Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

Bi ben gece kuşu oldum galiba. O kadar yorgunluğa rağmen uyuyamıyorum bu ara. 1 haftadır annem bende. Psikolojik olarak bile iyi geliyor. Tahaya iğne falan verince dr. öbürlerini bırakacak kimse de olmayınca, Ankaradan annem geliyo mecburen. Bi de çarşamba günü Tuğçenin konuşma terapistine randevusu var.
Kızlar bu hafta fizik tedaviye gittim. 1 aydır dizlerim çok ağrıyor. Sanki içi boşalmış gibi, sıvı kalmamış gibi ağrıyor. Yatakta bile ağrıyor. Uyduruktan merhem, kas gevşetici falan verdi. Belki de kalsiyum eksikliği var bilmiyorum artık. Ee yanlızken akşamdan akşama eşimle yemek yiyorum. Gün boyu bebelerden fırsat bulup yemek yiyemiyorum. Neyse biraz acıtasyon gibi mi oldu ne. :))

günaydınn hatunlarrr

evde geçen bir hafta sonundan sonra gene işe geldik . ya bizim buralar buz valla çocuklarda öğlen uykusu uyuyorlar kalkmaları 5 i buluyor . o saatten sonrada dışarı çıkmak olmuyor . sabahtan bazen parka çıkartıyordum ben kendim üçünü ama bi ana cadde geçmem gerekiyor bide ara sokak park biraz uzak kalıyor o yüzden ondanda korkuyorum . çarşıya çıkamazsak evde kalıyoruz malesef .

figencim bence 3 3,5 saate çıkar aralığı 20 cc fazla yap ilk alışacakları zaman biraz ağlarlar ama yeni saatede alışırlar böyle böyle aralıkları yükseltmen cc sayısını artırman gerekiyor yoksa hem olara hem sana yazık . ben biri hariç uyku sorunu çok yaşamadım bebeklerde onuda yanıma alırdım meme ağzında uyurdu hala öyle akşam yatarlar sabah kalkarlar o biri de işte uyanınca allahtan baba baba diye seslenir eşim gider yanına uyurlar gene .

ben şimdi çocuklarda şu düzeni uyguluyorum sabah kahvaltı 9 gibi mutlaka bir yumurta , peynir, zeytin, kaşar , helva ,reçel, bal ,patates kızartması , hamur kızartması , krep, tost bunlardan işte ayarlıyoruz .yanına süt , m, suyu , bitki çayı , bazen hiçbirey içmiyorlar .
öğlene kadar genelde bişey vermiyorum yada bisküvi yada çikulata gibi bişeyler veriyorum .
öğlen 1 gibi yemek bazen tek çeşit yiyorlar bazen iki evdekilerin ruh haline göre değişiyor :)) sonra 2 gibi yatıyorlar 4 e kadar falan uykumuz var ondan sonra süt yada meyve yada yogurt arada verilebilecek bişeyler akşamda 7 7,5 gibi akşam yemeği .tabi artık yatmaları bizim yanımızda 10,5 11 oluyor o arada tekrara meyve faan yersek onları yiyorlar . ama bende hala oturtamadım sürekli saatler falan değişiyor şimdilik bu programa uyuyoruz bakalım sorun yok gibi tek sıkıntı öğlen uyku olduğu için geç kalmaları önceden yedirmeden 12,30 gibi yatırıyordum kalkınca veriyordum bu seferde akşam yemiyorlardı tek öğün gibi kalıyordu bide bunu deniyoruz .

tuba ben hepatit a yaptırdım canım . sadece rota yaptırmadım bende diğereri tam . bide bu konuşma terapisti hangi hastanelerde bulunuyor bende mirzayı getirmek istiyorum aslında konuşmada sorunu yok ama cümleye başlarken sürekli tekrarlıyor gibi a a a anne gibi sonrası normal kekeme değil demişti daha önce bi doktor ama ben bilen biri görsün istiyorum konuşma aralarında yok sadece ilk kelimede yapıyor şarkı falan söylüyor mesela normal ama genede içime sinmiyor bende bi baktırsam iyi olur

srp36 tek kesede çift yumurta ikizi olmaz canım bölünme günlerine bakarak sadece sınıflanırlar sadece aa hepsi tek yumurtadır . benim oğlanlarımda öyle aynı kesede fakat farklı plesantalarda böyle olduğu zaman birbirlerine kopya gibi benzemeyebilirler ama genetik tanımları aynı oluyor . inşallah sağlıkla dünyaya gelirler

yasemincim yemekte ıuslu durdularda onun öncesi vardı markette oyuncak reyonunu birbirine kattılar bunu sitiyorum diye hepsi bir yere saldırdı olmaz dedikçe bağrışmalar ağlamakr ellerinde oyuncaklarla ikna oldularda öyle oturdular ama hep bir ağızdan konuşmayı ve oyuncak çekişmelerini artık yaramazlık olarak saymıyorum . artık susun demekten bize fenalık gelmişti :))) çokda aramızda fark yok yani

Son düzenleme:
tarçınım bende kadın bakıyorum fellik fellik temizlik için,evdekini çıkarttım fenalık gelmişti
daha önceden hiç temizlik işi yapmamış ama şimdide varlıktan yokluğa düşmüşler işe ihtiyacı vardı
aman bana abla gibi davranırsanız ben anca işe adapte olurum falan diye diye bir baktık o buyuruyor biz yapıyoruz,hele de annem hala yoruluyordu
şimdi de kadın bakıyoruz,ama herkes çocuk bakmak istiyor niyeyse
ne zannediyorlar çocuk bakmayı,heralde yemeni veririm,sallarım uyur bende otururm mu diyorlar
temizliğe ev işine adam bulamıyorum yaa kafayı yicem

mama saatleri içinde ne yapcamı şaşırdım
dr bekliceksiniz biraz daha dedi ama ben böyle devam etmelerinden korkuyorum
muallim,meryem tarcın herkes gece 2-3 kez kalkıyorlar mesela
el atmak lazım ama nasıl?
meryemcim çocukları beraber uyutmak için şöyle ağlatmalı falan metotlar var
odaya koyuyorsun işte üçünü birden,önce 3 dakkada bir,sonra 5 sonra 7 dakkada bir yanlarına girip sakinleştirip çıkıyorsun odadan
sonra ağlamaya bırakıyorsun
ilk günler sürekli 1 saate kadar ağladıkları oluyormuş,sonra bu süre süratle kısalıyormuş
çok etkili bir yöntemmiş
ben 4 ayı bitirsinler başlıcam buna inşallah
en zor yani ağlamalarına dayanmak
bi kız vardı özlemdi sanırım adı,yurt dışındandı o yapmıştı bu metodu,birde aynuröz sanırım
çok rahat ettiklerini söylemişlerdi,denedin mi bunları meryemcim?
yada deneyen başka arkadaşlar var mı?
valla ben bu saçma sapan uykunun esiri olmak istemiyorum
ek gıdaya geçsem bi karınları doysa başlıcam bişeylerede bu mamalarla doymuyor benimkiler

figencim aglamalarina dayanamadim canim ben dayansam annem dayanamiyor
bizde sirayla uyutup oyle koyduk yataga ama olmadi biri uyandigi zaman digerleride uyandi o zamanda biz yoruluyoduk 2-3 saat uyoruz zaten onu uyamaz olduk
zaten annem rahatsiz kazadan dolayi daha tam iyilesemedi en iyisi ayri ayri yatiriyoruz ECRIN annemle yatiyor BERFIN benimle ASMIN de yataginda
cok zor uykusuzluk ama insan dayaniyor iste allah guc veriyor ama gucumun tukendiyini his ediyorum yorgunluktan 15 gune bir grip oluyorum yine hastayim burnum tikali yine
insallah bir an once duzelirler
kizlar dis cikarma olayi ne zaman biter benimkiler dis cikariyor yine agizlarina baktimda yeni patlamis disleri var acaba ondan mi duzene girmedi uykulari

fıgen sorma canım bakıcı v temızlıkcı bulmak garıp oldu ınankı ıs yok dıyenler gel su su var dıyınce yan cızıyo ıs ıste ya ama yok bende ılk yardımcımı cuıkarmıstım ısten beraber bakıyoruz bebeklere ve bastan anlasmıstık evı de beraber suprpurru sıler oturuuz baska bıs sey yok sadece suprmek ve belkı haftada ık kez sılmek vıleda ıle oda bı ıkı yer acık zaten ama yan cızınce cıkardım sımdı bı yıldır 24 yasında bı kı var o gelıyo haftanın uç gunu vaya ısım oldugunda dort gunu gel dıyorum gelıyo oynuyo bebeklerle kıtap okuyo uyuytıurız ben o oynarken onlarla ısımı yemegımı yapıyorum uyuncada utumu yapıyo sadece ve yıne ıs yoksa gelıyo ne ıs abla yapayım dıyo yemek yaparken yardım edıyo bazen o kadar gunde bes saat gelıyo yeterkı bırılerı oynasın kuzularla ya ben yaparım ısımı sonra begenmıcem daha cok yorulcam boısver dedım.......uyku olatyı valla aglatmak dayanmak ıoster ama gunduz beraber uyuyolar gecen yazdab berı onuda aglatarak yaptım ıkı gun agladılar mutfaga gıttım kapıyı kapadım oğlum cok kızdı hatta anne napıyosun ya ama sus sen dedım alıstılar valla ama aksamı yapamadım hıc suslmadılar hatta seda her yerı kustu cok tepkı verdı ıns beklıyorum tekrar denıcem ama bu uç yadır dedım ya daha ıyıyız gece uykuunda daha once uyku nedır bılmezdım meryem gecmıs olsun fıgen lıla trıa nılo elıtu pıtıs herkes ıyı baksın kendıne cok optummm ay trıa bısey sorucam hala gundu ıkı saat mı uyuyolar ....benmımkılerde ıkıde uyuyolar bazen dort bazen bes gıbı uyanıyolar ama senın zamanına gelınce azalır dıyoldum ben.....

saol canim valla uyku olayi cok zor bizdede bakalim ne zaman duzelecek

uyku olayı zor gerçektenmeryem, muallimcim gibi bizimkilerde artık 2 ye indi gece uyanmaları tabi hastalık dışında birde üstlerini ıslatmadılarsa, oğlanların çok oluyor bezden sızıyor çişleri.. ağlamalarına dayanabilirsenizde sallamadan uyutmayı deneyebilirsiniz, bizde ananne beni öyle durumda camdan aşağı atar herhalde acayip düşünkün çünkü.. ben bu olayı ilk eşimin kuzeninden duymuştum, eşini ailesi öyle büyütmüş, üstelik karı-koca prof.lar,, ilk gün 2 saat ağlamış bebek sonra ki günler ağlamalar 1 saate inmiş, sonrasında azala azala alışmış,, sonra ananne yada babanne neyse biri gelmiş çocuğu sallayarak uyutmaya alıştırmış, onlar gidince bu prof. anne baba eski sisteme geri dönmüşler, valla onla bağlantılımı bilmem ama kuzenin eşi bana pek normal gözükmedi nedense.. anne ile güvenli bağlanma diye de bir şey var sonuçta ,çocuk her istediğinde anneyi bulmalı gibi geliyor bana, tabi herkesin doğrusu kendine..

muallimcim inşallah gözlük olayında çok sorun yaşamadan atlatırsın, inşallah ilerki zamanlarda ihtiyaç bile kalmaz..

yardımcı olayını çözdüm sanırım, bugün bir bayan başladı çok şükür iyi biri, çok tatlı inşallah hep öyle devam eder, darısı başınıza kızlar Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın...

kızlar tv olayını ne yapıyorsunuz,, bizimkiler trt çocuğun reklamlarına takılıyor sadece, gerçi 2 yaşında değiller henüz ama bir iki dakika hareketsiz olmaları bile bana yetiyor :)))

kreş içinde bende günde 2 saatliğine bile olsa bir yere götürmek istiyorum yakın bir yer vardı, 3-4 yaştan başlıyorlarmış, bir de başka bir yer var o alıyor hatta tam günü tavsiye etmişler eşime aylık çocuk başına 300 tl miş,, hoş şuan tam gün göndermem ama bir sene sonra yarım günle başlarım herhalde,, sizler ne düşünüyorsunuz..

tarcın ıns canım bızımkılerde daha ıyı bu gunlere cok sukur ya...sımdı uyuyolar.....hava tam uyuyma haftası...........bızde uyuyusakkkk......

o kadar uzun süre ağlamaya bırakmak şu an için çok yanlış zaten
ama ayakta sallamak falan uyutmuyır sadece sersemletiyor
kendi kendine uyumayı öğrenmeleri lazım ve bunun için en iyi metod pavlovun köpeğine yaptığından farksız malesef
davranışçı bir yol izlemek gerekiyor ve bu ne kadar hümanist bir yaklaşım tartışılır
ama bir şekilde bişeyler yapmak lazım,en azından odalarında yataklarında yatmalarına alıştırmak lazım
uff bilmiyorum ama gerçekten yoruluyoruz,sabir ve güç kuvver diliyorum rabbimden sürekli

herkese merhaba
hamilelik dönemimde ara sıra sohbetlerinize katılıyordum, sorular soruyordum tecrübeli annelerimize eksik olmayın çok faydasını gördüm
benim bebişlerin üçüde kız nehir güneş ipek şu anda 20 aylıklar, karakterleri, damak tadları ilgi alanları çok farklı.bizim beslenme düzenimiz sabah 830 - 0900 kahvaltı 1200- 1300 arası öğle yemeği 1300-1330 uyku zamanı uyanınca 1500 civarı meyve/kek/poğaça/muhallebi/mozaik pasta/kurabiye vs veriyoruz.1800 civarı akşam yemeğimiz var 2000 civarı ceviz/siirt fıstığı/nar /muz vs yiyoruz.2200 civarı uykuya dalarken süt içiyoruz beslenmemiz böyle doğrumudur eğrimidir bilmiyorum koşullar ve çocuklar böyle yönlendirdi beni.ipek sallanmadan yatağında sütünü içerken bebeğine sarılıp uyuyor, güneş süt içerken ayağımda sallanırken uyuyor, nehirde süt içerkenbabaya hamakta sallattırıyor kendini ma yinede gece illaki uyanıyolar diştenmi gazdanmı neyden bilmiyorum bebişleri deliksiz uyuyanlara maşallah diyorum darısı başıma.
dışarı çıktığımızda insanların aaa üçüzmü nasıl olur gibi sanki karşılarında ucube varmış gibi incelemeleri ve bebişlerimi birbirleriyle kıyaslamalarına sinir oluyorum.bebişlerimin aklı erdikçe insanların tepkilerinden olumsuz etkilenmelerinden korkuyorum.
yazılarınızda sanki başka yerlerde iletişim halinde olduğunuzu anlıyorum ama neredesiniz fotolar nerede bilmiyorum. paylaşımlarınıza katılmak istiyorum. hepimize bol uyku ve sabır bebişlerimize sağlık diliyorum

aLLAHHH ÇOK ÇOK ÇOK SABIR VERSİN RABBİM YARDIM ETSİN, İMRENMEMEK ELDE DEĞİL MAŞAALLAH, KIYASDAN BENDE NEFRET EDERİM, BENDE ÇOK KARŞILAŞIORUM, AA SENİNKİLER YÜRÜMEDİMİ OYSA BENİMKİ 9 AYLIKKEN YÜRÜDÜ AAA KONUŞMUOLARMI GEÇ KALNIŞLAR FALAN , Kİİ BENİMKİ İKİZ. HEP DERİM NE ANLATIRSA ANLAT Bİ TANEDE ÇOCUĞUN OLSA ARALARINDA 1 1.5 YAŞDA OLSA SEN BEN OLAMAZSIN , HERŞEYİ İKİ KERE TEKRARLAMAK ZATEN ÖLÜM , 3 4 KERE TEKRARLAMAK Kİİ YEMİOLARSA AYY RABBİM YARDIM ETSİN.

selam kızlar nasılsınız bakalım biz iyiyiz şükür aynı işler hep koşturmaca valla havalar yarıyerde yağmurlu yarı yerde karlı hiçbişey yapamadan evde tıkılıyoruz . topu topu 2 alışveriş merkez var orayada 3 çocukla gitmek mesele onları oyalayabilecek b yer yok malesef bazen keşke byük bi şehirde yaşasaydım diyorum valla en azından buralardada bir ikea falan olsaydı ne gzel olurdu
yehare hoşgeldin canım bundan sonra sık sık katıl sende bize gerçi bizim kızlarda bu aralar firarda ama face falan takılıyorlar ama burdaki uhabbet orda yok . bence alıştama düzenin çok iyi olmuş herşey saatinde önemli olan bencede o saatler genelde aynı olursa çocuklar daha çabuk alışıyor .ben öğlen falan uyutmazsam eğer akşama burnumdan geliyor yerlere yatıp ağlıyorlar uykumuz geldi diye daha fena oluyor .
bende kızım gece çişini bitiremedim hala güzdüz olayımız bitti çok şükürde gece hala yapıyor bide rahatsız olmuyorya o çok fena acaba bitkisel bişeyler içirsem falan düzelirmiki yada bırakayım kendi bitirene kadar devammı etsin offf valla evdede mutfak ve tuvalet arasında geçiyor ömrüm dün alşam işten geldim 21:30 du anca oturma odasına geçip oturabildim yemek yap kek yap çocukları doyur on kere tuvalate git allah kolaylık versin hepimize

arzucum hakkaten burdaki muhabbet bir ayrı
bitki çayı derken ne işe yarayacakki gece çiş olayı için? sen sanırım zamana bırakacan az daha sabret bitecek inşallah
geçende demiştim annemin arkadaşının torunu geldi,3 yaşındaydı kız
devasa göründü gözüme resmen :) o ne büyük çocuk dedim yaa halbuki gayet zayıf çıtıfıtı bir kızdı
seninkilerde o ebat şimdi ne güzel :) kocaman herif ettin hakkaten
benimkilerin de en güzel yanı hep kolarımda olmaları,bolca sarılabiliyorum
bir sene sonra bu kadar elletmezler kendilerini,tadını çıkarayım bari

figencim hani aktarlarda falan olurya altını ıslatan çocuklara şu var bu var diye onlardan olurmuki diye demiştim ama aslına bakarsanda daha küçük bekliyim en iyisi buda biter inşallah

valla çalışacakmısın bilmiyorum ama kendilerini öptürmek için kapıda bekliyorlar beni dışardan duyuyorum zili çalıp beklerken annem geldi diye hepsi kapıya koşuyor biri kucağıma atlıyor öbürü hemen olayları anlatmaya başlıyor biri saçlarıma falan dokunuyor benim için acayip iyi oluyor eve gidince enazından 15 dakka enerjik hissediyorum kendimi tabi sonrası malum koşturmaca

anlamazlar tatlım bizde herkes alışmış bi kıyasa hemen bıdı bıdı yaw bi susun dimi herşey yolunda bile olsa hiç ağlamsalar bile siz 5 dakkada yemek verirken o bizim 15 dakkamızı alıyor bi alt değiştirme öyle ilgi öyle neyin kıyası bu bende anlamış değilim

kızlar haftasonu için ablam geldi. Annem de burda şimdilik. Bugün hava güzeldi. Alışveriş merkezine gittik. Epey bi gezdiler. Oyun salonunda atlı karınca v.s derken iyi kafa dağıttılar sanırım. Kalabalık olunca istedikleri gibi gezindiler.
Arzucum biz çapaya gidiyoruz. Konuşma terapisti KBB bölümüne bağlı oluyor. Onun içerisinde konuşma patoloğu diye geçiyor. Devlet hastanelerinin hepsinde var mıdır bilemiyorum. Ama üniversite hastanelerinde var sanırım.

ALLAH kolayligini sabirligini versin ama cok güzel bi duygu yaa ben tabiki bilmiorum cocugum yok ama dua edin lütfen banada ins.ikizim vea ücüzüm olsun istiorum tabi eli ayagi düzgün saglikli sigatli cok istiyorum insallah olur bu tadi bende tadarim ve tatmak isteyen herkese de dualarimizla

merhaba canım adım gül önce allah kolaylık versin derim.ben 7 haftalık üçüz hamileyim.doktor bizi biraz korkuttu canımız çok sıkıldı ama sizin gibi örnekleri görünce çok mutlu oluyorum lütfen bana hamilelik boyunca yasadıklaını anlatırsan çok sevinirim önemli olan doktor hamleleri çünkü iğnelerden bahsediyolar lütfen yardımcı olursan çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…