olsun tatlım

lilacım 4-5 aylıkken falan sen onları bırakıp uyutma moduına başla bence ama tabi biraz soguk kanlı olmak gerekiyor onlar orda ağlarken duymamak gerekiyor ama emin ol onların deliksiz uyumalarına değiyor bu hem sen hem onlar rahat eder . beslenmedede ek gıdaya geçtikten sonra tabi oturmaya başladsıklarında alırsın karşına bi ona bi ona şeklinde üçüde aynı anda doyup kalkar ben yalnızken bile hala öyle yapıyorum işim aceleyse oyalanmayım diye alıyorum karşıma bir çırpıda bitiveriyor :)))

dayak ayarmazlık bizdede aynı hız devam zaten . bide bişey söylemeye gelmiyor kızarım anne bak ceza veririm gönderirim odana diyor azra yemin ederim bide kzdınmı sana salak derim anne bak diyor aynen ne dersek . bizde şaşırdık napcaz allahtan başa yere gidince çok uslular hafta sopnu gittik 12 çocuk vardı herkes diyorki maşşalah ne kadar kibarlar hiç sesleri çıkmıyor :))) bide evde görseler . ama ben artık bıkmış durumdayım ağlayana git sende onu döv dövemiyorsan ağlama diyorum .

hahaha güzelmiş git sende onu döv dövemiyosan ağlama:)))
ayyy bende o günleri görebilecekmiyim acaba???
ama günler acaip bi şekilde hızlı geçiyo
dün çok rahatttık allahtan meğer çocuklar üşüdükleri için uyumuyolarmış
odalarına elektrikli soba yaktık çok güzel uyudular sıcak sıcak evler soğumaya başladı tabi

lilacım sorunlar başladıki ne başladı
Allahtan henüz karınları doyunca hemen uyuyorlar daha algıları açılmadı henüz
ama bedenen daha alışamadım
sırtımda bir ağrı varki ne yapacağımı şaşırdım
insan yatarkende sırt ağrısı çeker mi yaa
ağrı değil resmen acıyor sanki
dikiş acımı,rahim toparlayıcı ilacın acısını unuttum valla

bende bir an önce evime geçmek istiyorum
valla 3 kişi bile az gelecek dediğin gibi
hala annemdeyiz,drumuz burada hemen ayrılamıyoruz
evegeçebilsek orada yardımcım da olacak daha rahat edecez
ama burda sadece annem ve eşim var ama yetmiyor çünkü ben hala toparlayamadım
öyle sezeryandan 2 gün sonra hoop diye kalkabiln kadınlardan olamadım maalesef
anca süt sağabiliyorum,ara ara biberonla besleyebiliyorum,alt değiştiriyorum
başka da bi işe yaramıyorum ağrılardan
şu kırkım bi çıksa,bir evime geçebilsem...

arzucum benim barlas biberona alışmak üzere
beni emmeye üşenmeye başladı
diğerleride çok emmiyor ama en azından bırakmadılar henüz
hala sakinleştirme işine yarıyor
zaten çeneleri çok güçsüz doyacak kadar besleyemem onları memeyle
ama ilerde memeden doyarlar mı?
şu anda anca sağarak veriyorum

drumuz anne sütüyle kafanı yorma sen onları beslemeye büyütmeye bak dedi
2 saatte bir besleyip bir de anne sütüyle uğraşamazsın diyor
haklı biraz ama ben hala en üyük eforumu süt için harcıyorum
bilmem doğru mu yapıyorum?

canım benimde sütüm yetmiyodu ama artık kafayı takmıyorum
annem sütlü kahve niyetine içiyolar diyo
yani sadece ilaç amaçlı asla ama asla doymuyolar
zaten artık bende sıkıldım emzirmekten onlarda çekince gelmeyince ağlıyolar
ya benimde çok ağrım olmuştu dikişlerimde bende şaşırmıştım millet doğum yapıyo 2gün sonra gezmeye gidiyo diye
saba tümere gülşah saraçoğlu çıktı kadın 4gün önce doğum yapmış valla hiç bi ağrı çeker gibi durmuyodu
ben resmen üstümden otobüs geçmiş gibiydim ama ben öyle duba gibide diildim valla anında aldığım kiloları verdim hatta
gram göbek kalmdı bende sen naptın bu arada aklında olsun doktor takma demesine rağmen korse taktım 4.gün
oturup kalkışım bile değişti valla çok rahat yürüyodum takmadan önce dik bile duramıyodum
ya o bel ağrısı bendede var napsak bilmiyorum ağrı kesicide içmek istemiyorum
bu defa vucüt bağışıklık kazanacak ağrı kesicide fayda etmicek
bide şu sırt ağrıları için krem var orjin mi öyle bişey işte o nasıl acaba???
herkese akıl sağlığı diliyorum

herkese merhabaaa

figenay lila kızlar biz üçüz doğum yaptık , hiçbir zaman tek doğum gibi olmaz ki, sakın millete bakıp da kendinizi kötü hissetmeyin, rahim o kadar inceliyor, karındaki büyük ağırlık belin yapısını değiştiriyor ve birden yok oluyor, dizlere binen ağırlık ayrı, yani çok faktör var.. ama hepsi zamanla geçiyor, vucud yeni yapısına göre şekil alıyor, ben ağrı kesici kullanmadan geçirdim o dönemi çok şükür,, bir de acayip bir terleme oluyordu ilk zamanlar nerdeyse karnıma kadar penyem ıslanıyordu, o da doğum sonrası toksinleri vucüd attığı içinmiş,, aklıma geldikçe yazıyorum, bel ağrısı için yapabilirsen ufak yürüyüşler yapın 15-20 dak. zamanla bacaklar güçlendikçe bel ağırısı da azalıyor..

süt olayını da kafanıza takmayın, benim sütümde su gibiydi, ben az emzirirdim, annem bunla doyulurmu der arkasına mama verirdi, ama yine de şifa niyetine verirdik, kızım ilk zamanlar emdi baktı ki biberon daha iyi sonrasında ancak sağdım sütü içti, amann millet tek çocuk doğuruyorda doğru dürüst emzirmiyor, bizler üç taneye yetemiyoruz diye kendimizi yiyoruz, relax olun..

tek başına bakma olayında ise tek bakanların önünde saygılı ile eğiliyorum, benim bildiğim elitu, ara ara annesi gelse bile çoğunlukla tek baktı, periecem arkadaşımız 4. doğurdu ve hepsine tek bakıyor yanlış hatırlamıyorsam, daha çok vardır ama isimlerini unuttum... biz hep 3 kişiydik, ama yardımcı kadını genellikle ev işlerinde kullandık, ilk zamanları hariç, 3 aylık olana kadar geceli gündüzlü hep birlikte baktık o halde bile kahvaltıyı 1 de öğlen yemeğini akşam geç saatte yediğimiz oluyordu.. ama benim annem çok hassastır, en ufak uyanmalarına kalkardı, ya beni ya kadını da kaldırırdı, sık sık mama verir, alt değiştirirdi, eee bebişlerde ıkkk deseler biri başlarında bitince biraz nazlı oldular açıkçası, şimdi bile ben ve eşim dışında farklı kişiler istiyorlar nazlarına oynayacak, ananne ve dede gelince çıldırıyorlar.. Allahtan eşimden biraz çekiniyorlarda, biraz duruyorlar, birde sık sık dışarı çıkartırıyoruz onları sakinleştirmenin en kolay yolu,,

nil canım Allah kolaylık versin, Rabbim yardımcın olsun, herkesten uzak olmak zordur, bakalım biz ne yapacağız,, benim eşim bir de nöbete gidicek annemler de uzak olursa tek kafayı yerim herhalde,,,

arzu canım geçmişte yazmıştın sanırım bir insanın alnı nasıl ıssırılır diye şahsen tanık oldum, benim kız selimi yatırıp bir güzel ıssırdı, ben koşana kadar oğlanın alnıda bir saat izi çıktı, kayınvalidem gördü koparacakmış zilli diyor ... 1-2 dakika yanlız bırakmaya gelmiyor anında dalıyorlar birbirlerine birde sürekli ağlama krizlerimiz başladı, istedikleri olmadı ama şöyle birşey küçük sandalyeleri var onu olmayacak bir yere sokmaya çalışıyor girmedi mi kendini yerden yere atıyor kafa anında yere vuruyor,, bazen insanın sabrını zorluyorlar, birbirlerini ıssırdılar mı ellerine vuruyorum arada, hatalı bir davranış ama diğerini gözyaşları içinde ağladığını görünce istemsiz bir davranış oluyor ne yapayım.. bu dönemleri ne zama geçer acaba :44:

saol canım valla sizde olmasanız...
etrafımda 1allahın kulu yok soracağım iyiki sizle tanıştım iyiki buldum burayı:)))
ssen böyle bi sinirle yazıyosun tahmin ediyorum kavgalarını falan
ama benim o kadar hoşuma gidiyoki anlatamam
üç tane ya....

günaydın güzel anneler

valla yasemin çok güzel anlatmış aynen her sözüne katılıyorum sakın kendinizi kıyaslamayın çok kilo almasanız bile onların verdiği vücut yükü zaten yeterince yorucuydu süt içinde hepimiz emzirdik ama kana kana değil tabi bunu bulduklarını şükretsinler artık yapacak bişey yok :))) şimdiki mamalar zaten nerdeyse anne sütünü aratmıyor oldukçada besliyor çocukları o yüzden takmayın .
lilacım valla ilk zamanlar banada hepsi bi yerde yatınca kuzu gibi eğlenceli geliyordu bide maşallah diyim benimkiler öyle çok uykusuz falan bırakmamışlardı beni iyiydi onu al öbürünü koy sonraaaaaa ilk emeklemeyle başlıyor herşey işte peinden git çarpmasın betonda kalmasın sonra aykalanma heryere uzanma ondan sonra kavgalar valla bi yerden sonra artık sinirleniyorsun hele sebebsiz ağlamalrı yokmu bendede var öyle bir tane eve girmiycem diye ağlar , oyun oyna diye ağlar valla ağitmekle falan olmuyor bu iş tamamen yapı meselesi değişmiyor arkadaş ne anlatsam ne yapsam nafile sonra alıyor cezasını susuyor . güzelmi evet dünyanın en güzel şeyi ama bi o kadarda yorucu hele evde bakalnlar için çalışanlar biraz olsada işyerinde tatil yapıyor :)) ama allah hepimize sağlık sıhhatt versin bi şekilde büyüyüp gidecekler .

ya evet huysuz çocuk başka oluyo
dediğin gibi eğitim olacak olsa hepsi akıllı olurdu
ama içlerinden bi tanesi huysuz olabiliyo
bunada şükür sağlıkları yerinde en azından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…