Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

muallimcim bende 7 tane var biberon ilk aldıklarımı sevmediler şimdi brows kullanıyoruz onlarda yedek kaldı dr falan giderken yanımda götürüyorum neolur ne olmaz diye benim bulunduğum yerde üçüz bebk arabsı yok kullanışlı olıurmu bilmediğim için bir yere siparişte vermedim belki ikiz arabası alırım ama bilemiyorum

triaaaa 45 dkkkkkk ağladılarmı gerçekten akannehir benimkiler biberonla uyuyunca sallanmak istemiyorlar ama biberonda sallanmak kadar zor ben istikrarlı davranamıyorum çok ağladıklarında hemen vazgeçip sallıyorum katı gıdalardan sonra gaz problemimiz arttı geçsinde bakalım deniycem mutlaka tabii önce kulaklarıma tıkaç almam lazımmm
nilom dün hemşire hiç gerek yok fitil atma ateş yapmaz dedi sabaha karşı düşürdüm tahanın ateşini keşke dinlemeseydim mahvoldu kuzum ızımda ateşlendi ama hemen düştü fitili atıca bence aşıdan yarım saat sonra at fitil ben geçen sefer öyle yapmıştı hiç sorun olmamıştı
ve nihayet bebişler oyuncaklarına el uzatmaya kavramaya çalışmaya başladılar arada benimde yardımımla tutuyorlar büyüdüklerini görmek kadar güzel bişey olamaz

tria bende hem çatlak hem sarkma var aynur karın gerdirme ameliyatını düşünüyor eğer ondan cesaret alırsam belki bende yaptırıcam göbeğim yok denecek kadar az ama sarkıklık çok sinir bozucu

edikacım nerelerdesinnnn iyimisiniz tatlım ya aklıma ne geldi bence senin bebişler diş çıkarmaya başlıycak ondan azaldı iştahları nilinde dediği gibi 5. aydan sonra yavaşlıyormuş kilo alımları şahsen bizimkilerin tam kilo alması gereken zamanlar sincap kadar kalıyor kuzular başka bebklerin yanındaaa

pitoscum benimkiler ayakta sallanmaya alışkın oldukları için biberon bittimi basıyorlardı çığlığı başka bi sitede okumuştum bende bu yöntemi denemekte yarar var dedim iyikide denemişim . ağlıyorlarda belli aralıklarla yanlarına gidip kucagına almadan yanındayım korkma burası senin odan gibi sözlerle sakinleştiriyorsun o seni çok dinlemiyor ama sürekli tekrarlanınca alışıyorlar . dediğin gibi kulakları tıkamak dediğinden vazgeçmemek gerekiyor sonuçta herşey onlar için

başka bi sitedeki arkadaşım yaptırmıştı o çok memnun ama ama ben yapamamya 34 -40 cm. karnına göre tabi ameliyat izi oluyormuş . bana göre birazda maliyetli sanırım kaldıramayız . artık şansına düzelirse ne ala düzelmezse kocam anlayışlı karşılayacak başkası görmüyor nasılsa

iki saatte bir mama verirsek bu durumda ikii saatte bir biberon yıkamak ve steril etmek gerekiyor ilk zamanlar kullandıkları biberonlar küçük gelmeye başladı 6 tane daha aldık işim kolaylaştı her an hazır biberon bulunuyor çunki bizim bebelerde çookk sabırsızlar o kadarki morarıveriyorlar :ecrin_bebek: :ecrin_bebek: :ecrin_bebek:

pamuğum şekerim kaydirigubbakcemile5 opuyorumnanaktan canım geçen sefer bu konuda doktorumu dinlemedim ateş düşürücü vermedim pitoş gibi bende sabahladım bebişlerim ikisi çok ateşlendi hatta aşıyı ypanlarda aynı şeyi söylediler ateş yapmaz demşlerdi bu sefer daha temkinli olucam bakalım ne kadar işe yarıyacak tşkler mujksss

benim karnımda iyice büyümeye başladı artık hiç bir kıyafetim olmuyor 48 kilo ile hamile kalmıştım 72 de bitmişti hamilelik doğum sonrası çok kilo verdim karnımda biraz kalmıştı ama süt olsun derken herşeyi yedirdiler şimdi 5 aylık hamile gibiyim kendimi sevmiyorum böylee :çok üzgünüm: ameliyata cesaretim yok :1closedeyes:

ne güzel cümbüs, canimiz hic sikilmiyor kaydirigubbakcemile3 biberonlari ne yapdik ? yikamaya yetistiremeyince hele geceleri sayida artiyor ve erken doganlarda mutlaka her kunlandikdan sonra kaynatilmasi gerekiyor, yetismiyordu birde ben gece mamalari önceden yapip buzdolabina siraliyordum, uyaninca mikrodalgada isitip veriyordum , hadi afiyet olsun , bes alt aylikdan sonra kendilerine tutmayi alistirdim, biberonu eline verip ben geri yatiyordum sabahda boslari topluyordum.

yatmayi bende böyle alistirdim, benimkiler basda cok agliyorlardi 1 , 1,5 saat ama alistilar,
anne icin aglatmaya dayanmasi zor oluyor. ben kulaklik takip seslerini duymamak icin müzik dinliyordum, karsimda saat 7 dakaya bir odaya girip teseli verip cikiarak alistilar, en önemlisi 3-4 gün gerisi geliyor, bu yontemin birde kötü yani var eger erken pes edersen bebisler baska birsey ögreniyor, aglamakla birseyler elde edebilceklerini onun icin kararliysan basliyacaksin yoksa tavsiye etmem

ben asi olduklari gün ne olur ne olmaz diye aksam yatirmadan agri kesici ates düsürücü veriyorum, asilar su ana kadar hic sorun yapmadi. doktorumda vermemde bir sakinca görmedi. her cocuk asiyi ayni kaldiramaya bilir, o sebepden ates yapar yapmaz kimse kesin söyleyemez bunu doktorda hemsirede bilemez.

özlem sen biberon maması kullanmadınmı yada seninki farklımıydı bildiğim kadarıyla önceden hazırlanıp ısıtılmıyor çünkü onlar .ben 2 saatte bir beslenme progrmı uygulamadım benim kızım belli bir zaman sonra 12 saat uyanmıyordu doktora sordum kararsızım uyandırıyorum bazen aç kalıyor diye dedim uyuyan çocugu uyandırma 14 saati geçerse uyandırıp beslemen gerekir bırak uyusun dedi. bende ağlamadıkça geceleri hiç beslemedim .

uyku düzenine gelince özleme katılıyorum kararlı olmadan asla başlanmamalı . dediği gibi ellerine büyük bi koz veriyosun

aşı zamanlarında bizim doktorumuzda her aşıda değil ama ateş yapabileceklerde gelmeden ateş düşürücü verin diye uyarıyordu sonrasındada fitil destekli 24 saat ateş çıkmaması devam . ama ben sadece gitmeden veriyordum sonra vermiyordum aşı yüzünden hiç ateşlenmediler. şimdi 1 yaş aşıları olucak onda nolur bilmiyorum

bide özlem su çiçeği aşısı oldunuzmu siz 1 yaşında oluyor galiba kararsız kaldım . rota virüsüde olmamıştık

ben vurdurdum su cicegini

su ana kadar önerilen piyasada olan tüm asilari vurdurdum.

bilmiyorum ben bu konuda cok has hasim eksik asisi kalacagina sonradan hasta olacagina kadar, önceden asi olmasi daha uygun geliyor bana.

bende beslenme programi uygulamadim biri uyaninca diger ikisini ben uyandirip ücünü bir doyurup yatiriyordum gece ortalama 2 kez kalkiyordular, sonra 1 düsdü bir yasina dogru birakdilar kalkmayi

mamalarin arkasinda yaziyor taze yapin ve hemen tükedin, ben bunu dr. ve prematüre bebek hemsiresine sordum, onlar su yaniti verdiler eger biberon temise ve mamanin agsi kapatilmissa 12 saat buzdolabinda muhafaza edilebilindigini. mama sektoru kendini garantiye almak icin bu uyariyi yaziyor. ben anne sütümüde buzdolabinda 12 saat sakliyordum eger coksa derin dondurucuya koyuyordum.
hic bir sorunda yasamadim bu husuzda

bende onu sorucaktım bizler biberon maması kullanıyoruz acıkcası 2 saat bile bekleyen mamayı vermiyoruz kokuyor tadı bozuluyor
hangi mamayı kullandın özlemcim

valla burda bizim doktorlarda zaten çok iş yok böyle bir şeyi bırak uyarmayı bilmezler bile zaten çogu şeyide bilmiyorlar

aşı konusunda rota aşısı biliyosun paralı bi aşı doktorumuz bize tek bebeklere bile ısrar etmiyorum sonuçta serum tedavisiyle düzelebilecek bi hastalık kaldıki olmayadabilir hele size hiç ısrar etmem çokda gerekli bulmuyorum demişti o yüzden yaptırmadık

su çiçegindede öyle biri yaptırın gerekli diyor diğeri öyle böyle geçirecek olan bişeyi engelleyip bağışıklığı niye azaltıyosunuz diyor bende anlamadım valla napcaz bilmiyorum

zaten 1 yaşına gelsinler mamayı falan kesip direk süte alıştırıcam. bide gece süt vermeyi düşünmüyordum ama gece içilen süt daha yararlıymış gece mutlaka süt verin diyorlar

bide şu sıralar bıldırcın yumurtasına taktım ama yaşına girsinler diye beklşiyorum siz verdinizmi hiç yada duydunuzmu bi yerden burdaki yazıya baktım ama çogu çiğ olarak süte katmış çok mantıklı gelmedi çiğ içmeleri

kızlar süt izni vakti ))) çocuklara gidiyorum ve hafta sonu tatili pazartesi görüşmek üzere bebişleri öpün iyi tatiller :lepi:

rota asisi icin birsey diyemem cünkü hafifde gecebilir diyorlar yada seyirli isala kadar gidebilirmis ben vurdurdum

su cicegi benim kanatima göre sart, asili olan cocukda cikariyor ama hem gec hemde hafif atlatiyor.

asi olmayanlar cok kücük cikariyor ve agir geciyor allah mafasa göze bile vuruyor
niye riske atayim vurdurdum hic olumsuzlukda yasamadim

triacım gece sütüne alıştırıcaksan tavsiyem şekersiz süte alıştır benim yiğenimin dişleri bu yüzden küçücükken çürümeye başladı dr sütü şekersiz verin demişti birde bir biberon sütü içer sabah az bişey kahvaltı ederdi sütü kestikten sonra iştahı çok açıldı sen denersin kahvaltılarını yinede yapıyorlarsa devam edersin bıldırcın yumurtası çiğ olarak içiliyor aslında ama küçük çocuklarda sakıncalı olabilir dediğin gibi
iyi tatiller canım

gaz problemimiz bittikten sonra dediklerinizi yapıcam şimdi gazdan dolayı çok huysuzlar eymenim dönmeye başladı ama hala gaz problemi devam ediyor bide gece çok sık mamaya kalkıyorlar hatta gece muhallebi yedirip yatıyorum yinede fayda etmedi 4 bazen 5 kez ble mama yapıyorum normalde 160 cc falan içiyorlar ama gece 60 90 cc içip uyuyorlar sanırım tam doymadıkları için yada daha çok küçükler gece 1 kez kalkmaları için

selam kıslarr. ay yuine ne güzel muhabbet etmişsiniz..artık size daha çok katılabileceğim inşallah k.validemler gitti annemleyim ve allaha şükür sağlık sorunlarımda bitti inşallah..
pitos bu baş belası gazı napcaz yaa benimkişlerde çığlık çığlığalar ya(( anason vereniniz oldumu hiç. ben cesaret edemedim ama gaza iyi gelir rahatlatır diyolar..

wavy bende seni geçiriyordum aklımdan ii insan formun üstüne gelirmiş :)
valla tatlım ablam yiğenime bir çaykaşığı veriyordu aşırı kolilkli bir bebekti banada ver dedi ama cesaret edemedim bende nede olsa hafif sersemletiyor bebkleri benim şanslı tarafım bebklerim çok gazlıda olsalar ağlamıyorlar çok gazları çıkana kadar inler gibi ses çıkartıyorlar sadce annenlemi bakıcaksın artı yoksa dönüşümlümü bakıyorsunuz kayınvalidenle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…