kızlar benim oğlanlar adam akıllı 90 cc falan yiyecekleri yerde gün içinde akşama kadar yok 30 cc yok yarım saat sonra 40 cc falan yiyip mızmızlanıyorlar
yemedikleri için fazlada uyumamaya başladılar özelikkle de geceleri çok uyanmaya başladılar
bi hastalık falan mı vardır acaba yoksa arada oldu mu sizinkilerde böyle?
birde aventin 1-2-3 başlıklı biberon ucu varya,onu kullanan varmı içinizde
benimkielr 3 ayı geçtiler ama 3 numara genizlerine kaçıyor ememiyorlar sanki
2 ye mi dönsem geri?
kızlar benim oğlanlar adam akıllı 90 cc falan yiyecekleri yerde gün içinde akşama kadar yok 30 cc yok yarım saat sonra 40 cc falan yiyip mızmızlanıyorlar
yemedikleri için fazlada uyumamaya başladılar özelikkle de geceleri çok uyanmaya başladılar
bi hastalık falan mı vardır acaba yoksa arada oldu mu sizinkilerde böyle?
birde aventin 1-2-3 başlıklı biberon ucu varya,onu kullanan varmı içinizde
benimkielr 3 ayı geçtiler ama 3 numara genizlerine kaçıyor ememiyorlar sanki
2 ye mi dönsem geri?
canım ben ben biberonu wee almıştım cam, hastanede baktık ki çok akıtıyo büyük geldi ucu doktorumuz avent almamızı istedi hemen koştuk aventin en küçük boyunu aldık memnunuz sayılır. sadece emzik kısmı biraz geniş olduğu için ağızlarına tam orturmuyo gibi kenardan mama sızabiliyo dışarı. dr.brown aldık sonra içinde mavi pipet gibi bir hava geçiş borusu var. bizim oğlanlardan birinin gaz sorunu var sırf onun için bitane aldık deneme için memnun kaldık. gazı azalttı ve ağza tam oturuyo hiç dökülmüyo..
emzik kauçuk almıştım ama biraz büyük geldi sonra gidip prematüre emziği aldık onu da silikon bulmuş eşim kauçuğu var mı bilmiyorum. bi de emzik hemen zırt diye lazım olmuyo bizim daha yeni ihtiyaç oldu 2.ayın içindeyiz.
altüst takım çooook gerekiyo çok kusuyolar çünkü zırt pırt değiştiriyosun. ben hiç preamture kıyafet almamıştım çabuk küçülüyo diye ama benim bebişler çok küçük doğduu için gidip aldık birsürü.
çıtçıtlı badi daha kullanışlı ama ben evhamlı olduğum için üşürler korkusuyla içe çıtçıtlı badi üstüne de zıbın giydiriyorum :))
ıslak mendil ben birsürü alıp stok yapmıştım uni nin yeni doğan paketi var 3lü satılıyo o güzel. nivea falan da olur. iyi markalar olsun bi de ıslak pamuk yazsın üstünde.
şapka ve eldiven çooook gerekiyo özellikle eldiven. ellerinden düştüğünde yüzlerini tırmalıyolar.
premature bez bulduysan ne güzel ben 1 numara buldum büyük geliyo.
örgü battaniye benim kurtarıcım oldu süerkli onlara sarıyorum çocukları üşütürler kış günü soğuk buralar. ama penye battaniye o kadar gerekli ki. 7 tane var benim yetmiyo yarın gidip 2-3 tane daha alcaz. sürekli kirleniyo yetişmiyo.
sağma mak. iyi etmişsin eczaneden süt saklama poşeti al kaptan daha kullanışlı olur.
çantana bol bol uzun ped ve alt çamaşır koy.
zaman kısıtlı her soruna cevap vermeye çalıştım umarım yardımcı olmuşumdur
kızlar üçüz anneleri burada buluşalım diye sayfa açmıştım orada hamilelerimiz çogaldı buradada bebekleriimizle ilgili problemleri falan konuşuruz yani hamişler doğum dan sonraki yeriniz burası malum 3 taneyle 1 tane büyütmek aynı şey değil o yüzden birbirimizi bir biz anlarız birbirimize faydalı bilgiler tavsiyeler veririz :lepi:bekliyorum haydiiiiii
bakın size oğluşlarımla birde foto koyayımyerimseniben
herkese merhaba.kızlar bugün kontrolüm vardı ve bebeklerimden birinin gelişiminin yavaş olduğunu söylediler.22. haftada kalmış.diğerleri 1000gr civarında ama biri 505 gr.perinatoloji uzmanının görmesi gerektiğini söylediler.ankaraya sevk ettiler.22. haftada hepsinin büyüklüğü birbirine yakındı.o haftadan sonra gelişmemiş çok fazla.böyle bir durum yaşayan var mı aranızda? lütfen beni bilgilendirin.bebeğimin akıbeti neler olabilir,tedavi edilebiliyor mu,sonradan gelişir mi?doktora sordum ama ben bişey söyleyemem, uzmanın değerlendirmesi gerek dedi.çok merak ediyorum bilginiz varsa lütfen paylaşın.iyi günler..
esbab sana özelden mesaj atmıştım gördün mü..senin durumunu bende yaşadım..
canım gördüm msjını bende özelden msj yazmak istedim ama henüz buna yetkim yokmuş.Allah yardımcınız olsun.inşallah şimdi iyidir bebişlerin.doğumun çok erken bir haftada değil canını sıkma.inşallah tez zamanda evine götürürsün yavrularını.biz bugün de hastanelerdeydik.beslenmesinde azalma var ortalama 3 hafta geriden geliyor.buradakilerin dediğine göre böyle devam da edebilir, çocuk toparlayabilir de, yada Allah korusun daha kötüye de gidebilir. ama pazartesi günü perinataloji doçentinden randevu aldık.kayseri erciyes üni den.onunla görüşmeden içimiz rahat etmeyecek.Allah hayırlısını versin.
canım aynı yada benzer şeyleri yaşayan biri olarak senin için de bir sakıncası yoksa sormak istediğim şeyler var.bizim ikisi 1000gr iken küçük olan 500gr. sizde gelişim geriliği tespit edildiğinde fark bu kadar çok muydu? beslenme azalması için bi oran verdiler mi çok azalmış yada az bir azalma var gibi? müdahele edemeyiz demişler ama yine de sormak istiyorum,herhangi bir tedavi uygulandı mı? ve son olarak gelişim geriliği olan bebeğinin kilo farkı ve organ gelişimi açısından durumu nasıl?
İnşallah bir an evvel sağlıklarına kavuşurlar ve alıp evine götürürsün kuzularını. Allah sanada onlara da güç kuvvet şifa versin. Dualarımdasınız. Allaha emanet olun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?