heheehehe fena olmazdı hanikaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3sağı solu yok wavymm,
olanı sağ,tekrar gelir,tekrar gelir,üç çocuğa üç mememi olsun yani muhahahahkaydirigubbakcemile3
e dimi yani:1no2::sm_confused:hymaryy canımmm..
sanırım bildiğimiz yoğurt kullanılıyor. böylece nerde kaldı inek sütü kullanmamak gerek olayı..
heheehehe fena olmazdı hanikaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
inşallah canım benim.. biraz önce yarenim acıktım diye feryat figan ağlamaya başladı bende iştahsız diye bu sefr 30luk mama yaptım. enee içeceği tuttu fırt dedi içti. kaç gündür 15lik bile yemiyodu tabi ben koştur koştur yeni mama yaptım vee noldu diliyle itti mamayı cadı bu cadıııalsanaalsanasmile
vah giden mamalara vah:bbo:
açelyacım baktın yeni yaptığın mamayı yemiyorlar bebişlerine yoğurt yapsana benimkiler bayılıyorlar valla çok olduğu zaman yapamıyorum tabiide ama genelde yoğurt işi kurtarıyor
kim kizini veriyor, gönder ben alayim bebek kokusunu unutmusuz, 3 yaninda 1 göze batmaz
amani bebisler ayaklanmis isyanmi yapiyorlar.
anneleri onlar sadece büyüyor. bebeklerde motorikle beyingelisimi ayni orantili yürümüyor, beyin vucutan cabuk gelisiyor, bebisler hareketlenmek istiyor ama vucut hazir degil ,bu durum deyisik aylarda gerceklesiyor, bebeklerinde bildigi dil aglamak. mismis olmak. bol bol yüz üstü koyun ve eger durmuyorlarsa ben altlarina gazete yada poset seriyordum onun üstünede ince bir bez her kipirdadiklarinda gicirti yapiyordu buda hem hareketi güclendiriyor hemde baya meskül ediyordu benimkileri
biz anneler hatayi nerde yapiyoruz, bebek agliyor biz susturmaya calisiyoruz susmayinca aklimiza gelen herseyi deniyorus, bu davranisimizdan bebek ne ögreniyor ben aglayinca ilgi aliyorum gezdiriliyorum ve her agladigimda annem babam dahada yaratici fikirler sunuyor, demeki ben aglamam gerekiyor.
dogru olanda agladimi bakin ilgilenin ama susmak istemiyorsa geri yerine birakin birakin 5 dakika aglasin sonra birdaha susturmaya calisin sustuysa bir seyle meskul olmasi icin oyncak müzik vesayri sunun ama gine aglamaya devam ediyorsa yine yerine koyun bir 5 dakika daha zamanla anliyorlar ha agladimi annem hemen geliyor bana bakiyor ilgileniyor susmasam beni yerime birakip gidiyor. ilgi görmek icin aglamama gerek yok. tabiki ac olmadigindan alti kuruoldugundan ve bir yeri agirmadigindan emin oldukdan sonra.
oturma hususunu ben fizyoterapist bir arkadasa sordum 8 aylikdan önce oturtma dedi ha kucakda olduklari saman oturta bilirsin , cünkü kendi kendine oturamiyacak sen oturturtman lagzim bunu 3 le carp ikide bir agliyacaklar yok kaldir sikildim indir yok düsdüm kaldir yani kendine eziyet etmek istemiyorsan koy yüz üstü kendi cabalariyla sürünsünler oturma saten ondan sonra kendiliginden geliyor.
kizlar benimki tabiki sade bir öneri, her anne kendi bebegini daha iyi tanir.
siz kac saate bir yediriyorsunuz.
iyi geceler.
senin fikirlerini çok beğeniyorum..
ben bebekleri kucağı alıştırmamaya çalışıyorum.
eve gelenler azcık mız mızlansın kucak istiyor deyip hopp alıveriyor.
bende kızyorum ağlıyorsa başka şeylerle oyalayın, oyuncak gösterin, cıngırak çalın, emzik verin ama kucağınıza almayın.
bu seferde cocuğu şimdi sevmeyeceğizde ne zaman seveceğiz diyorlar.
bebeğin sevgiye ihtiyacı var diyorlar.
bana bebeği kucağına almayan katı anne gözüyle bakmaya başladılar..
halbuki benim onlara gösterdiğim sevgiyi kimse gösteremez.
onları yere yatırıyorum. oyuncaklarını getiriyorum.
konuşuyorum, şarkı söylüyorum ,oyun yapıyorum. güle çoşa vakit geçiriyoruz.
arada ağlama yapınca açmı gazı mı var, uykusumu var gözden geçirdikten sonra biraz biraz kendi haline bırakıyorum.
ne yani ben şimdi sevgi göstermemişmi oluyorum. hiçte değil..
sevmeye gelenler niye ben gibi ağlamasına katlanamayor.
çünkü en kolayı kucağa almak..
elma ve havuç suyu veriyorum sebze püresi veriyorum yoğurt ve muhallebi şimdilik bukadar inş yoğurdu severlercanım başladım yoğurt yapmaya. alışma aşamasınayız.
inşallah yaa bari yoğurtu yeseler..
hangi ek gıdalara başladın ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?