gülsüm abla yatağına kavuştun ha sonunda,, bende istiyorum yaaa, ben hala oğlanların odasında eşimde kızla ayrı oda da yatıyoruz.. inşallah şu gece uyanmaları biterde bizde yatağımıza kavuşuruz,,
benimkilerin arka azılar hala çıkmadı, genelde zor çıkıyor muş doğru mu kızlar ??? bizimkilerden haberlere gelince, doğum günlerini pazar günü yapacağız kısmetse figencim pastamız bu sefer şeker hamursuz olacak eşim çok ısrar etti, o şeker hamurunu sevemedi bir türlü, taş devri pastası yaptırıyoruz, üstünde taş devri süslemeleri olan güzel bir pasta,, dediğin gibi yeni taşındığımız için aile içinde bir şey olacak, abimler çorludan geliyor, kayınvalidem ve görümcem, birde eşimin kuzeni gelecek izmitten, o kadar.. evi süsleyip minik kuzuları hediyeleri ile mutlu etmeye çalışacağız kısmetse.. bu arada benim kız gündüzleri artık bez bağlatmıyor, sadece uyurken izin veriyor, genelde lazımlığıa yapıyor, bazen sinirlenirse evin ortasına da işiyiveriyor :)) oğlanlarda arada hevese gelip lazımlığıa yapıyorlar,, zorlama yapmıyoruz, çişin var mı demek bile zorlamaya giriyormuş çünkü,, bu tuvalet olayı çocuktan çocuğa değişiyor gerçekten çocuk eğer çişini tutabilecek refleksi kazanıyorsa zaten kendi bezi istemiyor,, kasların gelişmesiyle alakalı,,
daldan dala atlıyorum ama aklıma geldikçe yazayım bari geçen gün bir pedagog söyledi eğer günümüz anneleri kendilerini geliştirip okumaz öğrenmezlerse annelerinin onlara uyguladıklarını çocuklarına uygularlar çünkü o bilinç altında zaten vardır, üstüne birşeyler eklemelilier diyor,, eskidenn 14 yaşındaki çocuğun sorduğu soruyu şimdi 4 yaşındaki çocuk soruyor, bilinçi cevaplar vermeliyiz diyor.. gerçekten öyle 2 yaşla birlikte bebeklikten çocukluğua geçiyoruz, bu durum beni biraz gerdi, bir sürü kitap aldım, inşallah faydasını görürüm, elimden geldiğince sizlerlede paylaşıp fikirlerinizi almak istiyorum..
tuğbacım bu arada yanık ile yazdıklarına katılıyorum, çünkü annem bizzat yaşadı, ben daha 4-5 yaşlarındaydım, annemin bir bacağı tamamen diğeri kısmen kaynar su ile yandı, ocaktan üstüne döküldü, hemen hastaneye kaldırdılar bir geldi ki sargılar içinde kıvranıyor, ermeni komşu teyzelerimiz vardı hemen koştular annemi o halde görünce bütün sargılarını söktüler,, yumurtanın sarısını sürdüler bolca,, sonra gazeteyi yakıp küllerini annemin bacaklarına döktüler,, babama bunu hergün yapmasını söylediler,, annemin şu an hiçbir noktasında bir tane iz yok,, görenler şok oluyor, kaynar su yanığı bilirsiniz vucüdü buruş buruş yapar, ama annemde dediğim gibi hiç iz yok maşallah...
geç oldu herkese bol uykulu tatlı rüyalar..