Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

waycım geçmiş olsun canım önemli bi sorun çıkmamışya çok sevindim canım . akşamları yakalamaca oynuyoruz işte evde ben kovalıyorum onları onlar koşar adım çığlak atarak kaçıyorlar olmadı birbirlerine çarpıyorlar , kaçarken düşüyorlar dahada olmadı arkalarından tutup aşağı çekiyorlar )))) valla ben alıştım onlarıda ağlatmadan oyunla kandırarak alıştırmaya çalışıyorum yoksa evde ağlama sesi hiç bitmiyor sürekli biri yerde oluyor .bide kayracık genelde yerde yatarak kalmayı çok seviyor kardeşleride eger bi yere yakınsa onu basamak olark kullanıyorlar üstüne basıyorlar bizimkide nasıl gülüyor görsen ))) çok enteresanlar ya bi okadar özeller . iyiki dogurmuşum hepsinide:lepi:

kızlar bu çocuklar sizi bitirdi valla inşallah çabucak iyileşsinler hiçbirinizden ses çıkmadı bugün

ayy aman allahım nasıl güzel görüntüler geldi gözümwe heleki kayranın üzerinden atlayışarıkaydirigubbakcemile3 bende o günleri biran önce görmek istiyorum ve eminim o günler geldiğinde ay bunlar nezaman şöyle oturup bişeyler yapacak diyeceğim. ayyyy allahım mucize gibi bu yavrular. oyun arkadaşlarıda hazır. çok şanslıyız ve çok şanslı evlatlarıomız var. allahım hepsini nazardan korusun..
kızlar bu çocuklar sizi bitirdi valla inşallah çabucak iyileşsinler hiçbirinizden ses çıkmadı bugün

ben bvittim yaw aren bugünlerde kök söktürüyor bana ve nedeninide anlayamaıyorum. dişleri desem dr amcamız çıkmalarının enaz 1-2 ayu süreceğini bu arada salya falan akıtacağını söyledi diş olamaz diyorum ama yavrucak uykuya dalamıyor sürekli bir mizmizlik ve feryat figan ağlama durumu var eli azından hiç çıkmıyor ay içim gidiyor onun o haline şimdi en sonunda uykuya daldı kaç dakika sürer bilmem. daha yolun başındayım biliyorumbilmiyorumkismile

KK ÜYELERıNDEN BıRıNıN YAZDIĞI ALINTI BıR YAZIDIR . MESLEĞıNDE ECZACI DıYE YAZIYORDU ıŞıMıZE YARAYABıLıR

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Kullandığım kaynak ıÜ Ecz. Fak. Fitoterapi kitabıdır)
Yalnız şunu da aklından çıkarmamalısın : Tam şifa sağlamak için önce doktora danışmalısın, kullandığın bitki bile olsa bilinçli olmalısın, filanca bitki kesin zararsızdır veya kesin şifalıdır diye bir kanı yoktur. Soğuk algınlığının ötesinde bir durum düşünüldüğü için dikkatli olman gerekiyor.

Kitapta okuduğum ekspektoran (=Balgam çıkartıcı) etkiye sahip bazı bitkileri sıralıyorum ve tıbbi çay tariflerini de belirtiyorum: (Çoğu zaten bildiğimiz bitkiler ama gene de önemli bilgileri yazıyorum)

*Eucalyptus globulus : Ökaliptus, sıtma ağacı = Buğu halinde yararlanılır. 2 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmaz. Bir haftadan fazla kullanımda ve periyodik rahatsızlıklarda hekimle görüşmek gerekir. Bitkinin ekspektoran etkisi vardır ancak esas olarak taşıdığı maddeden dolayo "sol.yolu antiseptiği"dir

*Glycyrrhiza glabra : Meyan
Günde 3 çay fincanı yemeklerden sonra: 1/2 çay kaşığı (=1.5g) meyaz kökü üzerine 1 çay fincanı kaynar su dökülür, 5-10 dk sonra süzülür. 4-6 haftadan fazla meyan alınmaması gerekir. Vücuttaki potasyum iyonlarının atılımını artıracağı (özellikle yüksek dozlarda alındığında) için potasyumca zengin besinler (muz, kuru kayısı..) alınmalıdır. Böbrek, karaciğer rahatsızlığı, yüksek tansiyon, potasyum yetersizliği olanlar, hamileler kullanamaz.

* Malva sylvestris : Ebegümeci
Günde 3 defa 1 çay fincanı
1-2 çay kaşığı (1.5-2g) ebegümeci üzerine 1 çayfincanı kaynar su dökülür, 10-15 dk sonra süzülür
Bitki öksürükte göğüs yumuşatıcı etkiye sahiptir. Herhangi bir yan etki / geçimsizlik kayıtlı değildir.

* Pimpinella anisum : Anason
Günde 2 defa 1 çay fincanı
1/2 çay kaşığı (1g) anasona 1 çay fincanı kaynar su dökülür, fincan ağzı kapatılarak 10-15 dk bekletilir, süzülür.
Anason hem solunum yolları enfeksiyonları ve öksürüklerde hem de hazımsızlık gaz gibi sindirim sistemi sorunlarında kullanılmaktadır. Anason plastik kaplarda değil, renkli cam kavanozlarda saklanmalıdır. Nadiren alerji yapabilir.

*Thymus sp : Kekik
Günde 3 defa 1 çay fincanı
1 çay kaşığı (1 çay kaşığını aşmayın) kekik üzerine 1 çay fincanı kaynarsu konur, fincanın ağzı kapatılır, 5 dk sonra süzülür.
Kekik kuvvetli bir antibakteriyel ve ekspektoran yani balgam söktürücüdür, bronş kaslarını gevşetir.
Soğuk algınlığında hem kuru hem balgamlı öksürüklerde kullanılabilir.
Nadiren alerji yapabilmektedir.

*Tilia sp. : Ihlamur
Günde 3-4 defa 1 çay fincanı
1 çay kaşığı(2g) ıhlamur üzerine üzerine 1 çay fincanı kaynar su dökülür, ağzı kapatılır, 5-10 dk sonra süzülür.
Soğuk algınlığı, bronşit vs. solunum yolları enfeksiyonlarında, solunum yolları yumuşatıcısı, gıcık kesici terleticidir. Tek başına veya anason, kekik, ebegümeci gibi benzer etkiye sahip bitkilerle kullanılabilir.

Geçmiş olsun...
Umarım alıntılarımla faydalı olabilmiş, bilgilerinizi artırabilmişimdir...
ALINTIDIR

arzum canım tşk bazılarını ilk defa okudum bebişler yaşına girsin tam beslenmeye geçsinler onlara sadece bu tür yöntemlerle korumaya çalışacağım birde grip aşısını ihmal etmiyeceğim ailece... çünki; dün kontorlumuz vardı ilaçlara devam ediyoruz doktor çok riskli bir dönemdesiniz akciğerleri gelişme dönemi ve prematür olduğu için çok dikkt etmelisiniz diyor tabiki biliyoruz ama işte biri yakalndımı hepsine geçiyor .... ama çok şükür yavaş yavaş düzelme var bizde ama çok yorucu mahvoldum

wavy canım sizede geçmiş olsun ... senin kız benim bir oğluşum gibi acayip numaracı mızmız olmasın benimki hiç birşey yokken birden basıyor çığlığı yatmak istemeynce bir yerini acıtmış gibii bağırıyor ama göznden hiç yaş gelmiyor

bizde aynıyız yaa bebier fena öksürüyr dr grip dedi ama ne burun akıntısı ne ateş var ükür hele taha beni mahvetti sabaha kadar ağladı abam yardıma geldfi ama nafileeeeee çok yorgun ve uykusuzum wavy çok sevindim yaaaa

gecmis olsun pitoscum bende ayni durumdayim daha öncede yazmistim bu hafta esim gececi yanlizim diye ücüde hasta benimkilerin ece sabahlara avazi cikdiginca bagirip agliyo digerlerinide kaldiriyo öksürük zaten mahvetti neyse artik ücüyle hastaneye gidecek gücüm kalmadi ev doktorunu cagirdik geldi bakti cigerleri temizmis kulaklarda kizariklik varmis antibiyotik yazdi ücünede simdi fitil attim siradan ilaclarinida verdim uyudular 1 saat oldu yatali ece 3 kez kalkti allah yardim etsin artik sabaha kadar kac kez kalkar:)))))))) valla aglanacak halime gülüyorum acinacak haldeyimmm

pitoşum pericim geçmiş olsun bu ne böylee ortalıkta mikropmu geziyor dünya çapında bir havalar açsın yaz gelsin yaa yeterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

cok sagol nilcim ne hava acmasi bizim burda tekrar kar basladi sicaklik eksilere düstü size yaz gelirde bizim mechulll almanyada büyük salgin galiba cocuk doktorumuza randevu alamadik sekreter diyo ayakta durmaya bile yer yok bütün cocuklar öksürük kulak agrisi allah yine beterinden korusun tüm yavrularimizi

sağol nilcim seninkilerinki geçtimi bizde öksürük devam ediyor salak gibi kendi dr götürmeyip yakın diye baka dr götürdüm ilaç bile vermedi doğru düzgün yarın aıdan sonra götürcez bakalım ablamda gidicek bugün annemde yok ne yapıcam bilmem yaa akşama kadar idare etmek çok zor olucak periecem senin durum daha kötü tabi hep yanlız olunca allah yardımcın olsun canım salgın burdada dediğin gibi dr birgittik herkes aynı dertten şikayetçi ufff geçsede rahatlasak tahayı görseniz küçük bir cadıya dönüştü sürekli çığlık atıp duruyor bir tane uslu çocuğum vardı oda elden gitti oyyy oyyyyyyyy

arkadaşlar hepinize allah kolaylık versin helede tek bakanlara biz annemle yetişemiyoruz sizler maşallah iyisiniz tek başınıza

hafifledi pitoşum ama buhar vermeye devam ilaçlara devam tabiki çarşambaya kadar ama ruhen çöktümm...

edikacım sağol canım ama ben maalesef tek bakmıyorum annemle babam geliyor 1 ay dönüşümlü sonra kayınvalidem geliyor

sağol edikacım bende yanlız değilim bugün böyle oldu ama perian olduk valla çocuklar huy değiştirdiler birde bunun üzerine kızımın inatla biberonu bırakma isteği eklenince hepten mahvolduk küçük hanım sadce püre muhallebi istiyor biberonu istemiyor ne yapcam bilmem fikri olan varmı ya
nilcim iyi olmalarına sevindim canım çok geçmişolsun emzik emiyorlarmıydı seninnkiler

pitos canım bizim kızda da aynı problem artık hiç biberon almıyor üstelik sadece milupanın kavonoz meyvalarından yiyor pirinç unlu mamayı bile yemiyor bende biraz milupanın pirinçunlu mamasından yapıyorum içine aptamille hazırlıyorum yarım kavonozda sevdiği meyva kavonozundan koyuyorum biraz daha iyi yiyor.size çok karışık gelebilir ama napim ancak böyle biraz daha az ağlayarak yiyor buda zorla .bu arada merak etmeyin bu kadar karışım dokunmuyor:)

edikacım bende milupanın 8 tahıllı ballı olanını kullanıyorum hemde pişirilmeden mamayla yapılıyor bizde kızıma zorla veriyoruz ne yapalım birde mamayı bırakırsa hiç kiloda alamıycak sebze püresinede bayılıyor bebelacın her çeidini alıyorum çok güzel şeyler var hergün başka bir lezzet tadıyorlar milupanın 8 tahıllısını tavsiye ederim ama içine ben arada pekmez peynirde katıyorum sen ne çeit oyunlar oynatıyorsun zeka geliimleri için ne yapmak lazım acaba buaralar ge gel yaptırmaya çalııyorum hiç umurlarında değil varsa yoksa sofra karıştırsınar ağzına ne varsa götürsünler okadar

pitos canım bende gel geli öğretmeye çalışıyorum ama nafile. birinden alırken gel diyorum ellerini uzatmalarını istiyorum artık gelmeyi öğrensinler diye ikisi gel deyince elini uzatıyor birisinde daha tık yok.mama yedirirken mama mama diye özellikle vurguluyoruz bilsinler yavaş yavaş hece çıkartsınlar diye ama nerdeeeeee. seninkiler nasıl hece çıkartıyorlarmı gelmeyi biliyorlarmı .ben artık sağlıklı olsunlarda geç gelişsinler diyorum çünkü benimkiler daha kaşıkla mama yemeyi bile bilmiyorlar şimdi olduğum yerde pediatrik nöroloji yok 20 gün sonra aydına gidicem orda ilk işim nörolojiye götürmek olucak artık iyden endişelenmeye başladım çünkü çok geri gibiler keşke en başta çocuk doktoruna güvenmeyip götürseydim fırsat varken o zaman doktor gerek yok demişti birşey olsa ben farkederim demişti ama bilmiyorum ya ben boşuna evham ediyorum inşallah öyledir

edikacım bende senin gibi gelişimlerini sağlıkları kadar önemsiyorum benimkiler elleriyle gel gel yapamıyor ama babalarını görünce zıplayıp ağlayarak ve elini açarak onu istiyorlar hele ayaktaysa gitmek için yarışıyorlar hece hiç çıkartmıyorlar şimdi ceee yapmay öğrendiler tülbet veriyorum ellerine yüzlerini kapayıp açıyorlar bu bizim için en güzel gelişme bende az havalar ısınsın çocuk gelişimi var burda ona götürücem aslında bizim dr her ay düzenli götürün demişti ama soğuklarda aman hasta olmasınlar diye götürmedik dediğin gibi inş sadece evham yapıyoruzdur

edikacım niye maalesef .... çok sebeplerim var en önemlisi dilerdimki tek başıma bakmayı onlara yetebilmeyi yorulmadan kimseye muhtaç olmadan !!!!

ben ek gıdaya henuz başlamıştım hem kabızlık oldu hemde aşırı derecede gaz oldu ya korkar oldum birşey vermeye bende kavanoz mamalarıyla başladım sebze ve meyvelerle fakat sulandırıyorum bir küçük kavonoz iki gün gidiyor üçüne çokmu az veriyorum acaba !'!! sulandırmak besin değerini düşürürmüki henuz bende soramadım doktorumuza ..

birde bu aralar ek gıdaya ara verdik doktorumuz dedi şu an öksürdükleri için ama hiç iştahları yok 150 cc biterdi şimdi hiç yiyemiyorlar

eninde sonunda öğrenecekler kızlarr boşverin takmayın kafanızı yormayın bak benim bir bebişim dönecem diye uğraşıyor diğerlerinde hiç birşey hareket yoktu bir baktım diğeride bugun başladı çalışmalara :))) sevindirici ........ öksürükleri devam ediyor
pitoş seninkilr ne durumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…