Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

kızlar benim anladığım anneler iyilik yapmak isterken bazen de kötülk ediyorlar
hepinizden anladığım kadarıyla anneler kızlarını kayırıyor ama ne yazıkki aynı toleransı damatlarına göstermiyor
bence artık gelin kaynana olayı yok damak kayınvalide ikilemi var
annelerimiz bizlere titriyor biz demeden bizi mutlu etmeye çalışıyor allah kimseyi annesiz koymasın ama gerçekten bıraksak damatları çok eleştircekler
benim tavsiyem bu konularda eşinize zaman zaman kızsanız bile annenizle ufak da olsa eşinizi çekiştirmeyin
anne kinleniyor o zaman.bizde anneyiz ve annelik bir yerde psikopat bir duygu
tek bakayım diyorum ama yok benim bebklerle bu olmaz hele seneye işe başlıcam hiç olmaz
ancak yine bakıcı ve haftada 3 gün de annem gelir onlar bakıcaz ama ne sorunlar bitecek ne bişey
geçecek işte bu günler sabredecz

yasemincin sen zaman zaman okuduğun kitaplardan örnekler veriyorsun ve ben merak ediyorum o kitapları
bir yazar mısın hangileri onlar? biz okulda yok onun kuramı yok bunun kuramı hiçbişey işime yaramıyor valla
dediğin gibi tek kelimeyle muhtacız ve bu da bizim sınavımız
elimiz kolumuz bağlı ve bu da çok sinir bozucu

fulyacım ne kadar ağlatıyorsun bebekleri bi detaylıca anlat hele
benim barlas çok fena kullanıyor bizi annem ağlatmıyor eşimde de tepemize çıkacak bu oğlan biraz ağlatmakıyız diyor feci arada kalıyorum
annen içinde vicdan yapma fulyacım asıl evde kalırsa o vicdan yapar sana yardım edemediği için

meryemcin senin annenin işide çok zor yaa her gece sende
ama ne yapacan kardeşim başka birini bulamayınca

semacım allah yardımcımız olsun
inşallah 8-9 aylarda tek bakabiliriz
yaza annem yok zaten şimdiden dedi
eşimle bakıcaz inşallah o zamana biraz düzelirler
hala gece 2 bebek bakmak çok zor 6 kez kalkıyorsun en az 2 çocuğa
üçüne tek bakmayı aklım bir almıyor insan üstü bişey yaa çok zor

Yine uykusuz bir geceden sonra selam kızlar
Nasilsiniz biz idare ediyoruz iste
Figencim evet canım biliyorum çok zor annemin ısı ama iste yapacak bir şey yok bu da bizim sınavımız
Bende istiyorum yanlız bakmayı âma olmuyor iste birde benimkiler büyüdüler artık ama iste uyku sorunu olmasa gece bakarım o zaman gündüz bakıcıyla idare ediyoruz zaten bakıcıda aksam 7 de gidiyor zaten 8 de uyutsam va gece uyanmasalar 10 kere bakılır ama benimkiler biraz huysuz
Valla yaz için size şimdiden kolaylık versin Rabbim
Babalar anneler kadar sabırlı olmuyor inşallah kolayca atlatirsiniz yazı
İnşallah düzelir seninkiler o zamana

canım tedavinin ilk günlerinde ve hamileliğin ilk haftalarında bende aynı zor durumdaydım olacak gibi değildi doktorum ilaç verdi tamamen zararsız bir şurup dokturuna sor danış

oyyyy kızlar gene çıkamayacağımız konulara dalmışsınız . bizdede kayınvalidemden yana çok bişeyim yok yapma denileni pek yapmaz yapsada çaktırmadan yapar gözüme sokmaz ama annem acayip rahattır onun geldiği günlerde evi toplamakla baş edemiyorum çocuklara herşeye izin veriyor odalardan 50 tane kıyafet toluyorum saklama kaplarını balkonlardan toluyorum herşeyi karalatabiliyor söyleyincede böyle büyüyecekler diyor yada başedemiyorum napıyım diyor ama biliyorumki izin verdiği için oluyor hiçbirşeye dikkat etmiyor geçende halıma gıda boyası dökmüşler çıkarmı bilmem verdim halıyıkamaya kaç kerde dedim ya anne bizede yazık bak bunları böyle ellerine veriyosunüç kuruş için akşama kadar çalışıyorum zaten para yetmiyor diye ağladım bile ama nafile artık kabullendim eşimede dedim bana söylenip durma bakma diyosan tut birini he yok tutamam diyosan görmezden gel yapacak bişey yok değişmiyor huyu çünkü . inatlaşma desen alabildiğine eşim fanerli o fener dedirttiriyor çocuklara annem galatasaray sırf gıcıklık olsun diye ondan sonrada ee bana surat asıyor diyor asar tabi sen adamın gözüne sokar gibi her gıcıklığı yaparsan oda öyle yapar ama ikisinede birbiri hakkında laf dedirtmem gidip ağlamamda çünkü gerçekten kinleniyorlar . ayyyy bitmez bu böyle gene çok içlenmdimm

yasemincim tamam canım hiç sorun değil
ama sen şu kitapları yaz,hatta diğer kızlarda yazsın okuyup beğendikleri çocuk gelişim kitaplarını

anaaam ne konuymuş herkes dertliymiş
arzucum haklısın canım ne sıkıntılarla alınıyor herşey
bizde kısmet olursa eki gibi kendi evimize geçicez,e bende şu anda pek eşya yok bir sürü şey almam lazım
çok da heves ediyorum açıkçası,koltuk duvar kağıdı falan az da olsa yapmaya çalışıcaz bişeyler
çalışıcaz da benim veledlerin yaramaz zamanları gelecek,alma bişey diyorlarda benim eşyaya ihtiyacım var zaten alacam
e yaramazları nasıl eğitecem çizme kırma diye
kredi üstüne kredi çekecez allah utandırmasın inşallah da 3 çocukla evsiz olmazmış anladım
yoksa hiiiç niyetimiz yoktu ev almaya,gezelim tozalım modundaydık

annem gidecek hafta sonu,beni yine stres sardı eşim de grip bakalım ne yapacaz
allahtan çocuklar iyi bu ara inşallah onlarda hasta olmaz
meryemcim yaza düzelirler diyordum ama seninkile gibi olurlarsa çok zor

kızlar şu ikeadaki mama sandalyesinden 2 tane alsammı?
birde yürütece başlıyım mı yavaştan?

ay arzucum bitmezzzzzzzzzzzzzz bu konu valla... ama fener olayına çok güldüm :)) bir de sgün yazmıştı galiba eşi sırf kendine benzediği için bir çocuğu annesinin sevmediğini iddaa ediyormuş,, alemiz valla, bizde de durumlar aynı bende bazen hak veriyorum, bazende eleştiriyorum ama birbirlerinin yanlarında değil birebir yakaladığımda,, bizdeki konu daha çok titizlik üzerine olur, eşim çok rahattır çünkü öyle büyümüş, annem çok titizdir,, evde yapılan temizlik eşime çok gereksiz geliyor, annemde gayet normal olduğunu düşünüyor, birde yemek konusu var ki ona hiç girmeyeyim,, zor yaa sonuçta bizler eşimizi öyle kabul ediyoruz ama bu durum anneler için kabul edilemez oluyor,,,

figencim, ben şuan adem güneşin kitaplarını okuyorum pedegog kendisi, bir de Ali Çankırılı nın kitaplarını aldım,, Sabiha paktuna hocanın kitaplarına daha önce başlamıştım, o da çok faydalı bence.. bir de vaktin olursa netten sabiha hocanın kanal d doktorum progragmındaki konuşmalarını dinleyebilirsin, çok güzel bilgiler veriyor...

figencim, canım bence de duvar kağıdı olayına fazla girme derim, benim şuan bütün duvarlarım çizili, biz kiracı olduğumuz için çıkarken bir boyatırız olur diyoruz,, çocuklar 0-4 yaş arası keşif zamanları onları ne kadar dar alanlarda tutmaya çalışırsak ne kadar yasaklar koyup, sıkarsak o kadar hırçın oluyorlarmış, ben okuduklarımın yalancısıyısım :)) eşya konusunda da çok iyilere kaçma derim, ister istemez birşeyler dökülüyor, silmekle de olmuyor, ben artık iyice büyüdükten sonra artık eşyaları değiştiririm gözüyle bakıyorum kısmetse tabi...

yürüteç için 7 yada 8 i beklerim derim, 6 biraz erken gibi geliyor bana.. ikea dan benim arkadaşım aldı o mama sandalyelerinden çok memnun kaldı, ama her çocukta mama sandalyesini sevmiyor malesef, mesela benim görümcem çocuğuna neler neler alıyor hiçbirini kullanamıyor,, mama sandalyesine bir kere oturmadı, bebek arabasında 10 dak. fazla durmaz, salıncak aldı benimkiler gidince kullanıyor,, yürüyene kadar ana kucağında mamasını yedi çocuk, yürüdükten sonra da plastik sandalyeler varsa 5 tl onlarda oturup yiyor,, valla alem bu çocuklar... borcunuza da Allah kolaylık versin canım, inşallah herşey gönlünüzce olur..

hakkaten kaynana gelin devri bitmiş, kaynana-damat devri başlamış herkesin dertleri ortak gibi :)) Ben de ikisiyle de diğerini asla çekiştirmiyorum hatta aksine, annemin eşiyle ilgili bi şikyeti olduğunda ona hak vesem bile eşimi savunuyorum, aynısını da eşimle konuşurken yapıyorum. sonra çaktırmadan bir diğerine gidip o şikayet edilen konu hakkında uyarıyorum. tabi bu insanı acayip yıpratıo. bi de annem sen de eşine toz kondurmuyosun aman kusursuz bi eşin var sanki falan diyo ben öyle yapıyorum diye. bi keresinde patladım, anne biliyorum ben eşimin kusurlarını başkasıyla konuşmak istemiyorum ben gzili gzli örterim hallederim eşimin kusurunu boşversen kafa yorma diye ağladım zırıl zırıl. insan arada kalınca çok bunalıyo. tabi çok şükür genel anlamda öyle anlaşmazlık küslük falan yok ama ufak tefek şeylerde birbirleriyle iligili beğenmedikleri yönleri mutlaka gelip bana söylüyoalr muhabbet arasında. ben de buna sinir oluyorum. amaaan işte bu konu bitmez..

sabiha paktuna keskinin kitapları bende de var. bi de görümcem semih summak'ın annelik sanatı kitabını yerlere göklere sığdıramadı. kesinlikle al dedi ama hiç bi kitapçıda bulamadım. bulursam alıcam hemen bi tane. ne var ki, ne kadar kitap okusak da her çocuk teorik bilgilerle büyümüyo malesef. her çocuğun kitabı kendi içinde, önce onu okuyabilmek laızm...

figencim aman bacım çok masraf etme, kredi deyince benim iiçim sızladı valla. biz bu 3 çocukla daha kaç kez eşya eskitiriz. biraz büyüsünler lükslerimizi o zaman saklayalım bırak. parana yazık valla..

semacım bende aynını yapıyorum ve arada kalıyorum hep
annelerin daha anlayışlı olması gerekiyor ama niyeyse ve galiba bir bu konuda bazen çok anlayışsız oluyorlar
bizde kız anasıyız belki bizde böyle olacaz ne malum :)

ayrıca eşya için param olsada lükse kaçmam ama benim evimde eşya yokki şu an ev küçücük diye bir tek köşeli koltuğumuz var :)
eli mecbur alıcam bişeyler,3 günlük dünya diyorum ertele ertele nereye kadar,almışken oturması rahat bişeyler olsun bari
zaten yemek masası konsol gibi ağır şeyleri sevmem ben,değişik koltuklar birde tv ünitesi bitti
ama yok halısı yok perdesi derken bisssürü ıvız zıvır masraf çıkacak
yasemincim saol canım inşallah hakkından geliriz

slm kızlar nasılsınız? konular epey cazipmiş:)
hem annesi hem de kayınvalidesi çocuklarına bakmış biri olarak,ayrıca 2 yılı aşkın süredir bakıcısı olan biri olarak benimde söylemek istediklerim var.Anne yada kayınvalidenin dezavantajı kırılgan olmaları isteğini asla söyleyemiyosun.mesela hiç unutmam bebişlerim 6 aylık ve ben tek bakıyorum.Annem sana yardıma geliyorum diye bir sabah çıktı geldi.O da ne elinde büyük bir leğen içli köfte hamuruyla:)) O kendince yiyemediğimiz özlediğimiz yemekleri yapmaya çalışırdı.Ben bütün gün hem annemin getir götürüne koştum hem de çocuklarıma.O kadar dayanamadım ki kızım ı yan komşuma verdim.Kadında annesine gidiyormuş.Aldı gitti çocuğu akşam oldu gelmiyoo.bende bi telaş.Aramaya da çekindim önce.Neyse sonra geldi.bizim uyumayan cadı orda gözlerini açamamış.Annemin gelişleri hep böyleydi.Aslında gelmediğinde daha çok faydalı oluyordu:)) Kayınvalidem de tam tersi karnı acıktığında yemek aklına geliyor onunda:) ama ev işlerinde oldukça yardımcı.akıcılara gelince rahat oluyor insan istediklerini söylerken.Patron işçi ilişkisi gibi.helede güven duyuyorsan bakıcı çok daha iyi bence.çünkü sizlerde öylemi bilmiyorum ama bize anneler geldiği anda bizim çocuklar bizi 10 kat daha fazla yoruyorlar.Bakıcılara bunu asla yapamıyorlar.Onlarlayken çok düzenli oluyorlar.

ayyy içimdekilere resmen tercuman olmussunuz tek kelimeyle AYNEN ÖYLE diyorum!

bu konu için ayrı bir topik açsak yeriymiş :)
mehlilkacım kıyamam yaa komşuya vermişin annem geldi yemek yapacak bize diye gülsem mi üzülsem mi bilemedim
nurum demek sende de aynı,hay allah yaa
neyse bizde anne olacaz dikkat ederiz artık
benim annem 'ben anneme benzemicem ' der hep ama bakıyorum anneanneme benziyor huyları,benzememesi mümkün değilya zaten
bizde böyle olacazz o günler de gelecek :))

ohooooo dedikodulara bak vay vay vay ne dertliler varmış:)))
kayınvalidemle iyi geçiniriz aslında ama genç yaşında rahatsızlanmış benim çocuklar 7kilo civarı kucağına almaya mecali yok kadıncağızın oda arar arada sana bi faydam dokunmuyo kusura bakma der haftada 1gün falan yemek yollar kendi çapında yardım etmey çalışır yani
bugüne kadarda eşimle annem iyi gidiyo biliyosunuz bugüne kadar bakıcım vardı annemle 2haftadır bakıyoruz aslında bizde çok bi sorun olacağını sanmıyorum çünkü eşim geç gelir erken gider geldiğinde bizim haşatımız çıktığı için ben bile göremem bazen gün içinde mesajlaşırız bazen napıyon falan diye olsa olsa annemle benim aramda olabilir odaanne kız arasında olur dimi???
aslında çok kırmadan hem onun gönlünü hemde kendi gönlümüzü hoş tutabiliriz

figen sana daha sonra etraflıca anlatırım çünkü benim kızların huyu değişti şuanda birini ayağımda sallıyorum msela bakıcı gidince zor uyumaya başladılar heralde kokusunu aradılar bakıcı kızları koynunda yatırıyodu çünkü

niye öyle yapmış yaa bakıcın keşke yapmasaymış
gece kızlar uyanmıyor diyordun bende anneme dediydim bu sabah fulyanınkiler böyle diye
en kısa zamanda toparlarlar inş

Kızlar 1 haftadır yazmıyorum sanırım.hiç bakamadımda.merakta bıraktım kusuruma bakmayın.başıma gelenleri bir anlatayım size...

geçen hafta cuma günü arkadaşlarla toplandık yedik içtik bende süslendim püslendim kendimi iyi hissediyordum.sohbetler kahkahalar...içimdende geçirdim ne çok güldüm bozulmasa bu keyfim dedim.

neyse abimlerin evi bize yakın ama baya rampa gene 500 metre var.abimin eşi 5 e doğru telefon etti.1.5 yaşında dünya tatlısı bir yiğenim var YAĞIZ ALİ ağlamış hada hada (hala) diye sana geliyoruz dedi.bende misafirlikteyim deyince iyi yarım saat sonra geliriz dedi.aradan 10 dk.geçti.tekrar aradı bende aman geldiler heralde dedim.telefonu açtım (adı arzu) ben banyoda düştüm kıpırdayamıyorum yağız ağlıyo nolur çabuk gel dedi.

ayy ben o an zaten fena oldum.iyiki yalnız değildim.evlerinin yedek anahtarı da bi tek bizde abimin işten eve gelmesi 1.5 saat ben hemen yola düştüm komşularımdan biri de benimle geldi.hızla yürüdüm bayır çıktım merdiven çıktım kalbime soluğuma hakim olamadım.ama hiç kendimle ilgilenmedim eve vardık arzu zar zor kalkmış...yağız hada al diye ağlıyo bembeyaz olmuş.yağızı kucağıma aldım komşum arzuya baktı abimi bekledik.abim gelince yağıza ben baktım onlar hastaneye gitti.kasıklarımın ağrısı iyice arttı ama gene hiç kendimi dinlemedim.yağız meme isteyince ağlamasın diye bide markete gittik.eve geldik saat 9 buçuk oldu.abimler geldi arzunun bilekten omza kadar kolunu alçıya almışlar.dışardan yemek söyledik yemek yedik.ben kasık ağrımdan sandalyeden zor kalkıp kanepeye zor geldim.

başımda bi acaip oldu saat 10 buçuk oldu.ben kafamı tutamaz gibi olunca tansiyon aleti istedim oturayım diye yattığım yerden kalkarken fenalaşmışım hiç biyerim tutmuyo abi bebeklerim gitti diye ağlıyomuşum.kendime geldiğimde abim kolonyayla yüzümü ovuyodu.ellerim ayaklarım mosmordu vücudumun hiçbir yeri tutmuyodu ve titriyodum hemde nasıl...titreyip kasılıyodum hala kendime hakim olamıyordum ve devamlı ağlıyodum.eşim dr.u aradı hemen gelin bende geliyorum demiş.

beni arabaya sürüyerek götürdüler.vücudum benim değil gibiydi ve kendimi bıraksam hemen bayılacaktım.hastanede tam bir ekip beni kapıda karşıladı.önce bebeklere bakıldı.iyiler çok şükür.sonra beni özel odaya alıp hemen serum taktılar.2 koca şişe serum ve ilaçlardan sonra titremem ve morarmam geçti.vücuduma hakim olmaya başlayınca eve dönmek istedim.dr.da izin verdi.

işte böyle bir cuma günü geçirdim.hastaneye giderken arabada herşeyin bittiğini düşündüm tüm aldıklarımız bebeklerim hayallerim herşey bitmişti sanki.erken doğum zannettim.hayatımda ilk kez böyle birşey yaşamıştım.devamlı kasıldığım için bitti dedim.

salı günü kontrole gittim bebekler iyiydi kilomada normal dedi.rahim ağzımda kapalı.içim rahatladı.ama hala keyifsizim tedirginim.yorgunum o enerjimi kaybettim.dua ediyorum şu 28.hafta bi geçse...Allah korusun ya erken doğum olsaydı herşey bitmişti.28.hafta demek umut demek...şu cuma vakitleri hürmetine yalvarıyorum evlat isteyenlere evlat,evlat bekleyenlere hayırlı doğumlar,bizim gibi üçüz adaylarına da sağlıkla 36.haftaları görmek nasip etsin.kadın olmak,anne adayı olmak,anne olmak çokkk zormuşşşş...

ayy cnm cok gecmıs olsun neysekı ucuz atlatmsın bozma morelını sıkıntıa yapma saglıcakla al kucagına bebeıslerını o kdr bebeıs nasıl sıgcak tek kucaga:):)

tubacım çook geçmiş olsun
bu kadar heyecan yapma herşeye sakin ol soğukkanlı davran
yoksa bebişleri de heyecanlandıracaksın allah korusun
dualarımız seninle canım,iyi düşün iyi şeyler olsun

çok çok geçmiş olsun apache canım, Allah korumuş güzelim, sen bol bol dua etmene devam et, inşallah sağlıkla alacaksın kucağına,, hareketli bir gün geçirirken bir de panik yaşamasın kolay değil tabi, sinir boşalması gibi olmuş,, dinlenmene bak, bebişler güçlüdür, öyle hemen pes etmez onlar annesi..

niye öyle yapmış yaa bakıcın keşke yapmasaymış
gece kızlar uyanmıyor diyordun bende anneme dediydim bu sabah fulyanınkiler böyle diye
en kısa zamanda toparlarlar inş

bi uyusalar uyanmıyolar ama dalmada sorun var dalamıyolar bi türlü zaten tekrar sallamaya başladım ona canım sıkılıyo

apache geçmiş olsun canım sanada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…