Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

arkadaşlar karnınız kaçıncı ayda büyümeye başladı ben 13 haftalık sanki biraz çıktıda,ayrıca lekelenmeler oluşmaya başladı normalmi bunlar sonra geçermi,bişey daha soriyim bu karın büyümeye başladığı zaman ilerde karında oluşacak çatlaklıkları önlemek için neyapabilirim,ne gibi ilaçmı yoksa farklı bitkisel şeylermi kullaniyim yardımcı olursanız sevinirim.

canım çaytlayacağın varsa çatlıyosun valla neler neler sürdüm ben ama çatladım maalesef
lekelenmeyide doktoruna söyle bence bende olmamıştı

3gündür odalarında yatıyorum bende normalde birini alıp yatak odama götürüyodum ama odam çok soğudu havalar soğuk gidiyo hasta etmiim diye bende onların odasında yatıyorum bakıcı kız 3 çocuk ben küçücük odada 5kişi kalıyoruz :)))

normalde 1defa kalkmaya başladılar ama gece uyanmaları yok mu deli oluyorum uykunun en tatlı yerinde acıkıp uyanıyolar ve uyumuyolar bende yanıma alıyorum uyuya kalıyorum bi bakıyorum çığlık atıyolar sonra emziği verince uyuyolar allahtan tabi aradan 1 2 saat geçmiş oluyo
napim kızlar akıl verin diyorumki uyanacakları saat belli uyanmadan mama hazırlayıp versem hiç uyandırmadan yedirsem mi bugün öyle denicem saati 3e kurarım yediririm çünkü 3buçuk 4 gibi uyanıyolar bide hala çorbayı sevemediler gitti 1kaseyi 3ü ancak bitiriyo oda çok acıkırlarsa yoksa itiyolar dilleriyle
bide martta kız çıkıyo yatılı bulamadım böyle gece 1defa uyanırlarsa ben idare ederim diyorum ama bazen 2side uyanıyo hangisini yanıma alcam o zaman neyse o zmana kadar düzen kurarız inşallah

Slm Güzel anneler
Sebil hoş geldin canım.Çok zorlu bir yolculuk seni bekliyor ama bir o kadar da güzel.İnşallah sağlıkla kucağına alırsın bebişlerini.Karnım üçüncü ayda büyümeye başlamıştı benim.Ama bu kişiden kişiye çok değişir.Kıyas yapmak doğru olmayabilir.Bırak büyüsünler canım)
Ben her akşam yatarken karnıma zeytinyağı sürdürüyordum.Doktorum önemli olan nemlendirici bişeyler diyordu şunu yada bunu kullan demiyordu.Zaten çatlicaksa çatlıyor.benimde karnım çatladı.ama zeytinyağı beni çok rahatlatıyordu.Bazan eşim sürerken uyuyakalırdım.Yalnız üçüz diye sarkarmı falan diye düşünme benim karnım hiç sarkmadı.ilk zamanlar kötüydü ama şimdi karnım aynı karnım sadece çatlak izleri var.onlarda yoğun değil.Lekelenmeleri mutlaka doktoruna söyle.Bildiğim kadarıyla kahverengi olanlar önemsizmiş.Ama sen mutlaka dr a danış.

Tria geçmiş olsun canım.bence farklı drları da dene.

Meryemcim merak etme daha 8 saat uyican günleri de göreceksin hem de pek yakında...

Lavinay bak sizinde cinsiyetler değişmeye başladı.Ben bu ilk söylenene pek inanmıyorum hep farklı çıkıyor sonra bende de aynısı olmuştu.

Lila canım uykudayken beslemek çok yanlışmış.Biara bende yapmıştım ama duyunca vazgeçtim.Bi süre daha dayan canım onu da bırakacaklar zamanla...

teşekkür ederim arkadaşlar çok sağolun verdiğiniz bilgiler için,Allah herkesin evladını ailesine bağışlasın,napalım artık yaradan ne demiş o olur,işlalah sağlıklısıyla hayırlısıyla yavrularımızı kucağımıza alırız.arkadaşlar mide bulantınız ne zaman geçti benim hala çok var mide bulantım daha 13 haftalığım,bulantınızı nasıl geçiriyodunuz,2 hafta sonra kontrolüm var cinsiyetleri belli olurmu,şuana kadar 3 buçuk kilo almışım normalmi sizce,doğuma kadar kaç kilo daha alırım,ben bu aralar çok acıkmaya başladım,ne bulsam yemeye başladım,acaba daha çok neler yesem bebişlere faydası olur.Allaha emanet olunuz.

seninkiler ne zman başladı uyanmamaya bu gidişle yakın gibi hissediyorum ama bakalım ...
ben tek kaldığımda yatarken bazende uyanmaya yakın uyku ararlarında veriyorum mamayı nesi yanlış anlamadım uykusunun arasında genzine kaçar diye mi acaba??? :26:
dün gece yine 1defa uyandılar ama saat 6da uyandılar tamamen ay o saatlerdede uyku bi tatlı oluyoki

canım zaten 20.haftada büyümeye başlıyo niye korkuyosunki gerine gerine gez işte hamile olduğun zmanları mumla ararsın sonra bende diyodum ay şunlar bi çıksa rahatlardım diyodum ama en güzeli karnındaykenmiş ben bide erken doğum yaptığım için hamileliğin tadına varamamıştım çok özlemiştim karnımı benimkide hemen söndü çünkü

Slm kiZlar nasilsiniz biz iyiyiz şükür
Mehlikacim inşallah canım o günleride görürüm inşallah yakındır dediğin gibi

Lila aynen öyle genzine kaçabilirmiş.Tamamen ayıkken mama ver demişlerdi bana.Canım bebişlerim 1 yaşını doldurduğunda benim başka bir yere tayinim çıktı.Böylelikle ev değişmişken bunu fırsat bilerek, hem aynı odaya almıştım üçünü de hem de gündüz uykusunu 1 defaya düşürmüştüm.Ondan sonradırda hep öyle oldu.Gündüz 1 defa 12 de uyuyolar 2 yada uykusu olan 3 gibi kalkıyo öğlen.Akşamda geçen yıl 8 de yatırıyoduk.Sabahları 5-6 uyanıyolardı.Bu yıl akşamları saat 10 da yatırıyoruz.Sabah yine 6- 7 uyanıyolar.Gece uyanmalarımız mutlaka oluyo çok nadiren sabaha kadar kesintisiz uyuyolar.Kızım maşallah çok düzenli kolay kolay uyanmaz.Anıl da öyle ama Ali mutlaka her gece uyanır.Biraz korkak o anne gölge var anne kurt gelmiş.bi süre zırlar. emziğini verip birkaç dk yanında durunca tekrar uyur.Ama tabiki küçükken olduğu kadar yorucu olmuyor.Biz 1,5- 2 yıldır gece süt vs. vermiyoruz.karınları tam yatmadan önce tok oluyo.Bide çocuktan çocuğa değişebilir.Benimkiler acıkmadan bişeyler yemezler.çok sık yemek yiyen tipler değiller.Daha seyrek yiyolar bu nedenle daha dolu oluyo mideleri.

Sebil, ben bulantı ilacı kullaıyorum.O olmasa erir giderim herhalde.Ama kilo alabildiğine göre çok da kötü değilsin demekki.İştahında var.Ben hapımı kullanmasam bütün gün açım.3 ayı bitirdim 5 kilo verdim.Bence beslenme konusunda hiç özel davranmana gerek yok.Canın ne isterse onu ye.tabiki sebze meyve çok önemli.Hani sağlıklı beslenmek adına ne biliyorsan onu yap.Ama çok fazla yeme yakında mide yanmaları başlar.az ve sık yemek en doğrusu.

selamlar anneler nasılsınız
sebil ve lavinay hoşgeldiniz tekrardan benimde sizin aylarınızda soracak bir sürü sorum vardı,hepsinide sorum çok şükür baydım herkesi :) sizde rahatça sorun herşeyi
sebilcim senin haftanda karın çok büyümez,20.haftalarda anca belirir vede bir anda topa dönüşür karnın
bulantılarına da bir kaç hafta daha var canım sık dişini
hergün mutlaka köy yumurtası ye,bir tane ye fazla abartma
meyveyide çok çeşitli ye ama az ye feci kilo yapar ben yarım karpuza banamısın demiyordum
2 bardak sütün altına düşme ve bolca protein ye
et balık tavuk elinden düşmesin
böyle olunca acıkmazsın vede bebekelrin çok iyi büyür
ben 15 kilo aldım ve bunun 7 si ilk üçaydaydı boş yereydii yani
sonra bir protein diyeti yaptırdılar bana,bebeklerim 36.haftada 2 şer kilo doğdular
haftama göre zayıflardı ama bir gün bile küveze girmeden eve geldik çok şükür
abur cubura dalmadan çook dikkatli bir biçimde protein ağırlıklı beslen
ben hamileliğimde yiyemediğim çikolata tatlı hamur işini şimdi emziricem diye yiyorum rahat rahat,kiloyuda şimdi alıyorum sanrırm :)
drunda erken merken almasın sakın,o haftada ciğer iğneni yapsın otursun
lavinaycım ben karnıma kayısı çekirdeği yağı ağırlıklı bir yağ yaptırmıştım aktara çok iyi geldi nerdeyse hiç çatlağım yok
bünyeye göre de değişiyor tabi de siz yinede iyi bir karışım hazırlatın ve düzenli sürün

meryemcim gözün aydın canım maşallah diyeyim daha iyi olsunlar daha çok uyusunlar
tarçınım yeni yaşınız hayırlı uğurlu olsun resimleri bekliyoruz
mehlikacım düzelmene sevindim,şimdi rahatlama dönemine gireceksin doya doya korkusuzca yaşa hamileliğini
gülsüm abla seninde zor günlerin az kaldı yaa maşallah ne güzel işte sabrın sonu selamet diye buna derler
arzucum ben bademciğimden çok çektim keşke zamanında alsalarda kurtulsaydım :) ama sen yi,ne başka drlara da danış

bende de değişiklik yok bir iyi beş kötüyüz
daha oturamıyoruz haliyle ayımız küçük
ek gıdaya yeni başlıcaz gece 4 kez uyanıyoruz vede sanırım diş sıkıntısı başladı oğlanın birinde ağlayıp duruyor

kızlar ne kadar emzirdiniz?
benim güzel emiyorlardı şimdi ikisi ağzına bile almıyor ne yapayım ben şimdi çok üzülüyorum
sadece batu emiyor diğerlerine sağıp veriyorum ama böyle olsun istemiyordum yaa

hayırlı olsun sağlıkla zamanında kucağına almayı dilerim benim de ilk haftalarda çıkmaya başlamıştı ki tedavide kullanılan ilaçlarında etkisi olsa gerek ben karnıma sebametin kremini kullandım (vcut losyonu veya sütü diye geçiyor ) çatlak değilde çok kaşınıyordu o rahatlattı faydasınıda gördüm açıkcası

ablacım bizimkilerde odalarında uyuyorlar ama son zamanlar bi uyanıyorum aramıza girmişler hep böyleyiz 5 kişi yatar olduk :))) gece tekrar yataklarına yatırıyorum itiraz kabul etmiyorum :)))

Figencim inşallah daha iyi olurlar
Asminimin yine dısı çıkıyor herhalde çok mizmiz iki gündür bakalım inşallah kolay çıkarır
Kızlar benim cadıların dış sıkıntısı daha bitmedi ya çok huysuz oluyorlar
Figencim Rabbim güç versin canım dış donemi başlıyorsa daha çok uyanıyorlar hele birde benimkiler gibi zor çıkarıyorlarsa
Canım ben sadece 3 ay emzirdim benimde sadece berfin emerdi bende hamileyken çok sivilce olmuştu yüzümde cilt druna gittim ilaç verdi ama emziremezsin dedi icersen ilacı benimde zaten yoktu sutum bende bıraktım şükür ilaçları çok iyi geldi bir ayda yüzündeki lekeler sivilceler gitti çok kötü olmuştum ama
Zaten hiç oyle çok sutum olmadı bir sagmada 50 cc çıkardı

hayırlısı olsun canım inş sende sağlıkla kucağına alırsın sorunsuz bir hamilelik dilerim bu aylardan sonra biraz daha zorlanırsın tabiki kolay değil azcık devasaa bişi oluyorsun ama çok yormamaaya bak kendini fazla ayakta kalmamanı tavsiye ederim ben çalışmıyordum evdeydim ki sanırım çalışsaydım işimi bırakırdım fazla ayakta kalınca altta baskı yapıyorlar ağrı oluyor çünki sürekli oturmakta iyi değil aynı şekilde bu dönemlerde sebze meyve kalsiyum ve bol bol su tüketmenizi öneririm su çok önemlii

trıa canım senınkıler nasıl kavga varmı hala ya..ben yıcem kafayı ...sessızce oynasalar artık bes dakıka en fazl a sonra ısrmalar yolmalar baslıyo

ablacım onlar bitmiyor şiddeti dahada azalıyor yaa bizimkiler gürültüyü geçtim çeneleri durmuyorkiii hiç susmuyorlar artık şarkı söylemeye başladılar annem canım annem sen benim bitanemmmmmmmmm :)))

yeni hamile arkadaşlara önerim aklıma gelmişken ne yesem bebeklerimi beslerim diye son 20 gün ben hastanede yattım doktorum bana özel diyet uygulamıştı kesinlikle pilav makarna ekmek tatlı türü yok protein ağırlıklı kırmızı et yumurta süt su sebze meyve ...
birde biz hamileyken muzlu sütten bahsediliyordu muzlu süt yapıp içiyordum bende birde ananas yiyin meyve sularınızı kendiniz sıkın

merhaba,,

ne güzel sayfamız biraz hareketlendi,, taze hamişler gelince..

çatlama konusu en büyük yaram,, çatır, patır patladım resmen, sonrasında da göbiş kaldı, 7. aya kadar birşey yoktu, sonra hızla herşey oldu bitti ama bebişler için onların sağlıkla dünyaya gelmesi için herşeye değermiş, taze hamişler inşallah sizler fazla çatlamadan güzel haftalarda doğum yaparsınız..

doğumgünümüz pazar günü oldu kızlar, çok şükür güzel geçti,, ama fazla resim çekilmemiş ona biraz bozuldum,, benim fotograf makinamın kablosunda abimde kaldı fazla resim yüklemeyeceğim face,, olanlarda pek iyi değil zaten.. neyse bebişlerim mutluydu en azından kızım mumu söndürene kadar pastanın kremasını sıyırdı resmen 2 yaşlarını da gördük çok şükür,, darısı arkamızdan gelen üçüzlere..

figencim bende 6 ay emzirdim ama son ay sadece sağıp veriyordum, 5. aydan sonra emmediler, zaten kızım çok az emiyordu, ona sağıp verdim hep en iyi ömer emiyordu o da 5. ayda bıraktı,, sadece mak. kalınca gögüs uçlarımdan kan gelmeye başladı, krem falanda fayda etmedi,, hoş çok sütümde olmadı zaten, birde görenler ay su gibi hiç yağ yok çocuk bunla doyarmı dedikçe benim moralim daha da bozuluyordu, şifa niyetine o kadar verebildim.. bizde en fazla gülsüm abla emzirdi sanırım...

merhaba xxnilx inşallah dediğin gibi hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde kucağıma alırım.Çalışıyorum ama kendi işim olduğu için ayarlıyorum günde 4 saat falan uğruyorum işyerime.İşe gitmek iyi geliyor sanki bana.Fakat artık kasıklarımda özellikle de sol tarafımda ağrı hissediyorum.Beslenmeme dikkat ediyorum zatan eşim hergün yediklerimi soruyor:) su içmeyi çok seviyorum bol bol içiyorum.

arkadaşlar bir şey sormak istiyorum geçen detaylı ultrason taramamda bebeklerimden birinde tek umlikal arter var dedi perinatolog ama izole birşey dedi çoğul gebeliklerde ortaya çıkma ihtimalı biraz daha artan bir durummuş ,doktorum pek üzerinde durmadı kötü hiçbirşey söylemedi 3 hafta sonra ek çekim yapacak.Ama netten araştırınca ben korktum biraz.Fakat yinede aklıma kötü birşey getirmiyorum,inşallah herşey yolunda gidecek.Hamileliğinde böyle bir durumla karşılaşan var mı varsa paylaşırsanız çok sevinirim.sağlıcakla kalın.

selam kızlar...dede ve babaanne bakıyo valla bagrısmaları gelıyo ama ben kactım odama azcık bılgısayarda sörf yapayım baksnlar azcık dımı....evet nılo artık benımkılerde odalarında yatıyo cok sukur ya.....ama kavgaları bıtmıyo bıtmıcek dımı ....yolmaları yokmu saclarını mahalle karıları gıbı bunlar napcam benıde yoluyolar off bı sey sorucam gunduzlerı ıkı veya uc saat uyyolar böle devam edermı azalması gerekırmı buyudukce .....emzık sorunu var bakalım gunduz alıyorum ama aglayınca bulup sokuyorum agızlarına kurtarıcım benım onlar ya on tane var bazen bı tane bıle bulamıyorum ..coraplarım ortum ne varsa cope atıyo ela herseyı ya ıyıkı bakmısım gıdecek hgersey .........yenı hamıleler var masallah tamamına ersın ıns bekleyenler benımde bulantılarım cok asırıydı eskılerı ukuyun halımızı gorun bes ay devam ettı tam rahat ettım oh derken erkenden geldıler kızlarım cadı bunlar tek kelıme....kılolar nasıl ya bu arada...bne yenı yenı verıyorum yasım ılerde olunca ancak ....ama yaza fıt olucem ben ...he hee.. ben altı ay emzırdım sonra yavas yavas kesıldı ama uyuyabılseydım mutlaka emerlerdı sut ıcın uyku cok onemlı....saglık olsun napalım yetr o kadar ...mamalar yasasınnn..

günaydın kızlar herkesler iyi maşallah şükür bizde yiyiz .

azracık için karar veremedim sanırım izinde bursada olucam orda doktora götürücem değişmezse kararım bu .

ya hamilelikleri eskileri ve yenileri okuyunca valla kendimden bogazımdan falan nefret edesim geldi ben nasıl fil kadar kilo aldım ve hala vermeye çalışıyorum 15 20 bana masal gibi geliyor 50 kilo aldım abi ben ya hay benim kaz boğazıma :))karnımda hiç çatlak yok ama zayıflaymaya başladıkça sarkmalarda boy göstermeye başladı şimdi lazer epilasyon için eşimle anlama yaptım nisanda başlıycam inşallah sen böyle kalmazsın biliyorum ben devamı gelir karnınada bişeyler istersein diyip duruor . kulağıma su kaçırıyor valla yoksa alttan alttan bana yaptır bişeyleri mi işliyor anlamadım ama bi estetikiye göstericem bakalım neler yapılabilir . çatlak olarakda sadece baldırlarımın iç kesimlerinde var ben bişey kullanmadım doktor tamamen genetik çokda krem kullanıcam diye gerilme demişti .benide tek mahveden hatta doğum yapmaya zorlayan hamilelik kaşıntısıydı sadece onun için bol bol krem falan kullandım son haftalarda .

uyku işini biz dağıttık artık gece bizne zaman yatarsak o zaman uyuyorlar yanımıza yatırıyoruz tv seyrederken giydirip orda uyuyorlar bazen . geceleri biz saat kurup azraya kalkıyoruz çiş için onun dışında çok uyku sorunumuz yok allaha şükür . hafta sonları falanda artık tv falan açıp mutfağı falan kilitleyip hiç olmazsa 9:30 falan görebiliyorum onun sonrasında zaten açıktık diye gelmeye başlıyorlar .

bide bizim evde şimdi evcilik oynama modası çıktı . azra anne kayra baba mirza da bebek oluyor . beya beya aşkım gel bebeği uyut , hayatım hadi hayvanat bahçesine gidelim modundalar her seferinde aşkım değil kardeşim diyeceksin diye düzeltmeye çalışıyorum sonuçta oyun oynuyorar ama ben rahatsız oluyorum yaw

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…