Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

canım seninkiler ilk bebekkende böyleler miydi yani gece çok kalmalarını diyorum bizim 3 e düştü 2yi bekliyorum akşam 8 8 buçukta yatıyolar sabahta 6 yada 7 de kalkıyolar görümcemin çoçuğuda var oda 1 buçuk yaşında o geceleri uzun zamadır sadece 1defa kalıyo bazen kalkmıyo hatta seninkiler fazla kalkıyo gibime geldi normal diil sanki 1 arkadaşım var onunda ikizleri 1buçuk yaşında onlarda hiç kalkmıyomuş ama sabah 5te kalkıyolarmış akşam 8buçukta yatıyolarmış

elitu eklerim canım..

lila söyle o arkadaşına çok şanslıymış,, yada biz şanssızız,, ikisinden biri :)) tek çocuk farklı gerçekten bir de önde büyüyüğü varsa çok daha hızlı adapte oluyor bence, benimde kuzenimin çocuğu 3 ay küçük bizimkilerden uzun zamandır gece kalkması olmuyor, çok var o şekilde yani,, ikizlere de maşallah üstelik 8 de yatıp o kadar süre uyanmadan durmaları da iyi .. her çocuk bir değil işte,, seninkilerde hızlı gidiyor, biz o dönemleri kaç defa kalkıyorduk hatırlamıyorum, yani o kadar çoktu ki,, kızımın burnu çok tıkanırdı, sürekli bağırarark uyanırdı, yan oda da bile olsa oğlanlar onun senine uyanırdı,, akşam 7-8 gibi yatarlardı, ama sabah ezanı ile güne başlardık,, sabah uykusunu çok seven bana işkence gibi günlerdi,, hatta hiç unutmuyorum, 9 aylıklardı geçen kurbanda kayınvalidemlerdeydik, annem yoktu, bakıcı vardı ama gece kalkmazdı, eşim kızla ben oğlanlarla ayrı odalarda yatıyorduk,, benim oğlanlar 1 hafta boyunca 4-4,30 gibi güne başlıyorlardı,, gecenin karanlığında kalkıp oyun istiyorlardı, birde uyandılarmı hayatta geri uyumazlard,,, oyy ne günlerdi...

Bencede cok sanslilar Onlar keske benimkilerde oyle olsa ama yok iste insallah bir an once duzelirler insallah sende Onlar gibi sansli olursun masallah bebislerine benimkiler hep oyleydi

uyku işi şans işi diyorum benimkiler 20 aylık biri uyanmasa biri mutlaka uyanıyor
hele güneş yanımızda 22 de uyuyolar 24 gibi biri mutlaka uyanıyor yanımızda kanepede uykuya devam ediyor yerine koyunca gene ağlıyor yanında hep bizi istiyor neden böyle anlamadım. kızlarımın biri genelde hasta vs değilse uyanmaz yani üçüzlerinde her biri bir değil bu bir alışkanlık galiba neyse toparlayamadım...

selam kızlar

yogun bir hafta sonu geçirdik çocuklarla 2 gün boyunca çarşılardaydık ip gibi . gezmesi zor oluyor ama başka şans yok sürekli çocuklara bakarmısınız diye adam aramak istemiyorum kalk gidelim diyorum biraz işkence gibi oluyor ama kimseye laf anlatmak zorundada kalmıyoruz .ama en son yemekte lokantadaki insanların bakmaları fısır fısır konuşmaları güne damgasını vuruyor . tabi ben,imkiler yemeği yiyipte kendilerine gelince lokantada çoştular biz onları giydirip hesabı ödeyene kadar bi uötan bi uca bağırarak koşturdular r artık kusura bakmayın nolur falan demek zorunda kaldım yani artık bana yarı acıyan yarı imrenen gözlerle yok canım olur o kadar biz bi çocukla uğraşamıyoruz allah yardımcınız olsun moduna büründüler :))bütün karabük ve safranbolu bizi tanıyor artık bak bunlar üçüz falan diyorlar gittiğimiz yerlerde .
çocuklar iyi çok şükür hastalanmadık ama mirzayı konuşması yüzünden çarşamba günü çocuk gelişimciye getiricem burdada bahsetmiştim heyecanlanınca falan kekeleyerk konuşuyor bakalım yapableceğimiz bi şey varmı inşallah geçici bişeydir .

bense yorgunum yorgunum yorgunum . hele bugün gözümü bile açamıyorum . herkesi öpüyorum ben kaçar

arzucum belli bi noktadan sonra insan etrafı unutuyor. Biz de dışarda yemek yerken garson tuz v.s getirse, onu kaldırın dökerler v.s gereksiz seyleri kaldırtıyoruz. Hepsinin eli herseyin içinde. Yemek mi dayak mı yiyoruz belli olmuyor.

ay tamam o zaman ben halimE şükredim:))) bizimde gündüz uyuyamam sorunumuz var belkide ondandır tüm gün uyanık kaldıkları oluyo yani o zaman daha rahat uyuyolar bide yanlarında yada kucağımda uyumak istiyolar sallayarak uyumaya alıştırmicam diye yanlarına yatıyodum ama benim kokumu istiyolar sanırım o zmanda... tabi gecede almak istemiyorum o zaman sallıyorum işte aynen kızlar gece saat 5e kadar kalkmak hiç zoruma gitmiyo ama sabaha karşı çok zorlanıyorum gözümü bile açamıyorum

belki benimkilerde uslu olurlar inşallah ya şimdi yattılar çok şükür bi daha saat 1de kalkarlar allahtan gece karanlığında beni görüpte istemiyolar bu avantajım var çok loş bi ışıkta mamalarını yedirip yatırıyorm hiç gözlerine bakmıyorum içerkende uyuyolar

fulyacım bende o saat 5 ten sonra uyanık kalmanın ne acı olduğunu çok iyi bilirim
her şeye evet ama o saatten sonra evde birileri olmazsa çocukları duyamıyorum bazen resmen çöküyorum 5 ten sonra
valla inşallah bizde o şanslılardan oluruz da uyur bebeklerim
en zor şey uykusuzluk,yada şu an bana öyle geliyor

tatlı anneler günaydın,herkes nasıl bakalım?
bizler yarı uyur yarı uyanık geçiriyoruz günleri ama çok şükür bebeklerim çok iyi gidiyor.
kızlar bana erken gerçi de tabi şu mama sandalyesi işini ne yaptınız
ben ona göre ev değiştirecem de :)
şimdi benim ev küçücük,şimdilik idare ediyoruz ama yaza doğru masa başında yemek yeme alışkanlığı için 3 tane mama sandalyesi alayım istiyorum
ama bu eve imkansız sığmaz mutfağa
tek tek yedirmek de istemiyorum ömrüm yemek yedirmekle geçer o zaman
sizler nasıl yaptınız bu yemek işlerini
sizce bu kadar küçük ev bana avantaj mı olur yoksa daha geniş bir eve mi çıkmak daha iyi olur bana bir akıl verin ablalarım küçüklerim :))

selam kizlar uzunca birardan sonra burdayim eskiler beni tanirlar yenilerle tanisamadik ama allah hepinize kolaylik versin saglikla büyütün cocuklarinizi evetttttt gelelim bana ,ben hala 4 cocukla tek basima mücadele etmekteyim o kadar zor durumdayimki sizlere anlatamam benim 4 numara Haktan Mete´ m 1 yasina girdi ücüzlerde 9 ocakta 3 yas olacaklar allahin izniyle .ne hastaliklari bitiyo ne dertleri yemin ederim rahatlikla cocuk doktorlugu yapabilirim artik o duruma geldim sürekli biri hasta bi basima kaca bölünecem bilemiyorum artik esimde bikti adam 3 vardiye calisiyo yetmiyo bide evde rahat yok hep allah beterinden korusun diyoruz ama güc kalmadi artik tuvalete bile alistiramadik hic denemedim .pitos,tria,muallim.... daha yazamadigim eskimis ücüz analari:::::::))) sizler nasilsiniz bakalim ben daha fazla yazipta yeni annelerin gözlerini korkutmayayim ama söyle bi baktimda yanliz bakan fazla yok ya anneleri var yada bakicilari sanslilar .benimkiler artik iyice konusmayi söktüler bana laf bile yetistiriyolar birine kizsam diger ikisi bagiriyolar anneeee ege ye bagirma haaa seni dedeye veririm ... diye tehtitler havada ucusuyo bas edemiyorum artik valla dilleri pabuc gibi ama yinede cok tatlilar................neyse ben kaciyorum evde harp cikti simdi mete oyuncaklari aliyo cocuklarin elinden kavga basladi uhuuuuuubyyy

ecemmmm hoşgeldin bacımmm:))) çok sevindim valla seni gördüğüme haktan meteyede maşallah yaşına bile girdi şurda haftalarını sayıyorduk beraber . tatlım senin işin hepimizden daha zor ama maşşalh sen çok dayanıklı bi kadınsın valla eşinde öyle onunda hakkını yememek lazım . hepininzin iyi olmasına sevindim . sizin hamileyken yazılan bakıcılar vardıya doğunca ses seda çıkmıyormu onlardan devler azcuk yardım etmiyormu size . bide senin alman bi komşu vardı alt katın öldümü o :)))) hasetinden sana bişey yapamayınca ölmüştür diye düşüntyorum sen ev aldınmı naptın ara ara girde yaz tatlım öpüldün

figencim ben yemeğe ilk geçişte annemlerleysem herkes bi çocukalıp yedirdi falan tek olduğumdada genelde üçünü karşıma oturtup aynı tabaktan veriyordum benim 1 tane mama sandalyem vardı onuda beni yemek yerken daha çok yoranı koyuyordum diğerleri hemen bitirirken o arda kaşıkla falan oynuyordu sonra ona geçiyordum falan . çocukların boğazına göre değişiyor yani durum . bizimkiler şimdi kendileri yiyorlar aslında ama biri nazlandı demi ben verdim mesela diğerleride anında bırakıyor anne banada yedir diye bazen hayır diyip bırakıyorum hepsini bazende kıyamıyorum tamam diyorum geçiyorum karşılarına veriyorum .

nilom bitmez bu kavgalar bence bizimkilerin oyunları bile bi hırçın sırtından tutar yere atar üstüne atlarlar falan ben artık çok zarar verme durumuna gelmedikçe giriyorum araya saç çekmişler falan git sende onun saçını çek şikayet etme bana diyorum artık anlatmaktan bıktım yok o kardeşin olmaz acır falan filan bunlar yemiyor bizimkilere altta kalanın canı çıksın hesabı şimdi kendi başlarını hırlaşıp barışıyorlar

ecemmmmmm hg tatlım allah sabır versn sana bir yardımcı gerçekten şartt yaa (

oof arzum ooffffff bende öyle yapayım bariii biri öğrendi ceza alsın diyo canı yanınca :))) ciddi bişey yapdıysa odadan dışarı çıkarma cezası veriyorum
benim oğluşlardan biri yine boğaz enfeksiyonu oldu ve her ay olmaya başladı antibytik veriyoruz bir iğne varmış her ay vuruluyormuş öyle birşeyden haberiniz varmı ?

gunaydın kızlar ...uyurken gırebılıyorum artık ..uyanıkkken pepe pepe dıyolar kapıyolar pcyı...ay ecemm canım hosgeldın ya....masallah sana ..amma gercekten zor cok ıyı anlıyorum senı ..hehhe demekk dıllerıde uzadı kerataların....canım ıns hep olumlu dusunelım gececek ıns bu gunler ee bızde bıtecek ama napalım....ben dılayı haftanın ıkı gunu fızıktedavıye goturuyorum cok sukur daha ıyıyız bıde reflexsolojıye gıdıcem .....artık elını tutunca yuruyo ....ama orda kı cocukları gorunce ınanın ınsan halıne sukredıyo ne zor rabbım ne zor .....bı tanıdıkta gıdıyo bı merkeze orda bı kadının uçüzlerı olmus hepsıde özüğrlumus kadın cok hasta olmus baba kacmıs gıtmıs duyunca cok uzuldum ...rabbım korusun rabbım saglıklı evlatlar versın ıns ....nılo trıa bende hala tek tek yedırıyorum ya kendılerı tam yıyemıyo doke saca ...herkes sırasını beklıyo tek tek gelıp hatta kosarak yarıs edıyo bekleyen azcık aglıyo bazen amam napım yalnızım...alıssınlar benım yardımcım haftanın ıkı bazen uç gunu gelıyo ...ama seda bu sıralar onunla durmak ıstemıyo pesımden kuyruk gıbı ayrılmıyor dılayı gorurmem gerek fızık tedavıye kacarak gıdıyporum optum uyandılar

iyi haftasonlarııı

ecem Allah en başta sana sonra hepimize kolaylık versin,, inşallah bugünler geçecek muallimin dediği gibi,, az biraz daha sabır gerekiyor,, ilerde kendimizle gurur duyacağımız evlatlar yetişireceğiz hep birlikte... hep ilerisini düşününce insan biraz daha rahatlıyor,, Rabbim sağlık sıhhat versin, çok şükür hepimizin bebekleri sağlıklı,, muallim o kadına da Rabbim bir çıkış kapısı versin, gerçekten çok zor, üstelik eşi de bırakmış,, hepimiz imtihan dünyasındayız ama günlük karmaşa içinde bunu fark edemeyip, ufak tefek şeylere takılıyoruz mesela ben

burada hava bir kaç gündür kötü gidiyor,, yemek yedirme olayında kızım kolay yiyorda oğlanları peşinde koşturuyoruz, bir de ben yada annem verecek başkasından yemiyorlar, bir lokma soksak kardır diyoruz,, biz üç mama sandalyesi aldık, ikisini anannemiz aldı, biride hediye,, annem canzal diye marka aldı ama tavsiye etmem, kolları hemen kırıdı, üst bölümünü kullanamaz olduk, hediye chicco dan dı o güzel,, eski evde üçünü mama sandalyesine bağlıyorduk masa yakşatırıp yedirmeye çalışıyorduk, bazen kızımı önce yedirip, oğlanların ikisini bir yediriyordum,, burada o imkanım olmadı,, bizde ikea dan bir çocuk masası almıştık, sabahları kahvaltılarını orda yaptırmaya çalışıyoruz minik sandalyeleri var,, artık mama sandalyesi kesmiyor birde masa yaklaştırdığım an kemerinden sıyrılıp masaya çıkıyorlar çünkü,, yeni sistemle döküp saçıyorlar ama en azından daha güvenli...

figen canım evinin ufak olması toplanması açısından avantajlı ama çocuklar biraz büyüyünce, daha geniş ortam arıyorlar,, yürüteçler devreye giriyor, mama sandalyesi, oyuncaklar derken bir bakıyorsun evin bir bölümü onların eşyaları olmuşş,, birde üç tane oldukları için dar ortamda daha çabuk birbirlerine giriyorlar,, benim eski ev 150 m2 diydi, her tarafı gezerlerdi, ama en azından biri bir oyuncakla oynarken diğeri başka bir oda da birşeyle oyalanırdı,, inşallah gönlüne göre bir yer bulursun,, hatta bulabilrisen bahçeli biryere geç çok avantajını görürsün, özellikle yazın çok rahat edersin bence... bu arada bebişlerin çok tatlı olmuş maşallahhh..

ben bir tane mama saldalyesi aldım tek tek yedirdim pc başına geçirtip bebek videoları müzikler eşliğnde çok ta güzel yerlerdi 6, ayın sonunda kaldırdım birine verdim tehlikeli olmaya başlamıştı hareketlilikten düşürebilirlerdi sonra üçünü aynı anda aynı koltukta oturtarak yedirdim yine pc başında oynaya oynaya işteyine hala öyle devam ediyoruz ama tek tek sandalyelerde

3-4 gündür Taha ateşlendi. Sürekli fitil surup kış geldi. Allah yardımcımız olsun. İnşallah hiç hasta olmasınlar.
Ecemcim Senin işin daha zor. Allah kuvvet versin. Kısadan okuyup hemen kaçıyorum. Fırsatım olmuyo uzun uzun girmeye. Öptüm herkesii

canım bana bi tane hediye gelecek mama sandalyesi 3tane almam heralde ama bilmiyorum dediğin gibi daha erken yürüteçte 1tane var bizde şimdi 2tanede ikizleri olan bi arkadaşım var o verecek mama sandalyesini bilmem ama yürüteçler devreye girdiğinde sığmayabilrisiniz eve bende nmerak ediorum şimdiden üçüne nasıl yediririm acaba diye bide taşınma telaşın olursa senin zor olur annende kalır 1 2 gün e biraz büyümeleri gerek sen daha dur en iyisi biraz daha büyüsünler sonra taşınırsınız

gülsüm abla çok üzüldüm o üçüzlere ya,allahım ne büyük dertler var dünyada
hepimize iyi yazılar yazmış olsun rabbim
elitucum geçmiş olsun inşallah çabuk toparlarlar
nilcim kavgalar beni de çok korkutuyor ilerde tabi,ne yapıyorlar vuruyorlar mı birbirlerine?

tarçınım çok saol canım seninkilerde çok tatlı maşallah
demişsinki 3 mama sandalysi vardı üçünü masaya yaklaştırıp öyle yediriyorduk diye
bende açıkçası tam böyle yapmak istiyorum
ayrı ayrı yedirmek istemiyorum
öyle koltuk tepelerinde yastık üstlerinde değilde belirli bir yerde yemek yesinler istiyorum
sen rahat ettin mi bu şekilde peki?
şimdi mesela atıyorum saat 9 kahvaltı saat 11 yoğurt saat 1 çorba falan böyle yedirmediniz mi saatli falan?
yemek saatleri gelince otursunlar sandalyelerine yiyip kalksınlar diyorum
böyle mi yapsam daha iyi olur yoksa gerek yok mu buna?

periecem sen nasıl baktın bir baiına güzlim yaa benim buna aklım hala almıyor insan üstü birşey bu.
arzucum senden naber nasılsın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…