Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

s gun canım gozun aydın ..ıns eve gelecekler senınkıler masallah benımkılerden daha ıyıler hıc uzulme sutun kesılmesın hazırlıklarını yap dua et bekle annesı ..ben en cok bekleyenlerdenım uc ay bekjledım cok zor gunler gercekten ama gecıyo rabbım saglık versıın yeterkı....sımdı kızdıgımda aklıma o gunler gelıyo kızamıyorum ama artık bunalmanın sınırındayım aglamalrı delı edıyoo senınde sıkayet edcegın gun yakın canım

fıgencım ne demek canım sor bıldıgımı solerım ınsan arıyo böle zaten burası o yuzden var ıyıkı varsınız burdakı paylasım hıcbıyerde yok....
trıa ben hala seker cıps yumusak sekerkleme vermedım sadece yemek yıyıvcce azcık cıkolata verdım gelenlerede soluyorum cubuk kraker buskıvu getırın elımden geldıgınce gec baslasınlar ....ıstıyorum uyandılar ya ben kacar

inşallah canım. evet ben de öyle yapıyorum vakit geçirmeye çalışıyorum. Sen günde kaç kere ve sıklıkla sağıyodun canım? ben az yapıyorum galiba yaa 4-5 saati buluyo aralıkları gece de hiç uyanıp yapmıyorum sabaha kadar ?

teşekkürler canım.. Sen kaçıncı haftanda doğurmuştun ki? 3 y gerçekten uzun bir süre iyi sabretmişsin Allah onları sana bağışlasın...

selamm

yeni annemizde gelmiş sgün hayırlı olsun canım, Allah sağlıkla tez zamanda kucağına almayı da nasip etsin, bol bol dinlen bencede, eve geldiklerinde dinç sağlıklı bir anne bulsunlar karşılarında..

arzucum canım sen çok iyisin yaa maşallah çocukların gelişimleri çok güzel, sakın kendini suçlama üstelik çalışan bir annesin biz evde olduğumuz halde çoğu şeyi kaçırıyoruz,, açıkçası ben muallimcim gibi bakamıyorum ooo çok iyi bu konuda bir de oğlundan gelen tecrübesi de var,, ben evde tek olduğumda inanırmısın çorba bile yapmaya zorlanıyorum bir an yanlız kalamıyorlar anında bir oyuncuktan yada bir şeyden kavga konusu buluyor birbirlerine giriyorlar..

1 yaşına kadar bende yoğutlarını kendim yapmaya çalıştım ama sade yemediler hiç kızım için içine muz ve ceviz katıyordum, oğlanlara da kaşık mamalarını toz olarak katıp veriyordum zaten evde yapılan yoğurtlar biraz sulu oluyor,, ben de keçi sütünden yaptım hep, devam sütün pek güzel tutmuyor yada ben beceremedim.. keçi sütünü hala kullanıyoruz benimkiler sütçü bildiğiniz gibi devam sütü ve keçi sütünü karıştırıp veriyoruz.. yaz döneminde büyümix yoğurtlara geçtim günde bir tane yedirmeye çalışıyorum,, biz birde bıldırcın yumurtası veriyoruz hergün, gün aşırı deniyor ama evde olduğu sürece hergün veriyoruz valla.. bazen haşlama oluyor bazende çigden sütlerine katıp veriyoruz.. bugün TRT 1 de gülben de bir hoca çıktı prof. kendisi her gün yumurtayı tavsiye etti karatay soyadı kitabı da varmış, doğallıktan yana herşeyin doğalını yiyin diyor işlenmiş herşey tehlikedir diyor,,, haklı ama herşeyede dikkat edemiyor ki insan.. vitamin olayında bizim dr.lar da karşı kime sorsam gerekli değil diyor açıkçası bende gidip eczaneden aldım ama benimkilerin ilaç fobisi olduğundan gece uyandıklarında sütlerin katıp veriyorum, etkisi azalıyordur ama başka türlüde hiç içmiyorlar, hastalandıklarında zaten ilaç olayı kabusum oluyor şurubu ağızlarına zorla veriyoruz anında kusuyorlar, sizler nasıl veriyorsunuz kızlar..

tuvalet olayını sizler bir halledinde ben arkadan tecrübelerinden yararlanayım bari

aklıma gelmişken adaçayıda çok faydalıymış kızlar, biz bizimkilere sabahları çay niyetine ıhlamur içine bal katarak veriyoruz bazen,, içine adaçayı da kattım ama içmediler,, sizinkiler içer belki bronşları temizliyor,, birde öksürük için acı elma yağı sürüyorum ben gögüs ve sırt bölgelerine, bir yakınımız tavsiye etti ben faydasını gördüm çok şükür,,

üç çocuk birden çıkıyor çok şükür,, hiç kimse vicdan azabı falan çekmesin bence bunu yaşan ancak bilir,, millet tek çocuğun nazına oynamazken biz üçünü daha iyi nasıl büyütürüz derdindeyiz,, vee çok şükür büyüdülerde Rabbim yardımcımız oluyor,,

Teşekkür ederim tarcinim evet ben de buraya transfer oldum. Şimdi aklım onlarda olduğu için başka seylerlecok meşgul olamıyorum ama bı ara girip bütün yazdıklarınızı okumam lazım uyku beslenme vs.. Tecrubelerden yararlanmak lazım burası çok güzel biyer gercekten insan o kadar acemi oluyo ki ogrenicez artık yavaş yavaş...:26:

selam ..kız tarcın bende tecrube ne arar kuzum onbes yıl ara verıınce unutmusum herseyı burda okudum ınan bazı seylerı ama ben elımden geldıgınce evde yapayım dogal olsun dıye ..dogal seyler kalmadı hayatımızdakı...dr demıs ya dogallık olsun yedıklerı yere kadar vereyım zaten sonra ıstesekde veremıcez canım oğlum tam fasfud asıgı malesef zar zor yedırıyorum bazı setylerı ılerde yemıyolar vallla...bende hazır mam ve kavanoz maması arar arar verıyorum bıkınca bazı seylerde ıyı oluyo pudıng cok sevıyolar ıns saglıkla besleyelım zaman cok zor ....benımkılkerde tam kahvaltıya gecmedı ya napıcaz bılmıyorum atıyolar dıllerıyle ...herkes nasıl ıyı bakın kendınıze kızlar ...lıla ya nasıl gece sagmadın kızım ya catlamıyomu goguslerın ben gece mutlaka kalkıyodum gıozlerım kapalı sagıyodum ay ölum gıbıydı valla ....

gece göğüslerin çatlayacak gibi mi oluyodu??? Allahım neler duyuorum benim de böyle olacak mı? maşallah diyelim valla ben sabah kalkınca bile öyle aman aman dolgunluk hissetmiyorum da bi fincan humana içip öyle başlıyorum mesaiye :))

hayatım bende süt yoktu:))) bittide hemen zaten olanda

bugü dikişlerim alındı kızlar şeyi sorucam size korse ne zaman giyilmeye başlanıyo? şuan giyemem zaten ağrım hala çok da siz kaç hafta sonra başladınız?

ben korse hiç giymedim canım drum izin vermedi
ama giyemezdim de zaten hala bile karnıma bişey değdiremiyorum bi tuhaf bi his var kocama bile sarılamıyorum adam çatlıcak valla

ben korse hiç giymedim canım drum izin vermedi
ama giyemezdim de zaten hala bile karnıma bişey değdiremiyorum bi tuhaf bi his var kocama bile sarılamıyorum adam çatlıcak valla

ilahi figen güldürdün kız aman bütün acıyı biz çektik zaten bırak onlar da öyle çeksin biraz kolay değil üçüz babası olmak

demek izin vermedi doktor ama yaa nasıl toparlancak böyle benim 1 hafta içinde hemen hemen bütün şişliğim indi ama karnımın alt kısmında aşağıyo doğru sarkmış bi görüntü var normal mi ki acaba sizlerde de olmuş muydu? :18:

bende korse kullanamadım, herkes ısrar etti ama ben rahat edemedim,, şimdi şiş bir göbekle geziyorum, hoş önceden de biraz göbiş vardı ama doğum ile birlikte katlandı o bölge malesef,, inşallah sizde kalmaz, benimkini bu saatten sonra ameliyat paklar ama ondan da çok tırsarım yaptırmam herhalde,,

bu arada yeni anneler ne kadar gençsiniz siz öyle yaaaa, lila eskilerde yazmıştım 35 imde bi daha yaparım diye o zamana 12 falan olurlar diyordu,, yap valla benimde içimde kaldı tek çocuk bakmak nasıl oluyor çok merak ediyorum,,, tadını çıkara çıkara bak, o zamana seninler abilik ablalık yaparlar artık... bizden geçti artık biz bunları büyütsek yeter..

azönce bizim kilosu daha düşük olan bıcırığı görmeye gittik tam da beslenme saati gelmiş acıkmış yavrucak nasıl ağlıyo nasıl yırtıyo ortalığı parmak kadar şey:))) tabi onu öyle görünce benim de içim dayanmadı koyverdim gitti. dedim ben bu şekilde ayrılamam yanından sustuğunu görmem lazım. doktor da acıdı halime, kucağıma verdi çok kısa bi süre de olsa. hemen sustu yavrum sonra mecburen ayrıldık yanından içim yandı yaa ne zormuş böyle ayrı gayrı olmak.....

aynen öyle urda yazarım tecrübelerim o zamn da:)))
tarçıncım sen ekledin mi beni ekleyen çok var isimlerini bilmiyorum gerçek ismini özelden yazar mısn face çok karıştı çok ekleyenler oldu üçüzanneleri diye bi grubada eklendim o sen misin???

figen ne zamandır konuşamıyoruz napıyosun ne gibi değişiklikler var sizde???
biz artık sabah kalvaltıda elma ve başka meyveler katarak püre yediriyorum
akşamlarıda prinç ununda kaşıkla devam ayın 1indede aşımız var ozamanda kilolarımız söylerim

günaydın kızlar gene sakinlemiş buralar bende hem iş hem ev uğraşıyorum . çocukar biraz daha iyi öksürükleri için 2 gündür hatmi çiçeği bal zencefil karabiber karıştırıp çay içiriyorum daha düzeldiler gibi . onun dışında ilaçları daha bitmedi kontrole gitmeleri lazım ama beya düzeldiler havalarda kuru soguk bişey yapamaz olduk sadece geçen akşam bi dışarı çıktık markete ordada top hauzu var orda oynadılar bizde market gördük sonrasında dışarda bi yemek yedik 2. kez çocuklarla çıkmış olduk yemeğe anladımki artık bi büyük gibi yiyorlar benim bütün pidemi yediler zaten onlara hazırla kes doğra uğraşırken zaten tıkandım ama en azından rahat durdular iyiydi .
bende 10 günden sonra korse giydim halada giyiyorum o ayrı yoksa bu karnı düzleştiremiyorum :)))

arzucum ne geçmez gripti sizinkisi de yaa,ama verdiğin çaylar gayet güzel,daha ne vercenki zaten,zamanla düzelecekler inşallah.kimi gribi biz bile bir ayda atlatıyoruz,demekki beya :) ağır gribe tutulmuş yavrucaklar,çok da tatlılar maşallah.
bizde de haberler biraz daha iyi,kayınvalidemide getirdim,biraz daha rahatladık ama yardımcımız hala nanemolla,değiştircez sanırım az kaldı.
hala 2 saate bir uyanıp besleniyoruz ama işin kötü tarafı hepsi farklı zamanlarda oluyor.
o yüzden de gece nöbetleşe bakıyoruz,uyumak mümkün değil çünkü.

diğer anneler nerdeee,iyi haberler verin bize
bak tria yemeğe çıkmış,çok moral oldu valla :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…