Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

meryem42 ben de 34+1 de doğum yaptım.1550-1700-1800 kg doğdular 1hafta küvözde kaldılar. çok şükür atlattık o günleri .ben pek yalnız kalmadım 6-7 ay annemle baktık 1 yaşından sonra da ben çalışmaya başlayınca bakıcı aldık . şimdilik böyle idare ediyoruz. hafta sonları hep eşimle yalnız baktık hala da öyle...sen bebeklerini emzirebildin mi? hala emziriyor musun.

saol canım cevabın için ilk arabamı bende görmüştüm işe yarıyosa alabilirim çünkü 1tane örümceğimiz var başka almayıda düşünüyorum onun yerine alabilirim sonradan katlanıp bisiklet gibide kullanılıyo dimi ben öyle hatırlıyorum bakalım ilk kim yürüyecek kim emekleyecek oğlan döndüğü için yüz üstü daha fazla kalıyo ve daha güzel duruyo kızlar hemen sıkılıyo yüzüstü dururken amaaan bende sanıyodumki aynı şeyi aynı anda yapacaklar hep beraber uyuyup hep beraber uyanacaklar hep beraber yürüyecekler hiç alakası yok halbuki alıştırmıştım kendimi o kadar ama...

benimde bakıcı kız çıkıyo 15güne kadar sonra tekim daha rahatlar aslında bebekliğe göre ama yinede insan bi düşünüyo acaba diye!!!
annemle beraber bakarız biraz 2tane erkek kardeşim var ama evde onlarda tek olmaz küçük olsalar burda kalırdık hep beraber biraz katlanırlardı bana ama büyükler bende diyorumki arada değişikli çocukların 1tanesini anneme mi göndersem bilmiyorum akıl verin çocukları 1 2 günlüğünede olsa ayırmak doğru mu???

bizde gunduzleri bakici var aksam 7 den sonrada annem geliyor benimkiler cok huysuz geceleri hala uyaniyorlar kesintisiz uyumuyorlar onun icin annem geliyo aksam
yok canim uc ay emdiler o da tatli niyetine sutum cok az geldi

lilacim baska caren yoksa oyle yap valla ben yanliz bakanlara nasil yapiyorlar diyorum hep yanliz dusunemiyorum kendimi
annemde bazen kizlardan birini alip gidiyor sabah eve geldiginde bana bir sarilmasi var icim gidiyor birde kardeslerinede sariliyor ozluyor bizi giden ben kiyamiyorum annemde diyor sanki yanliz his ediyor kendini diyor cok masum duruyor bizde diyor

lilacım 1-2 gün hiç görmeden zor olur gibi geliyor bana,, bizde annemin evi yakın olmasına rağmen arada 2-3 saatliğine birini alıp götürürdü, ama tam gün götürdüğü olmadı hiç.. şu an bizimkilerde meryeminkiler gibi, babamız markete giderken falan birini yanına alır, dönüşte bir sarılırılar birbirlerine sanki kırk yıldır görüşmüyorlar :)) tabi bu durum 5 dak. sürer sonra kavgalarımız başlar :)

son karar senin tabi ama seninkiler çok küçük daha anne kokusu ararlar...

apahce hayırlı olsun arkadaşım inşallah sağlıkla en güzel haftada doğum yaparsın.. burada elimizden geldiğince yardımıcı oluruz sana,, ara ara girebiliyoruz, vakit olmuyor ilerde sende anlarsın nasıl olsa durumumuzu :) bende bizimkilerin küçülenlerini hiç bekletmeden yakın bir arkadaşıma verdim, onunda ikizleri olmuştu benden 4 ay sonra,, bende şu an mama sandalyeleri ve bebek arabaları kaldı ama sen ankaradasın sanırım, yol masrafı astarı yüzünden pahalıya getirir, hiç değmez canım.. sahibinden.com dan uygun 2. el ürünler bulabilirsin ama aklında olsun,, hiç sıfır almaya değmez bence özellikle bebek arabalarını falan..

siz böyle deyince bi düşündüm şimdi bilmiyorum napcamı ya heralde en son çare gündüz bakıcı bulurum gece annnem falan gelir gece uyanmaları diilde sabah 5te uyandıkları oluyo onu napcam diyorum offfff bilmiyorum yaaaaaaaaaaavvvvvv:26:

Lilacim Allah kolaylık versin canım su bakıcı bulma olayı zor
Bence en iyisi oyle yap gündüz bakıcıya bakarsın gecede annemle
Biz oyle yapıyoruz hem bakıcı ev islerine de yardım ediyor
O sabah 5 te uyanmaları yok mü uykunun en tatlı yerinde
Allahım hepimize kolaylık versin inşallah uslu bebekler olurlarda seninkiler yanlız bakarsın o zaman
Benimkilere benzemezler inşallah benimkilere yanlız bakmak mümkün değil dün gece yanlizdik ilk defa ama çok zordu Allah'tan esim geçde olsa geldi isten annem kaç gündür yok halamın eşi vefat etti oraya gidip geliyor

kızlar size bazı sorularım var.nolur yardım edin .18+2 günlük üçüz anne adayıyım söylemiştim.nasipse 2 kız 1 erkek evladım olacak.bazı şikayetlerim var.beni çok güçsüz ve negatif yapıyor.

ilk 16 hafta mide bulantısı beni mahvetti.o bitti şükür derken şimdi mide gazı(midem patlıcak gibi oluyor öyle şiş ve rahatsız hissediyorum),devamlı mide yanması ve reflü (gece yüksek yastıkla yatmama rağmen mide asidim devamlı zehir gibi yemek borumu yakarak ağzıma doluyor.resmen uykudan hoplayarak kalkıyorum.ne yapacağımı şaşırdım.talcid alıyorum sadece çok az hafifletiyor.şuruplardan da ilk aylarda çok tiksindim içemiyorum.dr.AYDAN BİRİ bana ilk aylarımda lansor diye bir hap verdi ara ara kullan demişti.şimdi sabah onu yutunca o reflümü geçiriyor onu da devamlı yutmam sakıncalı mı?benim gibiolan var mıydı aranızda ne yaptınız.nolur yardım edin?

ben günde 1 elevit,1 kan şurubu,1 calciyum tablet,1 magnezyum tablet kullanıyorum kullanmaya düzensiz olarak (midemden dolayı) 10 gün kadar önce başladım.başlama sebebim kan tahlilinde kansız çıkmam ve kramplarımın topallatacak seviyede ortaya çıkması.çünkü hiç süt içemiyorum acayip şişkinlik yapıyor.sadece peynir kahvaltıda.magnezyum ve calsiyum kramplarımı ortadan kaldırdı.

ama enerjim çok düşük yattığım yerde yoruluyorum.sizce bu normalmi?yoksa vücudumdaki bu eksiklikler yüzünden mi bu kadar bitkinim.bu ilaçlara devam etmek beni canlandırır mı?ne kadar çok şey sordum ama birinizi bari yakalamam lazım çok üzülüyorum çünkü.bebeklerime hiç iyi bir anne adayı olamadım diye.ilk üç ay bulantıdan yemedim.şimdi mide yanmasından yemek istemiyorum.hiç sağlıklı beslenemedim.onları besleyemedim.

hep derdim (6 sene evlat hasreti çekerken)hamile olsam şöyle beslenirim.şöyle yaparım....ay hiç biri olmadı bide anlatmıştım maddi olarak malasef çok çok kötüyüz.normalde böyle değildik.ama evlat veren Rabbim şimdi maddiyatla sınıyor bizi.napalım buna da şükür diyorum.ama onlar için o kadar çok şey almak yapmak istiyorum,yapamamak da beni kahrediyor.

sizlerden artık kullanmadığınız,2.el olarak vermeyi satmayı düşündüğünüz şeyleri istiyorum.göğüs pompası çok lazımmış heralde.artık kullanmayıp satmak isteyen varsa özelden mesaj atabilir mi?başka nelere en çok ihtiyaç duyacağım.

bilgi,öneri ve yardımlarınızı bekliyorum.

selammm

kimsecikler gelmemiş, herkes çok yoğun galiba :)) bizimkiler özellikle akşamları insandan güç bırakmıyor, sürekli hareket halindeler, evin altını üstüne getiriyorlar...

apache canım öncellikle stresten uzak dur, maddi sıkıntılar seni biraz strese sokuyor sanırım, bu durum bebişler için iyi değil canım, bunları şimdilik düşünmemeye çalış, sonuçta 3 tane çocuk büyüteceksin tabi eksikleri olacak,, herkes ister en iyi markaları alıp en güzel arabalara bindirmek ama 3 çocukla bu pek mümkün değil,, sen bebişleri iyi bir haftada şöyle 35-36 larda doğurmayı hedefle sonrası çok kolay gelir inşallah,, benim hastane masrafım 360 tl ydi,, doktorlar bana özelde 100 bin tl masraf çıkartıyordu, alman hast. 50-60 binlerden bahsediyordu, cerrahpaşada bu parayı ödeyip çıktım çok şükür,, bebişlere de öyle çok şey almadık ilk başta zamanla eksiklerini görüp alıyorsun hastane çıkışı ve zıbın çok ihtiyaç,, biz o kadar acemiydik ki annem öylemesine 3 biberon almıştı onlar bile ambalajındaydı hiç kaynatıp hazırlamak aklımıza gelmemişti, gögüs pompasını eşim en yakın ezcaneden 15 tl ye alıp geldi,, 3 ay falan kullandım biraz emzirdim biraz sağıp verdim, sonrasında ameda marka aldım tabi elektrikli ve çift gögüs olması sütün verimini daha iyi arttırıyor,,, sahibinden.com dan da satmıştım sonrasında,, eğer buradan bulamazsan bu siteden bulabilirsin bence, gitip görüp alırsan daha iyi olur,, kıfayetleri falanda dert etme hiç ummadığın yerlerden hediyeler gelir,, benim yakın arkadaşım benden 4 ay sonra doğum yaptı ikizleri oldu, çocukları benimkilerin ve etraftaki konu komşunun kıyafetleri ile büyüdü, sadece bir tane badi aldım dedi,, hiç birşey almadı halende öyle, ama evine git hiç eksikiği yok, mama sandalyesi de var, bebek arabası da şimdide 3. yü doğurdu,, ona da hastane çıkışı bile almamış, hoş o biraz rahat biridir, pek aldırmaz öyle şeylere ama demek istediğim bir tane kullanılmış kıfayeti olur bebişlerin bir tane yeni alırsın,, zaten o kadar çabuk büyüyorlar ki bazen olmaz diye kaldırdığım kıyafetleri küçülmüş bile çıkıyor..

reflü içinde,, ben çok şükür hamilelikte öyle sıkıntı yaşamadım ama annem de reflü var, o da ilaç kullanmak istemediğimde sabahları çiğ patates yer aç karnına bir dilim o çok iyi geliyormuş,, istersen bir dene,, çok geçmiş olsun...

Slm arkadaşlar! Herkese günaydın! Ben çok şükür 1 haftadır iyi hissediyorum kendimi.Sanırım atlatıyorum artık.
Lila bende zaman zaman çok zorlanmıştım.tek başıma kalıverdiğim zamanlar olmuştu.hatta bi ara çocuklarım 8 aylık falanken başlayıp 3 ay tek başıma bakmıştım.Akşamları eşim yardım ediyordu.Çok yıpranıyosun ama olmuyo mu oluyo.Hem de çok güzel bakıyodum.Saçlarımı taramaya vaktim olmadığı için yazma takıyodum:)) annem ara sıra yemek yapıp gönderiyodu.Bazan 1-2 günlüğünew geliyordu.Ben de başlangıçta kızımı çok yolladım anneme.Ama herkes yanlış bulunca zamanla göndermeyi bıraktım.Ama bence alışkanlık haline gelmedikten sonra arada bir yollayabilirsin annene birini.Sonuçta seninde sağğlığın önemli.Ama sana tavsiyem eğer maddi bir prob. yoksa bakıcı tut ve hiçbirini biryere yollama canım.

apache, ben hamile kaldığımda işsizdim.Çocuklarımıza birçok şeyi alamadık.herşey dörtdörtlük olacak diye bişey yok.Örneğin bebek arabası aldık, almasak da olrmuş.Zaten 3 tane bebekle dışarı çıkacak vakit olmuyor ki.mama sandalyesi almadık mesela kucağımızda yiyorlardı.Sonradan bi arkadaştan bulduk bi süre kullandık.Bunlar çok lazım şeyler değil.28 hafta civarı 1 tane parkyatak aldık.2. yi bile aylar sonra aldık.Çok küçük oluyorlar koltukta yatıyorlardı.sonra 2. yi aldık.3. yü bi arkadaş verdi.Çocuklarım kısmetiyle geldi.Onlar 1 yaşındayken atamam yapıldı ve mühendis olarak işe başladım.Bu iş bana onlar için geldi.Şimdi abartmıyorum ama her ihtiyaçlarını almaya çalışıyorum.2 tane bakıcımız var.Şükürler alsun Allahıma.Sen de sabret canım. Bu 3 can dünyaya gelsin göreceksin onların kısmetide beraber gelecek inşlallah.

meryem, tarcınım, tria sizler nasılsınız?

canım çok teşekkür ederim bana söylediğiniz herşey ilaç gibi geliyor.endişeliyim tedirginim korkuyorum.dediğin gibi maddiyatta beni çok üzdü.bide tüm gün evdeyim ailem burda değil.yalnızım yani.o zaman daha çok düşünüp bolca evham yapabiliyorum malesef.

ayağa kalkıp yürürken eğilip kalkarken şiddetli şekilde kasıklarım ağrıyor.uzandığımda oturduğumda bir sorun yok.bu normalmi sizdede oldumu?bide bugün gece sağ kolumun ağrısından uyuyamadım.bunlar olacak mı?

herşey için teşekkür ederim.

Slm kızlar nasilsiniz biz iyiyiz kızlardan biri yine gece
Uykusunu kaybetti yine uykusuz yorgun geceler var 1haftadir
Çok yorgunum kızlar bütün gün bas agrisiyla geziyorum Allah yardımcımız olsun
Mehlikacim çok sevindim iyi olmana saglikla al inşallah kucağına mucizeni
Apache canım benimde ucuzlerim var ben yurt dısında yasıyorum burda dogum parasi veriyorlar herseylerini aldım onlar kuvozdeyken yatak uc tane bebek arabaları hersey aldık ama sır bakalım yataklarında yatıyorlar mı
Hayır canım biri benimle yatak odasında biri. Odasında biride annemle oturma odasında yani daha yatakta yatan kimse yok
Hevesle herseyi aldım ama daha kullanamadık yani sadece kıyafetler battaniyeler lazım oluyor ilk etapta
Mama sandalyesi hiç almadım 1,5 yasindalar önüme oturtup yediriyorum
Allah güç veriyor rizkiyla geliyor minikler sen sadece iyi bir haftada dogmalarına odaklan ve maddi konuları unut stres çok kotu senin için Rabbim sagliklakucaklamani nasiP etsin

canım bende hevesle herşeyi alamadığıma üzülüyorum.gene içinde kalmamış almışsın.Allah kullanmayı nasip etsin.ben zaten hiç bişey almıcam canım.park yatak alıcam üçü birlikte yatacak mis gibi.benimde küvöz korkum var Rabbim tombiş tombiş kuzucuklar versede hemen eve gelseler...haklısın canım çok üzüyorum yıpratıyorum kendimi.Allah büyük.

hayatım ne çok takıyosun sen öyle ya boşver en güzel zamanların bu zamanlar çık gez dolaş çocuklar gelince mumla ararsın bu günleri

bende aynen senin gibiydim 4ay kustum sonrada kramp mide yanması daha ne gelirse aklına ama 5.aydan sonra baharla beraber coştum bende:))) hiç eve girmedim gezdim ha bu arada yatakmış kıyafetmiş hiç onları düşünmedim sadece bez stoğu yaptım görümcem bi sürü çıtçıtlı ve pijama tarzı kıyafetler verdi annem battaniye biberon çarşaf yastık ve geriye kalan tüm kıyafetleri halletti k.babamda park yatağımızı aldı sonradan büyük beşik aldı annem bi arkadaşım ve görümcem 1er tane puset verdi kuzenim araba koltuğu verdi kayınvalidem örümcek aldı falan filan yani daha doğru düzgün mamaları dışında ne kıyafet ne ayakkabı ne battaniye ne bere yani nerdeyse hiç bişey almadım ben ve biiiisürü hediye geldi hatta o kadar fazla kıyafetleri olduki aldıkları yerden gidip 2 3 yaş kıyafetle değiştirdim hep düşün artık zaten kıyafet çok kirlenmedi bizde hep önlük takıyodum ben çok kustu benimkiler aaa unutmuşum doğum erken olduğu için külotlu çorap unutmuşuz bi onu aldım bide...

yani demem o ki allahım kısmetleriyle birlikte gönderiyo hiiç merak etme sen hangi aya geliyo doğumun demiştim cevap vermedin galiba

gelelim bize evde herkes grip kızlar çok fena birin kulağı iltihap olmuş hatta sesler kısık gözler şiş 2gündür uyumuyolardı bugün rahatladık şükür

kızlar doktora gittim,bana akıl verin ya.şimdide doktor 3 kese gördü,bende gördüm.biri 26 mm,biri 12 mm,biri 13 mm.ama daha bebek görülmedi,normal mi.o iki küçük kese kan pıhtısıda olabilir dedi ama pıhtı gibide durmuyor dedi. üçüz olduğu için olabilir mi görünmemesi.26 mm olanda doktor bebek oluşuyor gibi dedi ama daha ortada bişey yok.2 hafta sonra gidecem tekrar,yine görünmesse keseler alınacak.
keseler bunlar arkadaşlar.

Merhaba,öncelikle hamileliğin hayırlı uğurlu olsun,umarım gönlünden geçen ne ise o olur.Benim ilk kontrolümde iki kese vardı ama doktorum 2.kesenin çok küçük olduğunu muhtemelen kendi kendine yok olacağını söylemişti.Fakat 2 hafta sonra gittiğimde 3 kese var dedi ve biz şok olduk:) şimdi 22+2 günlük üçüz anne adayıyım.herşey kısmet...

ben buraya girmeyeli neler olmuş neler yeni hamişler hoş geldiniz..biz doğum yapan grup işten güçten fırsat bulup giremez olduk...

syvester canım öncelikle hayırlı uğurlu olsun inşallah,, sen şu an kaç haftalıksın,, ben 7 haftalıkken net olarak kese ve kalp atışları dinlemiştik,, ama bazen dr.un dediği gibi ikiz gibi başlayan gebelikler tek olarak devam edebiliyor,, teyzem öyle bir durum yaşamıştı ...

cnm sat tarihine göre 8 hafta 2 günlük ama bende geç döllenme olmuş,ona görede 7 haftalık.büyük kese 26 mm kaç haftalık oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…