Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

ben girmeyeli çok şeyler birikmiş okuyamadım bile. başımdaki muibetlerden giremiyorum ne zamandır. önce tüm vücudumu saran ve yara yapan bi alerji atlattım 1 ay sürdü, o geçti şimdi de gözlerimde enfeksiyon oldu bebişten geçti bana çok kötü durumdayım. bu çok sık raslanan bişeymiş kızlar yakınlarımdan birinde de olmuştu özellikle rop muayenesinden sonra bebeğe mikrop bulaşıyo ondan da aile fertlerine. gerçi bizimki roptan sonra değil banyodan sonra oldu...

figencim aventin uçları çok geniş bi acayip geldi bana 1 i kullanıyoruz biz şimdi çocukların ağzına cuk diye oturmuyo ağızlarının kenarlarında boşluk kalıyo ordan hem hava giriyo gaz oluyo hem de mama dökülüyo. genizlerine kaçma da oluyo tabi. bence sen de 2ye dönsen iyi olur. yeni biberon düşünenlere dr brown öneriyorum hem gaz için hem de ağza iyi oturuyo emzikleri..

aynen benimkilerde öyle yapıyo mesela diyorum 3saattir bişey yemedi çok acıkmıştır diyorum 40 yada 50 yiyolar 1saat sonra 90 yiyolar ben hala 1 numara kullanıyorum geçenlerde 3 numara almıştım ememediler çok hızlı çekiyolar genizlerine kaçıyo gündüz bizim uykumuzda kuş uykusu gibi 3ü bir uyumuyo zaten kızlar bazen günüdüz hiç uyumuyo ama hava kararınca güzel uyuyolar saat 6da tekrar kalkıyolar

Slm kızlar nasilsiniz biZ iyiyiz kızlarla maratona devam aynı gidiyoruz degisiklik yok bazı geceler
Çok güzel yatiyolar Tamam artık düzeldiler diyorum sonra tekrar basa donüyoruz
Kızlar sizinkiler bütün dişlerini ne zaman tamamladılar ben dişlere bağlıyorum bu gece uyanmalarını
Asmin cadımın daha patlıyacak dişleri var inşallah bir an önce hepsini çıkarırlar
Sabah baktım Asmin parmağını koymuş ağzına dişlerini kasıyor uf mü oldu dedim o da bana uf diyor
Birde kızlar gece sütunu ne zaman bıraktılar sizinkiler
Bende mı bıraktırsam acaba belki o zaman daha az uyanırlar
Şimdi iki kere uyanıyorlar süt icmek için
Allahım hepimize güç kuvvet versin bol uykulu geceler versin inşallah

çok teşekkür ederim s_gun.dün güzel güzel ciciler aldık yavrularımıza.Rabbim sağlıkla giymeyi nasip etsin.tavsiye ettiğin gibi dr brown'un biberonlarını aldık.biri geniş ağızlı, biri dar ağızlı, biri de cam.cam olmayanlar da polikarbon.emzik almadım.ufak tefek eksiklerimiz kaldı doğum çantası için.Allah sana da bol bol sabır ve kolaylık versin.hoşçakal..

günaydın hatunlar herkesler iyidir umarım biz iyiyiz çok şükür . biberonlar hakkında benim pek bi bilgim yok malesef .bizimde 1 ay sonra doğum günümüz var 3, yaş bitmiş olacak inşallah çoluk çocuk kalabalıkmı kutlasm bilemedim eğlenirler heralde ama benimde kalabalıktan gözüm korkuyor . büyüdükçe bi<zimkilere lafda geçmez oldu istedikleri şeyler için inatlaşma hat safhada hele kızım bir inat bir inat özür diletmek falan mümkün değil bütün gün tek başına kalırda gene özür dilemez . dün akşam eşim kayraya bağırıyordu sebebsiz yere ağlıyor diye git odanda ağla diye tutmuştu kolundan karşısına dikilmiş bırak sana kardeşime bağırma demedimmi diye eşime söyleniyordu . ağlamıyacak işte görmüyormusun diyor . acayip ya kızsammı aferin kardeşini koruyormu desem bilemedim . her yaş değişik bişeyler getiriyor yanında .
gazetedeki röpartajı okudum en çok üçüzlerin konuşmasına duygulandım kocaman olmuşlarda nasıl bişey onu anlatıyorlar inşallah bizlerde görürüz o günleri .

arzucumm demek doğum günü vakti geldi çattı
süper yaa 3 yaş bitecek,allahım nice yaşlar versin sağlıkla
birbirlerine bağlı olmaları çok güzel,nasılsa takmıcaklar bizleri,birbirlerini sevmeleri en güzeli
bizde de daha 3. ayımızdayız
saatler yavaşça,günler hızla geçiyor..

kızımla başım dertte,sürekli ayakta gezmek istiyor
uyku için yatıracağımızı anlayınca bas bas bağırıyor
sürekli kucağımızda gezmek istiyor,bizi oturtmuyor asla
acıkıyor ağlıyor,gezmek istiyor ağlıyor,banyoda ağlıyor,gece kalkıp gezmek istiyor ağlıyor ne yapacmı şaşırdım
öyle tatlıki yiyesim geliyor ama sevdirtmiyor
doğumdan sonra depresyona giren anneleri anlamaya başladım
batu olmasaydı kucağımda doya doya seveceğim,nerden anlayacktım acaba anne olduğumu?
kızım sürekli ağlıyor,barlasım da çok nazlı ama kıza göre daha uslu
oda biberon almıyor artık sürekli meme istiyor normalde tersi olur dimi?
sütümü yetiremiyorum,diğerlerine hiç veremiyorum barlası emzirmekten
halbuki kızım birtek memede sakinleşiyor,batu da öyle
ne yapcam ben kızlar yaa?

yasemincim benimkiler seninkilere benzeyecek ben anladım
kızım bas bas bağırırken altını açınca hemen susuyor
kesin soyunack seninki gibi
bunlar da yemezde kesin peşlerinde koştururlar
ama koşmucam aha da diyorum
şimdi çok küçükler her dediklerini yapıyorum fazla ağlamaları iyi değil bu dönemde
ama biraz daha geçsin nasıl koyacam kurallarımı

meryemcim bizde öyle bir gece iyiyiz bir gece felaket
tam ümitleniyorsun sonrada diyorumki daha çook erken ümitlenmek için
sen yine daha yakınsın uykulu gecelere :))
görümceminkide aynı zamanda doğdu,gece çocuğu kaldırıyormuşki zorla göğüsleri boşalsın diye

gülsüm abla sen nasılsın?

öptüm herkesi..

Ah figencim ne zaman göreceğiz o uykulu geceleri inşallah en yakın zamanda görürüz
Seninkilerde şimdiden dediklerini yaptırıyorlar benim cadılarda öyle
İnşallah kurallarını koya bilirsin canım öyle alistar şimdi kural falan yok bizde
Daha uyutmak için sallıyoruz sadece Ecrinim yanliz uyuyor şimdi o da odasında değil yanımıza döşek koydum orda bizi görünce uyuyor
Hepsini aynı odada yatırmak mümkün değil seslerin kalkıyorlar
Yemek yemek iskence zaten
Allahım hepimize kolaylık versin güç versin

kızlar ya kahvaltıda ne yedirebilirim bugün peynir pekmez cicibebe ceviz ve yumurta koydum başka önerileriniz varmı oğlum çok güzel yedi ama cadılar yemedi başka ne önerirsiniz???

oğlum hala 2 saate 1 uyanıyo kızlar 3saate 1 ve çokaz yiyo doymuyo biliyorum sadece açlığını yatıştırıyo kızlar 120 oğlan 90 yiyo ama en kilolusu o diyede ısrar etmiyorum bu arada kızlar 5900 6 civarı oğlumda 6500 aynıa göre kilosu nasıl doktor minyon 5 aylık bunlar yakaladınız yaşıtları diyo ama bakıyorum 5 6 aylıklar 9 10kilo oğlan yataken poposunu kaldırıyo kızlarda doğrulmaya çalışıyo hareketlenince kilo alımıda yavaşladı emeklerken veya yürürken durur heralde kilo alımı

yok artık lilacım ne 9-10 kilosu,benim 1 yaşında bebeği olan bir arkadaşım var tombalakda bir bebeği var maşallah10-11 kilo onunkisi
benimkilerin mesela tam 1 kilo eksikleri var oda 3,5 kilo doğan bir bebeğe göre
e bazı bebekler zamanında doğuyor ama 2,5 kilo oluyorlar onlara göre de tam kilosundalar
yani canım bu işin pek bi standartı yok
bizimkiler ayrı takip edilmesi gereken bebekler takma kafana herşey yolunda
maşallah kahvaltı falan süper olmuş afiyet olsun bebişlerine

kahvaltıda başka bişey gelmiyo aklıma bugün sadece peynir verdim sabahki kakaları yemyeşil cevizin taneleri bile vardı normal mi acaba???
dün yine oğlan saat başı uyanıp 30u bile bitiremedi doymayınca uyumuyoda napcam ya???

selam kızlar herkes nasıl hava yagmurlu yıneeeeee.....
lıla kakanın yesıl olması onemlı degıl benımkıler ıkısı ozellıkle yaslarını gecene dek öle yaptu dr hıc kafanı takma dedı bu yapıya baglı olur dedı yoksa ınsan kafayı takıyo.....kahvaltı olarak cok secenekk yok ırmık veya pırıcc unu muhallebısı yapıp labne peynır ve pekmez veya tahın koyayuyoırum ben halada öle bazen muhallebıye yumurta koyuyorum bazen buskıvı peynut yumur tabı sen yumurtaya sekızden sonra baslıcan yada en azında beyazını verıcen o zaman tam olarak yasından sonra...bazen hazır mamalar varya ballı ırmıklı onlara hazırlayıp poeynır katıp verdım bazen karadenızın kuymak vardır mısırunundan ondan yaptım öle öle gecıyo ama ıstahlı degıller ucu bı kaseyı bıtırıyo sanırım hala on bır yada on bucuk kıloyuz......öğlen uykuları cok sukur duzene gırdı gecede dada ıyıyız

selam kızlar

lilacım malesef kahvaltı çok seçenekli değil büyüdükçe biraz daha çeşitlenir tabi bende aynı gülsümün dediği gibi hazır muhallebilere peynir falan katıyordum bizin yaza denk geldiği için salatalık domates falanda oluyordu bide pekmezli bisküvi yapıp onu rondoda toz haline getirip arada onuda veriyordum

bende bugün azraya doktora getirdim zaten gripleri vardı bir haftadır bide genizeti var sanırım zor nefes alıyor hastayken dahada ortaya çıkıyor o yüzden kbb gittim doktor baktı akıntısı çok fazla dedi antibiotik verdi kurusun on gün sonra tekrar gelin muhtemelen var ama kamerayla bakalım dedi . nasıl bakacak napcak hiç soramadım bende ilacı bi kullanalaım da sonra tekrar bi götürecem

herkese merhaba.kızlar bugün kontrolüm vardı ve bebeklerimden birinin gelişiminin yavaş olduğunu söylediler.22. haftada kalmış.diğerleri 1000gr civarında ama biri 505 gr.perinatoloji uzmanının görmesi gerektiğini söylediler.ankaraya sevk ettiler.22. haftada hepsinin büyüklüğü birbirine yakındı.o haftadan sonra gelişmemiş çok fazla.böyle bir durum yaşayan var mı aranızda? lütfen beni bilgilendirin.bebeğimin akıbeti neler olabilir,tedavi edilebiliyor mu,sonradan gelişir mi?doktora sordum ama ben bişey söyleyemem, uzmanın değerlendirmesi gerek dedi.çok merak ediyorum bilginiz varsa lütfen paylaşın.iyi günler..

ay bunlar cok tatli,Allah bagislasin!

esbab sana özelden mesaj atmıştım gördün mü..senin durumunu bende yaşadım..

esbab sana özelden mesaj atmıştım gördün mü..senin durumunu bende yaşadım..

canım gördüm msjını bende özelden msj yazmak istedim ama henüz buna yetkim yokmuş.Allah yardımcınız olsun.inşallah şimdi iyidir bebişlerin.doğumun çok erken bir haftada değil canını sıkma.inşallah tez zamanda evine götürürsün yavrularını.biz bugün de hastanelerdeydik.beslenmesinde azalma var ortalama 3 hafta geriden geliyor.buradakilerin dediğine göre böyle devam da edebilir, çocuk toparlayabilir de, yada Allah korusun daha kötüye de gidebilir. ama pazartesi günü perinataloji doçentinden randevu aldık.kayseri erciyes üni den.onunla görüşmeden içimiz rahat etmeyecek.Allah hayırlısını versin.
canım aynı yada benzer şeyleri yaşayan biri olarak senin için de bir sakıncası yoksa sormak istediğim şeyler var.bizim ikisi 1000gr iken küçük olan 500gr. sizde gelişim geriliği tespit edildiğinde fark bu kadar çok muydu? beslenme azalması için bi oran verdiler mi çok azalmış yada az bir azalma var gibi? müdahele edemeyiz demişler ama yine de sormak istiyorum,herhangi bir tedavi uygulandı mı? ve son olarak gelişim geriliği olan bebeğinin kilo farkı ve organ gelişimi açısından durumu nasıl?

İnşallah bir an evvel sağlıklarına kavuşurlar ve alıp evine götürürsün kuzularını. Allah sanada onlara da güç kuvvet şifa versin. Dualarımdasınız. Allaha emanet olun..

esbabcım aldığın cicileri güle güle kullansın inşallah bebişlerin hayırlı uğurlu olsun...
yaşadığın problemi esra da yaşadı diye yazacaktım ama zaten mesajlaşmışsınız, inşallah en kısa zamanda sorun hallolur canım Allah hepimizin evlatlarını bağışlasın...

figencim benimkiler de gün geçtikçe biberonu beğenmeyip meme istemeye başladılar ortalığı yıkıyolar acıkınca e göğüslerde süngere döndü süt müt yok o kadar, yani var ama içi boş heralde tadımlık ne kadar emseler de çabucak acıkıyolar yine. ne yapacağımı şaşırdım.. ya dert yanınca ayy şekerim biz tek çocukla aynı dertleri yaşadık falan diyenlere gıcık oluyorum artık hiç üçle bir bir lur mu?

merhaba arkadaşlar bir zamanlar burayı çok takip ederdim ancak ücretsiz izin sonrası işe başlamak işten eve gelince 3 yaramazla uğraşmak derken epeydir unutmuşum bugün aklıma geldi bir bakayım dedim bayaaa yabancılaşmışım benim üçüzlerim 2.5 yaşındalar üçüde çok yaramazlar ve doğdukları günden beri hep yemeleri problem çok iştahsızlar ufaklarken çok kafama takardım ancak büyüdükçe diyorsunki boşuna kafama takmışım kendimi yıpratmışım.ben 6 aydan sonra hergün bir tatlı kaşığı polen verirdim kahvaltılarına karıştırırdım .birde aklınızda bulunsun tahin kahvaltıda iyi kilo aldırıyor.yanlış hatırlamıyorsam 8 aylıktan itibarende hergün kefir içiriyordum meyve püresiyle karıştırıp kefiri kendim evde mayalıyordum bence bağışıklıklarının güçlenmesinde polen ve kefir çok faydalı çünkü benimkiler çok küçük doğmuşlardı 30. haftada .kısaca böyle inşallah yardımcı olabilmişimdir.

esbab banada bu durum soylendiğinde 27 haftalık felandım ortalama..kadın doğumcum bi prof.a yönlendirdi haftalarca ona gttim geldim beni her hafta dopler yaparak takip etti bunun tedavisi yok sadece erken alırız dedi ben 32 haftalık olduğumda bana sezaryen günü soleyecekti ama kararı sana bırakıyorum şimdi alsak diğer ikisini tehlikeye atmış oluruz atmasak onu kaybedebiliriz veya akım kesilip başka sorunlar çıkarabilir dedi..ben tekrar kadın doğumcuma gittim oda karar veremedi..ardından burda başka bi perinatoloji uzmanına gittim 32 hafta 3 günlüktüm hemen alalım dedi ve üç gün sonrasına sezaryen planlandı ve aldılar..bu süreçten sonra eğer alınacaksa önemli olan doğum yapacağın hastanenein yenidoğan bölümünün iyi olması allah yardımcın olsun çok zor bi süreç..benim başlangıçta daha azdı fark git gide arttı.şu an sırayla 1.910-1580-ve 960 gr doğdu çocuklarım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…