Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

kızlar bişey sorucam hamileliğimin 24.haftası da bitiyor inşallah.tabi herşey çok zorlaştı.sırt,bel,kaburga ağrıları...kasık ağrım bazen yürütmüyor beni.kaşıntılarım deli ediyor tüm vücudum uyuz gbi kaşınıyor.hepsi normal ve sabretmemiz lazım biliyorum.Allah yardım etsin.

size kabızlıkla ilgili bişey sorucam.kabızlığıma ne yaptıysam fayda etmedi.3 gündür wc.ye gidemedim.o da sancımı artırıyor heralde.bekunis yutsam bir tane sizce zararı olurmu? eczacı kullanabilirsin dedi ama..siz ne kullandınız naptınız.pursenid de var evde.

nolur bir akıl verin.şaştım artık.

Âmin canım gercekten sabra çok ihtiyacım var evet canım emzikte biberonda var hala bizde
Canım gece yapamam en çok Berfin ağlıyor ve çok sesli ağlıyor öbürleri sesini duyunca onlarda kalkıyor haydi bu sefer ucu beraber başlıyor uyumamaya
Emzik nasıl bırakırız bilmem belede berfin çok düşkün emziğe
Biberon hala gece iki kere iciyorlar sut bunu da gündüz doğru düzgün yemiyorlar ona bağlıyorum gece beslenmesini
Bilmiyorum valla canım ne yapacağımı çok güçsüz his ediyorum kendimi bu ara
Gündüz denedim her ağladığında yanına gitmemeyi ama bu sefer çok aglayinca kusuyor birde o derdimiz var
Digerleri ona bakarak daha iyiler maşallah diyeyim onlarda onun gibi olurlarsa herhalde tam olarak yerim kafayı
Ucunu aynı odada yatırmak mümkün değil berfin aglayinca hepsi kalkıyor o zamanda uçuyle uğraşıyoruz
Allahım bana bol bol sabır versin inşallah dediğin gibi gecer bu günler çok yoruldum artık

Apache, geçmiş olsun canım.Evet ne yazıkki bu zorluklara katlanıcaksın.Allah kolaylık versin.Kabızlık için dr a danışmadan hiçbişey yapma.Ben sana yürüyüş ve sıvı gıdalar tavsiye ediyorum.yavaş yavaş 1 saat yürü.Tabi senin için dr yürüyüşü yasaklamamışsa.bide wc ye gittiğinde zorlama kendini.biraz uzun otur ve bekle derin nefes al.Bu sıkıntılar bende de olmuştu.Bu hamileliğimde de bazan oluyor bu yöntemlerle üstesinden geliyorum.

kızlar daha öncede demştim yatılı bakıcımız çıktı diye şimdi gündüz için biri geliyo annemde eve gitti artık akşamları tekim kayınvalidem birini bulmuş 35 yaşlarında yatılı bende şimdi gündüz gelen kadını sevdim bırakmak istemiyorum 9aylık olcaz sizce bundan sonra tek başedebilir miyim artık akşamları bari evde ailecek kalmak istiyorum eşim ben elimden geldiğince yardım ederim dedi oğluş gece 2defa kalkıyo kızlarda bir defa ama onun dışında çıt sese uyanırlar onun için oğluşu bizim yatak odasında kızlarıda kendi odalarında yatırim diyorum ilk günler bende onların odasında kalim diyorum siz ne dersiniz daha sona duruma göre kendi odama geçerim telsizi koyarım başıma uaynınca yanlarına giderim diyorum tek bakanlar nasıl yaptınız fikrim nasıl baktım başedemicem yatılı kadını mı çağırsam tek mi baksam akşamları annem ben arada gelirim çok zorlanırsan diyo bakıcı zaten 7buçukta gliyo gece uyumazlarsa o gelinc uyurum bende

Lilacim bence bas edersin fikrinde güzel bence hiç olmazsa oğlan uyanmaz kızların seslerine
Baktın olmadı napcan çağırırsın kadını Hemde maşallah çok uyanmıyorlar seninkiler Gündüz gelen kadın yanlız bas eder mı senin uyuyabilmen için bakabilirse bence gece yanlız bakabilirsin

Valla insan istiyor ailece yanlız kalmayı ama ben hala yanlız bakamam benimkiler çok huysuz ne zaman düzelecekler bilmem
Benim yanlız bakmam hayal annem yazık hala geliyor kadın 1,5 senedir rahat uyku uyumadı Allah güç kuvvet versin annemede banada

Lilacim bence bas edersin fikrinde güzel bence hiç olmazsa oğlan uyanmaz kızların seslerine
Baktın olmadı napcan çağırırsın kadını Hemde maşallah çok uyanmıyorlar seninkiler Gündüz gelen kadın yanlız bas eder mı senin uyuyabilmen için bakabilirse bence gece yanlız bakabilirsin

Valla insan istiyor ailece yanlız kalmayı ama ben hala yanlız bakamam benimkiler çok huysuz ne zaman düzelecekler bilmem
Benim yanlız bakmam hayal annem yazık hala geliyor kadın 1,5 senedir rahat uyku uyumadı Allah güç kuvvet versin annemede banada

kızlar dün şeker yüklemem yapıldı 50mg.lik.açken şekerim 96 çıktı şeker yüklemesinden sonra 157 çıktı.140 ı geçmemesi gerekiyormuş.moralim bozuldu.sizin şekeriniz kaç çıkmıştı.yüksek çıkanlar naptınız?100mg.yükletmeyi yaptırmadık daha dr.um sonucumu salı günü görecek.o bir baksın ne dicek bakalım.siz ne tavsiye edersiniz.

dün kanımı da aldılar,idrarda ve karaciğer enzimlerime bakılacak.kasıklarım çok ağrıyor ya benim yürürken filan.idrar yolu enfeksiyonundan şüphelenip idrar tahlili istediler.

bebeklerim çok kuvvetsiz ve az hareket etmeye başladı.buda çok tedirgin ediyo beni.yerleri azaldığından mı dersiniz?karnım çok çabuk ve hızlı büyüyor çok gergin canım yanıyor hareket ederken,yatarken ondan mı acaba?kabızlıktan da olabilirmiş hem sancılarım hem bebeklerin hareket etmemesi.bilmiyorum.salı dr.a gideicem ama allak bullak oldum.

kabızlığım artık sabit oldu..kayısılar,aktivyalar vs... sadece o gün zorla acı çeke çeke wc.ye gitmemi sağlıyor yoksa
hiç uğramıyorum wc.ye.bağırsaklarım nerde onu da bilmiyorum.yada karnımdaki sancılar bağırsak sancısı mı ayırt edemiyorum.ne zormuş ya.

24+3 oldum.ama herşey zorlaştı.tavsiyelerinizi bekliyorum...

selam herkese oğle uykusuna yattı baenımkleır.....azcık hastayız grıp olmuslar oksuruk var gecer ıns havalar bı garıp tam duzelsede gezsek sıksık...gece hala sut ıcıyolar azda olsa emzık kullanıyolar bı dusssun uyanıyolar ve tuvalet olayına daha baslamadık anlıcanız cok yolumuz ve ısımız var ya..herkes nasıl guzel bı pazar olsun herkese..
apache benım de sekerım o cıvardaydı doktorum endse etme cogıul gebelıklerde böle olur cok normal dedı ve azcık yemege dıkkat et dedı ekmegı kestım tatlıyı kestım zaten ynı baslamıstım mıdemden dolayı yemek yemege onuda bırakmıstım ölece korkma sıkıntı etm cok yukselk degıl yanı cogullarda normal sayılır demıstı drum ama az daha dıkkat et...bebeklerım beımde hareketlerı gıttıkce azlmıstı dr yerlerı daralıyo demıstı .kasık agrılarıda buyuk ıhtımal rahım buyumekten bebeklereın buyumesınden kaynalkalanıyo sanırım ıns az kalmıs sıkma canını gelsınler saglıkla..

lıla endıse etme fıkrını uygulamaya koy oluvcak bencede ben ılk zamnlar ıkısı yanımda yatak odasında yerde yatak yaptım orda yattılar bı tanesı kendı osdasında yattı bu altı aydır hepsını kendı odalarına attım gece daha derın uymaya baslayınca rahat oldu yanı ama yıne gece uç kere bes kere kalkıyorum ..bemce dene sabah yardımcı gelınce uyursun doınlenırsın ınsan gercekyten yalnuz aılece olmak ıstıyor...herkese basarılar bu ıs cok zor valla

canım çok sağol içim rahatladı bende tatlı zaten çok nadir yiyiyorum iştah desen çok az ama şeker 157 çıktı.gene de artık dikkat edicem çok sağol.

günaydın hatunlar hepiniz iyisinizdir umarım gerçi çoğunuzla face ten konuşuyoruz ama genede burayıda boş bırakmayım dedim :))9

Slm kızlar nasilsiniz bizde hep aynı iste degisiklik yok yorgunluk uykusuzluk
Triacim benim face yok vaktim yok girmeye burayı bile hemen okuyup çıkıyorum cogu zaman yazmaya fırsat bulamıyorum

Burda hava çok kötü kızlar kapandık eve Ecrinin burnu akıyor ve kesin yine hep beraber hasta olucaz inşallah olmayız
Bizde hava düzelsin yavaş yavaş turkiye için hazırlıklarımıza başlıcaz Allah'ın izniyle
İnşallah bu sene de burnumdan gelmezde biraz dinlenirim çok ihtiyacım var

canım bugün 3.günümüz gece ilk gece kızlar biraz huzursuzlandı hatta 1i ssaat 2 gibi uyandı onunla uğraştım diğeri hiç uyanmadı maşallah sonraki gün 2si yine huzursuzdu ama 2şer defa uyanıp tekrar uyudular dünde biri bi defa diğeri hiç uyanmadı oğluş babayla yatıyo bizim odada gece saat 3 uyandımki oğlanı sallıyo napıyosun dedim uyandı dedi mama verdin mi dedim yooo niye dedi hiç kalkmadığından bilmiyo tabi bende gittim mama hazırladım uyudu tekrar oğluşda heralde azaltacak uyanmalarını kızlar uyanmasa bende raha rahat yatağımda yatardımda uyanırlarda duymam diye korkuyorum bu arada ilk gece saat 8e kadar uyumuşlardı olacak şey diil yani bnde sandım ohh böyle gitcez meğer bi günlük bişeymiş kadında saaat 7buçukta geliyo hepsi uyanmış oluyo tabi hemen kahvaltılarını hazırlıyo benimkiler allahtan sabahları çok mutlu olurlar kucak falan istemezler hepsine teker teker yediriyo sonra uyandığımda birini yatırmış oluyo diğerlerini yedirip saat 10gibi biz kahvaltı yapıyoruz 1 saat falan uyuyolar:))) şimdilik mutluyum:))) hasta olmasınlar yeter yoksa bana çok dertleri yok yavru kuşların

canım benduymam diye korkuyorum ya onun için yanlarında yatıyorum daha doğrusu kızların yanında
evet artık sıkıldım evde başkalarından çok sıkışrsam annem gelicek zaten yazında bakarız çaresine annemlerinde kayınvalidemlerinde bağ evleri var orda kalırız biraz oralarda bakanımızda çok olur yazı atlatırsam inşallah biraz daha kolaylarız inşallah zaten temmuzda 1oluyoruz inşallah çok ümitliyim yani başarıcam bu işi 4.gün azmimi yitirmedim

kızlar sünnet için neler diyosunuz ne zman yaptırdınız nasıl bi süreç biz mayısta düşünüyoruz doktor geç bile kalmışınız demişti ama hala erteliyoruz biraz korkuyorum galiba kardeşim sünnet olurken annem dayanamayıp dama kaçmış ben naparım kimbilir???

Çok güzel ve özel bi durum ama ne kadarda zordur üçüz annesi olmak, herşeyiyle :18: Allah yardımcınız olsun.

selam bende face den dolayı burayı unuttumm,,

apache artık zorluk dönemine girdin canım, ağırlaşmalar ve ağrılar olacak malesef,, ben şeker yüklemesi yaptırmadım canım, eşim dr. ara ara kan alıp baktırdın, sonra dr. umuza söyledi o da gerekli görmedi,, ben aslında şekerli şeyleri çok severdim ama ilahi adalet işte hamilelik başlanğıcı ile birlikte 20 li dişimin ağrısı başladı çekilmesi gerekiyordu ama dişçim dayan dedi,, o yüzden sadece meyvelerin şekerleri ile idare ettim, aslında sağlıklı olanı yaptım... bir de çok stres yapıyorsun ve çok evhamlanıyorsun bence canım , bebişler de bu durumdan etkilenir, mümkün olduğunda rahat ol ki onlarda içerde rahat rahat hareket edebilsin, Rabbim onlara öyle yer açar ki,, belki 38. haftaya kadar bile kalırlar...

fulyacım biz bizim oğluşları 3.ayda sünnet ettirdik, birinde idrar yolları enfeksiyonu çıkmıştı, bitince tekrarlamasında diye doğru sünnet yaptırın dedi dr.,, çok da iyi oldu, lokal anestezi ile oldular babaları ayaklarını bende ellerini tuttum, bir ekip başımızda bizi seyretti, dr.umuz sürekli o şu an acı hissetmiyor merak etmeyin dedi ama ilk olan selimim çok ağladı, ama el ve kolları bıraktığımız an sustu çocuk,, sonra ömer efendi gayet sakin sünnet oldu hiç gıgı çıkmadı iki defa dr. un üstüne işedi bu arada :))) eve gelip de anestezinin etkisi geçince 2 saat bi ağlama süreçleri oldu sonrasında o gece altları açık yatırdık, sürekli alt bezleri ıslandıkça değiştirdim.. ilk gece zordu sadece sonrasında çok çabuk iyileşti yaraları.. aslında doğumdan sonra ilk 15 gün içinde yapılınca anesteziye bile gerek kalmıyormuş, sinirleri gelişmedi için, ama zor bir doğum olunca insan o kısımları düşünemiyor tabi...

Slm kizlar nasilsiniz biz de durumlar aynı
Lilalicim maşallah subhanallah kızlarında oglusunada iki uc kere kalkmak neki inşallah dahada iyi olacaklar
Benimkiler kocaman daha fazla kalkıyorlar bugün resmen dua ettim çabuk sabah olsun diye işkence gibiydi her 15 dakika Cabir ayaktayim allahım güç versin canım en cokta sana versin yanlız bakıyorsun
Birde ailecek hastayiz burunlar akıyor inşallah çabuk atlatıriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…