Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

Günaydın herkese

Meryemcim Allah kolaylık versin canım.Bitecek bu zorluklar hep böyle gitmicek.

Figenay mamaya çorba falan katma bence yazık çocuklara:)) Aynı aşamalarda bende dr a gitmiştim belim için.Dinlenmeye çok ihtiyacın var demişti.Üçüzlerim var diyince Allah yardımcın olsun demişti:)) Her istediklerinde kucaklama.Hadi oyun oynayalım falan de, otur yanlarına oyna, belini yorma çok bırak ağlıyolarsa ağlasınlar.Alışırlar böyle böyle...
Ya ben hala çok zor yemek yiyorum.Hala canım hiçbirşey istemiyor.Eskisine göre iyiyim ama.Yemek vakitleri ölüm vakti gibi.Zorla oturuyorum sofraya...

Apache, süpür canım evini hiçbişey olmaz:) Eğer drun sana söylediği özel bir durumun yoksa kendini fazla zorlamadan bazı işleri yapabilirsin bence.Ben doğuma kadar pazara gitmiştim mesela.Herkesin durumu farklı ama.sen kendini en iyi bilirsin.benim bu hamileliğim üçüz hamileliğimden çok daha zor geçiyor.

Tria naber canım nasılsın?

çok sağol canım ya...bugün biraz ağrım var da yarın fila kendimi yormadan süpüreyim.6 aydır ilk kez evimi süpürmüş olucam.yoksa biri süpürecekmi diye bakıp eşime yalvarmaktan yoruldum.ben kendi işimi 10 dk.da yaparım.Allah bize güç kuvvet versin gerçekten en çok buna dua ediyorum Allah kimsenin ağzına baktırmasın.ne zormuş ya...ben gene şimdi iyiyim.30 dan sonraki haftalar nolucak bakalım.

bişey sorucam üçüz anneleri...

ben ilk 3 ay hep 61 kiloydum.şimdi 20 haftalık oldum 66 kilo olmuşum.yani 2 ayda 4 kilo almışım.çok mu almışım.daha önümde çok zamanım var.korkuyorum şişip kalmaktan.yüzüklerimi artık takamıyorum.ellerim yüzümde toparlandı.tabi birde basenlerim.karnım önde basenler arkada...

dr.da bebekler beslenmemiş dedi bende daha çok yemeye çalışıyorum.
yani...

sabah güzel bir kahvaltı
aralarda kuruyemiş,sütlü bir tatlı,meyve yiyiyorum.
sonra saat 4 gibi acıkıyorum yemek varsa yemek yoksa tost varsa börek filan yiyiyorum
akşam gene çokca yemek yiyiyorum
meyve yatmadan önce süt

sizce çokmu?benim hiç iştahım yoktu şimdi zorluyorum ama hemen kilo aldım.böyle giderse nolucak halim.boyum 1.60 bu arada 61 kiloyla hamile kaldım şimdi 5 ayda 66 oldum.

sizin kilo alımınız nasıldı?

lavinay nerelerdesin????

benim bacaklarım da filan kaşıntılar başladı.deli gibi kaşıyorum.sırtım karnım kollarımda kaşınıyor.sizdede oldu mu?sabretmeye çalışıyorum.ama bacaklarımı kaşıya kaşıya tahriş yaptım.

kızlar nerdesiniz?ne kadar sessiz kaldı forumumuz...

selam kızlar
mehlikacım iyiyim canım çok şükür çocuklarda düzeldi .dört gözle yıllık izin bekliyoruz inşallah nisanda çıkıcaz niyetim bursaya kadar uzanmak ama bakalım .
figencim ameliyat olamadık tatlım tahliller için gittiğim gün azranın öksürüğü ve burun akıntısı başlamıştı doktorda ameliyatı erteledi anca dün şurupları bitti . haftaya falan tekrar götürmeye çalışıcam iş yerindende sürekli izin almak sıkıntı bakalım hayırlısı artık .

apeche kilo alımının hızlanması normal tatlım son aylara doğru daha da artabilir ama bebeklerin besinsiz kalması senin daha çok ymeke yemen geretiği anlamına gelmez sadece daha besleyici şeyler yemen gerekir .aşırı meyve yersen şekerini falan yükseltebilirsin hamur işi yersen tansiyonunu çıkartabilirsin . et süt yumurta yeşillik ve su tarzında sık sık ama az yiyerek beslenmeye çalış .
hamile alejisi deniyor o kaşıntılara bende son aylarımda olmuştum ve doğurmadığın sürecede pek geçmiyor tırnaklamamaya özen göster cildin tahriş olmasın avuç içinle ovalamaya çalış ve sürekli nemli tutabilirsin belki rahatlatır

Slm kızlar nasilsiniz biz biraz daha iyiyiz ama çok mizmiz oldular ya huy değiştirdiler resmen hastalıktan
İnşallah bir an önce iyi olurlar
Mehlikacim inşallah canım dört gözle bekliyorum o günleri gercekten çok korkuyorum hep böyle mı gidecek diyorum
Hiç mı degismicekler diyorum ama çok yoruldum kızlar artık bu ara çok bağlandılar bana hep benim pesimdeler hep beni soruyorlar
Şikayet etmek istemiyorum onlara kavuşmak için çok bekledim çok istedim onları ama icimi dökmek istedim sizlere
Beni sizden baskası anlamaz çünkü millete söylesen aman sanki tek mı bakıyorsun bakıcın var diyorlar

Dra sordum bu durumu hergün 1 saat onlardan ayril diyor çık gez dedi nasıl bırakıp gidecem kadın tek basına bas edemez
Allahım güç kuvvet versin sabır versin hepimize

selam herkese..sanırım zamanla herkes kendı ıslerıle ugrasır oldu ıyıce....nasılsınız ...bende yogunum kızlar buyudukce baska huylar edındı kıskanclık basladı bana cok alıstılar aynı meryem sendenım ama ben haftanın ıkı gunu dıasrı cıkıyorum bazen dılayla daha dogrusu her zaman dılayla onu fızık tedavıye goturuyorum ya ama onu beklerken alısverıs yapıyorum dolasıyorum gercekten ıyı gelıyo yardımcı kız ıkısıyle ugrasıyo evde..oğle uykuları cok sukur duzene gırdı bebeklıklerı kabus gıbıydı gece yıne uç dort kez kalkıyorum cok nadır bır kez kalkıyorum bıseymı oldu dıyede gırıp bakıyorum alısmamısım ya..ama kavgaları dısında daha ıyıyız sadece dıla yurumuyo peslerınde emeklıyo hala fızık tedavıye devam elınde tutunca yuruyor artık ....saglıklı olmaları ayrı bı nımet sıkayet etmeyın aman ...ama gercekten uç bebege bakmak cok zr kımse anlamaz bızden baska...kendıme azda olsa zaman ayırıyorum pazar ve markete gıderken bıle o yalnuzlık ıyı gelıyo kafa kalmıyo valla....yemek secmeler basladı herseyı yedıremıyorum tukuruyolar delı oluyorum ...hava ısınsada gezsek ıns....optum herkesı ....

Muallimcim seninkilere de mı aynı niye böyle oldular anlamadım ya
Ne güzel canım iki gün olsa bile biraz vakit buluyorsun kafa dinlemeye
Şükür saglıkları yerinde ama iste bazen kafa kalmıyor
Markete gitsem bile onlarla gidiyorum birde burda hep aynı insanlar aynı ortam baya sıkıldım Bunaldım biraz galiba onun için şikayet ediyorum belkide birde uykuları da hala duzensiz o da yordu artık bence beni
Yaza inşallah turkiyeye geleceğiz belki ortam değişirse biraz kafam dağılır
Aynen ya yaz gelsede parka falan gitsek biraz bizde hava alırız degisiklik olur bizede
Allahım önce saglık sonra güç versin hepimize

Apache kız o ne öyle o kadar yenirmi.Börek çörek onlar sadece seni şişirir.besleyici yemen lazım.fazla abartma sık yemeye çalış.et, süt yumurta, sebze.Ha sana diyorum ama ne et nede yumurta hala yiyemiyorum ben de.süt bile içemiyorum.neyseki yoğurt yiyorum.

Meryem, Muallim kendinize zaman ayırmaya çalışın mutlaka.çok kısa sürelide olsa bi markete kadar gidebilmek bile iyi gelirdi bana...

herkes aynı konularda müzdarip bu aralar,, bizimkilerde 5 gündür kötü pazartesi birini dr. a götürdüm antiye başlattı,, üçü da aynı durumda Allahtan ateşleri çok yok, kuru bir öksürük arkasına kusma, halsizler mızmızlar, ee tabi iştahsızlar, zaten bir lokma zor yiyorlardı şimdi o da yok, ağızlarında sürekli aynı laf "ACİ" herşeye acı diyorlar, şurup içirmek bela, elifle selim çikolatayı görünce içiyorlar ama ömer ağzını açmıyor zorluyoruz hepsini tükürüyor, mecburen babamız iğneye başladı,, gece uyku düzeni kalmadı, kusuyorlar yada ağrılarından burun tıkanıklıklarından uyuyamıyor,, anaanneyle bana da geçirdiler,, Allah hepimize şifa versin kızlar,,

gülsüm abla ,, kızların resmini gördüm face de maşallah hepsine Ayşe hanımın kızlarına da maşallah tombiş tombişler ne yediriyor acaba, bir de tek bakıyorum diyor iyi baş ediyor valla,,

meryemcim Allah yardımcın olsun, dediğin gibi bizim durumumuzu bizden başkası anlamaz, benimde yaşadığım yer ufak bir yer eşimin görevi dolayısıla buradayız 2 sene kalacağız, hep aynı yerler sıkıcı oluyor ama yine de arada tek çıkmak gerekiyor, insan kafayı dinliyor, ortamdan uzaklaşıyorsun, döndüğünde bebişlere daha bir enerji ile sarılıyorsun,, biz şu an öğlene kadar bir bayan öğleneden sonra başka bir bayan şeklinde çalışıyoruz. buradaki hanımlara iş çok geldiği için tek bir bayan bulamadık,, öğlene kadar gelen Allahtan çok iyi bir abla, çocukları çok seviyor beraber kahvaltılarını yaptırıyoruz, onlarla oynuyor, öğleden sonra gelende temizlikle uğraşıyor, 5 de gidiyor,, benimkilerde seninkiler gibi arkadam da önümde wc ye gitsem kapımdalar, yukarı kata çıkıyorum nete gireyim diye aşağıdan bağırıyorlar "anne dellll" diye 5 dk. rahat yok,, ama sağolsun annem arada git şunlar falan alınacak diyor öyle 1-2 saatliğine kaçıyorum,, Allahın izni ile bir büyüseler şöyle okul saatlerinde bizde alem yaparız :))

apache canım mehlika ya katılıyorum, hamur işi tatlı falan çok yeme canım,, ben toplamda 17 kilo aldım, ama çok yemek yiyemiyordum, az ve sık yemeye çalıştım, annemde kaldım çoğunlukla o hazırlıyordu,, arada ailelerinden birileri yanında kalsa aslında çok iyi olur, en azından yemek derdin olmazdı,, ev işlerini de bence çok yapma süpürgede falan insan zorluyor kendini,, benim görümcem 4 aylıkken üçüzlerini kaybetti, o dönemlerini bilmiyorum ama sonradan anlattığı normal bir hamilelik gibi geçirmeye çalışmış, o yüzden bizimkiler bana iş falan yaptırmadılar,, tabiki herkesin durumu bir olmaz, sen kendini halsiz yorgun hissetiğinde hiç evin durumunu düşünme bence, bebişlerin herşeyden önemli,,,

arzu bursaya kadar gidecekseniz bize de beklerim canım,, yolunuzun üstündeyiz,, yaramazlar tanışmış olurlar, tabi bizde :))

bu arada hamişler kaşıntı gebelik alerjisi malesef ve doğurmadan da geçmiyor, benimde hamileliğimin en zor kısmıydı,, Allahtan 32. haftada falan başladı,, ben bir ara gülsuyu ile rahatlamıştım, belki size de iyi gelir, kuru kalıncada çok kaşınıyor, geceleri ıslak bez koyup karnıma öyle uyuyabiliyordum..

figencim yemek düzeni konusunda bizi örnek alma canım, sizin aylarınızda ben çok az yedirebiliyordum, çoğunlukla mama yerlerdi,, gündüz güzel yiyen çocuk gece uyanmalarınıda çok küçükken bırakıyor, bazıları 9 aylıkken gece falan kalkmıyor,, malesef benimkiler o sınıftan değil, inşallah seninkiler iştahlı olur,, belin içinde çok geçmiş olsun,, ebru şallı olayı çok iyi olmuş, benim eski ev sahibim de hersabah yapar, 3 tane ünv. ye giden çocuğu var, ama hiç göstermiyor inceciktir,,

Tarcinim âmin canım Allah hepimizin yardımcısı olsun ah bir büyüseler ne alemler yaparız da
Burda cocuklar 3 yasında başlıyorlar ana okuluna az kaldı inşallah o zaman yaparız alem
Aynen ya tuvalete bile benimle gelecekler keske biraz yanlız çıkabilsem ama imkansız iste yanlız bas edemez kadın yanlız
Nereye gidersem kızlarda benimle bugün hava çok güzel burda parka gittik çok sevdiler oynadılar

Selam canım,ya haklısın biraz yalnız bıraktım seni ,ay ne bileyim canı hiç pc başına geçmek istemedi nedense,ama inan hep aklımdaydın kendi kendime deim ki apache merak etmiştir beni:)Canım umarım iyisindir.Geçen haftanın başlarında mide probleminin azaldığını yazmıştın çok sevindim,aman beslenmene dikkat et protein ağırlıklı beslenmeye dikkat etmemiz gerekiyor.
Bende henüz kaşıntı ,çatlama yok ama benimde sağ kaburgam ağrıyor ama alıştım ,kafama takmamaya çalışıyorum.Bende bazen ağrılardan dolayı çok mutsuz oluyorum.Ama çok şükür iyiyim ya 23+5 olduk ,bugün bebeklerin kalp incelemeleri için doktordaydık Allahıma şükürler olsun ki herşey yolunda şuan.Durumumuz böyle şimdilik,kendine dikkat et ev işlerini çok takma kesinlikle kendini zorlamadan yormadan yapabildiğin kadarını yap.

ay o kaşınmalar yok mu??? benimde karnım çok kaşınırdı meğer çatlıyomuşum sonrada krem sürünce bi yanardıki tahriş etmişim tabi kaşıya kaşıya ama belkide bişeye alerjin falanda olabilir ama herkes kaşındı be canım hemde fena gece uykumdan uyanırdım ben o kadar yani sen anlattıkça benim günlerim aklıma geliyo allah yardım etsin valla zor ama doğduktan sonra dahada zor:26:

Slm kızlar nasilsiniz biz aynen devam maratona
Kaç gündür gece uykusu yok yine ne oldu yine bilmiyorum ya kafayı yicem
3-4 iyi uyuyorlar ha tamam artık düzeldiler diyorum yok yine en basa donüyoruz
Keske tek gece olsa bütün gün mizmizliyorlar ağlıyorlar yani her gecen gün daha kötü oluyorlar
Kavgaları hiç saymıyorum ne olacak bu halimiz bilmiyorum
Allahım önce sabır sonra güç versin bana çünkü kafayı yicem artık uykusuzluk olmasa tamam gündüz oyalarız
Herseye ağlıyorlar yemek zaten kabus gibi hiç birşey yemiyorlar çok şikayet ettim kızlar ama icimi döktüm napim size dert yanmasam daha kötü olurum herhalde

meryemcim seni en iyi anlayacak kişi heralde gülsüm abla
bak şimdi en kadar rahat,sende rahat edeceksin ama az daha sabredeceksin demekki
az daha sabir canım,çokk zor bilmem mi hele de yaşını geçipde düzeldiğini görmemek daha da zordur ama yapacak bişey yok sağlıklarına dua et
biz ayaktan kurtardık çok şükür,koyuyoruz yataklara orada biraz sallıyoruz,bazen kendileri dalıyorlar ama ilerde sallamıcam da inşallah kendileri ne yapıp edip alışacaklar
sadece tam uyku saatlerini kestiremiyoruz henüz,daha belirsizlik sürüyor o konuda
ek gıda da sabah kahvaltı,sonra meyve sonra yoğurt ve en son çorbayla bitiriyoruz,çok şükür o da iyi gidiyor
bugün çıktık gezdik bebek arabasıyla,2 saat dolaşmışız çok iyi geldi
ama birini eve bıraktım çok içim yandı üçüncü pusetimiz henüz yok bakalım ne yapcaz
arzucum sen ne kadar emzirmiştin? hani diyordun ya öğlen birini akşam birini falan diye hep mi o şekilde emdiler
benim şu anda birtek batu emiyor o da ek gıdadan sonra sadece gece emiyor diğerlerine sağıyorum ama onlar emmeden hiç zevkli değil sağma işi
tarcınım gribiniz ne oldu toparladınız mı? geçmiş olsun?
mehlikacım sen nasıl oldun?açtın mı gözünü dünyaya :))
hamişler kaşıntı için sürekli ama sürekli yağlayın ve sakın kaşımayın,belki parmak üçlarınızla masaj ama kaşımayın
doğuruncaya kadar rahat yok bu konuda

Figencim inşallah canım bende rahat ederim en kısa zamanda
Hep dua ederim şükür saglıkları yerinde allahımdan sadece sabır istiyorum kendim için
Sizin icinde çok sevindim inşallah hep böyle gider
Sizinle paylaşınca hafifliyorum moralim düzeliyor

selammm

figencim maşallah canım ek gıda olayına çok sevindim, inşallah iştahları hep yerinde olur, nasıl başlarsan öyle gider, uyku düzeni de zamanla oturur inşallah,,

meryemcim canım tabi içini dökeceksin, ama biraz daha sabır canım, 2 yaşına doğru inşallah uyku olayı da çözülecek, benimkilerde aynı seninkiler gibiydi, birini uyutuyordum diğeri kalkıyordu, kafam yastığa koyup kalması işte en zor kısmı, birde gece insan daha tahamülsüz oluyor, gündüzde ister istemez daha sinirli, kafayı dağıtacak olaydan uzaklaşacak zamanlar olması gerekiyor,, gündüz aynı saatte uyuyorlarmı peki , 1 saat bile olsa hiçbirşey yapmasan yada biraz dışarda yürüsen, bakıcı uyurken yanlarında durabilir,, ev işlerine falanda çok takılma, 3 çocukla evin iyi olması bence hayal, biz yapıyoruz arkamızdan ev eski haline dönüyor, çok takılmamak gerek..

bizimkilerin gribi yavaş yavşa geçiyor, geceleri öksürük olayı epey azaldı, kalkıp kalkıp kusuyorları çok zordu bu sefer,, ama yaramazlıklar full time devam ediyor, birinin gönlünü yaparken diğeri küsüp odaya gidiyor bir de kapıyı kapatıyor bacaksızlar :)) yanına gidiyorum uyuyor numarası yapıyor, hepsinin tek istediği daha fazla sevgi ve ilgi,, ama anne bi tane olunca sorun oluyor tabi, bizden de 2 tane klonlasalar iyi olacak :))

bu aralar bende ev hanımı olma olayına takıldı, kendimi çok işe yaramaz hissediyorum, birşeyler yapmak istiyorum ama bunlar büyümeden çok zor,, ufak ufak bunalım takılarak günler geçiriyorum

slm anneler birşey danışacağım mamaya başlarken aptamil mi bebelaç mı kullandınız birde eğer aptamil ise aptamil pre mi yoksa aptamil 1 mi kullandınız...lütfen yardım..

esracım , biz aptamil 1 ile başladık zaten üstünde yazar mama kutularının hangi ayda hangisine geçmen konusunu 6. ayda 2 ye, 9. ayda da 3 e geçiyorsun,,

benimkiler aptamil dışında almadılar, ama genelde hepsi aynı bence, aptamil kutuda olduğu için daha pahalı oluyor,, bebelac, yada herobaby de olur...

Tarcinim inşallah 2 yasında düzelirler birde onu bekleyelim bakalım allahım güç sabır versin
Uyku sorunu olmasa bende daha sabırlı olacak ve daha az sinirlenecem
Herseye kızıp bağırıyorum ya ama inşallah bende elimden geldiğince az sinirlenecem
Aynen bende bunalimdayim cocuklara yetemiyorum diye çok sınırliyim diye ama inşallah geçecek bu günler
Canım gündüz aynı saatte uyuyorlar ama 1 saatten fazla değil bende o ara yemek yiyip bir duş alıyorum biraz bende yatiyim diyorum bir bakıyorum kalkmışlar
Napim canları sag olsunda artık katlanacam
Allah hepimize güç versin
Birde akşamları annemle bakıyoruz o da canımı sıkıyor kadın 1.5 senedir evinde uyumuyor
Kimseye muhtaç olmak istemiyorum ama olmuyor iste napim

ah bu uykusuzluk... delirmek üzereyim artık bende.. gece boyunca 15 kez falan kalkıyorum. her sabah kalkınca,bu gece çentik atıcam kaç kez kalktığımı diyorum,hep unutuyorum. neden uyumuyorlar ki bu çocuklar.. sağından soluna dönerken bile ağlayıp,mızmızlanıyorlar. emziğini bulamaz,ağlar.. offffffff. yeni edinilen bi alışkanlık da değil.. hep böyleydiler. aynen dediğin gibi meryem; 2 gün düzgün uyusalar, -ki,düzgün dediğim yine deliksiz bir uyku değil- ertesi gün yine sapıtıyorlar. gece tek başımayım ,gündüz tek başımayım ve bu nereye kadar bu şekilde devam edecek bilmiyorum. kızlardan biri sürekli kucakta durmak istiyor. yere bıraksam ağlarken kendini kaybediyor resmen. oyunla falan bırakırsam bırakabiliyorum sadece. oğlan,kızların elinde ne görürse,şak diye alıyor.. başlıyor kızlar ciyaklamaya... artık ne sabah olsun istiyorum; ne de gece... sıkıldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…