ah bu uykusuzluk... delirmek üzereyim artık bende.. gece boyunca 15 kez falan kalkıyorum. her sabah kalkınca,bu gece çentik atıcam kaç kez kalktığımı diyorum,hep unutuyorum. neden uyumuyorlar ki bu çocuklar.. sağından soluna dönerken bile ağlayıp,mızmızlanıyorlar. emziğini bulamaz,ağlar.. offffffff. yeni edinilen bi alışkanlık da değil.. hep böyleydiler. aynen dediğin gibi meryem; 2 gün düzgün uyusalar, -ki,düzgün dediğim yine deliksiz bir uyku değil- ertesi gün yine sapıtıyorlar. gece tek başımayım ,gündüz tek başımayım ve bu nereye kadar bu şekilde devam edecek bilmiyorum. kızlardan biri sürekli kucakta durmak istiyor. yere bıraksam ağlarken kendini kaybediyor resmen. oyunla falan bırakırsam bırakabiliyorum sadece. oğlan,kızların elinde ne görürse,şak diye alıyor.. başlıyor kızlar ciyaklamaya... artık ne sabah olsun istiyorum; ne de gece... sıkıldım
merhaba arkadaşlar.ben yeni ikiz annesiyim ve bakımı o kadar zorki.sizlerin durumunu düşünemiyorum.nasıl başediyorsunuz 3 tane afacanla.Allah sizinde benimde yardımcımız olsun.çok zor valla.uyku haram artık bizlere.
bizde de şimdi ek gıda için ben diyorumki anne istemeyince hemen bırak,öğrensin aç kalmayı sonra elbet bitirir.sonuçta yedklerinin iki kaşığı bile yetiyor onlara.
az önce meyve yediriyoruz annemle,barlas istememeye başladı,bir kaşık iki kaşık derken çocuk veriyor sinyali istemiyor
annem zorluyor tabi yesin diye uğraşıyor,e ne oldu çocuk mosmor olarak anlatabildi ancak istemediğini
e neye yaradı bu meyve şimdi çocuk o hale gelince
annem bize de böyle yapmış kardeşimle ben sürekli peşlerinden yemek koşturulan çocuklar olmuşuz ve çok çektirmişisz
demekki bir yerde yanlış var ama anlatamıyorum
kızıncada laf dedi oluyorum
gücüm yetmiyorki yalnız bakayım
allah başımızdan eksik etmesin büyükleri ama zor işte yaaa
Figencim keske gücümüz yetsede yanlız bakabilsek
Annemde benim cadıların her dediğini yapıyor ağladılar mı dayanamıyor
Şimdide ben onların dediğini yapmadığım zaman ağlıyorlar yere atıyorlar kendilerini
Baktılar ki aglayinca istekleri oluyor herseylerini aglamayla yaptiryolar
Allahım bİze güç versinde yanlız bakabilelim
Allah basımızdan eksik etmesin onları
bizde de şimdi ek gıda için ben diyorumki anne istemeyince hemen bırak,öğrensin aç kalmayı sonra elbet bitirir.sonuçta yedklerinin iki kaşığı bile yetiyor onlara.
az önce meyve yediriyoruz annemle,barlas istememeye başladı,bir kaşık iki kaşık derken çocuk veriyor sinyali istemiyor
annem zorluyor tabi yesin diye uğraşıyor,e ne oldu çocuk mosmor olarak anlatabildi ancak istemediğini
e neye yaradı bu meyve şimdi çocuk o hale gelince
annem bize de böyle yapmış kardeşimle ben sürekli peşlerinden yemek koşturulan çocuklar olmuşuz ve çok çektirmişisz
demekki bir yerde yanlış var ama anlatamıyorum
kızıncada laf dedi oluyorum
gücüm yetmiyorki yalnız bakayım
allah başımızdan eksik etmesin büyükleri ama zor işte yaaa
Figencim keske gücümüz yetsede yanlız bakabilsek
Annemde benim cadıların her dediğini yapıyor ağladılar mı dayanamıyor
Şimdide ben onların dediğini yapmadığım zaman ağlıyorlar yere atıyorlar kendilerini
Baktılar ki aglayinca istekleri oluyor herseylerini aglamayla yaptiryolar
Allahım bİze güç versinde yanlız bakabilelim
Allah basımızdan eksik etmesin onları
bizdede tam tersi ben yesinler istiyorum annem bırak aldı o vitaminini diyo fazla yedirmiyo ama biliyorum doymadılar dediğin gibi büyükler farklı işte bişey dedinmi suç oluyo bende artık zorlankıyorum napim bugün nerdeyse hiç çorba içmediler şekerli şeyler istiyolar sürekli bide biz sofradaysak ne yersek yiyolar ayıptır söylemesi lahmacun bile yedlier yani hemde doyacak kadar ama ben onu oturtup yedirsem yemezler böyle böyle alışacaklar heralde akşam ne yersek tadlarına bakktırıyoruz bizde kızlarda sorun yok ama oğluş pütürlü taneli yemiyo böööggg diyo
anane ve babanneler dayanamıyo canım valla ağlatmıyolar kıymıyolar biz bakıcı varken kızları tek başına uyutmaya alıştırdık oğlanı alıştıramadan gitti bakıcımız... annemle bakıyoruz hiç ağlamasına dayanamıyo hemen sallıyo yeterki ağlamasın diyo bide sallayınca uyusa dönmek istiyo eliyle emziği itiyo yada alıp atıyo hemen kaldırıyo bırak uyumasın demekki uykusu yok diyo oğlanında bi huyu var uyku saati geçince asla uyumaz bi defa saat 1de uyandı saat 11e kadar uyutamadık gecede 3te kalktı huyunu biliyorum işte bıraksa bana ağlaya ağlaya uyur sonunda ama bişey deyipte canını sıkmakta istemiyorum faydası oluyo şimdi allah var geldiğinden beri çamaşır ütü elletmedi bana bırak ben yapıyorum sen nazla diyo yada ver ben hallettim herşeyi ben bakarım diyo hayırlısıyla bi yardımcı bulsayım herkes evinde mutlu mesut yaşardı zaten evinden ettim kadını diye vicdan azabı çekiyorum
Evet lilacim kiyamiyorlar ama olan bize oluyor sonra bende birşey demiyorum
Valla bende vicdan azabı çekiyorum ama napim birde millet artık büyümüşler anneni bırak da evinde kalsın artık diyor ama bilmiyorlar ki gecede 10 kere kalkıyorum kolay sanıyorlar uc cocuğa bakmak birde demezler mı bakıcın var gunduz sen ne yapıyorsun yat dinlen gece bakarsın yanlız annen olmadan o diyenlerinde birtane cocukları var ama kafayı yiyorlar bir çocukla
Bize kimse anlayamaz bizden başka
Annem sadece geceleri geliyor çünkü esimin is saatleri belli olmuyor cogu zaman geç geliyor isten
Bende istiyorum annemin kendi evinde yatmasını ama olmuyor iste
Sende inşallah iyi insanlara denk gelirsin ben gecen yaz Türkiye'de hem gece hem gündüz kalan bakıcı bulduk ama hiç memnun kalmadım Allah iyilerle karşılaştırsın
ahhh ahh bu konu uzar gider kızlar, büyüdükçe daha da sorunlar çıkıyor malesef, eşin ayrı bir sorun oluyor anneler ayrı, ikisi arasında kalmak ise insanı çok yıpratıyor,, bir de benim gibi herkesi memnun etme huyunuz varsa arada mutsuz olan siz oluyorsunuz sonunda... eee bu da bizim imtihanımız, birilerine muhtaç olmak, istediğin gibi hareket edememek,, Rabbim bebişlerimize sağlık sıhhat versin, inşallah ilerde onları sağlıklı ve imanlı evlatlar olarak yetiştirdiğimizde bu günlerdeki sabrımızın mukafatını almış olacağız..
"Annelik Sanatı" isminde bir kitap okuyorum kızlar 0-4 yaş arasına çok önem verin diyor ısrarla, eğer imkanınız varsa anneler çalışmasın çocuklarının yanında olsun, olamıyorlarsa da ilk tercihiniz anneleriniz yada kayınvalideleriniz olsun diyor...
selam herkese oooooooo konu cıddı bu aksam.....valla kızlar bızı bız anlarız aynen....gercekten yalnız bakmak en ıyısı ve kararları annenın vermesı ...rabbım yardımcımız olsun dıyeyım..ben kayınvalıdeyı bu kez karıstırmadım surat astı kızdı ama karalı oldum hıc tınmadım yatacaklar bu saaate yemıcekler fılan aglasınlar dedım mırınkırın ettı kızdı ama sonunda gelıyo sevıyo ve gıdıyo....benımkıler daha rahat oldu cok sukur yalnız bakmak cok guzel yardımcım kız haftanın ıkı uc gunu belırlı saatlerde gelıyo dısarı cıkardı bugun parlka once ıkısını sonra bırını bende evı temısledım yemek yaptım sonra yedırdık uyudular sonra utumu yaptı azcık cayımızı ıctık bebeker uyandı azcık oynadı onlarla gıttı gezmeye gıdeceksekte gıydırıp cıkarıyoruz beraber ıyı oluyo yardımcın var rahatsın dıyenlere alısın sankı hepsıyle ugrasabuılır anne basta yıne yedıemke gıydırmak ama yardımcı ıyı oluyo azcık nefes alıyo anneler...gece yıne uç veya bes kez kalkıyorum ama hepsını aynı odaya koymayı basrdım cok sukur artık yemek yıyolar azda olsa sabahları bıldırcın yum haslıyorum peynır recel kendılerı yıoyolar doke doke azda olsa konusuyolarartık kavgaları cok var kıskanmaları bıotmıyo hepsı kucagımda olmak ıstıyo sıgmıyanva kızıyolar gercekten onlar ıcın daha zor dusunsenıze sevgıyı paylasmaya bıle alısmalar gerek tek olsaydı kcagımdan asla ındırmazdım ama sımdı kucagıma aldıgım dakılalar ble sınırlı.....ama alıscakalr saglık olsun....cok akıllılar annenyı kullanmayı alısırlarsa bas edemezsınız fırsat vermemeye calısın ben bazen yuz kez hayır dıyorum of cok zor sabır kalmadı hele benım yasımda daha zor galıba ....saglık olsun ıns benım tek derdım dıla tam yuruse ıns cok ıyı olucak optum sızı cokkkk.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?