kızlar 1 haftadır yazmıyorum sanırım.hiç bakamadımda.merakta bıraktım kusuruma bakmayın.başıma gelenleri bir anlatayım size...
Geçen hafta cuma günü arkadaşlarla toplandık yedik içtik bende süslendim püslendim kendimi iyi hissediyordum.sohbetler kahkahalar...içimdende geçirdim ne çok güldüm bozulmasa bu keyfim dedim.
Neyse abimlerin evi bize yakın ama baya rampa gene 500 metre var.abimin eşi 5 e doğru telefon etti.1.5 yaşında dünya tatlısı bir yiğenim var yağız ali ağlamış hada hada (hala) diye sana geliyoruz dedi.bende misafirlikteyim deyince iyi yarım saat sonra geliriz dedi.aradan 10 dk.geçti.tekrar aradı bende aman geldiler heralde dedim.telefonu açtım (adı arzu) ben banyoda düştüm kıpırdayamıyorum yağız ağlıyo nolur çabuk gel dedi.
Ayy ben o an zaten fena oldum.iyiki yalnız değildim.evlerinin yedek anahtarı da bi tek bizde abimin işten eve gelmesi 1.5 saat ben hemen yola düştüm komşularımdan biri de benimle geldi.hızla yürüdüm bayır çıktım merdiven çıktım kalbime soluğuma hakim olamadım.ama hiç kendimle ilgilenmedim eve vardık arzu zar zor kalkmış...yağız hada al diye ağlıyo bembeyaz olmuş.yağızı kucağıma aldım komşum arzuya baktı abimi bekledik.abim gelince yağıza ben baktım onlar hastaneye gitti.kasıklarımın ağrısı iyice arttı ama gene hiç kendimi dinlemedim.yağız meme isteyince ağlamasın diye bide markete gittik.eve geldik saat 9 buçuk oldu.abimler geldi arzunun bilekten omza kadar kolunu alçıya almışlar.dışardan yemek söyledik yemek yedik.ben kasık ağrımdan sandalyeden zor kalkıp kanepeye zor geldim.
Başımda bi acaip oldu saat 10 buçuk oldu.ben kafamı tutamaz gibi olunca tansiyon aleti istedim oturayım diye yattığım yerden kalkarken fenalaşmışım hiç biyerim tutmuyo abi bebeklerim gitti diye ağlıyomuşum.kendime geldiğimde abim kolonyayla yüzümü ovuyodu.ellerim ayaklarım mosmordu vücudumun hiçbir yeri tutmuyodu ve titriyodum hemde nasıl...titreyip kasılıyodum hala kendime hakim olamıyordum ve devamlı ağlıyodum.eşim dr.u aradı hemen gelin bende geliyorum demiş.
Beni arabaya sürüyerek götürdüler.vücudum benim değil gibiydi ve kendimi bıraksam hemen bayılacaktım.hastanede tam bir ekip beni kapıda karşıladı.önce bebeklere bakıldı.iyiler çok şükür.sonra beni özel odaya alıp hemen serum taktılar.2 koca şişe serum ve ilaçlardan sonra titremem ve morarmam geçti.vücuduma hakim olmaya başlayınca eve dönmek istedim.dr.da izin verdi.
Işte böyle bir cuma günü geçirdim.hastaneye giderken arabada herşeyin bittiğini düşündüm tüm aldıklarımız bebeklerim hayallerim herşey bitmişti sanki.erken doğum zannettim.hayatımda ilk kez böyle birşey yaşamıştım.devamlı kasıldığım için bitti dedim.
Salı günü kontrole gittim bebekler iyiydi kilomada normal dedi.rahim ağzımda kapalı.içim rahatladı.ama hala keyifsizim tedirginim.yorgunum o enerjimi kaybettim.dua ediyorum şu 28.hafta bi geçse...allah korusun ya erken doğum olsaydı herşey bitmişti.28.hafta demek umut demek...şu cuma vakitleri hürmetine yalvarıyorum evlat isteyenlere evlat,evlat bekleyenlere hayırlı doğumlar,bizim gibi üçüz adaylarına da sağlıkla 36.haftaları görmek nasip etsin.kadın olmak,anne adayı olmak,anne olmak çokkk zormuşşşş...
meryemcim geçmiş olsun canım
inşallah bu sene türkiye maceranız daha güzel geçer ama emin ol daha güzel geçer sonuçta bir yıl daha büyüdüler
bizde yazın babamızın memleketine gidebilecek miyiz gidersek neler bekliyor beni orda çoook merak ediyorum ve sıkıntıdayım açıkcası
hayırlsıı artık babamızda götürmek istiyor çocukları haklı olarak memleketine 10 aylık olacaklar o zaman en olur bilmiyorum
tecrübeli anneler sorum size
benim iki bebeğim güzelce yiyorlar ek gıdalarını
yalnız barlas oğlum kahvaltısını yapıyor kefirini yada yoğurdunu yiyor meyvesinide yiyor maşallah
amaaa sıra çorbaya gelince töbe yemiyor! ne yapacağımı şaşırdım
kremalı çorba yoğurtlu çorba sebze çorbası mercimek tarhana hiçbirşeyi sevmiyor
ne yapacam ben şimdi?
tuğba iyi misin ses ver?
slm kızlar nasılsınız? konular epey cazipmiş:)
hem annesi hem de kayınvalidesi çocuklarına bakmış biri olarak,ayrıca 2 yılı aşkın süredir bakıcısı olan biri olarak benimde söylemek istediklerim var.Anne yada kayınvalidenin dezavantajı kırılgan olmaları isteğini asla söyleyemiyosun.mesela hiç unutmam bebişlerim 6 aylık ve ben tek bakıyorum.Annem sana yardıma geliyorum diye bir sabah çıktı geldi.O da ne elinde büyük bir leğen içli köfte hamuruyla:)) O kendince yiyemediğimiz özlediğimiz yemekleri yapmaya çalışırdı.Ben bütün gün hem annemin getir götürüne koştum hem de çocuklarıma.O kadar dayanamadım ki kızım ı yan komşuma verdim.Kadında annesine gidiyormuş.Aldı gitti çocuğu akşam oldu gelmiyoo.bende bi telaş.Aramaya da çekindim önce.Neyse sonra geldi.bizim uyumayan cadı orda gözlerini açamamış.Annemin gelişleri hep böyleydi.Aslında gelmediğinde daha çok faydalı oluyordu:)) Kayınvalidem de tam tersi karnı acıktığında yemek aklına geliyor onunda:) ama ev işlerinde oldukça yardımcı.akıcılara gelince rahat oluyor insan istediklerini söylerken.Patron işçi ilişkisi gibi.helede güven duyuyorsan bakıcı çok daha iyi bence.çünkü sizlerde öylemi bilmiyorum ama bize anneler geldiği anda bizim çocuklar bizi 10 kat daha fazla yoruyorlar.Bakıcılara bunu asla yapamıyorlar.Onlarlayken çok düzenli oluyorlar.
ayyy içimdekilere resmen tercuman olmussunuz tek kelimeyle AYNEN ÖYLE diyorum!
bu konu için ayrı bir topik açsak yeriymiş :)
mehlilkacım kıyamam yaa komşuya vermişin annem geldi yemek yapacak bize diye gülsem mi üzülsem mi bilemedim
nurum demek sende de aynı,hay allah yaa
neyse bizde anne olacaz dikkat ederiz artık
benim annem 'ben anneme benzemicem ' der hep ama bakıyorum anneanneme benziyor huyları,benzememesi mümkün değilya zaten
bizde böyle olacazz o günler de gelecek :))
ohooooo dedikodulara bak vay vay vay ne dertliler varmış:)))
kayınvalidemle iyi geçiniriz aslında ama genç yaşında rahatsızlanmış benim çocuklar 7kilo civarı kucağına almaya mecali yok kadıncağızın oda arar arada sana bi faydam dokunmuyo kusura bakma der haftada 1gün falan yemek yollar kendi çapında yardım etmey çalışır yani
bugüne kadarda eşimle annem iyi gidiyo biliyosunuz bugüne kadar bakıcım vardı annemle 2haftadır bakıyoruz aslında bizde çok bi sorun olacağını sanmıyorum çünkü eşim geç gelir erken gider geldiğinde bizim haşatımız çıktığı için ben bile göremem bazen gün içinde mesajlaşırız bazen napıyon falan diyeolsa olsa annemle benim aramda olabilir odaanne kız arasında olur dimi???
aslında çok kırmadan hem onun gönlünü hemde kendi gönlümüzü hoş tutabiliriz
figen sana daha sonra etraflıca anlatırım çünkü benim kızların huyu değişti şuanda birini ayağımda sallıyorum msela bakıcı gidince zor uyumaya başladılar heralde kokusunu aradılar bakıcı kızları koynunda yatırıyodu çünkü
Kızlar 1 haftadır yazmıyorum sanırım.hiç bakamadımda.merakta bıraktım kusuruma bakmayın.başıma gelenleri bir anlatayım size...
..
bi uyusalar uyanmıyolar ama dalmada sorun var dalamıyolar bi türlü zaten tekrar sallamaya başladım ona canım sıkılıyo
apache geçmiş olsun canım sanada
Slm kızlar nasilsiniz ben çok yorgunum belim çok ağrıyor kaç gündür geçmiyor hele bas ağrım bir haftadır gecmek bilmiyor Allah güç kuvvet versin hepimize
Havalar da soğudu yİne burda inşallah hasta olmazlar bir sıcak bir soğuk
Kızlar Allah izin verirse 26 Haziran'da turkiyeye geliyoruz biletlerimiz aldık benim için çok iyi olacak hiç olmazsa değişik insanlar hava degisikligi olacak ama inşallah daha fazla yorulmam gecen sene kabus gibiydi hep hastalıklar la uğraştık kızlar çok hasta oldular ve tabi ki ben dahada çok yoruldum uykusuz kaldım
İnşallah bu sene çok güzel gecer hastalık olmasında başka birşey istemem zaten uc çocukla gezmek hayal
Esim Perşembe gunü turkiyeye gidiyor islerini hal etmeye birde oradaki arabamız küçük daha büyük bir araba alacak Allah'ın izniyle
Şimdi kızları uyuttuk gidip valizini hazirlicam
Kendinize iyi bakın öptük cadilarimla
Figen bırak yemek istemiyorsa yemesin çorba.Benim oğullarımdan biri de ne yaparsam yapim tek yemeği pilav yoğurt.Asla farklı tatları denemiyor bile
ben de zorlamıyorum.Çıldırıyor zaten zorlarsam.
Meryem bel ağrısı bizim olmassa olmazımız bence:) bel ağrısız bir üçüz annesi düşünemiyorum.Geçmiş olsun.Türkiyeye gelmek çok iyi olacaktır senin için.
ben çok mutluyum dünden beri.Annemle babam geldi.Haftasonu babam geri dönecek.biz annemide alıp urfaya ve antep e gidicez.Bu değişiklik de benim için çok iyi olacak.cümbür cemaat bakalım nasıl bir gezi olacak.
Bu ara havalar çok güzel bizimkiler hergün yemekten sonra geziyorlar bakıcılarla.Ben eve gittiğimde daha dışarda oluyorlar.Bazan parkta oluyorlar.biz de iş çıkışı gidiyoruz.Oynayıp zıplayıp yoruluyolar.
canım benimkilerde öyle biliyosun anlatmıştım bigün seviyolar diğer gün ağızlarını kapatıp sağa sola çeviriyolar yani özellikle sevdikleri bişey yok olsa hergün yapardım valla bide sebzeden fena sıkıldılar yoğurt ve tarhanayı daha iştahlı yiyolar gibi şimdi bide hastalar 3 öğün en fazla yedikleri oğluşun burun tıkalı mama içemiyo kızlarda soğudu biberondan
tecrübeliler bende size sorayım bari ne yapmak gerek biberonu istememye başladılar bacak kadar boylarıyla halbuki ben 2yaşına kadar devam sütü içmelerini istiyorum hatta 3 şimdiden bıktılar hayır bide ek gıdayı doğru düzgün yeseler bişey demicem ama sütü bırakmak içn daha çooook erken
figen o kefiri bulamadım ben ya neyse aktarcılara bi dalmak lazım:))) zaten bi giriyorum içeri kimyon rezene papatya ..... liste uzun :))) şimdi oğlan sadece bitki çayı ve suyla yaşıyo zaten resmen mamayı çekmeye gücü bile yok yavrumun offf hastalıkları çok kötü
meryem sırt ağrısı çok fena ya derler ya neren ağrıyorsa canın orda diye şimdi aynen öyle bide yemek yedirirken alt değiştirirken hep yerdeler bende yerde oturmaktan sırtım çok ağrıyo bide düşerler diye koltuğa falan koyamıyorum mutfaka yere minder koydum akşama kadar mutfaktayız diğer odaları unuttuk resmen
figen sünneti ne zmana düşünüyosun doktor bize bi an önce yaptırın niye bu kadar beklediniz dedi çocuk hastalıktan gözünü açamadıki nasıl yaptırmayı düşünüyosunuz sizde 2 herif var bide ooo işin zor allah hepimizin kuvvetini artırsın bel ağrılarından kurtarsın bide
hanımlar hanımlar, :)
ben şimdi aptamilin 4-36 aylık gece mamalarından aldım. biri irmikli meyveli, biri tahıllı. ama sorun şu ki bizimkiler henüz ek gıdaya geçmediler 4buçuk aylıklar. bir iki gündür elma suyu içiyolar sadece yavaştan veriyorum. gece mamalarını şimdi vereyim mi sizce yoksa ek gıdaya geçmeden ağır mı gelir???
lavinaycım biberonları ben 260 cclik almıştım aventin biberonlarını almıştım hala da memnunum
sterilizatörü şiddetle tavsiye ederim bendeki weveel gibi bişeydi yalnış yazmadıysam
8-9 biberon ideal bana yetiyor yani o kadarı
Slm kızlar nasilsiniz bizde durumlar aynı yorgunluk uykusuzluk hala devam
Allahım güç kuvvet versin bana
Havalar yine soğudu burda bazen parka gidiyorduk iyi oluyordu ama şimdi eve kapandık yine
Kızlar benimkiler hala gece sık uyanıyorlar bence normal değil hele bitanesine abartmıyorum yarım saatte bir kalkıp ağlıyor kucağıma alıp sakinlestirip yatırıyorum sonra yine aynı napcam ben ya doktora mı götürsem napcam kafayı yicem
Aynı oda da yatirmayi düşünüyordum ama nasıl olacak ki imkansız resmen ağlıyor bağırıp hemde
Bu durumda benim gece yanlız bakmam da olmuyor hala annem geliyor akşamları
İnşallah bir an önce düzelirler çünkü artık dayanamıyorum çok sınırlı oluyorum uyumayınca
Allahım bana güç kuvvet var ya Rabbim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?