tarçınım bende kadın bakıyorum fellik fellik temizlik için,evdekini çıkarttım fenalık gelmişti
daha önceden hiç temizlik işi yapmamış ama şimdide varlıktan yokluğa düşmüşler işe ihtiyacı vardı
aman bana abla gibi davranırsanız ben anca işe adapte olurum falan diye diye bir baktık o buyuruyor biz yapıyoruz,hele de annem hala yoruluyordu
şimdi de kadın bakıyoruz,ama herkes çocuk bakmak istiyor niyeyse
ne zannediyorlar çocuk bakmayı,heralde yemeni veririm,sallarım uyur bende otururm mu diyorlar
temizliğe ev işine adam bulamıyorum yaa kafayı yicem
mama saatleri içinde ne yapcamı şaşırdım
dr bekliceksiniz biraz daha dedi ama ben böyle devam etmelerinden korkuyorum
muallim,meryem tarcın herkes gece 2-3 kez kalkıyorlar mesela
el atmak lazım ama nasıl?
meryemcim çocukları beraber uyutmak için şöyle ağlatmalı falan metotlar var
odaya koyuyorsun işte üçünü birden,önce 3 dakkada bir,sonra 5 sonra 7 dakkada bir yanlarına girip sakinleştirip çıkıyorsun odadan
sonra ağlamaya bırakıyorsun
ilk günler sürekli 1 saate kadar ağladıkları oluyormuş,sonra bu süre süratle kısalıyormuş
çok etkili bir yöntemmiş
ben 4 ayı bitirsinler başlıcam buna inşallah
en zor yani ağlamalarına dayanmak
bi kız vardı özlemdi sanırım adı,yurt dışındandı o yapmıştı bu metodu,birde aynuröz sanırım
çok rahat ettiklerini söylemişlerdi,denedin mi bunları meryemcim?
yada deneyen başka arkadaşlar var mı?
valla ben bu saçma sapan uykunun esiri olmak istemiyorum
ek gıdaya geçsem bi karınları doysa başlıcam bişeylerede bu mamalarla doymuyor benimkiler
fıgen sorma canım bakıcı v temızlıkcı bulmak garıp oldu ınankı ıs yok dıyenler gel su su var dıyınce yan cızıyo ıs ıste ya ama yok bende ılk yardımcımı cuıkarmıstım ısten beraber bakıyoruz bebeklere ve bastan anlasmıstık evı de beraber suprpurru sıler oturuuz baska bıs sey yok sadece suprmek ve belkı haftada ık kez sılmek vıleda ıle oda bı ıkı yer acık zaten ama yan cızınce cıkardım sımdı bı yıldır 24 yasında bı kı var o gelıyo haftanın uç gunu vaya ısım oldugunda dort gunu gel dıyorum gelıyo oynuyo bebeklerle kıtap okuyo uyuytıurız ben o oynarken onlarla ısımı yemegımı yapıyorum uyuncada utumu yapıyo sadece ve yıne ıs yoksa gelıyo ne ıs abla yapayım dıyo yemek yaparken yardım edıyo bazen o kadar gunde bes saat gelıyo yeterkı bırılerı oynasın kuzularla ya ben yaparım ısımı sonra begenmıcem daha cok yorulcam boısver dedım.......uyku olatyı valla aglatmak dayanmak ıoster ama gunduz beraber uyuyolar gecen yazdab berı onuda aglatarak yaptım ıkı gun agladılar mutfaga gıttım kapıyı kapadım oğlum cok kızdı hatta anne napıyosun ya ama sus sen dedım alıstılar valla ama aksamı yapamadım hıc suslmadılar hatta seda her yerı kustu cok tepkı verdı ıns beklıyorum tekrar denıcem ama bu uç yadır dedım ya daha ıyıyız gece uykuunda daha once uyku nedır bılmezdım meryem gecmıs olsun fıgen lıla trıa nılo elıtu pıtıs herkes ıyı baksın kendıne cok optummm ay trıa bısey sorucam hala gundu ıkı saat mı uyuyolar ....benmımkılerde ıkıde uyuyolar bazen dort bazen bes gıbı uyanıyolar ama senın zamanına gelınce azalır dıyoldum ben.....
herkese merhaba
hamilelik dönemimde ara sıra sohbetlerinize katılıyordum, sorular soruyordum tecrübeli annelerimize eksik olmayın çok faydasını gördüm
benim bebişlerin üçüde kız nehir güneş ipek şu anda 20 aylıklar, karakterleri, damak tadları ilgi alanları çok farklı.bizim beslenme düzenimiz sabah 830 - 0900 kahvaltı 1200- 1300 arası öğle yemeği 1300-1330 uyku zamanı uyanınca 1500 civarı meyve/kek/poğaça/muhallebi/mozaik pasta/kurabiye vs veriyoruz.1800 civarı akşam yemeğimiz var 2000 civarı ceviz/siirt fıstığı/nar /muz vs yiyoruz.2200 civarı uykuya dalarken süt içiyoruz beslenmemiz böyle doğrumudur eğrimidir bilmiyorum koşullar ve çocuklar böyle yönlendirdi beni.ipek sallanmadan yatağında sütünü içerken bebeğine sarılıp uyuyor, güneş süt içerken ayağımda sallanırken uyuyor, nehirde süt içerkenbabaya hamakta sallattırıyor kendini ma yinede gece illaki uyanıyolar diştenmi gazdanmı neyden bilmiyorum bebişleri deliksiz uyuyanlara maşallah diyorum darısı başıma.
dışarı çıktığımızda insanların aaa üçüzmü nasıl olur gibi sanki karşılarında ucube varmış gibi incelemeleri ve bebişlerimi birbirleriyle kıyaslamalarına sinir oluyorum.bebişlerimin aklı erdikçe insanların tepkilerinden olumsuz etkilenmelerinden korkuyorum.
yazılarınızda sanki başka yerlerde iletişim halinde olduğunuzu anlıyorum ama neredesiniz fotolar nerede bilmiyorum. paylaşımlarınıza katılmak istiyorum. hepimize bol uyku ve sabır bebişlerimize sağlık diliyorum
arzucum hakkaten burdaki muhabbet bir ayrı
bitki çayı derken ne işe yarayacakki gece çiş olayı için? sen sanırım zamana bırakacan az daha sabret bitecek inşallah
geçende demiştim annemin arkadaşının torunu geldi,3 yaşındaydı kız
devasa göründü gözüme resmen :) o ne büyük çocuk dedim yaa halbuki gayet zayıf çıtıfıtı bir kızdı
seninkilerde o ebat şimdi ne güzel :) kocaman herif ettin hakkaten
benimkilerin de en güzel yanı hep kolarımda olmaları,bolca sarılabiliyorum
bir sene sonra bu kadar elletmezler kendilerini,tadını çıkarayım bari
aLLAHHH ÇOK ÇOK ÇOK SABIR VERSİN RABBİM YARDIM ETSİN, İMRENMEMEK ELDE DEĞİL MAŞAALLAH, KIYASDAN BENDE NEFRET EDERİM, BENDE ÇOK KARŞILAŞIORUM, AA SENİNKİLER YÜRÜMEDİMİ OYSA BENİMKİ 9 AYLIKKEN YÜRÜDÜ AAA KONUŞMUOLARMI GEÇ KALNIŞLAR FALAN , Kİİ BENİMKİ İKİZ. HEP DERİM NE ANLATIRSA ANLAT Bİ TANEDE ÇOCUĞUN OLSA ARALARINDA 1 1.5 YAŞDA OLSA SEN BEN OLAMAZSIN , HERŞEYİ İKİ KERE TEKRARLAMAK ZATEN ÖLÜM , 3 4 KERE TEKRARLAMAK Kİİ YEMİOLARSA AYY RABBİM YARDIM ETSİN.
herkese merhaba
hamilelik dönemimde ara sıra sohbetlerinize katılıyordum, sorular soruyordum tecrübeli annelerimize eksik olmayın çok faydasını gördüm
benim bebişlerin üçüde kız nehir güneş ipek şu anda 20 aylıklar, karakterleri, damak tadları ilgi alanları çok farklı.bizim beslenme düzenimiz sabah 830 - 0900 kahvaltı 1200- 1300 arası öğle yemeği 1300-1330 uyku zamanı uyanınca 1500 civarı meyve/kek/poğaça/muhallebi/mozaik pasta/kurabiye vs veriyoruz.1800 civarı akşam yemeğimiz var 2000 civarı ceviz/siirt fıstığı/nar /muz vs yiyoruz.2200 civarı uykuya dalarken süt içiyoruz beslenmemiz böyle doğrumudur eğrimidir bilmiyorum koşullar ve çocuklar böyle yönlendirdi beni.ipek sallanmadan yatağında sütünü içerken bebeğine sarılıp uyuyor, güneş süt içerken ayağımda sallanırken uyuyor, nehirde süt içerkenbabaya hamakta sallattırıyor kendini ma yinede gece illaki uyanıyolar diştenmi gazdanmı neyden bilmiyorum bebişleri deliksiz uyuyanlara maşallah diyorum darısı başıma.
dışarı çıktığımızda insanların aaa üçüzmü nasıl olur gibi sanki karşılarında ucube varmış gibi incelemeleri ve bebişlerimi birbirleriyle kıyaslamalarına sinir oluyorum.bebişlerimin aklı erdikçe insanların tepkilerinden olumsuz etkilenmelerinden korkuyorum.
yazılarınızda sanki başka yerlerde iletişim halinde olduğunuzu anlıyorum ama neredesiniz fotolar nerede bilmiyorum. paylaşımlarınıza katılmak istiyorum. hepimize bol uyku ve sabır bebişlerimize sağlık diliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?