YENİ ÜÇÜZANNELERİİİİİİİ
rop muayenesi 38. günde yapılıyor sakın ihmal etmeyin telafisi olmayan bi durum çünkü
32. hafta doğum yaptım ama bebeklerimin 3üde kontrole gittiğimiz gün ameliyata alındı. dr acil karar verin bebekler bugün burda kalacak yarın ameliyat olmalılar yoksa gözleri kaybederiz dedi
en minik doğanım ipeğim 1.250 gram bi türlü ameliyat için stabil olamadı kabus gibiydi son dakka gözleri kurtuldu çok şükür
Kızlar en sonunda doğum hikâyemizi yazabilmek için biraz vakit bulabildim:
33 haftamız bittiğinden beri iyice ağırlaşmıştım, bebekler artık iyice aşağı indiler, kasıklarımda ağırlıklarını ve hareketlerini hissediyordum 20 dakikada bir tuvalete çıkar oldum. Hatta tuvaletten çıkamaz olmuştum. Belimden aşağısı ödem tuttu 45 numara ayaklar kocaman bacaklarım oldu, ödemler öyle ağrı vermeye başladı ki. Yatmalar kalkmalar çok zorlaştı. Pazar gecesi ağrılarım arttı ama normaldir çocuklar büyüdüler dedim endişe etmemeye çalıştım. Pazartesi günü karnım sertleşti. Çocukların hareketleri yavaşladı ama hiç hareketsiz olmadıklarından dedim büyüdüler yerleri kalmadı herhalde. Pazartesi akşam eşime dedim elini koydu yok hareket var dedi hadi endişeye vermedik. 06 Aralık Salı günü oldu. Karnım aynı iki yana, yamuk topaklı şekildeler ve kasıklarım çok ağrıyor. Hareketler de aynı yavaş. 3 e kadar bekledim. Eşimi aradım. Bu arada doğum için 12 Aralık planlamıştık hastaneye gidip anestezi vs işlemleri için kan vermemiz lazımdı. Hem kanı verelim hem bir baktıralım hareketler yavaş diye. 4 gibi hastanede olduk. Ultrasona alındık çok şükür bebekler iyi ama alttan muayenede 1 cm açık çıktı. Doktor hanım yatırıp ciğer geliştirici iğneyi yapalım 2 gün tutmaya çalışalım dedi. NST ye alındım, doğmasınlar beklesinler diye hüngür hüngür ağlıyorum, ebeler moral veriyorlar 33+4 olmuşsun üçüz için gayet iyi diye. Neyse yatış işlemleri yapıldı. Odaya geçtik NST çekilmeye devam etti. Saat bu arada 7 oldu ve bana bir sancı geldi ki belim ikiye ayrılıyor gibi, kasıklarımdaki ağrı şiddetlendi, bu zamana kadar hiç yaşamadığım kadar farklı. Doktoru çağırdılar hemen rahim ağzı iyice açılmış, bebeğin kafası inmiş aşağı hemen alacağız dedi. Oda başıma yıkıldı. Birkaç gün daha kalmaları için elimden ne gelse yapardım ama maalesef doğum vakti geldi. Hemen doğum fotoğrafçısını aradık 8 de sezeryana giriyoruz diye. Fotoğrafçı da yetişti. En yakınlara haber vermeye başladık. Herkes hastaneye koştu. Ben epidural yaptırsam mı diye düşünüyordum, ama öyle acil alındık ki, öyle korkarak titreyerek doğuma girdim ki hiç sorulmadı bile direk genel anestezi oldum. Zaten o durumda epidural yapalım deseler ben yalvarırdım genel olsun diye. Çenelerim birbirine vura vura, korkudan ağlaya ağlaya, aklıma ne gelirse okuya okuya aldım narkozu. Ve derin uykumdan uzaktan bir sesin nefes al nefes al diye bağırmasıyla uyandım, öyle canım yanıyordu ki nefes alamadım. .Bebeklerim nerde kuvezde mi makineye bağlanan var mı diye sorabildim. Hepsinin iyi olduğunu söylediler ve bebeklerim 33+4 de:
1. Numara Ömer Eymen – 2320 gr - 06 Aralık 20:18
2. Numara Elif Tanem - 2280 gr - 06 Aralık 20:19
3. Numara Emir Mert - 1750 - 06 Aralık 20:20 gr doğdular.
1 numara Ömerim doğum kanalında biraz zorlandığından 2-3 gün cihaz yardımıyla nefes alabildi  Diğerleri direk küvezde kaldılar makinesiz nefes alabildiler çok şükür. Doğumun ertesi günü öğlen 12 de yoğun bakıma girmeme izin verdiler. Makinenin içine elimi sokup 1 kere dokunabildim sadece. O gün bugündür bir daha dokunamadım.9. günümüz oldu bugün. Sütümü sağıp götürüyorum. Her gün 12:00 -13:00 arası ve 18:00 – 19:00 arası yoğun bakımda kuvezlerin olduğu odanın storları açılıyor, dünyanın en güzel mücevherlerini izler gibi izliyoruz dönüyoruz. Onlar için tek yapabildiğim şey süt sağmak. Hayatım sterilazator ve süt sağma makinemden ibaret  Bu arada toplamda sadece 20 kg almıştım 11 kg doğumda gitmiş. Ödemlerim duruyor bacaklarım şiş onlarda gitse gidecek biraz daha inşallah.
Bebeklerimden biri biberonla beslenmeye geçmiş. Diğer ikisine sütü direk midelerine hortumla veriyorlar. Ne zaman çıkarlar henüz bilmiyoruz. Allah hastanede evladı olan tüm anne-babalara kolaylık versin. Ciğerimiz 3 e bölünmüş durumda izleyip geliyoruz.
herkese iyi gecellerr,,
eski annelerden biri daha geldi :)) bende 34 üm kızlar,,, muallimcim sen hepimizi cebinden çıkartırsın 20 lik kızlar senin yaptığını yapamaz merak etme :)) arzu sende yaşlıyım falan deme, beni de düşün olur mu :)) benim eşim öyle aynı yaştayız adam sorana 35 im diyor, şu yaş konusunda bir türlü anlaşamıyoruz, bi de dalga geçer ben 35 im ama yasemin 34 diye,,,
nerden başlasam ne yazsam şaşırdım, yoksa gidip uyusam mı :) kadın buldum diye sevindim 4. gün kadın işi bıraktı,, az bi bunalıma girip çıktım bir haftadır, annem bir yandan eşim bir yandan çok zorluyorlar bu ara,,
evde sürekli birilerinin olması bu yabancı da olsa, aileden biride olsa çok zor, aile hayatı diye birşey kalmıyor, karı-koca ilişkiside ister istemez yıpranıyor,, ama bu da bizim imtihanımız diye düşünüyorum, Rabbim hepimizin yardımcısı olsun,, biz 3 ay yatılı bayan, annem ve ben beraber baktık, ama 40 ım çıkana kadar ben pek aktif olamadım, hamileliğim kolaydı ama sonrasında çok rahatsızlandım, bu tabi bana özgü birşeydi,, 3 ay sonrasında yatılı bayan yine oldu ama geceleri onu kaldırmadık, gündüz ev işleri yaptı sadece,, o halde bile çok zorlandığımızı hatırlıyorum, babam sağolsun çok destek oldu, arada nefes almamızı sağlıyordu,, eşimden o dönem sıfıra yakın destek görüyordum çok yoğundu, nöbetleri vardı, çoğu zaman konuşma fırsatımız bile olmuyordu,, şimdilerde ancak baba olduğunu hissediyor, o da güne baktığı yarım yada bir saati geçmez, pek sabırlı değildir, annemde aşırı hassas olduğu için aynı evde yaşamaları zor oluyor,, arada gerilen gelip beni geriyor,, bende ya sabır çekerek dua ediyorum... şimdilerde gündüzcü bayanla çalışıyorum çok şükür biri başladı bakalım inşallah devam eder,,,
bu arada topukluayakkabı arkadaşımızı da tebrik ediyorum, tek bakıyor ama çocuklar şimdiden bizimkileri sollamış gibi,, face de resimleri gördükçe benimkiler çok cılız geliyor,, özellikle oğlanlar anca 11,5 kilo oldular.. tek bakmakla ilgili pek iyi şeyler yazmadım ama bu birazda benim karakterimle ilgili, ben ev işi yapmayı oldum olası sevmem,, birde çocukların durumuda önemli bizim eski anneler bahsetmiş zaten, benimkilerde çok nazlı balık burcu olduklarından mıdır nedir,, en ufak şeyde ağlama modundalar, şu aralar iyiden azdılar, biri dursa biri bacağıma yapışıyor, wc ye bile gitsem kapıda ağlıyorlar, yemeği ancak onlar uyuduğunda yapmaya çalışıyorum o da sağolsun kızımın gündüz uykusu yarım yada 1 saat olunca pek vakit kalmıyor,, bu aralar akşam yatması gece yatmasına döndü 11,30-12,00 oluyor... inşallah bu dönemleride geçecek.. meryemcim seninkilerin aylarında benim yaramazlarda öyleydi, sebepsiz gece ağlamaları çok oluyordu,, ben şimdilerde biraz uyku görmeye başladım... inşallah 2.yaşa yakın seninkilerde düzelir...
yeni hamişler inşallah sizlerde çok iyi haftalarda doğum yapar, sağlıkla bebişlerinize kavuşursunuz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?