Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

meryemcim evet uykusuzluktur o kiloyu yapan
fulyacım bu aralar yürüyüş yapıyorum koşu bandında
terasa koydum açık havada daha hoşuma gitti
vaktim olursa da bi beş dakka karın için plates yapıyorum ama bazen aksıyor malesef
henüz 2 kilo falan verebildim

bende diyorum bu telsiz olmasa ne yapardım diye
ev küçücük olmasına rağmen hep elimde balkonda falan çok işime yarıyor
uyananı hemen tespit edip odaya giriyorum ve geri uyutuyorum çok iyi oluyor

meryemcim biraz ağlatabilirsen dayanabilsen belki uyurlar canım yaa
ben bugün biraz ağlatayım dedim 10 dakkada üçüde uyudu
iki kez denedim koydum yataklarına ve 10 dakkada üçüde uyumuşlardı
yarında denicem çok rahattı valla

canım ne güzel ya başardın sonunda üçünüde sallamadan uyutmayı inşallah devamı da gelir benimkiler hastalanınca tekrar başladım sallamaya daha tam atlatamadıkları içinde başlayamıyorum bide dönenceyle uyutuyodum ben ama kızım saolsun çekip kopardı yerinden yapıştırmamız lazım bi parçası kırık duruyo şimdi
bide kızın biri emziği bıraktı onun için napsam emzik alanlar daha çabuk dalıyo bu cadı almıyo artık veriyorum ısırıyo eliyle itiyo yada elinde oynuyo

telsizide hiç sorma bizde hep mutfakta oturuyoruz biraz uzak odalarına özllikle biri gelince kapılarını kapatınca hiç duyulmuyo yatak odası ve mutfak arasında geziyo sürekli benimkiler gece çok uyanmaya başladılar muhallebi vermiyodum 1haftadır doymadıklarından mı uyanıyolar nedir sizde gece uyanmalara kaça düştü???

KIZLAR 27+0 oldum ama artık çok zorlanıyorum.ağrılarım çok fazla gece nasıl uyuyordunuz gece sağa sola dönerken çok zorlanıyorum karnımın heryeri acıyor.sırtım kaburgalarım öyle ağrıyor ki.nasıl rahat ediyordunuz.ne yapmamı tavsiye edersiniz.hiç oturamıyorum.sırt üstü yatsam ağırlığımdan heryerim uyuşuyor.sağa sola dönsem karnımın ağırlığından karnım acıyor.napıcamı şaşırdım.

ellerim ayaklarım suratım çok şişti sizin de böyle oldumu?gece nefes alamıyordum artık gündüz de nefes alamıyorum.devamlı ağzım açık.61 kg.ile hamile kaldım bugün 73 geldim.çok sağlıklı baslenemedim canımın istediklerini daha çok yedim.dışardan çok yedim börek filan da çok yedim.ama öyle çok çok yemedim normalde yediğimden fazlasını tüketmedim.bilmiyorum ya...morale ihtiyacım var.siz ne güzel aynı dönemdeydiniz ve hep destek oldunuz birbirinize.ben kendimi çok yalnız hissediyorum.ne yapacağımı bilemiyorum.çok da korkuyorum.erken doğumdan.karnım daha ne kadar büyücek ben napıcam ondan.doğum yapmaktan.doğum sonrası üç bebeğe yetememekten...

doğum sonrası korse taktınız mı?faydası oldu mu?benim iç karnım dar heralde benim devasa bir karnım oldu.gören Allah yardım etsin diyo.korse tak hemen diyolar.ameliyat yerim acımaz mı?ne tavsiye edersiniz.

hepinize sevgiler...

apache cnm valla ben sana destek olmaya calısşsam ben senden geride geliyorum bende 21. haftadayım allaahıma bin şükürler olsun kendimi çok ii hissediyorum yemeğimiş yapıyorum evimi temizliyorum dersime gidiyorum ama sen böyle yazdıkça bak benide korku sarıyo ağrın sızın vardır beimde oluyo ama hatta senin çok fazladır belki ama bence çok düşünmemeye çalış ve söylenenlere kulak asma bende allah nasip ederse tek başına bakıcam bebişlerime herkes bana işin çok zor dediklerinde allahım bana nasip etti ben bununda başıın altından kalkıcam hayırlısıyla görceksiniz diyorum hatta derse gidiyorum arkadaşlar nasıl başarıyorsun üç çocukla böyle kıpır kıpır olmayı diyolar bende sırrı kendimi hamile ve üç çocuk var gibi düşünmüyorumda ondan diyorum ne olur stres yapma ve düşünme bebişleimiz kısmetleriyle gelirler demekki biz bu yükü kaldırabileceğiz ki allahım bize ondan nasip etti yoksa kaldıramayacağımız yükü vermezdi birde bebişlere kuran dinlet bana sürekli tavsiye ediyorlar esma ül hüsna yı inşşallah herşey çok güzel olucak...

bu arada benim üç kızım olcaktıya arkadaşlar bir tanesi yüzde yüz oğlanmış doktor öyle dedi ikisi kız hayırlısı olsun diyoruz hepinize kolay gelsin bebişerinizi öpün benim için...

selam ..hayırlı cumalar herkese ben erkencıyım...........uyuyolar rahat bı gezeyım dedım buraları ..ben emzık alıskanlıklarını nasıl bıraktırıcanm derdındeyım gece bıberon sut alıyolarazda olsa cok ısımız var.......apache canım bende öleydım yatmıyodum arkama yastık koyarak hafıfoturur sekılde uyuyordum cok zorlanmaya baslamıstım ama benımkıler daha cok bekletmedıler zaten ..sıkma canın olur bunlar onlar ıyı olsun ıns ...hadı aramıza katılmanıza az kaldı asmın ıns bakabılırsın ama ılk aylar tek basına zor esın kalır evde ama daha sonra zorda olsa alısıyor ...

el muallim abla valla elimden geleni yapcam atanırsam oda sıkıntı gerci ama hemen izin alabilirmiyim artık bilmiyorum esimde plis memuru artık geceden çıkınca biarz uyur bebeişlerde bana yardımcı olur sende erkencisin benim gibi benim uyku alışkanlığım pek yok 6.30 oldumu ayaktayım hep herhalde bu konuda bebişler olunca çok zorlanmıycam...

tubacım öncelikle bi sakin ol canım o karında hepsine yetecek yer var hemde 37-38 haftalık olana kadar
sadece kilonu biraz kontrol etmeye çalış yağlı yeme protein tüket sürekli
bolca protein yersen hem kilo almazsın hemde bebeklerin çok sağlıklı gelişir
araştır bence veya diyetisyene git beslenmeni kontrol altına al bence en önemlisi bu şu anda
şişkinliğin içinde tuzu hemen kes
ben kestiğimde bir anda 2 kilo gitti ve çok rahatlamıştım
sağa sola dönmen falan tabiki zor olacak canım hepimiz yaşadık hep bunu düşün
güzelce dinlen,ağırlaşman gayet normal karnın şimdiden 9 aylık anne karnı gibi biliyorum ama geçecek
stres yapmaki dayansın bebişlerin
doğumdan sonrası içinde doğan büyüyecek bişekilde canım zor olacak bunu kabul et ama halledeceksin nasılsa sen bugününe odaklan

asmincim demek birisi oğlanmış çok sevindim çeşit olması inan çok güzel
Allah sağlıklı doğumlar nasip etsin

fulyacım gece saçmaladılar benimkiler bu ara
gündüz maşallah çok iyilerde gece biraz arttı kalkmaları
dönemsel bişey sanırım inşallah düzelir

gülsüm abla ablan için allah kavuştursun
hayırlısıyla dönsün umreden inşallah
hepimiz için dua etsin
sizde baya kalcakmışsınız samsunda sanırım bu yaz inşallah görüşecez oynatacaz bebekleri :)

benimde 20li haftalarım çok iyiydi çok mutluydum.ama bu ara biraz iyi hissetmiyorum kendimi.önceden ara ara oluyordu ağrım geçince ohh deyip şükrediyordum.şimdi devamlı olması ve ve hiç bir şekilde rahat edememem dinlenemem haliyle insanın psikolojisini bozuyo.ben aslında çok metanetliyimdir.güçlüyümdür.ama bu ara kendimi kötü hissediyorum.bide sanırım ödem olmaya başladı.o da daha zorlaştırıyo sanırım.kuzularım için sabrederim tek onlar iyi olsun.

kızlar bugün cuma dua bekliyorum...Allah minnoşlarınızı size bağışlasın.

süprize bak yaaa :)))) çok sevindim

diyorum ya benimkilerde öyle hele kızlara çok şaşırıyorum gece bazen kalkmadıkları oluyodu şimdi 2 3 defa uyanıyolar napcamı şaşırdım valla muhallebi yemiyolar ondan mı diyodum yokmuş alakası çünkü dünde yemediler ama 1er defa uyandılar mesela aman bi sevindiriyolar beni sonra hevesim kursağımda kalıyo
facetede yazmıştım daha belli olmaz canım ne zman ne yapacakları bugün beni çok şaşırttılar mesela börek yiyo millet aaa benimkiler yemez kuru kuru dedim kzılar saldırdı resmen neymiiiiişşşşş çoçuğum yemez kocam yapmaz demicekmişin:))))

ay bende pazartesi başlarım heralde bu uyutma işine ama daha önceden biraz araştırmak istiyorum internetten kitaplardan falan biliyosun 2defa başardım bunu ve hemen nolduysa 1hafta sürmeden tekrar sallamaya başlıyorum heralde hemen pes ediyorum bide araya hastalık falanda girdi ya ondanda zorlayamadım çocukları benim kızın biri emzik almıyo biliyosun ona ayrı uğraşmam lazım heralde

ya fulya alemsin ne demicek mişiz demicek mişiz :))
iyi laf şekerim
internetten ne okudun bu uyutma işi için nerden okudun yani?

Figenay,
Canım bu uyku olayında ben çok yazdım daha önce.Bilmiyorum sen okumadın mı.Burdaki tecrubeli bir anneden öğrenmiştim ben de.Üçünü aynı odaya alıcaksın.Yataklar ayrı tabi.Sonra hepsini hergün eğer 1 yaşını geçmişlerse saat 12 gibi öğle uykusuna yatır ve odadan çık.Onlar içerde çıldıracak ya kahkahalarla oyun oynicak yada çok ağlicaklar ama en fazla 1 hafta 10 günde alışacaklar.Sen sadece içeriye girmemek konusunda sabırlı olmalısın.en az 15 dk sabret eğer çok ağlıyorlarsa içeriye gir ve uyku vakti uyumanız lazım de tekrar çık.ama çok fazla girme odaya bu işini zorlaştırır.benim alıştırmam 1 hafta sürmüştü.Ama sonra çok rahat ediyosun.hem üçü aynı anda uyumaya alışıyor hemde sallama falan işi de bitmiş oluyor.Valla dünya buymuş diyosun.çocuklar 1 yaşını geçmişse kesinlikle beklemenize gerek yok bence.hemen bu sisteme geçin.günde bir kez uyudukları için 2 saat falan uyuyorlar akşam da en geç 9 da uyurlar.rahat edersiniz.

cAnım bizim yaptığımızda böyle bişey zaten ama bizimkiler 1yaşında değil ama doldurmak üzere yapıyoruz bakalım benimkiler alıştı gibi ama oğluşun yanına yatıyorum o ağlamaıyoda oyun oynuyo denedim 1saat oynadı uyumadı bu defada o uyuyana kadar kızlar uyanıyo kızları yatıyorıyorum oğlanın yanınada ben uzanıyorum ancak öyle uyuyo

İyi günler kızlar.Umarım herkes çok iyidir.Lilacım illa 1 yaşında olmaları gerekmiyo bencede bende ortalama öyle düşünüyorum yani 8 aydan sonra olabilir bence.Ama o uyumayanında yanına uzanma bırak o da diğerleriyle birlikte uyusun.O zaman daha rahat edersin.birine farklı davranırsan hep öyle gidiyor ne yazıkki.benim oğluşlardan biri hepsinden erken uyanır mesela.akşam kaçta yatarsa yatsın sabah 6 da ayakta.Ama o zaman bile almıyorum yataktan:) eğer çişim var diye ağlamassa tabii..

Apache, dur bakalım ne bu panik.Öncelikle yalnız değilsin.ben de 26 haftalık hamileyim.Ama bu kez tek benimki:) Yazdıklarının hepsi çok normal, bunların aynını ve daha fazlasını ben de yaşadım.benim böbreklerim dalağım falan da büyümüştü.Kaburga kemiklerimin ağrısından duramamış bi gün acil dr a gitmiştim.Normal canım bunların hepsi 3 tane bebiş bi karında.Çatlaklar ilk oluştuğunda çok acıyor ama sonra acısı geçiyor.Ben sürekli karnıma zeytinyağı sürmüştüm.Zeytinyağı çok faydalı bana göre mucize.Özellikle mesleğim gereği çok daha farkındayım.Beni çok rahatlatırdı.Annemler yağı sürerken uyuduğum oldu bir kaç kez:)
Doğum sonrası zor günler seni bekliyor ama alışıyorsun.Yanında iki kişi olsa anne kayınvalide gibi yeterli olur bence.30. haftadan sonra yalnız kalma ve valizin hazırlanmış olsun.bebekler doğduğunda fazla Kucağına alma.Ona alıştırmassan rahat edersin.Bi de sallama sakın bebişleri.Doğumdan hiç korkma canım.herkes yapıyo sen mi yapamican ben böyle düşünürdüm.Şu anda da böyle düşünüyorum.Ben hamileyken gebelik korsesi almıştım ama dr um bu konuda herhangibir literatür yok dedi ve ben de kullanmadım.Doğumdan sonrasına gelince vücut inanılmaz toparlanıyor.2 ay içinde hızla değişiyor.

yok canım uymuyo sıpa neler yaptım yanında yatarken bile zorlanıyo belki biberon içerken dalarsa dalıyo aynen sabah 6da uyanıyo

mehlikacım senin yazdıklarını okumuştum daha önce ve bana güç vermişti saol
sanırım becerdim bu işi canım,pek ağlatmadan 1-2 dakika pış pışla üçünüde aynı anda yatırıp kaldırıyorum ve çook rahat ettim
bi 10 dakka falan sürüyor uyutmam,henüz kendileri uyumayı tam öğrenmediler
ama şu andan sonra biraz daha katılaşıcam çünkü gece de yalnız uyumaları lazım
mehlikacım benimkiler gece hep uyanıp pış pış istemeye başladılar bu yüzden mi acaba?
hemen uyuyorşlar geri ama sık uyanmaya başladılar
kendi kendilerine uyumayı öğrendiklerinde bu geceyede yansır mı ki?
bu arada maşallah 26 haftalık olmuşsun nasıl tek bebeğe hamilelik çok fark var mı arada?

kızlar epiduralle doğumunuz nasıl oldu.çok uzun sürdü mü?ne hissettiniz ameliyatta?bebekler alınırken sarsılma yaşayıp tansiyonunuz düştü mü?bebekler alındıktan sonra dikme işi ne kadar sürdü?tavsiyeleriniz neler?bilgilendirirseniz çok memnun olurum.dr.um bana epiduralle bebekleri alırım baktım sen fenalaştın narkozla dikişlerini atarım dedi.ben madem epidural olucam niye narkoz alyım ki bide.narkozdan ayılmak hem zor hem sancılı oluyomuş.ama epiduralle o kadar uzun süre heyecanlanmadan;acı hissetmesemde yaptıklrını duyarak sabırla nasıl durucam.

siz ne yaptınız çok merak ediyorum.akıl verin bana....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…