Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

pitos canım, kayınvalidemin normal konuşması o şekildedir,, ilk defa tanıştığı birinin yanında biraz sıkar kendini sonra baktı olmuyor, koyverir, ilk zamanlar bana da çok itici geliyordu sonrasında alıştım herhalde dikkat etmiyordum,, ama dediğin gibi çocuklara söyleyince biraz bozuluyorum,, birde iki çocuğu var ama kendi büyütmemiş, ev hanımı olmasına rağmen birine annesi diğerine de komşuları bakmış bu kendi itirafı zaten,, o yüzden çocuklara karşı hiç sabırlı değil, istiyor ki büyük insanlar gibi söylediğini bir defada anlasın,, geçen 2 yaş sendromundan bahsetmeye çalıştım, aa o kadarcık çocuk ne anlar diyor, biraz daha açıklamaya çalıştım baktım anlamıyor bıraktım,, neyseki bir hafta anca kalacak,, zaten daha fazlasına kendi dayanamaz..

bu arada taze anneler, figen,, lila ,,diğerleri nerelerdesiniz,,

son olarak,,

BÜTÜN ÜÇÜZ ANNELERİNE, ANNE ADAYLARINA SAĞLIKLI, BOL UYKULU, BOL DİNLENMELİ, BOL EĞLENCELİ BİR YIL DİLİYORUM...

Slm kızlar nasilsiniz biz iyiyiz
Herkese iyi yıllar diliyorum
Bol uykulu saglikli bir yıl olur inşallah bizim için

günaydın kızlar!
Nasılsınız? Ben bulantılarla boğuşuyorum biyandanda çocuklar hasta bana da bulaştı öksürüyorum.Lütfen bana dua edin şu günleri rahat atlatayım.tüm haftasonum yatakta geçti diyebilirim.Cmtesi biraz iş güç yaptım sonra bi yattım yatış o yatış.eşim bugün çocuklardan birini alıp dr a götürecek.haftasonu evdeki ilaçlardan verdik ama antibiyotik olmadan geçmicek gibi.Yeni yılada uyuyarak girdim valla.İnşallah hepimiz için ülkemiz için çok hayırlı bir yıl olur.

Allah yardımcın olsun canım isin zor allahım güç kuvvet versin
İnşallah bulantilarin çabuk gecer
Cocuklar da hastaymis gecmis olsun bebislere

herkese selamlaarr herkese mutlu güzel sağlıklı seneler diliyorum
mehlikacım hayırlı olsun 4.bebişin,rahat rahat büyütürsün inşallah vede çabucak geçirisin bu zor günleri bir an önce,dualarımız seninle.
yasemincim kayınvalideni hayretler içinde okudum,allahtan bir hafta kalacakmış
sorsan bebek bakmaya gelmiştir,neyse işte annen dinlensin işte maksat
arzucum inşallah salgından etkilenmezsiniz,ne dediysen geldi başına gripte falan inşallah salgın sizi teğet geçer :)
gülsüm abla sen nasılsın,kızın alıştı mı gözlüğe?çok yakışmıştı çok tatlı olmuştu maşallah
meryemcim senden ne haber,uykular ne alemde?

bizde iyiyiz,kayınvalidem bendeydi bir aydır baya rahattık ama haftaya gidecek
yine annemle beraber boğuşacaz
allahtan bi yardımcı kadın buldukda biraz moral oldu
geceleri 2-3 er kez kalkıyoruz hala çocuk başına,daha da sürecek biliyorum
gündüzlerimiz çok güzel de maşallah gece uykusuzluk en büyük sorun
allahım başka dert vermesin,gelir geçer bunlarda inşallah
herkese iyi geceler..

Figencim uykular idare eder diyelim eskisi kadar kötü değil ama daha tam düzelmedi
Bizde annemle bakıyorduk annemle babam turkiyeye gittiler 3 haftalığına bizde esimle bakıyoruz geceler
Gündüz kadın var zaten esiminde isleri sakın bu ara idare edicez artık
Figencim bir süre daha böyle gideceksinizde inşallah benim cadılar kadar uzun sürmez
Çok zor gercekten bende kızları düzene koymaya çalışıyorum annem yok ya o kıyamıyor ağlamalarına dayanamıyor bazen kucak istiyorlar bende oyuncaklarla oynayın diyorum biraz ağlıyorlar ama napiyim dayanmam lazım artık birinin düzene koyması lazım biz kiyamiyoruz diye her istediklerini yaptırıyorlar
Ha birde ECRİN artık yanliz uyuyo yani sallamıyoruz hiç olmazsa birtanesi öyle yatsın

Son düzenleme:
figenay ve meryem çok teşekkür ederim.Dr a gittik Anılı alıp, bisürü ilaç yazdı bana da kansız görünüyosun dedi sabah tahlil yapacak.Bugün çok zor akşam oldu ama bütün kemiklerim dökülüyor.bi yandan da sürekli Anılın ateşi çıktı.Ya ben nazar değdi diye düşünüyorum.geçen akşam bi arkadaşım geldi gözlerini alamadılar çocuklardan bide bizimkiler akşam yemeği yememişlerdi, bende pasta falan yerler diye zorlamamıştım.Misafirin yanında bi yemeleri tuttu yamyam gibi.sinir oldum.kadın sürekli kendi kızının iştahsızlığını anlattı durdu.Sabaha bi kalktık aile boyu hastayız.

Meryemcim uyku konusunda biraz acımasız olmak gerekiyor.Ben 1 yaşını geçince üçünüde aynı odada ve aynı saatte yatağa bırakmaya başlamıştım.Başlarda çok uzun sürdü uyumaları ama zamanla alıştılar.sohbet ede ede uyuyorlar.odaya bırak ve hiç girme.Aynı odada uyuyunca aynı saatte uyuyup uyanmak zorunda kalıyorlar.anne de çok rahat ediyor.bide ben gündüz 1 kez uyutuyordum hala da öyle.Tavsiye ederim bu şekilde.

mehlikacım 1 yaşını geçince bırakmışsın ya,o esnada ağlaya ağlaya çatlayan oldu muydu?
ben şimdi düşünüyorum benim barlasla bella kesin çıldırırlar ağlaya ağlaya o zaman ne yapacaz bu metodu?
kansızlık seni çok güçsüz yapar canım siyah üzüm ye sürekli çayı falanda bırak yada çok açık iç gerçi biliyorsundurya bunları işte :)
allahım güç versin sana

Canım galiba ben acımasız olamıyorum ama bakalım daha ne kadar dayanırım
Benim cadılar gündüzde uyumak istemiyorlar Zorla uyutuyoruz
Birde bu ara kavgaları başladı kafayı yiyecem bir yandan uykusuzluk bir yandan onlara laf anlat kavga etmesinler diye
Figencim aynen canım benimkilerde çatlıyor denedim ama olmuyor iste

mehlika maşallah önceki yazılardan tanıyorum seni 4. hayırlı olsun inşallah hamileliğin rahat geçer galiba ortak arkadaşlarımız var onu sonra özel konuşuruz
kızlar sormayın ben burayı çok boşladım ya nerden buluştuysak....
bu arada benimkiler tek yatarken çok kalkmıyolar ama yoksa birbirlerinin seslerine uyanıyolar bende diyorum seslerine alışsınlar ama şimdi uyku daha tatlı geliyo valla bide galiba ufaktan ben sallamadan uyumaya alıştırdım galiba çok uykuları varsa sallamıyodum yanına uzanıyodum yada ellerinden tutuyodum pışpışlıyodum falan sonra bi baktım kendi kendilerine uyuyolar ama her zaman diil uyku saatleri geçince illa sallanmak istiyolar yada gündüzleri ışığı çok sevmiyolar dalamıyolar bende perdeyi falan kapatmıyorumki böyle alışsınlar diye şimdi hava kapalı ama yazın gündüz naparım gündüz sallıyorum yani bide emziğe alıştırdım emzik ağızdaysa uyku vakti uyanııkken hiç vermiyorumki emzik=uykumuz gelmiş diye düşünsünler diye:)))

kızlar benim oğlanlar adam akıllı 90 cc falan yiyecekleri yerde gün içinde akşama kadar yok 30 cc yok yarım saat sonra 40 cc falan yiyip mızmızlanıyorlar
yemedikleri için fazlada uyumamaya başladılar özelikkle de geceleri çok uyanmaya başladılar
bi hastalık falan mı vardır acaba yoksa arada oldu mu sizinkilerde böyle?

birde aventin 1-2-3 başlıklı biberon ucu varya,onu kullanan varmı içinizde
benimkielr 3 ayı geçtiler ama 3 numara genizlerine kaçıyor ememiyorlar sanki
2 ye mi dönsem geri?

figencim, benimkiler aventi hiç istemediler, hep chicco kullandık, o yüzden uçlarını bilmiyorum canım,

oğluşların geçici bir durum olabilir, yanlış hatırlamıyorsam benimkilerde 3 aylıkken 60 cc falan anca içerlerdi, sen mama kutularının üzerindekilerine göre mi 90 cc yi söylüyorsun canım..

evet yasemincim bu ayda 600-700 cc falan yemeleri lazımmış ya,biberon başına 90 cc falan yapıyor ama nerdeee bi 40 yiyorlar ardından yarım saat geçiyor 50 falan
belki o kadar yiyorlar ama çok dağınık yiyorlar sanırım
uğraştırıyor işte
sizlerden naber anneler?

benimkilerde öyleydi canım, o yüzden sık sık kalkarlardı, halende öyleler, az birşeyle ağızlarına gidiyor mesela hemen yemek işi bitiyor, sonra 1 saat sonra yine acıkıyorlar malesef, ,, ama inşallah seninkiler ek gıda ile çok daha iyi olurlar.. nette 2 yaş çocuğunun yemek listesine bakıyorum bazen benimkiler 3 ü bir arada gün içinde o kadar yemiyorlar, neyse sağlıklı olsunlarda zamanla açılırlar inşallah..

benimkiler bir haftadır gripti oğluşlar anti kullandılar, kız ilaçlarla geçirdi, çook şükür bugün daha iyilerdi,, kızlar benim bu kızımla başım dertte, kesinkile çorap, bez, ve pijama giymiyor, alt bölüm bütün gün çıplak, ne oyunlarla giydiriyoruz, arkamı döner dönmez saniyesine hepsini çıkartıyor, korkutuyoruz yine aynı hiç takmıyor, ben bile evde çorapla geziyorum hatun becerebilirse üstünü de çıkartıcak, zaten hastalıkta onda başladı, oğlanlara da geçti,, offff gecici bir durum diyin lütfen,, birde biraz kızdık mı, heryere işiyor, geçen gün gözümün önünde afedersiniz çişini tuta tuta halının beş yerine işedi cadı,, gözümün içine bakıyor tepki verirmi diye hiç oralı olmadı, içim içimi yesede :)) lazımlıklar ortada geziyor canı isteyince gidip yapıyor, ama biraz istemediği bir şeye zorlayalım hemen ortalık yere yapıveriyor..

bizde durumlar bu şekilde,, bu arada face ayşe diye bir arkadaşımız var, bu pazar Zaman gazetesinde üçüz kızları ile birlikte ropörtajı çıkacakmış unutmazsam alacağım, size de söyleyeyim dedim..

selam herkese yenı yıldannn..................
fıgen benımkıler hep avent aldı halada gece aventteyıuz...uc kısmı ben pek aylara uymadım nasıl rahat yedılerse yanı ıctılerse öle gıttı uzun zaman uç aylık nıumara ıle kullandım bı baktım oo bunlar yasıunı gecıyo o zaman eskımıstıde uclar degıstım hala bıle uclar mınık bazen kızıyolar tam gelmıyo sut dıye ama zaten gece ıcmez olduk bu ıkı aydır cok nadır ve uykularıda azda olsa daha ıyı yanı gece sut ıcmeye uyanmayıbnca uyanmıyolar....ay tarcın kızın tam cadıymıs ya benımde seda zorla gıydırıyorum bagır cagır sonra ıoyalıyorum ama bı kere bezı acsam öle gezse asla gıyduremem bılıyorum o yuzden bastan bagır cagır gıyıyo....cıse yazın alırtırırım valla gozum yemıyoo uc taneyı.............zaten her yer rezıl oldu bıde cıs ederler yerım kafayı..duvarlar yerler dolaplar resım sergısı .......kavgaları bıtmıyo sabır sabır kalmadı..ama gezmeye gıdınce sut dokmus kedı gıbıler cok uslular .......evde bambaskalar.....optum herkesı bennn yenı yıl daha guzel olsun ıns

kızlar bana yardım eder misiniz?yarın çocukların ve benim hastane çantamız için bişeyler alıcaz.bu konuda hiç fikrim yok.mesela biberon ve emzik için hangi marka,cam mı silikon mu kauçuk mu, kaç cc daha kullanışlı olur ve kaçar tane gerekir? iç ve ayaklı alt-üst dış zıbın almayı düşünüyorum, ilk etapta kaçar tane almalıyım? ıslak mendil kullandınız mı bebeklerinize, kullandıysanız hangi marka iyidir?şapka ve eldiven alacağım.kardeşim yanlışlıkla prematüre bebek bezi almış bebeğine onu bana verdi.birer tane örgü birer tane ince polar battaniyeleri var.süt sağma makinesi ve saklama kabı almıştım zaten. hastanede başka ne lazım oluyor, ayrıca istedikleri bişey var mı?lütfen yardımcı olun kafam çok karıştı

canım ben ben biberonu wee almıştım cam, hastanede baktık ki çok akıtıyo büyük geldi ucu doktorumuz avent almamızı istedi hemen koştuk aventin en küçük boyunu aldık memnunuz sayılır. sadece emzik kısmı biraz geniş olduğu için ağızlarına tam orturmuyo gibi kenardan mama sızabiliyo dışarı. dr.brown aldık sonra içinde mavi pipet gibi bir hava geçiş borusu var. bizim oğlanlardan birinin gaz sorunu var sırf onun için bitane aldık deneme için memnun kaldık. gazı azalttı ve ağza tam oturuyo hiç dökülmüyo..

emzik kauçuk almıştım ama biraz büyük geldi sonra gidip prematüre emziği aldık onu da silikon bulmuş eşim kauçuğu var mı bilmiyorum. bi de emzik hemen zırt diye lazım olmuyo bizim daha yeni ihtiyaç oldu 2.ayın içindeyiz.

altüst takım çooook gerekiyo çok kusuyolar çünkü zırt pırt değiştiriyosun. ben hiç preamture kıyafet almamıştım çabuk küçülüyo diye ama benim bebişler çok küçük doğduu için gidip aldık birsürü.

çıtçıtlı badi daha kullanışlı ama ben evhamlı olduğum için üşürler korkusuyla içe çıtçıtlı badi üstüne de zıbın giydiriyorum :))

ıslak mendil ben birsürü alıp stok yapmıştım uni nin yeni doğan paketi var 3lü satılıyo o güzel. nivea falan da olur. iyi markalar olsun bi de ıslak pamuk yazsın üstünde.

şapka ve eldiven çooook gerekiyo özellikle eldiven. ellerinden düştüğünde yüzlerini tırmalıyolar.

premature bez bulduysan ne güzel ben 1 numara buldum büyük geliyo.

örgü battaniye benim kurtarıcım oldu süerkli onlara sarıyorum çocukları üşütürler kış günü soğuk buralar. ama penye battaniye o kadar gerekli ki. 7 tane var benim yetmiyo yarın gidip 2-3 tane daha alcaz. sürekli kirleniyo yetişmiyo.

sağma mak. iyi etmişsin eczaneden süt saklama poşeti al kaptan daha kullanışlı olur.

çantana bol bol uzun ped ve alt çamaşır koy.

zaman kısıtlı her soruna cevap vermeye çalıştım umarım yardımcı olmuşumdur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…