lila figenay yazdıklarınızı okumak çok zevkli yaaa...darısı bizlere inş..kızlar siz beşik olarak ne kullanıyorsunuzzz..birde şu an fort bebe mi yoksa anakucağı mı kullanıyorsunuz....
meryemcim hadi gözün aydın inşallah hep böyle devam ederler canım
lilaaaaaaa zafer bizimdir!!!
dün gece 3 saat uyudular mamadan sonra neye uğradığımızı şaşırdık :)
ama sonra mama vermedik hemen aptamil moduna girdiler
yani bir buçuk saat maksimum
gece uyandıklarında bi daha mı versem ki arıdan sen kaç defa veriyon bir gecede?
ah canım sorma benim lohusalığımda ağır geçti
ilk günden beri deliksiz bir yada iki defa uyudum o da en fazla 5 saatti
sen bebeklerin küvezdeyken atlattın o günleri,lohusalığında da dinlenebildin biraz
neyse ne yapayım bana da 2 aydan sonraymış dinlenmek
benimkiler biberon ağzını biraz daha büyütünce bir anda 120 yemeye başladılar
fazla mı gelir acaba,valla şişko olacaklar diye korkuyorum
senin biberon ağızların ne ebatta?
buhar makinesi aldında mı hala tıkanıyorlar lilacım ya
sor bakalım o balgam neyin nesiymiş
benimde kzı tıkanıyor sürekli kaloriferden çok etkileniyor
ben daha kullanmadım buhar makinesini neyi bekliyosam?
dru arayıp duruyorum ama müsait değil heralde
doymuyo bunlar bebelaca mı geçsem dicem
o belki daha doyurucudur
canım daha öncede demiştim 2haftadır bütün gece veriyorum prinç ununu
bugün doktora gittik kızlarla aman allahım nasıl kalabalık yaa
ilk önce aılarımızı olduk sonra çocuk doktoruna gittik
kızlada bişey yokmuş hırıltı burunlarınan geliyomuş
bizde korktuk balgamları var diye meğer burunları tıkanıkmış
oda nemlendiricide hiç bi işe yaramıyo valla
ancak odayı buhar yapıyo ama hiç bi faydasını göremedik biz
doktorda burunları nemli kalsın diye susam yağı verdi
mercimeğin yarısı kadar damlat onları rahatlatır burunları nemlenir dedi
çok acaip dimi hiç duymamıştım gerçekten faydasını gördüm
kulak pamuğunu batırıp burunlarına sürdüm ama damlatmadım ben
canm heralde benimkiler yavaş akış olandan bi tane var deliği geniş ama pek beceremediler
ama oğlan daha az rahat yiyo onda denemedim belki o yer mamayı öyle
canım benimkilerin bebelacı neden sevdiklerini buldum
hastanede bebelac vermişler öylede alışmışlar
doktora ne soruyosun ya al sen bi dene bakim
bu arada kızlar 3900 4220 olmuşlar yuppi:)))
adam edicem bu çocukları azimliyim
bide bugün ek gıdayı sormuştum ama düzeltilmiş olarak başlicakmışız
ne zmanki kafalarını ve gövdelerini tutmayı öğrenirler o zman başla dedi
bide kollarını falan istemsiz hareket ettiriyolar ya ne zman bilinçli bi şekilde hareke ettirirsek o zmanda başlayabilirmişiz
ama ben sanırım bi kaç haftaya elmadan başlarım gibi geliyo:)))
:)))kızlar formül olaylarına girmişsiniz . deneye yanıla kendinizi ve bebeklerinizi iyi hissettirecek şeyler bulup düzeninizi kuracaksınız inşallah merak etmeyin gözünüz korkmasın ama bizim yolda çok uzun valla bitmek bilmiyor uğraş dur bak nerdeyse 3 olacaklar hala ayrı dertler var ama eskiye göre çok şükür artık rahatça oturup kahvemi içip tv seyredebiliyorum yeterki oyuna dalsınlar .
bende çocukları öksürüyorlar diye öksürük şuruplarıyla falan geçiştirmiştim her seferinde doktora gitmeyelim diye aldım boyumun ölçüsüne biri bronşit olmuş diğerleride ipin ucundan dönmüş 1 haftadır antibiyotik kullanıyoruz şimdi daha iyi gbiler bakalım yarın kontrol var . inşallah düzelmişlerdir .
sizlerdede uyku dışında çok bi sorun yok anladığım kadarıyla onlarda zamanla mama ve uyku saatlerini tam oturttuğunuzda düzelecek inşallah pirinç ununu bende kullanmıştım ama biraz daha büyüdüklerinde muzlu olanlar falan varya ondan ama çok değil 4. ayda normal kahvaltı ve yemek moduna yavaş yavaş geçmiştim ben . kahvaltılık hazır şeyler varya onların içine bazende burdan aldığım bi pekmezli bisküvi tarifi vardı şekersiz ondan yapıp rondoda çekip un haline geliyordu onun içine bişeyler katarak veriyordum .zaten çocuklarda saat çok öenmli bence yemek içinde uyku içinde hep aynı saatlerde yapmaya gayret edin o zaman otomatikmen düzene giriyor bide mutlaka bi<zim yapamadığımızı yapın erkenden kendi uyumalarına alıştırın
figencim 3 saat uyudular diye seviniyosun yani öyle miya ben günlerim yaklaştıkça strese giriyorum zaten bu topiğe girince moralim bozuluyo yaa demek bikaç saat uyuyunca öpüp başımıza koycaz Allahım sen sabır ver hepimize gözüm korktu benim. bebekleri de aldırmak için biraz geç kaldık galiba
hakkaten susam yağı çok ilginç işe yaradıysa ne güzel aman hasta olmasınlarda
senin biberonlar dar ağızlı ise pirinçli mamayı nasıl yiyorlar akmaz ki
bizde bir tane aventin 6 ay üstü biberon ağzı var sırayla onunla yediriyoruz mamayı :)
ya ben bugün dru aradım,dedim bu çocuklar doymuyo
saat başı beslersek bile yarı doyup uyuyorlar sonra uyanıyorlar dedim
sulandırıp arı mama falan versem mi dedim
hayır vermeyeceksin yapacak bişey yok saat başı besleyeceksin dedi
ya nasıl olur bu yaa hadi ben kendimden geçtim çocuklar harab oluyo ya
mamayı verince 150 cc bile yedikleri oluyor hemen de uyuyorlar 3 saat de uyanmıyorlar
sen tam olarak ne zaman verdin pirinç mamayı?
senin drun onay vermiş anlaşılan di mi?
ben gizli gizli veriyorum valla,başka şansın yok demesi kolay üçüz mü büyüttü de böyle diyo?
erken vermenin zararı ne bu mamaları bilen var mı?
sindirimse sorun,kakaları falan normal sindirebiliyorlar sanki bi sorun yok gibi
amaaaaaan aman!
canım maşallah büyütmüşsün bebişleri
benimkilerde 4 kilo oldular teyzesi
4.ay dada başlarsın sen ek gidaya beklemezsin kesin :)
sen başla senin peşine de ben başlarım nasılsa cesaret alıp
:)))kızlar formül olaylarına girmişsiniz . deneye yanıla kendinizi ve bebeklerinizi iyi hissettirecek şeyler bulup düzeninizi kuracaksınız inşallah merak etmeyin gözünüz korkmasın ama bizim yolda çok uzun valla bitmek bilmiyor uğraş dur bak nerdeyse 3 olacaklar hala ayrı dertler var ama eskiye göre çok şükür artık rahatça oturup kahvemi içip tv seyredebiliyorum yeterki oyuna dalsınlar .
bende çocukları öksürüyorlar diye öksürük şuruplarıyla falan geçiştirmiştim her seferinde doktora gitmeyelim diye aldım boyumun ölçüsüne biri bronşit olmuş diğerleride ipin ucundan dönmüş 1 haftadır antibiyotik kullanıyoruz şimdi daha iyi gbiler bakalım yarın kontrol var . inşallah düzelmişlerdir .
sizlerdede uyku dışında çok bi sorun yok anladığım kadarıyla onlarda zamanla mama ve uyku saatlerini tam oturttuğunuzda düzelecek inşallah pirinç ununu bende kullanmıştım ama biraz daha büyüdüklerinde muzlu olanlar falan varya ondan ama çok değil 4. ayda normal kahvaltı ve yemek moduna yavaş yavaş geçmiştim ben . kahvaltılık hazır şeyler varya onların içine bazende burdan aldığım bi pekmezli bisküvi tarifi vardı şekersiz ondan yapıp rondoda çekip un haline geliyordu onun içine bişeyler katarak veriyordum .zaten çocuklarda saat çok öenmli bence yemek içinde uyku içinde hep aynı saatlerde yapmaya gayret edin o zaman otomatikmen düzene giriyor bide mutlaka bi<zim yapamadığımızı yapın erkenden kendi uyumalarına alıştırın
tatlım o hazır paketleri biraz daha sulandırarak yaparsan biberonla verebiliyorsun üstünde vardı sanırım ölçüleri ama hatırlamıyorum şimdi ama kaşıklada verecek kıvamda yabilirsin belki çok katı olmadan deneyebilirsin belki öyle daha kolay gelir valla benimkilerde ben düzeltilmiş falan diye bi takvim yapmadım bilmiyorumda zaten ne olduğunu birazda erken başladım ben azar azar ama siz kendi hesabınızı yapın yada annenizi dnleyin ben öyle yaptım :))) valla benimkilerin durumu iyi heralde kızım 97,5 cm 15,600 kayracık 93cm 17,400 ,mirzacık 93cm 13,800. bizimkilerinde kayrayla mirza arasında çok fark var ama ezelden beri öyleydi kayra yaşıtlarını geçmiş mirza tam kilosundaymış ama bana sorsan çok zayıf .doktordaydılar şimdi diyorumki balık hapı falan versin adam diyorki bu çocuğun neresine balık hapı vereceksiniz zaten normal ama bide bana sor kardeşinin yanında küçücük kalıyor .
bide burda konuşuyoruz falan ama olurya birimize doğru gelen öbürüne ters gelir falan o yüzden kesin şunu yap bunu yapma demek olmuyor . ben aman aman kurallara göre yetiştirmedim azar azar herşeyden verdim bide daha öncede yazmıştım ilk gıdaya geçişlerinde ben hep yogurtla verdim katı şeyleri . tavukmu vericem mesela hemen didikleyip yogurt koyardım üstüne . balıkmı gene aynı şekilde bi ara yoğurtsuz nerdeyse yemek vermiyordum daha kolay yutabiliyorlar ve aynı saatte şaşırmadan yedirmek için bunu uyguladım kardeşim bu çocuklar yogurtsuz yemek yiyemeyecekler diye bana kızardı iyice öğrenince yavaş yavaş azalttım ve herşeyide yerler biraz mızıldanıyorlar ama hayır kalkamazsın masadan diyince o yemek bitiyor çok istisnalar hariç . ayy ne uzattım demem oki herkesin kendine göre yöntemleri var hepsini okuyup birazda hakkaten büyükleri dinleyip kendinize bi yol seçtimmi bi şekilde büyüyorşar merak etmeyin etrafdaki o bebeklerin hepsini geçecekler emin olun
lilacım b en 36 doğum yapmıştım tatlım zaten 2. ayda yaşıtlarını yakalamışlardı o yüzden ben herkes gibi başlamıştım . sen bebeklerinden hareketlerinden anlarsın zaten ama doktorun dediğini yap zaten bebeklerinin sanırım maşallı vardı yiyorlardı biraz daha biberon mama modunda git canım
kübracım sagol tatlım o gülüşlerin altında tam bir cadılık var valla acayip edepsiz bir kız :))kök söktürüyor herkese . bende mum boya alıyım bari bıktım evde parkelert falan çiziliyor bizimde . bide şimdi motora biniyorlar evde hadi kaza yapalım diye biri itiyor arkadan çok hızlı odadaki kemere çarpıyorlar bide kahkaha atıyorlar valla evde yeni yaptırdığımız ne varsa alçılar falan döküldü bildiğin sıvaları gözüküyor artık daha senemiz bile dolmadı . çiş olaylarıda bi düzene giriyor bi kaçıyor tatlım ama genede iyi sayılır ama dışartı çıktınmı zor oluyor valla hele bide kış üşütüyorlar sürekli çişim var modunda tuvalet beğenmezler valla hep diyorum bi sponsor falan bulsam 5 yaşa kadar falan bezlerdim valla .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?