Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

wavy bazıları denemış merak ettım deneyen varmı .........senın sutun nasıl yetıyomu bebışlere..........

demek tam olmuyo neyse dedıgın gıbı sut olarak ıcsınler .........sımdılık azda olsa gelıyo ama baya azaldı .........ne bılım ya hıç olmazsa altı aylık olana dek olsaa.........dıolaba atuyorum bakalım onlarda yeter bıkac hatfa........en fazla emzıren kım acaba............aynur ne kadar emzırmış trıa..........maerak ettım kım ne kadar emzırdu nasıl yettı dıye on cc bıle olsa alsalar

muallim canım ben emziriyorum ve mama takviye ediyorum. ama malesef cerenim emmiyor. yarenim emiyor. eğer ikiside emse sanki süt daha çok kaynayacak ve mamaya sad3ece gece ihtiyaç olacak gibi ama malesef çok zevkle emmiyor yavrular buda sütün kaynamasını zorlaştırıyor.. ama açıkçası sizlerin işi daha zor. ben mememin birini yarene birini cerene ayırdım yaren emiyor cerenede sağıyorum. ama sizde durum zor..allah yavrularımızın rızklarını arttırsın..

kend, sütümüzü maylamak için ne kullanıyoruz peki,
bildiğin yoğurt mu?

ay muallim demiş kalmışım... söledim canımın içi:)))
ay içerde senfoni başladı yine... bu çocuklara saat 9 oldumu bişey oluyor. imdaaaatttt..

hymaryy canımmm..
sanırım bildiğimiz yoğurt kullanılıyor. böylece nerde kaldı inek sütü kullanmamak gerek olayı..
ay çıldırdı cerenn.. uff katılıyor yinee. ben bi gideyim bakayım. sanki beni görünce duracakmış gibi(

sağı solu yok wavymm,
olanı sağ,tekrar gelir,tekrar gelir,üç çocuğa üç mememi olsun yani muhahahahkaydirigubbakcemile3

vay cadıı vayyy
annesiyle kafa buluyoo..

açelyacım baktın yeni yaptığın mamayı yemiyorlar bebişlerine yoğurt yapsana benimkiler bayılıyorlar valla çok olduğu zaman yapamıyorum tabiide ama genelde yoğurt işi kurtarıyor

canım başladım yoğurt yapmaya. alışma aşamasınayız.
inşallah yaa bari yoğurtu yeseler..
hangi ek gıdalara başladın ..

kim kizini veriyor, gönder ben alayim bebek kokusunu unutmusuz, 3 yaninda 1 göze batmaz
amani bebisler ayaklanmis isyanmi yapiyorlar.
anneleri onlar sadece büyüyor. bebeklerde motorikle beyingelisimi ayni orantili yürümüyor, beyin vucutan cabuk gelisiyor, bebisler hareketlenmek istiyor ama vucut hazir degil ,bu durum deyisik aylarda gerceklesiyor, bebeklerinde bildigi dil aglamak. mismis olmak. bol bol yüz üstü koyun ve eger durmuyorlarsa ben altlarina gazete yada poset seriyordum onun üstünede ince bir bez her kipirdadiklarinda gicirti yapiyordu buda hem hareketi güclendiriyor hemde baya meskül ediyordu benimkileri

biz anneler hatayi nerde yapiyoruz, bebek agliyor biz susturmaya calisiyoruz susmayinca aklimiza gelen herseyi deniyorus, bu davranisimizdan bebek ne ögreniyor ben aglayinca ilgi aliyorum gezdiriliyorum ve her agladigimda annem babam dahada yaratici fikirler sunuyor, demeki ben aglamam gerekiyor.

dogru olanda agladimi bakin ilgilenin ama susmak istemiyorsa geri yerine birakin birakin 5 dakika aglasin sonra birdaha susturmaya calisin sustuysa bir seyle meskul olmasi icin oyncak müzik vesayri sunun ama gine aglamaya devam ediyorsa yine yerine koyun bir 5 dakika daha zamanla anliyorlar ha agladimi annem hemen geliyor bana bakiyor ilgileniyor susmasam beni yerime birakip gidiyor. ilgi görmek icin aglamama gerek yok. tabiki ac olmadigindan alti kuruoldugundan ve bir yeri agirmadigindan emin oldukdan sonra.

oturma hususunu ben fizyoterapist bir arkadasa sordum 8 aylikdan önce oturtma dedi ha kucakda olduklari saman oturta bilirsin , cünkü kendi kendine oturamiyacak sen oturturtman lagzim bunu 3 le carp ikide bir agliyacaklar yok kaldir sikildim indir yok düsdüm kaldir yani kendine eziyet etmek istemiyorsan koy yüz üstü kendi cabalariyla sürünsünler oturma saten ondan sonra kendiliginden geliyor.

kizlar benimki tabiki sade bir öneri, her anne kendi bebegini daha iyi tanir.

siz kac saate bir yediriyorsunuz.

iyi geceler.
senin fikirlerini çok beğeniyorum..
ben bebekleri kucağı alıştırmamaya çalışıyorum.
eve gelenler azcık mız mızlansın kucak istiyor deyip hopp alıveriyor.
bende kızyorum ağlıyorsa başka şeylerle oyalayın, oyuncak gösterin, cıngırak çalın, emzik verin ama kucağınıza almayın.
bu seferde cocuğu şimdi sevmeyeceğizde ne zaman seveceğiz diyorlar.
bebeğin sevgiye ihtiyacı var diyorlar.
bana bebeği kucağına almayan katı anne gözüyle bakmaya başladılar..
halbuki benim onlara gösterdiğim sevgiyi kimse gösteremez.
onları yere yatırıyorum. oyuncaklarını getiriyorum.
konuşuyorum, şarkı söylüyorum ,oyun yapıyorum. güle çoşa vakit geçiriyoruz.
arada ağlama yapınca açmı gazı mı var, uykusumu var gözden geçirdikten sonra biraz biraz kendi haline bırakıyorum.
ne yani ben şimdi sevgi göstermemişmi oluyorum. hiçte değil..
sevmeye gelenler niye ben gibi ağlamasına katlanamayor.
çünkü en kolayı kucağa almak..

eger kötü annelik onlari sevgi sefkatla ama kuralarla sinirlarla büyütmekse ben kabül ediyorum.
su an sade aglamakla isdediklerini elde etmeye basliyorlar sonra beklentileri fazlalasiyor gine tatmin olmuyorlar daha fazla bekliyorlar ama gün gecdikce mutsuz oluyorlar cünkü sinir nerde hic ögrenmedilerki.

bu disardan müdaleye bende kiziyorum yarin ipin ucunu kacirdkmi bu seferde a sen bunu cok simartmisin hic iyi egitmemisin gine suclu biz olacaz birak bastan suclu olalim ama kendine güvenen geregdigi yerde nasil davranacakini bilen mutlu cocuk yetisdirelim.

umuda yeseren cook haklısın canım ya bu arada su adı degıstısennn yaaaaaaa cok uzun........... aynen dedıgın gıbı kucaga almasan al aglamasın derler alsan aglasa aaa cok almıssın sımarmış bu derler .......o yuzden bellı sınırlarda kendımız yetıstırmelıyız.........ama malaesef hele buyuklerın old yerde cok zor........her bırı bısey söler taksan olmaz takmasan olmaz.........annelerın ışı zor......ben de sımartmayı sevmeyen bı anneyım ılgı baska sımartmak baska .......ay valla kızlar o dan baslamak yenıden baslamak zor gelıyo gozum korkmuyo degıl onbes yıl sonra sıl bastan........tabı su bır gercekkı daha tecrubelı daha sabırlı olucam sanırım .......ama zor gelıcek ılk zamanlar.........su sevındoırıyo benı oğlum tektı halada öle ne kadar akraba komsu cocugu gelsede oynasalarda hep sıkıldım demesı bıktırdı benı sınemeya gezmeye sıksık gıtmmeıze ragmen kardeslerı olanlkarı gordukce hep benımde olsa dedı napalım oldu ama gec oldu sımdı kardes gıbı olurmu bılmem arada cok yas farkı var yanı aynı yasta olup buyumelerı gıbı olmaz sımdı enazında ınşşşşşş üçü bereaber buyur oynar sıkılduım demezler ınşşşş .........herkese guzel bı gun ols ınş..........bebışlerımıe gıdeyım bakayım nasıllar.............

benim bebklerde kucakta durmayı sevmiyorlar hep kıprış kıprış oluyorlar ama kızım evin içini gezmeyi çok seviyor onları incelemiyi dokunmaya çalışması var ama hepsinin zevk aldığı başka oyunlar bunu bulmak işi kolaylaştırıyor o şekilde davranıyorum birde birbirlerini keşfetmeye başladılar biribirleriyle konuşup ellerini yakalıyorlar
muallimcim bence oğlun için çok iyi oldu evet yaş farkı var ama oğlun 30 yaşına geldiğinde kızların 15 yaşında pırıl pırıl genç kız olucaklar ve eminim olgun ayakları üstünde duran bir abilerinin varlığı onları hem güvende hissettiricek hemde mutlu edicektir oğlun içinde öyle cıvıl cıvıl üç kardeş insan daha ne isterki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…