Figenay, yok kızmam canım çünkü her çocuğun durumu farklı onu sen daha iyi bilirsin.Ben zaten rahatım diyorsan hiç zorlama.Canım benimkiler 1 yaşındayken benim atamam yapıldı.Bu ev taşıma falan işini de fırsat bilerek yeni taşındığımız evde 3 beşiği de aynı odaya kurdurttum.Daha önce burda umuttayeşerençiçekler vardı.Ben de onun bilgileri doğrultusunda bunu kafaya koymuştum.çünkü malum 3 ayrı odada üç değişik zamanda sürekli beşik sallıyor olmak beni çok fazla yıpratmıştı.Benimkiler sanırım ev de değiştiği için bu değişikliği kabul etmekte çok zorlanmadılar.Ağlamaktan çok kahkahalar atıp, birbirlerini uyutmuyorlardı.Yataklarında ne var ne yok hepsini aşağı atıyolardı.Zaman zaman ağladıkları da oluyordu.Ama 1 hafta içinde kimi geç uyusa kimi erken kimi çok ağlasa da alıştılar.Gün içinde tekrar uyutmadığın için mecburen o saate alışıyorlar.ve üçünün aynı anda uyuması gerçekten bakıcı için çok iyi oluyor.Denemek istersen yataklarına bırak ve uyku zamanı diye iyice vurgula.Sonra çık odadan.Eğer çok dayanılmaz ağlıyorlarsa 10 dk sabret, eğer daha erken girersen odaya daha güçlü ağlarlar bi sonrakine.10 dk sonra baktığında tekrar uyumanız lazım uyku vakti de ve çık.Ben kapıdan onlara görünmeden gözetlerdim, nolur nolmaz bende çok evhamlıyım çünkü.Buna alıştıktan sonra ağlama sızlama olmadı bizde, hatta yatağa girer girmez memme diyip olayı iyice kavramışlardı.Böyle canım ama başta da söylediğim gibi nasıl rahat bakıyorsan rahat ediyorsan öyle yap.Her çocuk farklı çünkü.
mehlikacım ne şanslıymışsınki o dönemi kahkahalarla atlatmışsın,evet umuda yeşeren çiçekleri bende hatırlıyorum çok maharetli bir kızdı tek bakıyordu ve kar kış demeden hepsini bir başına dışarı çıkarıyordu,uykuya da 6. ay mıydı neydi alıştırmıştı
hatta komşularını bile hazırlamıştı bakın bu ara biraz ağlayacak bebekler biraz sabırlı olun diye,o ne yapıyor acep iyice büyütmüştür bebekleri
sanırım senin işini kolaylaştıran şeylerden biri de tek uykuya düşürmüş olmaktı
şimdi bizde hala en az 2 uyku var birde gece yatma uykusu var tabi
en azından aynı anda uyutup uyandırmayı yapmaya çalışayım bari çünkü yanımda annem var ve bu aralar anneannemde bizde kalıyor
ben aslında başta çok kararlıydım
ama evdeki büyükler içerde çocuklar ağlarken fenalık geçirecek gibi olup cesaretimi kırdılar malesef
bu konuda hassas bir konu ben de mi bir tuhaflık var falan oldum
yani sanki ben vicdansızımda ağlatıyorum gibi oldu
sonra dedim uyutmaya razıysanız hepsini tamam alışkanlık vermem bende dedim
nasılsa bu aralar hala birkaç kişi bakıyoruz
belki yaza bebekleri hazır görürsem yeniden başlarım
bizimde eylülde yani tam bir yaş zmanında bir ev değişikliğimiz olacak inşallah o zaman benimkilerde tek uykuya alışır ve de kahkahalarla dalarlar uykuya :)
Kızlar merhaba ,sanırım aranıza katılmama çok az kaldı 33+4 günlük olduk bugün hafta başında kıvamlı hafif renkli akıntım oldu doktora gittik nst ye bağladı ultrasonla baktı bir tehlike gözükmüyor şuanda dedi ama ben her an bekliyorum artık.Bu haftalarda nasıldınız ?çatlaklarım vardı ama hiç kaşınmıyordum son 4 gündür karnımın ön tarafı çatlıyor ve nasıl kaşınıyorum anlatamam ya bide çok korkuyorum sezeryandan o doğum anından vs.ultrason kilo ölçümlerinde çok yanlışlık oluyor mu ne kadar güvenilir? Bebeklerinizin doğum kilolarıyla en son ultrason ölçümleri arasında çok fark var mıydı cevaplarsanız sevinirim…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?