Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

Periecem zaten yazını okuyunca bi ürperdim anladım seninkiler küçükken gelmiş 4 üncü.Allah 5 ten koruya:)))Valla dünyada aklıma gelmezdi ama başıma geldiBen yine de çocuklarım 3 yaşını geçtiği için şanslı hissediyorum kendimi.İnşallah kolay olur.Allah yardım eder.Ben de üçüzleri kreşe veririm diyordum ama burda anaokulunun kreşi var.Oraya ikizlerini gönderen bi arkadaş vardı, yılın ortasında geri aldı çocuklarda psikolojik bi takım sorunlar başladı.Ben de vazgeçtim göndermekten.Küçük bir ilçe o yüzden kreş yok.Zaten bebiş için bakıcımda olucak o yüzden biz iki bakıcıyla cümbür cemaat evde devam edecez.İkinci doğumun nasıl geçti.Ben çok tırsıyorum da(

Muallim sen nasılsın.Yalnız bu istanbul işine bozuldum taaaaaaaa doğu akdenizde yaşayan biri olarak(neyse buluşun bakalım...zaten üç çocukla nasıl buluşacaksanız:)) beni tüp bebek merkezinden aramışlardı.üçüz ve ikiz annelerine bir araya getiricez falan demişlerdi.Ben de o kolay biz biraraya geliriz siz bol sayıda bakıcı ayarlayın demiştim:)geri dönmediler:)

periecem hoşgeldin maşallah sana canım
demek kızınla alışverişlere çıkıyorsunuz bende onun hayalini kuruyorum hep allahım nasip eder inşallah
hatta babamızın gözünü korkutuyorum bazen,gitcez kızımla bir agatha toka alıp 100 lira verip çıkcaz ilerde diyorum,gözleri açılıyor :)
bizsiz buluşmayın gülsüm ablaa aklımız kalır
biz haziranıın ortası gibi geçicez annemlere siz ne zaman gelirsinizki?

arzucum psikolog ne diyor hiç sordun mu tırnak yeme için
bi yerden mi görmüşler de başlamışlar yada bişeyden mi korkmuşlar acaba
yoksa güven eksikliği falan bizim çocuklarda olmaz heralde yaa el bebek gül bebek büyüyorlar valla

meryemcim ben de diyetteyim valla allah kolaylık versin çok mutsuzum
birde ben saf gibi kanıp ki hep alanlara kızardım almayın şu hapları saçmalamayın diye,gittim sipariş verdim,x-tragel kapsülü
ama yarın kapıya adam gelince geri iade edicem nasıl yaptım bu işi hala aklım ermiyor bir anlık bişey işte

mehlika bana kızcan biliyorum ama ağlatamıyorum ağlatamıyorumm
kendi kendilerine uyutmayı yapamıyorum ama acilen yapmam lazım çünkü bu şekilde çok fena olduk yine
şimdi detaylıca sorayım
üçünü aynı odaya atıcam ve üçü birden bağıra çağıra ağlayacak ve odaya hiç girmicem yada 10 dakkada bir falan mı gireyim
o gözlerinden akan yaş ne olacak
birde en çok neyden korkuyorum biliyor musun ağlayan çocuk arsız olur derler ya ondan
şimdi bu metodlar bir haftada falan sonuç verecek ama sonrasında ağlamalar sızlanmalar artar mı acaba
ben ağlatmadan uyuttuğumda sanki gece daha rahat uyuyorlar diğer türlü çok uyandılar gece

Muallimcim keske istanbula gelebilsem ne güzel olurdu bizim cadılarda tanisirdi ama biz Konya'ya geliyoruz ve uc çocukla o kadar yolu gelemem asla zaten Asmini yol tutuyor kusuyor şimdiden uçakta napcam diye düşünüyorum inşallah uyurlarda rahat ederiz

Figencim ah canım bende çok mutsuzum tatlı krizim tutuyor arada ama yemiyorum kafaya taktım zayif gidecek turkiyeye Allah kolaylık versin canım inşallah kolayca verirsin kilolarini

Ne güzel ya buralar şenlendi yine hep böyle olur inşallah
Bizde gezmeye gidiyoruz kızlarla

Figenay, yok kızmam canım çünkü her çocuğun durumu farklı onu sen daha iyi bilirsin.Ben zaten rahatım diyorsan hiç zorlama.Canım benimkiler 1 yaşındayken benim atamam yapıldı.Bu ev taşıma falan işini de fırsat bilerek yeni taşındığımız evde 3 beşiği de aynı odaya kurdurttum.Daha önce burda umuttayeşerençiçekler vardı.Ben de onun bilgileri doğrultusunda bunu kafaya koymuştum.çünkü malum 3 ayrı odada üç değişik zamanda sürekli beşik sallıyor olmak beni çok fazla yıpratmıştı.Benimkiler sanırım ev de değiştiği için bu değişikliği kabul etmekte çok zorlanmadılar.Ağlamaktan çok kahkahalar atıp, birbirlerini uyutmuyorlardı.Yataklarında ne var ne yok hepsini aşağı atıyolardı.Zaman zaman ağladıkları da oluyordu.Ama 1 hafta içinde kimi geç uyusa kimi erken kimi çok ağlasa da alıştılar.Gün içinde tekrar uyutmadığın için mecburen o saate alışıyorlar.ve üçünün aynı anda uyuması gerçekten bakıcı için çok iyi oluyor.Denemek istersen yataklarına bırak ve uyku zamanı diye iyice vurgula.Sonra çık odadan.Eğer çok dayanılmaz ağlıyorlarsa 10 dk sabret, eğer daha erken girersen odaya daha güçlü ağlarlar bi sonrakine.10 dk sonra baktığında tekrar uyumanız lazım uyku vakti de ve çık.Ben kapıdan onlara görünmeden gözetlerdim, nolur nolmaz bende çok evhamlıyım çünkü.Buna alıştıktan sonra ağlama sızlama olmadı bizde, hatta yatağa girer girmez memme diyip olayı iyice kavramışlardı.Böyle canım ama başta da söylediğim gibi nasıl rahat bakıyorsan rahat ediyorsan öyle yap.Her çocuk farklı çünkü.

mehlila bunu yapmak için en uygun zaman hangi aylar...

mehlikacım ne şanslıymışsınki o dönemi kahkahalarla atlatmışsın,evet umuda yeşeren çiçekleri bende hatırlıyorum çok maharetli bir kızdı tek bakıyordu ve kar kış demeden hepsini bir başına dışarı çıkarıyordu,uykuya da 6. ay mıydı neydi alıştırmıştı
hatta komşularını bile hazırlamıştı bakın bu ara biraz ağlayacak bebekler biraz sabırlı olun diye,o ne yapıyor acep iyice büyütmüştür bebekleri
sanırım senin işini kolaylaştıran şeylerden biri de tek uykuya düşürmüş olmaktı
şimdi bizde hala en az 2 uyku var birde gece yatma uykusu var tabi
en azından aynı anda uyutup uyandırmayı yapmaya çalışayım bari çünkü yanımda annem var ve bu aralar anneannemde bizde kalıyor
ben aslında başta çok kararlıydım
ama evdeki büyükler içerde çocuklar ağlarken fenalık geçirecek gibi olup cesaretimi kırdılar malesef
bu konuda hassas bir konu ben de mi bir tuhaflık var falan oldum
yani sanki ben vicdansızımda ağlatıyorum gibi oldu
sonra dedim uyutmaya razıysanız hepsini tamam alışkanlık vermem bende dedim
nasılsa bu aralar hala birkaç kişi bakıyoruz
belki yaza bebekleri hazır görürsem yeniden başlarım
bizimde eylülde yani tam bir yaş zmanında bir ev değişikliğimiz olacak inşallah o zaman benimkilerde tek uykuya alışır ve de kahkahalarla dalarlar uykuya :)

Figencim bence sen de o ev değişikliğini bekle.Evde kalabalıksanız zorlanırsan alıştırma konusunda.Zaten insan gergin oluyor dediğin gibi bide her kafadan bir ses çıktığını düşünürsek işin epey zor olur.Ev değiştirme döneminde hem bu işi halledip hem de tek uykuya düşür bence o zaman daha rahat olur.

Umuda yeşeren çiçekleri ben de merak ediyorum.Ama uzun zamandır yok buralarda.

Ya dün misafirim vardı.Meslek gereği işim zor biraz.Akşamları çok yorgun oluyorum ama kırmak istemedim kabul ettim.Çocuklar burnumdan getirdi.Gelen misafirin biri arkasına geçmiş biri kucağına oturmuş, saçını çekiyolar, bıyıklarını çekiyolar.Eşim bi hışımla kaptı getirdi mutfağa.iyicebi azarladı birazda hırpaladı.Ya böyle durularda napacamızı şaşırıyoruz.Acayip şımarıyolar.insanlardan da kaynaklanıyo biraz fazla ilgi gösteriyolar üçüz diye bizimkilerde çoşuyo.Asya bir çığlık öğrendi bina sallanıyo yeterki bi eşyasına dokun.of siz napıyosunuz yaramazlıklar karşısında.

Birde kızımın adını Asel koyucam.Nasıl sizce bu isim.

Kızlar ne kadar şanslısınız.Ben de sizlerden biri olmayı çok isterdim.Üçüz annesi olmak eminim çok zordur.Ama özelsiniz bunu bilin.Hepinizin bebişleri tedavi ile mi oldu yoksa kendiliğinden olan var mı?Ben de 1 aşılama 1 tüp bebek yaptırdım.Şimdi haziranda donmuşlarla deneyeceğim.Allahım bana nasip eder mi bilmiyorum ama ben de çok istiyorum .Lütfen benim için dua edermisiniz.Ben de rezerv azlığı var olur mu acaba bu problemi yaşayıp üçüz bebiş annesi olan var mı?Çok soru sordum biliyorum.Umarım rahatsız etmemişimdir.Allah nazarlardan korusun sizi ve bebişlerinizi..

canım evde biri varken çok zor oluyo ben pazar günü başlamıştım eşimle ben vardık sadece o dedi hatta üçünü nasıl sallicaksın bırak uyusunlar diye kızın biri çok ağlamıştı oğlan hiç uyumadı tabi 2saat yatakta oynadı sonrada acıktığından ağladı şimdi hala sallanıyo bazen kucağımda uyuyakalıyo bazende sütünü içerken uyuyo...
yeni yatakları geldi ondada çok huysuzlandılar annem vardı ogün ay aşk olsun nasıl uyuttun çocuğu falan der hala o dayanamadı tabi yanına gitti pışpışladı falan anne gitme artık yanına nolur diyodum sonra oda dedi zaten iyiki alamışlar bak şimdi rahatsın diye anneler hiç kıyamıyo tamam bende çok kötü oluyodum ama şimdi rahatladım çok şükür tekim mesela kızları yatırdım oğluşda hemen uyudu yoruldular çünkü bide uyku vakitri geçince çok huysuzlanıyolar misafir falan varken ellerinden alıp hadi ben yatırıcam diyosun ay daha uykusu yok bunun diyolar o zamanda çok zor dalıyolar zaten eve bi kişi bile gelse hemen huyları değişiyo
oğlana hiç baskı yapamadım zaten nasıl olsa sünnet olunca başa dönücez diye şimdi hala nazlanıyo altını değiştiriken ağlıyo onun dışında gece uykusu değişmedi allahtan sende çocuklar değişiklik yaşayacak nasıl olsa şimdiden ağlatma samsuna gidince deneyebilirsin eğer uzun kalcaksan ama evde daha rahat oluyo

Ay Allah yardımcınız olsun ben 1 tanesine bakamazken siz 3ne bakıyorsunuzz.. çok zordur eminim.. :44:

Kızlar merhaba ,sanırım aranıza katılmama çok az kaldı 33+4 günlük olduk bugün hafta başında kıvamlı hafif renkli akıntım oldu doktora gittik nst ye bağladı ultrasonla baktı bir tehlike gözükmüyor şuanda dedi ama ben her an bekliyorum artık.Bu haftalarda nasıldınız ?çatlaklarım vardı ama hiç kaşınmıyordum son 4 gündür karnımın ön tarafı çatlıyor ve nasıl kaşınıyorum anlatamam ya bide çok korkuyorum sezeryandan o doğum anından vs.ultrason kilo ölçümlerinde çok yanlışlık oluyor mu ne kadar güvenilir? Bebeklerinizin doğum kilolarıyla en son ultrason ölçümleri arasında çok fark var mıydı cevaplarsanız sevinirim…

mehlikacım Asel çok hoş geliyor kulağa anlamı nedir?
adıyla yaşasın inşallah

lavinaycım galiba yaklaşıyorsun canım
ultrason verileri bende biraz fazla abartılı çıkyordu
normalde bebeklerim daha zayıf doğdular ama çok şükür sağlıklılardı
kiloya takılma canım,ciğer iğnelerin yapıldı mı?

herkese selamm

uzun zaman oldu,, face mi yazsam buraya mı karar veremedim, neyse burası bana daha sıcak geliyor nedense..

mayıs başında istanbula gittik, annemlere sözde bol bol gezecektik, bir hafta sonra babam düştü kalça kemiği kırıldı acil ameliyat oldu, annem hastanede ben evde tek bebişlerle zor günler oldu, hastaneden çıkıncada gelen giden derken bir haftayı zor ettim, annemi üzgün bir şekilde istanbulda bırakarak evimize döndük,, yarım gün gelen komşu ablayla birlikte bakıyoruz, temizlikçi halen bulamadım, buradaki temizlikçi hatunlar uçmuşlar resmen, bahar temizliği için bile 250 tl istiyorlar, geçen gelen bir kadın günde sadece 4 saat gelip evi süpürüp silecek, günlüğüne 45 tl istiyor ayda 1200 yapıyor farkındamısın dedim ,, sanki ünv. mezunu mesaili iş yapıyor :)) temizlikte bana kaldı anlayacağınız neyseki yardımcı ablamız çok iyi çok özverili o oyalarken ben temizlik yapıyorum, ben oyalarken o da mutfak işine giriyor,, ama benimkilerin döneminden midir nedir, çok huysuzlar oğlanlar sürekli kavga ediyorlar, oyuncak kavgamız hiç bitmiyor,, kızım ayrı bir cadı oğlanları sinir ediyor vurup kaçıyor onlar üstüne geldiği an çığlığı basıyor :)) birazda rahatsızlar ateş, öksürük, o da mızmızlıklarını arttırdı,, bir de burda tek kaldık, gelen gidenimiz olmuyor, ananneyi, dedeyi, dayıyı, babaanneyi hepsini özlüyorlar sanırım...

birde oğluşların yeme problemi beni daha çok geriyor,, yedikleri o kadar sınırlı ki 12,5 kilo da sabitlendiler resmen,, sanki hiç büyümeceklermiş gibi geliyor :))

bizden şimdilik bu kadar,, hepinizi öpüyorum,, bebişlerle birlikte bol uykulu geceler...

canım bende çok kaşındım ya bilirim o duyguyu doğum yaptığın andan itibaren geçiyo ama... canım benimkilerin 1hafta önceki kilolarıyla aynı çıkmıştı yani en fazla 100 200gram oynuyodu çantanı hazırla ve herşeye hazırlıklı ol bizlere haber etmeyide unutma tabi:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…