günaydın arkadaşlar dün akşam misafirim geldi biz heryerde diyoruz bebekler için sakıncalı misafir diye ama bizi dinleyen pek yok gelenede gelme denilmiyor .yazık annem mahvoldu misafirlere uyuyorlar dedik annem diğer odada üç çocukla mahvoldu.çekmeyen anlamıyor birde gelipte kendi 1 tane çocuklarının gece boyu uykusuzluklarını çok zorlandıklarını anlatmıyorlarmı sinirlerinm kalkıyor birde biride bir üçüde bir aynı diyorlar:umursamaz:
ben aynı ay anneleriyle takılınca bozuluyorum yaa açıkçası,
kiloları,beslenmeleri,şikayetleri bizim gibi çoğul gebeliklerden çok farklı,
bizi ancak çoğullar anlar..
bide yogurtla ilgili mamayla yaptım su gibi bişey oldu zaten ben begenmedim attım evde kendim mayaladım bi güzel oldu bi ekşi yemeyi bıraktılar baktım olmayacak hazır denedim . yediler .şuandada hazır kullanıyorum bi ciğer yediremiyordum ilk onuda kıyma gibi çekip çorbalarına yada makarnaya katmaya başladım .onuda öyle kurtardık. hiçbişey yememesindense benim yediğim herşeyi yiyebilmesi normal geliyor bana zararınıda görmedim .
günaydın arkadaşlar dün akşam misafirim geldi biz heryerde diyoruz bebekler için sakıncalı misafir diye ama bizi dinleyen pek yok gelenede gelme denilmiyor .yazık annem mahvoldu misafirlere uyuyorlar dedik annem diğer odada üç çocukla mahvoldu.çekmeyen anlamıyor birde gelipte kendi 1 tane çocuklarının gece boyu uykusuzluklarını çok zorlandıklarını anlatmıyorlarmı sinirlerinm kalkıyor birde biride bir üçüde bir aynı diyorlar:umursamaz:
vah vah 1 cocuk anneleri kakiniyorlar demek, bana böyle yakindilarmi ben kabariyorum ama becerikliymis ikiz ücüz anneleri diye, onlara su cevapi veriyorum yakinma ver ben bakarim 3 yaninda tekin lafimi olur. ama kimi var aman ne var ki ne güzel isde bende bakarim diyorlar onlara en kisa samanda misafirlige gidiyorum saliyorum ortaya, ah bugün cok yoruldum gecede uyutmadilar sen bir kahve yapda icelim, tabiki benimkiler bu arada basliyorlar merakla ortaligi arastirmaya, hic rahatimi bosmadan kahvami yudumlarim, icimdende nasilmis ücü saldiriya gecince kostur bakalim. yada eger güveniyorsam benim kücük bir isim var yarim saate gelirim diyip kaciyorum inanin bana geri döndümü benimkiler pes dedirtmis oluyor. nasilmis ücüz bakmak cok kolay.
yeme hususunda aylede alerji risikosu yoksa, 4 - 5 aylikdan sonra tadimlikda olsa kendi yediginden tatira bilirsiniz sadece 1 yasindan önce bal yumurta vermedim, havucla basladim cünkü tatli oluor kasiga alismalarini kolaylastiriyor.
yeme hususunda yemek istemiyene zorla yok ama birdahaki övüne kadarda baska birsey vermiyordum.
yemeyince ac kalacaklarini cok cabuk anladilar simdi ne bulsalar yumuluyorlar tabiki hic yiyemiycekleri seyleri sunmuyorum kendimizden biliriz bizde tatlari ayiriyoruz,
oyuna gelince bu yasta en güzel öyuncak anne baba, hepsini yere yatiriyordum, mimik oyunlari, saklanmak, acayip sesler cikarma, sarki söylüyordum tekerleme, bayiliyordular. birde coraplara zil dikdim, kimine renkli remkli dügme deyisik büyüklükde yüzü andiran veya parlayan bunlari ayaklarina geciriyordum onlarla konusuyordular yada saliyordular, yada ben elime geciriyordum konur gibi yapiyordum.
edikacım ne sinir bozucu bir durum yaşamışsın çekmeyen ne bilsin dediğin gibi tek çocukla bir tutanlar var yada bende şukadar çocuk büyüttüm peşpeşe diyenler var tabii birde çoğul bebeğe sahip olup birçok badire atlatıp sanki hiçbirini yaşamamış gibi davranan sinir bozucu tipler başka bir topicte üçüz anneleri vardı ve bir kadının 4 yaşında üçüzleri vardı kadın her yazılan soruna aaaaa neresi zor ben şöyle yaptın böyle yaptım ben böyle bir anneyim gibi sözlerle sinir bozardı belki çok rahat bir kadındı bebeği içerde ateşler içersinde yanarken kahvesini içiyordu yada bebeklerine gereken ilgiyi sevgiyi göstermiyordu çünkü çocuk büyütmek bukadar basit olamaz kimisi pratik zekalı olabilir değişik çözümler bulabilir buna inanırım ama bunun içinde hem annenin sağlığı hem yaşanılan ortam hemde başka birtakım sıkıntıların olmaması gerekiyor ve belki bunların hiçbiri veya bazıları bizde yok demek istediğim kimse kimseyi anlayamaz aslında yardımcı olur fikir verir ama herkesin çocuk yetiştirmesinden tutta beslenmesine duyduğu titizlik başkadır kimseyi takmaaa kafana
VALLA allah kolaylik versin size.ben sizicok iyi anliyorum.hic kolay degil 3 tane büyütmek.
benim oglum 1 yasini 4 ay gecmisti kizim dogdugunda.beyim birine bakar ben birine bakardim.ama ikiside bir büyüdü güzel oldu.
insallah sizde bir atlatin su zor zamanlari oh ne güzel olmus deyip bu günleri unutacaksiniz.rabbim saglik sihat versin insallah yavrulariniza.ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN
pitoscum çok doğru söylüyorun herkesin çocuk yetiştirme tarzı farklıdır .önemli olan küçük büyük demeden birbirimizden bişeyler öğrenip onları uygulayabilmek .
geçenlerde bi komşum geldi bana çocukları üniversteye gidiyor artık bana şunları yap gibi şeyler söylüyordu . diyorki kadın ben kendi çocuklarımı öpmeden büyüttüm kimseyede öptirmedim . illa öpülecekse dişler fırçalanır oda on dakka sürer 10 dk . sonra insan ağzı mikrop üretmeye başlar .ben böyle bi anne olamadım mesela ben çocuklarımı hırpalayarak severim ısırırım . önemli olan kendinide başkalarınıda yargılamamak . herkes kendisi ve çocuğu için en iyi olanı ister ona göre davranır bizde bu davranışlardan kendimize pay çıkartırız . ben burda senden özlemden nilden aynurdan edikadan açelyadan hepbişeyler öğrenmeye çalışıyorum . iyiki varsınız kızlar iyiki o güzel bebekleride dogurmuşsunuzalkisalkisalkisalkisalkisalkisopuyorumnanaktan
pitoscum çok doğru söylüyorun herkesin çocuk yetiştirme tarzı farklıdır .önemli olan küçük büyük demeden birbirimizden bişeyler öğrenip onları uygulayabilmek .
geçenlerde bi komşum geldi bana çocukları üniversteye gidiyor artık bana şunları yap gibi şeyler söylüyordu . diyorki kadın ben kendi çocuklarımı öpmeden büyüttüm kimseyede öptirmedim . illa öpülecekse dişler fırçalanır oda on dakka sürer 10 dk . sonra insan ağzı mikrop üretmeye başlar .ben böyle bi anne olamadım mesela ben çocuklarımı hırpalayarak severim ısırırım . önemli olan kendinide başkalarınıda yargılamamak . herkes kendisi ve çocuğu için en iyi olanı ister ona göre davranır bizde bu davranışlardan kendimize pay çıkartırız . ben burda senden özlemden nilden aynurdan edikadan açelyadan hepbişeyler öğrenmeye çalışıyorum . iyiki varsınız kızlar iyiki o güzel bebekleride dogurmuşsunuzalkisalkisalkisalkisalkisalkisopuyorumnanaktan
suppersinn bayılıyom sanazemuszemusvah vah 1 cocuk anneleri kakiniyorlar demek, bana böyle yakindilarmi ben kabariyorum ama becerikliymis ikiz ücüz anneleri diye, onlara su cevapi veriyorum yakinma ver ben bakarim 3 yaninda tekin lafimi olur. ama kimi var aman ne var ki ne güzel isde bende bakarim diyorlar onlara en kisa samanda misafirlige gidiyorum saliyorum ortaya, ah bugün cok yoruldum gecede uyutmadilar sen bir kahve yapda icelim, tabiki benimkiler bu arada basliyorlar merakla ortaligi arastirmaya, hic rahatimi bosmadan kahvami yudumlarim, icimdende nasilmis ücü saldiriya gecince kostur bakalim. yada eger güveniyorsam benim kücük bir isim var yarim saate gelirim diyip kaciyorum inanin bana geri döndümü benimkiler pes dedirtmis oluyor. nasilmis ücüz bakmak cok kolay.
yeme hususunda aylede alerji risikosu yoksa, 4 - 5 aylikdan sonra tadimlikda olsa kendi yediginden tatira bilirsiniz sadece 1 yasindan önce bal yumurta vermedim, havucla basladim cünkü tatli oluor kasiga alismalarini kolaylastiriyor.
yeme hususunda yemek istemiyene zorla yok ama birdahaki övüne kadarda baska birsey vermiyordum.
yemeyince ac kalacaklarini cok cabuk anladilar simdi ne bulsalar yumuluyorlar tabiki hic yiyemiycekleri seyleri sunmuyorum kendimizden biliriz bizde tatlari ayiriyoruz,
oyuna gelince bu yasta en güzel öyuncak anne baba, hepsini yere yatiriyordum, mimik oyunlari, saklanmak, acayip sesler cikarma, sarki söylüyordum tekerleme, bayiliyordular. birde coraplara zil dikdim, kimine renkli remkli dügme deyisik büyüklükde yüzü andiran veya parlayan bunlari ayaklarina geciriyordum onlarla konusuyordular yada saliyordular, yada ben elime geciriyordum konur gibi yapiyordum.
bugün kızımı yine doktora götürdük tahlil yapıldı enfeksiyonu geçmemiş başka ilaç verilcek garibim 8 gündür boşu boşuna iğne oluyormuş.dünden beri mama yemiyordu biraz önce yarım elma rendeledim mamasını ona su ekleyerek yaptım hepsini bitirdi çok şükür doktoru dinlemicem vercem valla
)))) valla insanın ağzının payı anca bu kadar güzel verilir . kime ne dert anlatacaksın dimi al çocukları git valla bunu ilk bana konuşana uygulıycam
çorap için hazır çıngıraklı olanlardan almıştım ben ilgilenmemişerdi . ama orjinal fikir evde böyle uygulamak bide her çocuk farklı benimkilerden geçti artıkda değerlendirilebilir .
bende bu sıralar evin içini parka çvirmeye karar verdim )) takıntı haline geldi . salıncak vartdı kaydırak ve tahtaravalliye bakıyorum araştıyorum sürekli . ev çiftlikmi diye sorun hayır altı üstü 4 oda zaten üçünde çocuklar var ))ilk arabamı aldım 2. el 30 milyona buldum sıfır gibi bişeyi yok uygun geldi bakalım oynayacaklarmı . evdeki bütün oyuncaklar kırılma aşamasında sürekli yere vuruluyor . oyuncak çekiç aldım ses çıkaran bari bunu vursunlar diye 3. gün yoktu onuda kırdılar üstelik çogu yeri plastikdi. ben neyle oynatıcam bu çocukları banada yardım edinnnn
bugün kızımı yine doktora götürdük tahlil yapıldı enfeksiyonu geçmemiş başka ilaç verilcek garibim 8 gündür boşu boşuna iğne oluyormuş.dünden beri mama yemiyordu biraz önce yarım elma rendeledim mamasını ona su ekleyerek yaptım hepsini bitirdi çok şükür doktoru dinlemicem vercem valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?