Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

:teselli: canımsın ya valla tubişim bişeyde yapmadımki değişik benimkiler küçük ya ondan sanırım hemen alıştılar şahsen ben bile bu kadarını beklemiyordum denedinmi sen hiç alıştırmayı inş olur canım yaaa

muallşmcim benim en uzun küvözde eymen kalmıştı tahada ikinci kızım hemen çıktı taha da eymende geldiklerinde okadar uslulardıki kendileri uyuyor mama saatleri çok düzgün gecede bir kez uyanıyorlardı ve inan gaz çıkarmayı bile biliyorlardı ama ben ne yaptım gak dedikçe elime aldım salladım ve bebklerim kısa sürede huy değiştirdiler ama şükür çok ağlak çok huysuz bebeklerim yok birara taha beni gecelerce uyutmadı onun dışında herşey ii ben ilk eymeni ağlarken görmüştüm küvözde eve gelip günlerce ağladım ama geçicek tatlım hiç merak etme onlar seni hissediyor ve onları bekleyen binlerce melek var başlarında :1hug:

pitoscum maşşallahhhh diyorum inşallah böyle giderler.. ağlamaya başlarlarsada ne olur vazgeçme artık darısı sizlerin başına..
tubaa kız nerelerdesin sen..denesen sende başarılı olursun canım amaaaa vazgeçmek yok ağlamalarına katlanıcaksın tabii
muallimcim sende bebişlerin eve gelince dikkat et en ufak bir sede koşar alırsan zor olur.. ben hiç öyle yapmadım şimdi bile ağlamalarında hemen koşmuyorum bazen mızırdanıp geri uyuyorlar kızlar siz nasıl davranırsanız onlarda ona göre davranıyorlar ona göre:))

muallimcim başta bende öyle diyprdum neolucak şurda sabrediceğim 1 sene ama öyle olmuyor biri kucak için ağlarken ki benimkiler hiç alışık değil diğeri altının değişmesi için ağlıyor ve diğeri mama istiyor geçen ben dellendim mesela buraya yazdım aşırı uykusuzluktandı şükür atlattım çok iyiyim ne eşime ne kendime zaman ayıramıyordum ilk günler şimdi daha iii ve bebeklerime daha sabırlı ve mutlu davranıyorum

ay haklısın ya.........dıyorum ya bı tane degıl ellerıne koz vermemek gerek kıyamıyorum ama onlkar kıyar bana dımı...........hepınıze bravo.........cok ıyı gıdıyosunuz darısı bana ınş...........gelınce ınş eve bebekler bı heyecan bı bocalama olucak ama ınş sonra duzene komam uzun surmez..........benım sıkıntım abılerı olur gıbı .........ınş kucakcı yapmaz onları ...........bıde onu frenlemem lazımm...........

zemuszemus sağol aynurcum şimdi eymen uyudu buakşam daha az ağladı taha hala direniyor :bbo:
ve bu konuda sana ha veriyorum çocuklar her gak dediğinde yanlarında olununca ağlamayla silahlanıyorlar küçücük şey bile anlıyor bebeklerinle günde kaç saat kalitali zaman geçiriyorsun peki belirli bir düzen içersindemi oyun saatlariniz yoksa onlar oynamak istediklerinde işlerini bırakıp oynuyor sonra uyuduklarında falanmı yapıyorsun bebeklerim yaklaşık 4.5 aylıklar neler oynayabilirim onlarla bu konuda firin varmı şuan sadece oyuncaklarını tutturmayı evin içini gezip eşyaları incelemeyi ve onlarla konuşmayı yapıyorum zeka gelişimleri için başka neler olabilir

Son düzenleme:
delikafadulden kesinlikle sana kıyarlar tatlım onlar bu dünyanın küçük kralları ya senin gelin ne oldu 3 görümceden sonra hala oğlunla berabermikiii :asigim:

pıtoscum masallh buyumus senın bıdıklar............oyna bol bol onlarla.........evet ya hala beraberler kacıramadım gelın namzedını üç gorumce dogurdum ama gıtmıuyo gelıp bakacam demış ........catlatcak benı yaa kaynanalık damarım tutcekkk sonunda.............eyvahedigeldismile............

pitosum maşallah sana bende deneyim dedim şimdi olmadı beceremedim durup durup bi yerlerini kesiyolarmış gibi ağladılar kucağıma aldım tık yok mafoldumben

sütü benimkilerde pek icmek istemiyorlar vermeye calisiyorum, sabah süt veriyorum icen iciyor icmeyene sorlamiyorum. kavalti da hersey veriyorum ama öyle doyurucu yemiyorlar ( belki onlara göre doyurucu ama ben anneyim azgeliyor ) öglen üykusundan önce kasik mamasini sulu yapip veriyorum, uykudan sonra yogurt sade veya meyveli, sonra normal evde pisen yemek, herseyide veriyorum israr yok, aksama dogru meyve cesitleri, yatmadan önce tekrar mama veriyorum, benimde bir oglum yeme hususunda cok mizmiz herseyi yemek istemiyor ben israrci davranmiyorum yedi yedi yemediyse birdahaki yemek satine kadar bekleme mecburiyetinde biraktim simdi anladi en azindan ac kalmayacak sekilde isteksizde olsa yiyor.
biberonla uyudumu diyerlerinden daha sikmi uyaniyor yoksa sadece biraktirmakmi istiyorsun, benimkilere gece mamasini söyle biraktirdim mamanin miktarini her gün azaltarak, basta 200 ml iciyordular her gün 20 ml daha az yapiyordum taki 40 ml düsene kadar sonra biberona sade 40 ml su koydum ve istedimi onu veriyordum icmiyip bir kac kere ati birakti.
nerde konusmak kendi aralarinda yabanci dil konusup anasiyorlar bende öyle seyrediyorum, dediklerimin hepsini anliyorlar , baba, dede, ver, dövdü,ve arada bir kac kelime cikiyor, ama acikdim anlaminda mama demiyorlar yiyecek görünce mama diyorlar her hayvana vav vav diyorlar, suyuda bardagi su biberonunu kafama firlatiyorlar nasil islerine gelirse.
ama ver sagliksiz seyleri hic af etmezler, cukolata,kizartilmis patades, seker, cola, ne ararsan mevcut yeterki görsünler.:1no2:

cay türkiyede ezanelerde bulunuyor,
o zamanlar esim yanimdaydi ilk gün müdale eti bende, ben yatmaya gidiyorum sen uyutursun dedim, bakdim on dakika dayandi götürüp yataga koydu aglayin ben karismiyorum dedi, ikinci günü uyku saati benlen bebekleri uykuya hazirladi yataga koyduk ben disari gidiyorum uyudularmi cagri at diyerek eviden cikti, sonralari o da alisti hic karismiyordu, cünkü kim yatagtan cikarirsa o bakacak kural kuraldir.

aksam bebeklerin aglamasi cok normal, aglamakla tüm gün yasadiklarini hazim etiriyorlarmis, bir nevi geceye hazirlik, siyin gelismesi , eger günü yogun gecdiyse daha fazla aglarlarmis :1closedeyes:

pitosum maşallah sana bende deneyim dedim şimdi olmadı beceremedim durup durup bi yerlerini kesiyolarmış gibi ağladılar kucağıma aldım tık yok mafoldumben

birinci savasi kayip etin ama pes etmek yok, bu yöntemde önemli olan 7 dakkikada bir iceri gitmek teseli etmek ve gerekirse tekrar kucaga almak sakinlesdimi yataga geri birakip aglasa dahi birdaha 7 dakkika beklemek böylelikle kendini terk edilmis yanliz his etmemesi ayni zamanda kendi uyumayi ögrenmesi.
bilirim ben o aglamalari masum masum caresiz. ama bir alisdimi kendileri icinde en rahati oluyor. arada beni dürtüyorlar yanimda yatirmaya calisiyom istemiyorlar kendilerini saga sola atiyorlar taki yataklarina koyana kadar. arada yumos yumos iyi oluyor simdide onlar istemiyor mafoldumben

aman yesinler nasilda kurulmus masallah

sen dur senide görecez.lülülülülülü
aslinda her bebek dogusdan yanliz uyumayi biliyormus bis unuturuyormusuz
yane sorun onlar degil bizler.laelaelaelaelae
küvezdeki bebekler evde sesiz ortamda sor yatiyorlar, hastanedeki gürültüye makina ötmelerine alisiyorlar, ben basda eve gelince kisik ayarda radio caliyordum taki yavas yavas alisana kadar.

delikafadulden daha ne istiyosun ne kadar iii gelin bulmuşsun işte gelip görümcelerine bakıcak ohh yemekte yapar sonra kahvenii sende rahat edersin kaydirigubbakcemile3
resimdeki kızınmı yoksam oy ben onun parmaklarını canını severim yaaaa

pamuk şekerim ballı lokmam pes etme tatlım bende ilk günü kucağıma alıp bıraktım birkaç kez yaklaşık 20 dk sonra uyudular benimkiler hemen alıştı şükür hala sallamıyorum kızımı alıştırıcak annem bugün erken kalkıcam diye akşam denememiş kızım bizi zorluycak sanırım çok seviyor sallanmayı gamyoncuiremsu

nilooooooooooo nerdesinnnn ösledim seniiiiii edikaaaaaaaaaa senideeeee hadi gelin kıslarrrr

Herkese Selam....

beni özleyenlere mujkss olumunekankayizsmile opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

çok güzel konulara el atmışsınız gene teprikler bu kendi başına uyuma olayı ben yapamam ama deniycem benim bebişlerim morarıyor yaa sizinkilerde yokmu öyle şeyler cesaret edemem sanırım .... benim bebeler kucakta gezmek istiyorlar sürekli etraflalrına bakıp yeni şeyler öğrenmek istiyorlar ben yetemiyorum haliyle şu anda babam annem gezdiriyor ...

waycim tekrar hg geçmiş olsun keyfine bak insanın kendi annesi gibi olmaz tabiki opuyorumnanaktan

pitoşcum seni kutluyorum istikrarlı ve kararlı devam et canım
mama konusunda ülker hero aldım bende karışık veriyorum ama aptamil ağırlıklı oluyor bağışıklık sistemleri düşmesin diye ... zorda kaldımı yapacak bişi yok bebelac icende bebek hero icende değilmii

aynurcum birşey dikkatimi çekti senin bebişler su ve mama istemiyorlarmı şimdi yaniii daha o yaşlara gelince hala konuşmıyacaklarmı azcık azcık yaaa

meraba arkadaşlar pitos geldim canım ben hala kızımla uğraşıyorum dün üçünüde doktora götürdük ben ilçede oturuyorum görev gereği üç çocukla hazırlanıp 1 saat yol giderek doktora ulaşmak çok zor geliyordu ama atlattık çok şükür .kızım hala yemiyor dr kan ve idrar tahlili istedi idrar yolu efeksiyonunda yemiyor olabilir dedi bakalım sonuçları salı günü alıcaz kızım için çok az kilo almış böyle olmaz dedi.bu olay beni çok yoruyor sürekli kızmla uğraşıyorum tabi oda bunu fırsat bildi hanımefendi şimdi sürekli kucakta gezmek istiyor. pitos doktor ek gıdaya kesinlikle geçme dedi daha çok erken 1 ay daha mamadan başka birşey verme dedi.kızla size hayranım ben bu yatakta kendi uyumalarına hiç geçemem heralde bizim evdede aksine eşim ağlasınlar diyor annemle ben kıyamıyorum zaten kuvözde gözümün önünde çok ağladılar daha fazla ağlamasınlar diyorum ama bende mahvoldum artık hiç kendime zaman kalmıyor ama ben kıysam ağlatsamda annem kıyamıyor geçen gece sadece 5 dk dayancam ağlasın dedim annemin morali bozuldu o hiç kıyamıyor torunlarına gerçi bende sadece 2 dk kıyabildim.yani biz çook zayıfız bu konuda meleklerimde bunu artık çok iyi biliyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…