Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

allah hayırlısıyla evlatlarını kucagına almayı nasip etsin ayrıca tüm duaların duam olsun allah kabul etsin çok geçmiş olsun hem sana hem yangene ......

selamm,

herkes iyidir inşallah, yorucu haftasonundan sonra halen yorgunluğum devam ediyor, havalarda bir iyi bir kötü derken insanı bunalıma sokuyor..

hava güzelken bizimkileri sokağa çıkartıyoruz, buralar istanbula göre çok daha müsait birde ara ara tavuk falan besleyenler oluyor bahçesinde gidip onlara bakmayı çok seviyorlar,, geçen hafta bursaya gitmiştik hayvanat bahçesini gezdirdik çok hoşlarına gitti, deve kuşu falan çok ilginç geldi...

sizler nasılsınız neler yapıyorsunuz?? elitu hiç uğramıyor bu aralar inşallah iyisindir arkadaşım..

Slm kızlar nasilsiniz ben çok yorgunum belim çok ağrıyor kaç gündür geçmiyor hele bas ağrım bir haftadır gecmek bilmiyor Allah güç kuvvet versin hepimize
Havalar da soğudu yİne burda inşallah hasta olmazlar bir sıcak bir soğuk
Kızlar Allah izin verirse 26 Haziran'da turkiyeye geliyoruz biletlerimiz aldık benim için çok iyi olacak hiç olmazsa değişik insanlar hava degisikligi olacak ama inşallah daha fazla yorulmam gecen sene kabus gibiydi hep hastalıklar la uğraştık kızlar çok hasta oldular ve tabi ki ben dahada çok yoruldum uykusuz kaldım
İnşallah bu sene çok güzel gecer hastalık olmasında başka birşey istemem zaten uc çocukla gezmek hayal

Esim Perşembe gunü turkiyeye gidiyor islerini hal etmeye birde oradaki arabamız küçük daha büyük bir araba alacak Allah'ın izniyle
Şimdi kızları uyuttuk gidip valizini hazirlicam
Kendinize iyi bakın öptük cadilarimla

meryemcim geçmiş olsun canım
inşallah bu sene türkiye maceranız daha güzel geçer ama emin ol daha güzel geçer sonuçta bir yıl daha büyüdüler
bizde yazın babamızın memleketine gidebilecek miyiz gidersek neler bekliyor beni orda çoook merak ediyorum ve sıkıntıdayım açıkcası
hayırlsıı artık babamızda götürmek istiyor çocukları haklı olarak memleketine 10 aylık olacaklar o zaman en olur bilmiyorum

tecrübeli anneler sorum size
benim iki bebeğim güzelce yiyorlar ek gıdalarını
yalnız barlas oğlum kahvaltısını yapıyor kefirini yada yoğurdunu yiyor meyvesinide yiyor maşallah
amaaa sıra çorbaya gelince töbe yemiyor! ne yapacağımı şaşırdım
kremalı çorba yoğurtlu çorba sebze çorbası mercimek tarhana hiçbirşeyi sevmiyor
ne yapacam ben şimdi?

tuğba iyi misin ses ver?

Figen bırak yemek istemiyorsa yemesin çorba.Benim oğullarımdan biri de ne yaparsam yapim tek yemeği pilav yoğurt.Asla farklı tatları denemiyor bile
ben de zorlamıyorum.Çıldırıyor zaten zorlarsam.

Meryem bel ağrısı bizim olmassa olmazımız bence:) bel ağrısız bir üçüz annesi düşünemiyorum.Geçmiş olsun.Türkiyeye gelmek çok iyi olacaktır senin için.

ben çok mutluyum dünden beri.Annemle babam geldi.Haftasonu babam geri dönecek.biz annemide alıp urfaya ve antep e gidicez.Bu değişiklik de benim için çok iyi olacak.cümbür cemaat bakalım nasıl bir gezi olacak.

Bu ara havalar çok güzel bizimkiler hergün yemekten sonra geziyorlar bakıcılarla.Ben eve gittiğimde daha dışarda oluyorlar.Bazan parkta oluyorlar.biz de iş çıkışı gidiyoruz.Oynayıp zıplayıp yoruluyolar.

Figencim mehlikacim saolun kizlar allahim hepimize güç versin
Figencim inşallah bu yaz daha güzel gecer turkiye tatilimiz çok özledim memleketi burda doğdum büyüdüm annem babam burda ailemin hepsi burda ama çok özlüyorum oraları valla hastalık olmasında Allah'ın izniyle gezme olmasada olur
Mehlikacim evet canım bel sırt ağrısı diz ağrısı hersey var sağlıklı olsunlarda herseye katlanıyoruz

Figencim hiç zorlama canım istemiyorsa yemesin benim Asmin de sadece sut ve yoğurtla yaşıyor arada makarna yer çok az başka birşey yemez ama şükür saglıgı yerinde önemli olan o gecen kontrolümde Dr a sordum zorlama ne yerse yesin kilosuda güzel almış bu sefer dedi aynen devam et dedi
Ben çok ac bıraktım ama yemiyor napayim veriyorum sütunu eline iciyor
Peki çorba yerine sebze pureleri denedin mı belki onu sever her cocuk farklı canım yemiyorsa hiç yorma kendini
Ben hiç arkalarından dolaşıp yedirmedim ne yerlerse ne kadar isterlerse oyle verdim hep

canım benimkilerde öyle biliyosun anlatmıştım bigün seviyolar diğer gün ağızlarını kapatıp sağa sola çeviriyolar yani özellikle sevdikleri bişey yok olsa hergün yapardım valla bide sebzeden fena sıkıldılar yoğurt ve tarhanayı daha iştahlı yiyolar gibi şimdi bide hastalar 3 öğün en fazla yedikleri oğluşun burun tıkalı mama içemiyo kızlarda soğudu biberondan
tecrübeliler bende size sorayım bari ne yapmak gerek biberonu istememye başladılar bacak kadar boylarıyla halbuki ben 2yaşına kadar devam sütü içmelerini istiyorum hatta 3 şimdiden bıktılar hayır bide ek gıdayı doğru düzgün yeseler bişey demicem ama sütü bırakmak içn daha çooook erken
figen o kefiri bulamadım ben ya neyse aktarcılara bi dalmak lazım:))) zaten bi giriyorum içeri kimyon rezene papatya ..... liste uzun :))) şimdi oğlan sadece bitki çayı ve suyla yaşıyo zaten resmen mamayı çekmeye gücü bile yok yavrumun offf hastalıkları çok kötü

meryem sırt ağrısı çok fena ya derler ya neren ağrıyorsa canın orda diye şimdi aynen öyle bide yemek yedirirken alt değiştirirken hep yerdeler bende yerde oturmaktan sırtım çok ağrıyo bide düşerler diye koltuğa falan koyamıyorum mutfaka yere minder koydum akşama kadar mutfaktayız diğer odaları unuttuk resmen

figen sünneti ne zmana düşünüyosun doktor bize bi an önce yaptırın niye bu kadar beklediniz dedi çocuk hastalıktan gözünü açamadıki nasıl yaptırmayı düşünüyosunuz sizde 2 herif var bide ooo işin zor allah hepimizin kuvvetini artırsın bel ağrılarından kurtarsın bide

selammm

güzel anneler nasılsınız?? biz iki gündür parka gidiyoruz, eşim arabayı aldı, bebek arabaları ile de çok zor oluyor, park biraz uzak, git-gel canımız çıkıyor, birde orada sürekli hareketlilier sağolsunlar.. akşam ve sabahta terasa çıkarmaya başladık iyi geliyor..

yemek konusunda en sıkıntılı annelerden biri olarak söylüyorum,, figencim maşallah sen ikiyle kurtarmışsın, üçüncüde çorbada sorun çıkarmış o kadar olur canım, bizlerde neler neler yemiyoruz, sonuçta onlarında kendilerine göre bir damak tadlar olacak,, bencede zorlama, meyve-yoğurt ve kahvaltı yemesi de çok güzellll,, benimkiler o aylardayken hiçbirşey süremiyordum, direkt tükürürlerdi, sadece mama yerlerdi,, hatta 11 aylıkken türkiye hast. bir doktora götürdüm üçünüde,, hatta adam şu an sabahları tgrt de prog. yapıyor, sakın zorlama gelişimleri iyi bazen 2 yaşına kadar sadece süt bile içebilirler demişti,, gerçekten de öyle şu an bile çok yavaş ilerliyor yemek alışkanlıklarını edinmeleri,, kızım çok şükür iyi yiyor, ama oğlanlar hep sorunluydu,, birde benimkiler tek yumurta ikizi bazılarına göre de tek yumurta ikizlerinde yemek sorunu daha fazla oluyormuş,, mesela benimkiler halen günde 1 lt süt içiyorlar devam sütü, sütlü ürünleri daha çok seviyorlar, yemek sonrası illaki süt içiyorlar, bende kendi hallerine bırakıyorum, yavaşta olsa süt miktarımız azalıyor ona seviniyorum,,

lilacım sütü bırakmaları için erken bence de ama her çocuğun huyu farklı malesef,, bende bir ikiz annesi ile tanışmıştım tatilde, bir oğlan bir kızı var, sadece 2 ay emzirebilmiş, 6 aydan sonrada süt içmek istememişler, gece bile kalkıp çorba istedikleri oluyor demişti, 11 aylıklardı, şapur şupur herşeyi yiyorlardı, maşallah çokda iyi gelişmişlerdi,, sen dr.una da danış istersen canım, o daha iyi yönlendirir..

meryemcim, eşin sağlıkla gidip dönsün inşallah,, bu sene türkiye gezinde umduğundan daha iyi geçer inşallah,, artık büyüdüler annesi sende daha rahat edersin, onlarda yeni insanlar yeni yerler gördükçe daha iyi olurlar,, bizim zorluğumuz şurda 4 yaşa kadar ondan sonra daha da kolay olacak inşallah...

Tarcinim âmin canım sagol
İnşallah iyi gecer Türkiye'deki günlerimiz inşallah hastalık falan olmasın da Allah'ın izniyle
Birde inşallah yabancılık çekmezler yeni insanlar görecekler ya

figencim tabi eşyaya ihtiyacın varsa al tabi bacım dediğin gibi 3 günlük dünya zaten 3 çocukla nasıl geçecek anlamıycaz bile döşe gönlüne göre evini bari...

ilahi mehlika güldürdün beni :)) demek içli köfteler uğruna bebişler sağa sola dağıtıldı :))) napsın kadın kendince yardıma geliyo işte. ya bugün onu konuşuyoduk annemle, bu üç çocukla ev kalabalık olsa bi dert yalnız olsan bi dert ortası yok bunun. yalnızken huyunu suyunu herşeyini biliyosun sen çocuğun ona göre davranıyosun ama yetşemiyosun hepsine. kalabalıkta da rahat ediyosun ama herkes kafasına göre at oynatıyo çok fazla karışamıyosun aman çocuklarım bakılsın üstümden yüküm kalksın biraz diyosun. her halükarda zor yani.

ben bakıcılarla da çok zorlanıyorum yaa bana bi akıl verin, emir veremiyorum ben bişey söylerken incelip kopuyorum ayıp olacakmış gibi. eşim de diyo sen otorite kuramıyosun olmuyo diye. önceki bakıcıyla bu yünzden yüzgöz olduk en sonunda da papaz olduk gitti:))) bundan sonrakine dikkatli davranıcam ama becerebilecek miyim bilmiyorum....

ayyy içimdekilere resmen tercuman olmussunuz tek kelimeyle AYNEN ÖYLE diyorum!

nurum senin ikizdi di mi? sen de annenle bakıyosun herkade anladığım kadarıyla? demek ki sayı kaç olursa olsun birileriyle bakmak sorun...

vvalla ben kendimi çok zaman anneme benzerken yakalıyorum :)) hemen kendime çeki düzen veriyorum o an ama anladım ki kaçış yok :))))

benim kyınvalide de aynı arada yemek memek kotarıyo işi, benimki yaşlı değil ama bakamıyo işte bakmak istemiyo bakıcı tuttu bize onun yerine.

fulyacım bakıcı koynunda yatırdı sen asıl izin verdin??? valla benim tüylerim diken diken oldu sen deyince. ben çok kıskancım yaa izin veremezdim böyle bişeye. keşke yapmasaymış kızların düzeni bozuldu şimdi....

Kızlar 1 haftadır yazmıyorum sanırım.hiç bakamadımda.merakta bıraktım kusuruma bakmayın.başıma gelenleri bir anlatayım size...
..

tubacım çooook geçmiş olsun canım büyük bi gün atlatmışsın. Allah'a şükür bi sorun olmamış. ama paniği yeter zaten. bundan sonra bol bol dinlenip psikolojini rahat tutmaya bak canım ve sana tavsiyem aman erken doğum olur mu korkusundan uzak durmaya çalış. ben son haftalarımda figene fulyaya falan habire doğumla ilgili bişeyler soruyodum erken doğum korkusu sarmıştı çok fena ve de öyle oldu. korku korkulanı çağırıyo dikkat et canım..

bi uyusalar uyanmıyolar ama dalmada sorun var dalamıyolar bi türlü zaten tekrar sallamaya başladım ona canım sıkılıyo

apache geçmiş olsun canım sanada

ya fulya aynı dert bizdede var yaaa napıcazzzzzz! dalmıyo bizimkiler de onlar uyuduğu müddetçe sallanmak istiyolar 2 saniye bırak sallamayı anında kıpırdamaya başlıyolar açıyolar gözlerini...........

meryem sen hangi ülkedesin? ben geçmişi pek okumadığım içn bilmiyorum bişey. gözün aydın diyelim o zaman buyur gel memleketine çok iyi gelir sana da çocuklarına da hava değişimi eminim..

mehlika seninkiler kaç yaşında? sen kaç yaşından itibaren çalışmaya başladın? birden fazla bakıcı mı var? sorun yaşıyo musun bırakıp gidrken güven konusunda? ne çok soru sordum di mi? :)))

sünneti bizim aklımıza da sokuyo konu komşu hazır eskişehire gelmişken hem de ayaklanmamışlarken yaptır kurtul diyolar ama hiç araştırmadım düşünüyorum yavaştan. ne zaman yapmak en doğrusu acaba???

hanımlar hanımlar, :)

ben şimdi aptamilin 4-36 aylık gece mamalarından aldım. biri irmikli meyveli, biri tahıllı. ama sorun şu ki bizimkiler henüz ek gıdaya geçmediler 4buçuk aylıklar. bir iki gündür elma suyu içiyolar sadece yavaştan veriyorum. gece mamalarını şimdi vereyim mi sizce yoksa ek gıdaya geçmeden ağır mı gelir???

s- gün canım benim bebikler çocuk oldular artık maşallah.3 yaşını bitirip 4 e girdiler şubatta.Bebeklerim 1 yaşına bastıktan sonra çalışmaya başladım ben.çok zorluklar yaşadım ama şimdi çok şükür rahatım.2 yıldır aynı bakıcım bakıyor.60 yaşlarında bir teyze kendisi.yanında daha önce yeğeni vardı.ikisi birlikte bakıyorlardı.sonra kızımız evlenip gidince başka bir genç kız buldum yanına 5-6 aydır da onunla bakıyorlar.teyzeye çok güveniyorum.alıştık artık birbirimize.o demirbaşım oldu benim.ama öncesinde bende çok bakıcı değiştirdim.geçen yıl iki bakıcıya rağmen ev işi çocukların ve bizim yemeğimiz hepsini ben yapıyordum.2. yıla başladığımızda biraz zam yaptım ve ,istersem yemek yapacaksınız dedim.Ayrıca temizliği de tamamen onlara bıraktım.bu yıl rahat ettim çok.Allaha çok şükür.ben de hiç bakıcılarıma bişey diyemezdim ama zamanla alıştım sanırım.Birde hergün işten çık eve git yorul yorul biryere kadar.Bi baktım bakıcıların keyfi keyf.en çok ben yoruluyorum.Çocuklar büyüyünce de 2 bakıcı fazla 1 bakıcı az gibi geldi.Ben 2 bakıcıyla devam edip ev işlerini de onlara devrettim anlican:) Eylül de üçüzlerimi kreşe vermeyi düşünüyorum.eğer öyle yaparsam, teyzeyi devam ettirip diğer bakıcıyı çıkarıcam.Malum teyze minnoşuma bakacak evde.ama bilemiyorum benim de kreş konusunda endişelerim var.burası küçük bir yer ve tek kreş var.hoşuma gitmesse vermeyip 2 bakıcıyla devam da edebilirim.
Canım bence bakıcılarına bişey derken hiç zorlanma.Diceksin tabi canlarını bırakıyosun ellerine.Güzel bi şekilde kırıcı olmadan kelimeleri seçtikten sonra hiç takılma bu konuya.her defasında ben çok titizim çocuklarım dünyam benim diye gözlerine sokardım ben.Annem ve kayınvalidem gelince mesela bakıcılara tembihledim herşeyi onlara da diyorum.Böylelikle bakıcılar konuya hassas olduğumu anlıyorlar.

s-gün canım gece mamaları sanırım 6 aydan sonraydı.ben o zaman kullanmıştım.biz prinç unu falan da vermiştik.6 ayı bekle bence.

Selam kızlar biberon kaç ml almalıyım ve kaç tane almalıyım,ayrıca hangi markayı tavsiye dersiniz.Sterilizasyon makinesi kullanan var mı biberonlar için varsa hangisini önerirsiniz?cevaplarsanız sevinirim.

canım seninkilerde pre ya:))) onun için geç başlayabilirsin canım ama bi dene istersen biliyosun bende öyle yapmıştım erken başladım biraz pişmanda değilim ancak alıştılar çünkü:)))) dene bakalım alacaklar mı ufaktan ama

sünnetide mayısta düşünüyoruz sizde 2 pipi var allah yardımcın olsun seninde ne adar erken yaptırırsak o kadar iyiymiş

lavinaycım biberonları ben 260 cclik almıştım aventin biberonlarını almıştım hala da memnunum
sterilizatörü şiddetle tavsiye ederim bendeki weveel gibi bişeydi yalnış yazmadıysam
8-9 biberon ideal bana yetiyor yani o kadarı

Slm kızlar nasilsiniz bizde durumlar aynı yorgunluk uykusuzluk hala devam
Allahım güç kuvvet versin bana
Havalar yine soğudu burda bazen parka gidiyorduk iyi oluyordu ama şimdi eve kapandık yine
Kızlar benimkiler hala gece sık uyanıyorlar bence normal değil hele bitanesine abartmıyorum yarım saatte bir kalkıp ağlıyor kucağıma alıp sakinlestirip yatırıyorum sonra yine aynı napcam ben ya doktora mı götürsem napcam kafayı yicem
Aynı oda da yatirmayi düşünüyordum ama nasıl olacak ki imkansız resmen ağlıyor bağırıp hemde
Bu durumda benim gece yanlız bakmam da olmuyor hala annem geliyor akşamları
İnşallah bir an önce düzelirler çünkü artık dayanamıyorum çok sınırlı oluyorum uyumayınca
Allahım bana güç kuvvet var ya Rabbim

Sağol figenaycım ,baktım netten weweel buharlı sterilizatör bide mama ısıtıcısı+sterilazatör olan var sende ki hangisi ,aventin cam biberonu yok bildiğim kadarıyla değil mi,

meryemcim allah sabır versin arkadaşaım bu günlerde geçecek . çocukların gece emzik , biberon yada alt değişrtirme alışkanlıkları varsa bence bian önce bunlardan kurtul derim . bide biraz katı gelsede her ağladıklarında gitme derim gece yapamazsan bile en azından gündüz bırak ağlasınlar her ağladığında gidip sakinleştiriyorsan sadece seni yanında istediği ve ifadew edemediği için bunu kendine yol benimsemiş olabilir . gün içinde gerçekten başka bi şikayeti yoksa bunları yapmaya dene belki işe yarar .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…