Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

Senin isin dahada zor canım yanlız bakıyorsun benim kızların hepsi kucak delisi yere bırakıyorum dediğin gibi ağlıyorlar ama ne ağlama benimkiler dE hep öyleydi daha öyleler
Aynen seninkiler gibi canım gece dönerken bile mizmizlaniyorlar hele kızlardan biri gece ağlama krizi geçiriyor gözü kapalı
Kavgaları hiç bitmiyor zaten
Napalim canım bu da Allah'ın bize verdigi bir sınav gibi allahım bize bol bol sabır versin bu mizmizliklara ağlamalara katlanalım
Rabbim sana daha çok güç versin canım tek bakıyorsun

selam hatunlar
valla bi yanım hep evde olmak istesede sizi burda okuyunca ne yalan söyliyim çalıştığıma sevinesim geliyor .umarım herkesin uyku düzeni yemek yemeleri düzene oturur .

figencim ben işe başlayana kadar 9 ay olana kadar emzirdim dediğm sistemde he doyuruyormuydu hayır ama en azından azda olsa tadını alıyorlardı işe başlayıncada bıraktım zaten .emizrme olayını ben zaten çok sevemedim benim gibi hissedende yok heralde ama o kadar çok emzir emzir baskısı vardıki bittiğine sevindim bile diyebilirim yani .

bizim çok şükürki çok uyku sorunumuz olmadı şimdide gece uyanırlarsa falan yanımıza gewlip yatıyorlar sadece azraya çişe kalkıyorum ben . yemek konusundada bebek gibi başa dönüyoruz hep bian önce yesinlerde aradan çıksınlar hesabı ağızlarına yemek vere vere kendileri yemez oldular sen verirsen yiyorlar itiraz yok ama bırakırlar şamataya vuruyorlar dünde kayınvalideme söylendim ama verince yiyor diyor yer tabi kuş gibi besleye besleye alıştırdık bunları yemezlerse kalksınlar sofradan bırakın dedim ama beni dinlerlermi o ayrı . yemek olayında ben genelde seçenek sunarak yapıyorum çoğu şeydede öyle benimkilerde işe yarıyor . mesela çorba ve ıspanak var diyelim ikisinide yemem diye tuttururlarsa ya çorba yiyeceksin yada ıspanak ikisinden birini seç diyorum o zaman mecbur kalıyorlar birini seçmeye .yada oyuncak için ağladıklarındada ya hemen susun gidin içerde oynayın yada oyuncakları atarım balkona diyorum tıpış tıpış gidiyorlar arada bir arıza çıkıyor tabi o zamanda kendi dediğimi yapıyorum ve ağlamalrını duymuyorum . hatta geçen hafta azra temizlik bezi için ağladı mutfak beziyle yer silecekmiş bende yer bezi verdim bunu isteöyorum onu istiyorum diye nasıl yırtınıyor yerlere atıyor kendini bende gayet sakin kızım bunla silmek zorundasın istiyorsan bunu al stemiyoresan ağla sen bilirsin dedim sanırım yarım saat falan ağladı bende ev süpürüyorum o arada kapı çaldı bitişik komşu . azranın ağlamasına gelmiş seninde sesin çıkmıyor merak ettim dedi yok bu kadar ağlatma bismillah de bu kadar beklemişsin falan bide annen hiç ağlatmıyor falan dedi bende ayşe teyze ağlatmadıkları için bu kdar şımarıklar ya zaten onların her dediği olmaz bırak ağlasınlar sonra susarlar dedim nitekim kızım geldi özür dilerim anne diye sarıldı . ben bu konuda biraz katıyım sanırım .

kızlar 21 haftada 7 kilo oldu aldığım kilo.ilk aylarda hiç almamıştım ama şimdi birden ve hızla kilo alıyorum sizce normalmi?siz kaç kilo almıştınız bu haftalarda...çok aşırı yemiyorum ama sık sık acıkmaya başladım.yemek yedikçe mutlu oluyorum sanki...mide şikayetlerimde çok azaldı çok şükür.dediğiniz gibi en iyi zamanlarındayım sanırım hamileliğimin.

bişey daha sorucam.kabızlık başladı ama çok kötü ne yapsam başedemiyorum.wc.ye giderken korkuyorum.çok acı çekiyorum.dün ağlıcaktım artık.sizde de oldu mu naptınız.

merhaba arkadaşlar.ben yeni ikiz annesiyim ve bakımı o kadar zorki.sizlerin durumunu düşünemiyorum.nasıl başediyorsunuz 3 tane afacanla.Allah sizinde benimde yardımcımız olsun.çok zor valla.uyku haram artık bizlere.

topuklu ayakkabı canım Allah yardımcın olsun tek başına bakıyorsun hiç kolay değil, inşallah bir an önce uyku düzenleri olur,, uykusuzluk insanı gerçekten çok yıpratıyor,, ama seninkilerde çok tatlılar maşallah üçü de ayrı bir güzellik,,,,

arzu canım her yiğitin bir yoğurt yemesi olayı gibi bu çocuk büyütme olayı bence, ananneler ve babaanneler daha hassas oluyorlar haklısın,, benimkiler de çok tutturuklar şu an için en iyi çözümümüz dikkat dağıtmaca, dikkatlerini başka yöne çekerek çok sinirlenmemelerini sağlamaya çalışıyoruz,, benimkiler bir de burçlarından dolayı sanırım çok duygusallar hemen küsüp alınıyorlar, mesela bugün sabah sokağa çıkartalım dedik, giyindirmeye uğraşıyorum, bir baktım ömer yerde yatıyor, o sırada birşey oldu içeri gittim, arkamdan gelmiş koridorda yere yatmış aaa dedim ömerime ne olmuş " anne ditt" dedi, şaşırdım meğersem küsmüş bana ama bir türlü fırsat bulup gösterememiş sonra barıştık tabi, hepsi bir alem valla... ama yemek yeme konusundaki tutumunu çok beğeniyorum, sonuçta çoğu uzman söylüyor yemek bir ihtiyaçtır, bunu çocuk için özel bir durum haline getirmeyin diye ama biz daha bu olayı çözemedik...

apache canım ben toplamda 17 kilo aldım, ama senin haftalarında sanırım 4 yada 5 kilo almıştım, kabızlık için sabahları aç karnına kuru kayısı yiyebilirsin bir de en önemlisi su günde en az 3 lt içmeye bak, bende de kronik bir kabızlık vardır ama hamilelik sırasında çok şükür birşey olmadı, eğer çok kötüysende dr. una bir danış uygun bir ilaç verir belki sonuçta kendini sıktıkça bebişlerde içerde rahatsız olacaktır...

zeyneppp teşekkürler canım, Allah sanada kolaylık versin.. 3 tane olunca bana 2 çok daha kolay geliyor ne yalan söyleyeyimm :)

Selam bayanlar. bu foruma girmeyi unutuyorum hep face den devam edince. aslında burdaki herkesin olduğu bir üçüz sayfası kursak feysde ne iyi olur orası daha kolay geliyo bana. bizim bu aralar en büyük sorunumuz gündüz uykusu sanırım. Sallanmaya fena halde alıştılar sürekli beşikte ya da ayakta sallanmak istiolar, uyudular deyip bırakınca anında açılıyo gözler ve vıyaklamalar başlıyo. birbirlerinin seslerinden de acayip etkileniyolar. ayrı odalarda yatırma olayına giriştik bakalım bikaç gündür ama o da çok yorucu oluyo sürekli bi odaya bi diğerne koş, stresli iş. sallamadan uyutabilen var mı aranızda? farklı yöntemler denemek istiyorum siz neler yaptınız?

tria o katı tutumu başarmak da zor aslında, tabi dozunu ayarlayabilmek de. anne- çocuk arasındaki ilişkiyi zedelemeden disipline etmek üstünde uzun uğraş isteyen bir iş. bi de bizler bi anda 3 çocuk sahibi olan ve genelde ilk tecrübelerimizi yaşayan anneleriz. yani ilk çocuğumda şunu yapmıştım şmdi bunu yapmayayım deme şansımız yok. o mızmızlıkların ve şımarıklıkların önüne ben de nasıl geçerim şimdiden düşünüyorum açıkçası. seninkilere babaanne bakıyo heralde? anneanne ve babaanneler malesef istemeden ve iyi niyetli olarak çok bozuyolar çocukların huylarını. bu sefer anneyi sallamamaya başlıyolar ne de olsa diğeri daha büyük ve annenin de annesi ya, onu üst kabul ediyolar. Aslında çalışsan da çalışmasan da anneanne ve babaannelerin gezmeye geldiklerinde yaptıkları bile yetiyo bence önce otorite kurmaya onlardan başlamak lazım :)

çiğdemcim seninkiler 1 yaşına girmişti sanırım geçenlerde, niye o kadar sık uyanıyolar yaa korktum bak şimdi ben de ayrı odada yatıyolar di mi yanınızda değil? acaba yanınıızda yatmak için mi yapıyolar bu mızmızlıkları? bi süre arada sırada da olsa onların odasında yatmayı denesen, bu da tavsiye edilen bi yöntem. onları yatak odasına alma şansın yok nasıl olsa hepsini birden. Allah yardım etsin canım valla tek bakıyosun bi de, bu benim için hayali imkansız bişey. annem banyoya girse anne çabuk çık nolur diye yalvarıyorum kadına. bu zamana kadar getirdin en zor dönem bitti senin bundan sonra grafik düzelerek devam edecek bence...

zeynepcim hayatından ve halinden şikayetçi olmayan yoktur heralde şu yeryüzünde ama biraz daha zoruyla sınanınca insan bir alt kademeye çoktan razı geliyosun. bizim evde hergün en az 20 kez tekrar edilen cümledir "ya şimdi 3 değil de 2 olsalar ne vardı ki bunların bakımına yaa Allah aşkına, çocuk oyuncağı valla!..."

annemle bakıyoruz biz, biri bende diğeri annemde, üçüncü boşta kalıp yaygarayı kopardığı her an bu cümle geçiyo aramızda :) Tabi ki Allah hepimize yardım etsin annelik her halükarda zor zaten...

Ne olurdu 1tane olsaydı demiyorum. Keske olsaydı hiç demiyorum ama tek cocuğun bakımı daha kolay diyorum:))
3 tane olsaydı ne olurdu diyorum mümkün değil bakamam bı arkadas var 3uzlerine tekbasina bakıyorum demiş o annenin anlından öpmek lazım var mı böyle birsey helal olsun Hanım'a..
Arada cinnet geliyordur ama onuda hoş karşılamak gerekir Eee kolay değil aynı yaşıt 3 cocuk biri büyük biri küçük degilki sus abiSin Yada aBlasın sahip çık vs. sözlerini edesin ALLAHHH YARDiMCİN OLSUN

bizde de şimdi ek gıda için ben diyorumki anne istemeyince hemen bırak,öğrensin aç kalmayı sonra elbet bitirir.sonuçta yedklerinin iki kaşığı bile yetiyor onlara.
az önce meyve yediriyoruz annemle,barlas istememeye başladı,bir kaşık iki kaşık derken çocuk veriyor sinyali istemiyor
annem zorluyor tabi yesin diye uğraşıyor,e ne oldu çocuk mosmor olarak anlatabildi ancak istemediğini
e neye yaradı bu meyve şimdi çocuk o hale gelince
annem bize de böyle yapmış kardeşimle ben sürekli peşlerinden yemek koşturulan çocuklar olmuşuz ve çok çektirmişisz
demekki bir yerde yanlış var ama anlatamıyorum
kızıncada laf dedi oluyorum
gücüm yetmiyorki yalnız bakayım
allah başımızdan eksik etmesin büyükleri ama zor işte yaaa

Figencim keske gücümüz yetsede yanlız bakabilsek
Annemde benim cadıların her dediğini yapıyor ağladılar mı dayanamıyor
Şimdide ben onların dediğini yapmadığım zaman ağlıyorlar yere atıyorlar kendilerini
Baktılar ki aglayinca istekleri oluyor herseylerini aglamayla yaptiryolar
Allahım bİze güç versinde yanlız bakabilelim
Allah basımızdan eksik etmesin onları

bizdede tam tersi ben yesinler istiyorum annem bırak aldı o vitaminini diyo fazla yedirmiyo ama biliyorum doymadılar dediğin gibi büyükler farklı işte bişey dedinmi suç oluyo bende artık zorlankıyorum napim bugün nerdeyse hiç çorba içmediler şekerli şeyler istiyolar sürekli bide biz sofradaysak ne yersek yiyolar ayıptır söylemesi lahmacun bile yedlier yani hemde doyacak kadar ama ben onu oturtup yedirsem yemezler böyle böyle alışacaklar heralde akşam ne yersek tadlarına bakktırıyoruz bizde kızlarda sorun yok ama oğluş pütürlü taneli yemiyo böööggg diyo

anane ve babanneler dayanamıyo canım valla ağlatmıyolar kıymıyolar biz bakıcı varken kızları tek başına uyutmaya alıştırdık oğlanı alıştıramadan gitti bakıcımız... annemle bakıyoruz hiç ağlamasına dayanamıyo hemen sallıyo yeterki ağlamasın diyo bide sallayınca uyusa dönmek istiyo eliyle emziği itiyo yada alıp atıyo hemen kaldırıyo bırak uyumasın demekki uykusu yok diyo oğlanında bi huyu var uyku saati geçince asla uyumaz bi defa saat 1de uyandı saat 11e kadar uyutamadık gecede 3te kalktı huyunu biliyorum işte bıraksa bana ağlaya ağlaya uyur sonunda ama bişey deyipte canını sıkmakta istemiyorum faydası oluyo şimdi allah var geldiğinden beri çamaşır ütü elletmedi bana bırak ben yapıyorum sen nazla diyo yada ver ben hallettim herşeyi ben bakarım diyo hayırlısıyla bi yardımcı bulsayım herkes evinde mutlu mesut yaşardı zaten evinden ettim kadını diye vicdan azabı çekiyorum

Evet lilacim kiyamiyorlar ama olan bize oluyor sonra bende birşey demiyorum
Valla bende vicdan azabı çekiyorum ama napim birde millet artık büyümüşler anneni bırak da evinde kalsın artık diyor ama bilmiyorlar ki gecede 10 kere kalkıyorum kolay sanıyorlar uc cocuğa bakmak birde demezler mı bakıcın var gunduz sen ne yapıyorsun yat dinlen gece bakarsın yanlız annen olmadan o diyenlerinde birtane cocukları var ama kafayı yiyorlar bir çocukla
Bize kimse anlayamaz bizden başka
Annem sadece geceleri geliyor çünkü esimin is saatleri belli olmuyor cogu zaman geç geliyor isten
Bende istiyorum annemin kendi evinde yatmasını ama olmuyor iste
Sende inşallah iyi insanlara denk gelirsin ben gecen yaz Türkiye'de hem gece hem gündüz kalan bakıcı bulduk ama hiç memnun kalmadım Allah iyilerle karşılaştırsın

ahhh ahh bu konu uzar gider kızlar, büyüdükçe daha da sorunlar çıkıyor malesef, eşin ayrı bir sorun oluyor anneler ayrı, ikisi arasında kalmak ise insanı çok yıpratıyor,, bir de benim gibi herkesi memnun etme huyunuz varsa arada mutsuz olan siz oluyorsunuz sonunda... eee bu da bizim imtihanımız, birilerine muhtaç olmak, istediğin gibi hareket edememek,, Rabbim bebişlerimize sağlık sıhhat versin, inşallah ilerde onları sağlıklı ve imanlı evlatlar olarak yetiştirdiğimizde bu günlerdeki sabrımızın mukafatını almış olacağız..

"Annelik Sanatı" isminde bir kitap okuyorum kızlar 0-4 yaş arasına çok önem verin diyor ısrarla, eğer imkanınız varsa anneler çalışmasın çocuklarının yanında olsun, olamıyorlarsa da ilk tercihiniz anneleriniz yada kayınvalideleriniz olsun diyor...

bi çocuk gelişim uzmanın konuşmasını dinlemiştim yemek için sakın peşinden koşmayın diyodu. 5-6 yaşlarında onun da kızı varmış, yemek saatinde amsaya oturmazsa iyi sen bilirsin kızım bi dahaki yemek saati şu o zmaan yersin diyoruz, o saate varmadan gelip ben acıktım derse aa malesef olmaz yemek saati daha gelmedi deyip vermiyorz. böyle böyle anladı olayı artık yemek saatlerinde masaya oturuyo paşa paşa yemeğini yiyo korkmayın çocuğuınuz o kadar açlıktan ölmez yanlış eğitimden ölür demişti. uygulaması çok zor ustalık gerektirir ama denemek lazım...

Aaah aaah o yalnız bakalbilme olayı benim de derdim. Ne annemle ne de bakıcılarla bakmak istiyorum. Anne farklı bi sorun bakıcı desen akşama kadar elin kadınıyla burun burunasın rahatın yok. keyfine göre büyütemiyosun çocukları her söylediğini tartıp biçmek zorundasın annen de olsa bakıcı da olsa. Allah yardımcıımz olsun...

Herşeyden yemeleri ne güzel işte fulyacım bırak yesin. benim görümcem de öyle lahmacun acı dolmalar falan hepsini tattırıyodu daha küçücükken. şimdi çocuk hiç yemek seçmiyo dolmaya bayılıyo, pişene kadar mutfaktan ayrılmıyo hadi anne yaa daha pimedi mi diye :)

valla canım ya çocuğun huyunu annesi anlıyo en iyi. gerçi bizde annem benden daha iyi anladı huylarını. ama ben de o sorunu kayınvalidemde veya başka akrabalarda yaşıyorum. hele kayınvalidem baktığı yok ettiği yok müfettiş gibi gelip onu şöyle yapma bu böyle olmaz mı bana direktifler veriyo sanki bu 3 çocuğa kaç aydır o bakıyo yarım gün kalıyo yanımızda tahammülü kalmıyo çocuklara benim annem kaç aydır gık demedi. tabi biz annemle zaman zaman stresten birbirimize giriveriyoruz o ayrı :))

evet canım bakıcın var nasıl olsa nesi zor diyenleri benim de boğasım var sanki bakıcı üçüne tek bakabiliyo mu yine sen de olmak zorundasın. bi de bakıcıyı kolluyosun acaba iyi bakıyo mu diye. ne zaman kime dert yansam aaa biz de hiç uyumuyoruz yaa bizimki de çok yaramaz falan demiyolar mı deli oluyorum yaa kardeşim tek çocuk ne kadar zor olabilir ki en fazla. insan değil mi o da en sonunda bünye yorgun düşecek ve uyuyacak o zaman sen de yatar uyursun ama üçüzlerde öyle bi şans yok yok yok anlatamıyorum. sinirlendim yine :)

eşle anne arasında kalmayı ben 4 aydır çekiyorum. eşim kenara çeker yaa annen şöyle yapıyo çocuklara söyle yapmasın, annem suratını asar kocan şöyle yaptı ben alındım. hepsi de ipe sapa gelmez mevzular birbirinden gizli ikisini de gönüllemekten bıktım. ya geçen gün eşim diyo ki, bizim çocuuklardan biri eşime benziyo, annen onu bana benzediği için sevmiyo bence öyle gözlem yaptım diyo. allahım yaaa gülsem mi ağlasam mı bilemedim gel de çık işin içinden. halbuki annem de daha uslu diye onu daha çok seviyo. deli olmak işten değil

S-guncum kimse anlayamaz canım bize ancak yaşayan bilir ne olduğunu
Evet sanki bakıcı yanlız uc cocuğa bakabilecek

selam herkese oooooooo konu cıddı bu aksam.....valla kızlar bızı bız anlarız aynen....gercekten yalnız bakmak en ıyısı ve kararları annenın vermesı ...rabbım yardımcımız olsun dıyeyım..ben kayınvalıdeyı bu kez karıstırmadım surat astı kızdı ama karalı oldum hıc tınmadım yatacaklar bu saaate yemıcekler fılan aglasınlar dedım mırınkırın ettı kızdı ama sonunda gelıyo sevıyo ve gıdıyo....benımkıler daha rahat oldu cok sukur yalnız bakmak cok guzel yardımcım kız haftanın ıkı uc gunu belırlı saatlerde gelıyo dısarı cıkardı bugun parlka once ıkısını sonra bırını bende evı temısledım yemek yaptım sonra yedırdık uyudular sonra utumu yaptı azcık cayımızı ıctık bebeker uyandı azcık oynadı onlarla gıttı gezmeye gıdeceksekte gıydırıp cıkarıyoruz beraber ıyı oluyo yardımcın var rahatsın dıyenlere alısın sankı hepsıyle ugrasabuılır anne basta yıne yedıemke gıydırmak ama yardımcı ıyı oluyo azcık nefes alıyo anneler...gece yıne uç veya bes kez kalkıyorum ama hepsını aynı odaya koymayı basrdım cok sukur artık yemek yıyolar azda olsa sabahları bıldırcın yum haslıyorum peynır recel kendılerı yıoyolar doke doke azda olsa konusuyolarartık kavgaları cok var kıskanmaları bıotmıyo hepsı kucagımda olmak ıstıyo sıgmıyanva kızıyolar gercekten onlar ıcın daha zor dusunsenıze sevgıyı paylasmaya bıle alısmalar gerek tek olsaydı kcagımdan asla ındırmazdım ama sımdı kucagıma aldıgım dakılalar ble sınırlı.....ama alıscakalr saglık olsun....cok akıllılar annenyı kullanmayı alısırlarsa bas edemezsınız fırsat vermemeye calısın ben bazen yuz kez hayır dıyorum of cok zor sabır kalmadı hele benım yasımda daha zor galıba ....saglık olsun ıns benım tek derdım dıla tam yuruse ıns cok ıyı olucak optum sızı cokkkk.....

el-muallim seninkiler kaçyaşında? yardımcın ev temizliği içn mi geliyo yoksa bebekler için mi? ben de 5-6 ay sonra yani 8-9 aylık olduklarında sadece temizlik için haftanın 3-4 günü birini mi çağırdam diye düşünüyorum başedebilir miyim acaba? o kıskançlık meselsini şimdiden düşünüyorum ben de sevgiyi eşit dağıtmak çok zor işimiz çok zor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…