Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

meryemcim çok sevindim iyi uyumanıza yaa çok yoruluyorsunuz hakkaten
bizde akşam 9-10 gibi yatıp sabah 7-8 e kadar uyuyoruz ama çocuk başına 4 kez kalkılıyor hala ve bu böyle azalarak gidecek
önemli olan bir uyku eğilimi tesbit etmek
şu aralar sabah ve öğlen uykularını oturtmaya çalışıyoruz,çok zor 6 aydan önce ama hafiften alışsınlar istiyorum
günüdz bi bir saat uyuyorlar beraberce saat 11 gibi ama biri bir saat sonra uyanıyor diğeri 2 saat sonra,sorun burda çıkıyor işte
erken uyanana göre hareket etmek lazım da işte büyüdükçe daha katı olucam henüz 4 buçuk aylığız çok katı olmaya gerek yok sanırım
uyku oturursa ek gıdanın yoğrudun çorbanın saatinide belirlemek daha rahat olur sankim,allahım yardım etsin hepimize

tarçınım iki yaş haa maşallah canım yaa allahım uzun uzun ömürler versin
1.yaş günü pastanız çok güzeldi,bu sene ne düşünüyorsun,var mı değişik birşey? yeni taşındınız çok gelenin olur mu acaba?

lavinaycım hiç korkma,druna güven ve hep rahat ol,inşallah çok güzel haftalarda doğurursun
bende burda çok sıcak karşılanmıştım,bana çok güç verdi burası

mehlikacım sen nasıl oldun?
gülsüm abla geldi zeytinyağımız çook saol
herkese güzel günleeer...

Meryemcim uyku 1 yaşından sonra gündüz bir kez yeterli bence.Biz hep öyle yaptık.Bu sayede akşam çok geç yatmazlar ve gece de daha iyi uyurlar.Uykuda kaka olmadığı sürece altlarını açmak bence yanlış. İnşallah yeni uyku düzeniyle rahat edersin artık.

Figenay, biraz toprlıyor gibi hissediyorum ama henüz tam değil.evde hiç yemek pişsin istemiyorum.soğan kokusu meğer ne kadar kötüymüş yaaaa.

Tarçınım benimkilerde 18 şubat doğumlu.Bizim doğum günümüze de az kaldı.3 yaşını bitirecek benimkilerde inşallah.

kızlarrrrr allah muhabbetinizi artırsın özlemişim valla burayı böyle okumayı kaç zamandır sessiz sedasızdı :))) küçük bebeklerimiz kendilerine gelmeye başlamışlar anlaşılan facetende resimlerle takip ediyorum maşallah hepsi de şeker gibi . muallimcim inşallah herşey çok daha iyiye gidecek tatlım senin kuzular dayanıklı ve çok azimliler bunlarıda atlatır . mehlika üçten sonra tek hamileleik daha rahat olur diye düşünmüştüm ama zorlanıyorsun demek allah yardımcın olsun canım inşallah bulantılar çabucak dinerde rahat edersin . valla geçen gün benim kocada 4. deneyelimmi diye ciddi bir konuşma içine girdi bende gülüp geçtim şaka yapmıyorum ciddi söylüyorum bence deneyebiliriz diyor allah biliyorya bakacak problemim olmasaydı kendim evde olsaydım bi tane daha olsun isterdim ama annemlere çıtlattım hafiften şoka girdiler :)) tamam dedim aldım ben cevabımı .
benim böcüklerinde bu cuma doğum günü 4 ten gün almaya başlıyorlar .geçen cumartesi erken bir kutlama yaptık gidecek kişiler vardı onlarda aramızda olsun diye umduğumdan daha kalabalık oldu biraz yorulduk ama çocukların hediyeler karşısındaki tepkileri onların mutlu olması günün yorgunluğunu attı .bizdede herşey yolunda gibi hafif burun tıkanıklığımız var malum bize yapışan iki haftada bir gelmezse rahat etmiyor onla uğraşıyoruz tabi azrayı gene geniz eti için götüremedim iyileşmesini bekliyorum . gece çişimiz halen devam ediyor artık saat kurup kalkıyorum geçen akşam ben kalkmadan kalmış yanıma geldi çişinmi var dedim gittik yapmıyor bide sürekli ben çorabıma çiş yaptım diyor bakıyorum yok meğer uyanmış altındakiler çıkarmış çekmeceden yenilerini almış .kilot pijama diğer odadan kısa çorap almış onları giymiş sonradan jeton düştü bende çünkü yatarken külotlu çorap vardı bi baktım yatagın üstünde çişliler var . valla o kadar şaşırdımki saat 5 te zaten ev karanlık giynmesine sevindim ama bi yandanda demekki farketmeden baslımı yapıyoruz acabada kaldım öyle gelmekten çekindi demekki dedim . artık bişey söylemiyorum . yanıla yanıla bulucaz doğru yolu

Figencim sagol canım inşallah hep oyle gider
Mehlikacim herkes soyledi bir kere yeter uyku ama oyle alışamışlardi uyku vakti geldigi zaman çok mizmizliyorlardi bizde yatiriyoduk
Ama şimdi de ağlıyorlar ama oyalıyoruz inşallah çabuk alışarlar yeni uyku düzenine
Dayanicaz artık mizmizlara

Uff uyku sorunu. Bizim Tuğçeyle Enes aynı odada yatıyolar. Yattıktan sonra 1-1;5 saat habire park yataktan atlayıp ellerine ne geçerse takır tukur bir yerlere vuruyolar. Gidip tekrar yatırıyorum. Çıkmamla 1-2 dak. içinde yine aynı. Sonra suluklarını boşaltıyolar. Suç işlerken çıt çıkmıyo odadan:)) Işık açıp kapatmalar daha neler neler. Bi de Tuğçe bu ara çok sık soyunuyo.Bugün akşamüzeri uyumadan önce Pijamayı çıkarmış. çıtçıtlı badinin çıtçıtı açmış, bezi de çıkartıp atmış. Alt çıplak yatıyo. Her anımız film gibi.

bak seninkilerin derdi belliymiş anne çok uayndırmış gece şimdide ister istemez onlarda alışmış uyanıyolar ben mama yedirirken bile yerlerinden kaldırmıyorum uykulaıda açılmıyo yedikleri yerden tekrar dalıyolar ama erken yatmışlarsa ve bi dertleri varsa uyanıyolar ancak
figen bu ayıda bitirin 3e düşer uyanmalar sonraki ay 2 1 derken bi bakmışız docaman dana olmuşlar
biz hala 2defa kalkıyoruz bu arada çok nadir kızlar tek yatarlarsa 1defa kalkıyolar ondada çok erken uyanıyolar 6gibi falan normalde 7 8 gibi uyanırlar ama
hani diyodum ya oğlum 30cc içip saat başlı uyanıyo diye bu huyundan vazgeçti şimdi artık 120içip 3 4 saat yatıyo bazen geceleri... ama gündüz hala 120yi zor içiyo halbuki en kilolu o ama kızlar 150yi içiyo bende manyak gibi hep 120lik biberon almışım cam zaten 3tanesin kırdım 3tane daha kaldı 2tanede dr browns var onlarıda hiç sevmiyolar su için kullanıyoruz o biberonu kızlara aventin 260lık varya onu kullanıyorum sendede vardı galiba dimi öyle hatırlıyorum onunda deliği 1numaraymış bende kocaman iğneyle delmiştim fazla delik açmışım şarıl şarıl akıyo ama beceriyo cadılar cok cok emiyolar sonrada kusuyolar

ay benimkilerde kesin böyle olucak varya ben genelde kaka yaptıklarında hasta diillerse ve yeni aşı yapılmamışsa yıkıyorum totolarını çoraplarını ve bezlerini çıkarınca o kadar mesut ve bahtiyar oluyolarki sonra zor giydiriyorum tabi bide yeni yeni yarımda olsa dönmeye başladılar bez almaya kalkınca olan olmuş oğlanın ayaklarını kızların kafasında falan buluyorum genellikle oğlan ayaklarını çok güzel hareket ettiriyo ama basmıyo ve boynunu bile doğru düzgün tutamıyo tembel paşam kızlarda sıcağı sevmezlermiş ya yanıyo kızcağız sıcaktan heralde benim komşumun kızıda 2olcak oda aynılarını yapıyo oturuyoruz bi geliyo çıplak ama bişey yaptı tam hatırlamıyorum şimdi pijamasını bile çıkarmıyo

allah hepimizin çocuklarına sağlık versinde boşver olmuşuz film zaten :)))

Kızlar gece gece bu ne demeyin. Bende de uyku düzeni kalmadı. Bana bir mail gelmişti de, İnşallah böyle şeyler yaşamayız ama aklınızda bulunsun. Paylaşmak istedim.

YUMURTA AKI

Bu yöntem itfaiyecilerin eğitimi sırasında ders olarak verilmiş

Bir... yanık meydana geldiğinde, kapsadığı alan ne olursa olsun ilk yardım, etkilenen alanı sıcaklık azalıncaya ve deri tabakalarını yakmayı bırakıncaya kadar soğuk suyun altına tutmak ve sonrasında bu bölgeye yumurta akı uygulamaktan oluşmaktadır.

Bir kimsenin elinin büyük bir kısmı kaynar su ile yandığında, duyduğu büyük acıya rağmen elini soğuk su musluğunun altına tutmuş ve sonrasında 2 yumurta kırmış, aklarını ayırmış ve çırpmış ve elini içine daldırmıştır.

Eli o denli yanmış durumdadır ki yumurta akı uygulanır uygulanmaz derisi kurumuş ve yumurta akı bir film tabakası oluşturmuştur.

Daha sonra bu kişi yumurta akının doğal bir kollajen (bir tür albüminoid) olduğunu öğrenmiş ve en az bir saat boyunca eline tabaka üzerine tabaka gelecek şekilde yumurta akı uygulamıştır. Öğleden sonra hiçbir acı duymaz olmuştur. Ertesi sabah yanık bölgesinde nerdeyse belirsiz bir kırmızımsı leke kalmıştır. Elinde sürekli ve feci görünüşlü bir yara izi kalacağını düşünürken 10 gün sonra geride hiçbir yanık izi kalmamış ve hatta deri eski normal rengine yeniden kavuşmuştur!

Yanan bölge yumurta akında mevcut ve aslında vitamin dolu bir plasenta (etene) olan kollajen sayesinde tamamen yenilenmiştir.

bizim buralardada yumurta yağını çıkarıp öyle sürerlere derin yanıklarına gerçekten faydalıda olur ama yumurta akını direk duymamıştım aklımızda olsun tabi .

bugün melekerimin doğum günü . hersene aynı sahneler gözmün önüne geliyor tedavi , hamilelik , doğum , nasıl olacak ne olacak derken 3 bile olduk :)) allahım daha nice sağlıklı uzun uzun seneler versin inşallah . cümlemize

nice senelere canım çocuklarınla bir ömür mutlu olun inşallah darısı bizlere olsun

ikiz, üçüz bebek sahibi olmak çok ayricalikli bir durum, ne kadar çok yoruldugunuzu sizden baska kim bilebilirki, bendede var 3 erkek ama üçüz degiller büyük 8,5 , ortanca 4 küçük olansa 2,5 yaslarindalar. Rabbim saglikla büyümelerini nasip etsin insallah...

rabbim uzun ömürler nasip etsin inş.darısı bizlere..

Nice sağlıklı uzun senelere inşallah
Dogum gunünüz kutlu olsun
Öpüyorum meleklerini

sagolun kızlar allahım inşallah hepimizin çocukları için hayırlı ömürler versin bizlerede bu günleri görmeyi nasip etsin .

arzucum tekrardan doğum gününüz kutlu olsun canım,partiden bahset neler yaptın bakalım?
valla ne yapalım benim barlasın alt çenede bi kabarıklık var diş mi anlamadım sürekli de mız mız hafif ateş de var bakalım ne çıkacak
gece gündüz uğraşıyoruz işte
kızım maşallah çok ağırlaştı,sürekli kucakta gezdirin beni diyor belimiz koptu
öbür oğluşum da çok uslu,karnımda da anlamazdım onun varlığını pek,hiç rahatsız etmemişti beni
ama kızımla barlas konumları itibariyle heralde çok yaktılar canımı
hala da öyle :)

fulyacım benimkiler gündüz hala pek bişey yemiyorlar da işte geceki muhallebiyi 250 cc falan yiyorlar o yetiyor herlde
gündüz de 40-50 bazen 90 oynuyorlar işte
benimde barlas tembel,çek kolundan amaaan ne kalkcam havasında,diğerleride maşallah çok hareketli
seninkilerde şaka maka 7aylık olacaklar kız maşallah

Tria meleklerinin doğum günü kutlu olsun canım.Bende hep annemlere falan söylerdim 4. neden olmasın diye ilerde olmasını istiyorum derdim kızım tek kız kalmasın diye.Ama aslında bunu yaşayınca düşünmeden konuştuğumu anladım.Çünkü çok büyük şok yaşadım.Ama Allahtan hayırlısı herşeyin.Şimdi çok alıştım hayırlısıyla sağlıkla kucaklarım inşallah.Hem bi tane de organik olsun canım:))

Meryemcim uykuyu düzene somak zaman alıyor ama sonrası süper oluyor.İnşallah rahat edersin canım.

Elitu çok güldürdün beni.Bunları ben de çok yaşadım.Snra dayımınoğlu mobilyacı ona yüksek ve korkuluğu olan yataklar yaptırdım.göze alamadılar atlamayı ordan rahat ettim.Bu soyunma huyu da benim yalnız kızımda olmuştu.sonra kendi kendine bıraktı.

Pztesi kayınvalidemler gidiyorlar benimde kontrolüm var.bakalım ne dicek doktor.

ıyı geceler........trıa cok optum bebıslerı.......nıce nıce yıllara.mehlıka gelsın bakalım organık kuzun yerım onu ben ya mıs kokulu bebek gelıyo yenıden ...
bu gece benım devrımım kızlar gece odalarına yatsınlar dıye kıyameyt koptu seda kustu yıne tepkı verıd gunduz uyuyolkar ama gece ıkısı yanımdaydı yerde sımdı hepsını gecede attım bakalım gece ne alemde olucak cıglık atarak uyanır seda kısı ıyı tepkı yok zaten dıla alıskın o hep yatagındaydı ...herkes nasıl nılo nerdesın pıtos huu ..eskılerdem bı ses yok ...trıa ıyısın yıne sen hep gel..fıgen yarasın bebıslerıne zeytınyagı ıns ...herkeseı cok optum ben kacar bu gece nobetteyım valla mahvettıler benı tek cocuk ne rahatmıs megersemm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…