Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

yazmıştım epey ama gönderemeden silindi istersen ara beni
telimi verebilirim

Merhaba Gül ben de 31 haftalık üçüz anne adayıyım.2011-2012 üçüz anne adayları bölümünde yazışıyoruz diğer üçüz hamişlerle.Son zamanlarda doğum yapmış annelerde var henüz hamile olanlarda.Ordan da takip edersen senin için daha iyi olur.Sen gözünü hiç korkutma canım bazı doktorlar gereksiz yere korkutabliyo.Benim ilk 4 ay bulantı ve kusmalarım çok şiddetliydi.Su dahi içemez olmuştum.Fenalaştıkça doktorum yatış yapıp serumla besliyordu.Ama aynı sıkıntıları yaşamak herkes için geçerli değil.Şimdi de karnım çok büyüdü,hareketlerim kısıtlı.Hayırlısyla 35-36 haftaya ulaşsam süper olacak.Dediğim gibi anne adayları bölümünden yazarsan seni daha iyi takip eder diğer arkadaşlarda.Onların paylaşımlarını da okuyup bilgilenebilirsin

Herkese merhaba bende taze bir üçüz annesi olarak buraya transfer olmalıyım artık heralde tabi fırsat bulup yazabilirsem...umarım tüm anneler ve bebişleri iyidir...hemen tecrübeli anneler şöyle bir sorum olacak bebişlerine tek bakan var mı varsa kaçıncı aydan itibaren tek bakılabilir...benim bebişler şu an 26 günlük ve kayınvalidemlerle bakıyoruz...ama ben uzun vadede onlarla birlikte bakmak istemiyorum çalışmaya başlayana kadar kendim bakmak istiyorum zaten çalışmaya başladığımda 2;5 yaşında olacaklar...bana bu konuda bir yol gösterir yardımcı olursanız sevinirim fikirlerinizi bekliyorum...görüşmek üzere herkesi öpüyorum

begum masallah sıze ..hozgeldın aramıza bebeılserle ....canım hersey zamanla belırıyor ..cok mızmız uslu ıseler daha rahat bakılıyo ama cok gazlı ve aglayan bebeklerse ozellkle benımkıler gıbı daha zor ....onu sen anlıcaksın zamanla ben kendı fıkrımı sölım ....bende kayınvalıdemle bakamadım herseye karusrtı az verdın cıok verdın delkı ettı benı valla dedım sevmeye gelın artık bıgun ve alt komsumu ayarladım gelırım dedı gunduz kesınlıkle bırı olmalı ben onunla baktım herseyın kontrolu bende ıdı ne ne kadar nasıl yenecek gıbı karısaan ne kadar cok olursa yada bakan dıyeyım o kadar zoır bence yardıma gelenler tek yardım etse ıyı ama herseye karısır ahkam keser hale gelıyolar ....yardımcımla bı yaslarına kadar baktık sonra yan cızdı bende sımdı haftanın belırlı gunlerı gelen 24 yasında bı kızla anlastım hala gelıyo ev ısı ıstemıyorum ondan gelıyo oynatıyo bebeklerı resım yapıyolar hıkaye okuyo yedırıuyo ve beraber uyutuyoruz vakıt olursa utu yapıyo hersey yoluna ılk altı aydan sonra daha ıyı gırdı ...yaslarından sonra bıraz daha ama ben bu son uç dort aydır daha rahatım gece aglamaları azaldı ıkı yada uc kez kalkıyorum gercekten uykusuz geceler gecırdım bır saatlık uykuyla gezdım benımkıler yarımsaate bır uyanan bebeklerdı gercekten zor ya ıns uslu olurlarda rahat edrsın ....
trıa yerım onları kız yapısıyolar demek kapıda sana ee ozlıuyolar aslında ıyı oluyoo ya bızı gore gore daha mzımız oluyolar ....optıum herkesı ıyı geceler ....su doldurdum kuvetı bı saat oynadık ıcınde gıydırıp yedırıp yatuırdım uyuyolar ıns uyanmazlar ama dıla ve seda bır kez mama yıyol gece ...optum cok optumm

El muallim çok teşekkür ederim hoşbulduk öncelikle...bebişlerine maşalllah epey büyümüşsünüz...verdiğin bilgiler içinde çok teşekkür ederim birilerinden olumlu bişeyler duymaya ihtiyacım vardı umarım çok sorunlu bebişler olmazlarda 5 6 aydan sonra kendim bakabilirim...benim ailemde burda zaten zorda kaldığımda destek olurlar ...kayınvalideyle uzun vadede aynı evde kalmaya daha fazla katlanamayacağım sanırım o yüzden cesaret toplayıp kendim bakmaya başlamalıyım diye düşünüyorum...bu konudaki başka tecrübe paylaşımlarınız varsa fikirlere açığım şimdiden teşekkürler...

ben de bu konuya trasfer olmalıyım artık ama benimkiler daha yanımda değiller diye kendimi hala hamile sanıyorum :)) Geçen gün bi bakıcı adayıyla konuşuyoduk telefonda, lafa bak "bizim üçüzlerimiz olcak, (kısa bi duraksama), yani oldu daha doğrusu.... " kz da gülmüştür heralde doğurup doğurmadığından haberi yok bunun diye :)))
bugün de doktoruma doğum sonrası kontrolü için gittim, hamilelerle birlikte oturmuş sıramı bekliyorum, ayy nasıl zoruma gitti nasıl kötü hissettim benim karnım yok artık diye :))) ben doyamamışım daha yaa çok çabuk bitti benim hiçbişey anlamadım bu hamilelikten bi tane daha mı yapsam acaba :))))) bi tane daha yapmaya kalkarmışım, o da ikiz veya üçüz olurmuş gör o zaman şenliği
Bugün minnoşlarımdan ikisini gördüm, hemşire karınları aç değil yeni besledik ama hadi gel emzirme denemesi yapalım dedi çok heyecanlandım :) denedik ama almadılar aç olmadıkları için. ama ilk kez kucağıma almış oldum bu sayede. çok güzel bi duyguymuş yaaa Allahım herkese nasip etsin annelik duygusunu. ikisi için bir hafta sonra çıkarmayı düşünüyoruz dediler. beni bi telaş ve korku sardı. arada sırada güzel şeyler de yazın tecrübeli anneler yaa nolur korkutmayın hep.....:18:

Son düzenleme:
ay facede birbirimiz bulunca burayı unuttuk resmen el alışkanlığıyla ilk buraya giriyorum ama facei de açıyorum bi yandan orda dertleşip kapatıyorum bişey yazamadan burdanda konuşalım ya kızlar ben şimdi prinç unu meyve püresi cicbebe kaşık maması falan ciddi ciddi başladım ek gıdaya ama hiç sebze vermedim daha doğrusu verdim ama almadılar cicibebeyle arıştırınca aldılar siz neler yapıyodunuz bu aylarda bu arada dün kolumda uyumuştu oğlan uyanmasın diye hiç kımıldamadım heryerim tutulmuş ve kolum çok ağrıyo ufff

figencim burdanda mı konuşsak ay ben çok bişey anlamıyorum orda aslında iyi oluyo ama takip edemiyorum heralde malum zaman kısıtlı
benim kızlar kalkmaya çalışıyo bide ya ne acaip dimi sanki hep oturtmuşuzda yatmak istemiyolar şimdi ama yüzüstü koyunca çok kaldırmıyolar sadece sırtüstündeyken mekik çeker gibi oturmaya çalışıyolar nerden öğrendiler bilmiyorum hiç oturtmadım ki acaba pusetten dolayımı o biraz oturur gibi ya dün oğluşun kontrolu vardı rop muayenesi offf daha 1 yaşına kadar devam edicekmişiz ayda 1 olacak oda perşembede rsv aşımız var oda marta kadar devam bu ayın sonunada sağlık ocağında aşıları var kilolarını boylarını ordan takip ediyorum aşı karnemiz epey doldu ama daha bi o kadar daha var bide doktor hasta olmadıkça getirme dedi 1ayı geçti götürmeyeli sen ne sıklıkta götürüyosun??? ama kızın birini götürcem heralde yakınlarda burnu hep tıkalı yavrum kocaman oldu hala beceremiyo biberondan süt içmeyi tıkanıyo sürekli nefesi kesiliyo

öncelikle yehare gül ve aylinsema hoşgeldiniz,hayırlısıyla kavuşun inşallah bebeklerinize.hiç korkmayın,iyi bir dr edinin,tedbirlerinizi alın geriside artık Allahtan
buralardan çok bilgi edinebilirsiniz,bizlerde ne korkulu günlerden geçtik çok şükür kavuştuk yavrularımıza
ama yazıları baştan okumanızı tavsiye ederim,çok faydasını göreceksiniz

begümcüm nabersin canım ya özledik valla nasıl senin tosunlar?biz face de birbirimizi hep gördük senide görmek isteriz
merakda ediyoruz zaten,çok şükür sağlıkla aldın ya kucağına
canım yalnız bakmayı sormuşsun,ben şu an annem ve kayınvalidemle beraber bakıyoruz
artı eşimde çok yardımcı yani 3,5 kişiyle bakıyoruz,birde yardımcı kadınım vardı iki hafta öncesine kadar
yardımcı bakıyorum şu anda fellik fellik
demem o ki canım şu ana kadar ancak idare ettik vede eğer olaki annem birkaç günlüğüne gitse kriz moduna geçiyorum ben
şu an için bu kadro ancak idare ediyoruz,gece gündüz sürekli ayaktayız
bebeklerim uslu ama süreki-li beslenmek istiyorlar ve bir uyku düzenimiz yok hala o yüzden çok ilgi istiyorlar
ağlatmadan etmeden anne baba çocuk hepbirlikte nöbetleşe uyuyarak rahat rahat büyütmek için bir kaç kişi şart bence
bende bir an önce 3-4 ayımızın bitmesini bekliyorum çünkü bende bir an önce yalnız bakmak istiyorum
burada yalnız bakan arkadaşlar var,hatta topuklu ayakkabı yani çiğdem sanırım 3.aydan sonra yalnız bakmış,evinede yardımcı falan da almamış
bu benim için mümkün değil ilk aylar için yani
sanırım biraz rahatıma düşkünüm ama birkaç ay sonra ne yapıp edip başaracam bende yalnız bakmayı
şu an için yardım varken değerlendiriyorum sadece
sonra annem yine uğrar ama iş bana bakar
ama sendede yalnız bakacak göz var gibi geliyor bana :)) sen yaparsın bence

semacım güldürdün beni yine :)
canım inşallah emerler capur cupur
beni anca anca kuvvetlice emmeye başladılar ama biberona da alıştılar malesef bir an önce beni emip biberonla doymayı istiyorlar
benden doyan yok yani,halbuki sütüm var ama işte takılıyorlar

arzucum valla çok özendim,bende çalışıcam tabi seneye başlıcam inşallah benimkilerde öYle özlerler yapışırlar orama burama :)
şu çok emzirememe işi varya bizde yani biberonla besliyoruzya hep,anne çocuk ilişkisini nasıl etkiliyor bu durum?bi fark gördünüz mü?

fulyacım buranın da tadi ayrı,nede olsa burda bulduk birbirimizi
yeni arkadaşlarda geliyor,hem burdan hem ordan takılırız canım yaa
ben ayda bir rutin götürüyorum bize az gel falan demedi
ama birkaç ay sonr bizde öyle aralıklı götürürüz
kız bu rsv aşısı ne,geçende de yaptırmadın mı bu aşıyı,ne için olunuyor,özel bir aşı dimi?
canım pusettendir ama büyüyorlarya zaten otururlar yakında,maşallah çok hareketli olacaklar galibam
burun içinde tonimerden şaşma çok işe yarıyor
biberondan süt içmeyi öğrenemedi derken eliyle tutmasını mı bekliyorsun yani?
artık tutsalar azcık ya,bizde kontrollü olarak başlarında dursak
ben bu ay artık dicem ver artık bir gece maması diye dra
sen arı artık tam muhallebi olarak kaşıkla mı veriyorsun yoksa hala sulandırarak mı veriyosun biberonla?

eroltuğbacım allahım dualarını kabul etsin
seninde dolar kucağın tez zamanda inşallah

merhaba
arkadaşlar üçüzlere tek bakma işi bana olağanüstü geliyor mümkün değil gibi
ben haftada iki gün çalışıyorum ve anca iki bakıcı ve annemin gözetiminde tabii anca idare ediyoruz. çalışma günlerimde annem giderse kayınvalideler geliyor çocukları yabancılarla yalnız bırakmıyorum. şimdi günlük işlere gelince üç bebeğin kahvaltısı ve arkasından bulaşıklarıyerlerin temizliği kendi kahvaltımız evin temizliği öğlen yemeği hazırlığı yğurt mayala altlarını yıka öğlen yedir tek tek yatır ve birini yatırırken diğerleri ne olacak hadi yatırdık diyelimki ardından oyun alanlarını temizle yerlere paspas mama sandalyelerini temizle kendin yemek ye ara öğün hazırla uyansınlar akşam yemeği hazırla vs... şeklinde devam ediyor bir de artı olarak dışarı işleri var tabii markete pazara alışverişe git yazın çocukları parka götür getir banyo yaptır kışın alışveriş ve oyun merkezlerine götür bi de kişisel işlerimiz oluyor tabiii nasıl yapılır tek başına bunca iş aklım ermiyor...
kalabalıktan ben de çok yoruldum evde hep bir sirkülasyon var . bütün bunların hakkından gelebilsem ben de yalnız olmak isterim tabii. özellikle aileler bi de yaşları da var tabi kendilerine has nazları varama mecburum onlara nefes almamı sağlıyolar kendime az da olsa zaman ayırabiliyorum

selam kızlar llahtan kimse hastalanmamış herkes iyi sanırım hep böyle olsun inşallah . zaten hastalık olarak en çok öksürük ve burun tıkanıklığı mahvediyor hepimizi malum bnulaşıcıda olunca evin içinde dönüp duruyor doktorda bana en son bildiğimizi serum şişesi verdi karanlık ve serin bi yerde sakla tıkandıkça bundan sıkarsın diye onu kullanıyorum artık eğer çok şiddetliyse tıkanıklığı ilaçlı hava makinası var onun içnede karıştırıp direk maskeyle burnuna veriyorum havayı . bide hala burun pompası kullanıyorum oda çok işe yarıyor .

bizim yaşlı annelerden ses seda çıkmıyor enerjileri bitti heralde :))) tek bakma işini de çocuklar büyüdükçe daha kolayınıza geleceke emin olun şimdi tabiki fazla bakım istiyorlar bide insan gerçekten annesi bile olsa evde sürekli birilerinden bi müdeet sonra rahatsız olmaya başlıyor o zaman gaza gelip tamam bırakın diyosunuz zaten ama azdaha dayanın :))

figencim ben valla emzirmekten zaten çok hoşlanmamıştım bide hiç boş kalmıyodum nerdeyse annemler falan sürekli birini alıp irini veriyorlardı en azından uzak kalmasınlar emzirme refleksini yitirmesinler diye bigün yeter artık birazda beni düşünün diye ağladığımı biliyorum o yüzden bana hoş gelen bi durum değildi elimden geldiğince emzirdm ama çokda gerekli bi bağmış gibi gelmiyor bana 24 saat emzirmedik diye çocuklar bizi daha az seviyor değil o yüzden karnını doyuran bir olsunda annein çocukla bağ kurmaması zaten mümkün değil tatlım

valla lilacım be hangi aylarda ne verdim bilmiyorum genelde doktorumuz bizim defterimize şuna başlayın şöyle verin diye yazıyordu bi ara çıkartıyım o defterleri vitaminleri yemekleri yazayım sizde ilk başlarda öyle herşey veremiyosun zaten sanırım ilk kbaklamı başlamıştım tamda hatırlamadım bu aşam bakayım . çocuklarda artık zaten kafalarını kaldırma hafifçe dönme çabalatı vs . gibi şeyler olur erken bile doğsalar her çocuk aynı değil yaşıtlarını yakalamış olabilirler senin daha yapamaz sadıüın şeyleri bi balıyosun hop yapıyorlar bide çocuklar arasında ble inanılmaz far var benim kayram 3,5 aylıkken biberonu kendi eliyle tutup içmişti ama azram 11 aylıkken anca tuttu arada dağlar kadar fark var baktığında .

selam ...trıa o yaslı anneler sıfatı bennn oluyorum demı kız valla yaslıyım burdakı cıtır annelere goıreeeeee.....lıseyı btırınce okumayıp evlenseymısım sımcık kayınvalıde olurdummm ....beklıcez azcık daha artık .....herkes nasıl sen ıyıce kolayladın sayılır darısı bana daha yaza cıs olayı emzık bırakma olayı var....
esra anyen trıa gıbı dr dıyo bız uyguluyoduk genelde ama sen anıyosun zatemn buymesıne gore bebeklerın ıhtıyaclarını hıc merak etme rop muayenesı erken dogmazlardsa gerek yok dogarlarsada zaten yne yonlendırıyo hemsıreler senı ıns hele dogsunlar hersey halledılıyo canım ...
herkes nerde vallla trıa gercekten yogunum ve yorgunum.....gırıp okuyorum genelde ama yazmaya fırsat olmuyo benımde genelde vaktımı dıla alıyo onu fızık tedavıye goturuyorum haftanın uc gunu gıt gel gun bıtıyo ıns yaza kadar toparlarız sımdı yuzme ıcın havuz arastırıyorum ona yuzme tum kasları calıstırdıgı ıcın daha ıyı olucak ıns ama artık basıyo daha guzel ....ve elını tutunca yuruyebılıyor desteksız yurumesıde olur ıns kısa zamanda bı kılo altı doması sıkıntı oldu kusuma .....opttum herkesı

slm kizlar nasilsiniz bebisler nasil hastalik yok galiba insallah olmaz hic
benim kizlarin biraz burunlari akiyor ama ates falan yok sukur
valla kizlar buyudukce zorlasiyolar daha yorucu oluyor hep peslerindeyiz gece de aynen maratona devam ne zaman duzelecekler bilmiyorum kafayi yicem artik
yanliz bakma olayi varya benim cadilar icin gecerli degil hep iki kisi baktik biz hic yanliz kalmadim onlarla annem olmazsa naparim bilmem

muallimcim senin kizlarin gece duzelmisler masallah diyorum insallah darisi basima diyorum
benimkilerde gece sut iciyorlar iki kere ben sut icin kalkmalarina raziyim zaten gunduz yemek yemek iskence gibi bizim evde
ama yarim saatte bir aglayarak uyanmak onu anlamiyorum iste dislerden diyorum artik baska birseyleri yok cunku arka disleri cikmis ama tam degil onun huzursuzlugu galiba
ne zaman cikacak butun disleri bilmiyorum

gülsümcüm yaşlı anneler grubuna bende dahilim canımcım 32 olduk daha çocuklar anca 3 yaşında sen direk üstüne alınma yani :))). dila seni biraz zorluyor tabi ama maşallah genede face gördüm kocaman kız oldular küvezdeki hallerini görünce insan başka türlü bakıyor eşime falan diyorum bak bunlar şöyleydi böyleydi şimdi kocaman oldular diye yaşlar ilerledikçe daha iyi toparlanacaklar . yüzme gerçekten iyi fikir inşalah istediğin gibi biyer bulursun

meryemcim geçmiş olsun canım bu uyku yemek her çocukta farklı metotlarda farklı birinde işe yarayan diğerinde yaramıyor bende yarı tehdit yarı ödül toparlamaya çalışıyorum yemek olaylarını uykuları çok şükür sorunlu değil ama 1 haftadır kızıma saat kurup çişe kalkıyorum o bile beni mahvediyor valla allahtan hepside sorunlu değil öyle olsa beya yorucu olurdu

saol triacim valla yemek olayini kabullendim artik bunlar boyle diyorum geciyorum ne yerlerse okar diyorum sevdigi seyleri veriyorum artik yedikleri kadar
ama bu uyku olayi beni deli ediyor her gece dua ediyorum allaha duzelsinler artik diye insallah bir an once duzelirler gece

Öncelikle yalnız bakmayla ilgili fikirlerini tecrübelerini sunan tüm herkese çok teşekkür ederim...ilerleyen aylardaki gidişata bakarak son kararımı verceğim ama isteğim tek bakmak tabiki çünkü şimdiden evde birilerinin olması sürekli herşeye karışması kendi bildiğini okuması beni çileden çıkarmaya başladı kısacası kontrol bende değil...o yüzden yalnız bakmakla ilgili olumlu seyler duymaya ihtiyacım var....
Figen canım iyiyiz şükür bebişlerde iyi 1 aylık olduk büyümeye çalışıyoruz işte...yeni hayatımıza adapte oluyoruz işte sen nasılsın senin bebişler nasıl...bizim oğlan çok uslu maşallah ama kızlar biraz cadı ara ara gaz problemi yaşıyoruz onun dışında iyiyiz...emzirmeye çalışıyorum ama öyle uzun vadeli değil genelde sağıp biberonla veriyoruz tabi birde mama veriyoruz...mama aptamil veriyorduk kızların biri ishal biri kabız oldu o yüzden bebelac vermeye başladım...aralarında fark varmıdır bilmiyorum sanki milupa daha çok mu kilo aldırıyordu ne...acaba milupa ile bebelacı karıştırıp versem olur mu diyorum bu konuda bir fikri olan ya da deneyen birileri var mı bir fikir verirseniz sevinirim...benden haberler bu kadar ya facade ekleyeceğimde kimsenin ismi bilmiyorum ki özelden haberleşelim de ekleyelim birbirimizi...herkese bebişlerle kolaylıklar diliyorum...

yalnız bakmak zor olsa da imkansız bişey değilmiş demek ki yazılanlardan bu anlaşılıyo. Ben şimdilik bi kız ayarladım ama tabi deneme şansımız olmadığı için iyi mi olacak kötü mü bilmiyorum henüz. Anneden de kayınvalideden de hayır yok bana napiyim :)))
Ya bu ek gıdaya geçen kızlar, kaçıncı ayda başladınız? Bi de cici bebeden, pirinç unundan falan bahsediyosunuz, 1 yaştan önce inek sütü yasak değil mi çocuğa, nasıl yapıyosunuz o işi, devam sütü falan mı? ben bu ek gıda konusunda cahilim biraz o konuda biraz doldurmanız lazım beni :)) gerçi bizim daha çok var oraya ama olsun şimdiden bilgileneyim biraz..
bi de erken doğum yapanlar hangi muayeneleri yaptırıyosunuz şimdi mesela göz muayenesi ne sıklıkta oluyo ? aşıları falan sağlık ocağı takip ediyo di mi ayy bişeyi unuturum atlarım diye ödüm kopuyo yaa ben çok panik bi anneyim nasıl bakıcam ben bu çocuklara :18: bi de ben doğumdan sonra çok yarım akıllı oldum kızlar yaa sizde de oldu mu böyle bişey? çok aşırı unutkan oldum yemekleri unutuyorum ocağın üstünde, sağdığım sütleri poşetlere doldurup ml lerini hesaplarken bile basit sayıları toplarken bile durup düşünüyorum kafamın içi boş sanki dün akşam pilavın dibini tutturdum oturdum ağladım ben niye böyle oldum diye.....
bi de (hiç de derdim bitmiyo) vücudumun her yeri acayip alerji oldu deli gibi kaşınıyorum özellikle göğüslerim perişan oldu kıkırmızı benek benek doktora gittim kanda bütün tahlileri yaptırdım herşey normal çıktı bugün de cildiyeye gittim sezeryandan sonra sık görülen bi durum narkoza karşı alerjik reaksiyon dedi. doğumdan sonra böyle bişeyle karşılaşan var mı? verdiği ilacı da doktora güvenerek içtim, sonra prospektüsüne bi baktım emziren annelere önerilmez yazıyo! sinir oldum bu akşam sağdığım sütleri atıcam mecburen götüremem çocuklara içime sinmez. boşa gidiyo sütlerim gıcık doktor!

elbette yapabılırsın merak etme canım ...ama ıns gelen kızla anlasırsın bırı olması ılk zamanlar cok ıyı oluyor...ama ınan zamanla hersey yoluna gırıyor kuvezde onemlı olan cıkınca yanı rop muayenelerı ve ısıtme testler ve noroloğ zaten herseyı sana soyler dr cıkarken asılarda cıkınca saglıkmocagı ılgılenır merak etme...unutkanlık surer bıraz daha ama gececk ıns aman sut sag devamlı ama doıokme derım bu sutlerı bulmak bı hazıne ..bence hemsıreye sor öle yap cunku bazen recetede öle yassada bazı doktorlar verebılıyo gereklı durumda sen sor yınede canım yazık etme sakın ....
ay trıa canım ya yasını yazmıssın kız delımı etcen benı yaaaaaaaa otuzun basındasın kız yaslıymıs hahhh ben nıneyım o zaman ya on yas var aramızda a on.....neysem fena oluyorum ayy yası yazmıcamm bı daha.......ben daha yırmı bırındeyım hıhhhh.....
kızlar optum bebıslerınızı kavga edıyolar ya dertlerı bıtmuıyoo gozlerını oyuyolar bırbırlerının ......meryem cok sukur uykumuz ılk yıla gore cok cok ıyı basım yastık gordu bu son aylarda.....darısı sana ...
yenı anneler herkes nasıl ....eskı annler nerdesınız yaaa

ve tırıacım guzel temenın ıcın sagol canım ıns daha ıyı olucak ıns.....gercekten mınıcık halde ıdıler bu gunlere sukur ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…