Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

nilcim hipp aptamilden pahalı mı?
aptamil falan organik değil mi yani?
bize dr rezeneyi 5 damla verin yeter dedi sen ne zaman 100 cc verdin?

sanmıyorum hipp markanın özelliği oydu hip biraz daha pahalıydı ama şu anki fiyatlarını bilmiyorum malum kızlar doğudayım evden pek dışarı çıkamıyorum

canım 5 damla nedir anlamadım ya bebekler için yapılan granül çayları var 100 cc 1 tatlı kaşığı atılıyor içine şeker atılmıyor tatlı bişey zaten 5 damla derken acaba saf rezene çayındanmı bahsediyorkii

10 cc başla sen :))

mualcim tuvalet olayına bende yazın gecicem vala çocuklar hazır değiller gibi zaten onlar hazır olsalar bile ben hazır değilim göz<ümde büyüyor da büyüyorrr bu mesele

canım bende alayım o boyalardan duvarlar sımdıden cızıldı valla oğlum usluymuss demekk hıc duavarra cızmedı pasam...ama bunlar ıannkı cadı ya ...tuvalete bende yazın ıns dusunuyorum ama seda ozellıkle bezden cok rahatsız oluyo bellı edıyo yanı enazından yaza dogru bakalım once bırını alıstırayım doyorıum dıgerlerıde ona baka baka alısır...hala gece bıberon emıyo benımıler gunduzde meyve sularını bıberıonla alıyolar aventınkıler hala kullanıyorum emzık sorunuda var yaza nasıl bıraktırıcam bakalım aglama krızlerı gelınce valla bulup bulusrturuo tıkıyorum agızlarına ohh rahat valla tam konusamadıkları ıcın bagırp sınırlenıyolar ısırmalar kavgalar devam seneye ıns haftanın ıkı yada uc gunu verıcem yuvaya ....bende sokaklaraaaa vurucam kkendımı.....herkes nasıl ..gıremez olduk yenıler bızden ıyı valla burayı sıcak tutuyolar...ben dılayı haftanın ıkı gunu fızıktedavıye goturuyorum hala kendıbasına yuruyemıyo baska sıkıntımız yok cok optumm

günaydın hatunlar

yorgun hastalıklı bi hafta sınundan sonra ki dünde işe gelmedim azracık hastaydı bugün işteyim evdekilerin durumları iyimiş kusma olyımız falan bitmiş ama grip olduk gene . o kadar antibiyotik ilaç aldık hala nasıl grip oluyoruz anlamıyorum valla ama aşıların etkisi var hafif atlatıyoruz kimse yataklara düşecek kadar olmuyor şükür ama burunlar tıkalı tabi .

nilom muallim çiş olayında en iyi başlama noktası kesinlikle saklanarak çiş yapıyorsa o nokta o zaman biliyor çocuk mirzacık ben başlarken o durumdaydı hala da öyle çişde çok yapmaz ama kaka olaında kesinlikle başında bekletmiyor anne sen git ben çağırırım diyince anlıyorumki kakası var . o zaman çabuk alışıyor o dönemi kaçırdınmı benim diğer uşaklar gibi uğraşır durursunuz valla yaz kış demeyin o anı yakalamaya çalışın bence . ve ben annemlere anlatamadım biz normal tuvaletle başladık suyla falan oynarken daha çabuk alışır diye ama bence kesinlikle lazımlık olmalı hem daha temiz hem tuvalet bilinci daha iyi oluyor ben 1 tane kullanıyorum şuan banyoda kolaylık oluyor . ama ben lazımlığı banyo dışında hiç kullanmadım onun yeri orası çocuklarada izin vermedim zaten şimdide çıkarmıyorlar ama evin her yernde kullanan var nasıl rahat ederseniz tabi .
muallim emzik olayındada ben birini yok ettim oğlanların pis olmuş dedim bida istemedi kızımda denedim biraz mızıldandı sonra ucunu kopardım ememedi tabi ondan sonrada ucuna çay sürdüm ayy kızım böcek olmuş bu atalım hemen çöpe falan dedim attım atış o atış zaten sadece uyurken veriyordujm bende o yüzden çok kolay bıraktı ama seninkiler gün içindede emiyorlar biraz zorlanırsın belki ama bi an öncede bıraktırmaya çalış
figencim lilaıcım bebekleriniz çok tatlı maşşallah valla bian resimleri falan görünce geri dönesim geldi ilk 1 aya falan ama :))) yoksa bu halimden memnunum çok şükür . allahım inşaşşah nice yaşlarınıda bizlerle paylaşırsınız hepmizie sağlık sıhhat versin güzel allahım

herkese yalovadan selamlarrrrrrrrrrrrr

geçmişi okudum maşallah yeni annişlerde olmasa sayfayı bulmamız epey zorlaşacak :)) lila, figenay maşallah çok iyi gidiyorsunuz kızlar, zamanla hepsi yoluna girecek inşallah..

figenay bakıcı işi nasıl gidiyor aynı kadınla devam mı ??

birde yeni bebişlerin resimlerini bende görmek istiyorum face de beni de kaydedin lütfenn ..

arzucum geçmiş olsun canım bizde de gece çok tıkanıyorlar bu aralar.. benimkilerde bir yerlere saklanarak yapıyorlar genelde ama uzun zamandır böyle özellikle kızım .. lazımlık var ama ona pek o gözle bakmıyorlar oyuncakların içinde genelde.. bir keresinde ömer oturup çişini yaptı sonra gösterdi bize alkışlar yaptık çok sevindiğimizi gösterdik diğerleri de örnek alsın diye ama bir defalık oldu malesef.. bizde çok üstünde durmuyoruz gerçi..
kiloları da çok iyi maşallah arzucum..

yasemincim hoşgeldin tatlım .yeni evinize taşındınız demek inşallah güzel olur sizin için herşey . valla yasemin çiş olayı başlıbaşına ayrı bi olay tabi bide 3 taneyi alıştırmak oldukçada zor bide diğerinden gördüklerini yapıyorlar biri altına yapsa bi bakıyosun diğeride yapıyor niye yaptın diyorum ama o yaptı diyor . kimse lan kardeşim hep tuvalete yapıyor benimde oraya yapmama lazım altıma kaçırmıyım demiyor ama :))) zor tarafıda bu malesef .

kızlar ben pirinç unu pek vermedim. Ama 3-4 aylıkken sanırım oğlanlara mamalarına 1-2 tane de bebe bisküvisi atıyodum. Çabuk bıktılar çünkü benimkiler mamadan. Değişiklik oluyodu. Bi ara da keçi sütüne kavonoz maması katıp veriyodum. Sürekli mama bıktırıyo bebişleri. 1-2 kaşık çorba akıtıyodum. Arada tuzlu iyi olur diye mamalar hep tatlı ya. Süt hep gaz yapar deniyo ama az az verilebilir bence. Kızlar hepatit A aşısı özelde yapılıyormuş ya, bizim aşılar bitti bi o kaldı. 2-2,5 yaş diye 2 dozmuş. Siz yaptırdınız mı? Önemli diyolar.
Benimkiler de ıslak mendili alıp iş diyolar orayı burayı silip, aynen seninkiler gibi nilcim. Sonra ağızaa.. Suluklarından suyu çekip yerlere püskürtüyolar. Üst baş kalmıyo. Bi de anne sil diyolar. koya koya diye arada kola için durmuyolar. Az az vermek zorunda kalıyom. Cips falan hayatta vermem derken reklamda görseler istiyolar. Az da olsa veriyom. Ne kötü örnek oluyom demi sizlere. Napıyım kızlar başedemiyom. Ara ara kafayı yedirtiyolar. Kız elebaşı. Tehlikeli tırmanışlar v.s o başı çekiyo. Oğlanlar arkadan gidiyo. Neyse şimdilik bu kadar. Öptüm herkesi

YASMİN hayırlı olsun yeni yeriniz huzurlu olun inş

kızlar bende 4, aydan itibaren verilen kaşık mamalarını sulandırııp veriyordum biberonla çok seviyorlardı onlar biraz tatlı oluyor hero baby mamalarını verdik irmikli meyveliydi galiba yalnız ne çabuk unutmuşum neler verdiklerimii

şimdi kızlar balık yağı veriyorum günde 1 tatlı kaşığı ben 2 ay oldu başlıyalı eğer 2 yaşından itaibaren başlamayanlar varsa hatırlatayım dedim ....

yaaa herkes 4 aylıkken prinç unu kaşık maması cicibebe vermiş ben duramicam sanırım bende miversem diyorum 5. ayda başlicaktım ama ne diyosunuz kızlar bugün bi fizik tedavi uzmanı ablam çocuklara baktı bence ver artık nasıl olsa sadece mama alıyolarmış dedi kızlar akıl verin napim???

gunaydın herkese benımkıler yenı yenı uyanıyoo .....lıla bence erken canım onemlı olan kof kılo almaları degıl kı saglıklı olsun hazır mamalara devam et dr bana buskuvıyı yedıncı aydan sonra vermıstı ben sadece pırınc unu hıc kullanmadım mesela az pırınc unu az ırmık az mısır unu az nısasta hepsını karıstırıp kullandım daha besleyıcı ırmık zaten cok onemlıymıs gelısım acısından ve az tereyagı koyuyodum dr um mutkaka tereyagı koy dıyodu kabızlarsa zeytınyagı ben herseylerıne yogurtlarına bıle zeytınyagı koyuyorum halada öle nılo ben bebekler sekız aylıktan berı balıkyagı verıyorum drum ısrarla ıstemıstı yazın azcık kokuyo dıye ara verdım calsıon marka daha guzel.....elıtu ben cola ve asıtlı hala vermedım ıkı gun once dogum gunlerınde uç dort yudum gazoz ıctıler o kadar cıps seker vermedım ıns amacım uç yaslarına veya bes yaslarına kdar gelenlere de dıyorum gelırlken cubuk kraker buskuvı pıudıng meyve suyu getırın ve az cıkollata verıyorum yemekten sonra ..........cok sevıyolar zaten verömeye baslasam emınım onunu alamam .....ben hepatıt yaptırmadım grıp asısıs olduk yıne kısın basında sadece senınkı gıbı hepatıt a kaldı bılmemkı dra sorayım bakım ...tuvaletı sen naptın ya herkes gozumu korkutuyo baksana ucu zorlıcak bızı....
yenı bebıslerımız olmus masallah tebrıkler canım saglıkla buyusunler.............fıgen nasıl gıdıyoo .....lıla bol meyve puresı ver canım zaten meyveyle gecıs yapıcan ekk gıdalara ama ek gıdaya gecmeden hazır mamalara ve bu sekılde pırıcunu karısımına devam et az pekmız koy ıcıne ben pekmıezı hıc bırakmadım hala devam donusumlu bı uzum btınce hatrnup bıtınce elma bıtınce armut pekmezı ..............meyve sularunıda evde yapıyyırum uzum elma kaysı ktıup pısırıyorum az seker cok sevıyolar yodurduda hala evde mayalıyorum drum bu cok onemıl doıyo hala hazır yogurtta katkı cok dedı kendın bıle yeme dedı ben yaslarında aptamnıl junyır kullandım altı ay sonra normal sute gectım ve muhallebılerını dıort aylarından berı kecı sutuyle yaptım uzun zaman kecı kullandım alıp beslesemn yerıydı yanımmm
cok optum kalktılar ben kacar

ben bugün başladım sonunda çok az elma suyu ve püresindende verdim toplamda bir çay kaşığı falan verdim püreden kırmızı yeşil farkeder mi yeşil verdim ben bahçenin elması diye sevdiler gibi ama çok döktüler dilleriyle iterek yemeye çalıştılar

Kızlar bazı konularda ben annemin önerilerine göre davrandım. Dr erken dese de zamanını tam hatırlamıyom ben de çabuk unutmuşum ama biçok şeyden verdim. Önce 1-2 tatlı kaşığı ile başlayabilirsiniz. Dokunmuyorsa az az artırırsınız. Korkmayın bence. Mesela kavonoz mamasını ben hiç suyla değil de keçi sütüyle sulandırdım. Pekmez falan yemiyolar benimkiler. Yoğurt da eskisi gibi yapamıyorum bu ara. Balık yağı veremedim hiç. 2 farklı balık yağı almıştım. Geçen kış içirmeye çalıştım. İğrenç bişey ya ben bile içemem. Faydası tartışılmaz ama kusuyolar diye vermedim. Ama hergün bir öğün yemek yapmaya çalışıyorum. Kahvaltıya geçemedim hala. Sabah hazır kahvaltı maması akşam da dönüşümlü olarak sütlü bisküvi yada gece maması veriyorum. Arada muz. Bazen rafadan yumurta.Çorba. Akşam çok geç yatıyolar. 1-1,5 e o saatte de yemek olmuyo tok da tutmuycak diye hazır mama. Tuğçeye hala katı şeyler veremiyorum. Kavonoz mamasını bile yiyemiyo kusuyo. Süte falan katıyorum. Yemek ve çorbaların suyundan veriyorum. Nasıl alışacak bilmiyorum.
tuvalet konusunda benim de gözüme büyüyor. Arada Taha bezi çıkartıyım diye çiş diyo. Tuvalete götürüyom maksat etrafı incelemek. Şu şu diye herşeyi soruyo, çeşmeyle oynamak istiyo. Yanlız alıştırmak zor yaza bakalım nolcak.

elıtu aynen valla gıozum korkuyo benımde tuvalet olayından ....balık yagı calsonun cok kokmuyo daha ıyı ver bence dıkat dagınıklıgı gıbı olaylardada cok faydası varmıs zaten bızımkıler kucuk dogdu ıyı olur bence....
lıla elma suyunu hıc sevmedı benımkılerde daha cok havuc suyu ama once purelerle basla az az once yemezler ama sonra alısırlar zatemn mecbur baslıcan anne sutu oolmayınca erken baslanıyo sadece cılek yasak dedı dr oda alerjı yapar duıye ben butun meyvelerı kucuk dogruyorum azcık suyla tencerde psısırıyorum azcık seker eger tatsızsa bazı meyveler tatsız oluyo elma armut uzum ayva gıbı sonra blendıra vuruyırum aynen hazır kavanoz gıbı oluyo psıtıgı ıcınde gaz yapmıyo sonra bu karısımı daha cok muhallebıye katıtyyrum veya yogurda bıuskıvıyle az az basla sanırım bes ayındalar....dr ne onerıyo ...buna muzda ez mesela ama kabız olmasınlar sık koma....öle valla elıtu benımkıler kahvaltıya gecemedık ya omlet yapıyuryum catalla yıyolar yarısı agızda yarısı yerde......daha cok mama yemek sularuıyla alısturmaya calısıtrum corba sebze corbası blendıra cekılyorum her aksam ıcıyolar azda olsa senınkıler cook gec yatıyomus beımkıler on bucuk onbır...kolay gelsın herkese

ayy ne güzel olmuş burası yine anneler doluşmuş bıdır bıdır sohbet süper valla özlemişim hepinizi
bu ek gida işleri ne zor ya mamayı mumla mı arıcaz ne :) onu koy bunu karıştır
gülsüm abla ne taktikler var sende ya sürekli arıcam seni bikaç ay daha geçsin bıkacan benden
keçi sütünü ne zaman verdin ilk?
ben pirinç ununa keçi sütü koysam sulandırarak şöyle birkaç hafta sonra?
biz bi 4 gece kadar arı mama verdik sulu şekilde belki biraz uyurlar diye
ilk gece bi 3 saat sonra uyudular ama sonra yine tutmadı
mamayı değiştirdik sma verdik,oda arı mama kadar tutunca bıraktık arı mamayı
keçi sütüyle yapmadan tutmaz galiba ne dersin

biz hepsini bir odaya koyduk şimdik seslere alışsınlar diye
yine 2 saate bir uyanıp besleniyorlar
hala uyku yok
ya birde yorgunluktan sanırım benim sütüm azalıyor gibi ne yapayım sizce?

canım niye kavanoz mamalrını sulandırdınki çok mu katı oluyolardı???
akşamları gece maması veriyomuşun e seninkiler 1 yaş 10 aylık olmuşlar bu zamanda hala mama kkullanıyo musun 1yaştan sonra herşeyi yerler sanıyoum ben acaba herşeyi sıvı verdiğin için mi alışamadılar katıya ben napim sulandırim mi???
figende sormuş ama bende merak ediyorum şu keçi sütünü ne zaman sonra vermeye başladın???
yoğurduda keçi sütüyle yapıyolarmış okumuştum burdan bende devam mamasıyla yoğurt yapmayı düşnüyorum
siz nasıl yaptınız yoğurdu inek sütüyle mi keçi sütüyle mi yoksa devam mamasıyla mı???

Bebişlerim yanıma gelsin ben de burda uykusuzluk çektiğimden, zorluklarından dert yanmak istiyorum yeter ki sağ sağlim gelsinler eve...

selam kızlar
sgüncüm tekrar hayırlı olsun canım inşallah gelirler sağsalim eve tatlım merak etme az kaldı sende buralarda başlarsın yorgunum demeye :)))

ya kızlar valla sizleri okudukça ben kendikendime çokmu katı davrandım uşaklara diyorum yada azmı umursuyorum bilemedim valla ben hiç öyle şeyler yapmadım kavanozsa aldım öyle verdim , yogurt desen 2. mayalamadan sonra çoktan vazgeçmiştim direk hazır yogurda daldım halada hazır veriyorum . keza sütde öyle keçi sütü falan illada alayım demedim hiçbirşeyi blandırdan falan geçirmedim öyle böyle yediler . balık yağınıda doktora yüz kere dedim bişey söyle onu alayım diye her seferinde bana gerek yok dedi . bende alayım o zaman danışmayım bida ama benim 2 tanesi zaten kilolarının üstünde diğeri biraz zayıf bana göre sadece onamı kullanayım hepsinede vereyimmi kilo falan yaparmıki zaten annemler habire söyleniyor obez olacak bunlar diye daha çok saldırmasınlar bana . ayy vallahi şuan beni vicdan azabına süreklediniz :)))
bende ne yaptıysam kızım gece çişlerini bitiremedim kaldırsamda kaldırmasamda gene yapıyor hergün üstbaş yatak yorgan yıka çocuğun değişene kadar üşümewsi ayrı bende eşime bugün için kilot gibi olan bezler varya onlardan al gece bezini takalım dedim ama hatamı ederim anlarmıki bez olduğunu genede kaldırmaya devam edeyimmi bi akıl verin
mirzacık desen yeni gribin etkisinden kurtulacaktı bu seferde boğazları tamamen dolmuş tekrar antibiyotik ve iğne vermiş bu kadar antibiyotik kullandı hala nasıl iltihaplanmış anlamadım ilaçlarmı işe yaramadı doktorumu değiştirsem acaba zaten başından beri sevmedim ama eşime anlatamıyorum bi türlü o0fff evde durarken nasıl bu kadar hastalık buluyor bizi şaşılacak şey valla

Bebişlerim yanıma gelsin ben de burda uykusuzluk çektiğimden, zorluklarından dert yanmak istiyorum yeter ki sağ sağlim gelsinler eve...

canım seni çok iyi anlıyorum ama yapcak bişey yok hep hayal kurardım şimdi evde olsalardı falan diye sanki günler geçmiyodu bide ramazandı bi yere çıkamıyodum oyalanmaya çalış film izle arkadaşlarına git ben öyle yaptım ve bolca sütünü sağ ben gittiğim yere götürüyodum makinayı

triacım evet öyle gece kaçıran çocuklar için bezler var tak ama yinede kaldır bence gece çişine ayrıca hiçde vicdan azabı çekme ne güzel tosuncuk olmuşlar işte öyle yada böyle büyütmüşün şükür

canım ya ugrasmak kolaymı uc tanetylee...trıa canım uzulme buyuduler masallah ama sunu solemek ısterım canım yınede dogal beslemek ımkanımz oldugunca gereklı ...yoğurdu evde mayalamak tek bebeklere degıl bıze bıle onemlı gecen dr um ılla kendınede evde mayala cok katkılı hazırlar dedı amac bu ..yoksa bende hazır nmama verdım kavanoz maması verdım bebeklere ama mumkun oldugunca evde yapmayada calıstım en azından yoğutr muhallebı fılan benımıler cok kılolu degıller valla cok az yıyolar ıkı yasımız doldu on kıloyuz veya onbucuk...ama cok sık hasta olmadık cok sukur bu ıkı yılda ıkı kez antıbıyortık kullandık oda tam bıtırmemıstık balık yagını tavsıye edrım kılo yapmayla alakası yok dıkkat dagınıklıgı gıcbı cogu seye faydalı hergun olmadsada haftanın uç gunu ver mesela omega 3 ıcerıyo ..bence ıcı bezlı kılotlardan al alıstırma kılotları ama yınede kaldır o bılmıyomıs gıbı enazından etraf batmaz kıs gunu ve ıslanıp hasta olmaz bellı saatlerde kaldır alısır uyanır yatmadan once cok sulu seyler verme bı sure ıns ya bende c-baslıcam bıkac ay soınra zor valla
herkes nasıl bu arada ogretmenler gununuz kutlu olsun kızlar............
trıa bıde dr ıcıne sınmedıyse degıstır canım hep antıbıyotıkle olmazkı acaba sorun tam ne bol bol bıtkı cayı yap keten tohumu nobet sekerı ıhlamur bunları sıcak suda demle ıcır cok ıyı gelıyo acıyo bronsları ben baktımkı hasta olucak gıbıler bu catyı verıyorum uçuncu gun ıyı oluyolar ıns ıyılesır canım onumuz kıs dıkkat etmek lazım bende korkuyoruum ya hasta olmasınlar...hem balık yagı ve vıtamın bagısıklıgı guclendırıyo ve o zamna az hasta oluyolşar ben corbalarına mutlaka zerdecal ve zencefıl koyuyorum ve sarmısak drım asla sarmısagı bırakma demıstrı her corbaya ozellıkle sebze corbasına cok ıyı oluyo gercekten optum hepınızı ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…